"Znala sam da će mi beba umreti, ali sam do porođaja morala da gledam kako mi stomak raste"

Ešli Topli iz Severne Irske bila je u petom mesecu trudnoće kada su lekari ustanovili da sa bebom nešto nije u redu. Saopštili su joj da je u pitanju fatalni fetalni poremećaj i da će beba umreti odmah po rođenju, pa se ženama obično svetuje abortus.

Utorak, 18.04.2017.

15:35

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Kako je u Severnoj Irskoj abortus ilegalan, osim u slučaju da je majci ugrožen život, Ašli je sa svojom dijagnozom morala da nastavi trudnoću sve do trudova.

"Nisam mogla da verujem da poram da prođem kroz takvo mučenje znajući da naša beba neće preživeti. Ipak, morala sam da nastavim sa trudnoćom. Ljudi su počeli da se ispituju o mojoj trudnoći pošto je počeo da mi se primećuje stomak. Kako nisu ništa znali, raspitivali su se da li sam srećna ili uzbuđena, hoće li biti dečak ili devojčica... svaki put kada bih se vratila kući samo bih plakala“, priča ona.

I dok bi se mnoge žene radovale kada bi osetile kako se beba mrda u stomaku, Ešli je podnosila sve gore i gore.

"Emocije su mi bile pomešane, svako jutro sam mislila da li je danas taj dan“.

U 36. nedelji trudnoće, počeli su trudovi, a dok se porađala bebi je srce prestalo da kuca.

"Nazvali smo je Keti. Ponekad se pitam kako sam sve to preživela. Ne želim nikome ono što se mom suprugu i meni dogodilo“, istakla je ona.

Ovaj par je u međuvremenu dobio ćerku Robin koja sada ima godinu dana. Njeno rođenje pomoglo im je da se oporave od tuge.

Ešli je svoju priču rešila javno da podeli kako bi uticala na političare da promene zakon koji se tiče pobačaja kako nijedna žena ne bi morala da prolazi kroz agoniju kroz koju je ona prošla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare