Amputirane joj obe noge, a ona hrabro korača modnom pistom

Uprkos amputaciji obe noge, Stejsi Peris hrabro korača modnom pistom i predstavlja uzor mnogim osobama sa invaliditetom.

Sudbine | Super žena |
Podeli

A post shared by Stacy Paris (@theladyp85) on

Ranije ove godine, Stejsi je takođe proglašena ambasadorkom "Models of Diversity", neprofitne organizacije koja se zalaže za različitost u industriji. Od kada je postala ambasadokra, rekla je da je inspirisala druge žene sa invaliditietom i pomogla im da povrate samopouzdanje.

Tridesetjednogodišnja Stejsi Peris dobila je nekrozu vezivne opne (nekrotizirajući fasciitis) nakon letovanja u Francuskoj, 2009. godine.

Čim se vratila u rodnu Škotsku osetila je bol u stopalu, što ju je navelo da ode u bolnicu.

Odmah je ustanovljena dijagnoza, kada je sprovedna šestodnevna terapija koja je trebalo da pročisti krv i izbaci baKteriju.

Nažalost, ona nije davala rezultata, a bakterija je nastavila da jede njeno stopalo, zbog čega su doktori morali da amputiraju njenu nogu.

A post shared by Stacy Paris (@theladyp85) on

Uprkos borbi sa opasnom infekcijom, poznatom da ubija 73 odsto bolesnika, pet godina kasnije, nekroza vezivne opne se po drugi put vratila, a amputacija desne noge je bila neizbežna. Osam godina kasnije, Stejsi ima dve prostetičke noge, izgradila je ime u modnoj industriji i šetala na Nedelji mode Belfast Alternative.

S obzirom da je imala više operativnih zahvata, Perisova je izgubila težinu, a zahvaljujući protezama njena visina sada iznosi 180 cm.

"Manekenstvo nije bilo nešto što sam želela, ali posle nekoliko revija, zavolela sam ovaj posao. Sada sam jedina britanska manekenka sa obe amputirane noge", istakla je Perisova.

A post shared by Stacy Paris (@theladyp85) on

A post shared by Stacy Paris (@theladyp85) on

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 322 sledeca idi na stranu