Dvopolna manekenka: Od rođenja su mi govorili da sam sramota za prirodu

Iako spolja izgleda kao žensko u njoj je sakriven muški reproduktivni organ. Više od jednog procenta ljudi na planeti rađa se kao interseks osoba, odnosno osoba koja u sebi ima dva pola. Među njima je i belgijska manekenka Hana Gabi Odijel.

Sudbine | www.story.rs |
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

"U meni je sakriven muški reproduktivni organ koji luči hormon tetosteron, a telo ga pretvara u estrogen. Ludo zar ne?", kaže Hana Gabi Odijel.

Još u detinjstvu osećala je da je drugačija, ali su roditelji istinu sakrivali od nje.

Kada je porasla i kada je, zahvaljujući jednom magazinu u kojoj je opisano iskustvo žene koja je rođena kao ona, saznala ko je zapravo, ali drugi su joj savetovali da to krije od celog sveta. Kada je postala model u početku je krila svoj identitet, ali je odlučila da progovori.

Foto: Getty
Foto: Getty

Hana Gabi Odijel se prošle godine udala za Džona Svjateka koji se, takođe, bavi manekenstvom.

"Poručivali su mi da je takvu stvar poželjno sakrivati, da je to sramota, ali ja sam ponosna na svoj identitet!", kaže Hana prisećajući se da je oduvek bila dečačke prirode, a saobraćajna nesreća koja joj se dogodila u osamanestoj godini dovela ju je, indirektno, do manekenskih voda.

Tada je polomila obe ruke i noge, čak je imala i krvarenje iz mozga. Završila je u kolicima i tada je počela da vežba hodanje zbog čega je i usavršila manekenski hod.

"Tada su počele da se dešavaju lepe stvari", objasnila je.

Foto: Getty
Foto: Getty

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 308 sledeca idi na stranu