"Prestanite da govorite ženama da ne poštuju sebe jer pokazuju svoje bradavice"

Seksizam je sve veći problem u svetu o kome se danas uveliko raspravlja. Ovom temom se pozabavila i i australijska manekenka Imodžen Entoni, koja je dala određene savete ženama, muškarcima, ali i majkama.

Utorak, 05.12.2017.

13:24

Izvor: Super žena

Foto: Getty

Podeli:

Kontroverzna manekenka i dizajnerka Imodžen Entoni je u svojoj objavi na Instagramu ohrabrila žene da pokazuju bradavice i spale svoje grudnjake.

"Prestanite da govorite ženama da ne poštuju sebe zato što žele da pokazuju bradavice. To nije osećaj, niti samo vizuelna estetika", napisala je.

Ona je istakla da muškarci to ne razumeju, zato što oni nikada nisu morali da nose brushaltere, da prekrivaju svoje bradavice garderobom ili da brinu da li će gornji deo bikinija da se pomeri na plaži.

Imodžen je pozvala majke da edukuju svoje mlade sinove o potrebi za jednakošću, kako bi se zaustavila seksualizacija ženskog tela.

"Potrebno je da edukujemo mlade dečake od ovog dana i godina da se dive ženama, da su muške i ženske bradavice praktično isto, te da ne treba zbog toga da budu ponižene."

Osim po svojim modnim izborima koji izazivaju pažnju, Imodžen je u javnosti postala poznata po oštrim porukama kojima osuđuje i kritikuje javnost, ali i skreće pažnju na određene društvene probleme.

Manekenka redovno objavljuje provokativne fotografije, od kompletno obnaženih do onih s važnim porukama, a na ovoj društvenoj mreži je prati više od 143 hiljade ljudi.

Kakav je vaš komentar na ovu temu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.