Dodela nagrada kao tihi protest: Seksualno zlostavljanje podelilo glumice

Predstojeća dodela glumačkih nagrada "Golden Gloub" biće zanimljiva nego ijedan pre. I to ne zbog neizvesnog ishoda glasanja žirija, već zbog okršaja oko protesta koji planiraju holivudske glumice.

Ponedeljak, 18.12.2017.

09:19

Izvor: B92

Dodela nagrada kao tihi protest: Seksualno zlostavljanje podelilo glumice
Foto: Getty

Podeli:

Dok je Oskarovka Meril Strip isplanirala i najavila da ćae nositi crnu haljinu u ime borbe protiv seksualnog iskorišćavanja i zlostavljanja, koleginica Rouz Gavan je rekla daje to licimerno.

"Meril ne samo da je radila za Svinju, već ga je i nazivala Bogom, a njena ćutnja je i bila osnovni problem. Primićete nagrade sa lažnim divljenjem i pijetetom, a sastav nećete nimalo promeniti. Prezirem vaše licemjerje. Možda bi bilo najbolje da umesto crnog nosite haljine sa potpisom "Marchese", napisala je na svojoj društvenoj mreži Rouz Mekgaun.

Naime Rouz je među prvima je koje su otvoreno optužile nekadašnjeg šefa produkcijske kuće "Miramax" da je silovao, ucenjivao.

U međuvremenu su se s istim ili sličnim optužbama javile još 84 žene, Vajnstin je sklonjen sa svih pozicija, oduzete su mu nagrade i titule, otišao je na lečenje, a možda ga čekaju i optužnice za silovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare