Tužna sudbina pevačice: Znala sam zašto mrzim sebe i zašto želim da nestanem

Pevačica grupe Krenberiz Dolores O’Riordan preminula je juče u 46. godini života. Njeno beživotno telo pronađeno je u hotelskoj sobi u Londonu, a uzrok smrti još nije poznat.

Utorak, 16.01.2018.

12:58

Izvor: Super žena

Tužna sudbina pevačice: Znala sam zašto mrzim sebe i zašto želim da nestanem
Foto: EPA-EFE

Podeli:

Smrt vođe benda Krenberiz Dolores O’Riordan šokirala je njene fanove širom sveta koji su se putem poruka opraštali od nje. Njima se pridružio i veliki broj poznatih ličnosti, poput muzičara Adel i Ronana Kitinga.

Dok se utvrđuje pravi razlog smrti, u javnosti isplivavaju manje poznate činjenice o njenom životu, kao i o svim nedaćama koje su je pratile od malih nogu. Dolores to nikada nije krila...

Irska zvezda je u medijima otvoreno govorila o svim problemima sa kojim se suočavala u životu, te je potvrdila da je patila od anoreksije i depresije, nakon što je bila seksualno zlostavljana kao dete.

"Imala sam anoreksiju, depresiju, pa potom nervni slom. Znala sam zašto mrzim sebe. Znala sam zašto se gadim sebi i zašto želim da nestanem", kazala je svojevremeno u jednom intervjuu.

U najgorem trenutku, pre četiri godine Dolores je napravila incident koji je zgrozio njene obožavaoce. Vest da je udarila u glavu policajca, a potom ga pljunula, obišla je svet...

Leteći iz Njujorka u Šenon, Dolores je odbila molbu stjuardese da 20 minuta pre sletanja sedne na svoje mesto. Tom prilikom ju je nagazila i polomila kosti na stopalu, zbog čega je stjuardesa bila smeštena u bolnicu. Kada je po sletanju uhapšena, udarila je u glavu i pljunula policajca koji ju je hapsio...

Posle ovog događaja njena majka Ajlin O'Riorda je otkrila da se Dolores razvela od svog supruga, tur-menadžera grupe Duran Duran, Dana Bartona, sa kojim je 20 godina bila u braku, kao i da je trenutno leči psihijatar.

"Ona trenutno prolazi kroz mučan razvod. To je teško za sve", kazala je tada Ajlin.

Zbog hapšenja, Dolores je bilo naloženo da isplati 4.690 funti sudu.

*ALT

Nakon incidentata koje je napravila, muzička zvezda se nakratko izolovala i povukla sa muzičke scene. Tek u trenutku kada je osetila poboljšanje, Dolores je rešila da sa svetom podeli detalje iz svog života, te je govorila o svojim psihičkim poremećajima.

"Srećna sam što je gotovo i želim da zahvalim doktorima koji su mi pomogli da povratim svoje mentalno zdravlje. Osećam se veoma dobro, pozitivno gledam na godinu koja dolazi. Imam nekoliko albuma koji izlaze i vraćam se poslu", samouvereno je kazala.

Dolores je takođe apelovala na druge ljude da otvoreno govore o svojim mentalnim problemima i obavezno potraže pomoć.

Uprkos njenom neverovatnom talentu i armiji fanova, Dolores se teško borila sa slavom, o čemu je govorila za "RTÉ Guide".

"Kada vam postane muke od očiju javnosti, to nije lepo. Dijagnostikovana mi je klinička depresija, a gubljenje kilograma je išlo zajedno sa njom. Morala sam da se povučem i da neko vreme budem što dalje od očiju javnosti."

U poslednjih nekoliko nedelja, Dolores O’Riordan se svojim prijateljima žalila na užasnu depresiju…

Belfast

Објава коју дели The Cranberries (@thecranberries) дана

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.