Manekenka drastično oslabila, otkrila da je bolesna

Poznata manekenka Điđi Hadid toliko je smršala u poslednje vreme da su u medijima pojavile spekulacije da ona sigurno ima neke ozbiljne zdravstvene probleme. Pošto nije mogla više da podnese lažne optužbe, odlučila je da progovori o svemu i obračuna se putem Tvitera sa svima kojima nije jasno o čemu se radi.

Sudbine | Super žena |
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Hašimoto tireoiditis je autoimuna bolest u kojoj ćelije imunog sistema napadaju vlastito tkivo žlezde. Uzrok nastanka Hashimotovog tireoiditisa su autoantitela koja u tireoidnoj žlezdi dovode do specifične reakcije koja za posledicu ima oštećenje sopstvenog tkiva i manifestacije ovog oboljenja.

Điđi je priznala da godinama ima problema sa radom štitaste žlezde, da se lečila holistički, jer se ne oslanja previše na lekove.

"Za sve vas koji komentarišete zašto se i kako moje telo promenilo tokom godina, evo podatka koji možda niste znali. Kada sam sa 17 godina počela da se bavim ovim poslom, nije mi bila postavljena dijagnoza Hašimoto sindroma, tako da ste svi vi koji ste me nazivali prevelikom za modnu industriju zapravo videli zapaljenske procese i zadržavanje vode kao posledicu toga", napisala je Điđi koja se tu nije zaustavila već je dalje objasnila da su joj prirodni preparati pomogli da prebrodi umor, probleme sa radom metabolizmom.

Điđi je napisala i da se godinama hrani isto, ali su stres, česta putovanja i previše dinamike u svakodnevici učini svoje.

"Možda sam sam premršava po vašim kriterijumima, ali, iskreno, nije kao da sam želela da budem ovako mršava. Neću više nikome objašnjavati svoj izgled. Prestanite da me stavljate u taj koš, samo zato što ne razumete kako je sazrevalo moje telo."

Ishrana koja pomaže kod Hašimotovog sindroma

  • namirnice bogate gvožđem, cinkom i bakrom i vitaminima B grupe
  • namirnice bogate antioksidansima
  • celo zrno žita i proizvodi od celog zrna žita
  • morska riba i alge, kao i namirnice bogate vitaminom D
  • izvori selena

Điđi Hadid je inače vrlo rano počela da se bavi manekenstvom.

U njenoj radnoj biografiji stoji da je prvi modni angažman imala sa dve godine kada ju je otkrio Paul Marciano, osnivač modne kuće "Guess".

Bila je to kampanja za liniju "Baby Guess", a prvi put je stala na pistu sa 17 godina.

Odrasla je, takoreći, na sceni, jer joj je i majka Jolanda Hadid svojevremeno bila vrlo tražena manekenka.

Njena lepota je neverovatna i upečatljiva, a sve duguje genima jer je kombinacija popularne lepotice i oca Palestinca Mohameda Hadida.

Foto: Getty
Foto: Getty

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 24 sledeca idi na stranu