Odustala od modelinga zbog anoreksije: Sada je uspešan plus-sajz model

Čarli Hovard je svoju manekensku karijeru započela sa 16 godina, kada se borila se sa anoreksijom, bulimijom i niskim samopoštovanjem. Danas je postala plus-sajz model i želi druge ga inspiriše i pokrene da vole sebe, svoje telo i da ne dozvole da im drugi nameću standarde lepote.

Sudbine | Super žena |
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Zahvaljujući slavi, egzotičnim snimanjima i dizajnerskoj odeći, manekenestvo se mnogima čini kao veoma atraktivna karijera. Ali često se iza toga krije i mračna slika, a mnoge manekenke se godinama bore sa velikim psihičkim pritiskom, baš kao Čarli Hovard.

Dvadesetšestogodišnja Britanka Čarli trenutno živi u Njujorku i uspešan je plus-sajz model. Prihvatanje svojih prirodnih oblina, nije bio lak zadatak. Ona se borila sa poremećajima u ishrani, anoreksijom i bulimijom, a otkrila je i kako su je tretirali agenti.

"Bolesti su se samo ređale. Anksioznost, bulimija, nisko samopoštovanje, sve je postajalo mnogo gore kako sam odrastala u senci nula kulture. Nisam otvoreno pričala o svojim osećanjima, zadržala sam probleme u sebi i pokušavala da kontrolišem svoje emocije kroz hranu", započinje.

A post shared by Charli Howard (@charlihoward) on

Hovardova je ušla u svet manekenstva sa 16 godina, a posebnu pažnju javnosti osvojila je 2015. godine kada je napisala otvoreno pismo svojoj bivšoj agenciji na Fejsbuku. Oni su je otpustili jer nije bila dovoljno mršava, čak i ako je imala 45 kilograma na visinu od 173 cm.

"Odbijam da se osećam posramljeno i uznemireno svakog dana zato što ne ispunjavam vaše smešne, nedostižne standarde lepote", napisala je Čarli.

A post shared by Charli Howard (@charlihoward) on

Njena poruka se potom proširila na internetu, a žene su je podržale u odluci da napusti okrutni sve mode.

Od tada, Čarli je bila na misiji da dokaže da je veličila samo broj, te da pomogne ženama da vole svoje telo.

Njen stav je primetila druga agencija u Njujorku, Muse, sa kojom je Britanka ubrzo potpisala vredan ugovor.

A post shared by Charli Howard (@charlihoward) on

Sa prirodnim izgledom, Čarli je uspela da se pojavila na mnogim bilbordima u Njujorku, u "Vog" magazinu i radila je za Najk i Desigual.

"Naučila sam da volim i prihvatim svoje strije i opuštenu kožu, i prestavila sam da krivim sebe sve vreme", zaključila je na kraju.

A post shared by Charli Howard (@charlihoward) on

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 24 sledeca idi na stranu