Ne stari: Zaboravila da broji godine, ostavila lokne, a danas izgleda kao pre tri decenije

Glumica za koju kažu da je najmoćnija u industriji u 21. veku Nikol Kidman jeste i jedna od onih žena kojoj ne možete da se ne divite. Ne možete. Jer, žena je u šestoj deceniji. I mada se "lome koplja" oko toga šta je sve radila da bi izgledala mladoliko, bez obzira na sve, ona izgleda odlično.

Sudbine | Super žena |
Podeli
Kada se pojavila 1983. godine i sad, Foto: Getty
Kada se pojavila 1983. godine i sad, Foto: Getty

Nikol se udavala dva puta. Njena veza sa glumcem Tomom Kruzom započela je na snimanju filma "Dani groma" 1990. godine. Venčali su se na Badnje veče iste godine u Koloradu. Usvojili su dvoje dece, a razdvojili su se nakon svoje 10. godišnjice braka. Kidmanova je bila tri meseca trudna i imala je spontani pobačaj.

Kruz je podneo zahtev za razvod u februaru 2001. Razlozi za prekid braka nikada nisu bili dostupni javnosti, ali između njih je nedvosmisleno bila jaka ljubav koju je Kruzova Sajentološka crkva uništila. Drugog muža, kantri pevača Kita Urbana, upoznala je u januaru 2005. godine, a venčali su se 25. juna 2006. u Sidneju.

Ova krhka žena svetle puti na leto će napuniti 51 godinu.

Iako se odrekla svega što je bila na početku karijere, prirodnih, sitnih lokni, riđe divlje kose, ona je danas postala ikona.

I modna i bjuti ikona koju oponašaju milioni žena širom sveta, upijaju njene savete, a modni kreatori se otimaju kome će da bude muza ili zaštitno lice.

Telo joj je kao da je i dalje devojka, vitka je kao i pre skoro četiri decenije, kada je 1983. godine snimila prvi spot.

Osmeh joj i dalje zrači iskrenom iskrom volje i životne strasti. Ono što joj zameraju jeste da se previše "utegla". U želji da izbriše godine, ona je prepeglala i svoje prirodne crte lica.

"Samo sam jednom koristila botoks", kategorična je po tom pitanju.

Nikol devedesetih, Foto: Getty
Nikol devedesetih, Foto: Getty

Visina

Nikol je visoka 1,80 metara. Zanimljivo je da je, posle Toma Kruza, udata za opet nižeg muškarca. Kruz je visok 1,70, a drugi muž Kit Urban navodno 1,78 metra.

Ne priznaje da je radila od išta drugih, invazivnijih estetskih zahvata, jer kaže da ne bi podnela da nema svoj upečatljiv izraz lica.

To joj je, objasnila je za strane medije i važno zbog posla, uloga.

"Naporno vežbam od kada znam za sebe. Sunce izbegavam zbog izuzetno svetle puti. Zato ni nemam bore, ni problem sa kožom. To mi je bilo jako teško kada sam bila mlađa, ali navikla sam se na takav život", rekla je.

Ipak, "slike iz arhive" nekako drugačije "govore".

Foto: Getty
Foto: Getty

Ne morate da budete ekspert, čak iako oskarovka ne želi da prizna, evidentno je da su joj usne drastično punije, oči podignutije.

Nekoliko puta čak je pisano i da je nos menjala, mada je to sad već diskutabilna stvar.

Ono što je ipak nedvosmisleno uticalo na njen mladolik izgled, jeste promena boje kose. Kada je postala plavuša, njeno lice dobilo je potpuno drugačiji okvir, posebno zato što sve češće pegla kosu.

U eksperimentima sa frizurama, najbolje joj stoji kada je skrati na popularni srednji bob.

Foto: Getty
Foto: Getty

Ipak, poslednje slike sa Nedelje mode u Njujorku ostavile su publiku bez teksta.

U društvu koleginica Margot Robi i Lore Dern, Nikol Kidman je izgledala neprepoznatljivo, veštački, kao da to nije ona. Iz pojedinih uglova slikanja lako su mogli da je zamene sa voštanom figurom.

I zbog svega toga, Nikol zaista više ne izgleda kao negovana žena. Sada je ona žena koja nikako da prihvati da dostojanstveno nosi godine i koja dozvoljava da je Holivud "melje".

Foto: Getty
Foto: Getty

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 24 sledeca idi na stranu