Tužno priznanje glumice: Izvađena joj je materica, nada se da će imati dete

Zvezda serije Devojke Lina Danam otkrila je da joj je u 31. godini života potpuno uklonjena materica, kao posledica višegodišnje borbe sa endometriozom.

Sudbine | Super žena |
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Lina Danam je po prvi put u javnosti otvoreno govorila o svom zdravstvenom problemu, kao i trenutku kada je rešila da se podvrgne histerektomiji - hirurškom zahvatu odstranjivanja materice i grlića.

Glumica kaže da je tokom prethodnih kodina pokušavala na razne načine da se izbori sa ovom bolešću, uključujući terapiju masažom, akunpukturu, jogu, te s obzirom da ništa nije davalo rezultate ovo je bio neizbežan korak.

Foto: Getty
Foto: Getty

Tokom operacije, doktori su otkrili i druge probelem sa reproduktivnim organima...

"Pored endometrijalne bolesti i čudnog i ispupčenog stomaka, imam i retrogradno krvarenje – moja menstruacija žuri, zbog čega je moj stomak pun krvi. Ujedno, jajnik mi se naslonio na mišiće oko kičmenih nerava koji su zaduženi za hodanje. Molim vas, nemojmo čak ni pričati o mojoj materici. Organ koji bi trebalo da ima oblik sijalice, zapravo ima oblik srca", objasnila je glumica.

Lena i Džek pre raskida, foto: Getty
Lena i Džek pre raskida, foto: Getty

Ove komplikacije sprečile su je da ide na turneju, a tada se javio i najjači osećaj bola koji je ikada imala.

"U aprilu 2017. godine, lekari su mi rekli da sam izlečena od endometroze, ali samo mesec kasnije sam imala hitnu operaciju", ističe.

Lena je za Vog otkrila da je u tom trenutku konačno osetila da ima izbor kao i da želi da ima dete u bliskoj budućnosti, bilo da je reč o unajmljivanju surogat majke ili usvajanja.

"Uskoro ću početi da istražujem da li moji jajnici, koji ostaju unutar mene u toj ogromnoj pećini organa i ožiljaka, mogu da proizvode zdrave jajne ćelije. Usvajanje je druga opcija", optimistično je kazala glumica.

Inače, Lena je nedavno raskinula od muzičara Džeka Anotonofa, sa kojim je bila prethodnih pet godina u vezi

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 24 sledeca idi na stranu