Ova dama je po mnogo čemu posebna, a svi se dive njenoj hrabrosti

Profesionalna snouboderka Brena Hakabi postala je prva žena sa invaliditetom koja krasi stranice poznatog "Sports Ilustrejted" magazina.

Utorak, 20.02.2018.

12:17

Izvor: Super žena

Ova dama je po mnogo čemu posebna, a svi se dive njenoj hrabrosti
Foto: Getty

Podeli:

Dvadesetdvogodišnja Brena Hakabi fotografisala se za godišnje izdanje magazina "Sports Ilustrejted", a njena neobična životna priča zaintrigirala je mnoge.

Naime, pre osam godina dijagnostikovan joj je maligni tumor kostiju zbog čega su lekari morali da joj amputiraju nogu.

Brena, koja je tada bila u tinejdžerskim danima, dobila je svoju protetičku nogu mesec dana nakon operacije i preselila se u Solt Lejk Siti kako bi vežbala snoubording.

A post shared by Brenna Huckaby (@bren_hucks) on

Ona se odlično pokazala u ovoj sportskoj disciplini, te počela je da se takmiči 2013. godine, a tri godine kasnije je napravila pauzu zbog trudnoće.

Osvojila je tri zlatne medalje, a uprkos dijagnozi malignog tumora kostiju uspela je da postane jedna od najbolja u sportu.

A post shared by Brenna Huckaby (@bren_hucks) on

Njen editorijal i intervju za čuveni magazin je propraćen odličnim reakcijama ljudi, a Brena je veoma posebna na svoje učešće.

"Reakcije su uglavnom jako pozitivne i motivišuće a tome sam se i nadala. Pre samog snimanja sam pomislila: 'Ovo će doneti toliko dobrog, ali i lošeg... Htela sam ovo da odradim na pravi način. Htela sam na pravi način da prikažem žene sa nekom vrstom hendikepa".

A post shared by Brenna Huckaby (@bren_hucks) on

Ova hrabra žena je dala savet svim osobama koji imaju sličnu dijagnozu i koji se plaše života sa invaliditetom...

"Moj savet ženama poput mene? Spoznajte vlastitu snagu! Zar ćete samo sedeti i čekati da vam invaliditet preuzme život? Nemojte. Setite se da je vaše telo alat koji se pokreće vašim umom, a granice su tu da se ruše", poručuje ova sportistkinja.

A post shared by Brenna Huckaby (@bren_hucks) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare