"Bacila" brijač, promenila život: Do 27. se nije poljubila, a sada cveta

I najmanja dlaka vam smeta, depilacije su vaša svakodnevica? Lija Jorgensen ima sindrom policističnih jajnika, hormonski poremećaj koji može da uzrokuje abnormalan rast dlaka na telu. Ona vrlo dobro zna kako izgleda život sa maljama i koliko može da bude surov i neprijatan. Od svoje 14. godine, vršnjaci su je zvali "muškarcem", a u očajnoj nameri da sakrije dlake, uvek je nosila duge rukave, rolke i dugačke pantalone.

Nedelja, 25.02.2018.

09:38

Izvor: Super žena

Foto: Thinkstock

Podeli:

Lija od je skoro deceniju brijala celo telo - stomak, grudi, leđa, ruke...

Guste, crne i jake dlake bile su njena noćna mora i njen najveći neprijatelj.

Borila se provodeći sate u kupatilu, skidajući ih uporno. Ali, onda je rešila da okači "brijač o klin".

Sada se oseća "osnaženo" i nada se da će njena priča ohrabriti žene sa sličnim problemom.

"Veliki deo života provela sam postiđena. Imala sam petnaest godina kada mi je konstatovan hormonski poremećaj. Dvanaest godina nisam išla kod zubara, do 27. godine se nisam poljubila. Jako sam se plašila ako mi se neko približi i vidi moje dlake kakva će rekacija biti. Krila sam se od celog sveta, to je bio moj zadatak, ali je sa godinama bilo sve teže. Da sakrijem sebe i svoje malje", ispričala je za "Mirror".

Kao posledica, njoj se javila anksioznost koja je dalje uvela u ozbiljnije probleme sa mentalnim zdravljem, strahovima i napadima panike.

"Mislila sam da ću izgubiti prijatelje i porodicu ako vide moje dlake", rekla je Lija, a onda je jedna saobraćajna nesreća 2015. godine sve promenila.

Hitna pomoć je došla po nju i rasekla joj odeću da bi videli da li ima povreda. Tada su svi prvi put videli njeno dlakavo telo.

"Shvatila sam da nikog u tom trenutku nije bilo briga kako izgledam, već me gledaju samo kao osobu. To je bio okidač da počnem da se borim i pokušam da prevaziđem svoje komplekse i strahove", objasnila je Lija koja je i sama medicinski radnik u Viskonsinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare