Prijavio je nastavnik: Tinejdžerku terali da grudi lepi flasterima u školi

Prizor mlade devojke Lizi Martinez bez brushaltera u školi uznemirio je profesore, ali i kolege na nastavi. O svemu je obaveštena direktorka škole u Brandetonu, a zbog neprikladnog odevanja u školi rečeno joj je da njene bradavice odvlače pažnju drugim učenicima. Dobila je ponudu da se presvuče ili stavi flastere na svoje grudi.

Sreda, 18.04.2018.

13:15

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Portal "BuzzFeed" pisao je o ovom neobičnom slučaju, a mlada devojka kaže da je u tom trenutku osećala neverovatnu sramotu.

"Dali su mi drugu majicu. Morala sam da skačem da bi videli koliko se moje grudi pomeraju. Osećala sam se poniženo", rekla je sedamnaestogodišnja devojka koja nije očekivala da će imati problema u školi zbog obične majice.

Dodala je da je bila u šoku jer nije mislila da je veliki problem ako u školu dođe bez brushaltera, jer u školskom pravilniku nigde nije navedeno da devojke moraju da da nose.

Pošto se nadležnima nie dopalo kako se kreće, dobila je flastere da zalepi grudi.

"Uglavnom ne nosim grudnjak. Ne nosim ga ni sada, ne vidim zašto je to bitno. Moje grudi nisu ogromne, meni je to skroz nepraktično", napisala je na Tviteru, a po objavljivanju posta škola je to blokirala sa svog zvaničnog naloga.

"Ovo je grozan primer dvostrukih standarda i pokazuje da naša kultura pokušava da postidi žene zbog njihovog izgleda", izjavila je Kari Knop, majka mlade Lizi, koja se zapitala zašto nisu kažnjeni oni koji gledaju, nego njena ćerka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare