Majka blizanaca Srnića: Ponosna na gol za Zvezdu protiv Kelna i inostrani angažman

Fudbal je uvek atraktivna tema, donosi uzbuđenje i čini se da lepši pol sve više zanima šta se tu dešava. Žene i devojke fudbalera često su teme u medijima, a da li ste nekad pomislili na njihove majke? Posle godina odricanja ponosne su na uspehe svoje dece, ali koliko je težak put do toga, koliko rano njihovi sinovi napuštaju porodicu, kako preživljavaju njihove povrede na terenu.. i još mnogo toga sa svoja dva dečaka, sada profesionalna fudbalera, prošla je Snežana Srnić, majka najpopularnijih blizanaca u Srbiji - Slavoljuba igrača Crvene zvezde i Dragoljuba iz poljskog Slaska.

Četvrtak, 19.07.2018.

09:42

Izvor: B92

Majka blizanaca Srnića: Ponosna na gol za Zvezdu protiv Kelna i inostrani angažman
Foto: Lièna arhiva

Podeli:

Trnovit je bio put za majke, ali Snežana sada uživa, pogotovo jer je juče dobila drugog unuka Lazara, od svog pet minuta starijeg sina Slavoljuba. Nedavno je dobila i svoje prvo unuče, Dragoljubovu Milicu. Ipak, kad se vrati u mislima u prošlost, i početke roditeljstva, priseća se da je već u njihovoj osmoj godini shvatila da je za njih "fudbal više od igre".

"Nedugo posle toga otišli su za Beograd. Bila sam očajna što decu ostavljam u velikoj sredini... Mnogo mi je bilo teško zbog toga", kaže ona za Super ženu, te dodaje da uvek iznova oseti najveće roditeljske stahove kad pomisli na taj period života.

Rođeni Šapčani, u najranijem detinjstvu živeli su u desetak kilometara udaljenom Bogosavcu, a prve fudbalske korake u prestonici napravili su u Crvenoj zvezdi. Prošli su omladinsku školu, pa igrali za juniore Čukaričkog, odakle se Slavoljub vratio na popularnu Marakanu.

Fudbal baš kao i život „ume da promeša karte“, pa je Snežana Srnić u tom periodu gledala svoje blizance u protivničkim ekipama domaćeg fudbalskog prvenstva. Ne kriju Srnići, blizanci i njihov stariji brat Dejan, uz oca Radenka da navijaju za srpskog šampiona, ali majka je majka i nije u tim situacijama mogla da navija.

Foto: Starsport

"Jednostavno tada nisam navijala - ni za Zvezdu ni za Čukarički. Prvenstveno, jer su blizanci. Poželim im sreću pred utakmicu i najbitnije mi je da se ne povrede", rekla je ona.

Ipak, prošlogodišnji gol Slavoljuba u Zvezdinom dresu protiv Kelna, kojim je tim izborio dugoočekivano proleće na evropskoj sceni, trenutak je iz njegove karijere na koji je mama Snežena najponosnija, baš kao i na Dragoljuba kad je potpisao svoj prvi angažman u inostranstvu, odnosno prošlog leta za poljsku ekipu.

Foto: Starsport

Trenutno, Snežana Srnić uživa u prvim danima unuke Milice sa snajom Marijom u Bogosavcu, dok njen sin vredno trenira i igra u Poljskoj. Opet neuobičajena situacija, ali težak je put profesionalnih fudbalera.

Nije požrtvovana majka blizanaca imala mnogo vremena za razgovor, jer je baš u tim trenucima iščekivala i rođenje svog drugog unučeta, Slavoljubovog i Majinog, prvenca Lazara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare