Ona je medicinsko čudo: Rodila dvoje dece iz dve materice

Ona se rodila s dve maternice, a ono što fascinira je to da je u obe ostala trudna u isto vreme - i nedavno je rodila dvoje zdrave dece, naravno gotovo u isto vreme, carskim rezom - ćerkicu Popi i sina Pirana.

Subota, 04.08.2018.

12:27

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Šansa da se dogodi tako nešto je jedan na prema 500 miliona. Lekari slučaj Dženifer Ešvud (31) iz Velike Britanije smatraju medicinskim čudom, piše Dejli Mejli.

Kažu da ovakva trudnoća ne uzrokuje probleme prilikom začeća, ali bi moglo kasnije tokom trudnoće da dođe do spontanog pobačaja.

Njene bebe su imale nešto manje od po dva kilograma, rođene su u 34 nedelji.

Da ima dve maternice lekari su otkrili na ultrazvuku u 20. nedelji trudnoće. Pre toga već je bila trudna sa danas 8-godišnjom Mili, ali tada joj niko nije spomenuo dvostruku maternicu.

“Imati dve materice je retko, a još ređe je imati oplođena jajašca u obe. To je zaista čudo. Mislila sam da dobro poznajem svoje telo, a ispostavilo se da nije tako”, rekla je posle porođaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare