Sa 16 god osvojila 2 miliona evra: Sve potrošila, sada nema novca za bolesnog sina

Kali Rodžer je sa 16 godina na Lotou osvojila dva miliona evra, a danas, 15 godina kasnije, taj novac je iščezao. Najmlađa dobitnica lotoa u Britaniji je sav novac potrošila na žurke, drogu, plastičnu hirurgiju, a sada nema novca da brine o svom bolesnom sinu.

Ponedeljak, 20.08.2018.

18:00

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Kali je samohrana majka troje dece, među kojima ima sina Blejka, koji pati od cerebralne paralize, pa tako ne može samostalno da hoda, priča niti da jede.

Trauma koju je preživeo prilikom rođenja, za koju njegova majka veruje da je dovela do toga da njegov mozak nije primao dovoljno kiseonika, takođe je ubila njegovog brata blizanca. Vrlo je verovatno da će malom Blejku biti potrebna posebna nega tokom celog života.

Kali kaže da najviše žali zbog toga što nema dovoljno novca da svom šestogodišnjem sinu obezbedi bolji život. Kako je ispričala za "Dejli mejl", njoj uglavnom nije mnogo žao što je novac spiskala.

"Nikada mi nije bilo naročito stalo do brendirane odeće i brzih automobila. Ali najviše se kajem što tog novca nema sada za Blejka. On voli terapiju senzorne stimulacije. Da imam taj novac, kupila bih mu najveću moguću senzornu prostoriju", rekla je Kali.

Ona je ranije govorila o tome kako ju je dobitak na lotou učinio nesrećnom. Kada je pre 15 godina osvojila 1,8 miliona funti, svi su mislili da je sebe obezbedila do kraja života. Odmah je dala otkaz na poslu i upustila se u svet divljih žurki.

Potrošila je oko 20 000 evra na tri plastične operacije uvećanja i podizanja grudi i oko 330.000 evra na odeću, kao i više od pola miliona na porodicu i prijatelje i bivše momke.

Nekoliko automobila je kupila momcima, za koje je kasnije shvatila da su je samo iskoristili, jer su je napustili veoma brzo. Ona je priznala i da je koristila kokain, ali tvrdi da nije dala čak 270.000 evra na drogu, kako su neki mediji pisali.

"To je suludo. Kao da sam mogla da dam toliki novac na drogu", demantovala je Keli.

Sve što joj je ostalo od silnog novca jeste onaj koji je uložen u kuću njenih babe i dede, a koji može da nasledi tek kad oni umru. Kali sada živi u iznajmljenoj kući i radi kao negovateljica i u međuvremenu je nastavila školovanje.

Ipak, kako kaže, njena dece ne traže previše.

"Na kraju meseca imam dovoljno novca za malo čašćavanje, ali ne bih mogla da kupim novi auto. Ako želim da idem na odmor, moraću da uštedim novac", rekla je.

Kako je istakla, naučila se pameti i kuću koju bude nasledila će iskoristiti za pravljenje fonda za svoju decu. Ona smatra da donja granica za učešće u lutriji treba da se podigne sa 16 godina, jer u tim godinama ljudi nisu dovoljno zreli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.