Kad želja pomera granice. Ona ima Daunov sindrom i nastupa na Nedelji mode u Njujorku

Dvadesetjednogodišnja Marin Avila iz Španije nosila je modele na reviji na njujorškoj nedelji mode, ispunila je svoj san i kako kaže pokazala svetu da za nju "ne postoje granice".

Utorak, 11.09.2018.

17:00

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Mlada devojka sa Daunovim sindromom ispunila je svoj davni san i učestvovala je na reviji za američku dizajnerku Tališu Vajt, na kojoj je promenila više kombinacija i večernjih haljina. Marijan su iz publike bodrili roditelji i braća.

Avila je rođena u Benidormu, gradu u istočnom delu Španije. Odmalena je htela da bude model i glumica. "Jako sam srećna i jako mi se sviđa pista. Htela sam da pokažem svetu da ne postoje granice", rekla je mlada manekenka za AP, piše Independent.

Dizajnerka Tališa Vajt (25) dodala je kako je zvezda nene revije privukla pažnju vodećih modnih magazina i dizajnera posle nastupa. "Ona je baš tražen supermodel. Jako mi je drago zbog nje. Sastaje se s Vogom, Harper's Bazarom. Odlazi u različite modne agencije i u razne šou-rumove", rekla je Vajtova.

Inkluzivnost je bila tema njene kolekcije, koja se estetski temelji na svečanim toaletama. "Želim da pokažem različite tipove devojaka, od onih koje se takmiče na izborima za mis do modela u invalidskim kolicima, modela s Daunovim sindromom, modela koji su niski i nikad ne bi mogle raditi kao modeli. Sve su one moje 'it' devojke", zaključila je dizajnerka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare