"Osećala sam se bespomoćno, htela sam da se ubijem"

Jedna od najplaćenijih supermodela na svetu Žizel Bundšen kaže da se u životu borila sa mnogo jakim napadima panike i mislima o ubistvu, prenosi Pipl.

Sudbine | Super žena |
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Žizel, sada udata za Toma Brejdija, vodi izuzetno zdrav život i ustaje u pet da bi meditirala, a njena deca toliko zdravo jedu da ni za praznike ne uzmu neki slatkiš. Ona, međutim, u svojoj knjizi "Lekcije: Moj put do smislenog života", kaže da je njen život bio daleko od savršenog.

"Stvari mogu da izgledaju savršeno spolja, ali nemate pojma šta se zaista dešava", rekla je u intervjuu za Pipl.

"Osećala sam da je možda vreme da podelim neke od mojih slabosti i to mi je pomoglo da shvatim da, sve što sam proživela, ne bih nikada promenila, jer mislim da sam to što jesam baš zbog tih iskustava."

Žizel, jedna od šest sestara koje su odrasle u Horizontini, kaže da njeno detinjstvo "nije bilo ništa specijalno", sve dok je nije otkrio lovac na talente u Sao Paulu u njenoj četrnaestoj godini. Nakon teškog početka u industriji mode ("rekli su mi da mi je nos veliki i da su mi oči previše male i nikada nećeš biti na naslovnici"), probila se 1997. godine, kada je prošetala u toplesu na reviji Aleksandra Mekvina, a sledeće godine se pojavila na naslovnici Voga kao primer "povratka oblina". Ona je napravila promenu i posle "heroinskog izgleda" devedesetih, Žizel je postala poznata kao "grudi iz Brazila".

Kaže da je prvi napad panike imala na letu u malom avionu 2003. godine, da bi počela da paniči i od tunela, liftova i otvorenog prostora.

"U karijeri mi je odlično išlo, bila sam bliska sa porodicom i uvek sam smatrala sebe pozitivnom osobom, zbog čega sam bila gruba prema sebi. Pitala sam se 'zbog čega treba da osećamo ovo?' Razmišljala sam kao da mi nije dozvoljeno da se osećam loše. Ali osećala sam se bespomoćno. Vaš svet postaje sve manji i manji, ne možete da dišete, što je najgore što sam ikada osetila."

Foto: Getty
Foto: Getty

Kada su panični napadi počeli da je guše i u kući, Žizel je razmišljala o samoubistvu.

"Zaista sam pomišljala: 'Ako samo skočim sa balkona, to će se okončati, i nikada više neću morati da brinem o ovom osećanju koje mi urušava svet'."

Kada je otišla kod specijaliste i on joj prepisao ksanaks, odlučila je da se ne oslanja na lekove. "Pomisao o tome da budem zavisna od nečega činila mi još gore jer sam pomislila: 'Šta ako izgubim tabletu? Šta onda? Hoću li umreti?' Jedino što sam znala jeste da mi je bila potrebna pomoć."

Po savetu doktora, Žizel je totalno promenila način života.

"Pušila sam, pila bocu vina i tri moka frapućina svakoga dana i sve sam ostavila u jednom danu", rekla je manekenka, koja je izbacila i šećer i okrenula se jogi i meditaciji da bi se izborila sa stresom. "Mislila sam, ako te stvari na bilo koji način izazivaju ovaj bol u mom životu, ostaviću ih."

Tada je i razmislila o odnosima sa ljudima, ali i o ljubavnim vezama i shvatila da je "sama" u svojoj potrazi za dušom, pa je ostavila Leonarda Dikaprija 2005. godine. Gledajući unazad, kaže da nema loših osećanja.

"Svako ko prođe kroz naš život je naš učitelj, oni ulaze u naše živote da nas nauče nešto o nama samima. I mislim da je to bio on. Šta je dobro u odnosu na loše? Poštujem ga zbog toga što je bio."

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 14 sledeca idi na stranu