Glumica podelila tužne vesti: Nakon odstranjene materice, usledila je nova operacija

Zvezda serije Devojke (Girls), 32-godišnja Lina Danam u februaru mesecu podelila je sa javnošću da ima ozbiljne zdravstvene probleme. Nakon operacije uklanjanja materice, glumica se podvrgla još jednom medicinskoj procedur..

Utorak, 23.10.2018.

10:19

Izvor: B92

Glumica podelila tužne vesti: Nakon odstranjene materice, usledila je nova operacija
Foto: Getty

Podeli:

Tridesetdvogodišnja glumcia Lina Danam u potresnom intervjuu priznala je da se godinama borila sa sa endometriozom - ginekološka bolest kod koje se ćelije sluznice maternice nalaze van maternice te uzrokuju bol, stvaranje ožiljaka i priraslica.

Zbog toga je pre godinu morala da se operiše, kada su joj leari uklonili matericu. Ali tu nije bio kraj. Nekoliko meseci kasnije Lina se našla u bolnici gde je podvrgnuta novoj proceduri....

"Juče sam imala dvočasvonu operaciju u kojoj mi je uklonjen levi jajnik, što je izazvalo bolove ožiljka i formiranje viška vlaknastog vezivnog tkiva. Situacija je bila takva da mi je bilo teško hodati, a u poslednjih mesec dana stanje se samo pogoršavalo. Mnogi su komentisali da je već trebalo da se oporavim i da je histerektomija trebalo da reši moje probleme. Neki lekari veruju da moram da odlazim na akupunkturu, drugi pak da je rešenje u terapiji jer je problem očito psihološki, a ja kod psihologa odlazim već 25 godina i ovo su rezultati", napisala je Lena ispod fotografije koju je napravila odmah nakon operacije.

Foto: Getty

Lina Danam je kompletno svoje iskustvo sa bolešću poznatom pod nazivom endometrioza, zbog koje se podvrgla histerektomiji, a sada i uklanjanu jajnika govorila u članku za američki Vog magazin.

Njena borba traje od mladosti. Zbog jakih menstrualnih bolova, glumica je bila operisana čak jedanaest puta. Kada ništa nije davalo rezultate, u 31. godini života je morala da se podvrgne zahvatu histerektomije prilikom koga su joj lekari odstranli matericu.

Foto: Getty

Ona je svojevremeno izjavila da se nada da će postati majka, bilo da je reč o unajmljivanju surogat majke ili usvajanja.

"Uskoro ću početi da istražujem da li moji jajnici, koji ostaju unutar mene u toj ogromnoj pećini organa i ožiljaka, mogu da proizvode zdrave jajne ćelije. Usvajanje je druga opcija", optimistično je kazala glumica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.