Kraljevski fotograf otkrio: Tada je bilo jasno da je brak princeze Dajane i Čarlsa gotov

Fotograf koji je više od 40 godina slikao britansku kraljevsku porodicu opisao je trenutak kada je shvatio da je brak između princeze Dajane i princa Čarlsa gotov.

Sreda, 23.01.2019.

20:00

Izvor: index.hr

Kraljevski fotograf otkrio: Tada je bilo jasno da je brak princeze Dajane i Čarlsa gotov
foto: Getty

Podeli:

Fotograf Artur Evans je otkrio u jednom intervjuu situaciju iz života pokojne princeze Dajane i princa Čarlsa u kojoj mu je postalo jasno da je njihovoj ljubavi došao kraj.

On je ispričao kako je na poslednjoj turneji koju je kraljevski par odradio zajedno, u Južnoj Koreji 1992. godine bilo jasno da je razvod neizbežan.

"Kad smo bili u Koreji, na poslednjoj turneji, znao sam da je između njih gotovo, jer nisu mogli da podnesu da budu jedno u društvu drugog. Bilo je to tako bedno", ispričao je on za Jahu.

Dodao je da "niko nije bio iznenađen" kad je mesec dana kasnije objavljeno da se razvode.

Miror je, prenoseći ovu izjavu, podsetio na izveštavanje njihovog reportera Džejmsa Vitakera, koji ih je pratio u Seul.

"Stigli su u Koreju s uputstvom da se ponašaju kao zaljubljeni par. Umesto toga, oni su se ignorisali, nisu se ni pogledali. Nije bilo nikakvog fizičkog kontakta između njih. Izgledali su kao dvoje stranaca", pisao je on.

Na turneji su bili u novembru 1992. godine, a njihov je razvod objavljen 9. decembra. Razvod je okončan 1996. godine, a princeza je poginula 31. avgusta 1997. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.