Ovo je jedna od najotrovnijih namirnica na svetu koja izaziva rak: Svi je jedu i daju deci

Utorak, 03.05.2016.

13:30

Izvor: superžena

Ovo je jedna od najotrovnijih namirnica na svetu koja izaziva rak: Svi je jedu i daju deci IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

JS

pre 7 godina

Ljudi, imate vegetarijanske virsle od firm "Soyafood" iz Lokve, ko ne moze bez virsli, neka ih potrazi u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane.

Mufljuz

pre 7 godina

Kada ovako pisu, kakvo li je onda stvarno stanje?
Cudi me da Zakon nije odredio da se na vrslama, parizeru i pastetama moraju lepiti iste one crno uokvirene etikete kao i na paklicama cigareta. U cemu je razlika?
Kad pogledate sta su uradili za 5-6 decenija: nekada su se virsle, parizer i pastete pravile od najkvalitetnijeg mesa ... a vidi ovo danas.

wlado

pre 7 godina

svi se pitaju sto proizvode ako su otrovne? da li je mofuce da vam je svest na tako nezavidnom nivou? razumete, proizvodjaci hrane proizvode samo tu hranu koju vi zelite na vasoj trpezi. ako prestane potraznja oni ce vrlo brzo poceti da proizvode brokoli (crtam da razumete). dakle sve je u nasim rukama. ako biras zdravo velike kompanije ce praviti to sto biras. njima je jedini cilj profit. budi promena koju zelis.

znamsve

pre 7 godina

citam komentare i neverujem. tolko hrane postoji osim virsli a da je zdravo i jeftino, samo svi su neobrazovani u tome je problem pa ce im deca biti isti takvi. neznam kako moze ova zemlja da krene napred pored ovakvih ljudi. to dete glupo ce morati da vodi zemlju jednom pa otkud ce znati jadan.

Kibox

pre 7 godina

Moj deda kad je bio mali, mnogo je voleo pastetu i virsle i stalno je molio oca(mog pradedu) da mu kupi virsle. Jednog dana moj pradeda je odveo mog dedu u mesaru i pokazao mu proces pravljenja...
Moj deda ih vise nikada nije jeo....

Da kazem

pre 7 godina

@nerOn
Ma i ona je otrovna i kancerogena! Na kraju nećemo jesti ništa jer nemamo para! A i čitajući šta je sve otrovno, ne ostaje nam neki izbor, znači svi na dijetu pa ko preživi pričaće.

Osveta

pre 7 godina

Domaće kobasice, pa i čvarci se prave od svih tih ostataka posle klanja svinje kada se sve ostalo spremi što je vrednije od mesa, pa tim kobasicama i čvarcima ništa ne fali, samo se dodaje so, ako se želi aleva paprika i slično, šta je tu kancerogeno, pa tako se spremalo vekovima... Naravno da novija tehnologija uvodi aditive za duže održavanje ispravnosti namernice i naravno da tu ima i tih pojačavača ukusa i sličnih nezdravih stvari, ali ne mora da se jede samo ta hrana, ne treba preterivati... Ako su kobasice napravljene ispravno u domaćoj radinosti, onda tu nema aditiva i nikakve priče o kancerogenim namirnicama, ali opet ne treba preterivati ... Samo umereno i raznovrsno.

Mikiveliki

pre 7 godina

Не једите прерађевине, врло једниставно, ни ти процесуирану храну. Боља је свака сланина, од назови шунке, стишњене! Када би сте видели од чега се и како добијају сви ти побројани "специјалитети ", сигуран сам да их не бисте више јели.

Ne volim losos

pre 7 godina

Srbi jedite losos on je zdrav.
(buraz, 3. maj 2016 13:32)

Zdrav je onaj koji je ulovljen u okeanu. Onaj iz tovilista, malo sutra.

CJ

pre 7 godina

Imao sam sreću da pogledam od čega se sve prave salame i kobasice u mesarama, onim velikim...virslu kad vidim, kao da sam video uranijum, ne pipam i bežim odmah.

Yo

pre 7 godina

Vi sto kukate kako nemate para imate savrsen dorucak za manje od 100 dinara! Kajgana za dvoje od 6 jaja,ovsene pahuljice,kiselo mleko...hleb nepotreban! Dosta vise sa tim izgovorima! Bolje pojesti dva barena jaja nego dve virsle svakako!

István

pre 7 godina

Nije seljak kriv sto Vi jedete iz plastenika Vi to trazite svaki dan na pijaci u radnjama jer zimi hocete jesti ( zderati ) jagode, paradajs, spanac, sveze paprike - ekstra boje bez ukusa, patlidzan i td. a proizvodjaci moraju iz neceg ziveti pa Vam prohtev zadovoljavaju, Verujte dimljeno meso, sir i ostali dimljene artikli nikad nisu bili na dimu sve je to vestacko i stetno - ko ce nesto dimiti danima i proizvod gubi tezinu -- dimljenje zavrsen za minut -- pa jedite. Nema novaca to je tacno ali zasto ne birati one koje ce Vama obezbediti nrmalan zivot ? Vama treba samo veliko obecanje zivite od propagande. Ako nista drugo jedite przeni crni luk u masti --- nikako u " zdravom ulju od dobri proizvodjaca - majstora " sa hlebom koju cete sami ispeci u lerni ili masini -- ali smrdi Vam raditi na tome, jedite povrce kada mu je vreme za berbu, zimi ima kupus, susena paprika, krompir, sarga repa, --- mrkva prpremljen sa macom ponekad svezeg mesa umesto cigarete, ljute, prepecenice, piva - sa odlicnom reklamom , bez razni cola i penusave vode, ali bez ovi neznate " zasto zivite " zivite za zdrav zivot i birajte one koje nece Vas prevariti.

dule

pre 7 godina

Što više biljne hrane s pijace. Najbolje od poznatog seljaka.
(dragan, 3. maj 2016 14:01)

Moj prvi komsija sa sela gaji u basti iza kuce ono sto se u kuci jede, a ono sto ide na pijacu, iz plastenika, se ne stavlja na trpezu. Toliko o nasem seljaku.
(DC, 03. maj 2016 14:28)

Nije to do naseg seljaka nego do naseg kupca. To sto on proizvodi za sebe kosta jako mnogo (rad + rizik) i to velika vecina u Srbiji ili ne moze ili ne zeli da kupuje. A ti ako zelis taj kvalitet ima i to ali 2-5 puta skuplje nego roba za masovnu upotrebu pa izvoli.

Ostavi ti seljaka na miru, ako se ovda neko gazi to je seljak.

Thilmo

pre 7 godina

Zlatiborac izbacio viršle.na tržište, odgovorno tvrdim da je to nešto najbolje što se trenutno može nabaviti kod nas.

p.s I premium kobasica za roštilj.

NoName

pre 7 godina

Zavisi ko pravi virsle. Prave virsle ne mogu da izdrze ni nedelju dana u frizideru i te se prave od cistog mesa. Sve ostalo, uglavnom industrijsko je krsh.

silikonski prirodnjak

pre 7 godina

Ako je dokazano konacno ono sto svi znamo odavno(barem ovi inteligentni)
onda ne treba mi da izbacimo to iz upotrebe vec treba zabraniti proizvodnju i stavljanje u promet svega navedenog kao i sve GMO proizvode za koje ce se takodje pre ili kasnije dokazati isto!

mile dodik

pre 7 godina

(Rkoma, 3. maj 2016 15:28)
Znam da ima za 5000 do 10000 evra ali treba preurediti,kupiti alate,masine,izvrsiti popravke,dopuniti nedostatke,spremiti zemlju,zivinu,...Inace komentar je bio vise saljive prirode.

Maca

pre 7 godina

A voce i povrce prskano raznim hemikalijama je mnogo zdravilje od virsli, pasteta. A i ono organsko koje se prodaje ko vam garantuje da je organski proizvedeno i da nije farma napravljean u blizni neke nuklearna elektrane...

Mimi Oro sa diplomom

pre 7 godina

A mast na hleba, pa posut alevom paprikom? Pa kačamak sa kozijim sirom? Sve što ste znali o hrani zaboravite. Setie se samo šta ste kao deca jeli. Za potrebe industrije ove godine su viršle nezdrave. Sledeće biće nešto drugo. Zato muslite svojom glavom.

Maja

pre 7 godina

@mirjanagajic

Stvarno ne razumem komentar. Moja deca nikada nisu jela virsle. Zar moraju da jedu virsle? Nema druge hrane? Ovsene pahuljice su skupe jako? Palenta? Mafini peceni od brasna, lanenog semena i banane druge klase od sto din? Preskupo? Ne bacajte mrznju bezveze, jedno je ako vi licno volite virsle ili ako ste smoreni i mrzi vas da spremate a drugo je tvrditi da deci treba davati suhomesnato. Naravno da ne treba.

Geronimo

pre 7 godina

Evo kako to izgleda u EU,tacnije u HR,na zalost sada smo manje zasticeni nago pre ulaska u EU.Prosle godine "Jutarnji list" je radio istrazivanje o kvaliteti sladoleda,prikupljene uzorke su dali na analizu i rezultati su u par uzoraka bili katastrofa,ali kad su obavjestili inspekciju ovi im ladno kazu da ne mogu nista dok se neko ne razboli i ne prijavi slasticara.U EU ja preventiva ostavljena proizvodjacu i od njega se ocekuje da sam sebe nadgleda.Tako da se ne zurite u EU,sada ste bolje zasticeni nego sto cete biti u EU koja je raj za sve vrste mucki a jedan od nasih bivsih ministara poljoprivrede nas ubjedjuje kako meso nema rok trajanja.Sta da kazem osim "sistem te laze"

Aleksandra R.

pre 7 godina

ko kaze da je svi jedu, ja ih ne jedem nikad? pa zar jos ima ljudi koji ne znaju da su mesne preradjevine najkanceroznije namirnice koje postoje? sve je moguce kod naroda koji misli da se odlicno hrani a u svetskom je vrhu po broju obolelih od raka debelog creva.

Danijel

pre 7 godina

Moje dete ima 4 i po godine. Do sada je, za ove 4 i po godine, mozda pojeo 4 virsle, 3 pastete, 100 gr. sunke. Ali zato domace slanine, moze se meriti kilogramima i ove preradjevine sto sam mu dao, i to mu ne bih dao da nije bila situacija, nema nista drugo, pa daj da ne gladuje.

Washington

pre 7 godina

Sto ne zabranite proizvodnju i prodaju virsli?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (b, 3. maj 2016 14:57)

Kad bi zabranjivali proizvodnju i prodaju svega sto nije zdravo jeo bi ti samo biljke.

Sandinista

pre 7 godina

Za komentatore koji se kunu u "domece" meso, sunke i kobasice - sta mislite, cime se hrani stoka koja se kasnije dimi? Isto vazi i za pilice i curke. Koncentratima i granulama punih steroida i antibiotika. NEMA zdravog mesa, cak i ako ga sami uzgajate. Jedino ako ste van naseljenog mesta, pa stoku i zivinu napasate. Ali i tu opet dolazi proces dimljenja. Odavno je poznato da je hrana sa rostilja veoma kancerogena, upravo zbog dima i cumura. Slicno vazi i za meso iz pusnice.

M

pre 7 godina

Ne razumem kako se uvek napravi frka kad se u nekoj namirnici otkrije neka potencijalno kancerogena materija, odmah krece prica oko eventualne zabrane, povlacenja iz proizvodnje, sklanjanje sa rafova prodavnica...itd...dok se cigarete, koje sadrze preko 4000 takvih materija, i koje nemaju apsolutno nikakvu svrhu, namenu, hranljivu vrednost, pozitivni uticaj bilo koje vrste, prodaju slobodno.

milan

pre 7 godina

sve sto ima u sebi E ja ne konzumiram.


mozda ispada cudno kada I prodavnick zagedam svaki proizvod ali bas zbog toga I gledam.

95/100 proizvoda ima E taj I taj

kiza

pre 7 godina

Jedem sve....od mesa najcesće piletinu....ali to su sve tovni pilići...tako da......beli sećer je naj opasniji...obozavam slatkise....preziveh pola zivota (52g)...a kako ću drugu polovinu videćemo........

ten yard penalty

pre 7 godina

Srbi jedite lososa on je zdrav.
(buraz, 03. maj 2016 13:32)

AAAHAHAHAHHHHAAAHAHAA!!!!...idi bre buraz....precrko' od smeha!...bash si me onako zdravo nasmejao...:-D

a i nije bitno

pre 7 godina

@(Crveni kiosk, 3. maj 2016 15:44)
E virsle onda i sada? Znam da su nekada virsle bile po bolnicama.Ovo danas veze nema. Hot dog sam prestao da jedem jos odavno. Padne mi neki put napamet ali se brzo dozovem sebi. Ne usudjem se. Sto bih sebi pravio probleme? Bilo nekad sada nema.

mirjanagajic

pre 7 godina

Tacno mi pozli od nekih komentara koje svakodnevno citam."Moje dete nikada nije jelo virsle niti bilo sta suhomesnato".Sta to vasa deca jedu pitam se?Najveci deo stanovnistva u gradovima, primanja mizerna, a svi se hrane zdravo!Sta jedete,lisce,travu..?Molim vas recite micime vi to hranite svoju decu, pasirate im brokoli i karfiol do 18.te godine?ma dajte vise....

jole

pre 7 godina

@ DC

Nisu svi "seljaci" isti . Drugo , zasto odmah drvlje i kamenje po seljaku ? Zasto ne opaucis po neradnicima iz inspekcijskih sluzbi ? Kada si u vestima procitao "Inspekcijska sluzba tog i tog grada oduzela vece kolicine povrca/voca/mesa/plesnivog kukuruza zbog viska pesticida tom i tom licu kome se zabranjuje rad u proizvodnji sledece 5 godine...." ?????
PS Moj komentar nema zadnjih i zlih namera nista licno - samo kazem .

Kreso

pre 7 godina

"Srbi jedite losos on je zdrav."
(buraz, 3. maj 2016 13:32)

Da, jeste, ja ga redovno imam na jelovniku ali onaj iz reka, divljih voda i mora. Gajeni losos je pun svega onoga cega su pune sve zivotinje koje se tove za ishranu ljudi i nezdrav je.

Ne lazi.
Koji si ti morski losos jeo?

Crveni kiosk

pre 7 godina

A secate li se crvenih kioska 70-ih,80-ih?Tamanili smo te virsle k'o sumanuti a i bile su nevidjeno ukusne.Svi su ih jeli i niko nije postavljao pitanja o kvalitetu istih.Mislim da je sve ovo preuvelicano sa ciljem promovisanja nekog zdravog nacina zivota.Nista nije opasnije po zdravlje od praznog stomaka i u ovoj eri siromastva dobro je pojesti bilo sta,pa makar to bile i virsle.

Mislite svojom glavom

pre 7 godina

Nisu sve viršle istog sastava, a pogotovo nije ista kontrola kvaliteta, od klanice do finalnog proizvoda. Na primer, prilikom kupovine možete da pogledate zamlju porekla odn. proizvodnje viršli. I naravno, nemojte ih jesti svakog dana, jer, raznovrsna ishrana je veoma bitna za zdravlje. Što se otrova tiče, to ne možete da izbegnete (ima ih u skoro svakoj namirnici), ali barem možete da smanjite njihov unos i da raznovrsnom ishranom minimalizujete njihovo dejstvo. Najvažnije je da se ne povodite za modnim trendovima koji reklamiraju preskupe namirnice ili dijetetske dodatke, koji ne trebaju ni vašem organizmu, a još manje novčaniku.

Rkoma

pre 7 godina

Citajuci o zdravlju i ishrani,dosao sam do zakljucka da je najbolje da kupim neku kucu,pomocne zgrade,alate i masine i da sam uzgajam svoju ishranu.Sela zapadne Srbije mi se cini kao najpodobnija.Problem je gde da nadjem 50000-70000 evra
(mile dodik, 03. maj 2016 14:37) sve to imas po našim selima za 5 puta manje para.

Achitwn

pre 7 godina

Kobasica i sunka puna otrova? Mozda kod njih, ali u Srbiji gde relativno lako mozes doci do zaista domacih proizvoda, nije bas tako.
(Kecman, 03. maj 2016 13:42)

Misli se na dimljene proizvode. Naravno da su otrovni, puni ugljen monoxida od dima. Madjarska je prva u regionu po obolelim od raka. Naravno kad baziraju ishranu na dimljenim suhomesnatim proizvodima.

DC

pre 7 godina

Što više biljne hrane s pijace. Najbolje od poznatog seljaka.
(dragan, 3. maj 2016 14:01)

Moj prvi komsija sa sela gaji u basti iza kuce ono sto se u kuci jede, a ono sto ide na pijacu, iz plastenika, se ne stavlja na trpezu. Toliko o nasem seljaku.

Markoni NS

pre 7 godina

@E, Mislim da je covek rekao za lososa na sarkastican nacin zbog njegove cene a nase kupovne moci. Istini za volju,losos je vrlo hranljiv,ima dosta omega 3.

munja

pre 7 godina

Za buraz: losos(evropski) je pun lekova kojima se tretira hrana i sme da se jede jednom na par meseci pošto je ljudskom telu potrebno neko vreme da izbaci otrove, kanadski divlji losos je malo bolja priča, ali je zato skuplji.
Našeg "domaćeg" sušenog mesa je nažalost sve manje i tek kada ga potpuno izgubimo, biće nam žao. Izbacite od E250-E253, tj. sve kombinacije Kalijum(Natrijum)-Nitrit(Nitrat), ili smanjite na minimum proizvode koje sadrže iste.

E,

pre 7 godina

"Srbi jedite losos on je zdrav."
(buraz, 3. maj 2016 13:32)

Da, jeste, ja ga redovno imam na jelovniku ali onaj iz reka, divljih voda i mora. Gajeni losos je pun svega onoga cega su pune sve zivotinje koje se tove za ishranu ljudi i nezdrav je.

mm

pre 7 godina

to sto neko rece za vrtice, nije uopste istina, moja deca za poslednje tri godine koliko idu u PU 11. april na Novom Beogradu nikada u jelovniku nisu imali ni virsle ni pastetu.

dragan

pre 7 godina

Srbi jedite losos on je zdrav.
(buraz, 3. maj 2016 13:32)

Ne preterujte, zbog fosfora. Umereno. Što više biljne hrane s pijace. Najbolje od poznatog seljaka.

mile dodik

pre 7 godina

Citajuci o zdravlju i ishrani,dosao sam do zakljucka da je najbolje da kupim neku kucu,pomocne zgrade,alate i masine i da sam uzgajam svoju ishranu.Sela zapadne Srbije mi se cini kao najpodobnija.Problem je gde da nadjem 50000-70000 evra

DaRko

pre 7 godina

Moram prvo za vrtiće, naime jelovnik se razlikuje drastično od opštine (pu) do opštine a nekad čak varira od objekta do objekta (na Paliluli recimo). Tako da imamo apsurd da deca u jednom delu grada jedu viršle, margarin, paštete a u drugom (PU "11. april" npr.) jedu integralni hleb sa pravim puterom, sardine i belo meso.
Što se tiče samih viršli, svakako ih treba izbaciti iz upotrebe. Naravno, sve mesne prerađevine treba izbaciti ili svesti na apsolutni minimum. Novac često nije izgivor jer se može jesti svakao kvalitetnije a čak i za manje para. Lenjost i neznanje su najčešći razlog zašto se trujemo.

Pametnjaković - there can be only one!

pre 7 godina

Sve što je jako ukusno je otrovno i kancerogeno, jer se koristi isti trik, hemikalije, tzv. pojačivači ukusa, koji šalju receptorima ukusa u našim ustima da je odlična hrana u pitanju, onda se te lažne informacije šalju mozgu koji onda luči hemikalije dobrog raspoloženja i ostalo stimulišući nas da jedemo to još više. E sad, neko, kome je mozak ograničen, da li genetski, evolutivno ili oštećen bespovratno hemikalijama i lekovima, nije u stanju da se odupre i shvati šta se zapravo dešava, čak i kad mu objasniš, jer jednostavno to ne razume, nije dovoljno fokusiran, odbacuje sve ono što mu zvuči nejasno, itd. Tačno se dešava ono zbog čega se te hemikalije i stavljaju u hranu.

Milan

pre 7 godina

Ljudi vise brinu sta sipaju u auto a svoj organizam truju...
Ljudi nisu svesni da za male pare se moze hraniti zdravo.. Ne znaju jer su zaslepljeni reklamama na tv-u i nikad nista nisu procitali sta je zdravo a sta ne.

DC

pre 7 godina

Što više biljne hrane s pijace. Najbolje od poznatog seljaka.
(dragan, 3. maj 2016 14:01)

Moj prvi komsija sa sela gaji u basti iza kuce ono sto se u kuci jede, a ono sto ide na pijacu, iz plastenika, se ne stavlja na trpezu. Toliko o nasem seljaku.

mirjanagajic

pre 7 godina

Tacno mi pozli od nekih komentara koje svakodnevno citam."Moje dete nikada nije jelo virsle niti bilo sta suhomesnato".Sta to vasa deca jedu pitam se?Najveci deo stanovnistva u gradovima, primanja mizerna, a svi se hrane zdravo!Sta jedete,lisce,travu..?Molim vas recite micime vi to hranite svoju decu, pasirate im brokoli i karfiol do 18.te godine?ma dajte vise....

Milan

pre 7 godina

Ljudi vise brinu sta sipaju u auto a svoj organizam truju...
Ljudi nisu svesni da za male pare se moze hraniti zdravo.. Ne znaju jer su zaslepljeni reklamama na tv-u i nikad nista nisu procitali sta je zdravo a sta ne.

jole

pre 7 godina

@ DC

Nisu svi "seljaci" isti . Drugo , zasto odmah drvlje i kamenje po seljaku ? Zasto ne opaucis po neradnicima iz inspekcijskih sluzbi ? Kada si u vestima procitao "Inspekcijska sluzba tog i tog grada oduzela vece kolicine povrca/voca/mesa/plesnivog kukuruza zbog viska pesticida tom i tom licu kome se zabranjuje rad u proizvodnji sledece 5 godine...." ?????
PS Moj komentar nema zadnjih i zlih namera nista licno - samo kazem .

DaRko

pre 7 godina

Moram prvo za vrtiće, naime jelovnik se razlikuje drastično od opštine (pu) do opštine a nekad čak varira od objekta do objekta (na Paliluli recimo). Tako da imamo apsurd da deca u jednom delu grada jedu viršle, margarin, paštete a u drugom (PU "11. april" npr.) jedu integralni hleb sa pravim puterom, sardine i belo meso.
Što se tiče samih viršli, svakako ih treba izbaciti iz upotrebe. Naravno, sve mesne prerađevine treba izbaciti ili svesti na apsolutni minimum. Novac često nije izgivor jer se može jesti svakao kvalitetnije a čak i za manje para. Lenjost i neznanje su najčešći razlog zašto se trujemo.

Crveni kiosk

pre 7 godina

A secate li se crvenih kioska 70-ih,80-ih?Tamanili smo te virsle k'o sumanuti a i bile su nevidjeno ukusne.Svi su ih jeli i niko nije postavljao pitanja o kvalitetu istih.Mislim da je sve ovo preuvelicano sa ciljem promovisanja nekog zdravog nacina zivota.Nista nije opasnije po zdravlje od praznog stomaka i u ovoj eri siromastva dobro je pojesti bilo sta,pa makar to bile i virsle.

Markoni NS

pre 7 godina

@E, Mislim da je covek rekao za lososa na sarkastican nacin zbog njegove cene a nase kupovne moci. Istini za volju,losos je vrlo hranljiv,ima dosta omega 3.

Mislite svojom glavom

pre 7 godina

Nisu sve viršle istog sastava, a pogotovo nije ista kontrola kvaliteta, od klanice do finalnog proizvoda. Na primer, prilikom kupovine možete da pogledate zamlju porekla odn. proizvodnje viršli. I naravno, nemojte ih jesti svakog dana, jer, raznovrsna ishrana je veoma bitna za zdravlje. Što se otrova tiče, to ne možete da izbegnete (ima ih u skoro svakoj namirnici), ali barem možete da smanjite njihov unos i da raznovrsnom ishranom minimalizujete njihovo dejstvo. Najvažnije je da se ne povodite za modnim trendovima koji reklamiraju preskupe namirnice ili dijetetske dodatke, koji ne trebaju ni vašem organizmu, a još manje novčaniku.

Kreso

pre 7 godina

"Srbi jedite losos on je zdrav."
(buraz, 3. maj 2016 13:32)

Da, jeste, ja ga redovno imam na jelovniku ali onaj iz reka, divljih voda i mora. Gajeni losos je pun svega onoga cega su pune sve zivotinje koje se tove za ishranu ljudi i nezdrav je.

Ne lazi.
Koji si ti morski losos jeo?

a i nije bitno

pre 7 godina

@(Crveni kiosk, 3. maj 2016 15:44)
E virsle onda i sada? Znam da su nekada virsle bile po bolnicama.Ovo danas veze nema. Hot dog sam prestao da jedem jos odavno. Padne mi neki put napamet ali se brzo dozovem sebi. Ne usudjem se. Sto bih sebi pravio probleme? Bilo nekad sada nema.

mile dodik

pre 7 godina

Citajuci o zdravlju i ishrani,dosao sam do zakljucka da je najbolje da kupim neku kucu,pomocne zgrade,alate i masine i da sam uzgajam svoju ishranu.Sela zapadne Srbije mi se cini kao najpodobnija.Problem je gde da nadjem 50000-70000 evra

Rkoma

pre 7 godina

Citajuci o zdravlju i ishrani,dosao sam do zakljucka da je najbolje da kupim neku kucu,pomocne zgrade,alate i masine i da sam uzgajam svoju ishranu.Sela zapadne Srbije mi se cini kao najpodobnija.Problem je gde da nadjem 50000-70000 evra
(mile dodik, 03. maj 2016 14:37) sve to imas po našim selima za 5 puta manje para.

Pametnjaković - there can be only one!

pre 7 godina

Sve što je jako ukusno je otrovno i kancerogeno, jer se koristi isti trik, hemikalije, tzv. pojačivači ukusa, koji šalju receptorima ukusa u našim ustima da je odlična hrana u pitanju, onda se te lažne informacije šalju mozgu koji onda luči hemikalije dobrog raspoloženja i ostalo stimulišući nas da jedemo to još više. E sad, neko, kome je mozak ograničen, da li genetski, evolutivno ili oštećen bespovratno hemikalijama i lekovima, nije u stanju da se odupre i shvati šta se zapravo dešava, čak i kad mu objasniš, jer jednostavno to ne razume, nije dovoljno fokusiran, odbacuje sve ono što mu zvuči nejasno, itd. Tačno se dešava ono zbog čega se te hemikalije i stavljaju u hranu.

munja

pre 7 godina

Za buraz: losos(evropski) je pun lekova kojima se tretira hrana i sme da se jede jednom na par meseci pošto je ljudskom telu potrebno neko vreme da izbaci otrove, kanadski divlji losos je malo bolja priča, ali je zato skuplji.
Našeg "domaćeg" sušenog mesa je nažalost sve manje i tek kada ga potpuno izgubimo, biće nam žao. Izbacite od E250-E253, tj. sve kombinacije Kalijum(Natrijum)-Nitrit(Nitrat), ili smanjite na minimum proizvode koje sadrže iste.

E,

pre 7 godina

"Srbi jedite losos on je zdrav."
(buraz, 3. maj 2016 13:32)

Da, jeste, ja ga redovno imam na jelovniku ali onaj iz reka, divljih voda i mora. Gajeni losos je pun svega onoga cega su pune sve zivotinje koje se tove za ishranu ljudi i nezdrav je.

dragan

pre 7 godina

Srbi jedite losos on je zdrav.
(buraz, 3. maj 2016 13:32)

Ne preterujte, zbog fosfora. Umereno. Što više biljne hrane s pijace. Najbolje od poznatog seljaka.

mm

pre 7 godina

to sto neko rece za vrtice, nije uopste istina, moja deca za poslednje tri godine koliko idu u PU 11. april na Novom Beogradu nikada u jelovniku nisu imali ni virsle ni pastetu.

Achitwn

pre 7 godina

Kobasica i sunka puna otrova? Mozda kod njih, ali u Srbiji gde relativno lako mozes doci do zaista domacih proizvoda, nije bas tako.
(Kecman, 03. maj 2016 13:42)

Misli se na dimljene proizvode. Naravno da su otrovni, puni ugljen monoxida od dima. Madjarska je prva u regionu po obolelim od raka. Naravno kad baziraju ishranu na dimljenim suhomesnatim proizvodima.

Mufljuz

pre 7 godina

Kada ovako pisu, kakvo li je onda stvarno stanje?
Cudi me da Zakon nije odredio da se na vrslama, parizeru i pastetama moraju lepiti iste one crno uokvirene etikete kao i na paklicama cigareta. U cemu je razlika?
Kad pogledate sta su uradili za 5-6 decenija: nekada su se virsle, parizer i pastete pravile od najkvalitetnijeg mesa ... a vidi ovo danas.

wlado

pre 7 godina

svi se pitaju sto proizvode ako su otrovne? da li je mofuce da vam je svest na tako nezavidnom nivou? razumete, proizvodjaci hrane proizvode samo tu hranu koju vi zelite na vasoj trpezi. ako prestane potraznja oni ce vrlo brzo poceti da proizvode brokoli (crtam da razumete). dakle sve je u nasim rukama. ako biras zdravo velike kompanije ce praviti to sto biras. njima je jedini cilj profit. budi promena koju zelis.

Osveta

pre 7 godina

Domaće kobasice, pa i čvarci se prave od svih tih ostataka posle klanja svinje kada se sve ostalo spremi što je vrednije od mesa, pa tim kobasicama i čvarcima ništa ne fali, samo se dodaje so, ako se želi aleva paprika i slično, šta je tu kancerogeno, pa tako se spremalo vekovima... Naravno da novija tehnologija uvodi aditive za duže održavanje ispravnosti namernice i naravno da tu ima i tih pojačavača ukusa i sličnih nezdravih stvari, ali ne mora da se jede samo ta hrana, ne treba preterivati... Ako su kobasice napravljene ispravno u domaćoj radinosti, onda tu nema aditiva i nikakve priče o kancerogenim namirnicama, ali opet ne treba preterivati ... Samo umereno i raznovrsno.

Kibox

pre 7 godina

Moj deda kad je bio mali, mnogo je voleo pastetu i virsle i stalno je molio oca(mog pradedu) da mu kupi virsle. Jednog dana moj pradeda je odveo mog dedu u mesaru i pokazao mu proces pravljenja...
Moj deda ih vise nikada nije jeo....

Yo

pre 7 godina

Vi sto kukate kako nemate para imate savrsen dorucak za manje od 100 dinara! Kajgana za dvoje od 6 jaja,ovsene pahuljice,kiselo mleko...hleb nepotreban! Dosta vise sa tim izgovorima! Bolje pojesti dva barena jaja nego dve virsle svakako!

Geronimo

pre 7 godina

Evo kako to izgleda u EU,tacnije u HR,na zalost sada smo manje zasticeni nago pre ulaska u EU.Prosle godine "Jutarnji list" je radio istrazivanje o kvaliteti sladoleda,prikupljene uzorke su dali na analizu i rezultati su u par uzoraka bili katastrofa,ali kad su obavjestili inspekciju ovi im ladno kazu da ne mogu nista dok se neko ne razboli i ne prijavi slasticara.U EU ja preventiva ostavljena proizvodjacu i od njega se ocekuje da sam sebe nadgleda.Tako da se ne zurite u EU,sada ste bolje zasticeni nego sto cete biti u EU koja je raj za sve vrste mucki a jedan od nasih bivsih ministara poljoprivrede nas ubjedjuje kako meso nema rok trajanja.Sta da kazem osim "sistem te laze"

znamsve

pre 7 godina

citam komentare i neverujem. tolko hrane postoji osim virsli a da je zdravo i jeftino, samo svi su neobrazovani u tome je problem pa ce im deca biti isti takvi. neznam kako moze ova zemlja da krene napred pored ovakvih ljudi. to dete glupo ce morati da vodi zemlju jednom pa otkud ce znati jadan.

Mikiveliki

pre 7 godina

Не једите прерађевине, врло једниставно, ни ти процесуирану храну. Боља је свака сланина, од назови шунке, стишњене! Када би сте видели од чега се и како добијају сви ти побројани "специјалитети ", сигуран сам да их не бисте више јели.

Ne volim losos

pre 7 godina

Srbi jedite losos on je zdrav.
(buraz, 3. maj 2016 13:32)

Zdrav je onaj koji je ulovljen u okeanu. Onaj iz tovilista, malo sutra.

Maja

pre 7 godina

@mirjanagajic

Stvarno ne razumem komentar. Moja deca nikada nisu jela virsle. Zar moraju da jedu virsle? Nema druge hrane? Ovsene pahuljice su skupe jako? Palenta? Mafini peceni od brasna, lanenog semena i banane druge klase od sto din? Preskupo? Ne bacajte mrznju bezveze, jedno je ako vi licno volite virsle ili ako ste smoreni i mrzi vas da spremate a drugo je tvrditi da deci treba davati suhomesnato. Naravno da ne treba.

dule

pre 7 godina

Što više biljne hrane s pijace. Najbolje od poznatog seljaka.
(dragan, 3. maj 2016 14:01)

Moj prvi komsija sa sela gaji u basti iza kuce ono sto se u kuci jede, a ono sto ide na pijacu, iz plastenika, se ne stavlja na trpezu. Toliko o nasem seljaku.
(DC, 03. maj 2016 14:28)

Nije to do naseg seljaka nego do naseg kupca. To sto on proizvodi za sebe kosta jako mnogo (rad + rizik) i to velika vecina u Srbiji ili ne moze ili ne zeli da kupuje. A ti ako zelis taj kvalitet ima i to ali 2-5 puta skuplje nego roba za masovnu upotrebu pa izvoli.

Ostavi ti seljaka na miru, ako se ovda neko gazi to je seljak.

István

pre 7 godina

Nije seljak kriv sto Vi jedete iz plastenika Vi to trazite svaki dan na pijaci u radnjama jer zimi hocete jesti ( zderati ) jagode, paradajs, spanac, sveze paprike - ekstra boje bez ukusa, patlidzan i td. a proizvodjaci moraju iz neceg ziveti pa Vam prohtev zadovoljavaju, Verujte dimljeno meso, sir i ostali dimljene artikli nikad nisu bili na dimu sve je to vestacko i stetno - ko ce nesto dimiti danima i proizvod gubi tezinu -- dimljenje zavrsen za minut -- pa jedite. Nema novaca to je tacno ali zasto ne birati one koje ce Vama obezbediti nrmalan zivot ? Vama treba samo veliko obecanje zivite od propagande. Ako nista drugo jedite przeni crni luk u masti --- nikako u " zdravom ulju od dobri proizvodjaca - majstora " sa hlebom koju cete sami ispeci u lerni ili masini -- ali smrdi Vam raditi na tome, jedite povrce kada mu je vreme za berbu, zimi ima kupus, susena paprika, krompir, sarga repa, --- mrkva prpremljen sa macom ponekad svezeg mesa umesto cigarete, ljute, prepecenice, piva - sa odlicnom reklamom , bez razni cola i penusave vode, ali bez ovi neznate " zasto zivite " zivite za zdrav zivot i birajte one koje nece Vas prevariti.

Sandinista

pre 7 godina

Za komentatore koji se kunu u "domece" meso, sunke i kobasice - sta mislite, cime se hrani stoka koja se kasnije dimi? Isto vazi i za pilice i curke. Koncentratima i granulama punih steroida i antibiotika. NEMA zdravog mesa, cak i ako ga sami uzgajate. Jedino ako ste van naseljenog mesta, pa stoku i zivinu napasate. Ali i tu opet dolazi proces dimljenja. Odavno je poznato da je hrana sa rostilja veoma kancerogena, upravo zbog dima i cumura. Slicno vazi i za meso iz pusnice.

Mimi Oro sa diplomom

pre 7 godina

A mast na hleba, pa posut alevom paprikom? Pa kačamak sa kozijim sirom? Sve što ste znali o hrani zaboravite. Setie se samo šta ste kao deca jeli. Za potrebe industrije ove godine su viršle nezdrave. Sledeće biće nešto drugo. Zato muslite svojom glavom.

Da kazem

pre 7 godina

@nerOn
Ma i ona je otrovna i kancerogena! Na kraju nećemo jesti ništa jer nemamo para! A i čitajući šta je sve otrovno, ne ostaje nam neki izbor, znači svi na dijetu pa ko preživi pričaće.

ten yard penalty

pre 7 godina

Srbi jedite lososa on je zdrav.
(buraz, 03. maj 2016 13:32)

AAAHAHAHAHHHHAAAHAHAA!!!!...idi bre buraz....precrko' od smeha!...bash si me onako zdravo nasmejao...:-D

Washington

pre 7 godina

Sto ne zabranite proizvodnju i prodaju virsli?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (b, 3. maj 2016 14:57)

Kad bi zabranjivali proizvodnju i prodaju svega sto nije zdravo jeo bi ti samo biljke.

Maca

pre 7 godina

A voce i povrce prskano raznim hemikalijama je mnogo zdravilje od virsli, pasteta. A i ono organsko koje se prodaje ko vam garantuje da je organski proizvedeno i da nije farma napravljean u blizni neke nuklearna elektrane...

silikonski prirodnjak

pre 7 godina

Ako je dokazano konacno ono sto svi znamo odavno(barem ovi inteligentni)
onda ne treba mi da izbacimo to iz upotrebe vec treba zabraniti proizvodnju i stavljanje u promet svega navedenog kao i sve GMO proizvode za koje ce se takodje pre ili kasnije dokazati isto!

M

pre 7 godina

Ne razumem kako se uvek napravi frka kad se u nekoj namirnici otkrije neka potencijalno kancerogena materija, odmah krece prica oko eventualne zabrane, povlacenja iz proizvodnje, sklanjanje sa rafova prodavnica...itd...dok se cigarete, koje sadrze preko 4000 takvih materija, i koje nemaju apsolutno nikakvu svrhu, namenu, hranljivu vrednost, pozitivni uticaj bilo koje vrste, prodaju slobodno.

Aleksandra R.

pre 7 godina

ko kaze da je svi jedu, ja ih ne jedem nikad? pa zar jos ima ljudi koji ne znaju da su mesne preradjevine najkanceroznije namirnice koje postoje? sve je moguce kod naroda koji misli da se odlicno hrani a u svetskom je vrhu po broju obolelih od raka debelog creva.

kiza

pre 7 godina

Jedem sve....od mesa najcesće piletinu....ali to su sve tovni pilići...tako da......beli sećer je naj opasniji...obozavam slatkise....preziveh pola zivota (52g)...a kako ću drugu polovinu videćemo........

NoName

pre 7 godina

Zavisi ko pravi virsle. Prave virsle ne mogu da izdrze ni nedelju dana u frizideru i te se prave od cistog mesa. Sve ostalo, uglavnom industrijsko je krsh.

Danijel

pre 7 godina

Moje dete ima 4 i po godine. Do sada je, za ove 4 i po godine, mozda pojeo 4 virsle, 3 pastete, 100 gr. sunke. Ali zato domace slanine, moze se meriti kilogramima i ove preradjevine sto sam mu dao, i to mu ne bih dao da nije bila situacija, nema nista drugo, pa daj da ne gladuje.

CJ

pre 7 godina

Imao sam sreću da pogledam od čega se sve prave salame i kobasice u mesarama, onim velikim...virslu kad vidim, kao da sam video uranijum, ne pipam i bežim odmah.

mile dodik

pre 7 godina

(Rkoma, 3. maj 2016 15:28)
Znam da ima za 5000 do 10000 evra ali treba preurediti,kupiti alate,masine,izvrsiti popravke,dopuniti nedostatke,spremiti zemlju,zivinu,...Inace komentar je bio vise saljive prirode.

Thilmo

pre 7 godina

Zlatiborac izbacio viršle.na tržište, odgovorno tvrdim da je to nešto najbolje što se trenutno može nabaviti kod nas.

p.s I premium kobasica za roštilj.

milan

pre 7 godina

sve sto ima u sebi E ja ne konzumiram.


mozda ispada cudno kada I prodavnick zagedam svaki proizvod ali bas zbog toga I gledam.

95/100 proizvoda ima E taj I taj

JS

pre 7 godina

Ljudi, imate vegetarijanske virsle od firm "Soyafood" iz Lokve, ko ne moze bez virsli, neka ih potrazi u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane.

Crveni kiosk

pre 7 godina

A secate li se crvenih kioska 70-ih,80-ih?Tamanili smo te virsle k'o sumanuti a i bile su nevidjeno ukusne.Svi su ih jeli i niko nije postavljao pitanja o kvalitetu istih.Mislim da je sve ovo preuvelicano sa ciljem promovisanja nekog zdravog nacina zivota.Nista nije opasnije po zdravlje od praznog stomaka i u ovoj eri siromastva dobro je pojesti bilo sta,pa makar to bile i virsle.

mirjanagajic

pre 7 godina

Tacno mi pozli od nekih komentara koje svakodnevno citam."Moje dete nikada nije jelo virsle niti bilo sta suhomesnato".Sta to vasa deca jedu pitam se?Najveci deo stanovnistva u gradovima, primanja mizerna, a svi se hrane zdravo!Sta jedete,lisce,travu..?Molim vas recite micime vi to hranite svoju decu, pasirate im brokoli i karfiol do 18.te godine?ma dajte vise....

Achitwn

pre 7 godina

Kobasica i sunka puna otrova? Mozda kod njih, ali u Srbiji gde relativno lako mozes doci do zaista domacih proizvoda, nije bas tako.
(Kecman, 03. maj 2016 13:42)

Misli se na dimljene proizvode. Naravno da su otrovni, puni ugljen monoxida od dima. Madjarska je prva u regionu po obolelim od raka. Naravno kad baziraju ishranu na dimljenim suhomesnatim proizvodima.

DC

pre 7 godina

Što više biljne hrane s pijace. Najbolje od poznatog seljaka.
(dragan, 3. maj 2016 14:01)

Moj prvi komsija sa sela gaji u basti iza kuce ono sto se u kuci jede, a ono sto ide na pijacu, iz plastenika, se ne stavlja na trpezu. Toliko o nasem seljaku.

Milan

pre 7 godina

Ljudi vise brinu sta sipaju u auto a svoj organizam truju...
Ljudi nisu svesni da za male pare se moze hraniti zdravo.. Ne znaju jer su zaslepljeni reklamama na tv-u i nikad nista nisu procitali sta je zdravo a sta ne.

E,

pre 7 godina

"Srbi jedite losos on je zdrav."
(buraz, 3. maj 2016 13:32)

Da, jeste, ja ga redovno imam na jelovniku ali onaj iz reka, divljih voda i mora. Gajeni losos je pun svega onoga cega su pune sve zivotinje koje se tove za ishranu ljudi i nezdrav je.

Kreso

pre 7 godina

"Srbi jedite losos on je zdrav."
(buraz, 3. maj 2016 13:32)

Da, jeste, ja ga redovno imam na jelovniku ali onaj iz reka, divljih voda i mora. Gajeni losos je pun svega onoga cega su pune sve zivotinje koje se tove za ishranu ljudi i nezdrav je.

Ne lazi.
Koji si ti morski losos jeo?

a i nije bitno

pre 7 godina

@(Crveni kiosk, 3. maj 2016 15:44)
E virsle onda i sada? Znam da su nekada virsle bile po bolnicama.Ovo danas veze nema. Hot dog sam prestao da jedem jos odavno. Padne mi neki put napamet ali se brzo dozovem sebi. Ne usudjem se. Sto bih sebi pravio probleme? Bilo nekad sada nema.

DaRko

pre 7 godina

Moram prvo za vrtiće, naime jelovnik se razlikuje drastično od opštine (pu) do opštine a nekad čak varira od objekta do objekta (na Paliluli recimo). Tako da imamo apsurd da deca u jednom delu grada jedu viršle, margarin, paštete a u drugom (PU "11. april" npr.) jedu integralni hleb sa pravim puterom, sardine i belo meso.
Što se tiče samih viršli, svakako ih treba izbaciti iz upotrebe. Naravno, sve mesne prerađevine treba izbaciti ili svesti na apsolutni minimum. Novac često nije izgivor jer se može jesti svakao kvalitetnije a čak i za manje para. Lenjost i neznanje su najčešći razlog zašto se trujemo.

Pametnjaković - there can be only one!

pre 7 godina

Sve što je jako ukusno je otrovno i kancerogeno, jer se koristi isti trik, hemikalije, tzv. pojačivači ukusa, koji šalju receptorima ukusa u našim ustima da je odlična hrana u pitanju, onda se te lažne informacije šalju mozgu koji onda luči hemikalije dobrog raspoloženja i ostalo stimulišući nas da jedemo to još više. E sad, neko, kome je mozak ograničen, da li genetski, evolutivno ili oštećen bespovratno hemikalijama i lekovima, nije u stanju da se odupre i shvati šta se zapravo dešava, čak i kad mu objasniš, jer jednostavno to ne razume, nije dovoljno fokusiran, odbacuje sve ono što mu zvuči nejasno, itd. Tačno se dešava ono zbog čega se te hemikalije i stavljaju u hranu.

mm

pre 7 godina

to sto neko rece za vrtice, nije uopste istina, moja deca za poslednje tri godine koliko idu u PU 11. april na Novom Beogradu nikada u jelovniku nisu imali ni virsle ni pastetu.

mile dodik

pre 7 godina

Citajuci o zdravlju i ishrani,dosao sam do zakljucka da je najbolje da kupim neku kucu,pomocne zgrade,alate i masine i da sam uzgajam svoju ishranu.Sela zapadne Srbije mi se cini kao najpodobnija.Problem je gde da nadjem 50000-70000 evra

Rkoma

pre 7 godina

Citajuci o zdravlju i ishrani,dosao sam do zakljucka da je najbolje da kupim neku kucu,pomocne zgrade,alate i masine i da sam uzgajam svoju ishranu.Sela zapadne Srbije mi se cini kao najpodobnija.Problem je gde da nadjem 50000-70000 evra
(mile dodik, 03. maj 2016 14:37) sve to imas po našim selima za 5 puta manje para.

Mislite svojom glavom

pre 7 godina

Nisu sve viršle istog sastava, a pogotovo nije ista kontrola kvaliteta, od klanice do finalnog proizvoda. Na primer, prilikom kupovine možete da pogledate zamlju porekla odn. proizvodnje viršli. I naravno, nemojte ih jesti svakog dana, jer, raznovrsna ishrana je veoma bitna za zdravlje. Što se otrova tiče, to ne možete da izbegnete (ima ih u skoro svakoj namirnici), ali barem možete da smanjite njihov unos i da raznovrsnom ishranom minimalizujete njihovo dejstvo. Najvažnije je da se ne povodite za modnim trendovima koji reklamiraju preskupe namirnice ili dijetetske dodatke, koji ne trebaju ni vašem organizmu, a još manje novčaniku.

dragan

pre 7 godina

Srbi jedite losos on je zdrav.
(buraz, 3. maj 2016 13:32)

Ne preterujte, zbog fosfora. Umereno. Što više biljne hrane s pijace. Najbolje od poznatog seljaka.

munja

pre 7 godina

Za buraz: losos(evropski) je pun lekova kojima se tretira hrana i sme da se jede jednom na par meseci pošto je ljudskom telu potrebno neko vreme da izbaci otrove, kanadski divlji losos je malo bolja priča, ali je zato skuplji.
Našeg "domaćeg" sušenog mesa je nažalost sve manje i tek kada ga potpuno izgubimo, biće nam žao. Izbacite od E250-E253, tj. sve kombinacije Kalijum(Natrijum)-Nitrit(Nitrat), ili smanjite na minimum proizvode koje sadrže iste.

jole

pre 7 godina

@ DC

Nisu svi "seljaci" isti . Drugo , zasto odmah drvlje i kamenje po seljaku ? Zasto ne opaucis po neradnicima iz inspekcijskih sluzbi ? Kada si u vestima procitao "Inspekcijska sluzba tog i tog grada oduzela vece kolicine povrca/voca/mesa/plesnivog kukuruza zbog viska pesticida tom i tom licu kome se zabranjuje rad u proizvodnji sledece 5 godine...." ?????
PS Moj komentar nema zadnjih i zlih namera nista licno - samo kazem .

Thilmo

pre 7 godina

Zlatiborac izbacio viršle.na tržište, odgovorno tvrdim da je to nešto najbolje što se trenutno može nabaviti kod nas.

p.s I premium kobasica za roštilj.

Markoni NS

pre 7 godina

@E, Mislim da je covek rekao za lososa na sarkastican nacin zbog njegove cene a nase kupovne moci. Istini za volju,losos je vrlo hranljiv,ima dosta omega 3.

Kibox

pre 7 godina

Moj deda kad je bio mali, mnogo je voleo pastetu i virsle i stalno je molio oca(mog pradedu) da mu kupi virsle. Jednog dana moj pradeda je odveo mog dedu u mesaru i pokazao mu proces pravljenja...
Moj deda ih vise nikada nije jeo....

dule

pre 7 godina

Što više biljne hrane s pijace. Najbolje od poznatog seljaka.
(dragan, 3. maj 2016 14:01)

Moj prvi komsija sa sela gaji u basti iza kuce ono sto se u kuci jede, a ono sto ide na pijacu, iz plastenika, se ne stavlja na trpezu. Toliko o nasem seljaku.
(DC, 03. maj 2016 14:28)

Nije to do naseg seljaka nego do naseg kupca. To sto on proizvodi za sebe kosta jako mnogo (rad + rizik) i to velika vecina u Srbiji ili ne moze ili ne zeli da kupuje. A ti ako zelis taj kvalitet ima i to ali 2-5 puta skuplje nego roba za masovnu upotrebu pa izvoli.

Ostavi ti seljaka na miru, ako se ovda neko gazi to je seljak.

znamsve

pre 7 godina

citam komentare i neverujem. tolko hrane postoji osim virsli a da je zdravo i jeftino, samo svi su neobrazovani u tome je problem pa ce im deca biti isti takvi. neznam kako moze ova zemlja da krene napred pored ovakvih ljudi. to dete glupo ce morati da vodi zemlju jednom pa otkud ce znati jadan.

Maja

pre 7 godina

@mirjanagajic

Stvarno ne razumem komentar. Moja deca nikada nisu jela virsle. Zar moraju da jedu virsle? Nema druge hrane? Ovsene pahuljice su skupe jako? Palenta? Mafini peceni od brasna, lanenog semena i banane druge klase od sto din? Preskupo? Ne bacajte mrznju bezveze, jedno je ako vi licno volite virsle ili ako ste smoreni i mrzi vas da spremate a drugo je tvrditi da deci treba davati suhomesnato. Naravno da ne treba.

István

pre 7 godina

Nije seljak kriv sto Vi jedete iz plastenika Vi to trazite svaki dan na pijaci u radnjama jer zimi hocete jesti ( zderati ) jagode, paradajs, spanac, sveze paprike - ekstra boje bez ukusa, patlidzan i td. a proizvodjaci moraju iz neceg ziveti pa Vam prohtev zadovoljavaju, Verujte dimljeno meso, sir i ostali dimljene artikli nikad nisu bili na dimu sve je to vestacko i stetno - ko ce nesto dimiti danima i proizvod gubi tezinu -- dimljenje zavrsen za minut -- pa jedite. Nema novaca to je tacno ali zasto ne birati one koje ce Vama obezbediti nrmalan zivot ? Vama treba samo veliko obecanje zivite od propagande. Ako nista drugo jedite przeni crni luk u masti --- nikako u " zdravom ulju od dobri proizvodjaca - majstora " sa hlebom koju cete sami ispeci u lerni ili masini -- ali smrdi Vam raditi na tome, jedite povrce kada mu je vreme za berbu, zimi ima kupus, susena paprika, krompir, sarga repa, --- mrkva prpremljen sa macom ponekad svezeg mesa umesto cigarete, ljute, prepecenice, piva - sa odlicnom reklamom , bez razni cola i penusave vode, ali bez ovi neznate " zasto zivite " zivite za zdrav zivot i birajte one koje nece Vas prevariti.

CJ

pre 7 godina

Imao sam sreću da pogledam od čega se sve prave salame i kobasice u mesarama, onim velikim...virslu kad vidim, kao da sam video uranijum, ne pipam i bežim odmah.

Osveta

pre 7 godina

Domaće kobasice, pa i čvarci se prave od svih tih ostataka posle klanja svinje kada se sve ostalo spremi što je vrednije od mesa, pa tim kobasicama i čvarcima ništa ne fali, samo se dodaje so, ako se želi aleva paprika i slično, šta je tu kancerogeno, pa tako se spremalo vekovima... Naravno da novija tehnologija uvodi aditive za duže održavanje ispravnosti namernice i naravno da tu ima i tih pojačavača ukusa i sličnih nezdravih stvari, ali ne mora da se jede samo ta hrana, ne treba preterivati... Ako su kobasice napravljene ispravno u domaćoj radinosti, onda tu nema aditiva i nikakve priče o kancerogenim namirnicama, ali opet ne treba preterivati ... Samo umereno i raznovrsno.

Mimi Oro sa diplomom

pre 7 godina

A mast na hleba, pa posut alevom paprikom? Pa kačamak sa kozijim sirom? Sve što ste znali o hrani zaboravite. Setie se samo šta ste kao deca jeli. Za potrebe industrije ove godine su viršle nezdrave. Sledeće biće nešto drugo. Zato muslite svojom glavom.

Yo

pre 7 godina

Vi sto kukate kako nemate para imate savrsen dorucak za manje od 100 dinara! Kajgana za dvoje od 6 jaja,ovsene pahuljice,kiselo mleko...hleb nepotreban! Dosta vise sa tim izgovorima! Bolje pojesti dva barena jaja nego dve virsle svakako!

milan

pre 7 godina

sve sto ima u sebi E ja ne konzumiram.


mozda ispada cudno kada I prodavnick zagedam svaki proizvod ali bas zbog toga I gledam.

95/100 proizvoda ima E taj I taj

Ne volim losos

pre 7 godina

Srbi jedite losos on je zdrav.
(buraz, 3. maj 2016 13:32)

Zdrav je onaj koji je ulovljen u okeanu. Onaj iz tovilista, malo sutra.

wlado

pre 7 godina

svi se pitaju sto proizvode ako su otrovne? da li je mofuce da vam je svest na tako nezavidnom nivou? razumete, proizvodjaci hrane proizvode samo tu hranu koju vi zelite na vasoj trpezi. ako prestane potraznja oni ce vrlo brzo poceti da proizvode brokoli (crtam da razumete). dakle sve je u nasim rukama. ako biras zdravo velike kompanije ce praviti to sto biras. njima je jedini cilj profit. budi promena koju zelis.

Sandinista

pre 7 godina

Za komentatore koji se kunu u "domece" meso, sunke i kobasice - sta mislite, cime se hrani stoka koja se kasnije dimi? Isto vazi i za pilice i curke. Koncentratima i granulama punih steroida i antibiotika. NEMA zdravog mesa, cak i ako ga sami uzgajate. Jedino ako ste van naseljenog mesta, pa stoku i zivinu napasate. Ali i tu opet dolazi proces dimljenja. Odavno je poznato da je hrana sa rostilja veoma kancerogena, upravo zbog dima i cumura. Slicno vazi i za meso iz pusnice.

Danijel

pre 7 godina

Moje dete ima 4 i po godine. Do sada je, za ove 4 i po godine, mozda pojeo 4 virsle, 3 pastete, 100 gr. sunke. Ali zato domace slanine, moze se meriti kilogramima i ove preradjevine sto sam mu dao, i to mu ne bih dao da nije bila situacija, nema nista drugo, pa daj da ne gladuje.

kiza

pre 7 godina

Jedem sve....od mesa najcesće piletinu....ali to su sve tovni pilići...tako da......beli sećer je naj opasniji...obozavam slatkise....preziveh pola zivota (52g)...a kako ću drugu polovinu videćemo........

Aleksandra R.

pre 7 godina

ko kaze da je svi jedu, ja ih ne jedem nikad? pa zar jos ima ljudi koji ne znaju da su mesne preradjevine najkanceroznije namirnice koje postoje? sve je moguce kod naroda koji misli da se odlicno hrani a u svetskom je vrhu po broju obolelih od raka debelog creva.

ten yard penalty

pre 7 godina

Srbi jedite lososa on je zdrav.
(buraz, 03. maj 2016 13:32)

AAAHAHAHAHHHHAAAHAHAA!!!!...idi bre buraz....precrko' od smeha!...bash si me onako zdravo nasmejao...:-D

Washington

pre 7 godina

Sto ne zabranite proizvodnju i prodaju virsli?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (b, 3. maj 2016 14:57)

Kad bi zabranjivali proizvodnju i prodaju svega sto nije zdravo jeo bi ti samo biljke.

Geronimo

pre 7 godina

Evo kako to izgleda u EU,tacnije u HR,na zalost sada smo manje zasticeni nago pre ulaska u EU.Prosle godine "Jutarnji list" je radio istrazivanje o kvaliteti sladoleda,prikupljene uzorke su dali na analizu i rezultati su u par uzoraka bili katastrofa,ali kad su obavjestili inspekciju ovi im ladno kazu da ne mogu nista dok se neko ne razboli i ne prijavi slasticara.U EU ja preventiva ostavljena proizvodjacu i od njega se ocekuje da sam sebe nadgleda.Tako da se ne zurite u EU,sada ste bolje zasticeni nego sto cete biti u EU koja je raj za sve vrste mucki a jedan od nasih bivsih ministara poljoprivrede nas ubjedjuje kako meso nema rok trajanja.Sta da kazem osim "sistem te laze"

Maca

pre 7 godina

A voce i povrce prskano raznim hemikalijama je mnogo zdravilje od virsli, pasteta. A i ono organsko koje se prodaje ko vam garantuje da je organski proizvedeno i da nije farma napravljean u blizni neke nuklearna elektrane...

silikonski prirodnjak

pre 7 godina

Ako je dokazano konacno ono sto svi znamo odavno(barem ovi inteligentni)
onda ne treba mi da izbacimo to iz upotrebe vec treba zabraniti proizvodnju i stavljanje u promet svega navedenog kao i sve GMO proizvode za koje ce se takodje pre ili kasnije dokazati isto!

Da kazem

pre 7 godina

@nerOn
Ma i ona je otrovna i kancerogena! Na kraju nećemo jesti ništa jer nemamo para! A i čitajući šta je sve otrovno, ne ostaje nam neki izbor, znači svi na dijetu pa ko preživi pričaće.

JS

pre 7 godina

Ljudi, imate vegetarijanske virsle od firm "Soyafood" iz Lokve, ko ne moze bez virsli, neka ih potrazi u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane.

M

pre 7 godina

Ne razumem kako se uvek napravi frka kad se u nekoj namirnici otkrije neka potencijalno kancerogena materija, odmah krece prica oko eventualne zabrane, povlacenja iz proizvodnje, sklanjanje sa rafova prodavnica...itd...dok se cigarete, koje sadrze preko 4000 takvih materija, i koje nemaju apsolutno nikakvu svrhu, namenu, hranljivu vrednost, pozitivni uticaj bilo koje vrste, prodaju slobodno.

NoName

pre 7 godina

Zavisi ko pravi virsle. Prave virsle ne mogu da izdrze ni nedelju dana u frizideru i te se prave od cistog mesa. Sve ostalo, uglavnom industrijsko je krsh.

Mikiveliki

pre 7 godina

Не једите прерађевине, врло једниставно, ни ти процесуирану храну. Боља је свака сланина, од назови шунке, стишњене! Када би сте видели од чега се и како добијају сви ти побројани "специјалитети ", сигуран сам да их не бисте више јели.

Mufljuz

pre 7 godina

Kada ovako pisu, kakvo li je onda stvarno stanje?
Cudi me da Zakon nije odredio da se na vrslama, parizeru i pastetama moraju lepiti iste one crno uokvirene etikete kao i na paklicama cigareta. U cemu je razlika?
Kad pogledate sta su uradili za 5-6 decenija: nekada su se virsle, parizer i pastete pravile od najkvalitetnijeg mesa ... a vidi ovo danas.

mile dodik

pre 7 godina

(Rkoma, 3. maj 2016 15:28)
Znam da ima za 5000 do 10000 evra ali treba preurediti,kupiti alate,masine,izvrsiti popravke,dopuniti nedostatke,spremiti zemlju,zivinu,...Inace komentar je bio vise saljive prirode.