Zbog ovih grešaka svaki muškarac će vam okrenuti leđa

Četvrtak, 01.11.2018.

17:00

Izvor: index.hr

Zbog ovih grešaka svaki muškarac æe vam okrenuti leða IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 5 godina

Korak 1: budi lep/lepa i zgodan/zgodna.
Korak 2: imaj socijalne mreže sa mnogo slika i prijatelja gde pokazuješ sve iz Koraka 1.

ha ha

pre 5 godina

Nemanja, 02. novembar 2018 13:27
Ambiciozan ne mora da znači i pun para, ali svakako znači vredan i pouzdan.
(Budala ne zna da tamo gde ide žetoni vrednosti nemaju, 2. novembar 2018 15:14)

Upravo taj ambiciozan nije pouzdan, sutra ce ostaviti bilo koju zenu zbog prilike da ostvari svoju ambiciju. A posto je ambiciozan, nece zazaliti ni za jednom, jer misli da ce uvek moci da smuva neku drugu.

proof

pre 5 godina

"Podjednako kao i njegova prevara"
Jahed@

A ko ti garantuje da su te dve stvari iste?
Ja npr. mislim da nisu.

Drugo je poligamija koja je verskim zakonom uredjena, poput one u islamu, ali, da bi do nje došlo, mora se ispuniti niz uslova i imati pristanak SVIH zainteresovanih strana (koji ne sme biti iznudjen na silu) i muškarac se mora truditi da tretira sve žene što je više moguće jednako.

Ispunjavaju li te uslove oni koji varaju? Sklapaju li JAVNI brak i sa ženom i sa ljubavnicom, ili jedna tu ostaje uskraćena, mora da se krije i ćuti o vezi?
Kupuju li iste poklone i ženi i ljubavnici, ili, samo jednoj od njih, da je pridobiju? Spavaju li češće sa ljubavnicom ili sa ženom (ovaj ispod napisa da bi da ima odnose sa ženom samo kad mora).

Mi ovde govorimo o još jednom ljudskom biću koje je povredjeno (ili i dva, ako računamo i ljubavnicu, kojoj su takodje neka prava uskraćena), a ne o nebitnim predmetima (koji ne osećaju) ili o odbačenim stvarima.
Prava čoveka su ograničena i pravima drugih ljudi, kažu. Ako je neko nateran i prinudjena na nešto (ili materijalno uslovljen, u smislu da strahuje da li će imati dovoljno sredstava za život ako se razvede od muža-preljubnika, ili se plaši za decu, u slučaju razvoda), to, verujem, nije isto kao postupci onoga ko čini preljubu (nije ni svaka situacija ista, nekada prevarena osoba nije u stanju da tako lako ode).

iz više različitih uglova

pre 5 godina

Jahed@

I, šta posle?

Imaš li strah od Boga da možeš završiti u Paklu zbog preljube, koja jeste veliki greh (a prevarenu stranu mnogo boli - ponekad toliko, da je potreban razgovor sa psihologom da bi se osoba oporavila od posledica toga (čitajte kako psiholozi pišu na tu temu))?

Ti vaši izgovori su, verujem, nešto što najviše ima funkciju da uteši vas same, da vam, možda, prividno "olakša" problem, odnosno dogodi njegovo razrešenje.

Mislim da uopšte ne znate kako se oseća osoba koja je prevarena i koju štetu to po njenu ličnost i psihu nosi (pitanja tipa: "je li dovoljno dobra" ili "je li ta druga osoba bolja i zašto", a u stvari, krivica je zapravo (verujem) najviše na preljubniku, jer je trebalo da proba da ukaže partnerki na probleme u odnosu i da probaju da ih zajedno reše, pa, ako to ne uspe, da se odluči na razvod).

Ono što kod preljube takodje može najviše da boli je taj osećaj da ste sa nekim žive li u laži, da ste troši li vreme na nešto, što je u stvari bilo nešto sasvim drugo.

Ako ste toliko sigurni da te žene to znaju (da su varane), zašto ih u razgovoru direktno o tome ne pitate (pa neka vam one daju objašnjenje zašto ćute i trpe i prikrivaju preljubnika), ali, mislim, da je stvar u tome što većina tih žena nema dokaze, već samo sumnja, a to, svakako, nije isto.

Preljubnik čak, verujem, nije dobar ni prema toj osobi sa kojom vara, jer i njoj uskraćuje neka bitna prava i načine (koje bi brakom sa nekim imala).

Inženjer

pre 5 godina

Marina, srećo moja, apropo je jedna reč, a ne tri. Ne znam tačno kako je dospela u srpski jezik, ali izvorno su to dve reči (francuski "a propos"), na engleskom je to jedna reč ("apropos", retko korišćena a često pogrešno pisana kao "apropo"). Varijacija sa tri reči jednostavno ne postoji.

Ne spominjem ovo zato što se ne slažem sa tvojim stavom. Smatram da ima i ovakvih i onakvih žena i prosto ne ulazim u to kakva je statistička raspodela jer to niti utiče na to kakve žene ja tražim niti na to kako nastupam.

Ispravljam te jer si se pozvala na visoko obrazovanje pa potom sama sebi skočila u usta, što je isuviše smešno da se ne prokomentariše.

Sugerisano mi je da neću daleko dogurati, posebno ne sa ženama, ako pametujem i ako ih ispravljam, na šta je moj odgovor da ja i ne tražim žene koje moram da ispravljam :)

Svako dobro želim.

Jahed

pre 5 godina

@skip,svaka žena zna kada joj muž ima ljubav i seks sa strane. I biraju da ćute. To je prevara takođe, varanje same sebe. Podjednako kao i njegova prevara. Ne verujem da svaka bira da živi bez seksa i ljubavi, dosta njih isto to ima van braka.

Budala ne zna da tamo gde ide žetoni vrednosti nemaju

pre 5 godina

Nemanja, 02. novembar 2018 13:27
Ambiciozan ne mora da znači i pun para, ali svakako znači vredan i pouzdan. Pare dolaze i odlaze, a ove dve osobine čovek ili ima ili nema. Plus onaj ko ih ima često ne pati od ogorčenja, ne svaljuje na drugog krivicu za svoje neuspehe i zna da ima stvari koje novcem ne mogu da se plate. To je samopouzdanje, ambicija koju žene prepoznaju i koja muškarca stavljaju u grupu „materijal za vezu“. Dakle, nije stvar u parama nego u potencijalu.
Tako, kad upoznam muškarca koji se razmeće parama, prva reakcija mi je oprez, kao i pitanje kako li ih je stekao.

skip

pre 5 godina

@hombre
A gde žena nalazi ljubav i, da li i njoj objasniš tako kao što si objasnio u komentaru - šta može da dobije i očekuje?

U protivnom, nadam se da ti je jasno da je to prevara?

Olja

pre 5 godina

Muškarac jeste materijal. Treba za oplodnju, pomoć za izdržavanje, za zaštitu dece. Surova istina. Onaj ko nema za to potrebne kvalitete, taj će da se buni. Ljubav je nešto što se gradi, i nije uvek vezano za seks. Druga je stvar što se muškarci zaljube u neku sa kojom upražnjavaju seks dugo vremena i koja im odgovara.
Žene treba da teraju svoje i dobiće šta su htele. Ništa nije važno sem da čuva vas i decu i pare donosi kući. Bez svega ostalog se da živeti.

Nemanja

pre 5 godina

@Ana Ne završi se sa tim, nego sa vašim povredjenim egom jer istina najviše boli. Imate tu glupavu frazu da muškarci žive sa majkama... da ne ideš možda po kućama i vodiš statistiku ko sa kim živi?
Pričate o nekom stavu i hrabrosti a čovek kada vam priđe na ulici nema vas nigde i ponašate se ko drvo. Razmisli malo o socijalnim veštinama žena u Srbiji i stavu uopšte kakav imate prema suprotnom polu pa onda pametuj. Ne ispuštate telefone iz ruku a osmeh i diskretno flertovanje vam je stran pojam.
Uletela si sama sebi u usta kada si pomenula ambiciozne muškarce, jer samim tim ti je stalo da imaš dobrostojećeg lika pored sebe, što je i razumljivo ali nemoj onda da prodaješ priču kako ti nije stalo do kinte. Ako je neko ambiciozan onda je to zbog njega a ne da bi tebi bio dobar.
Aj ćao..

Ana

pre 5 godina

Svaki članak na ovom portalu, koji se odnosi na muško ženske odnose, završi sa komentarima kako žene gledaju samo besne automobile i debljinu novčanika. Dragi moji muškarci, možda vi samo takve tražite, jer ja gledajući svoju okolinu, stičem utisak da ne živimo u istom okruženju. I nemojte da mešate nedostatak para sa nedostatkom bilo kakve ambicije i zivim kod majke jer mi je tako lakse (ona mi pere, kuva, pegla).

Marina

pre 5 godina

@ kontras
Izvini, koliko imas godina? Imam utisak da je komentar napisao isfrustrirani klinja od 20 godina.. Takve gluposti .. Naravno ima sponzorusa , svakako da ima. Ali one su realno jako mali procenat kad se gleda celokupna populacija zena. Ti se pre zapitaj kakav tip devojaka ti juris.
A pro po kola, veruj mi da i pored zavrsenog fakulteta , nemam blage veze koji auto je koje marke, jer me to apsolutno ne zanima. Moj decko nema auto, uglavnom idemo negde bajsom ili prevozom. I mojih par drugarica su iste takve.

Из угла

pre 5 godina

Креће са добрим сексом, онда видите да се често смејете заједно, секс се смањује а смех повећава и роди се љубав. Ако хоћете да га задржите научите да га засмејете. Исто у другом смеру.

sladoledsmesom

pre 5 godina

Razdvajaju emocije i seks ali ipak hoce oba. Kako to?
(Olivera, 01. novembar 2018 18:59)

Volim i slatko i slano pa ipak ne trpam čokoladu i sarmu u usta istovremeno.

samo da kažem...

pre 5 godina

Shvatam da sam mu privlacna ali sta da uradim da bi me i emocijalno zavoleo? -- Smeškaj mu se, gledaj ga u oči dok se smeškaš, usput ga pipni po ruci ili ramenu, pitaj ga i nešto osim posla, šta voli... slušaj ga.

samo da kažem...

pre 5 godina

@"Muškarac nije "materijal". Ostavite nas na miru sa svojim kalkulacijama." --- Jesmo, kad ćete shvariti, to je ženama urođeno, biološki... One traže sigurnost za svoju decu, prvenstveno. U prirodi muškarci služe da štite porodicu i mladunce, a žene da rađaju. To je milonima godina u svim životinjama, i to neće promeniti par hiljada godina civilizacije.

muskarac emociJalan

pre 5 godina

Ima jedan muskarac na poslu koji stalno gleda u mene. Shvatam da sam mu privlacna ali sta da uradim da bi me i emocijalno zavoleo?
(Jedno pitanje, 1. novembar 2018 20:19)

Sestro, pa recimo, malo naobrazbe. Jbg, izvini, morao sam, stvarno ti je extra ovo emociJalno.

Pepe Le Tvor

pre 5 godina

Jedno pitanje,

dodji na posao nenasminkana, neatraktivno obucena, i ako ti macor bude delovao zabrinuto - moguce je da te ne gleda samo kao macku, tada mu daj znak da moze da te vodi na burek i jogurt tj. pauza za dorucak neka bude vasa zajednicka sutradan.

hombre

pre 5 godina

Muškarci žene neku da brine o deci, kući,roditeljima, da njeni imaju pare i po mogućstvu da je obrazovana. Ne previše lepa ni atraktivna. Eto. Ostalo - ljubav i seks imaju na drugom mestu. Emocije im ne ulaze u kalkulaciju za brak.
Šta će mi neka lepa, fina, da ode ako joj ne odgovara? Ovako, ja bolji od nje, ona kod kuće da čuva decu, vaspitava ih, da joj ne padaju teško svakodnevne obaveze, umesto ona da se svakodnevno sređuje. Mene da poštuje, pare su važne - obezbediti ih, ali i vreme sa porodicom. Seks sa ženom ako se mora.
Ne zaluđujte devojke ovim glupostima, takvi muškarci su retki.

Maja

pre 5 godina

Kod mene sve suprotno. Kad sam prvi put kod nekog frajera primetila dozu nesigurnosti bio je "aj zdravo".
Mog dragog muža sam navatala na letovanju I mislili smo oboje da će nas proći ta letnja avantura. Sex I emocije totalno razdvojene. Volimo se al nam sex slabo ide.
Volimo se I dalje I posle x godina se vencasmo a jos toliko proslo dok nismo dobili I dete. Sad smo happy family. Ljubav je pobedila.

sir oliver

pre 5 godina

@jedno pitanje, nemoj da budes lak plen! muskarci su po definiciji lovci, i to stalno rade! ali ono sto dobiju lako i jeftino ni ne zele da sacuvaju! pusti ove sto mrze sponzoruse i takvima predstavljaju sve zene, dozvoli da te izvodi i da ti kupuje poklone, sto vise truda i novca ulozi u tebe u pocetku, vise ce te postovati i voleti kasnije! nemoj da se prenemazes i preuzmi nekad i ti inicijativu!

Djavolji advokat

pre 5 godina

@Jedno pitanje
Tuzi ga za seksualno uznemiravanje, mislim da se to sada zove "napadno gledanje" ili nesto slicno, a onda ponudi da povuces tuzbu, ako izadje sa tobom!Ili, ciljaj na njegovu sekualnost, to uvek pali, ne slusaj savete iz teksta!

Бацач пламена

pre 5 godina

@Jedno pitanje

Јављај му се прва, буди љубазна са њим, шали се, пецкај га, додируј га слободно. Ако ипак не реагује (што је мало вероватно), ипак не губиш ништа. Сигурно нећеш имати ону недоумицу коју мушкарци имају у таквим ситуацијама, да ли ће бити непријатан или те пријавити шефу да га узнемираваш. Мушко неприлажење неретко је последица реалних разлога у виду лоших искустава, док је женско чиста сујета или неки ирационални страх.

g

pre 5 godina

@Jedno pitanje

- Pogledaj I ti njega, zamisljeno i sa osmehom,
- Budi vredna na poslu, da vidi da zasluzujes vise od ceznjivih pogleda,
- Pokazi da imas interesantan zivot. Pice sa drugaricama posle posla, pozoriste, sta god, da pozeli da je i on deo toga,
- Kljucno: ako ste kolege, izmisli nesto u vezi posla oko cega moze da ti pomogne, onda ga zamoli za pomoc. Ali da bude neki izazov i za njega i da zahteva malo vremena da radite zajedno. Mi muskarci obozavamo da budemo korisni i pokazemo da smo tata-mate.
- Da mu se oduzis, ponudi ga da dodje na veceru kod tebe. Da ne shvati pogresno, napravi dinner party sa jos nekim ljudima.

Jedna devojka koju mnogo volim je sve ovo uradila sa mnom... I sad se mnogo volimo :)

S

pre 5 godina

@Kontraš-odes s njom na pice, ne dodes besnim autom, pokusas da je zagrlis - po njoj agresivan si. Pritom mozes da stojis odlicno finansijski, ali to namerno ne guras u prvi plan da ne bi navukao sponzorusu - dzaba. Ona hoce simbole bogatstva. Pritom mozes da budes pametan, uspesan, stabilan, nece ti dati sansu. Jer u ovome "ne vide" potencihal za vezu. 

Mene zanima ono između redova: kako je protekao sastanak, o čemu ste razgovarali, da li se kliknuli na bilo koji način, na tom dejtu? Da li vam je oboma bilo prijatno da postoji mogućnost za eventualno dalje viđanje? Jer, znaš, suština je upravo u ovome što sam napisala a ti preskočio. Malo si mi šupalj, da se tako izrazim. Pozdrav

Odakle

pre 5 godina

@Alek
to je retkost, cak su i istrazivanja pokazala da veci procenat muskaraca ozeni zenu bez ljubavi, motivi druge prirode (deca, strah od samoce, vreme itd.)

Kontras

pre 5 godina

Zene vrlo slabo umeju da procene muskarca koji je materijal za vezu i generalno slabo umeju da procene muskarca. Uako pragmaticne, obicnu su povrsne. Na primer:

odes s njom na pice, ne dodes besnim autom, pokusas da je zagrlis - po njoj agresivan si. Pritom mozes da stojis odlicno finansijski, ali to namerno ne guras u prvi plan da ne bi navukao sponzorusu - dzaba. Ona hoce simbole bogatstva. Pritom mozes da budes pametan, uspesan, stabilan, nece ti dati sansu. Jer u ovome "ne vide" potencihal za vezu.

odes sa tom istom na pice, ali bmw-om (mercedesom, audijem...) kojeg namerno parkiras ispred kafea gde treba da se vidite, pozoves je u auto, izvacaris je posteno - po njoj u pitanju je hemija. Mozes da budes kreten, priglup i balvan, sve to pada u vodu, (is)trpece. Jer u ovome "vide" potencijal za vezu.

Nismo ni mi muskarci cvecke, daleko od toga. Medjutim, sve dok se zene budu ovako ponasale i povrsno razmisljale bice raskida, razvoda...

Kontras

pre 5 godina

Zene vrlo slabo umeju da procene muskarca koji je materijal za vezu i generalno slabo umeju da procene muskarca. Uako pragmaticne, obicnu su povrsne. Na primer:

odes s njom na pice, ne dodes besnim autom, pokusas da je zagrlis - po njoj agresivan si. Pritom mozes da stojis odlicno finansijski, ali to namerno ne guras u prvi plan da ne bi navukao sponzorusu - dzaba. Ona hoce simbole bogatstva. Pritom mozes da budes pametan, uspesan, stabilan, nece ti dati sansu. Jer u ovome "ne vide" potencihal za vezu.

odes sa tom istom na pice, ali bmw-om (mercedesom, audijem...) kojeg namerno parkiras ispred kafea gde treba da se vidite, pozoves je u auto, izvacaris je posteno - po njoj u pitanju je hemija. Mozes da budes kreten, priglup i balvan, sve to pada u vodu, (is)trpece. Jer u ovome "vide" potencijal za vezu.

Nismo ni mi muskarci cvecke, daleko od toga. Medjutim, sve dok se zene budu ovako ponasale i povrsno razmisljale bice raskida, razvoda...

Odakle

pre 5 godina

@Alek
to je retkost, cak su i istrazivanja pokazala da veci procenat muskaraca ozeni zenu bez ljubavi, motivi druge prirode (deca, strah od samoce, vreme itd.)

Ana

pre 5 godina

Svaki članak na ovom portalu, koji se odnosi na muško ženske odnose, završi sa komentarima kako žene gledaju samo besne automobile i debljinu novčanika. Dragi moji muškarci, možda vi samo takve tražite, jer ja gledajući svoju okolinu, stičem utisak da ne živimo u istom okruženju. I nemojte da mešate nedostatak para sa nedostatkom bilo kakve ambicije i zivim kod majke jer mi je tako lakse (ona mi pere, kuva, pegla).

S

pre 5 godina

@Kontraš-odes s njom na pice, ne dodes besnim autom, pokusas da je zagrlis - po njoj agresivan si. Pritom mozes da stojis odlicno finansijski, ali to namerno ne guras u prvi plan da ne bi navukao sponzorusu - dzaba. Ona hoce simbole bogatstva. Pritom mozes da budes pametan, uspesan, stabilan, nece ti dati sansu. Jer u ovome "ne vide" potencihal za vezu. 

Mene zanima ono između redova: kako je protekao sastanak, o čemu ste razgovarali, da li se kliknuli na bilo koji način, na tom dejtu? Da li vam je oboma bilo prijatno da postoji mogućnost za eventualno dalje viđanje? Jer, znaš, suština je upravo u ovome što sam napisala a ti preskočio. Malo si mi šupalj, da se tako izrazim. Pozdrav

Marina

pre 5 godina

@ kontras
Izvini, koliko imas godina? Imam utisak da je komentar napisao isfrustrirani klinja od 20 godina.. Takve gluposti .. Naravno ima sponzorusa , svakako da ima. Ali one su realno jako mali procenat kad se gleda celokupna populacija zena. Ti se pre zapitaj kakav tip devojaka ti juris.
A pro po kola, veruj mi da i pored zavrsenog fakulteta , nemam blage veze koji auto je koje marke, jer me to apsolutno ne zanima. Moj decko nema auto, uglavnom idemo negde bajsom ili prevozom. I mojih par drugarica su iste takve.

muskarac emociJalan

pre 5 godina

Ima jedan muskarac na poslu koji stalno gleda u mene. Shvatam da sam mu privlacna ali sta da uradim da bi me i emocijalno zavoleo?
(Jedno pitanje, 1. novembar 2018 20:19)

Sestro, pa recimo, malo naobrazbe. Jbg, izvini, morao sam, stvarno ti je extra ovo emociJalno.

g

pre 5 godina

@Jedno pitanje

- Pogledaj I ti njega, zamisljeno i sa osmehom,
- Budi vredna na poslu, da vidi da zasluzujes vise od ceznjivih pogleda,
- Pokazi da imas interesantan zivot. Pice sa drugaricama posle posla, pozoriste, sta god, da pozeli da je i on deo toga,
- Kljucno: ako ste kolege, izmisli nesto u vezi posla oko cega moze da ti pomogne, onda ga zamoli za pomoc. Ali da bude neki izazov i za njega i da zahteva malo vremena da radite zajedno. Mi muskarci obozavamo da budemo korisni i pokazemo da smo tata-mate.
- Da mu se oduzis, ponudi ga da dodje na veceru kod tebe. Da ne shvati pogresno, napravi dinner party sa jos nekim ljudima.

Jedna devojka koju mnogo volim je sve ovo uradila sa mnom... I sad se mnogo volimo :)

Budala ne zna da tamo gde ide žetoni vrednosti nemaju

pre 5 godina

Nemanja, 02. novembar 2018 13:27
Ambiciozan ne mora da znači i pun para, ali svakako znači vredan i pouzdan. Pare dolaze i odlaze, a ove dve osobine čovek ili ima ili nema. Plus onaj ko ih ima često ne pati od ogorčenja, ne svaljuje na drugog krivicu za svoje neuspehe i zna da ima stvari koje novcem ne mogu da se plate. To je samopouzdanje, ambicija koju žene prepoznaju i koja muškarca stavljaju u grupu „materijal za vezu“. Dakle, nije stvar u parama nego u potencijalu.
Tako, kad upoznam muškarca koji se razmeće parama, prva reakcija mi je oprez, kao i pitanje kako li ih je stekao.

samo da kažem...

pre 5 godina

@"Muškarac nije "materijal". Ostavite nas na miru sa svojim kalkulacijama." --- Jesmo, kad ćete shvariti, to je ženama urođeno, biološki... One traže sigurnost za svoju decu, prvenstveno. U prirodi muškarci služe da štite porodicu i mladunce, a žene da rađaju. To je milonima godina u svim životinjama, i to neće promeniti par hiljada godina civilizacije.

Из угла

pre 5 godina

Креће са добрим сексом, онда видите да се често смејете заједно, секс се смањује а смех повећава и роди се љубав. Ако хоћете да га задржите научите да га засмејете. Исто у другом смеру.

Бацач пламена

pre 5 godina

@Jedno pitanje

Јављај му се прва, буди љубазна са њим, шали се, пецкај га, додируј га слободно. Ако ипак не реагује (што је мало вероватно), ипак не губиш ништа. Сигурно нећеш имати ону недоумицу коју мушкарци имају у таквим ситуацијама, да ли ће бити непријатан или те пријавити шефу да га узнемираваш. Мушко неприлажење неретко је последица реалних разлога у виду лоших искустава, док је женско чиста сујета или неки ирационални страх.

Nemanja

pre 5 godina

@Ana Ne završi se sa tim, nego sa vašim povredjenim egom jer istina najviše boli. Imate tu glupavu frazu da muškarci žive sa majkama... da ne ideš možda po kućama i vodiš statistiku ko sa kim živi?
Pričate o nekom stavu i hrabrosti a čovek kada vam priđe na ulici nema vas nigde i ponašate se ko drvo. Razmisli malo o socijalnim veštinama žena u Srbiji i stavu uopšte kakav imate prema suprotnom polu pa onda pametuj. Ne ispuštate telefone iz ruku a osmeh i diskretno flertovanje vam je stran pojam.
Uletela si sama sebi u usta kada si pomenula ambiciozne muškarce, jer samim tim ti je stalo da imaš dobrostojećeg lika pored sebe, što je i razumljivo ali nemoj onda da prodaješ priču kako ti nije stalo do kinte. Ako je neko ambiciozan onda je to zbog njega a ne da bi tebi bio dobar.
Aj ćao..

Pepe Le Tvor

pre 5 godina

Jedno pitanje,

dodji na posao nenasminkana, neatraktivno obucena, i ako ti macor bude delovao zabrinuto - moguce je da te ne gleda samo kao macku, tada mu daj znak da moze da te vodi na burek i jogurt tj. pauza za dorucak neka bude vasa zajednicka sutradan.

Maja

pre 5 godina

Kod mene sve suprotno. Kad sam prvi put kod nekog frajera primetila dozu nesigurnosti bio je "aj zdravo".
Mog dragog muža sam navatala na letovanju I mislili smo oboje da će nas proći ta letnja avantura. Sex I emocije totalno razdvojene. Volimo se al nam sex slabo ide.
Volimo se I dalje I posle x godina se vencasmo a jos toliko proslo dok nismo dobili I dete. Sad smo happy family. Ljubav je pobedila.

sir oliver

pre 5 godina

@jedno pitanje, nemoj da budes lak plen! muskarci su po definiciji lovci, i to stalno rade! ali ono sto dobiju lako i jeftino ni ne zele da sacuvaju! pusti ove sto mrze sponzoruse i takvima predstavljaju sve zene, dozvoli da te izvodi i da ti kupuje poklone, sto vise truda i novca ulozi u tebe u pocetku, vise ce te postovati i voleti kasnije! nemoj da se prenemazes i preuzmi nekad i ti inicijativu!

sladoledsmesom

pre 5 godina

Razdvajaju emocije i seks ali ipak hoce oba. Kako to?
(Olivera, 01. novembar 2018 18:59)

Volim i slatko i slano pa ipak ne trpam čokoladu i sarmu u usta istovremeno.

Olja

pre 5 godina

Muškarac jeste materijal. Treba za oplodnju, pomoć za izdržavanje, za zaštitu dece. Surova istina. Onaj ko nema za to potrebne kvalitete, taj će da se buni. Ljubav je nešto što se gradi, i nije uvek vezano za seks. Druga je stvar što se muškarci zaljube u neku sa kojom upražnjavaju seks dugo vremena i koja im odgovara.
Žene treba da teraju svoje i dobiće šta su htele. Ništa nije važno sem da čuva vas i decu i pare donosi kući. Bez svega ostalog se da živeti.

hombre

pre 5 godina

Muškarci žene neku da brine o deci, kući,roditeljima, da njeni imaju pare i po mogućstvu da je obrazovana. Ne previše lepa ni atraktivna. Eto. Ostalo - ljubav i seks imaju na drugom mestu. Emocije im ne ulaze u kalkulaciju za brak.
Šta će mi neka lepa, fina, da ode ako joj ne odgovara? Ovako, ja bolji od nje, ona kod kuće da čuva decu, vaspitava ih, da joj ne padaju teško svakodnevne obaveze, umesto ona da se svakodnevno sređuje. Mene da poštuje, pare su važne - obezbediti ih, ali i vreme sa porodicom. Seks sa ženom ako se mora.
Ne zaluđujte devojke ovim glupostima, takvi muškarci su retki.

skip

pre 5 godina

@hombre
A gde žena nalazi ljubav i, da li i njoj objasniš tako kao što si objasnio u komentaru - šta može da dobije i očekuje?

U protivnom, nadam se da ti je jasno da je to prevara?

samo da kažem...

pre 5 godina

Shvatam da sam mu privlacna ali sta da uradim da bi me i emocijalno zavoleo? -- Smeškaj mu se, gledaj ga u oči dok se smeškaš, usput ga pipni po ruci ili ramenu, pitaj ga i nešto osim posla, šta voli... slušaj ga.

Djavolji advokat

pre 5 godina

@Jedno pitanje
Tuzi ga za seksualno uznemiravanje, mislim da se to sada zove "napadno gledanje" ili nesto slicno, a onda ponudi da povuces tuzbu, ako izadje sa tobom!Ili, ciljaj na njegovu sekualnost, to uvek pali, ne slusaj savete iz teksta!

Jahed

pre 5 godina

@skip,svaka žena zna kada joj muž ima ljubav i seks sa strane. I biraju da ćute. To je prevara takođe, varanje same sebe. Podjednako kao i njegova prevara. Ne verujem da svaka bira da živi bez seksa i ljubavi, dosta njih isto to ima van braka.

ha ha

pre 5 godina

Nemanja, 02. novembar 2018 13:27
Ambiciozan ne mora da znači i pun para, ali svakako znači vredan i pouzdan.
(Budala ne zna da tamo gde ide žetoni vrednosti nemaju, 2. novembar 2018 15:14)

Upravo taj ambiciozan nije pouzdan, sutra ce ostaviti bilo koju zenu zbog prilike da ostvari svoju ambiciju. A posto je ambiciozan, nece zazaliti ni za jednom, jer misli da ce uvek moci da smuva neku drugu.

Inženjer

pre 5 godina

Marina, srećo moja, apropo je jedna reč, a ne tri. Ne znam tačno kako je dospela u srpski jezik, ali izvorno su to dve reči (francuski "a propos"), na engleskom je to jedna reč ("apropos", retko korišćena a često pogrešno pisana kao "apropo"). Varijacija sa tri reči jednostavno ne postoji.

Ne spominjem ovo zato što se ne slažem sa tvojim stavom. Smatram da ima i ovakvih i onakvih žena i prosto ne ulazim u to kakva je statistička raspodela jer to niti utiče na to kakve žene ja tražim niti na to kako nastupam.

Ispravljam te jer si se pozvala na visoko obrazovanje pa potom sama sebi skočila u usta, što je isuviše smešno da se ne prokomentariše.

Sugerisano mi je da neću daleko dogurati, posebno ne sa ženama, ako pametujem i ako ih ispravljam, na šta je moj odgovor da ja i ne tražim žene koje moram da ispravljam :)

Svako dobro želim.

iz više različitih uglova

pre 5 godina

Jahed@

I, šta posle?

Imaš li strah od Boga da možeš završiti u Paklu zbog preljube, koja jeste veliki greh (a prevarenu stranu mnogo boli - ponekad toliko, da je potreban razgovor sa psihologom da bi se osoba oporavila od posledica toga (čitajte kako psiholozi pišu na tu temu))?

Ti vaši izgovori su, verujem, nešto što najviše ima funkciju da uteši vas same, da vam, možda, prividno "olakša" problem, odnosno dogodi njegovo razrešenje.

Mislim da uopšte ne znate kako se oseća osoba koja je prevarena i koju štetu to po njenu ličnost i psihu nosi (pitanja tipa: "je li dovoljno dobra" ili "je li ta druga osoba bolja i zašto", a u stvari, krivica je zapravo (verujem) najviše na preljubniku, jer je trebalo da proba da ukaže partnerki na probleme u odnosu i da probaju da ih zajedno reše, pa, ako to ne uspe, da se odluči na razvod).

Ono što kod preljube takodje može najviše da boli je taj osećaj da ste sa nekim žive li u laži, da ste troši li vreme na nešto, što je u stvari bilo nešto sasvim drugo.

Ako ste toliko sigurni da te žene to znaju (da su varane), zašto ih u razgovoru direktno o tome ne pitate (pa neka vam one daju objašnjenje zašto ćute i trpe i prikrivaju preljubnika), ali, mislim, da je stvar u tome što većina tih žena nema dokaze, već samo sumnja, a to, svakako, nije isto.

Preljubnik čak, verujem, nije dobar ni prema toj osobi sa kojom vara, jer i njoj uskraćuje neka bitna prava i načine (koje bi brakom sa nekim imala).

proof

pre 5 godina

"Podjednako kao i njegova prevara"
Jahed@

A ko ti garantuje da su te dve stvari iste?
Ja npr. mislim da nisu.

Drugo je poligamija koja je verskim zakonom uredjena, poput one u islamu, ali, da bi do nje došlo, mora se ispuniti niz uslova i imati pristanak SVIH zainteresovanih strana (koji ne sme biti iznudjen na silu) i muškarac se mora truditi da tretira sve žene što je više moguće jednako.

Ispunjavaju li te uslove oni koji varaju? Sklapaju li JAVNI brak i sa ženom i sa ljubavnicom, ili jedna tu ostaje uskraćena, mora da se krije i ćuti o vezi?
Kupuju li iste poklone i ženi i ljubavnici, ili, samo jednoj od njih, da je pridobiju? Spavaju li češće sa ljubavnicom ili sa ženom (ovaj ispod napisa da bi da ima odnose sa ženom samo kad mora).

Mi ovde govorimo o još jednom ljudskom biću koje je povredjeno (ili i dva, ako računamo i ljubavnicu, kojoj su takodje neka prava uskraćena), a ne o nebitnim predmetima (koji ne osećaju) ili o odbačenim stvarima.
Prava čoveka su ograničena i pravima drugih ljudi, kažu. Ako je neko nateran i prinudjena na nešto (ili materijalno uslovljen, u smislu da strahuje da li će imati dovoljno sredstava za život ako se razvede od muža-preljubnika, ili se plaši za decu, u slučaju razvoda), to, verujem, nije isto kao postupci onoga ko čini preljubu (nije ni svaka situacija ista, nekada prevarena osoba nije u stanju da tako lako ode).

Nikola

pre 5 godina

Korak 1: budi lep/lepa i zgodan/zgodna.
Korak 2: imaj socijalne mreže sa mnogo slika i prijatelja gde pokazuješ sve iz Koraka 1.

Kontras

pre 5 godina

Zene vrlo slabo umeju da procene muskarca koji je materijal za vezu i generalno slabo umeju da procene muskarca. Uako pragmaticne, obicnu su povrsne. Na primer:

odes s njom na pice, ne dodes besnim autom, pokusas da je zagrlis - po njoj agresivan si. Pritom mozes da stojis odlicno finansijski, ali to namerno ne guras u prvi plan da ne bi navukao sponzorusu - dzaba. Ona hoce simbole bogatstva. Pritom mozes da budes pametan, uspesan, stabilan, nece ti dati sansu. Jer u ovome "ne vide" potencihal za vezu.

odes sa tom istom na pice, ali bmw-om (mercedesom, audijem...) kojeg namerno parkiras ispred kafea gde treba da se vidite, pozoves je u auto, izvacaris je posteno - po njoj u pitanju je hemija. Mozes da budes kreten, priglup i balvan, sve to pada u vodu, (is)trpece. Jer u ovome "vide" potencijal za vezu.

Nismo ni mi muskarci cvecke, daleko od toga. Medjutim, sve dok se zene budu ovako ponasale i povrsno razmisljale bice raskida, razvoda...

hombre

pre 5 godina

Muškarci žene neku da brine o deci, kući,roditeljima, da njeni imaju pare i po mogućstvu da je obrazovana. Ne previše lepa ni atraktivna. Eto. Ostalo - ljubav i seks imaju na drugom mestu. Emocije im ne ulaze u kalkulaciju za brak.
Šta će mi neka lepa, fina, da ode ako joj ne odgovara? Ovako, ja bolji od nje, ona kod kuće da čuva decu, vaspitava ih, da joj ne padaju teško svakodnevne obaveze, umesto ona da se svakodnevno sređuje. Mene da poštuje, pare su važne - obezbediti ih, ali i vreme sa porodicom. Seks sa ženom ako se mora.
Ne zaluđujte devojke ovim glupostima, takvi muškarci su retki.

Nemanja

pre 5 godina

@Ana Ne završi se sa tim, nego sa vašim povredjenim egom jer istina najviše boli. Imate tu glupavu frazu da muškarci žive sa majkama... da ne ideš možda po kućama i vodiš statistiku ko sa kim živi?
Pričate o nekom stavu i hrabrosti a čovek kada vam priđe na ulici nema vas nigde i ponašate se ko drvo. Razmisli malo o socijalnim veštinama žena u Srbiji i stavu uopšte kakav imate prema suprotnom polu pa onda pametuj. Ne ispuštate telefone iz ruku a osmeh i diskretno flertovanje vam je stran pojam.
Uletela si sama sebi u usta kada si pomenula ambiciozne muškarce, jer samim tim ti je stalo da imaš dobrostojećeg lika pored sebe, što je i razumljivo ali nemoj onda da prodaješ priču kako ti nije stalo do kinte. Ako je neko ambiciozan onda je to zbog njega a ne da bi tebi bio dobar.
Aj ćao..

Olja

pre 5 godina

Muškarac jeste materijal. Treba za oplodnju, pomoć za izdržavanje, za zaštitu dece. Surova istina. Onaj ko nema za to potrebne kvalitete, taj će da se buni. Ljubav je nešto što se gradi, i nije uvek vezano za seks. Druga je stvar što se muškarci zaljube u neku sa kojom upražnjavaju seks dugo vremena i koja im odgovara.
Žene treba da teraju svoje i dobiće šta su htele. Ništa nije važno sem da čuva vas i decu i pare donosi kući. Bez svega ostalog se da živeti.

Djavolji advokat

pre 5 godina

@Jedno pitanje
Tuzi ga za seksualno uznemiravanje, mislim da se to sada zove "napadno gledanje" ili nesto slicno, a onda ponudi da povuces tuzbu, ako izadje sa tobom!Ili, ciljaj na njegovu sekualnost, to uvek pali, ne slusaj savete iz teksta!

sir oliver

pre 5 godina

@jedno pitanje, nemoj da budes lak plen! muskarci su po definiciji lovci, i to stalno rade! ali ono sto dobiju lako i jeftino ni ne zele da sacuvaju! pusti ove sto mrze sponzoruse i takvima predstavljaju sve zene, dozvoli da te izvodi i da ti kupuje poklone, sto vise truda i novca ulozi u tebe u pocetku, vise ce te postovati i voleti kasnije! nemoj da se prenemazes i preuzmi nekad i ti inicijativu!

sladoledsmesom

pre 5 godina

Razdvajaju emocije i seks ali ipak hoce oba. Kako to?
(Olivera, 01. novembar 2018 18:59)

Volim i slatko i slano pa ipak ne trpam čokoladu i sarmu u usta istovremeno.

Odakle

pre 5 godina

@Alek
to je retkost, cak su i istrazivanja pokazala da veci procenat muskaraca ozeni zenu bez ljubavi, motivi druge prirode (deca, strah od samoce, vreme itd.)

samo da kažem...

pre 5 godina

@"Muškarac nije "materijal". Ostavite nas na miru sa svojim kalkulacijama." --- Jesmo, kad ćete shvariti, to je ženama urođeno, biološki... One traže sigurnost za svoju decu, prvenstveno. U prirodi muškarci služe da štite porodicu i mladunce, a žene da rađaju. To je milonima godina u svim životinjama, i to neće promeniti par hiljada godina civilizacije.

Ana

pre 5 godina

Svaki članak na ovom portalu, koji se odnosi na muško ženske odnose, završi sa komentarima kako žene gledaju samo besne automobile i debljinu novčanika. Dragi moji muškarci, možda vi samo takve tražite, jer ja gledajući svoju okolinu, stičem utisak da ne živimo u istom okruženju. I nemojte da mešate nedostatak para sa nedostatkom bilo kakve ambicije i zivim kod majke jer mi je tako lakse (ona mi pere, kuva, pegla).

Бацач пламена

pre 5 godina

@Jedno pitanje

Јављај му се прва, буди љубазна са њим, шали се, пецкај га, додируј га слободно. Ако ипак не реагује (што је мало вероватно), ипак не губиш ништа. Сигурно нећеш имати ону недоумицу коју мушкарци имају у таквим ситуацијама, да ли ће бити непријатан или те пријавити шефу да га узнемираваш. Мушко неприлажење неретко је последица реалних разлога у виду лоших искустава, док је женско чиста сујета или неки ирационални страх.

muskarac emociJalan

pre 5 godina

Ima jedan muskarac na poslu koji stalno gleda u mene. Shvatam da sam mu privlacna ali sta da uradim da bi me i emocijalno zavoleo?
(Jedno pitanje, 1. novembar 2018 20:19)

Sestro, pa recimo, malo naobrazbe. Jbg, izvini, morao sam, stvarno ti je extra ovo emociJalno.

Maja

pre 5 godina

Kod mene sve suprotno. Kad sam prvi put kod nekog frajera primetila dozu nesigurnosti bio je "aj zdravo".
Mog dragog muža sam navatala na letovanju I mislili smo oboje da će nas proći ta letnja avantura. Sex I emocije totalno razdvojene. Volimo se al nam sex slabo ide.
Volimo se I dalje I posle x godina se vencasmo a jos toliko proslo dok nismo dobili I dete. Sad smo happy family. Ljubav je pobedila.

g

pre 5 godina

@Jedno pitanje

- Pogledaj I ti njega, zamisljeno i sa osmehom,
- Budi vredna na poslu, da vidi da zasluzujes vise od ceznjivih pogleda,
- Pokazi da imas interesantan zivot. Pice sa drugaricama posle posla, pozoriste, sta god, da pozeli da je i on deo toga,
- Kljucno: ako ste kolege, izmisli nesto u vezi posla oko cega moze da ti pomogne, onda ga zamoli za pomoc. Ali da bude neki izazov i za njega i da zahteva malo vremena da radite zajedno. Mi muskarci obozavamo da budemo korisni i pokazemo da smo tata-mate.
- Da mu se oduzis, ponudi ga da dodje na veceru kod tebe. Da ne shvati pogresno, napravi dinner party sa jos nekim ljudima.

Jedna devojka koju mnogo volim je sve ovo uradila sa mnom... I sad se mnogo volimo :)

S

pre 5 godina

@Kontraš-odes s njom na pice, ne dodes besnim autom, pokusas da je zagrlis - po njoj agresivan si. Pritom mozes da stojis odlicno finansijski, ali to namerno ne guras u prvi plan da ne bi navukao sponzorusu - dzaba. Ona hoce simbole bogatstva. Pritom mozes da budes pametan, uspesan, stabilan, nece ti dati sansu. Jer u ovome "ne vide" potencihal za vezu. 

Mene zanima ono između redova: kako je protekao sastanak, o čemu ste razgovarali, da li se kliknuli na bilo koji način, na tom dejtu? Da li vam je oboma bilo prijatno da postoji mogućnost za eventualno dalje viđanje? Jer, znaš, suština je upravo u ovome što sam napisala a ti preskočio. Malo si mi šupalj, da se tako izrazim. Pozdrav

samo da kažem...

pre 5 godina

Shvatam da sam mu privlacna ali sta da uradim da bi me i emocijalno zavoleo? -- Smeškaj mu se, gledaj ga u oči dok se smeškaš, usput ga pipni po ruci ili ramenu, pitaj ga i nešto osim posla, šta voli... slušaj ga.

Pepe Le Tvor

pre 5 godina

Jedno pitanje,

dodji na posao nenasminkana, neatraktivno obucena, i ako ti macor bude delovao zabrinuto - moguce je da te ne gleda samo kao macku, tada mu daj znak da moze da te vodi na burek i jogurt tj. pauza za dorucak neka bude vasa zajednicka sutradan.

Marina

pre 5 godina

@ kontras
Izvini, koliko imas godina? Imam utisak da je komentar napisao isfrustrirani klinja od 20 godina.. Takve gluposti .. Naravno ima sponzorusa , svakako da ima. Ali one su realno jako mali procenat kad se gleda celokupna populacija zena. Ti se pre zapitaj kakav tip devojaka ti juris.
A pro po kola, veruj mi da i pored zavrsenog fakulteta , nemam blage veze koji auto je koje marke, jer me to apsolutno ne zanima. Moj decko nema auto, uglavnom idemo negde bajsom ili prevozom. I mojih par drugarica su iste takve.

Budala ne zna da tamo gde ide žetoni vrednosti nemaju

pre 5 godina

Nemanja, 02. novembar 2018 13:27
Ambiciozan ne mora da znači i pun para, ali svakako znači vredan i pouzdan. Pare dolaze i odlaze, a ove dve osobine čovek ili ima ili nema. Plus onaj ko ih ima često ne pati od ogorčenja, ne svaljuje na drugog krivicu za svoje neuspehe i zna da ima stvari koje novcem ne mogu da se plate. To je samopouzdanje, ambicija koju žene prepoznaju i koja muškarca stavljaju u grupu „materijal za vezu“. Dakle, nije stvar u parama nego u potencijalu.
Tako, kad upoznam muškarca koji se razmeće parama, prva reakcija mi je oprez, kao i pitanje kako li ih je stekao.

Jahed

pre 5 godina

@skip,svaka žena zna kada joj muž ima ljubav i seks sa strane. I biraju da ćute. To je prevara takođe, varanje same sebe. Podjednako kao i njegova prevara. Ne verujem da svaka bira da živi bez seksa i ljubavi, dosta njih isto to ima van braka.

ha ha

pre 5 godina

Nemanja, 02. novembar 2018 13:27
Ambiciozan ne mora da znači i pun para, ali svakako znači vredan i pouzdan.
(Budala ne zna da tamo gde ide žetoni vrednosti nemaju, 2. novembar 2018 15:14)

Upravo taj ambiciozan nije pouzdan, sutra ce ostaviti bilo koju zenu zbog prilike da ostvari svoju ambiciju. A posto je ambiciozan, nece zazaliti ni za jednom, jer misli da ce uvek moci da smuva neku drugu.

Nikola

pre 5 godina

Korak 1: budi lep/lepa i zgodan/zgodna.
Korak 2: imaj socijalne mreže sa mnogo slika i prijatelja gde pokazuješ sve iz Koraka 1.

Из угла

pre 5 godina

Креће са добрим сексом, онда видите да се често смејете заједно, секс се смањује а смех повећава и роди се љубав. Ако хоћете да га задржите научите да га засмејете. Исто у другом смеру.

Inženjer

pre 5 godina

Marina, srećo moja, apropo je jedna reč, a ne tri. Ne znam tačno kako je dospela u srpski jezik, ali izvorno su to dve reči (francuski "a propos"), na engleskom je to jedna reč ("apropos", retko korišćena a često pogrešno pisana kao "apropo"). Varijacija sa tri reči jednostavno ne postoji.

Ne spominjem ovo zato što se ne slažem sa tvojim stavom. Smatram da ima i ovakvih i onakvih žena i prosto ne ulazim u to kakva je statistička raspodela jer to niti utiče na to kakve žene ja tražim niti na to kako nastupam.

Ispravljam te jer si se pozvala na visoko obrazovanje pa potom sama sebi skočila u usta, što je isuviše smešno da se ne prokomentariše.

Sugerisano mi je da neću daleko dogurati, posebno ne sa ženama, ako pametujem i ako ih ispravljam, na šta je moj odgovor da ja i ne tražim žene koje moram da ispravljam :)

Svako dobro želim.

iz više različitih uglova

pre 5 godina

Jahed@

I, šta posle?

Imaš li strah od Boga da možeš završiti u Paklu zbog preljube, koja jeste veliki greh (a prevarenu stranu mnogo boli - ponekad toliko, da je potreban razgovor sa psihologom da bi se osoba oporavila od posledica toga (čitajte kako psiholozi pišu na tu temu))?

Ti vaši izgovori su, verujem, nešto što najviše ima funkciju da uteši vas same, da vam, možda, prividno "olakša" problem, odnosno dogodi njegovo razrešenje.

Mislim da uopšte ne znate kako se oseća osoba koja je prevarena i koju štetu to po njenu ličnost i psihu nosi (pitanja tipa: "je li dovoljno dobra" ili "je li ta druga osoba bolja i zašto", a u stvari, krivica je zapravo (verujem) najviše na preljubniku, jer je trebalo da proba da ukaže partnerki na probleme u odnosu i da probaju da ih zajedno reše, pa, ako to ne uspe, da se odluči na razvod).

Ono što kod preljube takodje može najviše da boli je taj osećaj da ste sa nekim žive li u laži, da ste troši li vreme na nešto, što je u stvari bilo nešto sasvim drugo.

Ako ste toliko sigurni da te žene to znaju (da su varane), zašto ih u razgovoru direktno o tome ne pitate (pa neka vam one daju objašnjenje zašto ćute i trpe i prikrivaju preljubnika), ali, mislim, da je stvar u tome što većina tih žena nema dokaze, već samo sumnja, a to, svakako, nije isto.

Preljubnik čak, verujem, nije dobar ni prema toj osobi sa kojom vara, jer i njoj uskraćuje neka bitna prava i načine (koje bi brakom sa nekim imala).

skip

pre 5 godina

@hombre
A gde žena nalazi ljubav i, da li i njoj objasniš tako kao što si objasnio u komentaru - šta može da dobije i očekuje?

U protivnom, nadam se da ti je jasno da je to prevara?

proof

pre 5 godina

"Podjednako kao i njegova prevara"
Jahed@

A ko ti garantuje da su te dve stvari iste?
Ja npr. mislim da nisu.

Drugo je poligamija koja je verskim zakonom uredjena, poput one u islamu, ali, da bi do nje došlo, mora se ispuniti niz uslova i imati pristanak SVIH zainteresovanih strana (koji ne sme biti iznudjen na silu) i muškarac se mora truditi da tretira sve žene što je više moguće jednako.

Ispunjavaju li te uslove oni koji varaju? Sklapaju li JAVNI brak i sa ženom i sa ljubavnicom, ili jedna tu ostaje uskraćena, mora da se krije i ćuti o vezi?
Kupuju li iste poklone i ženi i ljubavnici, ili, samo jednoj od njih, da je pridobiju? Spavaju li češće sa ljubavnicom ili sa ženom (ovaj ispod napisa da bi da ima odnose sa ženom samo kad mora).

Mi ovde govorimo o još jednom ljudskom biću koje je povredjeno (ili i dva, ako računamo i ljubavnicu, kojoj su takodje neka prava uskraćena), a ne o nebitnim predmetima (koji ne osećaju) ili o odbačenim stvarima.
Prava čoveka su ograničena i pravima drugih ljudi, kažu. Ako je neko nateran i prinudjena na nešto (ili materijalno uslovljen, u smislu da strahuje da li će imati dovoljno sredstava za život ako se razvede od muža-preljubnika, ili se plaši za decu, u slučaju razvoda), to, verujem, nije isto kao postupci onoga ko čini preljubu (nije ni svaka situacija ista, nekada prevarena osoba nije u stanju da tako lako ode).