Problem je u vama: Tri načina na koji razmišljate razlog su za samoću

Subota, 16.02.2019.

13:39

Izvor: lepota&zdravlje.rs

Problem je u vama: Tri naèina na koji razmišljate razlog su za samoæu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

... i u govoru...

pre 5 godina

@Programerka

"Muškarac ne treba da okreće glavu ili da nosi povez preko očiju no da kontroliše svoje nagone."

I ovo mi je "zanimljivo"...

A, da i žene takodje "kontrolišu svoje nagone" (kad već hoćete "jednakost"), pa da počnu da se oblače pristojno (one koje to inače ne rade)? Zašto samo muškarci da kontrolišu nagone i da se trude? Gde je tu trud žena, za jedno pristojno i dobro društvo?

Postoji odeća za raznovrsne prilike i nije svaka odevna kombinacija dobra za javnost i za posao (ne pišem to zbog vas lično, naravno (jer vas ne znam lično), već onako generalno... Smuči se i meni nekad šta sve vidjam da neke u javnosti oblače, i, zaista mislim da nije fer da napadamo samo muškarce, za nekakva ponašanja, a da žene zaštitimo od svake kritike (čak i ako je eventualno više zaslužuju).

Nikola

pre 5 godina

@(Hmmmm, 20. februar 2019 11:59)
Žene su u proseku lepše muškarcima nego muškarci ženama. Zato u proseku žene moraju završiti sa manje lepima. U pravu si tu. Nije opsednutost seksom. Da jeste, fit prostitutke bi bile rešenje muškarcima ili starije partnerke. Čak ni promiskuitetne mlade nisu rešenje. Genetski kod traži mlade, fit i nepromiskuitetne tj fine žene. To je i najbolje za stabilnu porodicu. Ništa lično protiv onih koje slede drugačiji put. Samo ne volim kada mi se nameću meni nebitni kriterijumi. Posebno novac, titule i bogatstvo žene.

Programerka

pre 5 godina

@... u govoru..., 20. februar 2019 14:21)

Ti živiš u 18om veku, mame mi. Niko ne kaže da važe za muškarce, pitam zašto ne važe. Mi smo jednaki, htele vi to ili ne. Muškarac ne treba da okreće glavu ili da nosi povez preko očiju no da kontroliše svoje nagone.

Vidi, mi smo jednaki, 21. vek je. To što neki to još ne shvataju ili se opiru priznanju, to je njihov problem.

CDarwin

pre 5 godina

Zasto nepotrebno komplikujemo stvari. Fizicki najatraktivnije (a i vecina ostalih) devojke uvek ce birati i/ili sliniti za muskarcima koji imaju barem jednu od ove dve osobine (najidealnije obe): 1. Novac (moc, slava, "sposobnost", "inicijativa", "preduzimljivost", "pamet" -sve su to politicki korektno presvuceni sinonimi za bogatstvo) i 2. Veliko, sto bi hrvati rekli, spolovilo :). Najatraktivniji muskarci (lepi, visoki, bogati i sa, jel'te, velikim dakle spolovilom)ce juriti za mladim, prelepim, fit, zategnutim devojkama sa istaknutim atributima i vestinama porno glumica. Takvi nemaju problem da se spoje i nadju. Svi ostali (u zavisnosti od pola) samo mastaju (neko i proba pa lupi glavom u realnost) da budu sa gore opisanima, ali ih nece nikad moci imati pa moraju da se zadovolje ili sa "prosekom" (jer su i sami prosecni) ili izabrati "bolje nista nego ista" pristup i biti sami.Zasto je ovo tako tesko razumeti? Bilo uvek i bice.

... u govoru...

pre 5 godina

@Programerka

"Zašto isti aršini ne važe i ne postoje za muškarce?"

Ko kaže da važe za muškarce? Ali, gradja muškarca se razlikuje od gradje žene i odeća za muškarce se razlikuje od odeće za žene (i šta se smatra pristojnim). Muškarac kada se dotera za posao i izlazak, često obuče odelo. Žena, kada se dotera, obuče se kako, šta joj se sve istoleriše?
Takodje, sloboda i prava pojedinca, ograničeni su slobodama i pravima drugih pojedinaca, tako da, izvesna sloboda pri oblačenju postoji, to ne možete poreći, ali, da li svi drugi treba da trpe nečije vulgarno oblačenje, npr.? I da, ako neko zaista nedovoljno obuče sebe, ne zaštiti se od pogleda kako treba, ne treba da se čudi ako će neki drugi gledati, komentarisati, pomisliti na ponešto i sl., a, iako sam žensko, razumem da je teško muškarcima da sačuvaju uvek pogled od takvih, kada nam je društvo u stanju u kakvom jeste, kada su neka ponašanja toliko raširena, da je njihov uticaj teško izbeći.
Šta treba. da nateramo muškarce da nose poveze na očima, kako bi žene imale slobodu? A, sa druge strane, ima žena kojima ne prija da im muževi gledaju u nedovoljno odevena tela drugih žena. Ali, ne smeta nekima dok su mlade, neka ih gledaju...? Samo, doći će možda i one na mesto majki i suprugi, pa će onda njihovi muževi gledati druge.
Nije to sloboda. To je loš način uredjenja društva i neznanje.

Hmmmm

pre 5 godina

(Nikola, 19. februar 2019 18:53)
Nije tacno. Zene su spremne recimo da imaju manje privlacnog muskarca od sebe. Ali redje siromasnijeg. A znas zasto? Zato sto nas prosecan muskarac sem sto radi nista drugo ne radi ni u kuci niti oko dece. Tako da ako ni ne zaradjuje pristojno onda je samo teret. Onaj koji nije takav vec je pravi partner, njemu se tolerise i manja plata i losiji izgled.
A to sto bi ti sve tolerisao za mladju fit ribu je zato sto ste vi opsednuti seksom. Zene nisu pa nam ni kriterijumi nisu isti. I nije ta opsesija seksom neki uzviseni kvalitet. To ce prvo da ti dosadi, sa bilo kakvom zenom.

Nikola

pre 5 godina

@(Hmmmm, 18. februar 2019 15:38)
Ali pogledaj. Ne moramo imati jednako obrazovanu, uspešnu, bogatu, koja zarađuje isto ili više. Mi smo radi da joj progledamo kroz prste sve ako je mlađa i fit a ženstvena i dobra osoba. A žene u proseku nisu voljne da je muško po bilo kom kriterijumu ispod njih. U tome je prednost muškaraca. Vama treba egal minimum, da vas ne vuče na dole. Na bolje ako može, onda je princ. Nama je Pepeljuga san snova.

Programerka

pre 5 godina

Mudra žena, kažu takodje, je ona koja svoju lepotu i svoju atraktivnost pokazuje kada je nasamo sa svojim mužem, a pred ostalim muškarcima je smerna, pristojna.
(i u svome govoru i pisanju (ako je moguće), 18. februar 2019 19:18)

Ko kaže? Kažu muškarci koji su vekovima bili glavni. Kaže možda crkva. Na ovoj Vašoj izjavi počiva celokupna "kultura" silovatelja. Ako nije pristojna - tražila je sama. Zašto isti aršini ne važe i ne postoje za muškarce?

Ovo je upravo jedan od primera - nametnut patrijarhat. Šta koga zabole ako je žena rešila da se provokativno obuće i provokativno ponaša?
Što muškarci nisu smerni? Ili bar pristojni pa da ne nameću svoje mišljenje ženi o tome kako ona treba da izgleda i da se ponaša? Pogotovo ako je i ne poznaju.

O ovakvom stavu pričam sve vreme.

Hm

pre 5 godina

Programerka@
Mudar muškarac je, kažu, onaj koji voli da mu je supruga, kada je nasamo sa njim, obučena privlačno, a kada je pred drugim muškarcima, pristojno.
(i u svome govoru i pisanju (ako je moguće), 18. februar 2019 19:18)

I ja volim da mi je muz kada smo nasamo privlacno obucen ali njemu je najkomotnije u razdrndanoj trenerci. Tako da sam i ja odustala da ne bih bila sama sebi ko luda Nasta.
Sve to mora u dvoje, sem kod sponzora i sponzoruse tu on ne mora nista sem da plati. A ja jos nisam srela muskarca koji se u kuci ne raspusti. Mozda i ima takvih...

box

pre 5 godina

Zena da je lepa a muskarac da je sposoban (manje vise u danasnje vreme da ima pare tj. da ume da ih zaradi) to je cist atavizam i nesto sto nosimo u genima, sve ostalo je "na silu" sto ne znaci da je i pogresno. Nase nesvesno je zadovoljeno ovim kriterijumima i preduslov je za srecu. E sad nismo ni mi vise zivotinje i trud i paznja i duhovitost sve to ima svoju lepotu ali nije garant nicega. Predhodno navedeno jeste makar na nesvesnom nivou sto je dobra polazna osnova ako nista drugo.

i u svome govoru i pisanju (ako je moguće)

pre 5 godina

Programerka@

Mudar muškarac je, kažu, onaj koji voli da mu je supruga, kada je nasamo sa njim, obučena privlačno, a kada je pred drugim muškarcima, pristojno.

Mudra žena, kažu takodje, je ona koja svoju lepotu i svoju atraktivnost pokazuje kada je nasamo sa svojim mužem, a pred ostalim muškarcima je smerna, pristojna.

Hmmmm

pre 5 godina

Klasično svedočenje ženske osobe koja ima sve osim izgleda, a ne shvata zašto i dalje nije privlačna muškarcima. Taj trik sa parama prolazi kod žena. Muškarci se ne prodaju tako lako.
(Zokinjo, 17. februar 2019 19:32)

A vi kao muskarci mozete svi da imate zenu "sa izgledom"?
Malo sutra. Lep, zgodan, uspesan, bogat, poznat, smeker i jos poneki kojem se posreci. Ostali sipak. Nisu ni privlacne zene blesave. Niko ne voli prosek. A vecina su prosek u svakom smislu. Gaus.

Programerka

pre 5 godina

@Milan, 18. februar 2019 12:08

Nemam pojma stvarno. Pitanje na mestu. Ili se krećem po pogrešnim mestima ili se ne krećem dovoljno. To su mi najdebilniji primeri, ali se svakako često dešava da na prvu loptu muškarci 'oće nešto na meni da je drugačije, što mi više liči na onu stereotipizaciju žena - o tome da je neko "dobar materijal, sad ću ga pretvorim u odgovarajući proizvod".

Pritom, nisam zadrta da povremeno ne učinim tako neku sitnicu u vezi sa izgledom, lepo je znati da nekome izgledate lepo i da je nekom drago da vas takvog ima pored sebe, ali do tog odnosa mora da se dodje.

Nikola

pre 5 godina

@(Seman, 18. februar 2019 10:50)
Beli viteže, tvoja poruka je stopostotno bljuvanje zlobe i projekcija. Moja poruka se odnosi na sve slučajeve, deo je opšte poznate filozofije i usmerena je na činjenice, za razliku od tvojih ličnih napada. Ja, beli viteže, neću da se valjam u tvom blatu. Samo te posmatram sa smeškom kako se ukopavaš u mulj.

Milan

pre 5 godina

@ Programerka Kakve ti to muskarce imas u svom okruzenju ako gledaju koliki su ti nokti i mere ti duzinu suknje? Postoji i mnogo nas muskaraca koji ne razmisljamo tako i koji smo potpuno zivotno i profesionalno ostvareni i nije nam cilj da pored sebe imamo starletu nego zenu (ili devojku) kakvom sebe opisujes. Pored mnogo mizoginije, u ovim komentarima ima previse negativnih stereotipa o muskarcima i to postaje jako dosadno.

Seman

pre 5 godina

@Nikola
Tako je to kada ni mlad, ni stariji nisi ni za šta i niko te neće. Sve bi dao da imaš luksuz da odbiješ neku ženu. Psihologija priča o takvima. Matorci koji su u pubertetu do šezdesete, a i onda spopadaju devojčice. Pogledajte se u ogledalo, kupite drugo ako vam je vaše pokvareno. Redovan ženomrzac na superženi, našao jednoj normalnoj devojci da pametuje, a nema čime da pametuje. Bljuvanje zlobe nikome ništa dobro nije donelo.
Veza i brak mogu uvek. Ne jedan, ne dva, nego koliko hoćete i kad hoćete. To važi za žene i normalne muškarce.

M

pre 5 godina

Mizoginije ima u komentarima kao i uvek, ne bih da gubim vreme na to. A ima još nezrelosti. Neko reče da žene od 35 godina naviše nisu zanimljive za ozbiljne porodične planove. Greška! Nemojte da potcenjujete značaj veze, braka, u bilo kojim godinama. Ljudi su jači zajedno. Ima muškaraca koji jednostavno traže partnerku i spremni su da se pozvete vezi / braku. Ne nasedajte na ove gluposti da niste privlačne u tim godinama. Taman posla.

Čk

pre 5 godina

@Sonja
Nađi nekoga i budi ono što on hoće da si. To uvek uspeva. Nebitno koliko imaš godina. Ako zacrtaš da hoćeš da se udaš, tako se ponašaj i to ćeš i dobiti. Svi su oni kao biljke, samo ih treba zalivati onim od čega rastu i zavise. Kakav će biti brak, pola zavisi od tebe. Nijedan brak nije lep, ne daj se prevariti instagram objavama. Svi jedu ..vna, samo zavisi šta za to dobijaju. Svaki ima deset varijanti jer ne zna gde bi se najbolje uvalio, ne treba na to ni obraćati pažnju. Ako hoćeš muža, napravi od njega muža. Jednostavno.
Ako hoćeš da si sama, onda si sama. Tako je kod žena. Ćao zdravo.

nišlija

pre 5 godina

Na primeru onih koji komentarišu Sonju možete zaključiti zašto ostaju same.Sve sami površni i iskompleksirani muškarci kojima već namazane devojke ili žene a koje nemaju PRAVE kvalitete već samo površne im isprale mozak!To je za one površne a oni iskompleksirani su verovatno nekoliko puta šutnuti a kako oni mogu da budu šutnuti kad im majka kaže da su najbolji e za to je kriva Sonja.Sonjče,neznam kakvi su muškarci van Balkana al ovde ti je bolje da ne nalaziš nikog,eto to ti Ja mogu kažem kao savet POZDRAV!

dzouns

pre 5 godina

(Programerka, 17. februar 2019 10:39)
bio sam i sa takvom, bilo je sjajno dok ja nisam usao u period sa dosta posla, prestao da treniram zbog nedostatka vremena, jeo u pekari, ugojio se...pocela da sizi i da flertuje sa drugim i tu je bio kraj. Nije mi jasno kako nismo isti, posto je ona mene jako privlacila onakva kakva je - sa par kila viska, ja njoj ocigledno samo kad sam gradjen kao bista. U medjuvremenu, ja se vratio treninzima, sad zyaradjujem 2,5 puta vise...pa sta sad? pokazalo se sve naravno. Gotovo. Malo vise dusevnosti bih savetovao, da se nesto retro aktivno moze savetovati. Uglavnom, ne mislim da vam trebaju usmereni tekstovi da bi imali ljubav, naprotiv.

Otvorenost bitka spada u samoociglednost bitka Tu-bitka samome sebi

pre 5 godina

@Programerka
To sa zajednickim trosenjem zvuci primamljivo, ali bi mogla malo da pokazes noge.

Hmmmmm

pre 5 godina

@Sonja emigriraj na zapad i resi se ove bede, materijalne i duhovne. Tamo te niko nece smatrati ispusenom mustiklom. Naprotiv tamo je to pravo vreme za brak.
Mani ove nase sta pisu. Niko ih nece, sede sami nisu imali seks do 35e a kao nece ovakvu, nece onakvu. Cirkus opsti...

Marijana

pre 5 godina

E sad oko ovog dana zaljubljenih bacim tako poglede na neke parove prvi par zvera on okolo, zvera ona,ne komuniciraju uopste. Drugi par, on bleji u telefon, ignorise i zenu i sve okolo. Skoro i ja izadjem sa tipom on kuca poruke, i dolazi jos dvoje ljudiu nase drustvo, i on i dalje kuca poruke, super, bolje ti Sonja draga budi sama, nema tu nista bitno veruj mi,ti ljudi nisu srecni, nemoj da te zavaravaju ovi ovde da ces biti srecna ako ne budes sama.

Zokinjo

pre 5 godina

(Programerka, 17. februar 2019 10:39)

Klasično svedočenje ženske osobe koja ima sve osim izgleda, a ne shvata zašto i dalje nije privlačna muškarcima. Taj trik sa parama prolazi kod žena. Muškarci se ne prodaju tako lako.

kraljica

pre 5 godina

@Sonja: Činjenica da je u tim godinama već malo teže, manje je prilika. Kreći se, izlazi, idi na mjesta gdje možeš upoznati nekog, prihvati poziv na kafu nekog pristojnog muškarca, reci prijateljima da te imaju u vidu za upoznavanje ako imaju slobodne poznanike i prijatelje. Budi prirodna, spontana, ali i na oprezu. Zauzete i ženomrsce otpiši odmah, momentalno i bez izuzetka, slobodne pristojne ljude uzimaj u obzir i gledaj kako će se stvar razvijati. Sebi sama odredi koji je minimum zahtjeva ispod kojih ne ideš, a sve ostalo je stvar varijacije. Dopusti sebi da se pozitivno iznenadiš. Leptirići su precijenjeni. Neko pametan jednom reče: postoje samo dvije vrste muškaraca, časni i nečasni. Izaberi časnog i izabrala si život. To treba da ti bude osnovni kriterij.

DonJuan

pre 5 godina

@Sonja: Pa pocni da gledas one koji nisu zauzeti i koje ne smara 10 jadnica istovremeno da ih ozeni... Al takvi nisu interesantni a verovatno ni dovoljno bogati, a? :)

Milan

pre 5 godina

@Sonja
Pa sa 35 jedino ti ostaju falični ( playboy koji bi da se smiri ili nešto gore) ili neka dobra duša koja nije imala sreće u prvom braku. Ne vidim šta je loše ako ima brak i decu iza sebe, više će ceniti drugu vezu

Nikola

pre 5 godina

@(Sonja, 16. februar 2019 23:01)
Sada će ti biti teže. Zid je nepobeđen do sada. Sa 28 god se udara u "zid", kada lepota lica i tela počinje da bledi polako. Ali sa 35 godina se udara u onaj reproduktivni zid kada plodnost dramatično opada svake naredne godine, prema zvaničnim ginekoliškim podacima koji se lako provere na internetu prostom pretragom.
Poenta je da si muškarcima sada mnogo manje interesantna nego ranije, za ozbiljne porodične planove. Možeš da biraš da nastaviš/kreneš sa lepotanima koji te koriste ali ne žele da se vežu niti ozbiljno da ti se posvete. Druga opcija je da se fokusiraš na uspešne vršnjake koji žele isto što i ti. Velika je šansa da neće biti po svemu egal tebi, inače bi ih odavno neka zgrabila. A treća opcija je se prebaciš na starije, ove koji su u drugoj turi, posle razvoda. Imaš opcija, i ti biraš i dalje.

Brutus

pre 5 godina

Problem je u velikom izboru koji se svodi na nikog do kraja. Kaže najlepše kruške su na vrhu drveta, nedostupne, na kraju otpadnu i svinje ih pojedu. Pre vibera fejsa itd bilo je manje kontakta, pa smo čuvali to što imamo. Danas možeš da startuješ 1000 njih na fejsu, provući ce se 20ak zainteresovanih, ako si notmalan (normalna) eto 5 - 6 ozbiljnih. 68 sam godište i za vreme srednje skole sam imao 5 - 6 devojaka, a nisu baš sve bile u prwvom smislu devojke. Fiksni telefon je bio ograničavajući faktor. moj stariji sin je imao u srednjoj više nego ja za života, a ni danas nisam za bacanje. Sve na šta se danas žalimo je u neku ruku normalno. Pre 100 godina je tek počela industrijalizacija, pre 150 se živelo ne mnogo razlicito od prethodih 100. A, pogledajte sada, na 5 godina sve se promeni naglavačke, ljudska psiha i organizam ne stignu da prihvate promene.

Programerka

pre 5 godina

A je l' može neki tekst koji pljuje po muškarcima, koji savetuje muškarce šta se ženama ne dopada, umesto niza ovakvih gde se večito bavimo time kakva žena treba da bude da ne bi bila sama?

Što malo ne pomenete muškarcima, da ovakvim, nezavisnim, samostalnim i ženama zadovoljnim sobom, recimo, strašno smetaju izjave tipa - ti nokti nisu dovoljne dužine? Što malo ne izbaciš sise? Što ti haljina nije kraća/duža?

Što ne pišete o nepatvorenom strahu koji muškarci, ovde pogotovo, imaju od jakih žena i njihovih plata većih od njegove?

O generalizaciji u komentarima da ne pričam. Svaki se svodi na to da samo pare tražimo i da smo alapače, tračare ili šta sve ne.

Imam niz ovakvih primera.

Na kraju, za ove što ne veruju kako je žena sama - evo ja sam sama, sve što hoću je da me prihvate kakva jesam. Dakle, ako su mi nokti kratki i preferiram ravnu obuću i lice bez šminke - prihvatite da sam hrabra i zadovoljna onim što jesam, da mi ne treba da flešujem sisama i/ili nogama da bih se osećala dobro. Prihvatite da sam obrazovana, načitana i da sam videla pola sveta i da zaradjujem više od vas. Verovatnoća je da ćemo to potrošiti zajedno.

Uvek žene nešto ne rade kako treba... a muškarci - savršeni. Ma važi.

Posle bude kako vam niko ne prilazi i kako se niko ne trudi

pre 5 godina

@(hm hm, 16. februar 2019 18:55)
Covek se razocarao u devojke i jednostavno ne veruje vise nijednoj. Ko zna koliko je puta tako dobio broj od neke, pokusao da uspostavi komunikaciju a ona pocne da ga zavlaci (u guzvi sam, spavala sam, na poslu sam,.... ili mu uopste ne odgovori). Mozda su one njemu i odgovarale sa 2-3 poruke, pa onda ne odgovaraju ceo dan, pa posle dva dana kao "ejjjj izviniiiiii", pa on opet pokusa fino pa onda opet isti rezultat. Neki uspeju da dogovore vidjenje pa onda krece muka (da li njoj odgovara danas/sutra/prekosutra), pa onda prodje i tih 5-6 dana pregovaranja, pa se pogode za satnicu, a onda mu ona pola sata ranije javi da ne moze, ima neke obaveze. Na kraju, kada momak prekine svaku komunikaciju, devojka kuka kako mu nije stalo i kako se plasi (!!!!). Meni se to desava vec skoro pune dve decenije, na nekoliko stotina primera. Poslednja slicna stvar mi se desila u cetvrtak kada sam razgovarao sa nekom devojkom sa kojom se "muvam", razgovarao sam sa njom, dok se nije pojavio neki drugi momak. Onda je ona u mom prisustvu iskocila ispred njega i rekla "jel ti mene trazis?" i nastavila komunikaciju sa njim. U petak sam je video na poslu, prosao pored nje kao da je ne znam a ona kaze meni "alooooooo dobar daaaan". Sta drugo da radim nego da izbegavam bilo kakav oblik komunikacije i gubljenje vremena? Kako bi se ti osecala da si musko? Previse se slobodno ponasate, muskarci su vidno povredjeni, pa kad dodje vreme za brak, ne zele da se ozene.

Izolda

pre 5 godina

@Tristan

Verujem da je frustrirajuce, ali ako si zaista spreman za istinu, evo pravog razloga-imas nerealna ocekivanja, pucas previsoko, van svog dometa. Surovo, ali tako je. Veruj mi da ima mnogo muskaraca koji retko nailaze na odbijanja. Da ne ulazimo sad u zenske kriterijume u pogledu izgleda, osobina, situiranosti itd. Dakle spusti malo standarde, pa pokusaj ponovo.

Sonja

pre 5 godina

Evo, imam 35 i sama sam...Imam posao, završila fax, svi se pitaju zašto sam sama bla bla...Ok izgledam, zgodna, pozitivna, druželjubiva, ali sama. Bilo je raznih prilika, ali uglavnom muškarci neraščišćene prošlosti ili zauzeti, pa ne znaš da li uopšte da se upustiš u to jer gubiš vreme i tako u nedogled.
Ne znam u čemu je problem. Ako neko ima savet :)

Nikola

pre 5 godina

(Mici, 16. februar 2019 10:29)
Znaš li šta je hookup kultura? Danas devojke imaju 'dejting' aplikacije i socijalne mreže preko kojih dobijaju 'jednokratnu pažnju' par nivoa boljih frajera nego što su one. Ti misliš da su same. Isto i za frajere. Same su tek veoma ružne žene ili većina muškaraca koji na prvu ne izazivaju wow efekat. Ostali se kao zečevi zabavljaju čim požele.

dodji sebi

pre 5 godina

To kako da mamine princeeeze nadju princa?
Joj pa ne moze to, mame im ispricale gluposti.
(Bole, 16. februar 2019 11:39)

sta li je mama tebi ispricala kad tolko mrzis zene.Ustvari bolje da ne znam.

hm hm

pre 5 godina

Evo dečko tri dana ceka da se javi a preporucila nam jedna zajednicka cura, on dao broj njoj da meni da, ja prosledila drugarici da mu da moj broj. i tako decko 81god. ih kakvi ste vi muškarci jbt

mimi

pre 5 godina

Mislim da je vazno traziti lepe i pozitivne osobine u ljudima. Neko ko ima preko 30 god, vec iza sebe ima dosta zivotnog iskustva, i lepog i ruznog, vecinu je nesto poremetilo ( polazim od sebe). Tako da se treba fokusirati na lepe stvari koje neka osoba moze da pruzi a ne traziti mane. Ovo na prvom mestu vazi za prijatelje i osobe koje ih nemaju.

Žena

pre 5 godina

@alek
Najgore je kada je žena i lepa i seksi, ne oprašta joj se ni to što je seksi i lepa, a tek one najuzvišenije osobine ako iz ima uz lepotu i seksipil!!!
Alapače, zle žene, mutljage i slične, uz to i akrepi - njima se sve oprašta. Ne budite slepi, najviše se tiranišu lepe fizički i iznutra.

Žena drugog sistema

pre 5 godina

Alek - koliko si samo u pravu! Vizuelna i nagonska bića, ali kad sve lepotice odu onda sledi zivkanje, poruke i ostalo nas "vizuelno prosečnih". I posle kaže da se izjednačimo s tim, neka hvala...

Mitra

pre 5 godina

Ako je nekome emotivni lični svet bitan ne znači da nema druge svetove razvijene. U nekim slučajevima znaci kao udam se I to postaje moj svet

Seven

pre 5 godina

Zene mogu birati, vrlo je jednostavno. Izadjes, nasmesis se, startuju te par tipova, dadnes broj. Poslije kroz dopisivanje izaberes s kojim ces na kafu. Mozda im se neko i dopadne. Nije mi jasno da zena moze biti sama. Ja ne poznajem ni jednu solo djevojku.

Evo ja sam sama,i sta je to cudno,moj credo opisa osoba,,krenes li putem istine,samoca ti ne gine;),,Mozda da imam 17 god,pa da me sve to zanima,sada mi vise gluposti i prozaicnosti koje cujem od drugih deluju iritabilno.Ne znam o cemu prica ,ta vecina parova,ali opet harizma,ne dolazi sama po sebi bez unutrasnjeg razvoja,sresti zanimljivu osobu,koja te ne gusi i davi,je ravno cudu.Najvise mi smeta,sto ne volim,taj pocetak veze,kad neko misli da te poseduje,i zeli da se cuje sa tobom telefonom konstantno,i davi sms,volim da budem iskljucena iz svega toga,i sama sa mislima,niti buljim u tel.niti sam u toj androidnoj anksioznosti.Vecina zena zeli vezu,a i nekih muskaraca,tipa,crtani film,,Mazicu ga i pazicu ga i zvacu ga Djole.Stvari trebaju polako da se razvijaju,a ne ko neke zene,i ,muskarci,odmah,daj useljavaj se,kupuj tepihe,ormare,svojataj drugoga,a da se pritom nisi zapitao,da li osoba ista od toga zeli.Pored nekih ljudi,ne cujes uopste svoje unutarnje ja,jako zamorno.To,da se sredis kao lutkica,i da slusas baljezgarije od nekih lokalnih likova,cisto da ne budes sama,kakav uzasan emotivni diskurs.Imas prica i ,,prica,,

iid

pre 5 godina

Nemanje sreće u ljubavi je lepši naziv za žensku hipergamiju. To vam je ono u prevodu ne prilazi mi niko od top 10% momaka po izgledu i statusu. Nesrećne devojke u ljubavi su samo precenile sebe i ništa više.
I ako desetine momaka izrazi želju da ih upozna i onda ih odbiju jer čekaju tog nekog savršenog i dalje će da kukaju.

nišlija

pre 5 godina

Same su one žene koje su posebne i sa pravom očekuju princa na belom konju!One koje su inteligentne ali u pravom pravcu,npr koje cene prave vrednosti i koje su na njima formirale svoju ličnost a ne u pravcu kao one koje lako nađu muškarca al je ovaj pun ko brod uradiću to i to da ga zavedem(znači inteligentne ali u pogrešnom smeru).One su neiskvarene,toliko iskrene da zbog toga ispaštaju od svih itd,itd...I nakraju se odluče na samoću,što reći ću Vam iskreno i nije tolko loše sobzirom koliko smo mi muškarci glupi i idemo linijom manjeg otpora.Šteta je samo što mnoge se neostvare ni kao majke,a siguran sam bile bi dobre majke i one ih možda i više zaslužuju nago one druge a i popravile bi malo prosečni IQ u našoj zemlji.Pozdrav:)

Tristan

pre 5 godina

Ne znam sta se dogodilo sa nasim muskarcima ali secam se perioda kada su se udvarali devojkama, nekada niste mogli da se odbranite od njih :-) Ja sam u srednjim godinama i zalim ove nove generacije kada posmatram koliko su pasivni i kolika je otudjenost. 
Niti uopste vidjam zaljubljene parove na ulici. Bas tuzno koliko se zivot u Beogradu nekako srozao...
(Mici, 16. februar 2019 10:29)

Šta se dogodilo sa muškarcima? A ne pitate se šta se dogodilo sa ženama.
Kod muškaraca stvar je prilično jasna. Posle 150-og "ne smaraj, kretenu" i 200-og "pali, luzeru", kao i 300-og smejanja u lice samopouzdanje nesumnjivo padne za stepenik ili dva. I sam više ne prilazim nijednoj koja mi se svidi. Nema svrhe. Naučio sam da podvijem rep i posle kući sam završim posao. Takvo je vreme došlo.

Milan

pre 5 godina

@ Mici Dogodilo se to da su mladi postali jako otudjeni. Na mestima gde se danas izlazi svi stoje odvojeno, s jedne strane muskarci piju i cupkaju u mestu, a na drugoj strani devojke u svom zatvorenom krugu celo vece gledaju u telefone i nema nikakvog kontakta izmedju jednih i drugih. Mnogi danasnji muskarci su nezreli, pasivni i bez samopouzdanja, a devojke su previse nepristupacne. Ovo je tesko resiv problem i mislim da ce trebati da prodje par generacija da se tu nesto promeni.

Elle

pre 5 godina

Žena je za muškarca samo prazan prostor ako ne može reći o njoj ko je ona, šta je ona i šta ona voli za doručak.Mi merimo ljubav nivoom patnje. A u zdravoj ljubavi - reč je o tome koliko si srećan.

u svoje ime?

pre 5 godina

@alek

Baš sve drugo joj je oprošteno (jesi li siguran)?

Je l' bi mogao da budeš (dugoročno) sa fizički lepom ženom koja je npr. lopov ili ubica, ili prostituka, ili nešto slično? Je l' bi bio sa ženom za koju znaš da te vara?

Karakter je mnogima bitan (možda ima i nekih kojima nije, ali, ne može se, verujem, reći da svima nije bitan).

anaivanana24@gmail.com

pre 5 godina

Ako vam se ne sviđa kako se ponaša muškarac, ne treba da tražite opravdanja za njegovo ponašanje. Situacija u kojoj "nije nazvao " za zdravu devojku znači kraj odnosa, za nezdravu - početak ljubavi.Da li znate koja je principijelna razlika između zdrave osobe i neurotične? Zdrava osoba isto pati, ali zbog realnih priča. Neurotična pati zbog fiktivnih priča. A ako patnje nije dovoljno, mora još da je uveća sa svojim voljenim Kafkom, Dostojevskim i flašom.

qweey

pre 5 godina

kad je covek opusten,neopterecen sve ide glatko pa tako i ljubav.jeste li primetili,desavaju se promene u zivotu kad ni ne razmisljate o tome.

DonJuan

pre 5 godina

@Alek: A muskarcu s parama nije sve oprosteno, dok ce se liku s prosecnom platom zamerati svaka sitnica i provlacice ga kroz 20 razlicitih filtera da bi mu uopste dale sansu za vezu?

Hm

pre 5 godina

Zene mogu birati, vrlo je jednostavno. Izadjes, nasmesis se, startuju te par tipova, dadnes broj. Poslije kroz dopisivanje izaberes s kojim ces na kafu.
(Horatio Caine, 16. februar 2019 13:21)
Pre nego sto sam se udala imala sam 5, 6 veza, neke krace, neke duze. Niti jednog nisam upoznala u izlasku. Sve su to bili ljudi meni poznati iz skole, kraja, faksa, zajednickog drustva. Ne bi mi napamet palo da delim telefon nepoznatima koliko ludaka kod nas ima, a ne pise vam na celu.
Otuda mi je jasno vecito kukanje muskaraca na to da pridju devojci u nekom klubu ili kaficu a ona ih "oduva" jer je "nabedjena". Ja uopste nisam nabedjena, ni najmanje, pa bih ih oduvala.

Horatio Caine

pre 5 godina

Zene mogu birati, vrlo je jednostavno. Izadjes, nasmesis se, startuju te par tipova, dadnes broj. Poslije kroz dopisivanje izaberes s kojim ces na kafu. Mozda im se neko i dopadne. Nije mi jasno da zena moze biti sama. Ja ne poznajem ni jednu solo djevojku.

sempervivum

pre 5 godina

Тачна је реченица: "Сваки мушкарац ће вас посматрати управо онако како се представите"
Зато је најбоље да будете у добром издању себе саме, онакве какве јесте.

jojoba

pre 5 godina

"Žena koja je uspostavila unutrašnji balans i ne sumnja u sebe ni u jednom aspektu svog života, zrači neverovatnim samopouzdanjem, što je čini neverovatno privlačnom muškom polu. Potrebno je da dopustite da muškarac uoči da ste ne samo inteligentna već i veoma odvažna žena, tokom prvog upoznavanja, tada nema mesta za nesigurnost i sumnju u sebe."

No pressure!

Koliko ljudi (oba pola) može ovo da kaže za sebe? Postavljanjem ovakvih ciljeva osuđujemo sebe na neuspeh.

alek

pre 5 godina

Jedna od najvecih nepravdi prema zenama je ta sto kad je zena lepa i seksi sve drugo joj je oprosteno, a kada to nije ni najuzvisenije ljudske osobine joj nece pomoci...jer muskarci su (u najvecem broju) vizuelna i poprilicno nagonska bica.

Mici

pre 5 godina

Ne znam sta se dogodilo sa nasim muskarcima ali secam se perioda kada su se udvarali devojkama, nekada niste mogli da se odbranite od njih :-) Ja sam u srednjim godinama i zalim ove nove generacije kada posmatram koliko su pasivni i kolika je otudjenost.
Niti uopste vidjam zaljubljene parove na ulici. Bas tuzno koliko se zivot u Beogradu nekako srozao...

Ко је овде луд

pre 5 godina

Савети за мушкарце дијаметарно супротни. Своди се на то да фрајер треба да испадне опасан заводник

dve srbije

pre 5 godina

drage žene ,samo budite ono što jeste ,pretvaranje da ste neko drugi i bolji je samo prevara kako vas samih tako i muškarca(ili žene) kojima se lažno pretstavljate i to će se kad tad otkriti .Možda je i bolje da budete same nego da imitirate sreću .

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 5 godina

I kada bi vas poslusale sve kao sto pise u tekstu opet bi nasle nesto da ne valja i opet bi zakomplikovale celu stvar i jos bi taj jadnik ispao kriv zasto on nije taj po njenim parametrima i zamisli i zasto ne radi onako kako ona to zahteva, zamislila i zeli...

dve srbije

pre 5 godina

drage žene ,samo budite ono što jeste ,pretvaranje da ste neko drugi i bolji je samo prevara kako vas samih tako i muškarca(ili žene) kojima se lažno pretstavljate i to će se kad tad otkriti .Možda je i bolje da budete same nego da imitirate sreću .

alek

pre 5 godina

Jedna od najvecih nepravdi prema zenama je ta sto kad je zena lepa i seksi sve drugo joj je oprosteno, a kada to nije ni najuzvisenije ljudske osobine joj nece pomoci...jer muskarci su (u najvecem broju) vizuelna i poprilicno nagonska bica.

Mici

pre 5 godina

Ne znam sta se dogodilo sa nasim muskarcima ali secam se perioda kada su se udvarali devojkama, nekada niste mogli da se odbranite od njih :-) Ja sam u srednjim godinama i zalim ove nove generacije kada posmatram koliko su pasivni i kolika je otudjenost.
Niti uopste vidjam zaljubljene parove na ulici. Bas tuzno koliko se zivot u Beogradu nekako srozao...

qweey

pre 5 godina

kad je covek opusten,neopterecen sve ide glatko pa tako i ljubav.jeste li primetili,desavaju se promene u zivotu kad ni ne razmisljate o tome.

nišlija

pre 5 godina

Same su one žene koje su posebne i sa pravom očekuju princa na belom konju!One koje su inteligentne ali u pravom pravcu,npr koje cene prave vrednosti i koje su na njima formirale svoju ličnost a ne u pravcu kao one koje lako nađu muškarca al je ovaj pun ko brod uradiću to i to da ga zavedem(znači inteligentne ali u pogrešnom smeru).One su neiskvarene,toliko iskrene da zbog toga ispaštaju od svih itd,itd...I nakraju se odluče na samoću,što reći ću Vam iskreno i nije tolko loše sobzirom koliko smo mi muškarci glupi i idemo linijom manjeg otpora.Šteta je samo što mnoge se neostvare ni kao majke,a siguran sam bile bi dobre majke i one ih možda i više zaslužuju nago one druge a i popravile bi malo prosečni IQ u našoj zemlji.Pozdrav:)

jojoba

pre 5 godina

"Žena koja je uspostavila unutrašnji balans i ne sumnja u sebe ni u jednom aspektu svog života, zrači neverovatnim samopouzdanjem, što je čini neverovatno privlačnom muškom polu. Potrebno je da dopustite da muškarac uoči da ste ne samo inteligentna već i veoma odvažna žena, tokom prvog upoznavanja, tada nema mesta za nesigurnost i sumnju u sebe."

No pressure!

Koliko ljudi (oba pola) može ovo da kaže za sebe? Postavljanjem ovakvih ciljeva osuđujemo sebe na neuspeh.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 5 godina

I kada bi vas poslusale sve kao sto pise u tekstu opet bi nasle nesto da ne valja i opet bi zakomplikovale celu stvar i jos bi taj jadnik ispao kriv zasto on nije taj po njenim parametrima i zamisli i zasto ne radi onako kako ona to zahteva, zamislila i zeli...

Ко је овде луд

pre 5 godina

Савети за мушкарце дијаметарно супротни. Своди се на то да фрајер треба да испадне опасан заводник

Seven

pre 5 godina

Zene mogu birati, vrlo je jednostavno. Izadjes, nasmesis se, startuju te par tipova, dadnes broj. Poslije kroz dopisivanje izaberes s kojim ces na kafu. Mozda im se neko i dopadne. Nije mi jasno da zena moze biti sama. Ja ne poznajem ni jednu solo djevojku.

Evo ja sam sama,i sta je to cudno,moj credo opisa osoba,,krenes li putem istine,samoca ti ne gine;),,Mozda da imam 17 god,pa da me sve to zanima,sada mi vise gluposti i prozaicnosti koje cujem od drugih deluju iritabilno.Ne znam o cemu prica ,ta vecina parova,ali opet harizma,ne dolazi sama po sebi bez unutrasnjeg razvoja,sresti zanimljivu osobu,koja te ne gusi i davi,je ravno cudu.Najvise mi smeta,sto ne volim,taj pocetak veze,kad neko misli da te poseduje,i zeli da se cuje sa tobom telefonom konstantno,i davi sms,volim da budem iskljucena iz svega toga,i sama sa mislima,niti buljim u tel.niti sam u toj androidnoj anksioznosti.Vecina zena zeli vezu,a i nekih muskaraca,tipa,crtani film,,Mazicu ga i pazicu ga i zvacu ga Djole.Stvari trebaju polako da se razvijaju,a ne ko neke zene,i ,muskarci,odmah,daj useljavaj se,kupuj tepihe,ormare,svojataj drugoga,a da se pritom nisi zapitao,da li osoba ista od toga zeli.Pored nekih ljudi,ne cujes uopste svoje unutarnje ja,jako zamorno.To,da se sredis kao lutkica,i da slusas baljezgarije od nekih lokalnih likova,cisto da ne budes sama,kakav uzasan emotivni diskurs.Imas prica i ,,prica,,

dodji sebi

pre 5 godina

To kako da mamine princeeeze nadju princa?
Joj pa ne moze to, mame im ispricale gluposti.
(Bole, 16. februar 2019 11:39)

sta li je mama tebi ispricala kad tolko mrzis zene.Ustvari bolje da ne znam.

sempervivum

pre 5 godina

Тачна је реченица: "Сваки мушкарац ће вас посматрати управо онако како се представите"
Зато је најбоље да будете у добром издању себе саме, онакве какве јесте.

mimi

pre 5 godina

Mislim da je vazno traziti lepe i pozitivne osobine u ljudima. Neko ko ima preko 30 god, vec iza sebe ima dosta zivotnog iskustva, i lepog i ruznog, vecinu je nesto poremetilo ( polazim od sebe). Tako da se treba fokusirati na lepe stvari koje neka osoba moze da pruzi a ne traziti mane. Ovo na prvom mestu vazi za prijatelje i osobe koje ih nemaju.

anaivanana24@gmail.com

pre 5 godina

Ako vam se ne sviđa kako se ponaša muškarac, ne treba da tražite opravdanja za njegovo ponašanje. Situacija u kojoj "nije nazvao " za zdravu devojku znači kraj odnosa, za nezdravu - početak ljubavi.Da li znate koja je principijelna razlika između zdrave osobe i neurotične? Zdrava osoba isto pati, ali zbog realnih priča. Neurotična pati zbog fiktivnih priča. A ako patnje nije dovoljno, mora još da je uveća sa svojim voljenim Kafkom, Dostojevskim i flašom.

Milan

pre 5 godina

@ Mici Dogodilo se to da su mladi postali jako otudjeni. Na mestima gde se danas izlazi svi stoje odvojeno, s jedne strane muskarci piju i cupkaju u mestu, a na drugoj strani devojke u svom zatvorenom krugu celo vece gledaju u telefone i nema nikakvog kontakta izmedju jednih i drugih. Mnogi danasnji muskarci su nezreli, pasivni i bez samopouzdanja, a devojke su previse nepristupacne. Ovo je tesko resiv problem i mislim da ce trebati da prodje par generacija da se tu nesto promeni.

Tristan

pre 5 godina

Ne znam sta se dogodilo sa nasim muskarcima ali secam se perioda kada su se udvarali devojkama, nekada niste mogli da se odbranite od njih :-) Ja sam u srednjim godinama i zalim ove nove generacije kada posmatram koliko su pasivni i kolika je otudjenost. 
Niti uopste vidjam zaljubljene parove na ulici. Bas tuzno koliko se zivot u Beogradu nekako srozao...
(Mici, 16. februar 2019 10:29)

Šta se dogodilo sa muškarcima? A ne pitate se šta se dogodilo sa ženama.
Kod muškaraca stvar je prilično jasna. Posle 150-og "ne smaraj, kretenu" i 200-og "pali, luzeru", kao i 300-og smejanja u lice samopouzdanje nesumnjivo padne za stepenik ili dva. I sam više ne prilazim nijednoj koja mi se svidi. Nema svrhe. Naučio sam da podvijem rep i posle kući sam završim posao. Takvo je vreme došlo.

Žena

pre 5 godina

@alek
Najgore je kada je žena i lepa i seksi, ne oprašta joj se ni to što je seksi i lepa, a tek one najuzvišenije osobine ako iz ima uz lepotu i seksipil!!!
Alapače, zle žene, mutljage i slične, uz to i akrepi - njima se sve oprašta. Ne budite slepi, najviše se tiranišu lepe fizički i iznutra.

u svoje ime?

pre 5 godina

@alek

Baš sve drugo joj je oprošteno (jesi li siguran)?

Je l' bi mogao da budeš (dugoročno) sa fizički lepom ženom koja je npr. lopov ili ubica, ili prostituka, ili nešto slično? Je l' bi bio sa ženom za koju znaš da te vara?

Karakter je mnogima bitan (možda ima i nekih kojima nije, ali, ne može se, verujem, reći da svima nije bitan).

Elle

pre 5 godina

Žena je za muškarca samo prazan prostor ako ne može reći o njoj ko je ona, šta je ona i šta ona voli za doručak.Mi merimo ljubav nivoom patnje. A u zdravoj ljubavi - reč je o tome koliko si srećan.

Hm

pre 5 godina

Zene mogu birati, vrlo je jednostavno. Izadjes, nasmesis se, startuju te par tipova, dadnes broj. Poslije kroz dopisivanje izaberes s kojim ces na kafu.
(Horatio Caine, 16. februar 2019 13:21)
Pre nego sto sam se udala imala sam 5, 6 veza, neke krace, neke duze. Niti jednog nisam upoznala u izlasku. Sve su to bili ljudi meni poznati iz skole, kraja, faksa, zajednickog drustva. Ne bi mi napamet palo da delim telefon nepoznatima koliko ludaka kod nas ima, a ne pise vam na celu.
Otuda mi je jasno vecito kukanje muskaraca na to da pridju devojci u nekom klubu ili kaficu a ona ih "oduva" jer je "nabedjena". Ja uopste nisam nabedjena, ni najmanje, pa bih ih oduvala.

Programerka

pre 5 godina

A je l' može neki tekst koji pljuje po muškarcima, koji savetuje muškarce šta se ženama ne dopada, umesto niza ovakvih gde se večito bavimo time kakva žena treba da bude da ne bi bila sama?

Što malo ne pomenete muškarcima, da ovakvim, nezavisnim, samostalnim i ženama zadovoljnim sobom, recimo, strašno smetaju izjave tipa - ti nokti nisu dovoljne dužine? Što malo ne izbaciš sise? Što ti haljina nije kraća/duža?

Što ne pišete o nepatvorenom strahu koji muškarci, ovde pogotovo, imaju od jakih žena i njihovih plata većih od njegove?

O generalizaciji u komentarima da ne pričam. Svaki se svodi na to da samo pare tražimo i da smo alapače, tračare ili šta sve ne.

Imam niz ovakvih primera.

Na kraju, za ove što ne veruju kako je žena sama - evo ja sam sama, sve što hoću je da me prihvate kakva jesam. Dakle, ako su mi nokti kratki i preferiram ravnu obuću i lice bez šminke - prihvatite da sam hrabra i zadovoljna onim što jesam, da mi ne treba da flešujem sisama i/ili nogama da bih se osećala dobro. Prihvatite da sam obrazovana, načitana i da sam videla pola sveta i da zaradjujem više od vas. Verovatnoća je da ćemo to potrošiti zajedno.

Uvek žene nešto ne rade kako treba... a muškarci - savršeni. Ma važi.

iid

pre 5 godina

Nemanje sreće u ljubavi je lepši naziv za žensku hipergamiju. To vam je ono u prevodu ne prilazi mi niko od top 10% momaka po izgledu i statusu. Nesrećne devojke u ljubavi su samo precenile sebe i ništa više.
I ako desetine momaka izrazi želju da ih upozna i onda ih odbiju jer čekaju tog nekog savršenog i dalje će da kukaju.

DonJuan

pre 5 godina

@Alek: A muskarcu s parama nije sve oprosteno, dok ce se liku s prosecnom platom zamerati svaka sitnica i provlacice ga kroz 20 razlicitih filtera da bi mu uopste dale sansu za vezu?

Sonja

pre 5 godina

Evo, imam 35 i sama sam...Imam posao, završila fax, svi se pitaju zašto sam sama bla bla...Ok izgledam, zgodna, pozitivna, druželjubiva, ali sama. Bilo je raznih prilika, ali uglavnom muškarci neraščišćene prošlosti ili zauzeti, pa ne znaš da li uopšte da se upustiš u to jer gubiš vreme i tako u nedogled.
Ne znam u čemu je problem. Ako neko ima savet :)

M

pre 5 godina

Mizoginije ima u komentarima kao i uvek, ne bih da gubim vreme na to. A ima još nezrelosti. Neko reče da žene od 35 godina naviše nisu zanimljive za ozbiljne porodične planove. Greška! Nemojte da potcenjujete značaj veze, braka, u bilo kojim godinama. Ljudi su jači zajedno. Ima muškaraca koji jednostavno traže partnerku i spremni su da se pozvete vezi / braku. Ne nasedajte na ove gluposti da niste privlačne u tim godinama. Taman posla.

Mitra

pre 5 godina

Ako je nekome emotivni lični svet bitan ne znači da nema druge svetove razvijene. U nekim slučajevima znaci kao udam se I to postaje moj svet

Horatio Caine

pre 5 godina

Zene mogu birati, vrlo je jednostavno. Izadjes, nasmesis se, startuju te par tipova, dadnes broj. Poslije kroz dopisivanje izaberes s kojim ces na kafu. Mozda im se neko i dopadne. Nije mi jasno da zena moze biti sama. Ja ne poznajem ni jednu solo djevojku.

Žena drugog sistema

pre 5 godina

Alek - koliko si samo u pravu! Vizuelna i nagonska bića, ali kad sve lepotice odu onda sledi zivkanje, poruke i ostalo nas "vizuelno prosečnih". I posle kaže da se izjednačimo s tim, neka hvala...

Nikola

pre 5 godina

(Mici, 16. februar 2019 10:29)
Znaš li šta je hookup kultura? Danas devojke imaju 'dejting' aplikacije i socijalne mreže preko kojih dobijaju 'jednokratnu pažnju' par nivoa boljih frajera nego što su one. Ti misliš da su same. Isto i za frajere. Same su tek veoma ružne žene ili većina muškaraca koji na prvu ne izazivaju wow efekat. Ostali se kao zečevi zabavljaju čim požele.

Posle bude kako vam niko ne prilazi i kako se niko ne trudi

pre 5 godina

@(hm hm, 16. februar 2019 18:55)
Covek se razocarao u devojke i jednostavno ne veruje vise nijednoj. Ko zna koliko je puta tako dobio broj od neke, pokusao da uspostavi komunikaciju a ona pocne da ga zavlaci (u guzvi sam, spavala sam, na poslu sam,.... ili mu uopste ne odgovori). Mozda su one njemu i odgovarale sa 2-3 poruke, pa onda ne odgovaraju ceo dan, pa posle dva dana kao "ejjjj izviniiiiii", pa on opet pokusa fino pa onda opet isti rezultat. Neki uspeju da dogovore vidjenje pa onda krece muka (da li njoj odgovara danas/sutra/prekosutra), pa onda prodje i tih 5-6 dana pregovaranja, pa se pogode za satnicu, a onda mu ona pola sata ranije javi da ne moze, ima neke obaveze. Na kraju, kada momak prekine svaku komunikaciju, devojka kuka kako mu nije stalo i kako se plasi (!!!!). Meni se to desava vec skoro pune dve decenije, na nekoliko stotina primera. Poslednja slicna stvar mi se desila u cetvrtak kada sam razgovarao sa nekom devojkom sa kojom se "muvam", razgovarao sam sa njom, dok se nije pojavio neki drugi momak. Onda je ona u mom prisustvu iskocila ispred njega i rekla "jel ti mene trazis?" i nastavila komunikaciju sa njim. U petak sam je video na poslu, prosao pored nje kao da je ne znam a ona kaze meni "alooooooo dobar daaaan". Sta drugo da radim nego da izbegavam bilo kakav oblik komunikacije i gubljenje vremena? Kako bi se ti osecala da si musko? Previse se slobodno ponasate, muskarci su vidno povredjeni, pa kad dodje vreme za brak, ne zele da se ozene.

Milan

pre 5 godina

@ Programerka Kakve ti to muskarce imas u svom okruzenju ako gledaju koliki su ti nokti i mere ti duzinu suknje? Postoji i mnogo nas muskaraca koji ne razmisljamo tako i koji smo potpuno zivotno i profesionalno ostvareni i nije nam cilj da pored sebe imamo starletu nego zenu (ili devojku) kakvom sebe opisujes. Pored mnogo mizoginije, u ovim komentarima ima previse negativnih stereotipa o muskarcima i to postaje jako dosadno.

hm hm

pre 5 godina

Evo dečko tri dana ceka da se javi a preporucila nam jedna zajednicka cura, on dao broj njoj da meni da, ja prosledila drugarici da mu da moj broj. i tako decko 81god. ih kakvi ste vi muškarci jbt

Milan

pre 5 godina

@Sonja
Pa sa 35 jedino ti ostaju falični ( playboy koji bi da se smiri ili nešto gore) ili neka dobra duša koja nije imala sreće u prvom braku. Ne vidim šta je loše ako ima brak i decu iza sebe, više će ceniti drugu vezu

DonJuan

pre 5 godina

@Sonja: Pa pocni da gledas one koji nisu zauzeti i koje ne smara 10 jadnica istovremeno da ih ozeni... Al takvi nisu interesantni a verovatno ni dovoljno bogati, a? :)

Nikola

pre 5 godina

@(Sonja, 16. februar 2019 23:01)
Sada će ti biti teže. Zid je nepobeđen do sada. Sa 28 god se udara u "zid", kada lepota lica i tela počinje da bledi polako. Ali sa 35 godina se udara u onaj reproduktivni zid kada plodnost dramatično opada svake naredne godine, prema zvaničnim ginekoliškim podacima koji se lako provere na internetu prostom pretragom.
Poenta je da si muškarcima sada mnogo manje interesantna nego ranije, za ozbiljne porodične planove. Možeš da biraš da nastaviš/kreneš sa lepotanima koji te koriste ali ne žele da se vežu niti ozbiljno da ti se posvete. Druga opcija je da se fokusiraš na uspešne vršnjake koji žele isto što i ti. Velika je šansa da neće biti po svemu egal tebi, inače bi ih odavno neka zgrabila. A treća opcija je se prebaciš na starije, ove koji su u drugoj turi, posle razvoda. Imaš opcija, i ti biraš i dalje.

Hmmmmm

pre 5 godina

@Sonja emigriraj na zapad i resi se ove bede, materijalne i duhovne. Tamo te niko nece smatrati ispusenom mustiklom. Naprotiv tamo je to pravo vreme za brak.
Mani ove nase sta pisu. Niko ih nece, sede sami nisu imali seks do 35e a kao nece ovakvu, nece onakvu. Cirkus opsti...

kraljica

pre 5 godina

@Sonja: Činjenica da je u tim godinama već malo teže, manje je prilika. Kreći se, izlazi, idi na mjesta gdje možeš upoznati nekog, prihvati poziv na kafu nekog pristojnog muškarca, reci prijateljima da te imaju u vidu za upoznavanje ako imaju slobodne poznanike i prijatelje. Budi prirodna, spontana, ali i na oprezu. Zauzete i ženomrsce otpiši odmah, momentalno i bez izuzetka, slobodne pristojne ljude uzimaj u obzir i gledaj kako će se stvar razvijati. Sebi sama odredi koji je minimum zahtjeva ispod kojih ne ideš, a sve ostalo je stvar varijacije. Dopusti sebi da se pozitivno iznenadiš. Leptirići su precijenjeni. Neko pametan jednom reče: postoje samo dvije vrste muškaraca, časni i nečasni. Izaberi časnog i izabrala si život. To treba da ti bude osnovni kriterij.

Brutus

pre 5 godina

Problem je u velikom izboru koji se svodi na nikog do kraja. Kaže najlepše kruške su na vrhu drveta, nedostupne, na kraju otpadnu i svinje ih pojedu. Pre vibera fejsa itd bilo je manje kontakta, pa smo čuvali to što imamo. Danas možeš da startuješ 1000 njih na fejsu, provući ce se 20ak zainteresovanih, ako si notmalan (normalna) eto 5 - 6 ozbiljnih. 68 sam godište i za vreme srednje skole sam imao 5 - 6 devojaka, a nisu baš sve bile u prwvom smislu devojke. Fiksni telefon je bio ograničavajući faktor. moj stariji sin je imao u srednjoj više nego ja za života, a ni danas nisam za bacanje. Sve na šta se danas žalimo je u neku ruku normalno. Pre 100 godina je tek počela industrijalizacija, pre 150 se živelo ne mnogo razlicito od prethodih 100. A, pogledajte sada, na 5 godina sve se promeni naglavačke, ljudska psiha i organizam ne stignu da prihvate promene.

Seman

pre 5 godina

@Nikola
Tako je to kada ni mlad, ni stariji nisi ni za šta i niko te neće. Sve bi dao da imaš luksuz da odbiješ neku ženu. Psihologija priča o takvima. Matorci koji su u pubertetu do šezdesete, a i onda spopadaju devojčice. Pogledajte se u ogledalo, kupite drugo ako vam je vaše pokvareno. Redovan ženomrzac na superženi, našao jednoj normalnoj devojci da pametuje, a nema čime da pametuje. Bljuvanje zlobe nikome ništa dobro nije donelo.
Veza i brak mogu uvek. Ne jedan, ne dva, nego koliko hoćete i kad hoćete. To važi za žene i normalne muškarce.

Zokinjo

pre 5 godina

(Programerka, 17. februar 2019 10:39)

Klasično svedočenje ženske osobe koja ima sve osim izgleda, a ne shvata zašto i dalje nije privlačna muškarcima. Taj trik sa parama prolazi kod žena. Muškarci se ne prodaju tako lako.

Izolda

pre 5 godina

@Tristan

Verujem da je frustrirajuce, ali ako si zaista spreman za istinu, evo pravog razloga-imas nerealna ocekivanja, pucas previsoko, van svog dometa. Surovo, ali tako je. Veruj mi da ima mnogo muskaraca koji retko nailaze na odbijanja. Da ne ulazimo sad u zenske kriterijume u pogledu izgleda, osobina, situiranosti itd. Dakle spusti malo standarde, pa pokusaj ponovo.

dzouns

pre 5 godina

(Programerka, 17. februar 2019 10:39)
bio sam i sa takvom, bilo je sjajno dok ja nisam usao u period sa dosta posla, prestao da treniram zbog nedostatka vremena, jeo u pekari, ugojio se...pocela da sizi i da flertuje sa drugim i tu je bio kraj. Nije mi jasno kako nismo isti, posto je ona mene jako privlacila onakva kakva je - sa par kila viska, ja njoj ocigledno samo kad sam gradjen kao bista. U medjuvremenu, ja se vratio treninzima, sad zyaradjujem 2,5 puta vise...pa sta sad? pokazalo se sve naravno. Gotovo. Malo vise dusevnosti bih savetovao, da se nesto retro aktivno moze savetovati. Uglavnom, ne mislim da vam trebaju usmereni tekstovi da bi imali ljubav, naprotiv.

nišlija

pre 5 godina

Na primeru onih koji komentarišu Sonju možete zaključiti zašto ostaju same.Sve sami površni i iskompleksirani muškarci kojima već namazane devojke ili žene a koje nemaju PRAVE kvalitete već samo površne im isprale mozak!To je za one površne a oni iskompleksirani su verovatno nekoliko puta šutnuti a kako oni mogu da budu šutnuti kad im majka kaže da su najbolji e za to je kriva Sonja.Sonjče,neznam kakvi su muškarci van Balkana al ovde ti je bolje da ne nalaziš nikog,eto to ti Ja mogu kažem kao savet POZDRAV!

Marijana

pre 5 godina

E sad oko ovog dana zaljubljenih bacim tako poglede na neke parove prvi par zvera on okolo, zvera ona,ne komuniciraju uopste. Drugi par, on bleji u telefon, ignorise i zenu i sve okolo. Skoro i ja izadjem sa tipom on kuca poruke, i dolazi jos dvoje ljudiu nase drustvo, i on i dalje kuca poruke, super, bolje ti Sonja draga budi sama, nema tu nista bitno veruj mi,ti ljudi nisu srecni, nemoj da te zavaravaju ovi ovde da ces biti srecna ako ne budes sama.

Hmmmm

pre 5 godina

Klasično svedočenje ženske osobe koja ima sve osim izgleda, a ne shvata zašto i dalje nije privlačna muškarcima. Taj trik sa parama prolazi kod žena. Muškarci se ne prodaju tako lako.
(Zokinjo, 17. februar 2019 19:32)

A vi kao muskarci mozete svi da imate zenu "sa izgledom"?
Malo sutra. Lep, zgodan, uspesan, bogat, poznat, smeker i jos poneki kojem se posreci. Ostali sipak. Nisu ni privlacne zene blesave. Niko ne voli prosek. A vecina su prosek u svakom smislu. Gaus.

Čk

pre 5 godina

@Sonja
Nađi nekoga i budi ono što on hoće da si. To uvek uspeva. Nebitno koliko imaš godina. Ako zacrtaš da hoćeš da se udaš, tako se ponašaj i to ćeš i dobiti. Svi su oni kao biljke, samo ih treba zalivati onim od čega rastu i zavise. Kakav će biti brak, pola zavisi od tebe. Nijedan brak nije lep, ne daj se prevariti instagram objavama. Svi jedu ..vna, samo zavisi šta za to dobijaju. Svaki ima deset varijanti jer ne zna gde bi se najbolje uvalio, ne treba na to ni obraćati pažnju. Ako hoćeš muža, napravi od njega muža. Jednostavno.
Ako hoćeš da si sama, onda si sama. Tako je kod žena. Ćao zdravo.

Hmmmm

pre 5 godina

(Nikola, 19. februar 2019 18:53)
Nije tacno. Zene su spremne recimo da imaju manje privlacnog muskarca od sebe. Ali redje siromasnijeg. A znas zasto? Zato sto nas prosecan muskarac sem sto radi nista drugo ne radi ni u kuci niti oko dece. Tako da ako ni ne zaradjuje pristojno onda je samo teret. Onaj koji nije takav vec je pravi partner, njemu se tolerise i manja plata i losiji izgled.
A to sto bi ti sve tolerisao za mladju fit ribu je zato sto ste vi opsednuti seksom. Zene nisu pa nam ni kriterijumi nisu isti. I nije ta opsesija seksom neki uzviseni kvalitet. To ce prvo da ti dosadi, sa bilo kakvom zenom.

Programerka

pre 5 godina

Mudra žena, kažu takodje, je ona koja svoju lepotu i svoju atraktivnost pokazuje kada je nasamo sa svojim mužem, a pred ostalim muškarcima je smerna, pristojna.
(i u svome govoru i pisanju (ako je moguće), 18. februar 2019 19:18)

Ko kaže? Kažu muškarci koji su vekovima bili glavni. Kaže možda crkva. Na ovoj Vašoj izjavi počiva celokupna "kultura" silovatelja. Ako nije pristojna - tražila je sama. Zašto isti aršini ne važe i ne postoje za muškarce?

Ovo je upravo jedan od primera - nametnut patrijarhat. Šta koga zabole ako je žena rešila da se provokativno obuće i provokativno ponaša?
Što muškarci nisu smerni? Ili bar pristojni pa da ne nameću svoje mišljenje ženi o tome kako ona treba da izgleda i da se ponaša? Pogotovo ako je i ne poznaju.

O ovakvom stavu pričam sve vreme.

Otvorenost bitka spada u samoociglednost bitka Tu-bitka samome sebi

pre 5 godina

@Programerka
To sa zajednickim trosenjem zvuci primamljivo, ali bi mogla malo da pokazes noge.

Hm

pre 5 godina

Programerka@
Mudar muškarac je, kažu, onaj koji voli da mu je supruga, kada je nasamo sa njim, obučena privlačno, a kada je pred drugim muškarcima, pristojno.
(i u svome govoru i pisanju (ako je moguće), 18. februar 2019 19:18)

I ja volim da mi je muz kada smo nasamo privlacno obucen ali njemu je najkomotnije u razdrndanoj trenerci. Tako da sam i ja odustala da ne bih bila sama sebi ko luda Nasta.
Sve to mora u dvoje, sem kod sponzora i sponzoruse tu on ne mora nista sem da plati. A ja jos nisam srela muskarca koji se u kuci ne raspusti. Mozda i ima takvih...

Programerka

pre 5 godina

@Milan, 18. februar 2019 12:08

Nemam pojma stvarno. Pitanje na mestu. Ili se krećem po pogrešnim mestima ili se ne krećem dovoljno. To su mi najdebilniji primeri, ali se svakako često dešava da na prvu loptu muškarci 'oće nešto na meni da je drugačije, što mi više liči na onu stereotipizaciju žena - o tome da je neko "dobar materijal, sad ću ga pretvorim u odgovarajući proizvod".

Pritom, nisam zadrta da povremeno ne učinim tako neku sitnicu u vezi sa izgledom, lepo je znati da nekome izgledate lepo i da je nekom drago da vas takvog ima pored sebe, ali do tog odnosa mora da se dodje.

... i u govoru...

pre 5 godina

@Programerka

"Muškarac ne treba da okreće glavu ili da nosi povez preko očiju no da kontroliše svoje nagone."

I ovo mi je "zanimljivo"...

A, da i žene takodje "kontrolišu svoje nagone" (kad već hoćete "jednakost"), pa da počnu da se oblače pristojno (one koje to inače ne rade)? Zašto samo muškarci da kontrolišu nagone i da se trude? Gde je tu trud žena, za jedno pristojno i dobro društvo?

Postoji odeća za raznovrsne prilike i nije svaka odevna kombinacija dobra za javnost i za posao (ne pišem to zbog vas lično, naravno (jer vas ne znam lično), već onako generalno... Smuči se i meni nekad šta sve vidjam da neke u javnosti oblače, i, zaista mislim da nije fer da napadamo samo muškarce, za nekakva ponašanja, a da žene zaštitimo od svake kritike (čak i ako je eventualno više zaslužuju).

Nikola

pre 5 godina

@(Hmmmm, 18. februar 2019 15:38)
Ali pogledaj. Ne moramo imati jednako obrazovanu, uspešnu, bogatu, koja zarađuje isto ili više. Mi smo radi da joj progledamo kroz prste sve ako je mlađa i fit a ženstvena i dobra osoba. A žene u proseku nisu voljne da je muško po bilo kom kriterijumu ispod njih. U tome je prednost muškaraca. Vama treba egal minimum, da vas ne vuče na dole. Na bolje ako može, onda je princ. Nama je Pepeljuga san snova.

CDarwin

pre 5 godina

Zasto nepotrebno komplikujemo stvari. Fizicki najatraktivnije (a i vecina ostalih) devojke uvek ce birati i/ili sliniti za muskarcima koji imaju barem jednu od ove dve osobine (najidealnije obe): 1. Novac (moc, slava, "sposobnost", "inicijativa", "preduzimljivost", "pamet" -sve su to politicki korektno presvuceni sinonimi za bogatstvo) i 2. Veliko, sto bi hrvati rekli, spolovilo :). Najatraktivniji muskarci (lepi, visoki, bogati i sa, jel'te, velikim dakle spolovilom)ce juriti za mladim, prelepim, fit, zategnutim devojkama sa istaknutim atributima i vestinama porno glumica. Takvi nemaju problem da se spoje i nadju. Svi ostali (u zavisnosti od pola) samo mastaju (neko i proba pa lupi glavom u realnost) da budu sa gore opisanima, ali ih nece nikad moci imati pa moraju da se zadovolje ili sa "prosekom" (jer su i sami prosecni) ili izabrati "bolje nista nego ista" pristup i biti sami.Zasto je ovo tako tesko razumeti? Bilo uvek i bice.

Nikola

pre 5 godina

@(Seman, 18. februar 2019 10:50)
Beli viteže, tvoja poruka je stopostotno bljuvanje zlobe i projekcija. Moja poruka se odnosi na sve slučajeve, deo je opšte poznate filozofije i usmerena je na činjenice, za razliku od tvojih ličnih napada. Ja, beli viteže, neću da se valjam u tvom blatu. Samo te posmatram sa smeškom kako se ukopavaš u mulj.

i u svome govoru i pisanju (ako je moguće)

pre 5 godina

Programerka@

Mudar muškarac je, kažu, onaj koji voli da mu je supruga, kada je nasamo sa njim, obučena privlačno, a kada je pred drugim muškarcima, pristojno.

Mudra žena, kažu takodje, je ona koja svoju lepotu i svoju atraktivnost pokazuje kada je nasamo sa svojim mužem, a pred ostalim muškarcima je smerna, pristojna.

box

pre 5 godina

Zena da je lepa a muskarac da je sposoban (manje vise u danasnje vreme da ima pare tj. da ume da ih zaradi) to je cist atavizam i nesto sto nosimo u genima, sve ostalo je "na silu" sto ne znaci da je i pogresno. Nase nesvesno je zadovoljeno ovim kriterijumima i preduslov je za srecu. E sad nismo ni mi vise zivotinje i trud i paznja i duhovitost sve to ima svoju lepotu ali nije garant nicega. Predhodno navedeno jeste makar na nesvesnom nivou sto je dobra polazna osnova ako nista drugo.

Nikola

pre 5 godina

@(Hmmmm, 20. februar 2019 11:59)
Žene su u proseku lepše muškarcima nego muškarci ženama. Zato u proseku žene moraju završiti sa manje lepima. U pravu si tu. Nije opsednutost seksom. Da jeste, fit prostitutke bi bile rešenje muškarcima ili starije partnerke. Čak ni promiskuitetne mlade nisu rešenje. Genetski kod traži mlade, fit i nepromiskuitetne tj fine žene. To je i najbolje za stabilnu porodicu. Ništa lično protiv onih koje slede drugačiji put. Samo ne volim kada mi se nameću meni nebitni kriterijumi. Posebno novac, titule i bogatstvo žene.

... u govoru...

pre 5 godina

@Programerka

"Zašto isti aršini ne važe i ne postoje za muškarce?"

Ko kaže da važe za muškarce? Ali, gradja muškarca se razlikuje od gradje žene i odeća za muškarce se razlikuje od odeće za žene (i šta se smatra pristojnim). Muškarac kada se dotera za posao i izlazak, često obuče odelo. Žena, kada se dotera, obuče se kako, šta joj se sve istoleriše?
Takodje, sloboda i prava pojedinca, ograničeni su slobodama i pravima drugih pojedinaca, tako da, izvesna sloboda pri oblačenju postoji, to ne možete poreći, ali, da li svi drugi treba da trpe nečije vulgarno oblačenje, npr.? I da, ako neko zaista nedovoljno obuče sebe, ne zaštiti se od pogleda kako treba, ne treba da se čudi ako će neki drugi gledati, komentarisati, pomisliti na ponešto i sl., a, iako sam žensko, razumem da je teško muškarcima da sačuvaju uvek pogled od takvih, kada nam je društvo u stanju u kakvom jeste, kada su neka ponašanja toliko raširena, da je njihov uticaj teško izbeći.
Šta treba. da nateramo muškarce da nose poveze na očima, kako bi žene imale slobodu? A, sa druge strane, ima žena kojima ne prija da im muževi gledaju u nedovoljno odevena tela drugih žena. Ali, ne smeta nekima dok su mlade, neka ih gledaju...? Samo, doći će možda i one na mesto majki i suprugi, pa će onda njihovi muževi gledati druge.
Nije to sloboda. To je loš način uredjenja društva i neznanje.

Programerka

pre 5 godina

@... u govoru..., 20. februar 2019 14:21)

Ti živiš u 18om veku, mame mi. Niko ne kaže da važe za muškarce, pitam zašto ne važe. Mi smo jednaki, htele vi to ili ne. Muškarac ne treba da okreće glavu ili da nosi povez preko očiju no da kontroliše svoje nagone.

Vidi, mi smo jednaki, 21. vek je. To što neki to još ne shvataju ili se opiru priznanju, to je njihov problem.

Horatio Caine

pre 5 godina

Zene mogu birati, vrlo je jednostavno. Izadjes, nasmesis se, startuju te par tipova, dadnes broj. Poslije kroz dopisivanje izaberes s kojim ces na kafu. Mozda im se neko i dopadne. Nije mi jasno da zena moze biti sama. Ja ne poznajem ni jednu solo djevojku.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 5 godina

I kada bi vas poslusale sve kao sto pise u tekstu opet bi nasle nesto da ne valja i opet bi zakomplikovale celu stvar i jos bi taj jadnik ispao kriv zasto on nije taj po njenim parametrima i zamisli i zasto ne radi onako kako ona to zahteva, zamislila i zeli...

Nikola

pre 5 godina

(Mici, 16. februar 2019 10:29)
Znaš li šta je hookup kultura? Danas devojke imaju 'dejting' aplikacije i socijalne mreže preko kojih dobijaju 'jednokratnu pažnju' par nivoa boljih frajera nego što su one. Ti misliš da su same. Isto i za frajere. Same su tek veoma ružne žene ili većina muškaraca koji na prvu ne izazivaju wow efekat. Ostali se kao zečevi zabavljaju čim požele.

Tristan

pre 5 godina

Ne znam sta se dogodilo sa nasim muskarcima ali secam se perioda kada su se udvarali devojkama, nekada niste mogli da se odbranite od njih :-) Ja sam u srednjim godinama i zalim ove nove generacije kada posmatram koliko su pasivni i kolika je otudjenost. 
Niti uopste vidjam zaljubljene parove na ulici. Bas tuzno koliko se zivot u Beogradu nekako srozao...
(Mici, 16. februar 2019 10:29)

Šta se dogodilo sa muškarcima? A ne pitate se šta se dogodilo sa ženama.
Kod muškaraca stvar je prilično jasna. Posle 150-og "ne smaraj, kretenu" i 200-og "pali, luzeru", kao i 300-og smejanja u lice samopouzdanje nesumnjivo padne za stepenik ili dva. I sam više ne prilazim nijednoj koja mi se svidi. Nema svrhe. Naučio sam da podvijem rep i posle kući sam završim posao. Takvo je vreme došlo.

Nikola

pre 5 godina

@(Sonja, 16. februar 2019 23:01)
Sada će ti biti teže. Zid je nepobeđen do sada. Sa 28 god se udara u "zid", kada lepota lica i tela počinje da bledi polako. Ali sa 35 godina se udara u onaj reproduktivni zid kada plodnost dramatično opada svake naredne godine, prema zvaničnim ginekoliškim podacima koji se lako provere na internetu prostom pretragom.
Poenta je da si muškarcima sada mnogo manje interesantna nego ranije, za ozbiljne porodične planove. Možeš da biraš da nastaviš/kreneš sa lepotanima koji te koriste ali ne žele da se vežu niti ozbiljno da ti se posvete. Druga opcija je da se fokusiraš na uspešne vršnjake koji žele isto što i ti. Velika je šansa da neće biti po svemu egal tebi, inače bi ih odavno neka zgrabila. A treća opcija je se prebaciš na starije, ove koji su u drugoj turi, posle razvoda. Imaš opcija, i ti biraš i dalje.

iid

pre 5 godina

Nemanje sreće u ljubavi je lepši naziv za žensku hipergamiju. To vam je ono u prevodu ne prilazi mi niko od top 10% momaka po izgledu i statusu. Nesrećne devojke u ljubavi su samo precenile sebe i ništa više.
I ako desetine momaka izrazi želju da ih upozna i onda ih odbiju jer čekaju tog nekog savršenog i dalje će da kukaju.

DonJuan

pre 5 godina

@Sonja: Pa pocni da gledas one koji nisu zauzeti i koje ne smara 10 jadnica istovremeno da ih ozeni... Al takvi nisu interesantni a verovatno ni dovoljno bogati, a? :)

Hm

pre 5 godina

Zene mogu birati, vrlo je jednostavno. Izadjes, nasmesis se, startuju te par tipova, dadnes broj. Poslije kroz dopisivanje izaberes s kojim ces na kafu.
(Horatio Caine, 16. februar 2019 13:21)
Pre nego sto sam se udala imala sam 5, 6 veza, neke krace, neke duze. Niti jednog nisam upoznala u izlasku. Sve su to bili ljudi meni poznati iz skole, kraja, faksa, zajednickog drustva. Ne bi mi napamet palo da delim telefon nepoznatima koliko ludaka kod nas ima, a ne pise vam na celu.
Otuda mi je jasno vecito kukanje muskaraca na to da pridju devojci u nekom klubu ili kaficu a ona ih "oduva" jer je "nabedjena". Ja uopste nisam nabedjena, ni najmanje, pa bih ih oduvala.

hm hm

pre 5 godina

Evo dečko tri dana ceka da se javi a preporucila nam jedna zajednicka cura, on dao broj njoj da meni da, ja prosledila drugarici da mu da moj broj. i tako decko 81god. ih kakvi ste vi muškarci jbt

Žena

pre 5 godina

@alek
Najgore je kada je žena i lepa i seksi, ne oprašta joj se ni to što je seksi i lepa, a tek one najuzvišenije osobine ako iz ima uz lepotu i seksipil!!!
Alapače, zle žene, mutljage i slične, uz to i akrepi - njima se sve oprašta. Ne budite slepi, najviše se tiranišu lepe fizički i iznutra.

DonJuan

pre 5 godina

@Alek: A muskarcu s parama nije sve oprosteno, dok ce se liku s prosecnom platom zamerati svaka sitnica i provlacice ga kroz 20 razlicitih filtera da bi mu uopste dale sansu za vezu?

Milan

pre 5 godina

@Sonja
Pa sa 35 jedino ti ostaju falični ( playboy koji bi da se smiri ili nešto gore) ili neka dobra duša koja nije imala sreće u prvom braku. Ne vidim šta je loše ako ima brak i decu iza sebe, više će ceniti drugu vezu

Programerka

pre 5 godina

A je l' može neki tekst koji pljuje po muškarcima, koji savetuje muškarce šta se ženama ne dopada, umesto niza ovakvih gde se večito bavimo time kakva žena treba da bude da ne bi bila sama?

Što malo ne pomenete muškarcima, da ovakvim, nezavisnim, samostalnim i ženama zadovoljnim sobom, recimo, strašno smetaju izjave tipa - ti nokti nisu dovoljne dužine? Što malo ne izbaciš sise? Što ti haljina nije kraća/duža?

Što ne pišete o nepatvorenom strahu koji muškarci, ovde pogotovo, imaju od jakih žena i njihovih plata većih od njegove?

O generalizaciji u komentarima da ne pričam. Svaki se svodi na to da samo pare tražimo i da smo alapače, tračare ili šta sve ne.

Imam niz ovakvih primera.

Na kraju, za ove što ne veruju kako je žena sama - evo ja sam sama, sve što hoću je da me prihvate kakva jesam. Dakle, ako su mi nokti kratki i preferiram ravnu obuću i lice bez šminke - prihvatite da sam hrabra i zadovoljna onim što jesam, da mi ne treba da flešujem sisama i/ili nogama da bih se osećala dobro. Prihvatite da sam obrazovana, načitana i da sam videla pola sveta i da zaradjujem više od vas. Verovatnoća je da ćemo to potrošiti zajedno.

Uvek žene nešto ne rade kako treba... a muškarci - savršeni. Ma važi.

Zokinjo

pre 5 godina

(Programerka, 17. februar 2019 10:39)

Klasično svedočenje ženske osobe koja ima sve osim izgleda, a ne shvata zašto i dalje nije privlačna muškarcima. Taj trik sa parama prolazi kod žena. Muškarci se ne prodaju tako lako.

Seman

pre 5 godina

@Nikola
Tako je to kada ni mlad, ni stariji nisi ni za šta i niko te neće. Sve bi dao da imaš luksuz da odbiješ neku ženu. Psihologija priča o takvima. Matorci koji su u pubertetu do šezdesete, a i onda spopadaju devojčice. Pogledajte se u ogledalo, kupite drugo ako vam je vaše pokvareno. Redovan ženomrzac na superženi, našao jednoj normalnoj devojci da pametuje, a nema čime da pametuje. Bljuvanje zlobe nikome ništa dobro nije donelo.
Veza i brak mogu uvek. Ne jedan, ne dva, nego koliko hoćete i kad hoćete. To važi za žene i normalne muškarce.

dodji sebi

pre 5 godina

To kako da mamine princeeeze nadju princa?
Joj pa ne moze to, mame im ispricale gluposti.
(Bole, 16. februar 2019 11:39)

sta li je mama tebi ispricala kad tolko mrzis zene.Ustvari bolje da ne znam.

Posle bude kako vam niko ne prilazi i kako se niko ne trudi

pre 5 godina

@(hm hm, 16. februar 2019 18:55)
Covek se razocarao u devojke i jednostavno ne veruje vise nijednoj. Ko zna koliko je puta tako dobio broj od neke, pokusao da uspostavi komunikaciju a ona pocne da ga zavlaci (u guzvi sam, spavala sam, na poslu sam,.... ili mu uopste ne odgovori). Mozda su one njemu i odgovarale sa 2-3 poruke, pa onda ne odgovaraju ceo dan, pa posle dva dana kao "ejjjj izviniiiiii", pa on opet pokusa fino pa onda opet isti rezultat. Neki uspeju da dogovore vidjenje pa onda krece muka (da li njoj odgovara danas/sutra/prekosutra), pa onda prodje i tih 5-6 dana pregovaranja, pa se pogode za satnicu, a onda mu ona pola sata ranije javi da ne moze, ima neke obaveze. Na kraju, kada momak prekine svaku komunikaciju, devojka kuka kako mu nije stalo i kako se plasi (!!!!). Meni se to desava vec skoro pune dve decenije, na nekoliko stotina primera. Poslednja slicna stvar mi se desila u cetvrtak kada sam razgovarao sa nekom devojkom sa kojom se "muvam", razgovarao sam sa njom, dok se nije pojavio neki drugi momak. Onda je ona u mom prisustvu iskocila ispred njega i rekla "jel ti mene trazis?" i nastavila komunikaciju sa njim. U petak sam je video na poslu, prosao pored nje kao da je ne znam a ona kaze meni "alooooooo dobar daaaan". Sta drugo da radim nego da izbegavam bilo kakav oblik komunikacije i gubljenje vremena? Kako bi se ti osecala da si musko? Previse se slobodno ponasate, muskarci su vidno povredjeni, pa kad dodje vreme za brak, ne zele da se ozene.

Seven

pre 5 godina

Zene mogu birati, vrlo je jednostavno. Izadjes, nasmesis se, startuju te par tipova, dadnes broj. Poslije kroz dopisivanje izaberes s kojim ces na kafu. Mozda im se neko i dopadne. Nije mi jasno da zena moze biti sama. Ja ne poznajem ni jednu solo djevojku.

Evo ja sam sama,i sta je to cudno,moj credo opisa osoba,,krenes li putem istine,samoca ti ne gine;),,Mozda da imam 17 god,pa da me sve to zanima,sada mi vise gluposti i prozaicnosti koje cujem od drugih deluju iritabilno.Ne znam o cemu prica ,ta vecina parova,ali opet harizma,ne dolazi sama po sebi bez unutrasnjeg razvoja,sresti zanimljivu osobu,koja te ne gusi i davi,je ravno cudu.Najvise mi smeta,sto ne volim,taj pocetak veze,kad neko misli da te poseduje,i zeli da se cuje sa tobom telefonom konstantno,i davi sms,volim da budem iskljucena iz svega toga,i sama sa mislima,niti buljim u tel.niti sam u toj androidnoj anksioznosti.Vecina zena zeli vezu,a i nekih muskaraca,tipa,crtani film,,Mazicu ga i pazicu ga i zvacu ga Djole.Stvari trebaju polako da se razvijaju,a ne ko neke zene,i ,muskarci,odmah,daj useljavaj se,kupuj tepihe,ormare,svojataj drugoga,a da se pritom nisi zapitao,da li osoba ista od toga zeli.Pored nekih ljudi,ne cujes uopste svoje unutarnje ja,jako zamorno.To,da se sredis kao lutkica,i da slusas baljezgarije od nekih lokalnih likova,cisto da ne budes sama,kakav uzasan emotivni diskurs.Imas prica i ,,prica,,

Izolda

pre 5 godina

@Tristan

Verujem da je frustrirajuce, ali ako si zaista spreman za istinu, evo pravog razloga-imas nerealna ocekivanja, pucas previsoko, van svog dometa. Surovo, ali tako je. Veruj mi da ima mnogo muskaraca koji retko nailaze na odbijanja. Da ne ulazimo sad u zenske kriterijume u pogledu izgleda, osobina, situiranosti itd. Dakle spusti malo standarde, pa pokusaj ponovo.

Mici

pre 5 godina

Ne znam sta se dogodilo sa nasim muskarcima ali secam se perioda kada su se udvarali devojkama, nekada niste mogli da se odbranite od njih :-) Ja sam u srednjim godinama i zalim ove nove generacije kada posmatram koliko su pasivni i kolika je otudjenost.
Niti uopste vidjam zaljubljene parove na ulici. Bas tuzno koliko se zivot u Beogradu nekako srozao...

alek

pre 5 godina

Jedna od najvecih nepravdi prema zenama je ta sto kad je zena lepa i seksi sve drugo joj je oprosteno, a kada to nije ni najuzvisenije ljudske osobine joj nece pomoci...jer muskarci su (u najvecem broju) vizuelna i poprilicno nagonska bica.

nišlija

pre 5 godina

Na primeru onih koji komentarišu Sonju možete zaključiti zašto ostaju same.Sve sami površni i iskompleksirani muškarci kojima već namazane devojke ili žene a koje nemaju PRAVE kvalitete već samo površne im isprale mozak!To je za one površne a oni iskompleksirani su verovatno nekoliko puta šutnuti a kako oni mogu da budu šutnuti kad im majka kaže da su najbolji e za to je kriva Sonja.Sonjče,neznam kakvi su muškarci van Balkana al ovde ti je bolje da ne nalaziš nikog,eto to ti Ja mogu kažem kao savet POZDRAV!

Ко је овде луд

pre 5 godina

Савети за мушкарце дијаметарно супротни. Своди се на то да фрајер треба да испадне опасан заводник

Žena drugog sistema

pre 5 godina

Alek - koliko si samo u pravu! Vizuelna i nagonska bića, ali kad sve lepotice odu onda sledi zivkanje, poruke i ostalo nas "vizuelno prosečnih". I posle kaže da se izjednačimo s tim, neka hvala...

Brutus

pre 5 godina

Problem je u velikom izboru koji se svodi na nikog do kraja. Kaže najlepše kruške su na vrhu drveta, nedostupne, na kraju otpadnu i svinje ih pojedu. Pre vibera fejsa itd bilo je manje kontakta, pa smo čuvali to što imamo. Danas možeš da startuješ 1000 njih na fejsu, provući ce se 20ak zainteresovanih, ako si notmalan (normalna) eto 5 - 6 ozbiljnih. 68 sam godište i za vreme srednje skole sam imao 5 - 6 devojaka, a nisu baš sve bile u prwvom smislu devojke. Fiksni telefon je bio ograničavajući faktor. moj stariji sin je imao u srednjoj više nego ja za života, a ni danas nisam za bacanje. Sve na šta se danas žalimo je u neku ruku normalno. Pre 100 godina je tek počela industrijalizacija, pre 150 se živelo ne mnogo razlicito od prethodih 100. A, pogledajte sada, na 5 godina sve se promeni naglavačke, ljudska psiha i organizam ne stignu da prihvate promene.

qweey

pre 5 godina

kad je covek opusten,neopterecen sve ide glatko pa tako i ljubav.jeste li primetili,desavaju se promene u zivotu kad ni ne razmisljate o tome.

Otvorenost bitka spada u samoociglednost bitka Tu-bitka samome sebi

pre 5 godina

@Programerka
To sa zajednickim trosenjem zvuci primamljivo, ali bi mogla malo da pokazes noge.

sempervivum

pre 5 godina

Тачна је реченица: "Сваки мушкарац ће вас посматрати управо онако како се представите"
Зато је најбоље да будете у добром издању себе саме, онакве какве јесте.

Hmmmm

pre 5 godina

Klasično svedočenje ženske osobe koja ima sve osim izgleda, a ne shvata zašto i dalje nije privlačna muškarcima. Taj trik sa parama prolazi kod žena. Muškarci se ne prodaju tako lako.
(Zokinjo, 17. februar 2019 19:32)

A vi kao muskarci mozete svi da imate zenu "sa izgledom"?
Malo sutra. Lep, zgodan, uspesan, bogat, poznat, smeker i jos poneki kojem se posreci. Ostali sipak. Nisu ni privlacne zene blesave. Niko ne voli prosek. A vecina su prosek u svakom smislu. Gaus.

Nikola

pre 5 godina

@(Hmmmm, 18. februar 2019 15:38)
Ali pogledaj. Ne moramo imati jednako obrazovanu, uspešnu, bogatu, koja zarađuje isto ili više. Mi smo radi da joj progledamo kroz prste sve ako je mlađa i fit a ženstvena i dobra osoba. A žene u proseku nisu voljne da je muško po bilo kom kriterijumu ispod njih. U tome je prednost muškaraca. Vama treba egal minimum, da vas ne vuče na dole. Na bolje ako može, onda je princ. Nama je Pepeljuga san snova.

Hmmmmm

pre 5 godina

@Sonja emigriraj na zapad i resi se ove bede, materijalne i duhovne. Tamo te niko nece smatrati ispusenom mustiklom. Naprotiv tamo je to pravo vreme za brak.
Mani ove nase sta pisu. Niko ih nece, sede sami nisu imali seks do 35e a kao nece ovakvu, nece onakvu. Cirkus opsti...

nišlija

pre 5 godina

Same su one žene koje su posebne i sa pravom očekuju princa na belom konju!One koje su inteligentne ali u pravom pravcu,npr koje cene prave vrednosti i koje su na njima formirale svoju ličnost a ne u pravcu kao one koje lako nađu muškarca al je ovaj pun ko brod uradiću to i to da ga zavedem(znači inteligentne ali u pogrešnom smeru).One su neiskvarene,toliko iskrene da zbog toga ispaštaju od svih itd,itd...I nakraju se odluče na samoću,što reći ću Vam iskreno i nije tolko loše sobzirom koliko smo mi muškarci glupi i idemo linijom manjeg otpora.Šteta je samo što mnoge se neostvare ni kao majke,a siguran sam bile bi dobre majke i one ih možda i više zaslužuju nago one druge a i popravile bi malo prosečni IQ u našoj zemlji.Pozdrav:)

Sonja

pre 5 godina

Evo, imam 35 i sama sam...Imam posao, završila fax, svi se pitaju zašto sam sama bla bla...Ok izgledam, zgodna, pozitivna, druželjubiva, ali sama. Bilo je raznih prilika, ali uglavnom muškarci neraščišćene prošlosti ili zauzeti, pa ne znaš da li uopšte da se upustiš u to jer gubiš vreme i tako u nedogled.
Ne znam u čemu je problem. Ako neko ima savet :)

Čk

pre 5 godina

@Sonja
Nađi nekoga i budi ono što on hoće da si. To uvek uspeva. Nebitno koliko imaš godina. Ako zacrtaš da hoćeš da se udaš, tako se ponašaj i to ćeš i dobiti. Svi su oni kao biljke, samo ih treba zalivati onim od čega rastu i zavise. Kakav će biti brak, pola zavisi od tebe. Nijedan brak nije lep, ne daj se prevariti instagram objavama. Svi jedu ..vna, samo zavisi šta za to dobijaju. Svaki ima deset varijanti jer ne zna gde bi se najbolje uvalio, ne treba na to ni obraćati pažnju. Ako hoćeš muža, napravi od njega muža. Jednostavno.
Ako hoćeš da si sama, onda si sama. Tako je kod žena. Ćao zdravo.

M

pre 5 godina

Mizoginije ima u komentarima kao i uvek, ne bih da gubim vreme na to. A ima još nezrelosti. Neko reče da žene od 35 godina naviše nisu zanimljive za ozbiljne porodične planove. Greška! Nemojte da potcenjujete značaj veze, braka, u bilo kojim godinama. Ljudi su jači zajedno. Ima muškaraca koji jednostavno traže partnerku i spremni su da se pozvete vezi / braku. Ne nasedajte na ove gluposti da niste privlačne u tim godinama. Taman posla.

i u svome govoru i pisanju (ako je moguće)

pre 5 godina

Programerka@

Mudar muškarac je, kažu, onaj koji voli da mu je supruga, kada je nasamo sa njim, obučena privlačno, a kada je pred drugim muškarcima, pristojno.

Mudra žena, kažu takodje, je ona koja svoju lepotu i svoju atraktivnost pokazuje kada je nasamo sa svojim mužem, a pred ostalim muškarcima je smerna, pristojna.

box

pre 5 godina

Zena da je lepa a muskarac da je sposoban (manje vise u danasnje vreme da ima pare tj. da ume da ih zaradi) to je cist atavizam i nesto sto nosimo u genima, sve ostalo je "na silu" sto ne znaci da je i pogresno. Nase nesvesno je zadovoljeno ovim kriterijumima i preduslov je za srecu. E sad nismo ni mi vise zivotinje i trud i paznja i duhovitost sve to ima svoju lepotu ali nije garant nicega. Predhodno navedeno jeste makar na nesvesnom nivou sto je dobra polazna osnova ako nista drugo.

Programerka

pre 5 godina

Mudra žena, kažu takodje, je ona koja svoju lepotu i svoju atraktivnost pokazuje kada je nasamo sa svojim mužem, a pred ostalim muškarcima je smerna, pristojna.
(i u svome govoru i pisanju (ako je moguće), 18. februar 2019 19:18)

Ko kaže? Kažu muškarci koji su vekovima bili glavni. Kaže možda crkva. Na ovoj Vašoj izjavi počiva celokupna "kultura" silovatelja. Ako nije pristojna - tražila je sama. Zašto isti aršini ne važe i ne postoje za muškarce?

Ovo je upravo jedan od primera - nametnut patrijarhat. Šta koga zabole ako je žena rešila da se provokativno obuće i provokativno ponaša?
Što muškarci nisu smerni? Ili bar pristojni pa da ne nameću svoje mišljenje ženi o tome kako ona treba da izgleda i da se ponaša? Pogotovo ako je i ne poznaju.

O ovakvom stavu pričam sve vreme.

dve srbije

pre 5 godina

drage žene ,samo budite ono što jeste ,pretvaranje da ste neko drugi i bolji je samo prevara kako vas samih tako i muškarca(ili žene) kojima se lažno pretstavljate i to će se kad tad otkriti .Možda je i bolje da budete same nego da imitirate sreću .

u svoje ime?

pre 5 godina

@alek

Baš sve drugo joj je oprošteno (jesi li siguran)?

Je l' bi mogao da budeš (dugoročno) sa fizički lepom ženom koja je npr. lopov ili ubica, ili prostituka, ili nešto slično? Je l' bi bio sa ženom za koju znaš da te vara?

Karakter je mnogima bitan (možda ima i nekih kojima nije, ali, ne može se, verujem, reći da svima nije bitan).

anaivanana24@gmail.com

pre 5 godina

Ako vam se ne sviđa kako se ponaša muškarac, ne treba da tražite opravdanja za njegovo ponašanje. Situacija u kojoj "nije nazvao " za zdravu devojku znači kraj odnosa, za nezdravu - početak ljubavi.Da li znate koja je principijelna razlika između zdrave osobe i neurotične? Zdrava osoba isto pati, ali zbog realnih priča. Neurotična pati zbog fiktivnih priča. A ako patnje nije dovoljno, mora još da je uveća sa svojim voljenim Kafkom, Dostojevskim i flašom.

Elle

pre 5 godina

Žena je za muškarca samo prazan prostor ako ne može reći o njoj ko je ona, šta je ona i šta ona voli za doručak.Mi merimo ljubav nivoom patnje. A u zdravoj ljubavi - reč je o tome koliko si srećan.

Marijana

pre 5 godina

E sad oko ovog dana zaljubljenih bacim tako poglede na neke parove prvi par zvera on okolo, zvera ona,ne komuniciraju uopste. Drugi par, on bleji u telefon, ignorise i zenu i sve okolo. Skoro i ja izadjem sa tipom on kuca poruke, i dolazi jos dvoje ljudiu nase drustvo, i on i dalje kuca poruke, super, bolje ti Sonja draga budi sama, nema tu nista bitno veruj mi,ti ljudi nisu srecni, nemoj da te zavaravaju ovi ovde da ces biti srecna ako ne budes sama.

dzouns

pre 5 godina

(Programerka, 17. februar 2019 10:39)
bio sam i sa takvom, bilo je sjajno dok ja nisam usao u period sa dosta posla, prestao da treniram zbog nedostatka vremena, jeo u pekari, ugojio se...pocela da sizi i da flertuje sa drugim i tu je bio kraj. Nije mi jasno kako nismo isti, posto je ona mene jako privlacila onakva kakva je - sa par kila viska, ja njoj ocigledno samo kad sam gradjen kao bista. U medjuvremenu, ja se vratio treninzima, sad zyaradjujem 2,5 puta vise...pa sta sad? pokazalo se sve naravno. Gotovo. Malo vise dusevnosti bih savetovao, da se nesto retro aktivno moze savetovati. Uglavnom, ne mislim da vam trebaju usmereni tekstovi da bi imali ljubav, naprotiv.

Nikola

pre 5 godina

@(Seman, 18. februar 2019 10:50)
Beli viteže, tvoja poruka je stopostotno bljuvanje zlobe i projekcija. Moja poruka se odnosi na sve slučajeve, deo je opšte poznate filozofije i usmerena je na činjenice, za razliku od tvojih ličnih napada. Ja, beli viteže, neću da se valjam u tvom blatu. Samo te posmatram sa smeškom kako se ukopavaš u mulj.

Programerka

pre 5 godina

@... u govoru..., 20. februar 2019 14:21)

Ti živiš u 18om veku, mame mi. Niko ne kaže da važe za muškarce, pitam zašto ne važe. Mi smo jednaki, htele vi to ili ne. Muškarac ne treba da okreće glavu ili da nosi povez preko očiju no da kontroliše svoje nagone.

Vidi, mi smo jednaki, 21. vek je. To što neki to još ne shvataju ili se opiru priznanju, to je njihov problem.

kraljica

pre 5 godina

@Sonja: Činjenica da je u tim godinama već malo teže, manje je prilika. Kreći se, izlazi, idi na mjesta gdje možeš upoznati nekog, prihvati poziv na kafu nekog pristojnog muškarca, reci prijateljima da te imaju u vidu za upoznavanje ako imaju slobodne poznanike i prijatelje. Budi prirodna, spontana, ali i na oprezu. Zauzete i ženomrsce otpiši odmah, momentalno i bez izuzetka, slobodne pristojne ljude uzimaj u obzir i gledaj kako će se stvar razvijati. Sebi sama odredi koji je minimum zahtjeva ispod kojih ne ideš, a sve ostalo je stvar varijacije. Dopusti sebi da se pozitivno iznenadiš. Leptirići su precijenjeni. Neko pametan jednom reče: postoje samo dvije vrste muškaraca, časni i nečasni. Izaberi časnog i izabrala si život. To treba da ti bude osnovni kriterij.

Milan

pre 5 godina

@ Programerka Kakve ti to muskarce imas u svom okruzenju ako gledaju koliki su ti nokti i mere ti duzinu suknje? Postoji i mnogo nas muskaraca koji ne razmisljamo tako i koji smo potpuno zivotno i profesionalno ostvareni i nije nam cilj da pored sebe imamo starletu nego zenu (ili devojku) kakvom sebe opisujes. Pored mnogo mizoginije, u ovim komentarima ima previse negativnih stereotipa o muskarcima i to postaje jako dosadno.

Hmmmm

pre 5 godina

(Nikola, 19. februar 2019 18:53)
Nije tacno. Zene su spremne recimo da imaju manje privlacnog muskarca od sebe. Ali redje siromasnijeg. A znas zasto? Zato sto nas prosecan muskarac sem sto radi nista drugo ne radi ni u kuci niti oko dece. Tako da ako ni ne zaradjuje pristojno onda je samo teret. Onaj koji nije takav vec je pravi partner, njemu se tolerise i manja plata i losiji izgled.
A to sto bi ti sve tolerisao za mladju fit ribu je zato sto ste vi opsednuti seksom. Zene nisu pa nam ni kriterijumi nisu isti. I nije ta opsesija seksom neki uzviseni kvalitet. To ce prvo da ti dosadi, sa bilo kakvom zenom.

jojoba

pre 5 godina

"Žena koja je uspostavila unutrašnji balans i ne sumnja u sebe ni u jednom aspektu svog života, zrači neverovatnim samopouzdanjem, što je čini neverovatno privlačnom muškom polu. Potrebno je da dopustite da muškarac uoči da ste ne samo inteligentna već i veoma odvažna žena, tokom prvog upoznavanja, tada nema mesta za nesigurnost i sumnju u sebe."

No pressure!

Koliko ljudi (oba pola) može ovo da kaže za sebe? Postavljanjem ovakvih ciljeva osuđujemo sebe na neuspeh.

Nikola

pre 5 godina

@(Hmmmm, 20. februar 2019 11:59)
Žene su u proseku lepše muškarcima nego muškarci ženama. Zato u proseku žene moraju završiti sa manje lepima. U pravu si tu. Nije opsednutost seksom. Da jeste, fit prostitutke bi bile rešenje muškarcima ili starije partnerke. Čak ni promiskuitetne mlade nisu rešenje. Genetski kod traži mlade, fit i nepromiskuitetne tj fine žene. To je i najbolje za stabilnu porodicu. Ništa lično protiv onih koje slede drugačiji put. Samo ne volim kada mi se nameću meni nebitni kriterijumi. Posebno novac, titule i bogatstvo žene.

CDarwin

pre 5 godina

Zasto nepotrebno komplikujemo stvari. Fizicki najatraktivnije (a i vecina ostalih) devojke uvek ce birati i/ili sliniti za muskarcima koji imaju barem jednu od ove dve osobine (najidealnije obe): 1. Novac (moc, slava, "sposobnost", "inicijativa", "preduzimljivost", "pamet" -sve su to politicki korektno presvuceni sinonimi za bogatstvo) i 2. Veliko, sto bi hrvati rekli, spolovilo :). Najatraktivniji muskarci (lepi, visoki, bogati i sa, jel'te, velikim dakle spolovilom)ce juriti za mladim, prelepim, fit, zategnutim devojkama sa istaknutim atributima i vestinama porno glumica. Takvi nemaju problem da se spoje i nadju. Svi ostali (u zavisnosti od pola) samo mastaju (neko i proba pa lupi glavom u realnost) da budu sa gore opisanima, ali ih nece nikad moci imati pa moraju da se zadovolje ili sa "prosekom" (jer su i sami prosecni) ili izabrati "bolje nista nego ista" pristup i biti sami.Zasto je ovo tako tesko razumeti? Bilo uvek i bice.

... u govoru...

pre 5 godina

@Programerka

"Zašto isti aršini ne važe i ne postoje za muškarce?"

Ko kaže da važe za muškarce? Ali, gradja muškarca se razlikuje od gradje žene i odeća za muškarce se razlikuje od odeće za žene (i šta se smatra pristojnim). Muškarac kada se dotera za posao i izlazak, često obuče odelo. Žena, kada se dotera, obuče se kako, šta joj se sve istoleriše?
Takodje, sloboda i prava pojedinca, ograničeni su slobodama i pravima drugih pojedinaca, tako da, izvesna sloboda pri oblačenju postoji, to ne možete poreći, ali, da li svi drugi treba da trpe nečije vulgarno oblačenje, npr.? I da, ako neko zaista nedovoljno obuče sebe, ne zaštiti se od pogleda kako treba, ne treba da se čudi ako će neki drugi gledati, komentarisati, pomisliti na ponešto i sl., a, iako sam žensko, razumem da je teško muškarcima da sačuvaju uvek pogled od takvih, kada nam je društvo u stanju u kakvom jeste, kada su neka ponašanja toliko raširena, da je njihov uticaj teško izbeći.
Šta treba. da nateramo muškarce da nose poveze na očima, kako bi žene imale slobodu? A, sa druge strane, ima žena kojima ne prija da im muževi gledaju u nedovoljno odevena tela drugih žena. Ali, ne smeta nekima dok su mlade, neka ih gledaju...? Samo, doći će možda i one na mesto majki i suprugi, pa će onda njihovi muževi gledati druge.
Nije to sloboda. To je loš način uredjenja društva i neznanje.

Milan

pre 5 godina

@ Mici Dogodilo se to da su mladi postali jako otudjeni. Na mestima gde se danas izlazi svi stoje odvojeno, s jedne strane muskarci piju i cupkaju u mestu, a na drugoj strani devojke u svom zatvorenom krugu celo vece gledaju u telefone i nema nikakvog kontakta izmedju jednih i drugih. Mnogi danasnji muskarci su nezreli, pasivni i bez samopouzdanja, a devojke su previse nepristupacne. Ovo je tesko resiv problem i mislim da ce trebati da prodje par generacija da se tu nesto promeni.

Mitra

pre 5 godina

Ako je nekome emotivni lični svet bitan ne znači da nema druge svetove razvijene. U nekim slučajevima znaci kao udam se I to postaje moj svet

Programerka

pre 5 godina

@Milan, 18. februar 2019 12:08

Nemam pojma stvarno. Pitanje na mestu. Ili se krećem po pogrešnim mestima ili se ne krećem dovoljno. To su mi najdebilniji primeri, ali se svakako često dešava da na prvu loptu muškarci 'oće nešto na meni da je drugačije, što mi više liči na onu stereotipizaciju žena - o tome da je neko "dobar materijal, sad ću ga pretvorim u odgovarajući proizvod".

Pritom, nisam zadrta da povremeno ne učinim tako neku sitnicu u vezi sa izgledom, lepo je znati da nekome izgledate lepo i da je nekom drago da vas takvog ima pored sebe, ali do tog odnosa mora da se dodje.

Hm

pre 5 godina

Programerka@
Mudar muškarac je, kažu, onaj koji voli da mu je supruga, kada je nasamo sa njim, obučena privlačno, a kada je pred drugim muškarcima, pristojno.
(i u svome govoru i pisanju (ako je moguće), 18. februar 2019 19:18)

I ja volim da mi je muz kada smo nasamo privlacno obucen ali njemu je najkomotnije u razdrndanoj trenerci. Tako da sam i ja odustala da ne bih bila sama sebi ko luda Nasta.
Sve to mora u dvoje, sem kod sponzora i sponzoruse tu on ne mora nista sem da plati. A ja jos nisam srela muskarca koji se u kuci ne raspusti. Mozda i ima takvih...

mimi

pre 5 godina

Mislim da je vazno traziti lepe i pozitivne osobine u ljudima. Neko ko ima preko 30 god, vec iza sebe ima dosta zivotnog iskustva, i lepog i ruznog, vecinu je nesto poremetilo ( polazim od sebe). Tako da se treba fokusirati na lepe stvari koje neka osoba moze da pruzi a ne traziti mane. Ovo na prvom mestu vazi za prijatelje i osobe koje ih nemaju.

... i u govoru...

pre 5 godina

@Programerka

"Muškarac ne treba da okreće glavu ili da nosi povez preko očiju no da kontroliše svoje nagone."

I ovo mi je "zanimljivo"...

A, da i žene takodje "kontrolišu svoje nagone" (kad već hoćete "jednakost"), pa da počnu da se oblače pristojno (one koje to inače ne rade)? Zašto samo muškarci da kontrolišu nagone i da se trude? Gde je tu trud žena, za jedno pristojno i dobro društvo?

Postoji odeća za raznovrsne prilike i nije svaka odevna kombinacija dobra za javnost i za posao (ne pišem to zbog vas lično, naravno (jer vas ne znam lično), već onako generalno... Smuči se i meni nekad šta sve vidjam da neke u javnosti oblače, i, zaista mislim da nije fer da napadamo samo muškarce, za nekakva ponašanja, a da žene zaštitimo od svake kritike (čak i ako je eventualno više zaslužuju).