Poslanici šokirali svet: "Ti i beba niste poželjni u parlamentu"

Sreda, 20.03.2019.

17:00

Izvor: Jutarnji.hr

Poslanici šokirali svet: "Ti i beba niste poželjni u parlamentu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Ja

pre 5 godina

Parlament je po definiciji narodno predstavnistvo i unutra se nalaze predstavnici naroda. Politicar je sporan termin i trebalo bi da se objasni njegovo znacenje!Ako te je narod izabrao, to ne znaci da si politicar, vec narodni predstavnik, a posebno ne znaci da mozes da prisvajas skupstinu i izbacujes narod iz iste!

H

pre 5 godina

@Luka
Dragi Luka, i ti isti političari su nekada bili bebe. Možda da ti ostaneš kod kuće i čuvaš dete? Ipak ga je druga osoba nosila u stomaku, katapultirala iz sebe, bila fabrika mleka nekoliko meseci, zarastala i krvarila na sve strane. Možda samo da čuvaš dete, ostalo je sve neko drugi odradio umesto tebe?

Jeremija

pre 5 godina

I škole su namijenjene djeci. Kako bi bilo da neka nastavnica ili nastavnik povede svojih dvoje ili troje djece predškolskog uzrasta sa sobom u razred? Ili da doji dijete i istovremeno predaje matematiku?

Činjenice

pre 5 godina

Žene sprečavate da rade. U redu je da rode decu, ali one treba i da ih doje, da brinu o njima dok ne napune godinu dana, posle toga uvek kada su bolesna. Zašto muškarci ne preuzmu decu po završetku dojenja jer tada majka nije neophodna? Lepo i oni da malo roditeljaju, da uspostavljaju ravnotežu između posla i dece, da se na njima iživljavaju i smanjuju im platu, jer, eto, imaju decu? Zašto muškarci da se nagrađuju, a ženama da se nanosi šteta, jer su deca od dve osobe, muške i ženske, ne samo od žena? Zašto oni da su povlašćeni i pošteđeni?
Da muškarac dovede bebu na posao, svi bi imali razumevanja i bilo bi simpatično. Ako je žena dovela, to nije u redu. Mislite o tome... Ako imate čime.

Ziki

pre 5 godina

Ako je ovo ok onda sutra dan svaka majka da povede dete na posao i ako neko nesto lose kaze odma zalbu protiv poslodavca. Idiotizmu nema kraja a cini mi se ni feminizmu.

Јабучило

pre 5 godina

A inace su vam puna usta radjanja i populacione politike i toga kako su zene sebicne a ne podnosite da vidite dete na poslu! Ko da je nas zivot jasno podeljen na posao i kucu, granice ne mogu jasno da se postave, a svi prenosimo svoje brige i probleme na oba. Trebalo bi tako normalizovati radna mesta i relaksirati majke da postane normalno povesti bebu na posao. Ali ne, kapitalisti je bitno da sto vise izrabi, da niko nema privatan zivot i porodicu
(Rukola, 21. mart 2019 10:30)

Не, није нормално водити дете на посао. Ако се мајка (или неко други) бави дететом, неће радити свој посао. Постоји и ризик да понашање детета омета и деконцентрише друге запослене. Или могу и непокретног деду да донесем на посао јер нема ко да га чува?

Rukola

pre 5 godina

A inace su vam puna usta radjanja i populacione politike i toga kako su zene sebicne a ne podnosite da vidite dete na poslu! Ko da je nas zivot jasno podeljen na posao i kucu, granice ne mogu jasno da se postave, a svi prenosimo svoje brige i probleme na oba. Trebalo bi tako normalizovati radna mesta i relaksirati majke da postane normalno povesti bebu na posao. Ali ne, kapitalisti je bitno da sto vise izrabi, da niko nema privatan zivot i porodicu

Luka

pre 5 godina

Drage dame, cinjenica je da preterujete.

Beba nema sta da trazi na tako odvratnom mestu gde su politicari.

Sra je sledece. Vodite bebu u formulu 1 ili neki reli da se vozi sa vama?

roditelj 2 dece

pre 5 godina

A.p.s.o.l.u.t.n.o. nije u redu, jos je manje prihvatljivo, dovoditi decu na bilo koje radno mesto, jer remete odvijanje posla. To nema veze sa ljubavi prema deci. I za dete je opasno, jer radna okruzenja su daleko od cistih. Ovo je tipicna zamena teza, bas kao i pet-friendly kafici.

Kosta

pre 5 godina

Ovo je još jedan primer zloupotreba prava i zamena teza. Da li je u redu da majke svoju decu nose-vode na posao. Zamislite nastavnicu koja doji dete na času, policajku sa detetom u patroli, radnicu za mašinom i kolicima pored sebe... Ovde se radi o ugrožavanju i zloupotrebi dece! Kao majka ima pravo na plaćeno odsustvo ili njen suprug može da iskoristi isto ako ona želi da ide da radi. Barem u Danskoj sigurno može da ostvari ta prava.

Јабучило

pre 5 godina

Бесмислица, поготово оно са дојењем бебе током говора. Радно место је радно место и нико није у обавези да трпи туђу децу на послу, колико год била мирна. А занима ме и шта би било да је неки отац довео бебу у скупштину и хранио је док држи говор јер "беба мора да једе".

Sale Zvezdaš

pre 5 godina

Psi se mnogo bolje ponašaju u javnom prevozu nego deca sede mirno i na lancu su dok roditelji blokiraju ulaz i izlaz sa dečijim kolicima u prevozu i kad još počnu njihova deca da vrište po prevozu postaje za ostale putnike nepodnošljivo i ja nisam dužan da trpim to zato to treba uvoditi i u javnom prevozu eto to je moje iskustvo u austriji, naravno za to su krivi njihovi roditelji malu decu treba voditi na dečije igralište a ne u javni prevoz, tržnim centrima pa u ovom slučaju čak i u parlamentu da uznemiravaju ostale ljude njihovom vriskom..

howyesno

pre 5 godina

Neiživljeni defekti, poludeli od dobrog života pa ne znaju šta će više od sebe. Sve imaju, ali više ne znaju kog su pola i zašto su toliko suicidni, a ni šta će sa decom.

brainwashed

pre 5 godina

"Meti Abildgard je rekla da ima pravo na godinu dana porodiljskog odsustva uz punu platu, ali je odabrala da se vrati na posao." Mogu samo da konstatujem - koji mozak.

Lejla

pre 5 godina

Dotična političarka je MORALA da donese bebu u skupštinu jer u tom trenutku niko nije mogao da je čuva, kako pišu danske novine. - Nije u poslednjem trenutku ni tražila dozvolu, misleći da neće biti problema. I bila je spremna da ostavi/preda bebu kolegi, ukoliko beba bude zaplakala.- Ta deca će postati odrasli građani koji će glasati za predstavnike u svojoj skupštini; šta je problem ako se u retkim slučajevima donese beba u skupštinu... Dosta više licemerja. A što se Danske tiče, daleko je od nas svetlosnu godinu, skoro po svemu!

Tina

pre 5 godina

Zensko sam i sama imam 16onesecno dete. Vratila sam se na posao nakon isteka pordiljskog. Tesjo mi je palo u pocetku jer mi je zaista draze da provedem vreme sa njom nego na poslu. Mada mora da se radi, ne zalim se. Navikla sam. Da se vratim na temu, moka poenta da sam se vratila NAKON ISTEKA PORODILjSkog. Zasto bih bebu od 5 meseci izlagala guzvi i dovela u situaciju da mene i nju popreko neko gleda? Period kada je dete najosetljivije ja koristim da ga vodim u skupstinu umesto da provedem kvalitetno vreme u setnji/ igri/ spavanju.... Doticna majka nema nikakvo pravo da kuka. Niko te nije naterao da rodis, imala si slobodan izbor. Kada si se vec odlucila na taj korak, posveti se detetu. Dace Bog da gresim, ali sledeci put ce doci na sednicu bez deteta. Unajmice dadilju koja ce dete odgajiti jer mozes misliti zasto ja da sedim kuci, gajim nesto najlepse i primam 100% platu kad mogu da sedim u skupstini? Gde ide ovaj svet...

Swedenonline

pre 5 godina

Generalno, sem što može da smeta sigurno odvlači fokus majci na posao koji treba da radi. Koliko vidim da su je upravo ženske naprašile vani.

Bbv

pre 5 godina

Svet bi bio bolje mesto kad bi žene vodile decu na posao. Pa ko je (za razliku od žena) nesposoban da radi pored beba i dece neka lepo ide kući.

Darko

pre 5 godina

Nadam se da se ovaj Sale Zvezdaš šali il je stvarno kompletni kompletni idiot.
Pozdrav svim roditeljima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vpop, 20. mart 2019 18:52)

Pa vidi samo za koga navija i kako se potpisuje ;-)

spontana slucajnost

pre 5 godina

zena ima potpuno pravo. ako ne postoji pisano pravilo ja onda imam prava da radim sto mi je milo. pffff kakav dokaz da previse slobode znavi davanje za pravo ..... da maltretira sve ostale.

pa kuf si krenula s bebom u parlament. trebala si uvest petogodisnjaka s loptom u operacionu salu i reci pa nigde ne pise da je zabranjeno.

dajte bre ljudi...

sad

pre 5 godina

Malo ne zgodno da kada parlamentarci se usresrede na vaznja nacionalna ili sustinska pitanja, na to ih omete deciji plac i odvuce paznju.

Smatram da ih placamo skupo da bi mogli da gube vreme na paznju prema placu malog deteta ma koliko to delovalo slatko!!!

Marijana

pre 5 godina

Ja bi sedela kuci i bavila se detetom, ne bi isla uopste medju te nebitne likove, moje dete je bitnije valjda od njih i posla...a komentar im je uzas.

Marko

pre 5 godina

Koga briga sto ona ima dete? Je l treba sve majke da nose bebe sa sobom na posao? Da kmeci i u sudu, operacionoj sali, restoranu, biblioteci, fakultetu itd?
Ultra levicari imaju jednako bolesne ideje kao ultra desnicari.

daTiObjasnim

pre 5 godina

Исланд, Нови Зеланд и Данска дозвољавају децу у парламенту. Србистан не дозвољава. Али вероватно нешто с њима није у реду.

Нишлија

pre 5 godina

Данашња деца више нису деца, то су размажени богови, епицентри универзума, почетак и крај света.... Само она има дете, нико више, ни касирка у драгстору, ни чистачица, нико... Доста више са глупирањем, претерали сте...

mirela M

pre 5 godina

Imala je pravo na godinu dana placenog odsustva koje nije iskoristila, a onda donosi bebu u parlament!!! Stvarno mi se cini kaonepotreban egzibicionizam....Pri tom sam majka petoro dece..

superhikčina

pre 5 godina

Tendencija liberalizma - srozavanje ozbiljnosti svake institucije. Bebi nije mesto u parlamentu, kao što nije nikome ko nije poslanik ili pripadnik parlamentarnih službi.

Marija

pre 5 godina

Ne mogu od svog deteta nekad rucak da skuvam, jer je dete dete i briga ga za moje obaveze. Ja podrzavam rodnu ravnopravnost ali ako obavljas posao i treba da ga obavis dobro onda bebi tamo nije mesto. Zasto postoji porodiljsko i vrtic? Jel treba svi decu da vodimo na posao? Ajde hirurzi neka povedu svoju ili piloti pa da svi izginemo...

only fools and horses

pre 5 godina

A baš mora beba da se unese u parlament? I baš mora da se doji za govornicom?
Ma baš ga preteraše. Što mora stotinu ili više ljudi koji donose važne državne odluke da sluša ciku, vrisku i plač bebe. Da nema gde, da od toga život zavisi pa ajde, ali zbog običnog egzibicionizma, dajte molim vas.

Sale Zvezdaš

pre 5 godina

pa dobro su i uradili šta će beba u parlamentu ? to pod hitno treba uvoditi i u javnim prevozima dečija vriska uznermiruje ljude u javnom prevozu psi se bolje ponašaju nego deca na javnim mestima.

only fools and horses

pre 5 godina

A baš mora beba da se unese u parlament? I baš mora da se doji za govornicom?
Ma baš ga preteraše. Što mora stotinu ili više ljudi koji donose važne državne odluke da sluša ciku, vrisku i plač bebe. Da nema gde, da od toga život zavisi pa ajde, ali zbog običnog egzibicionizma, dajte molim vas.

Sale Zvezdaš

pre 5 godina

pa dobro su i uradili šta će beba u parlamentu ? to pod hitno treba uvoditi i u javnim prevozima dečija vriska uznermiruje ljude u javnom prevozu psi se bolje ponašaju nego deca na javnim mestima.

Kosta

pre 5 godina

Ovo je još jedan primer zloupotreba prava i zamena teza. Da li je u redu da majke svoju decu nose-vode na posao. Zamislite nastavnicu koja doji dete na času, policajku sa detetom u patroli, radnicu za mašinom i kolicima pored sebe... Ovde se radi o ugrožavanju i zloupotrebi dece! Kao majka ima pravo na plaćeno odsustvo ili njen suprug može da iskoristi isto ako ona želi da ide da radi. Barem u Danskoj sigurno može da ostvari ta prava.

roditelj 2 dece

pre 5 godina

A.p.s.o.l.u.t.n.o. nije u redu, jos je manje prihvatljivo, dovoditi decu na bilo koje radno mesto, jer remete odvijanje posla. To nema veze sa ljubavi prema deci. I za dete je opasno, jer radna okruzenja su daleko od cistih. Ovo je tipicna zamena teza, bas kao i pet-friendly kafici.

Јабучило

pre 5 godina

Бесмислица, поготово оно са дојењем бебе током говора. Радно место је радно место и нико није у обавези да трпи туђу децу на послу, колико год била мирна. А занима ме и шта би било да је неки отац довео бебу у скупштину и хранио је док држи говор јер "беба мора да једе".

Tina

pre 5 godina

Zensko sam i sama imam 16onesecno dete. Vratila sam se na posao nakon isteka pordiljskog. Tesjo mi je palo u pocetku jer mi je zaista draze da provedem vreme sa njom nego na poslu. Mada mora da se radi, ne zalim se. Navikla sam. Da se vratim na temu, moka poenta da sam se vratila NAKON ISTEKA PORODILjSkog. Zasto bih bebu od 5 meseci izlagala guzvi i dovela u situaciju da mene i nju popreko neko gleda? Period kada je dete najosetljivije ja koristim da ga vodim u skupstinu umesto da provedem kvalitetno vreme u setnji/ igri/ spavanju.... Doticna majka nema nikakvo pravo da kuka. Niko te nije naterao da rodis, imala si slobodan izbor. Kada si se vec odlucila na taj korak, posveti se detetu. Dace Bog da gresim, ali sledeci put ce doci na sednicu bez deteta. Unajmice dadilju koja ce dete odgajiti jer mozes misliti zasto ja da sedim kuci, gajim nesto najlepse i primam 100% platu kad mogu da sedim u skupstini? Gde ide ovaj svet...

Marija

pre 5 godina

Ne mogu od svog deteta nekad rucak da skuvam, jer je dete dete i briga ga za moje obaveze. Ja podrzavam rodnu ravnopravnost ali ako obavljas posao i treba da ga obavis dobro onda bebi tamo nije mesto. Zasto postoji porodiljsko i vrtic? Jel treba svi decu da vodimo na posao? Ajde hirurzi neka povedu svoju ili piloti pa da svi izginemo...

Luka

pre 5 godina

Drage dame, cinjenica je da preterujete.

Beba nema sta da trazi na tako odvratnom mestu gde su politicari.

Sra je sledece. Vodite bebu u formulu 1 ili neki reli da se vozi sa vama?

Нишлија

pre 5 godina

Данашња деца више нису деца, то су размажени богови, епицентри универзума, почетак и крај света.... Само она има дете, нико више, ни касирка у драгстору, ни чистачица, нико... Доста више са глупирањем, претерали сте...

mirela M

pre 5 godina

Imala je pravo na godinu dana placenog odsustva koje nije iskoristila, a onda donosi bebu u parlament!!! Stvarno mi se cini kaonepotreban egzibicionizam....Pri tom sam majka petoro dece..

brainwashed

pre 5 godina

"Meti Abildgard je rekla da ima pravo na godinu dana porodiljskog odsustva uz punu platu, ali je odabrala da se vrati na posao." Mogu samo da konstatujem - koji mozak.

Marko

pre 5 godina

Koga briga sto ona ima dete? Je l treba sve majke da nose bebe sa sobom na posao? Da kmeci i u sudu, operacionoj sali, restoranu, biblioteci, fakultetu itd?
Ultra levicari imaju jednako bolesne ideje kao ultra desnicari.

spontana slucajnost

pre 5 godina

zena ima potpuno pravo. ako ne postoji pisano pravilo ja onda imam prava da radim sto mi je milo. pffff kakav dokaz da previse slobode znavi davanje za pravo ..... da maltretira sve ostale.

pa kuf si krenula s bebom u parlament. trebala si uvest petogodisnjaka s loptom u operacionu salu i reci pa nigde ne pise da je zabranjeno.

dajte bre ljudi...

howyesno

pre 5 godina

Neiživljeni defekti, poludeli od dobrog života pa ne znaju šta će više od sebe. Sve imaju, ali više ne znaju kog su pola i zašto su toliko suicidni, a ni šta će sa decom.

Swedenonline

pre 5 godina

Generalno, sem što može da smeta sigurno odvlači fokus majci na posao koji treba da radi. Koliko vidim da su je upravo ženske naprašile vani.

superhikčina

pre 5 godina

Tendencija liberalizma - srozavanje ozbiljnosti svake institucije. Bebi nije mesto u parlamentu, kao što nije nikome ko nije poslanik ili pripadnik parlamentarnih službi.

Lejla

pre 5 godina

Dotična političarka je MORALA da donese bebu u skupštinu jer u tom trenutku niko nije mogao da je čuva, kako pišu danske novine. - Nije u poslednjem trenutku ni tražila dozvolu, misleći da neće biti problema. I bila je spremna da ostavi/preda bebu kolegi, ukoliko beba bude zaplakala.- Ta deca će postati odrasli građani koji će glasati za predstavnike u svojoj skupštini; šta je problem ako se u retkim slučajevima donese beba u skupštinu... Dosta više licemerja. A što se Danske tiče, daleko je od nas svetlosnu godinu, skoro po svemu!

sad

pre 5 godina

Malo ne zgodno da kada parlamentarci se usresrede na vaznja nacionalna ili sustinska pitanja, na to ih omete deciji plac i odvuce paznju.

Smatram da ih placamo skupo da bi mogli da gube vreme na paznju prema placu malog deteta ma koliko to delovalo slatko!!!

Sale Zvezdaš

pre 5 godina

Psi se mnogo bolje ponašaju u javnom prevozu nego deca sede mirno i na lancu su dok roditelji blokiraju ulaz i izlaz sa dečijim kolicima u prevozu i kad još počnu njihova deca da vrište po prevozu postaje za ostale putnike nepodnošljivo i ja nisam dužan da trpim to zato to treba uvoditi i u javnom prevozu eto to je moje iskustvo u austriji, naravno za to su krivi njihovi roditelji malu decu treba voditi na dečije igralište a ne u javni prevoz, tržnim centrima pa u ovom slučaju čak i u parlamentu da uznemiravaju ostale ljude njihovom vriskom..

Rukola

pre 5 godina

A inace su vam puna usta radjanja i populacione politike i toga kako su zene sebicne a ne podnosite da vidite dete na poslu! Ko da je nas zivot jasno podeljen na posao i kucu, granice ne mogu jasno da se postave, a svi prenosimo svoje brige i probleme na oba. Trebalo bi tako normalizovati radna mesta i relaksirati majke da postane normalno povesti bebu na posao. Ali ne, kapitalisti je bitno da sto vise izrabi, da niko nema privatan zivot i porodicu

Marijana

pre 5 godina

Ja bi sedela kuci i bavila se detetom, ne bi isla uopste medju te nebitne likove, moje dete je bitnije valjda od njih i posla...a komentar im je uzas.

Činjenice

pre 5 godina

Žene sprečavate da rade. U redu je da rode decu, ali one treba i da ih doje, da brinu o njima dok ne napune godinu dana, posle toga uvek kada su bolesna. Zašto muškarci ne preuzmu decu po završetku dojenja jer tada majka nije neophodna? Lepo i oni da malo roditeljaju, da uspostavljaju ravnotežu između posla i dece, da se na njima iživljavaju i smanjuju im platu, jer, eto, imaju decu? Zašto muškarci da se nagrađuju, a ženama da se nanosi šteta, jer su deca od dve osobe, muške i ženske, ne samo od žena? Zašto oni da su povlašćeni i pošteđeni?
Da muškarac dovede bebu na posao, svi bi imali razumevanja i bilo bi simpatično. Ako je žena dovela, to nije u redu. Mislite o tome... Ako imate čime.

H

pre 5 godina

@Luka
Dragi Luka, i ti isti političari su nekada bili bebe. Možda da ti ostaneš kod kuće i čuvaš dete? Ipak ga je druga osoba nosila u stomaku, katapultirala iz sebe, bila fabrika mleka nekoliko meseci, zarastala i krvarila na sve strane. Možda samo da čuvaš dete, ostalo je sve neko drugi odradio umesto tebe?

Јабучило

pre 5 godina

A inace su vam puna usta radjanja i populacione politike i toga kako su zene sebicne a ne podnosite da vidite dete na poslu! Ko da je nas zivot jasno podeljen na posao i kucu, granice ne mogu jasno da se postave, a svi prenosimo svoje brige i probleme na oba. Trebalo bi tako normalizovati radna mesta i relaksirati majke da postane normalno povesti bebu na posao. Ali ne, kapitalisti je bitno da sto vise izrabi, da niko nema privatan zivot i porodicu
(Rukola, 21. mart 2019 10:30)

Не, није нормално водити дете на посао. Ако се мајка (или неко други) бави дететом, неће радити свој посао. Постоји и ризик да понашање детета омета и деконцентрише друге запослене. Или могу и непокретног деду да донесем на посао јер нема ко да га чува?

Darko

pre 5 godina

Nadam se da se ovaj Sale Zvezdaš šali il je stvarno kompletni kompletni idiot.
Pozdrav svim roditeljima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vpop, 20. mart 2019 18:52)

Pa vidi samo za koga navija i kako se potpisuje ;-)

Jeremija

pre 5 godina

I škole su namijenjene djeci. Kako bi bilo da neka nastavnica ili nastavnik povede svojih dvoje ili troje djece predškolskog uzrasta sa sobom u razred? Ili da doji dijete i istovremeno predaje matematiku?

Ja

pre 5 godina

Parlament je po definiciji narodno predstavnistvo i unutra se nalaze predstavnici naroda. Politicar je sporan termin i trebalo bi da se objasni njegovo znacenje!Ako te je narod izabrao, to ne znaci da si politicar, vec narodni predstavnik, a posebno ne znaci da mozes da prisvajas skupstinu i izbacujes narod iz iste!

daTiObjasnim

pre 5 godina

Исланд, Нови Зеланд и Данска дозвољавају децу у парламенту. Србистан не дозвољава. Али вероватно нешто с њима није у реду.

Bbv

pre 5 godina

Svet bi bio bolje mesto kad bi žene vodile decu na posao. Pa ko je (za razliku od žena) nesposoban da radi pored beba i dece neka lepo ide kući.

Ziki

pre 5 godina

Ako je ovo ok onda sutra dan svaka majka da povede dete na posao i ako neko nesto lose kaze odma zalbu protiv poslodavca. Idiotizmu nema kraja a cini mi se ni feminizmu.

Sale Zvezdaš

pre 5 godina

pa dobro su i uradili šta će beba u parlamentu ? to pod hitno treba uvoditi i u javnim prevozima dečija vriska uznermiruje ljude u javnom prevozu psi se bolje ponašaju nego deca na javnim mestima.

only fools and horses

pre 5 godina

A baš mora beba da se unese u parlament? I baš mora da se doji za govornicom?
Ma baš ga preteraše. Što mora stotinu ili više ljudi koji donose važne državne odluke da sluša ciku, vrisku i plač bebe. Da nema gde, da od toga život zavisi pa ajde, ali zbog običnog egzibicionizma, dajte molim vas.

daTiObjasnim

pre 5 godina

Исланд, Нови Зеланд и Данска дозвољавају децу у парламенту. Србистан не дозвољава. Али вероватно нешто с њима није у реду.

Lejla

pre 5 godina

Dotična političarka je MORALA da donese bebu u skupštinu jer u tom trenutku niko nije mogao da je čuva, kako pišu danske novine. - Nije u poslednjem trenutku ni tražila dozvolu, misleći da neće biti problema. I bila je spremna da ostavi/preda bebu kolegi, ukoliko beba bude zaplakala.- Ta deca će postati odrasli građani koji će glasati za predstavnike u svojoj skupštini; šta je problem ako se u retkim slučajevima donese beba u skupštinu... Dosta više licemerja. A što se Danske tiče, daleko je od nas svetlosnu godinu, skoro po svemu!

Sale Zvezdaš

pre 5 godina

Psi se mnogo bolje ponašaju u javnom prevozu nego deca sede mirno i na lancu su dok roditelji blokiraju ulaz i izlaz sa dečijim kolicima u prevozu i kad još počnu njihova deca da vrište po prevozu postaje za ostale putnike nepodnošljivo i ja nisam dužan da trpim to zato to treba uvoditi i u javnom prevozu eto to je moje iskustvo u austriji, naravno za to su krivi njihovi roditelji malu decu treba voditi na dečije igralište a ne u javni prevoz, tržnim centrima pa u ovom slučaju čak i u parlamentu da uznemiravaju ostale ljude njihovom vriskom..

Bbv

pre 5 godina

Svet bi bio bolje mesto kad bi žene vodile decu na posao. Pa ko je (za razliku od žena) nesposoban da radi pored beba i dece neka lepo ide kući.

Rukola

pre 5 godina

A inace su vam puna usta radjanja i populacione politike i toga kako su zene sebicne a ne podnosite da vidite dete na poslu! Ko da je nas zivot jasno podeljen na posao i kucu, granice ne mogu jasno da se postave, a svi prenosimo svoje brige i probleme na oba. Trebalo bi tako normalizovati radna mesta i relaksirati majke da postane normalno povesti bebu na posao. Ali ne, kapitalisti je bitno da sto vise izrabi, da niko nema privatan zivot i porodicu

Darko

pre 5 godina

Nadam se da se ovaj Sale Zvezdaš šali il je stvarno kompletni kompletni idiot.
Pozdrav svim roditeljima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vpop, 20. mart 2019 18:52)

Pa vidi samo za koga navija i kako se potpisuje ;-)

roditelj 2 dece

pre 5 godina

A.p.s.o.l.u.t.n.o. nije u redu, jos je manje prihvatljivo, dovoditi decu na bilo koje radno mesto, jer remete odvijanje posla. To nema veze sa ljubavi prema deci. I za dete je opasno, jer radna okruzenja su daleko od cistih. Ovo je tipicna zamena teza, bas kao i pet-friendly kafici.

Luka

pre 5 godina

Drage dame, cinjenica je da preterujete.

Beba nema sta da trazi na tako odvratnom mestu gde su politicari.

Sra je sledece. Vodite bebu u formulu 1 ili neki reli da se vozi sa vama?

brainwashed

pre 5 godina

"Meti Abildgard je rekla da ima pravo na godinu dana porodiljskog odsustva uz punu platu, ali je odabrala da se vrati na posao." Mogu samo da konstatujem - koji mozak.

Јабучило

pre 5 godina

A inace su vam puna usta radjanja i populacione politike i toga kako su zene sebicne a ne podnosite da vidite dete na poslu! Ko da je nas zivot jasno podeljen na posao i kucu, granice ne mogu jasno da se postave, a svi prenosimo svoje brige i probleme na oba. Trebalo bi tako normalizovati radna mesta i relaksirati majke da postane normalno povesti bebu na posao. Ali ne, kapitalisti je bitno da sto vise izrabi, da niko nema privatan zivot i porodicu
(Rukola, 21. mart 2019 10:30)

Не, није нормално водити дете на посао. Ако се мајка (или неко други) бави дететом, неће радити свој посао. Постоји и ризик да понашање детета омета и деконцентрише друге запослене. Или могу и непокретног деду да донесем на посао јер нема ко да га чува?

Marijana

pre 5 godina

Ja bi sedela kuci i bavila se detetom, ne bi isla uopste medju te nebitne likove, moje dete je bitnije valjda od njih i posla...a komentar im je uzas.

Tina

pre 5 godina

Zensko sam i sama imam 16onesecno dete. Vratila sam se na posao nakon isteka pordiljskog. Tesjo mi je palo u pocetku jer mi je zaista draze da provedem vreme sa njom nego na poslu. Mada mora da se radi, ne zalim se. Navikla sam. Da se vratim na temu, moka poenta da sam se vratila NAKON ISTEKA PORODILjSkog. Zasto bih bebu od 5 meseci izlagala guzvi i dovela u situaciju da mene i nju popreko neko gleda? Period kada je dete najosetljivije ja koristim da ga vodim u skupstinu umesto da provedem kvalitetno vreme u setnji/ igri/ spavanju.... Doticna majka nema nikakvo pravo da kuka. Niko te nije naterao da rodis, imala si slobodan izbor. Kada si se vec odlucila na taj korak, posveti se detetu. Dace Bog da gresim, ali sledeci put ce doci na sednicu bez deteta. Unajmice dadilju koja ce dete odgajiti jer mozes misliti zasto ja da sedim kuci, gajim nesto najlepse i primam 100% platu kad mogu da sedim u skupstini? Gde ide ovaj svet...

howyesno

pre 5 godina

Neiživljeni defekti, poludeli od dobrog života pa ne znaju šta će više od sebe. Sve imaju, ali više ne znaju kog su pola i zašto su toliko suicidni, a ni šta će sa decom.

Нишлија

pre 5 godina

Данашња деца више нису деца, то су размажени богови, епицентри универзума, почетак и крај света.... Само она има дете, нико више, ни касирка у драгстору, ни чистачица, нико... Доста више са глупирањем, претерали сте...

Jeremija

pre 5 godina

I škole su namijenjene djeci. Kako bi bilo da neka nastavnica ili nastavnik povede svojih dvoje ili troje djece predškolskog uzrasta sa sobom u razred? Ili da doji dijete i istovremeno predaje matematiku?

mirela M

pre 5 godina

Imala je pravo na godinu dana placenog odsustva koje nije iskoristila, a onda donosi bebu u parlament!!! Stvarno mi se cini kaonepotreban egzibicionizam....Pri tom sam majka petoro dece..

Marko

pre 5 godina

Koga briga sto ona ima dete? Je l treba sve majke da nose bebe sa sobom na posao? Da kmeci i u sudu, operacionoj sali, restoranu, biblioteci, fakultetu itd?
Ultra levicari imaju jednako bolesne ideje kao ultra desnicari.

Ziki

pre 5 godina

Ako je ovo ok onda sutra dan svaka majka da povede dete na posao i ako neko nesto lose kaze odma zalbu protiv poslodavca. Idiotizmu nema kraja a cini mi se ni feminizmu.

spontana slucajnost

pre 5 godina

zena ima potpuno pravo. ako ne postoji pisano pravilo ja onda imam prava da radim sto mi je milo. pffff kakav dokaz da previse slobode znavi davanje za pravo ..... da maltretira sve ostale.

pa kuf si krenula s bebom u parlament. trebala si uvest petogodisnjaka s loptom u operacionu salu i reci pa nigde ne pise da je zabranjeno.

dajte bre ljudi...

Јабучило

pre 5 godina

Бесмислица, поготово оно са дојењем бебе током говора. Радно место је радно место и нико није у обавези да трпи туђу децу на послу, колико год била мирна. А занима ме и шта би било да је неки отац довео бебу у скупштину и хранио је док држи говор јер "беба мора да једе".

superhikčina

pre 5 godina

Tendencija liberalizma - srozavanje ozbiljnosti svake institucije. Bebi nije mesto u parlamentu, kao što nije nikome ko nije poslanik ili pripadnik parlamentarnih službi.

sad

pre 5 godina

Malo ne zgodno da kada parlamentarci se usresrede na vaznja nacionalna ili sustinska pitanja, na to ih omete deciji plac i odvuce paznju.

Smatram da ih placamo skupo da bi mogli da gube vreme na paznju prema placu malog deteta ma koliko to delovalo slatko!!!

Swedenonline

pre 5 godina

Generalno, sem što može da smeta sigurno odvlači fokus majci na posao koji treba da radi. Koliko vidim da su je upravo ženske naprašile vani.

Kosta

pre 5 godina

Ovo je još jedan primer zloupotreba prava i zamena teza. Da li je u redu da majke svoju decu nose-vode na posao. Zamislite nastavnicu koja doji dete na času, policajku sa detetom u patroli, radnicu za mašinom i kolicima pored sebe... Ovde se radi o ugrožavanju i zloupotrebi dece! Kao majka ima pravo na plaćeno odsustvo ili njen suprug može da iskoristi isto ako ona želi da ide da radi. Barem u Danskoj sigurno može da ostvari ta prava.

Ja

pre 5 godina

Parlament je po definiciji narodno predstavnistvo i unutra se nalaze predstavnici naroda. Politicar je sporan termin i trebalo bi da se objasni njegovo znacenje!Ako te je narod izabrao, to ne znaci da si politicar, vec narodni predstavnik, a posebno ne znaci da mozes da prisvajas skupstinu i izbacujes narod iz iste!

Činjenice

pre 5 godina

Žene sprečavate da rade. U redu je da rode decu, ali one treba i da ih doje, da brinu o njima dok ne napune godinu dana, posle toga uvek kada su bolesna. Zašto muškarci ne preuzmu decu po završetku dojenja jer tada majka nije neophodna? Lepo i oni da malo roditeljaju, da uspostavljaju ravnotežu između posla i dece, da se na njima iživljavaju i smanjuju im platu, jer, eto, imaju decu? Zašto muškarci da se nagrađuju, a ženama da se nanosi šteta, jer su deca od dve osobe, muške i ženske, ne samo od žena? Zašto oni da su povlašćeni i pošteđeni?
Da muškarac dovede bebu na posao, svi bi imali razumevanja i bilo bi simpatično. Ako je žena dovela, to nije u redu. Mislite o tome... Ako imate čime.

Marija

pre 5 godina

Ne mogu od svog deteta nekad rucak da skuvam, jer je dete dete i briga ga za moje obaveze. Ja podrzavam rodnu ravnopravnost ali ako obavljas posao i treba da ga obavis dobro onda bebi tamo nije mesto. Zasto postoji porodiljsko i vrtic? Jel treba svi decu da vodimo na posao? Ajde hirurzi neka povedu svoju ili piloti pa da svi izginemo...

H

pre 5 godina

@Luka
Dragi Luka, i ti isti političari su nekada bili bebe. Možda da ti ostaneš kod kuće i čuvaš dete? Ipak ga je druga osoba nosila u stomaku, katapultirala iz sebe, bila fabrika mleka nekoliko meseci, zarastala i krvarila na sve strane. Možda samo da čuvaš dete, ostalo je sve neko drugi odradio umesto tebe?