"Gde ti je stomak?": Ana Ivanović objavila fotografije posle porođaja, fanovi u šoku FOTO

Petak, 06.09.2019.

10:03

Izvor: Super žena

"Gde ti je stomak?": Ana Ivanoviæ objavila fotografije posle poroðaja, fanovi u šoku FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Jelena

pre 4 godine

Ana moze da izgleda tako jer je od malena veoma fizicka aktivna u sportu. Nije reper za ostale zene niti treba da bude, niti bilo ko treba da se poredi sa njom jer to nije postena usporedba. Ja sam uvek bila vitka i tokom trudnoce sam manje vise dobila samo stomak ukupno 11 kg. Kad sam se porodila vec nakon 5-6 dana zaista sam imala slicnu liniju kao pre trudnoce ali , jedno veliko ali, nista zaista nije bilo isto. Rasirili se kukovi i ostao mali ali otromboljeni stomacic. Kilaza samo 1 kg vise nego pre trudnoce ali potpuno sam drugacije izgledala siri kukovi, cudan stomak. I trebalo je godinu dana da stomak dodje na svoje ( u smislu da bude cvrst kao ranije) dok su nazalost kukovi i dalje ostali siri nego ranije, pa mi mnoge stare farmerke vise ne odgovaraju. Anu kad vidite ne bi niko rekao da se uopste poradjala, uski kukovi ona se uopste nije rasirila u tom delu sto je generalno retkost. Tako da nije fer porediti nju sa ostalima. Plus zena je visoka preko 180, prosecna zena je visoka oko 168 i ne moze se ocekivati proporcije kakve su kod Ane. Moja sestra je dobila u trudnoci 10 kg ali posto je visoka samo 160 izgledala je debeljuskasto, iako je realno dobila idealnu kilazu u trudnoci. Prosto je tako. Ana i da je dobila 15 kg manje bi joj se primetilo nego nekoj nizoj 9 kg . Zato su to glupe stvari za poredjenje.

Nina

pre 4 godine

Pogledaj sama sta si napisala , pises kako drugi pisu gluposti, a ti si napisala najvecu. Citiram " stroga dijeta u trudnoci"
Nema dijete a kamoli stroge dijete u trudnoci , treba jesti sve ali umereno da bi dete dobilo sve sto je potrebno( tu ne mislim na grickalice i sl, ali treba jesti sve ostalo) .

Milica

pre 4 godine

Boze kakvih gluposti necu ovde procitati?! Pa kako neko ko se bavi sportom da se ugoji puno u trudnoci? Vezbala je celu trudnocu. I ako se prirodno porodi, moze uskoro da pocne i da vezba, a ne ko ove nase snajke sto sve hoce na carski. Manekenke se, drage moje, poradjaju prirodnim putem, da bi se sto pre vratile u formu. I nema izmisljanja da ti se jede ovo ili ono. Stroga dijeta i u trudnoci (naravno, prilagodjena situaciji). Pa sad izmisljajte sto hocete, cak vidim da ide do te mere da i nije bila trudna jer nije bila "dovoljno debela". Inace, imam iza sebe jednu trudnocu i porodjaj i dobro znam o cemu pricam.

Miki

pre 4 godine

Kako bolesnih kometara ima. Nije ni bila trudna i td i td.Prvo u prvoj trudnoći imala je jasno naznačen stomak,ali onakav kada neko vodi računa o sebi.Mojoj supruzi posle radjanja drugog deteta niko od komšija nije mogao da veruje ,jer nisu ni jednog trenutka primetili stomak.Stomak je bio tu i posle porodjaj gotovo odmah je nestao.Mora se malo brinuti o sebi.Ona je samo vodila računa o ishrani i ništa više.Doduše ruku na srce i genetika ima velikog udela.Svakako da je Ana mlada žena koja brine o sebi.

Filmofil

pre 4 godine

Gordana, 8. septembar 2019 02:22

Svaku glupost covek moze da procita. Treba da daje dnevni izvestaj da bi neko prato njenu trudnicu.

Odabrali su da im se dete rodi u SAD da bi imalo njihovi drzavljanstvo. Covek igra fudbal tamo. Nemacko ili srpsko dodje kao bonus.

Maja

pre 4 godine

@ vojvodjanin
Aha ,tebi svaka cast ali ajde budi iskren. Pogledaj svoje okruzenje ili sta vidis na ulici oko sebe i reci - koliko vidis fit muskaraca a da imaju vise od 30 godina? Ja jako malo, skoro da ih nema. Vecina ima stomacine i visak kg. Ako tako budes posmatrao onda ces biti manje strog prema trudnicama i porodiljama.

Moje iskustvo

pre 4 godine

Po prirodi sam okruglasta, takva sam od rodjenja. Tek kada sam sebe prihvatila takvu kakva sam, pocela sam bolje da kontrolisem tezinu. “Bojala sam se da cu se u trudnoci ugojiti previse, ali se desilo da sam nedelju dana posle porodjaja imala 3kg manje nego na pocetku trudnoce. Do 7 meseca neki nisu primetili da sam Nisam se suzdrzavala u jelu, ali nisam imala nikakve napade gladi ili specijalne zelje. Jedino sto mi se gadilo slatko. Mislim da sve zavisi od pojedinacne predispozicije nekoga.

Gordana

pre 4 godine

Ne znam kako niko od vas nije pomislio da Ana uopste nije ni bila trudna, cak ta oba puta.Meni je ona uvek bila draga,radovala sam se njenom uspehu, naravno i sreci koju je pronasla pored sadasnjeg supruga. Evidentno je da se vole.Neka, i treba da je tako. Medjutim,njena prva,pa i ova druga "trudnoca" su mi nekako bile misteriozne. Sve vreme,u prvoj trudnoci je skrivala stomak.Zasto? Onda,nakon nekoliko dana, nakon tog prvog porodjaja, je objavila fotografiju na kojoj radi vezbe,kao da se nije ni porodila. Evo i sada isto. Danas,zene koje imaju novac mogu sve da "kupe", pa tako i nekoga ko ce umesto njih da nosi njihovo dete i rodi. Nije redak slucaj u svetu takvih slucajeva. Ana meni nikada nije izgledala psihicki toliko jaka,cak ni dovoljno "zrela" da prodje kroz sve to kroz sta prolazi jedna trudnica. A sama cinjenica da je odabrala mesto rodjenja oba deteta, a da ono nije ni u drzavi odakle je ona, ili odakle je njen muz, mi je nekako bilo cudna. Volela bih da gresim, ali eto, to je neko moje misljenje, bez ikakvih zlih namera.Zelim joj jos puno dece i da je suprug obozava uvek, ovako kao i do sada.

Boka

pre 4 godine

@Ena pa tema teksta je gojaznost ili nedostatak iste u trudnoći. A naravno da je i trudnicama, kao i svima, dozvoljeno da pojedu burek u dva nocu. Samo onda ni trudnice, a ni ostali koje pominjes, posto je ispalo da sam se na trudnice ostrvila, ne smeju da se zale i cude sebi sto su gojazni, a npr evo Ana Ivanovic vitka. Veruj mi, i sama sam pojela 1000 puta burek u 2 nocu, ali nemojmo se lagati-ta egzibicija coveku ne treba, bila u pitanju trudnica ili ne, ne zbog izgleda, nego i zbog zdravlja. Ne moras biti nutricionista da bi znao da si zacepio zeludac i creva sa tom masnocom. Svi se smejemo zdravoj hrani, i ja, a onda kad nam se razboli neko blizak, onda-ju pa otkud to, sta bi. Mi smo inace nacija koja najvise u Evropi konzumira beli hleb, i prvi na listi po oboljenjima od kardiovaskularnih bolesti.

bez dioptrije

pre 4 godine

Pa to zavisi i od godina. Na fakultetu jedna moja koleginica je ostala trudna, to jest dve. Nijedn se nije ugojila, osim stomaka, izgledale su kao da su progutale lubenicu. Viđam i danas takve devojke. Inače imale su dvadeset i jednu. Verovatno i to ima uticaja. Jedna je čak pričala kako je lekar vodio kod studenata medicine i govorio da tako trba da izgleda zdrava trudnica. Nije se uopšte ugojila. inače visoka mršava devojka.

bez dioptrije

pre 4 godine

Pa to zavisi i od godina. Na fakultetu jedna moja koleginica je ostala trudna, to jest dve. Nijedn se nije ugojila, osim stomaka, izgledale su kao da su progutale lubenicu. Viđam i danas takve devojke. Inače imale su dvadeset i jednu. Verovatno i to ima uticaja. Jedna je čak pričala kako je lekar vodio kod studenata medicine i govorio da tako trba da izgleda zdrava trudnica. Nije se uopšte ugojila. inače visoka mršava devojka.

Mile

pre 4 godine

Naravno da ne pušta stomak. Žena živi zdravo i vodi računa o sebi, a ne kao ove naše što čim se udaju ili zatrudne, misle da mogu da se zakrmače, a da problem rešavaju kilogramima jake šminke.

Nina

pre 4 godine

Za "Ivan Bg".
Sto bi neko bio ljubomoran,ako kaze ono sto je realno.Nema razloga da neko ko je bogat i srecan kroz zivot,da ne izgleda dobro,kad ima sve moguce uslove.Nemoze isto tako izgledati neko ko mora da radi teske poslove nedovoljno placene,sto vazi za vecinu u Srbiji.Al zato ce da se dive svakom ko zivi pet puta bolje.Bolji zivot bolji i izgled,tu nema sta..zato samo ne razumem toliko divljenje necijem fizickom izgledu i toliku ushicenost,ko god od tih bogatasa da je u pitanju.

uhbaš

pre 4 godine

Ana je stvetski nivo zene koja nece dopustiti gojaznost, koja zeli da jos par godina drzi svoju lepotu i svaka jos cast... na zalost veliki broj nasih zena, posle porodaja, ostanu debele,gojazne, ne trude se da opet vrate lepu liniju ...
(pa ne, 6. septembar 2019 17:16)

Vau a bas imaju iste uslove ko Ana da smrsaju. Ako ce muski da sede kod kuce dacuvaju bebu ili da plate dadilju i nase ce zene ovako izgledati. pa koliko je Ana Nikolic onomad dobila u trudnoci pa sad sasvim fino izgleda. Nije samo jaka volja dovoljna na zalost. Kolko para, tolko muzike.

Gaga

pre 4 godine

@ lady in red
Naravno da nije dobro dobiti u trudnoci 20+ kilograma, ali znam da je kod velikog broja takvih trudnica ustvari doslo do nakupljanja tj zadrzavanja vode , pa otuda taj broj kilograma. Vecini njih taj visak jako brzo otpadne , jer to bila voda.I vecini ostane od 5-10 kg viska koje posle vremenom izgube. Ja znam masu takvih zena. Ja sam dobila u trudnoci 11 kg ali sam posle muku mucila da izgubim ona 4 kg viska, a moja kuma je dobila 21 kg i za tri meseca se vratila u staro stanje. Bila je puna vode. Tako da ni broj dobijenih kg ne daje uvek realnu sliku. Najbolje da svako gleda sebe i ne komentarise puno.

ika

pre 4 godine

Ja kao lekar govorim da je normalno oko 12 kg da se dobije u trudnoći, ukoliko je zena pre toga imala normalnu težinu. Žene sa većim indeksom telesne mase trebalo bi da se ugoje nešto manje, oko 10 kg, a one mrsavice poželjno je da dodaju oko 15 kg da bi beba mogla da se normalno razvija. Neke žene su genetski obdarene da nakon porodjaja izgledaju kao da nisu tad jake, drugima se vidi da su se raširile i u kukovima i da prosto imaju više masnog tkiva koje nije njima tako lako skinuti, jer nije sve samo stvar ishrane, genetika igra jako veliku ulogu. Najmanje važno je kako neko izgleda, kad dodju deca na svet, to je jedino čemu se treba posvetiti, kao i sopstvenom zdravlju, a izgled je nevažna stvar. Važna je samo u ranim dvadesetim godinama i to je to.

Vojvodjanin

pre 4 godine

@ Ena Evo mene je briga koliko ce se neko ugojiti u trudnoci. Moja dobra drugarica se ugojila 20 kg u trudnoci i posle trudnoce nije bukvalno ni gram skinula, cak mi se cini da se jos vise ugojila. Ima devojcicu od godinu i po dana koja je kao tenk, dete je morbidno gojazno i stalno nesto jede a njoj je sve to slatko i simpaticno. Nema apsolutno nikakvih problema u zivotu, normalni porodicni odnosi, situirana, zaposlena, ima ko da joj pomogne oko deteta, a ona pojede pola kilograma cokolade dnevno, ne pomera se iz kuce i non - stop hrani dete. Da li i to pravdas hormonima? Sto se tice nas muskaraca, nemoj generalizovati jer nismo svi isti. Imam 36 godina, nisam u "cvetu mladosti", a nemam "pojas oko struka" ni visak kilograma. Pored toga sto volim, bavim se sportom zbog sebe i svog zdravlja a ne zato sto brinem sta ce neko misliti o meni.

Dragoslav

pre 4 godine

Nakon što se uda i rodi dete/decu, žena nema potrebe da vodi računa o izgledu i higijeni. Može da bude debela, dlakava i smrdljiva, pa da krivi muža za sve neuspehe :-)

zavidnici crknite!

pre 4 godine

Aman dosta vise! Zenu ju priroda castila dobrim izgledom, a i visinom od 1,84! Ne mogu ja od 1,60 da se poredim s profesionalnom sportistkinjom od 1,84. Ana je pojam prirodne lepote, pozitivnosti, live and let live-stava, zena sa stavom koja nece dozvoliti da je neki nas dripac ponizava i mlati - a zavidni i isfrustrirani Srbi mogu samo da trube po ovim komentarima i po Instagramu. Bravo Ana!

X 24

pre 4 godine

Preplavljeni smo tekstovima tipa ko se brzo vratio a ko se nije brzo vratio u predporodjajnu težinu. Isto tako , preplavljeni smo tekstovima o "ikonama " stila, koja zena je šta obukla i slicno .Drugim rečima, žena se svodi na objekat. Koje poruke kao mediji vi šaljete devojčicama?
Ovamo priča o rodnoj ravnopravnost na drugoj strani.
To nikako ne ide zajedno.

lela

pre 4 godine

Haha cuj ove nase infantilne muskarce sto kukaju da zene ne vode racuna posle porodjaja, a ja ne pamtim kad sam na ulici videla zgodnog muskaraca...bukvalno jedan u milion. Oni i bez porodjaja sa 25 vec furaju pivski stomak, mlitavi, pogrbljeni, tuga! I ne bi to ni bio veliki problem (nije sve u izgledu), ali takvi se prvi nadju da zakeraju i traze mane na devojkama o kojima mogu samo da mastaju.

Ena

pre 4 godine

@ boka
Ispada da je greh ako trudnica pojede burek u toku noci, a sasvim prihvatljivo ako to uradi bilo ko ko nije u drugom stanju. Zasto je prihvatljivo da se prezderava bilo ko ko nije i drugom stanju ( a veliki broj ljudi kod nas zdere u nenormalnim kolicinama) a problem je ako trudnica pozeli taj burek u toku noci? Ispada da je svima dozvoljeno da jedu puno i da imaju visak kilograma, osim izgleda trudnicama i porodiljama- njima se prebrojava svaki zalogaj i svaki kilogram koji dobiju u trudnoci. Valjda vidite koliko je to besmisleno i licemerno.
Naravno da treba da postoji mera za sve ljude u vezi s hranom, ali ako je u trudnici normalno dobiti od 9 od 15 kg, zasto ljudi drame oko svega toga. Normalno je i 9 a normalno je i 15. Bilo bi pozeljno da nije iznad toga ali desava se najcesce onim zenama koje zadrzajj vodu.

lady in red

pre 4 godine

20kg u trudnoci se ugojiti nije normalno 11-13kg je idealno, jesti normalno je izgleda u Srbiji nenormalno, nacija u kojoj svako ko je vitak odnosno nema viska kg je anoreksican.

MaLa

pre 4 godine

Evo ja sam u trudnoći dobila 10,5 kg, iz bolnice izašla sa 3 kg više nego pre trudnoće. U prve dve sedmice po porođaju sam zbog anemije i slabog apetita izgubila i taj visak i još smrsala, tako da sam izgledala kao avet. Toliko sam bila iscrpljena i slabasna da bih se vrlo rado u tom trenutku menjala sa nekom kojoj je ostalo deset kila viska a mogla je normalno da jede i funkcioniše. Tako da je po mom mišljenju važno prvenstveno da se majka i beba dobro osecaju, a telu treba dati vremena da dođe u normalu, uzeti vremena za oporavak a onda ganjati liniju. To vreme je kod žena veoma različito i nije se pametno opterećivati drugima i ravnati po njima. Ani su treniranje i pravilna ishrana takoreći način života, tako da za nju zaista nije čudno sto je brzo vratila liniju. Inače, izgleda lepo i sto je još važnije, srećno i zadovoljno.

Boka

pre 4 godine

Sigurno da postoji i nesto izmedju prezdrevanja i drzanja dijete u trudnoći. Valjda?! Niko me nece ubediti da bebi trebaju burek u 2 nocu ili 10 cevapa. A one koje drze neku vrstu dijete u trudnoći ne bih komentarisala. Sto se Ane tice, ko zna, prvo ona ovde ima malo siri duks, tako da ne znamo da li bas ima plocice ispod, a drugo, zasto mislite da i ona nije nesto mozda fotosopirala? Ne moramo je idealizovati jer nije starleta. Ne zaboravite da je ona jos uvek zastitno lice mnogih brendova, takoreci neka vrsta manekenke, i verovatno vodi racuna kako izgleda.

biki

pre 4 godine

sve moje prijateljice koje su se porodile u americi nisu imali stomak. ne verujem da je slucajno. ali verujem da ameri imaju resenje za svakog ko plati. ali ne odaju ga.

Ena

pre 4 godine

@ tamara
Svaka cast Tamara. Neka ste im rekli- da zapusimo usta muskarcima koji " sve znaju i u sve se mesaju" a krkaju masno,slano, locu alkohol i skoro svaki seta stomacinu , a usudjuju se da kritikuju zene jer nisu dobile 8 nego npr 12-20 kg u trudnoci. Takvim zaista ne treba radjati. I kad smo vec takvi zaista treba i da nestanemo..Ja sam dobila 18 kg, jela sam sasvim normalno, nisam se prezderavala, al sam zadrzavala vodu. Za sest mesec nakon porodjaja sam se istopila i vratila na staro. Koga bre briga koliko sam dobila u trudnoci i kako izgledam nakon porodjaja? Koji ce to muskarac da mi stane na crtu - jel onaj koji seta stomacinu a nikad nije bio u drugom stanju? Jel on ili onaj sto je kao " sportski tip" ali iz fotelje iz koje se ne mice i u kojoj provodi vecinu vremenu uz pivo i sendvice?

mile

pre 4 godine

nikad nisam razumeo koliko moras biti zaludan i nemati svoj zivot da bi bio veliki fan bilo koga i da zabadas nos u sve sto taj neko radi. Al mozda sam ja lud,sta znam

pa ne

pre 4 godine

Ana je stvetski nivo zene koja nece dopustiti gojaznost, koja zeli da jos par godina drzi svoju lepotu i svaka jos cast... na zalost veliki broj nasih zena, posle porodaja, ostanu debele,gojazne, ne trude se da opet vrate lepu liniju ...

Nena

pre 4 godine

@ laki
Bilo bi dobro da ne stavljate proizvoljne komentare. To sto vi zelite da vasa zena bude fit trudnica to je vasa stvar ali nemojte da solite drugima pamet i govorite kako i sta treba- da ne bi zbog vasih dezinformacija neke bebe bile rodjene sa defektima jer mame onda budu na dijeti da bi dobile kilograme koje vi smatrate idealnim i normalnim. Ja kao babica tj profesionalno osoblje, znam bolje od vas svakako, koliko je normalno da se dobije u trudnoci- to je izmedju 9 i 15 kg, najbolje 12. Nikako ne podrzavam vise od 17 kg. Ali nikako ni ispod 9kg. Retko je da zena dobije samo 8 kg i da sve bude u redu sa detetom . Zato nemojte da dajete glupe savete. Naravno nisam ni za to da se zene goje po 20 kg. Neka normalna mera za sve- a to je oko 12 kg( plus minus 2-3).

Tamara

pre 4 godine

@laki
Ja bih zamolila sve trudnice i one koje ce tek zatrudneti da te ne slusaju. Tako sam i ja slusala slicne pa sam tokom trudnoce jela malo ( da se ne bih puno ugojila) i dobila sam tih " idealnih po tebi" 8 i po kg ali vidis moja beba je zato provela mesec dana u inkubatoru i jos dodatnih mesec dana na ispitivanju u bolnici jer ugrozila sam njeno zdravlje svojom ponasanjem u ishrani( narocito kad sam bila u 7 , 8 i 9 mesecu jer sam malo jela da se ne bih ugojila) jer sam bila mlada i glupa da mi to koliko cu dobiti u trudnoci bude najvaznije. I to zbog takvih kakav si ti i tebi slicni. U Srbiji koja ionako pati od manjka nataliteta ti pises o idealnom broju kg koji se dobija i stavljas da je to 8, i time vrsis presiju na sve trudnice i ostale zene koje ce tek postati majke. Takvima kao sto si ti ni jedna ne treba da rodi, posto ocito ne postujes zene vec ih gledas kao konfekcijski broj . Niko ne govori o nekom prezderavanju, o 20 kg , nego o tome da se normalno treba jesti, ne preterivati, pa kako bude- a bude ne samo od jela nego i u zavisnosti od hormonskog statusa, zadrzavanja vode, gena i slicno.Ja sam svoju lekciju dobro naucila , moje dete je hvala Bogu odraslo i zdravo je , al znam da se nikad vise ne bih igrala sa zdravljem svog deteta zbog nekog broja kilograma koji neki muskarci smatraju da je idealan u trudnoci. To je moj savet za buduce mame. Opustite se, vodite racuna o ishrani- ali ne budite opterecene kilogramima, jer sve ce to na kraju da ode, pa dobile 8, 12, 15 ili 20 kg, nekoj za mesec nekoj za sest meseci a nekoj tek za godinu i po. Vazno da smo zdrave i da su nam bebe zdrave. A muskarce i njihove kriterije ( jbt oni imaju kriterije a 90% njih seta stomacine) ko sisa.

Sandra

pre 4 godine

Koliko se samo na ovakvim temama vidi koliko smo kao narod prosti, neobrazovani, neznalice, koliko volimo drugog da spustimo i slicno. Moja rodjena sestra i ja smo u istom periodu zatrudnele- razlika svega dva meseca. Posto smo suprug i ja radili kucu, tj gradili plac, bila sam veci deo svoje trudnoce kod nje ( oni imaju veliku kucu, dvoriste) . Obe smo bile trudne pa nam je to bilo nekako super. Ni jedna ni druga nikad nismo imale visak kg. Dok sam ja bila skroz opustena i jela koliko mi se jede, a u trudnoci sam imala bas jako povecan apetit , moja sestra je jela standardno, znaci duplo manje od mene- u trudnoci .Na kraju 8 meseca ja u plusu 11 kg - idealna trudnica , ona u plusu 17 kg. Obe smo bile frapirane jer prosto nije logicno, jer sam ja jela mnogo vise nego ona. To su prosto hormoni, geni, jer kako drugacije objasniti tu nelogicnost. Zajedno smo zivele za vreme trudnoce( ja sam dosla kod njih u svom 4 mesecu trudnoce) i jele i spavale i znam koliko je ko jeo. I sad ce meni kao neko da cestita kako sam vodila racuna u trudnoci a mojoj sestri ce da kazu da se prezderavala. Znaci uzas od primitivizma i neznanja.Inace moja sestra je bila prepuna vode i otuda toliko kilograma i ona se na kraju brze vratila na staro ( za 6 meseci) dok sam ja mojih 5 kg viska celih godinu dana mucila i tek onda oslabila) . Tako da vidite da nista nije logicno, niti je u redu da bilo koga prozivate.Sigurno je da ima i onih prezderacica ali licno mislim da su one zaista manji procenat trudnica. Vecina ostalih pazi u trudnoci jer ne zele da budu debele.

Nina

pre 4 godine

Neizradjena i rođena pod srećnom zvezdom,i kako nebi izgledala dobro, a oni što su sve suprotno dive joj se do beskraja. Srbi su nerealan narod.

ema

pre 4 godine

oan nije lepa, nije ruzna Nema zensku energiju, nista zensko. Lepce crte lica,a nije lepa. Velika velika stopala, nozurde ogromno, ramena ogromna, svaj e ogromna...nista zenstveno.
Onda je pocela da se izgleadnjuje pa je postala siva u licu i jos bezicnija. Uzas.

Cepa

pre 4 godine

@ Meni ona nije lepa(samo kažem, 06. septembar 2019 12:48)Ni meni. Meni je prelepa
(tiberije, 06. septembar 2019 13:24)
Ni meni, nego je savrsena pozdrav!!!

laki

pre 4 godine

a zasto bi morala da ima stomak supruga je nabacila 8kg u trudnoci beba bila preko 4 posle porodjaja jedva da se promecivao stomak posle mesec dana kao nekada..
realno ako ne nabaci 10 ili vise a krece se radi cirkulise bice bolje i njoj i bebi

II

pre 4 godine

Ana je pametna i zna kakvu ishranu treba da ima, pridrzavala se toga i rezultati su tu.

Jako je pogresno da za vreme trudnoce treba jesti nekontrolisano i histericno, ili "za dvoje" kako narod kaze pa se ugojiti 20-30 kg. Davno je bilo ali ja sam posle porodjaja izgubila sav visak kilograma i posle nedelju dana sam obukla farmerice koje sam nosila pre trudnoce kada sam bila jako vitka. Sve to uz normalnu ishranu, kontrolisanu naravno, bez previse masnoca, przenice nikada kao i celog zivota, zato i bez celulita i strija. Ima tu i genetike ali i svakako zahvaljujuci zdravoj i kontrolisanoj ishrani. Na zalost, problemi stitno zlezdom su u kasnijim godinama su sve preokrenuli ali to je vec druga tema.:-)

Ivona

pre 4 godine

Ma ona je bila ko kostur i pre trudnoce..zobinje, bobinje, naporni treninzi. Bez sminke izgleda kao da je bolesna i mnogo starija. To je doduse sve nebitno, nek je ziva i zdrava i deca..i svi mi..

sm16

pre 4 godine

Žena je bivši profesionalni i sportista, trenirala je i u trudnoci ljudi kojima je sport u krvi ne mogu bez treninga.Iskreno devojka za primer svima kad bi se ove devojcice malo ugledale na nju gde bi nam bio kraj.Nego se ugledaju na vlogerke blogerke i ostale raspade.

Ana

pre 4 godine

@ ninamandarina
Zaboravljas da je Ana ceo zivot u sportu tj dobro istrenirana. Ne mozes ocekivati od obicne zene koja se mozda samo povremeno rekreativno bavi sportom da izgleda jednako dobro nakon porodjaja kao sportistkinja koja je aktivna od 6 godine zivota. Sasvim je logicno da Ana brzo vrati figuru jer je zena potpuno utrenirana od visedecenijskog aktivnog bavljenja sportom.Ja sam u trudnoci dobila 12 kg , iz porodjajne sale izasla sa 5 kg viska i naravno da se taj visak video i da sam imala stomak. Ne moras dobiti 20 kg da bi se visak video. Na meni koja sam 164 visine svaki kg viska se vidi.Tako da ne mora biti da se neko prezderavao , jeo za dvoje i sl, prosto to je drugo stanje i nakon trudnice obicno treba vremena da se vratis na staro i da nemas stomak. Ja inace nikad nisam imala visak kg, prvi put visak sam imala tokom trudnoce i nakon porodjaja. Ima dve grupe zena koje se odmah vrate na staro- one srecnice sa dobrom genetikom i one koje su sportski aktivne ceo zivot. Ostale sve nakon porodjaja imaju bar mali visak.

una

pre 4 godine

Stomak je ispod duksa...ali, sve će to brzo da nestane jer, žena je profi sportista, nema tu sala mnogo...a i bila je mršava ko grana prije trudnoće. Možda je i ljepše da ostane koje kilo na njoj.

Влада

pre 4 godine

Ана има спонзорске иговоре вредне милионе долара, наравно да ће да води рачуна о изгледу. А и да нема те уговоре свакако да треба да води рачуна о себи. То свака жена треба да ради, а не да се претворе у гојазна џангризла после порођаја. Ани и Швајнију све најбоље.

Ninamandarina

pre 4 godine

Pa dobro, to je u Srbiji fora da jedeš za dvoje, da nabaciš 30 kila.....ona je očigledno vodila računa i u trudnoći, a možda i ima stomačić ispod duksa, što je i normalno jer se porodila pre nedelju dana.

Ninamandarina

pre 4 godine

Pa dobro, to je u Srbiji fora da jedeš za dvoje, da nabaciš 30 kila.....ona je očigledno vodila računa i u trudnoći, a možda i ima stomačić ispod duksa, što je i normalno jer se porodila pre nedelju dana.

Tamara

pre 4 godine

@laki
Ja bih zamolila sve trudnice i one koje ce tek zatrudneti da te ne slusaju. Tako sam i ja slusala slicne pa sam tokom trudnoce jela malo ( da se ne bih puno ugojila) i dobila sam tih " idealnih po tebi" 8 i po kg ali vidis moja beba je zato provela mesec dana u inkubatoru i jos dodatnih mesec dana na ispitivanju u bolnici jer ugrozila sam njeno zdravlje svojom ponasanjem u ishrani( narocito kad sam bila u 7 , 8 i 9 mesecu jer sam malo jela da se ne bih ugojila) jer sam bila mlada i glupa da mi to koliko cu dobiti u trudnoci bude najvaznije. I to zbog takvih kakav si ti i tebi slicni. U Srbiji koja ionako pati od manjka nataliteta ti pises o idealnom broju kg koji se dobija i stavljas da je to 8, i time vrsis presiju na sve trudnice i ostale zene koje ce tek postati majke. Takvima kao sto si ti ni jedna ne treba da rodi, posto ocito ne postujes zene vec ih gledas kao konfekcijski broj . Niko ne govori o nekom prezderavanju, o 20 kg , nego o tome da se normalno treba jesti, ne preterivati, pa kako bude- a bude ne samo od jela nego i u zavisnosti od hormonskog statusa, zadrzavanja vode, gena i slicno.Ja sam svoju lekciju dobro naucila , moje dete je hvala Bogu odraslo i zdravo je , al znam da se nikad vise ne bih igrala sa zdravljem svog deteta zbog nekog broja kilograma koji neki muskarci smatraju da je idealan u trudnoci. To je moj savet za buduce mame. Opustite se, vodite racuna o ishrani- ali ne budite opterecene kilogramima, jer sve ce to na kraju da ode, pa dobile 8, 12, 15 ili 20 kg, nekoj za mesec nekoj za sest meseci a nekoj tek za godinu i po. Vazno da smo zdrave i da su nam bebe zdrave. A muskarce i njihove kriterije ( jbt oni imaju kriterije a 90% njih seta stomacine) ko sisa.

una

pre 4 godine

Stomak je ispod duksa...ali, sve će to brzo da nestane jer, žena je profi sportista, nema tu sala mnogo...a i bila je mršava ko grana prije trudnoće. Možda je i ljepše da ostane koje kilo na njoj.

Ana

pre 4 godine

@ ninamandarina
Zaboravljas da je Ana ceo zivot u sportu tj dobro istrenirana. Ne mozes ocekivati od obicne zene koja se mozda samo povremeno rekreativno bavi sportom da izgleda jednako dobro nakon porodjaja kao sportistkinja koja je aktivna od 6 godine zivota. Sasvim je logicno da Ana brzo vrati figuru jer je zena potpuno utrenirana od visedecenijskog aktivnog bavljenja sportom.Ja sam u trudnoci dobila 12 kg , iz porodjajne sale izasla sa 5 kg viska i naravno da se taj visak video i da sam imala stomak. Ne moras dobiti 20 kg da bi se visak video. Na meni koja sam 164 visine svaki kg viska se vidi.Tako da ne mora biti da se neko prezderavao , jeo za dvoje i sl, prosto to je drugo stanje i nakon trudnice obicno treba vremena da se vratis na staro i da nemas stomak. Ja inace nikad nisam imala visak kg, prvi put visak sam imala tokom trudnoce i nakon porodjaja. Ima dve grupe zena koje se odmah vrate na staro- one srecnice sa dobrom genetikom i one koje su sportski aktivne ceo zivot. Ostale sve nakon porodjaja imaju bar mali visak.

Влада

pre 4 godine

Ана има спонзорске иговоре вредне милионе долара, наравно да ће да води рачуна о изгледу. А и да нема те уговоре свакако да треба да води рачуна о себи. То свака жена треба да ради, а не да се претворе у гојазна џангризла после порођаја. Ани и Швајнију све најбоље.

sm16

pre 4 godine

Žena je bivši profesionalni i sportista, trenirala je i u trudnoci ljudi kojima je sport u krvi ne mogu bez treninga.Iskreno devojka za primer svima kad bi se ove devojcice malo ugledale na nju gde bi nam bio kraj.Nego se ugledaju na vlogerke blogerke i ostale raspade.

Sandra

pre 4 godine

Koliko se samo na ovakvim temama vidi koliko smo kao narod prosti, neobrazovani, neznalice, koliko volimo drugog da spustimo i slicno. Moja rodjena sestra i ja smo u istom periodu zatrudnele- razlika svega dva meseca. Posto smo suprug i ja radili kucu, tj gradili plac, bila sam veci deo svoje trudnoce kod nje ( oni imaju veliku kucu, dvoriste) . Obe smo bile trudne pa nam je to bilo nekako super. Ni jedna ni druga nikad nismo imale visak kg. Dok sam ja bila skroz opustena i jela koliko mi se jede, a u trudnoci sam imala bas jako povecan apetit , moja sestra je jela standardno, znaci duplo manje od mene- u trudnoci .Na kraju 8 meseca ja u plusu 11 kg - idealna trudnica , ona u plusu 17 kg. Obe smo bile frapirane jer prosto nije logicno, jer sam ja jela mnogo vise nego ona. To su prosto hormoni, geni, jer kako drugacije objasniti tu nelogicnost. Zajedno smo zivele za vreme trudnoce( ja sam dosla kod njih u svom 4 mesecu trudnoce) i jele i spavale i znam koliko je ko jeo. I sad ce meni kao neko da cestita kako sam vodila racuna u trudnoci a mojoj sestri ce da kazu da se prezderavala. Znaci uzas od primitivizma i neznanja.Inace moja sestra je bila prepuna vode i otuda toliko kilograma i ona se na kraju brze vratila na staro ( za 6 meseci) dok sam ja mojih 5 kg viska celih godinu dana mucila i tek onda oslabila) . Tako da vidite da nista nije logicno, niti je u redu da bilo koga prozivate.Sigurno je da ima i onih prezderacica ali licno mislim da su one zaista manji procenat trudnica. Vecina ostalih pazi u trudnoci jer ne zele da budu debele.

Ena

pre 4 godine

@ tamara
Svaka cast Tamara. Neka ste im rekli- da zapusimo usta muskarcima koji " sve znaju i u sve se mesaju" a krkaju masno,slano, locu alkohol i skoro svaki seta stomacinu , a usudjuju se da kritikuju zene jer nisu dobile 8 nego npr 12-20 kg u trudnoci. Takvim zaista ne treba radjati. I kad smo vec takvi zaista treba i da nestanemo..Ja sam dobila 18 kg, jela sam sasvim normalno, nisam se prezderavala, al sam zadrzavala vodu. Za sest mesec nakon porodjaja sam se istopila i vratila na staro. Koga bre briga koliko sam dobila u trudnoci i kako izgledam nakon porodjaja? Koji ce to muskarac da mi stane na crtu - jel onaj koji seta stomacinu a nikad nije bio u drugom stanju? Jel on ili onaj sto je kao " sportski tip" ali iz fotelje iz koje se ne mice i u kojoj provodi vecinu vremenu uz pivo i sendvice?

Nena

pre 4 godine

@ laki
Bilo bi dobro da ne stavljate proizvoljne komentare. To sto vi zelite da vasa zena bude fit trudnica to je vasa stvar ali nemojte da solite drugima pamet i govorite kako i sta treba- da ne bi zbog vasih dezinformacija neke bebe bile rodjene sa defektima jer mame onda budu na dijeti da bi dobile kilograme koje vi smatrate idealnim i normalnim. Ja kao babica tj profesionalno osoblje, znam bolje od vas svakako, koliko je normalno da se dobije u trudnoci- to je izmedju 9 i 15 kg, najbolje 12. Nikako ne podrzavam vise od 17 kg. Ali nikako ni ispod 9kg. Retko je da zena dobije samo 8 kg i da sve bude u redu sa detetom . Zato nemojte da dajete glupe savete. Naravno nisam ni za to da se zene goje po 20 kg. Neka normalna mera za sve- a to je oko 12 kg( plus minus 2-3).

Cepa

pre 4 godine

@ Meni ona nije lepa(samo kažem, 06. septembar 2019 12:48)Ni meni. Meni je prelepa
(tiberije, 06. septembar 2019 13:24)
Ni meni, nego je savrsena pozdrav!!!

mile

pre 4 godine

nikad nisam razumeo koliko moras biti zaludan i nemati svoj zivot da bi bio veliki fan bilo koga i da zabadas nos u sve sto taj neko radi. Al mozda sam ja lud,sta znam

MaLa

pre 4 godine

Evo ja sam u trudnoći dobila 10,5 kg, iz bolnice izašla sa 3 kg više nego pre trudnoće. U prve dve sedmice po porođaju sam zbog anemije i slabog apetita izgubila i taj visak i još smrsala, tako da sam izgledala kao avet. Toliko sam bila iscrpljena i slabasna da bih se vrlo rado u tom trenutku menjala sa nekom kojoj je ostalo deset kila viska a mogla je normalno da jede i funkcioniše. Tako da je po mom mišljenju važno prvenstveno da se majka i beba dobro osecaju, a telu treba dati vremena da dođe u normalu, uzeti vremena za oporavak a onda ganjati liniju. To vreme je kod žena veoma različito i nije se pametno opterećivati drugima i ravnati po njima. Ani su treniranje i pravilna ishrana takoreći način života, tako da za nju zaista nije čudno sto je brzo vratila liniju. Inače, izgleda lepo i sto je još važnije, srećno i zadovoljno.

Ivona

pre 4 godine

Ma ona je bila ko kostur i pre trudnoce..zobinje, bobinje, naporni treninzi. Bez sminke izgleda kao da je bolesna i mnogo starija. To je doduse sve nebitno, nek je ziva i zdrava i deca..i svi mi..

laki

pre 4 godine

a zasto bi morala da ima stomak supruga je nabacila 8kg u trudnoci beba bila preko 4 posle porodjaja jedva da se promecivao stomak posle mesec dana kao nekada..
realno ako ne nabaci 10 ili vise a krece se radi cirkulise bice bolje i njoj i bebi

lela

pre 4 godine

Haha cuj ove nase infantilne muskarce sto kukaju da zene ne vode racuna posle porodjaja, a ja ne pamtim kad sam na ulici videla zgodnog muskaraca...bukvalno jedan u milion. Oni i bez porodjaja sa 25 vec furaju pivski stomak, mlitavi, pogrbljeni, tuga! I ne bi to ni bio veliki problem (nije sve u izgledu), ali takvi se prvi nadju da zakeraju i traze mane na devojkama o kojima mogu samo da mastaju.

II

pre 4 godine

Ana je pametna i zna kakvu ishranu treba da ima, pridrzavala se toga i rezultati su tu.

Jako je pogresno da za vreme trudnoce treba jesti nekontrolisano i histericno, ili "za dvoje" kako narod kaze pa se ugojiti 20-30 kg. Davno je bilo ali ja sam posle porodjaja izgubila sav visak kilograma i posle nedelju dana sam obukla farmerice koje sam nosila pre trudnoce kada sam bila jako vitka. Sve to uz normalnu ishranu, kontrolisanu naravno, bez previse masnoca, przenice nikada kao i celog zivota, zato i bez celulita i strija. Ima tu i genetike ali i svakako zahvaljujuci zdravoj i kontrolisanoj ishrani. Na zalost, problemi stitno zlezdom su u kasnijim godinama su sve preokrenuli ali to je vec druga tema.:-)

zavidnici crknite!

pre 4 godine

Aman dosta vise! Zenu ju priroda castila dobrim izgledom, a i visinom od 1,84! Ne mogu ja od 1,60 da se poredim s profesionalnom sportistkinjom od 1,84. Ana je pojam prirodne lepote, pozitivnosti, live and let live-stava, zena sa stavom koja nece dozvoliti da je neki nas dripac ponizava i mlati - a zavidni i isfrustrirani Srbi mogu samo da trube po ovim komentarima i po Instagramu. Bravo Ana!

lady in red

pre 4 godine

20kg u trudnoci se ugojiti nije normalno 11-13kg je idealno, jesti normalno je izgleda u Srbiji nenormalno, nacija u kojoj svako ko je vitak odnosno nema viska kg je anoreksican.

Boka

pre 4 godine

Sigurno da postoji i nesto izmedju prezdrevanja i drzanja dijete u trudnoći. Valjda?! Niko me nece ubediti da bebi trebaju burek u 2 nocu ili 10 cevapa. A one koje drze neku vrstu dijete u trudnoći ne bih komentarisala. Sto se Ane tice, ko zna, prvo ona ovde ima malo siri duks, tako da ne znamo da li bas ima plocice ispod, a drugo, zasto mislite da i ona nije nesto mozda fotosopirala? Ne moramo je idealizovati jer nije starleta. Ne zaboravite da je ona jos uvek zastitno lice mnogih brendova, takoreci neka vrsta manekenke, i verovatno vodi racuna kako izgleda.

Gaga

pre 4 godine

@ lady in red
Naravno da nije dobro dobiti u trudnoci 20+ kilograma, ali znam da je kod velikog broja takvih trudnica ustvari doslo do nakupljanja tj zadrzavanja vode , pa otuda taj broj kilograma. Vecini njih taj visak jako brzo otpadne , jer to bila voda.I vecini ostane od 5-10 kg viska koje posle vremenom izgube. Ja znam masu takvih zena. Ja sam dobila u trudnoci 11 kg ali sam posle muku mucila da izgubim ona 4 kg viska, a moja kuma je dobila 21 kg i za tri meseca se vratila u staro stanje. Bila je puna vode. Tako da ni broj dobijenih kg ne daje uvek realnu sliku. Najbolje da svako gleda sebe i ne komentarise puno.

X 24

pre 4 godine

Preplavljeni smo tekstovima tipa ko se brzo vratio a ko se nije brzo vratio u predporodjajnu težinu. Isto tako , preplavljeni smo tekstovima o "ikonama " stila, koja zena je šta obukla i slicno .Drugim rečima, žena se svodi na objekat. Koje poruke kao mediji vi šaljete devojčicama?
Ovamo priča o rodnoj ravnopravnost na drugoj strani.
To nikako ne ide zajedno.

ika

pre 4 godine

Ja kao lekar govorim da je normalno oko 12 kg da se dobije u trudnoći, ukoliko je zena pre toga imala normalnu težinu. Žene sa većim indeksom telesne mase trebalo bi da se ugoje nešto manje, oko 10 kg, a one mrsavice poželjno je da dodaju oko 15 kg da bi beba mogla da se normalno razvija. Neke žene su genetski obdarene da nakon porodjaja izgledaju kao da nisu tad jake, drugima se vidi da su se raširile i u kukovima i da prosto imaju više masnog tkiva koje nije njima tako lako skinuti, jer nije sve samo stvar ishrane, genetika igra jako veliku ulogu. Najmanje važno je kako neko izgleda, kad dodju deca na svet, to je jedino čemu se treba posvetiti, kao i sopstvenom zdravlju, a izgled je nevažna stvar. Važna je samo u ranim dvadesetim godinama i to je to.

Nina

pre 4 godine

Neizradjena i rođena pod srećnom zvezdom,i kako nebi izgledala dobro, a oni što su sve suprotno dive joj se do beskraja. Srbi su nerealan narod.

ema

pre 4 godine

oan nije lepa, nije ruzna Nema zensku energiju, nista zensko. Lepce crte lica,a nije lepa. Velika velika stopala, nozurde ogromno, ramena ogromna, svaj e ogromna...nista zenstveno.
Onda je pocela da se izgleadnjuje pa je postala siva u licu i jos bezicnija. Uzas.

uhbaš

pre 4 godine

Ana je stvetski nivo zene koja nece dopustiti gojaznost, koja zeli da jos par godina drzi svoju lepotu i svaka jos cast... na zalost veliki broj nasih zena, posle porodaja, ostanu debele,gojazne, ne trude se da opet vrate lepu liniju ...
(pa ne, 6. septembar 2019 17:16)

Vau a bas imaju iste uslove ko Ana da smrsaju. Ako ce muski da sede kod kuce dacuvaju bebu ili da plate dadilju i nase ce zene ovako izgledati. pa koliko je Ana Nikolic onomad dobila u trudnoci pa sad sasvim fino izgleda. Nije samo jaka volja dovoljna na zalost. Kolko para, tolko muzike.

Nina

pre 4 godine

Za "Ivan Bg".
Sto bi neko bio ljubomoran,ako kaze ono sto je realno.Nema razloga da neko ko je bogat i srecan kroz zivot,da ne izgleda dobro,kad ima sve moguce uslove.Nemoze isto tako izgledati neko ko mora da radi teske poslove nedovoljno placene,sto vazi za vecinu u Srbiji.Al zato ce da se dive svakom ko zivi pet puta bolje.Bolji zivot bolji i izgled,tu nema sta..zato samo ne razumem toliko divljenje necijem fizickom izgledu i toliku ushicenost,ko god od tih bogatasa da je u pitanju.

biki

pre 4 godine

sve moje prijateljice koje su se porodile u americi nisu imali stomak. ne verujem da je slucajno. ali verujem da ameri imaju resenje za svakog ko plati. ali ne odaju ga.

pa ne

pre 4 godine

Ana je stvetski nivo zene koja nece dopustiti gojaznost, koja zeli da jos par godina drzi svoju lepotu i svaka jos cast... na zalost veliki broj nasih zena, posle porodaja, ostanu debele,gojazne, ne trude se da opet vrate lepu liniju ...

Ena

pre 4 godine

@ boka
Ispada da je greh ako trudnica pojede burek u toku noci, a sasvim prihvatljivo ako to uradi bilo ko ko nije u drugom stanju. Zasto je prihvatljivo da se prezderava bilo ko ko nije i drugom stanju ( a veliki broj ljudi kod nas zdere u nenormalnim kolicinama) a problem je ako trudnica pozeli taj burek u toku noci? Ispada da je svima dozvoljeno da jedu puno i da imaju visak kilograma, osim izgleda trudnicama i porodiljama- njima se prebrojava svaki zalogaj i svaki kilogram koji dobiju u trudnoci. Valjda vidite koliko je to besmisleno i licemerno.
Naravno da treba da postoji mera za sve ljude u vezi s hranom, ali ako je u trudnici normalno dobiti od 9 od 15 kg, zasto ljudi drame oko svega toga. Normalno je i 9 a normalno je i 15. Bilo bi pozeljno da nije iznad toga ali desava se najcesce onim zenama koje zadrzajj vodu.

Jelena

pre 4 godine

Ana moze da izgleda tako jer je od malena veoma fizicka aktivna u sportu. Nije reper za ostale zene niti treba da bude, niti bilo ko treba da se poredi sa njom jer to nije postena usporedba. Ja sam uvek bila vitka i tokom trudnoce sam manje vise dobila samo stomak ukupno 11 kg. Kad sam se porodila vec nakon 5-6 dana zaista sam imala slicnu liniju kao pre trudnoce ali , jedno veliko ali, nista zaista nije bilo isto. Rasirili se kukovi i ostao mali ali otromboljeni stomacic. Kilaza samo 1 kg vise nego pre trudnoce ali potpuno sam drugacije izgledala siri kukovi, cudan stomak. I trebalo je godinu dana da stomak dodje na svoje ( u smislu da bude cvrst kao ranije) dok su nazalost kukovi i dalje ostali siri nego ranije, pa mi mnoge stare farmerke vise ne odgovaraju. Anu kad vidite ne bi niko rekao da se uopste poradjala, uski kukovi ona se uopste nije rasirila u tom delu sto je generalno retkost. Tako da nije fer porediti nju sa ostalima. Plus zena je visoka preko 180, prosecna zena je visoka oko 168 i ne moze se ocekivati proporcije kakve su kod Ane. Moja sestra je dobila u trudnoci 10 kg ali posto je visoka samo 160 izgledala je debeljuskasto, iako je realno dobila idealnu kilazu u trudnoci. Prosto je tako. Ana i da je dobila 15 kg manje bi joj se primetilo nego nekoj nizoj 9 kg . Zato su to glupe stvari za poredjenje.

Maja

pre 4 godine

@ vojvodjanin
Aha ,tebi svaka cast ali ajde budi iskren. Pogledaj svoje okruzenje ili sta vidis na ulici oko sebe i reci - koliko vidis fit muskaraca a da imaju vise od 30 godina? Ja jako malo, skoro da ih nema. Vecina ima stomacine i visak kg. Ako tako budes posmatrao onda ces biti manje strog prema trudnicama i porodiljama.

Vojvodjanin

pre 4 godine

@ Ena Evo mene je briga koliko ce se neko ugojiti u trudnoci. Moja dobra drugarica se ugojila 20 kg u trudnoci i posle trudnoce nije bukvalno ni gram skinula, cak mi se cini da se jos vise ugojila. Ima devojcicu od godinu i po dana koja je kao tenk, dete je morbidno gojazno i stalno nesto jede a njoj je sve to slatko i simpaticno. Nema apsolutno nikakvih problema u zivotu, normalni porodicni odnosi, situirana, zaposlena, ima ko da joj pomogne oko deteta, a ona pojede pola kilograma cokolade dnevno, ne pomera se iz kuce i non - stop hrani dete. Da li i to pravdas hormonima? Sto se tice nas muskaraca, nemoj generalizovati jer nismo svi isti. Imam 36 godina, nisam u "cvetu mladosti", a nemam "pojas oko struka" ni visak kilograma. Pored toga sto volim, bavim se sportom zbog sebe i svog zdravlja a ne zato sto brinem sta ce neko misliti o meni.

bez dioptrije

pre 4 godine

Pa to zavisi i od godina. Na fakultetu jedna moja koleginica je ostala trudna, to jest dve. Nijedn se nije ugojila, osim stomaka, izgledale su kao da su progutale lubenicu. Viđam i danas takve devojke. Inače imale su dvadeset i jednu. Verovatno i to ima uticaja. Jedna je čak pričala kako je lekar vodio kod studenata medicine i govorio da tako trba da izgleda zdrava trudnica. Nije se uopšte ugojila. inače visoka mršava devojka.

Filmofil

pre 4 godine

Gordana, 8. septembar 2019 02:22

Svaku glupost covek moze da procita. Treba da daje dnevni izvestaj da bi neko prato njenu trudnicu.

Odabrali su da im se dete rodi u SAD da bi imalo njihovi drzavljanstvo. Covek igra fudbal tamo. Nemacko ili srpsko dodje kao bonus.

Moje iskustvo

pre 4 godine

Po prirodi sam okruglasta, takva sam od rodjenja. Tek kada sam sebe prihvatila takvu kakva sam, pocela sam bolje da kontrolisem tezinu. “Bojala sam se da cu se u trudnoci ugojiti previse, ali se desilo da sam nedelju dana posle porodjaja imala 3kg manje nego na pocetku trudnoce. Do 7 meseca neki nisu primetili da sam Nisam se suzdrzavala u jelu, ali nisam imala nikakve napade gladi ili specijalne zelje. Jedino sto mi se gadilo slatko. Mislim da sve zavisi od pojedinacne predispozicije nekoga.

Miki

pre 4 godine

Kako bolesnih kometara ima. Nije ni bila trudna i td i td.Prvo u prvoj trudnoći imala je jasno naznačen stomak,ali onakav kada neko vodi računa o sebi.Mojoj supruzi posle radjanja drugog deteta niko od komšija nije mogao da veruje ,jer nisu ni jednog trenutka primetili stomak.Stomak je bio tu i posle porodjaj gotovo odmah je nestao.Mora se malo brinuti o sebi.Ona je samo vodila računa o ishrani i ništa više.Doduše ruku na srce i genetika ima velikog udela.Svakako da je Ana mlada žena koja brine o sebi.

Nina

pre 4 godine

Pogledaj sama sta si napisala , pises kako drugi pisu gluposti, a ti si napisala najvecu. Citiram " stroga dijeta u trudnoci"
Nema dijete a kamoli stroge dijete u trudnoci , treba jesti sve ali umereno da bi dete dobilo sve sto je potrebno( tu ne mislim na grickalice i sl, ali treba jesti sve ostalo) .

Mile

pre 4 godine

Naravno da ne pušta stomak. Žena živi zdravo i vodi računa o sebi, a ne kao ove naše što čim se udaju ili zatrudne, misle da mogu da se zakrmače, a da problem rešavaju kilogramima jake šminke.

Gordana

pre 4 godine

Ne znam kako niko od vas nije pomislio da Ana uopste nije ni bila trudna, cak ta oba puta.Meni je ona uvek bila draga,radovala sam se njenom uspehu, naravno i sreci koju je pronasla pored sadasnjeg supruga. Evidentno je da se vole.Neka, i treba da je tako. Medjutim,njena prva,pa i ova druga "trudnoca" su mi nekako bile misteriozne. Sve vreme,u prvoj trudnoci je skrivala stomak.Zasto? Onda,nakon nekoliko dana, nakon tog prvog porodjaja, je objavila fotografiju na kojoj radi vezbe,kao da se nije ni porodila. Evo i sada isto. Danas,zene koje imaju novac mogu sve da "kupe", pa tako i nekoga ko ce umesto njih da nosi njihovo dete i rodi. Nije redak slucaj u svetu takvih slucajeva. Ana meni nikada nije izgledala psihicki toliko jaka,cak ni dovoljno "zrela" da prodje kroz sve to kroz sta prolazi jedna trudnica. A sama cinjenica da je odabrala mesto rodjenja oba deteta, a da ono nije ni u drzavi odakle je ona, ili odakle je njen muz, mi je nekako bilo cudna. Volela bih da gresim, ali eto, to je neko moje misljenje, bez ikakvih zlih namera.Zelim joj jos puno dece i da je suprug obozava uvek, ovako kao i do sada.

Boka

pre 4 godine

@Ena pa tema teksta je gojaznost ili nedostatak iste u trudnoći. A naravno da je i trudnicama, kao i svima, dozvoljeno da pojedu burek u dva nocu. Samo onda ni trudnice, a ni ostali koje pominjes, posto je ispalo da sam se na trudnice ostrvila, ne smeju da se zale i cude sebi sto su gojazni, a npr evo Ana Ivanovic vitka. Veruj mi, i sama sam pojela 1000 puta burek u 2 nocu, ali nemojmo se lagati-ta egzibicija coveku ne treba, bila u pitanju trudnica ili ne, ne zbog izgleda, nego i zbog zdravlja. Ne moras biti nutricionista da bi znao da si zacepio zeludac i creva sa tom masnocom. Svi se smejemo zdravoj hrani, i ja, a onda kad nam se razboli neko blizak, onda-ju pa otkud to, sta bi. Mi smo inace nacija koja najvise u Evropi konzumira beli hleb, i prvi na listi po oboljenjima od kardiovaskularnih bolesti.

bez dioptrije

pre 4 godine

Pa to zavisi i od godina. Na fakultetu jedna moja koleginica je ostala trudna, to jest dve. Nijedn se nije ugojila, osim stomaka, izgledale su kao da su progutale lubenicu. Viđam i danas takve devojke. Inače imale su dvadeset i jednu. Verovatno i to ima uticaja. Jedna je čak pričala kako je lekar vodio kod studenata medicine i govorio da tako trba da izgleda zdrava trudnica. Nije se uopšte ugojila. inače visoka mršava devojka.

Dragoslav

pre 4 godine

Nakon što se uda i rodi dete/decu, žena nema potrebe da vodi računa o izgledu i higijeni. Može da bude debela, dlakava i smrdljiva, pa da krivi muža za sve neuspehe :-)

Milica

pre 4 godine

Boze kakvih gluposti necu ovde procitati?! Pa kako neko ko se bavi sportom da se ugoji puno u trudnoci? Vezbala je celu trudnocu. I ako se prirodno porodi, moze uskoro da pocne i da vezba, a ne ko ove nase snajke sto sve hoce na carski. Manekenke se, drage moje, poradjaju prirodnim putem, da bi se sto pre vratile u formu. I nema izmisljanja da ti se jede ovo ili ono. Stroga dijeta i u trudnoci (naravno, prilagodjena situaciji). Pa sad izmisljajte sto hocete, cak vidim da ide do te mere da i nije bila trudna jer nije bila "dovoljno debela". Inace, imam iza sebe jednu trudnocu i porodjaj i dobro znam o cemu pricam.

ema

pre 4 godine

oan nije lepa, nije ruzna Nema zensku energiju, nista zensko. Lepce crte lica,a nije lepa. Velika velika stopala, nozurde ogromno, ramena ogromna, svaj e ogromna...nista zenstveno.
Onda je pocela da se izgleadnjuje pa je postala siva u licu i jos bezicnija. Uzas.

pa ne

pre 4 godine

Ana je stvetski nivo zene koja nece dopustiti gojaznost, koja zeli da jos par godina drzi svoju lepotu i svaka jos cast... na zalost veliki broj nasih zena, posle porodaja, ostanu debele,gojazne, ne trude se da opet vrate lepu liniju ...

laki

pre 4 godine

a zasto bi morala da ima stomak supruga je nabacila 8kg u trudnoci beba bila preko 4 posle porodjaja jedva da se promecivao stomak posle mesec dana kao nekada..
realno ako ne nabaci 10 ili vise a krece se radi cirkulise bice bolje i njoj i bebi

Ivona

pre 4 godine

Ma ona je bila ko kostur i pre trudnoce..zobinje, bobinje, naporni treninzi. Bez sminke izgleda kao da je bolesna i mnogo starija. To je doduse sve nebitno, nek je ziva i zdrava i deca..i svi mi..

Mile

pre 4 godine

Naravno da ne pušta stomak. Žena živi zdravo i vodi računa o sebi, a ne kao ove naše što čim se udaju ili zatrudne, misle da mogu da se zakrmače, a da problem rešavaju kilogramima jake šminke.

biki

pre 4 godine

sve moje prijateljice koje su se porodile u americi nisu imali stomak. ne verujem da je slucajno. ali verujem da ameri imaju resenje za svakog ko plati. ali ne odaju ga.

Ninamandarina

pre 4 godine

Pa dobro, to je u Srbiji fora da jedeš za dvoje, da nabaciš 30 kila.....ona je očigledno vodila računa i u trudnoći, a možda i ima stomačić ispod duksa, što je i normalno jer se porodila pre nedelju dana.

Dragoslav

pre 4 godine

Nakon što se uda i rodi dete/decu, žena nema potrebe da vodi računa o izgledu i higijeni. Može da bude debela, dlakava i smrdljiva, pa da krivi muža za sve neuspehe :-)

Влада

pre 4 godine

Ана има спонзорске иговоре вредне милионе долара, наравно да ће да води рачуна о изгледу. А и да нема те уговоре свакако да треба да води рачуна о себи. То свака жена треба да ради, а не да се претворе у гојазна џангризла после порођаја. Ани и Швајнију све најбоље.

II

pre 4 godine

Ana je pametna i zna kakvu ishranu treba da ima, pridrzavala se toga i rezultati su tu.

Jako je pogresno da za vreme trudnoce treba jesti nekontrolisano i histericno, ili "za dvoje" kako narod kaze pa se ugojiti 20-30 kg. Davno je bilo ali ja sam posle porodjaja izgubila sav visak kilograma i posle nedelju dana sam obukla farmerice koje sam nosila pre trudnoce kada sam bila jako vitka. Sve to uz normalnu ishranu, kontrolisanu naravno, bez previse masnoca, przenice nikada kao i celog zivota, zato i bez celulita i strija. Ima tu i genetike ali i svakako zahvaljujuci zdravoj i kontrolisanoj ishrani. Na zalost, problemi stitno zlezdom su u kasnijim godinama su sve preokrenuli ali to je vec druga tema.:-)

lady in red

pre 4 godine

20kg u trudnoci se ugojiti nije normalno 11-13kg je idealno, jesti normalno je izgleda u Srbiji nenormalno, nacija u kojoj svako ko je vitak odnosno nema viska kg je anoreksican.

Gordana

pre 4 godine

Ne znam kako niko od vas nije pomislio da Ana uopste nije ni bila trudna, cak ta oba puta.Meni je ona uvek bila draga,radovala sam se njenom uspehu, naravno i sreci koju je pronasla pored sadasnjeg supruga. Evidentno je da se vole.Neka, i treba da je tako. Medjutim,njena prva,pa i ova druga "trudnoca" su mi nekako bile misteriozne. Sve vreme,u prvoj trudnoci je skrivala stomak.Zasto? Onda,nakon nekoliko dana, nakon tog prvog porodjaja, je objavila fotografiju na kojoj radi vezbe,kao da se nije ni porodila. Evo i sada isto. Danas,zene koje imaju novac mogu sve da "kupe", pa tako i nekoga ko ce umesto njih da nosi njihovo dete i rodi. Nije redak slucaj u svetu takvih slucajeva. Ana meni nikada nije izgledala psihicki toliko jaka,cak ni dovoljno "zrela" da prodje kroz sve to kroz sta prolazi jedna trudnica. A sama cinjenica da je odabrala mesto rodjenja oba deteta, a da ono nije ni u drzavi odakle je ona, ili odakle je njen muz, mi je nekako bilo cudna. Volela bih da gresim, ali eto, to je neko moje misljenje, bez ikakvih zlih namera.Zelim joj jos puno dece i da je suprug obozava uvek, ovako kao i do sada.

Cepa

pre 4 godine

@ Meni ona nije lepa(samo kažem, 06. septembar 2019 12:48)Ni meni. Meni je prelepa
(tiberije, 06. septembar 2019 13:24)
Ni meni, nego je savrsena pozdrav!!!

Milica

pre 4 godine

Boze kakvih gluposti necu ovde procitati?! Pa kako neko ko se bavi sportom da se ugoji puno u trudnoci? Vezbala je celu trudnocu. I ako se prirodno porodi, moze uskoro da pocne i da vezba, a ne ko ove nase snajke sto sve hoce na carski. Manekenke se, drage moje, poradjaju prirodnim putem, da bi se sto pre vratile u formu. I nema izmisljanja da ti se jede ovo ili ono. Stroga dijeta i u trudnoci (naravno, prilagodjena situaciji). Pa sad izmisljajte sto hocete, cak vidim da ide do te mere da i nije bila trudna jer nije bila "dovoljno debela". Inace, imam iza sebe jednu trudnocu i porodjaj i dobro znam o cemu pricam.

Nina

pre 4 godine

Neizradjena i rođena pod srećnom zvezdom,i kako nebi izgledala dobro, a oni što su sve suprotno dive joj se do beskraja. Srbi su nerealan narod.

Vojvodjanin

pre 4 godine

@ Ena Evo mene je briga koliko ce se neko ugojiti u trudnoci. Moja dobra drugarica se ugojila 20 kg u trudnoci i posle trudnoce nije bukvalno ni gram skinula, cak mi se cini da se jos vise ugojila. Ima devojcicu od godinu i po dana koja je kao tenk, dete je morbidno gojazno i stalno nesto jede a njoj je sve to slatko i simpaticno. Nema apsolutno nikakvih problema u zivotu, normalni porodicni odnosi, situirana, zaposlena, ima ko da joj pomogne oko deteta, a ona pojede pola kilograma cokolade dnevno, ne pomera se iz kuce i non - stop hrani dete. Da li i to pravdas hormonima? Sto se tice nas muskaraca, nemoj generalizovati jer nismo svi isti. Imam 36 godina, nisam u "cvetu mladosti", a nemam "pojas oko struka" ni visak kilograma. Pored toga sto volim, bavim se sportom zbog sebe i svog zdravlja a ne zato sto brinem sta ce neko misliti o meni.

sm16

pre 4 godine

Žena je bivši profesionalni i sportista, trenirala je i u trudnoci ljudi kojima je sport u krvi ne mogu bez treninga.Iskreno devojka za primer svima kad bi se ove devojcice malo ugledale na nju gde bi nam bio kraj.Nego se ugledaju na vlogerke blogerke i ostale raspade.

Ana

pre 4 godine

@ ninamandarina
Zaboravljas da je Ana ceo zivot u sportu tj dobro istrenirana. Ne mozes ocekivati od obicne zene koja se mozda samo povremeno rekreativno bavi sportom da izgleda jednako dobro nakon porodjaja kao sportistkinja koja je aktivna od 6 godine zivota. Sasvim je logicno da Ana brzo vrati figuru jer je zena potpuno utrenirana od visedecenijskog aktivnog bavljenja sportom.Ja sam u trudnoci dobila 12 kg , iz porodjajne sale izasla sa 5 kg viska i naravno da se taj visak video i da sam imala stomak. Ne moras dobiti 20 kg da bi se visak video. Na meni koja sam 164 visine svaki kg viska se vidi.Tako da ne mora biti da se neko prezderavao , jeo za dvoje i sl, prosto to je drugo stanje i nakon trudnice obicno treba vremena da se vratis na staro i da nemas stomak. Ja inace nikad nisam imala visak kg, prvi put visak sam imala tokom trudnoce i nakon porodjaja. Ima dve grupe zena koje se odmah vrate na staro- one srecnice sa dobrom genetikom i one koje su sportski aktivne ceo zivot. Ostale sve nakon porodjaja imaju bar mali visak.

Boka

pre 4 godine

Sigurno da postoji i nesto izmedju prezdrevanja i drzanja dijete u trudnoći. Valjda?! Niko me nece ubediti da bebi trebaju burek u 2 nocu ili 10 cevapa. A one koje drze neku vrstu dijete u trudnoći ne bih komentarisala. Sto se Ane tice, ko zna, prvo ona ovde ima malo siri duks, tako da ne znamo da li bas ima plocice ispod, a drugo, zasto mislite da i ona nije nesto mozda fotosopirala? Ne moramo je idealizovati jer nije starleta. Ne zaboravite da je ona jos uvek zastitno lice mnogih brendova, takoreci neka vrsta manekenke, i verovatno vodi racuna kako izgleda.

bez dioptrije

pre 4 godine

Pa to zavisi i od godina. Na fakultetu jedna moja koleginica je ostala trudna, to jest dve. Nijedn se nije ugojila, osim stomaka, izgledale su kao da su progutale lubenicu. Viđam i danas takve devojke. Inače imale su dvadeset i jednu. Verovatno i to ima uticaja. Jedna je čak pričala kako je lekar vodio kod studenata medicine i govorio da tako trba da izgleda zdrava trudnica. Nije se uopšte ugojila. inače visoka mršava devojka.

Miki

pre 4 godine

Kako bolesnih kometara ima. Nije ni bila trudna i td i td.Prvo u prvoj trudnoći imala je jasno naznačen stomak,ali onakav kada neko vodi računa o sebi.Mojoj supruzi posle radjanja drugog deteta niko od komšija nije mogao da veruje ,jer nisu ni jednog trenutka primetili stomak.Stomak je bio tu i posle porodjaj gotovo odmah je nestao.Mora se malo brinuti o sebi.Ona je samo vodila računa o ishrani i ništa više.Doduše ruku na srce i genetika ima velikog udela.Svakako da je Ana mlada žena koja brine o sebi.

una

pre 4 godine

Stomak je ispod duksa...ali, sve će to brzo da nestane jer, žena je profi sportista, nema tu sala mnogo...a i bila je mršava ko grana prije trudnoće. Možda je i ljepše da ostane koje kilo na njoj.

Tamara

pre 4 godine

@laki
Ja bih zamolila sve trudnice i one koje ce tek zatrudneti da te ne slusaju. Tako sam i ja slusala slicne pa sam tokom trudnoce jela malo ( da se ne bih puno ugojila) i dobila sam tih " idealnih po tebi" 8 i po kg ali vidis moja beba je zato provela mesec dana u inkubatoru i jos dodatnih mesec dana na ispitivanju u bolnici jer ugrozila sam njeno zdravlje svojom ponasanjem u ishrani( narocito kad sam bila u 7 , 8 i 9 mesecu jer sam malo jela da se ne bih ugojila) jer sam bila mlada i glupa da mi to koliko cu dobiti u trudnoci bude najvaznije. I to zbog takvih kakav si ti i tebi slicni. U Srbiji koja ionako pati od manjka nataliteta ti pises o idealnom broju kg koji se dobija i stavljas da je to 8, i time vrsis presiju na sve trudnice i ostale zene koje ce tek postati majke. Takvima kao sto si ti ni jedna ne treba da rodi, posto ocito ne postujes zene vec ih gledas kao konfekcijski broj . Niko ne govori o nekom prezderavanju, o 20 kg , nego o tome da se normalno treba jesti, ne preterivati, pa kako bude- a bude ne samo od jela nego i u zavisnosti od hormonskog statusa, zadrzavanja vode, gena i slicno.Ja sam svoju lekciju dobro naucila , moje dete je hvala Bogu odraslo i zdravo je , al znam da se nikad vise ne bih igrala sa zdravljem svog deteta zbog nekog broja kilograma koji neki muskarci smatraju da je idealan u trudnoci. To je moj savet za buduce mame. Opustite se, vodite racuna o ishrani- ali ne budite opterecene kilogramima, jer sve ce to na kraju da ode, pa dobile 8, 12, 15 ili 20 kg, nekoj za mesec nekoj za sest meseci a nekoj tek za godinu i po. Vazno da smo zdrave i da su nam bebe zdrave. A muskarce i njihove kriterije ( jbt oni imaju kriterije a 90% njih seta stomacine) ko sisa.

zavidnici crknite!

pre 4 godine

Aman dosta vise! Zenu ju priroda castila dobrim izgledom, a i visinom od 1,84! Ne mogu ja od 1,60 da se poredim s profesionalnom sportistkinjom od 1,84. Ana je pojam prirodne lepote, pozitivnosti, live and let live-stava, zena sa stavom koja nece dozvoliti da je neki nas dripac ponizava i mlati - a zavidni i isfrustrirani Srbi mogu samo da trube po ovim komentarima i po Instagramu. Bravo Ana!

bez dioptrije

pre 4 godine

Pa to zavisi i od godina. Na fakultetu jedna moja koleginica je ostala trudna, to jest dve. Nijedn se nije ugojila, osim stomaka, izgledale su kao da su progutale lubenicu. Viđam i danas takve devojke. Inače imale su dvadeset i jednu. Verovatno i to ima uticaja. Jedna je čak pričala kako je lekar vodio kod studenata medicine i govorio da tako trba da izgleda zdrava trudnica. Nije se uopšte ugojila. inače visoka mršava devojka.

mile

pre 4 godine

nikad nisam razumeo koliko moras biti zaludan i nemati svoj zivot da bi bio veliki fan bilo koga i da zabadas nos u sve sto taj neko radi. Al mozda sam ja lud,sta znam

Ena

pre 4 godine

@ tamara
Svaka cast Tamara. Neka ste im rekli- da zapusimo usta muskarcima koji " sve znaju i u sve se mesaju" a krkaju masno,slano, locu alkohol i skoro svaki seta stomacinu , a usudjuju se da kritikuju zene jer nisu dobile 8 nego npr 12-20 kg u trudnoci. Takvim zaista ne treba radjati. I kad smo vec takvi zaista treba i da nestanemo..Ja sam dobila 18 kg, jela sam sasvim normalno, nisam se prezderavala, al sam zadrzavala vodu. Za sest mesec nakon porodjaja sam se istopila i vratila na staro. Koga bre briga koliko sam dobila u trudnoci i kako izgledam nakon porodjaja? Koji ce to muskarac da mi stane na crtu - jel onaj koji seta stomacinu a nikad nije bio u drugom stanju? Jel on ili onaj sto je kao " sportski tip" ali iz fotelje iz koje se ne mice i u kojoj provodi vecinu vremenu uz pivo i sendvice?

ika

pre 4 godine

Ja kao lekar govorim da je normalno oko 12 kg da se dobije u trudnoći, ukoliko je zena pre toga imala normalnu težinu. Žene sa većim indeksom telesne mase trebalo bi da se ugoje nešto manje, oko 10 kg, a one mrsavice poželjno je da dodaju oko 15 kg da bi beba mogla da se normalno razvija. Neke žene su genetski obdarene da nakon porodjaja izgledaju kao da nisu tad jake, drugima se vidi da su se raširile i u kukovima i da prosto imaju više masnog tkiva koje nije njima tako lako skinuti, jer nije sve samo stvar ishrane, genetika igra jako veliku ulogu. Najmanje važno je kako neko izgleda, kad dodju deca na svet, to je jedino čemu se treba posvetiti, kao i sopstvenom zdravlju, a izgled je nevažna stvar. Važna je samo u ranim dvadesetim godinama i to je to.

Nena

pre 4 godine

@ laki
Bilo bi dobro da ne stavljate proizvoljne komentare. To sto vi zelite da vasa zena bude fit trudnica to je vasa stvar ali nemojte da solite drugima pamet i govorite kako i sta treba- da ne bi zbog vasih dezinformacija neke bebe bile rodjene sa defektima jer mame onda budu na dijeti da bi dobile kilograme koje vi smatrate idealnim i normalnim. Ja kao babica tj profesionalno osoblje, znam bolje od vas svakako, koliko je normalno da se dobije u trudnoci- to je izmedju 9 i 15 kg, najbolje 12. Nikako ne podrzavam vise od 17 kg. Ali nikako ni ispod 9kg. Retko je da zena dobije samo 8 kg i da sve bude u redu sa detetom . Zato nemojte da dajete glupe savete. Naravno nisam ni za to da se zene goje po 20 kg. Neka normalna mera za sve- a to je oko 12 kg( plus minus 2-3).

Sandra

pre 4 godine

Koliko se samo na ovakvim temama vidi koliko smo kao narod prosti, neobrazovani, neznalice, koliko volimo drugog da spustimo i slicno. Moja rodjena sestra i ja smo u istom periodu zatrudnele- razlika svega dva meseca. Posto smo suprug i ja radili kucu, tj gradili plac, bila sam veci deo svoje trudnoce kod nje ( oni imaju veliku kucu, dvoriste) . Obe smo bile trudne pa nam je to bilo nekako super. Ni jedna ni druga nikad nismo imale visak kg. Dok sam ja bila skroz opustena i jela koliko mi se jede, a u trudnoci sam imala bas jako povecan apetit , moja sestra je jela standardno, znaci duplo manje od mene- u trudnoci .Na kraju 8 meseca ja u plusu 11 kg - idealna trudnica , ona u plusu 17 kg. Obe smo bile frapirane jer prosto nije logicno, jer sam ja jela mnogo vise nego ona. To su prosto hormoni, geni, jer kako drugacije objasniti tu nelogicnost. Zajedno smo zivele za vreme trudnoce( ja sam dosla kod njih u svom 4 mesecu trudnoce) i jele i spavale i znam koliko je ko jeo. I sad ce meni kao neko da cestita kako sam vodila racuna u trudnoci a mojoj sestri ce da kazu da se prezderavala. Znaci uzas od primitivizma i neznanja.Inace moja sestra je bila prepuna vode i otuda toliko kilograma i ona se na kraju brze vratila na staro ( za 6 meseci) dok sam ja mojih 5 kg viska celih godinu dana mucila i tek onda oslabila) . Tako da vidite da nista nije logicno, niti je u redu da bilo koga prozivate.Sigurno je da ima i onih prezderacica ali licno mislim da su one zaista manji procenat trudnica. Vecina ostalih pazi u trudnoci jer ne zele da budu debele.

Boka

pre 4 godine

@Ena pa tema teksta je gojaznost ili nedostatak iste u trudnoći. A naravno da je i trudnicama, kao i svima, dozvoljeno da pojedu burek u dva nocu. Samo onda ni trudnice, a ni ostali koje pominjes, posto je ispalo da sam se na trudnice ostrvila, ne smeju da se zale i cude sebi sto su gojazni, a npr evo Ana Ivanovic vitka. Veruj mi, i sama sam pojela 1000 puta burek u 2 nocu, ali nemojmo se lagati-ta egzibicija coveku ne treba, bila u pitanju trudnica ili ne, ne zbog izgleda, nego i zbog zdravlja. Ne moras biti nutricionista da bi znao da si zacepio zeludac i creva sa tom masnocom. Svi se smejemo zdravoj hrani, i ja, a onda kad nam se razboli neko blizak, onda-ju pa otkud to, sta bi. Mi smo inace nacija koja najvise u Evropi konzumira beli hleb, i prvi na listi po oboljenjima od kardiovaskularnih bolesti.

Nina

pre 4 godine

Za "Ivan Bg".
Sto bi neko bio ljubomoran,ako kaze ono sto je realno.Nema razloga da neko ko je bogat i srecan kroz zivot,da ne izgleda dobro,kad ima sve moguce uslove.Nemoze isto tako izgledati neko ko mora da radi teske poslove nedovoljno placene,sto vazi za vecinu u Srbiji.Al zato ce da se dive svakom ko zivi pet puta bolje.Bolji zivot bolji i izgled,tu nema sta..zato samo ne razumem toliko divljenje necijem fizickom izgledu i toliku ushicenost,ko god od tih bogatasa da je u pitanju.

Ena

pre 4 godine

@ boka
Ispada da je greh ako trudnica pojede burek u toku noci, a sasvim prihvatljivo ako to uradi bilo ko ko nije u drugom stanju. Zasto je prihvatljivo da se prezderava bilo ko ko nije i drugom stanju ( a veliki broj ljudi kod nas zdere u nenormalnim kolicinama) a problem je ako trudnica pozeli taj burek u toku noci? Ispada da je svima dozvoljeno da jedu puno i da imaju visak kilograma, osim izgleda trudnicama i porodiljama- njima se prebrojava svaki zalogaj i svaki kilogram koji dobiju u trudnoci. Valjda vidite koliko je to besmisleno i licemerno.
Naravno da treba da postoji mera za sve ljude u vezi s hranom, ali ako je u trudnici normalno dobiti od 9 od 15 kg, zasto ljudi drame oko svega toga. Normalno je i 9 a normalno je i 15. Bilo bi pozeljno da nije iznad toga ali desava se najcesce onim zenama koje zadrzajj vodu.

lela

pre 4 godine

Haha cuj ove nase infantilne muskarce sto kukaju da zene ne vode racuna posle porodjaja, a ja ne pamtim kad sam na ulici videla zgodnog muskaraca...bukvalno jedan u milion. Oni i bez porodjaja sa 25 vec furaju pivski stomak, mlitavi, pogrbljeni, tuga! I ne bi to ni bio veliki problem (nije sve u izgledu), ali takvi se prvi nadju da zakeraju i traze mane na devojkama o kojima mogu samo da mastaju.

Filmofil

pre 4 godine

Gordana, 8. septembar 2019 02:22

Svaku glupost covek moze da procita. Treba da daje dnevni izvestaj da bi neko prato njenu trudnicu.

Odabrali su da im se dete rodi u SAD da bi imalo njihovi drzavljanstvo. Covek igra fudbal tamo. Nemacko ili srpsko dodje kao bonus.

Maja

pre 4 godine

@ vojvodjanin
Aha ,tebi svaka cast ali ajde budi iskren. Pogledaj svoje okruzenje ili sta vidis na ulici oko sebe i reci - koliko vidis fit muskaraca a da imaju vise od 30 godina? Ja jako malo, skoro da ih nema. Vecina ima stomacine i visak kg. Ako tako budes posmatrao onda ces biti manje strog prema trudnicama i porodiljama.

Nina

pre 4 godine

Pogledaj sama sta si napisala , pises kako drugi pisu gluposti, a ti si napisala najvecu. Citiram " stroga dijeta u trudnoci"
Nema dijete a kamoli stroge dijete u trudnoci , treba jesti sve ali umereno da bi dete dobilo sve sto je potrebno( tu ne mislim na grickalice i sl, ali treba jesti sve ostalo) .

MaLa

pre 4 godine

Evo ja sam u trudnoći dobila 10,5 kg, iz bolnice izašla sa 3 kg više nego pre trudnoće. U prve dve sedmice po porođaju sam zbog anemije i slabog apetita izgubila i taj visak i još smrsala, tako da sam izgledala kao avet. Toliko sam bila iscrpljena i slabasna da bih se vrlo rado u tom trenutku menjala sa nekom kojoj je ostalo deset kila viska a mogla je normalno da jede i funkcioniše. Tako da je po mom mišljenju važno prvenstveno da se majka i beba dobro osecaju, a telu treba dati vremena da dođe u normalu, uzeti vremena za oporavak a onda ganjati liniju. To vreme je kod žena veoma različito i nije se pametno opterećivati drugima i ravnati po njima. Ani su treniranje i pravilna ishrana takoreći način života, tako da za nju zaista nije čudno sto je brzo vratila liniju. Inače, izgleda lepo i sto je još važnije, srećno i zadovoljno.

uhbaš

pre 4 godine

Ana je stvetski nivo zene koja nece dopustiti gojaznost, koja zeli da jos par godina drzi svoju lepotu i svaka jos cast... na zalost veliki broj nasih zena, posle porodaja, ostanu debele,gojazne, ne trude se da opet vrate lepu liniju ...
(pa ne, 6. septembar 2019 17:16)

Vau a bas imaju iste uslove ko Ana da smrsaju. Ako ce muski da sede kod kuce dacuvaju bebu ili da plate dadilju i nase ce zene ovako izgledati. pa koliko je Ana Nikolic onomad dobila u trudnoci pa sad sasvim fino izgleda. Nije samo jaka volja dovoljna na zalost. Kolko para, tolko muzike.

Gaga

pre 4 godine

@ lady in red
Naravno da nije dobro dobiti u trudnoci 20+ kilograma, ali znam da je kod velikog broja takvih trudnica ustvari doslo do nakupljanja tj zadrzavanja vode , pa otuda taj broj kilograma. Vecini njih taj visak jako brzo otpadne , jer to bila voda.I vecini ostane od 5-10 kg viska koje posle vremenom izgube. Ja znam masu takvih zena. Ja sam dobila u trudnoci 11 kg ali sam posle muku mucila da izgubim ona 4 kg viska, a moja kuma je dobila 21 kg i za tri meseca se vratila u staro stanje. Bila je puna vode. Tako da ni broj dobijenih kg ne daje uvek realnu sliku. Najbolje da svako gleda sebe i ne komentarise puno.

X 24

pre 4 godine

Preplavljeni smo tekstovima tipa ko se brzo vratio a ko se nije brzo vratio u predporodjajnu težinu. Isto tako , preplavljeni smo tekstovima o "ikonama " stila, koja zena je šta obukla i slicno .Drugim rečima, žena se svodi na objekat. Koje poruke kao mediji vi šaljete devojčicama?
Ovamo priča o rodnoj ravnopravnost na drugoj strani.
To nikako ne ide zajedno.

Moje iskustvo

pre 4 godine

Po prirodi sam okruglasta, takva sam od rodjenja. Tek kada sam sebe prihvatila takvu kakva sam, pocela sam bolje da kontrolisem tezinu. “Bojala sam se da cu se u trudnoci ugojiti previse, ali se desilo da sam nedelju dana posle porodjaja imala 3kg manje nego na pocetku trudnoce. Do 7 meseca neki nisu primetili da sam Nisam se suzdrzavala u jelu, ali nisam imala nikakve napade gladi ili specijalne zelje. Jedino sto mi se gadilo slatko. Mislim da sve zavisi od pojedinacne predispozicije nekoga.

Jelena

pre 4 godine

Ana moze da izgleda tako jer je od malena veoma fizicka aktivna u sportu. Nije reper za ostale zene niti treba da bude, niti bilo ko treba da se poredi sa njom jer to nije postena usporedba. Ja sam uvek bila vitka i tokom trudnoce sam manje vise dobila samo stomak ukupno 11 kg. Kad sam se porodila vec nakon 5-6 dana zaista sam imala slicnu liniju kao pre trudnoce ali , jedno veliko ali, nista zaista nije bilo isto. Rasirili se kukovi i ostao mali ali otromboljeni stomacic. Kilaza samo 1 kg vise nego pre trudnoce ali potpuno sam drugacije izgledala siri kukovi, cudan stomak. I trebalo je godinu dana da stomak dodje na svoje ( u smislu da bude cvrst kao ranije) dok su nazalost kukovi i dalje ostali siri nego ranije, pa mi mnoge stare farmerke vise ne odgovaraju. Anu kad vidite ne bi niko rekao da se uopste poradjala, uski kukovi ona se uopste nije rasirila u tom delu sto je generalno retkost. Tako da nije fer porediti nju sa ostalima. Plus zena je visoka preko 180, prosecna zena je visoka oko 168 i ne moze se ocekivati proporcije kakve su kod Ane. Moja sestra je dobila u trudnoci 10 kg ali posto je visoka samo 160 izgledala je debeljuskasto, iako je realno dobila idealnu kilazu u trudnoci. Prosto je tako. Ana i da je dobila 15 kg manje bi joj se primetilo nego nekoj nizoj 9 kg . Zato su to glupe stvari za poredjenje.