Izgled ili nešto drugo: Muškarcima su ovakve žene najprivlačnije

Ponedeljak, 30.09.2019.

18:06

Izvor: super zena

Izgled ili nešto drugo: Muškarcima su ovakve žene najprivlaènije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

kraljica

pre 4 godine

(Liberače, 4. oktobar 2019 12:21)
Iz onog što ste napisali se provlači motiv da dobri i pametni momci zaslužuju ljepotice. To ima samo u bajkama. Ne može svako da ima ljepoticu, nisu one nagrada niti orden koji vam društvo duguje za vaše zasluge. Dobri i pametni momci zaslužuju dobre i pametne djevojke i obrnuto, a u kakvom pakovanju, to vam niko ne garantuje. Nije dokazano ni da dobri i pametni momci u inostranstvu obavezno nađu ljepoticu koja im je ovdje bila nedostižna. Može, ali ne mora da bude, anegdotalni primjeri nisu dokaz. Prije će biti da ih tamo nije briga šta će ortaci reći, pa im je tamo ljepotica i ona koju ovdje ne bi pogledali.
Drugo, ne bih se složila sa generalizacijom da su lijepe i privlačne djevojke najčešće sa polusvijetom, kako ste ga opisali. Šta smatramo lijepim i privlačnim je stvar ličnih preferencija koje mogu biti pod uticajem vaspitanja i dominantne kulture. Što je lijepo Vama, ne mora biti i meni. Kod nas je dominantna balkanska grand estetika i trandža stil, pa nije čudo da se takve osobe sparuju sa kockastim zgubidanima. Svako traži u jatu u kojem se kreće. Teško da ćete naći privlačnu intelektualku sa nekom baš budaletinom. Zato nema logike ni da vi sa ozbiljnim fakultetima i planovima u životu uopšte uzimate u obzir žene kojima su domet kockasti zgubidani. Bilo da ste ovdje ili u inostranstvu, bez obzira na drugačiju konjunkturu.

Liberače

pre 4 godine

@ Kraljica

Ako je sve to tako bilo bi lepo da nam objasnite zasto kod nas naljlepse,a pod time ne podrazumevam "estetski doradjene" vec zaista lepe i privlacene devojke, imaju prevashodno, da ne kazem iskljucivo, momci koje bih najblaze opisao kao polusvet...nabildovani, isarani polu-kriminalci koji su od skole videli veliki odmor,jedva malo pismeniji skorojevici, tatini sinovi koji potvrdjuju da kod nas uspeh i sposobnost, kako god shvacena, presatje u drugoj, najkasnije trecoj generaciji i gradske face i smekeri citaj zgubidani koji trose nasledstvo a koji su od svih navedenih mozda najmanje antipaticni. Iz moje generacije sa Masinskog fakulteta 4/5 momaka dok je bilo ovde imalo je prilicne probleme da nadje devojku a i one koje su nasli... pa recimo da im fizicka lepota nije bila jak adut. I gle cuda, svi ti momci kada su optisli preko, a i sami pretpostavljam znate koliko nam je odliv tehnicke inteligencije, nadjose lepe devojke - istina ne nase nego sto lokalne sto sa svih strana sveta, pozenise i sve kako i treba da bude sa vrednim i pametnim momcima koji su usto i dobri ljudi.

Бацач пламена

pre 4 godine

@Lina

,,Ipak, muškarac mora biti pametniji od žene. I bogatiji. Ona lepša.''

За овакав однос између мушкарца и жене постоји адекватан назив. Синоним му је најстарији занат. Узгред - ,,сељО''? Хахахахахахахахаха!

...

pre 4 godine

@(kraljica, 3. oktobar 2019 13:18) sve tacno. Ali, ovo treba da citaju devojke a ne muskarci. Devojke same svesno ili nesvesno zele imucnije momke (to se vidi kroz sredjivanje, sminkanje, gomilanje garderobe, tasni i cipela, ruckovi, vecere, ekskluzivna letovanja, promovisanja na drustvenim mrezama, davanje paznje imucnijim momcima, laksi pristup komunikaciji, druzenje sa njima,...). Sa strane muskarca, to sve deluje lepo u pocetku, ali tokom vremena oni shvataju da su u mnogim kategorijama ispred svojih devojaka (prvenstveno obrazovanje i imovina, a onda i konkurencija od strane drugih devojaka koje su ga okarakterisale kao pozeljnog, pa onda sve ostalo) pa pocinje da se ponasa tako kako si ti opisala.

kraljica

pre 4 godine

(..., 2. oktobar 2019 22:22)
Nauka i stvarni život kažu da takvi koji su ispod njihove lige često imaju tendenciju da pokušavaju zadržati partnerke ljubomorom, kontrolom, pokušajima prinude, verbalnim omalovažavanjem i drugim taktikama (uključujući i nasilje) nesigurnih muškaraca, koji bi da mnogo dobiju, a da malo ulože u odnos, bilo da su prirodno škrti u svemu ili da imaju malo kvaliteta da ponude. To je vrlo često iskustvo žena. Da ne pominjem ekstremne slučajeve da žene plate glavom kad odu od takvih. Ulaganje u odnos tako da partnerka bude zadovoljna i da sama ne poželi da ode za njih je previše "skupa" strategija (ne mislim na materijalno) - mnogo truda kojem nisu skloni, nisu tako vaspitavani ili im je nezamislivo da to rade, zbog svjesnog ili nesvjesnog omalovažavanja žena i negiranja njihovih potreba. Ukratko, šta ima on da se trudi, ona treba da postoji radi njega i odakle joj pravo da hoće nešto bolje.
Pa se vi čudite što žene to neće. Budite vi face i muškarci vrijedni snage, ljubavi i pažnje, da ona koju zavolite i sama voli vas najviše, toliko da vas ne bi dala ni za šta na svijetu. Od takvog nijedna nije pobjegla. Samo od onih što liče na muškarce, a ništa od toga nisu. I da, pare ne mogu da vas takvim naprave. Samo mogu da vam kupe lažnu naklonost ako nemate muškog herca i petlje.

Lina

pre 4 godine

Ooo, opet ovi što odvajaju ljude u neke "klase" po njihovim merilima! Pa kao sa godinama se smanjuju kriterijumi, pa niko ih neće. Hoće, hoće, svaka se može udati kada poželi i za koga poželi, od pamtiveka je tako. Svaka zna zašto je neko hoće, da li zbog para koje ona ima, lepote ili nečeg trećeg. Meni ne treba ni glup ni ružan ni neobrazovan ni siromašan, jer ne znam šta bih radila sa njim. Probala samo neobrazovanog, to je živa katastrofa, toliko zavisti i omalovažavanja, kompleksa... Ipak, muškarac mora biti pametniji od žene. I bogatiji. Ona lepša. I to njima dvoma, ne kako ih neki seljo bacačplamena doživljava, jer je ipak to njihov život, nije realnost mišljenje nekog iskompleksiranog selje...

...

pre 4 godine

Samo spram sebe (obrazovanje, ciljevi, imovina, status, izgled,...). Ove ispod tvoje "lige" se osecaju uspesnim ako te "navataju" a one iznad te gledaju kao gmizavca i jure krupnije "ribe" (bar donekle dok ih ne stignu godine ili dok "ne sazre" a onda ce da ubedjuju kako proslost nije vazna i kako svi pravimo greske).

@IntruderBrokoli-devojkama obicno smeta ako je muskarac ispod njihove "lige" a ne smeta im onaj iznad njihove "lige", njemu se predaju bez puno razmisljanja zato sto se ne zna kada ce se pojaviti slicna prilika. Jako lepo mas ubedjujete kako je normalno da bankar/inzenjer/doktor bude sa pekarkom, a obrnuto nikako. Obicno kazete "sta jedna doktorka ima da trazi sa pekarom, o cemu ce da pricaju". Jao jao, samo vucete na svoju stranu i pravite se lude, a ovamo trubite o nekoj ravnopravnosti.

ja

pre 4 godine

ma najprivlacnija je ona kada se nasmeje popravi mi raspolozenje,ili nam se pogledi sretnu prosto poludim,ili kada pomeri kovrdže sa lica srce momentalno trokira .E takva meni treba,a ne plastična,bogata ili nešto trece m

Бацач пламена

pre 4 godine

Наравно да је битан и изглед и колико зарађује и шта има од школе. Не тражим да ме издржава, нити да буде мис света, али не може да ми се не свиђа и да буде необразована. Доста је мени оних фора ,,битна је душа'', а овамо та душа резервисана само за мушкарце који су две лиге изнад ње и којима нема реално шта да понуди, док оне мушкарце испод третира као парамецијуме. Јок!

8

pre 4 godine

Vrlo je simptomaticna prevelika muska sirokogrudost iza koje se cesce krije muska neambicioznost a kada je rec o udvaranju ,linija manjeg angazovanja nego bas emancipacija.Naravno da mislim da zene treba da rade na svom obrazovanju ,samopouzdanju ali da bar malo sacuvaju svoju neznost za muskarca,zivotnog partnera.

ja

pre 4 godine

Jasam, ono što se kaže prilika, audi a6, kuća, 40 godina, razveden (žena je mene prevarila). Odustao sam od traženja, jer želim običnu, normalnu,, nenametljivu, onu koja kad se našminka to ni ne primetiš, ali pre svega onu sa kojom provedeš par sati koji prodju kao par minuta. Na moju žalost to su pravi frajeri već osvojili za sebe i nema takvih.

Društveni poredak

pre 4 godine

Većinom se sve svede na dnevnu jurnjavu za preživljavanje, a karakteri su lutrija, tako da je i sve jedna velika lutrija.

balkanosapiens

pre 4 godine

@Marko
"Samo da je zgodna, lepa, da radi po kuci i kuva i naravno da nema tabua u seksu. Za sve ostalo imam drugare."
E, a i ti ga kolega baš malo pretera.
U današnje vreme brze hrane i bezbroj svetskih restorana, ti bi još da ti radi po kući, i još da zna da dobro kuva!? Žena nije automat, pa da samo ubaciš žeton i on sve ostalo sam odradi.

Iskren momak

pre 4 godine

A kod mene sve bude u fazon divan,dobar prema al nešto šibicat vrlo teško a vezu ni na vidiku.
I plus nevin sa 29 još uvek. Kažu kriv sam!?! Ne one su te ko je neće sa mnom pa ništa. Osim da budemo priljatelji. A godine mi prošle nadajući za nešto od prilike koju tražim i na kraju ništa. Samo se trudim čekam i nadam se. Dokle bre ?? Dok ne budem stvarno matora osoba a tad neću biti primetan kao što je dok si mlad..

zenskinja

pre 4 godine

Ovde na balkanu takve zele da uniste. Ne znam cemu ta bolesna potreba nasih muskaraca da se uspesna ostvarena zena pokusa poniziti na svaki nacin. Gomilu takvih primera znam, a jednom sam i ja dozivela. Pokusaju da te slome, eto, to im bustuje ego. Ne znam

Dadara

pre 4 godine

Živeo sa jednom takvom 7 godina. Čak se i razvela zbog mene. I onda sam venuo I gubio sebe malo po malo. Za nju ste crtica u rokovniku i treba da budete srećni kada dodjete na red od posla, obaveza, telefona... I da živite njen život. Neka hvala. Nikad više. Sad je veliki šef i direktor. Poželeo sam joj sve avione i kamione ovog sveta da ih stavi na jastuk uvece. Ja sad u inostranstvu I ne prestaje da mi piše svaki dan.

Superhik

pre 4 godine

Naravno da je bolje živeti sa nekim ko bolje misli i više zarađuje od tebe pod uslovom da on(a) želi da sve svoje bogatstvo, mudrost i uspeh podeli sa tobom ! Stvar je u tome što ljudi mahom žele da udruže glupost ,siromaštvo i lenjost , a da prethodno navedeno zadrže isključivo za sebe !

Vatra

pre 4 godine

Pa naravno da im treba zena koja ce napraviti prvi korak posto oni sam nisu bas nesto preterano sposobni!
(Malisha, 30. septembar 2019 21:33)

Nije problem prvi korak, napravio sam ih koliko volis, nikakav problem, sa uzivanjem, ali je problem sto ja mnogo koracam jer nemam auto, a i sa kintom sam kratak. Tako da koraci nisu problem.
Sa druge strane imas gomilu "tutumraka" koji bas nisu sposobni ni pijani da pridju ali to nije problem, cura sama dodje.
Gtdje od toga je samo kad ti se nakaci neka uporna (a misli da je pametna i sigurna u sebe) pa te davi kao zmija zabu.

Volina

pre 4 godine

Ja bi to volio vise od svega da jednu takvu zemsku zbarim da probam da naucim odnje svasta u zivotu o nauci i vaznim stvarima za koe bi trebo da citam knjige a lakse mi ovako nemoram da se trudim samo uzivam i jos plus toga dobivam i seks

Si

pre 4 godine

Sa posledniim pasusom bih se slozio. Ume da bude simpaticno i privlacno. Sa zenama koje vise vole svoj posao i lici prosperitet od porodice i njenog prosperiteta najradije bih im se unapred zahvalio.

humanista

pre 4 godine

Delim misljenje da je dobro imati suprugu koja je inteligentna i iz cijih obicnih razgovora, muskarac moze dosta toga i da nauci.Zene nas radjaju odgajaju zavode pa zasto onda ospoavati im ono sto on jesu i zele.

Balkanikusi

pre 4 godine

Samo da je zgodna, lepa, da radi po kuci i kuva i naravno da nema tabua u seksu. Za sve ostalo imam drugare.
(Marko, 30. septembar 2019 18:45)

Plati cistacicu, plati prostititku a za ostalo imas drugare.
Nego poenta zene je da ti rinta i sluzi za seks. Onda se bunite kada i vi za nedto treba da posluzite i budete iskorisceni, ona bi trebala biti "nesebicna".
Hoce to.

Gretchen

pre 4 godine

Jos jedno 'istrazivanje' koje gura zenski badass pristup, zasto, odavno vise niko i ne pita, dojadili ste i Bogu i ljudima.

Ovde se, po 463235677678907098- ti put provlaci poruka da zene treba da budu obrazovanije, placenije i inteligentnije, naprosto kvalitetnija ljudska bica od muskaraca, kao da je to neko vecito guranje prsta u oko i takmicenje, a ne veza, dosadno je, zamorno i ponavlja se do imbecilnosti.

Pustite nas da zivimo jedan jedini dan bez te propagande aman!

Evo meni prvom ne pada napamet ni da li je obrazovanija, samouverenija i ne znam ni ja sa kakvim jos agresivnim superlativima, potrebna mi je samo srodna dusa.

Balkanikusi

pre 4 godine

Samo da je zgodna, lepa, da radi po kuci i kuva i naravno da nema tabua u seksu. Za sve ostalo imam drugare.
(Marko, 30. septembar 2019 18:45)

Plati cistacicu, plati prostititku a za ostalo imas drugare.
Nego poenta zene je da ti rinta i sluzi za seks. Onda se bunite kada i vi za nedto treba da posluzite i budete iskorisceni, ona bi trebala biti "nesebicna".
Hoce to.

Gretchen

pre 4 godine

Jos jedno 'istrazivanje' koje gura zenski badass pristup, zasto, odavno vise niko i ne pita, dojadili ste i Bogu i ljudima.

Ovde se, po 463235677678907098- ti put provlaci poruka da zene treba da budu obrazovanije, placenije i inteligentnije, naprosto kvalitetnija ljudska bica od muskaraca, kao da je to neko vecito guranje prsta u oko i takmicenje, a ne veza, dosadno je, zamorno i ponavlja se do imbecilnosti.

Pustite nas da zivimo jedan jedini dan bez te propagande aman!

Evo meni prvom ne pada napamet ni da li je obrazovanija, samouverenija i ne znam ni ja sa kakvim jos agresivnim superlativima, potrebna mi je samo srodna dusa.

Superhik

pre 4 godine

Naravno da je bolje živeti sa nekim ko bolje misli i više zarađuje od tebe pod uslovom da on(a) želi da sve svoje bogatstvo, mudrost i uspeh podeli sa tobom ! Stvar je u tome što ljudi mahom žele da udruže glupost ,siromaštvo i lenjost , a da prethodno navedeno zadrže isključivo za sebe !

humanista

pre 4 godine

Delim misljenje da je dobro imati suprugu koja je inteligentna i iz cijih obicnih razgovora, muskarac moze dosta toga i da nauci.Zene nas radjaju odgajaju zavode pa zasto onda ospoavati im ono sto on jesu i zele.

Si

pre 4 godine

Sa posledniim pasusom bih se slozio. Ume da bude simpaticno i privlacno. Sa zenama koje vise vole svoj posao i lici prosperitet od porodice i njenog prosperiteta najradije bih im se unapred zahvalio.

Vatra

pre 4 godine

Pa naravno da im treba zena koja ce napraviti prvi korak posto oni sam nisu bas nesto preterano sposobni!
(Malisha, 30. septembar 2019 21:33)

Nije problem prvi korak, napravio sam ih koliko volis, nikakav problem, sa uzivanjem, ali je problem sto ja mnogo koracam jer nemam auto, a i sa kintom sam kratak. Tako da koraci nisu problem.
Sa druge strane imas gomilu "tutumraka" koji bas nisu sposobni ni pijani da pridju ali to nije problem, cura sama dodje.
Gtdje od toga je samo kad ti se nakaci neka uporna (a misli da je pametna i sigurna u sebe) pa te davi kao zmija zabu.

Volina

pre 4 godine

Ja bi to volio vise od svega da jednu takvu zemsku zbarim da probam da naucim odnje svasta u zivotu o nauci i vaznim stvarima za koe bi trebo da citam knjige a lakse mi ovako nemoram da se trudim samo uzivam i jos plus toga dobivam i seks

ja

pre 4 godine

Jasam, ono što se kaže prilika, audi a6, kuća, 40 godina, razveden (žena je mene prevarila). Odustao sam od traženja, jer želim običnu, normalnu,, nenametljivu, onu koja kad se našminka to ni ne primetiš, ali pre svega onu sa kojom provedeš par sati koji prodju kao par minuta. Na moju žalost to su pravi frajeri već osvojili za sebe i nema takvih.

zenskinja

pre 4 godine

Ovde na balkanu takve zele da uniste. Ne znam cemu ta bolesna potreba nasih muskaraca da se uspesna ostvarena zena pokusa poniziti na svaki nacin. Gomilu takvih primera znam, a jednom sam i ja dozivela. Pokusaju da te slome, eto, to im bustuje ego. Ne znam

Бацач пламена

pre 4 godine

Наравно да је битан и изглед и колико зарађује и шта има од школе. Не тражим да ме издржава, нити да буде мис света, али не може да ми се не свиђа и да буде необразована. Доста је мени оних фора ,,битна је душа'', а овамо та душа резервисана само за мушкарце који су две лиге изнад ње и којима нема реално шта да понуди, док оне мушкарце испод третира као парамецијуме. Јок!

balkanosapiens

pre 4 godine

@Marko
"Samo da je zgodna, lepa, da radi po kuci i kuva i naravno da nema tabua u seksu. Za sve ostalo imam drugare."
E, a i ti ga kolega baš malo pretera.
U današnje vreme brze hrane i bezbroj svetskih restorana, ti bi još da ti radi po kući, i još da zna da dobro kuva!? Žena nije automat, pa da samo ubaciš žeton i on sve ostalo sam odradi.

Društveni poredak

pre 4 godine

Većinom se sve svede na dnevnu jurnjavu za preživljavanje, a karakteri su lutrija, tako da je i sve jedna velika lutrija.

Dadara

pre 4 godine

Živeo sa jednom takvom 7 godina. Čak se i razvela zbog mene. I onda sam venuo I gubio sebe malo po malo. Za nju ste crtica u rokovniku i treba da budete srećni kada dodjete na red od posla, obaveza, telefona... I da živite njen život. Neka hvala. Nikad više. Sad je veliki šef i direktor. Poželeo sam joj sve avione i kamione ovog sveta da ih stavi na jastuk uvece. Ja sad u inostranstvu I ne prestaje da mi piše svaki dan.

kraljica

pre 4 godine

(Liberače, 4. oktobar 2019 12:21)
Iz onog što ste napisali se provlači motiv da dobri i pametni momci zaslužuju ljepotice. To ima samo u bajkama. Ne može svako da ima ljepoticu, nisu one nagrada niti orden koji vam društvo duguje za vaše zasluge. Dobri i pametni momci zaslužuju dobre i pametne djevojke i obrnuto, a u kakvom pakovanju, to vam niko ne garantuje. Nije dokazano ni da dobri i pametni momci u inostranstvu obavezno nađu ljepoticu koja im je ovdje bila nedostižna. Može, ali ne mora da bude, anegdotalni primjeri nisu dokaz. Prije će biti da ih tamo nije briga šta će ortaci reći, pa im je tamo ljepotica i ona koju ovdje ne bi pogledali.
Drugo, ne bih se složila sa generalizacijom da su lijepe i privlačne djevojke najčešće sa polusvijetom, kako ste ga opisali. Šta smatramo lijepim i privlačnim je stvar ličnih preferencija koje mogu biti pod uticajem vaspitanja i dominantne kulture. Što je lijepo Vama, ne mora biti i meni. Kod nas je dominantna balkanska grand estetika i trandža stil, pa nije čudo da se takve osobe sparuju sa kockastim zgubidanima. Svako traži u jatu u kojem se kreće. Teško da ćete naći privlačnu intelektualku sa nekom baš budaletinom. Zato nema logike ni da vi sa ozbiljnim fakultetima i planovima u životu uopšte uzimate u obzir žene kojima su domet kockasti zgubidani. Bilo da ste ovdje ili u inostranstvu, bez obzira na drugačiju konjunkturu.

Iskren momak

pre 4 godine

A kod mene sve bude u fazon divan,dobar prema al nešto šibicat vrlo teško a vezu ni na vidiku.
I plus nevin sa 29 još uvek. Kažu kriv sam!?! Ne one su te ko je neće sa mnom pa ništa. Osim da budemo priljatelji. A godine mi prošle nadajući za nešto od prilike koju tražim i na kraju ništa. Samo se trudim čekam i nadam se. Dokle bre ?? Dok ne budem stvarno matora osoba a tad neću biti primetan kao što je dok si mlad..

ja

pre 4 godine

ma najprivlacnija je ona kada se nasmeje popravi mi raspolozenje,ili nam se pogledi sretnu prosto poludim,ili kada pomeri kovrdže sa lica srce momentalno trokira .E takva meni treba,a ne plastična,bogata ili nešto trece m

8

pre 4 godine

Vrlo je simptomaticna prevelika muska sirokogrudost iza koje se cesce krije muska neambicioznost a kada je rec o udvaranju ,linija manjeg angazovanja nego bas emancipacija.Naravno da mislim da zene treba da rade na svom obrazovanju ,samopouzdanju ali da bar malo sacuvaju svoju neznost za muskarca,zivotnog partnera.

kraljica

pre 4 godine

(..., 2. oktobar 2019 22:22)
Nauka i stvarni život kažu da takvi koji su ispod njihove lige često imaju tendenciju da pokušavaju zadržati partnerke ljubomorom, kontrolom, pokušajima prinude, verbalnim omalovažavanjem i drugim taktikama (uključujući i nasilje) nesigurnih muškaraca, koji bi da mnogo dobiju, a da malo ulože u odnos, bilo da su prirodno škrti u svemu ili da imaju malo kvaliteta da ponude. To je vrlo često iskustvo žena. Da ne pominjem ekstremne slučajeve da žene plate glavom kad odu od takvih. Ulaganje u odnos tako da partnerka bude zadovoljna i da sama ne poželi da ode za njih je previše "skupa" strategija (ne mislim na materijalno) - mnogo truda kojem nisu skloni, nisu tako vaspitavani ili im je nezamislivo da to rade, zbog svjesnog ili nesvjesnog omalovažavanja žena i negiranja njihovih potreba. Ukratko, šta ima on da se trudi, ona treba da postoji radi njega i odakle joj pravo da hoće nešto bolje.
Pa se vi čudite što žene to neće. Budite vi face i muškarci vrijedni snage, ljubavi i pažnje, da ona koju zavolite i sama voli vas najviše, toliko da vas ne bi dala ni za šta na svijetu. Od takvog nijedna nije pobjegla. Samo od onih što liče na muškarce, a ništa od toga nisu. I da, pare ne mogu da vas takvim naprave. Samo mogu da vam kupe lažnu naklonost ako nemate muškog herca i petlje.

...

pre 4 godine

Samo spram sebe (obrazovanje, ciljevi, imovina, status, izgled,...). Ove ispod tvoje "lige" se osecaju uspesnim ako te "navataju" a one iznad te gledaju kao gmizavca i jure krupnije "ribe" (bar donekle dok ih ne stignu godine ili dok "ne sazre" a onda ce da ubedjuju kako proslost nije vazna i kako svi pravimo greske).

@IntruderBrokoli-devojkama obicno smeta ako je muskarac ispod njihove "lige" a ne smeta im onaj iznad njihove "lige", njemu se predaju bez puno razmisljanja zato sto se ne zna kada ce se pojaviti slicna prilika. Jako lepo mas ubedjujete kako je normalno da bankar/inzenjer/doktor bude sa pekarkom, a obrnuto nikako. Obicno kazete "sta jedna doktorka ima da trazi sa pekarom, o cemu ce da pricaju". Jao jao, samo vucete na svoju stranu i pravite se lude, a ovamo trubite o nekoj ravnopravnosti.

Lina

pre 4 godine

Ooo, opet ovi što odvajaju ljude u neke "klase" po njihovim merilima! Pa kao sa godinama se smanjuju kriterijumi, pa niko ih neće. Hoće, hoće, svaka se može udati kada poželi i za koga poželi, od pamtiveka je tako. Svaka zna zašto je neko hoće, da li zbog para koje ona ima, lepote ili nečeg trećeg. Meni ne treba ni glup ni ružan ni neobrazovan ni siromašan, jer ne znam šta bih radila sa njim. Probala samo neobrazovanog, to je živa katastrofa, toliko zavisti i omalovažavanja, kompleksa... Ipak, muškarac mora biti pametniji od žene. I bogatiji. Ona lepša. I to njima dvoma, ne kako ih neki seljo bacačplamena doživljava, jer je ipak to njihov život, nije realnost mišljenje nekog iskompleksiranog selje...

Liberače

pre 4 godine

@ Kraljica

Ako je sve to tako bilo bi lepo da nam objasnite zasto kod nas naljlepse,a pod time ne podrazumevam "estetski doradjene" vec zaista lepe i privlacene devojke, imaju prevashodno, da ne kazem iskljucivo, momci koje bih najblaze opisao kao polusvet...nabildovani, isarani polu-kriminalci koji su od skole videli veliki odmor,jedva malo pismeniji skorojevici, tatini sinovi koji potvrdjuju da kod nas uspeh i sposobnost, kako god shvacena, presatje u drugoj, najkasnije trecoj generaciji i gradske face i smekeri citaj zgubidani koji trose nasledstvo a koji su od svih navedenih mozda najmanje antipaticni. Iz moje generacije sa Masinskog fakulteta 4/5 momaka dok je bilo ovde imalo je prilicne probleme da nadje devojku a i one koje su nasli... pa recimo da im fizicka lepota nije bila jak adut. I gle cuda, svi ti momci kada su optisli preko, a i sami pretpostavljam znate koliko nam je odliv tehnicke inteligencije, nadjose lepe devojke - istina ne nase nego sto lokalne sto sa svih strana sveta, pozenise i sve kako i treba da bude sa vrednim i pametnim momcima koji su usto i dobri ljudi.

Бацач пламена

pre 4 godine

@Lina

,,Ipak, muškarac mora biti pametniji od žene. I bogatiji. Ona lepša.''

За овакав однос између мушкарца и жене постоји адекватан назив. Синоним му је најстарији занат. Узгред - ,,сељО''? Хахахахахахахахаха!

...

pre 4 godine

@(kraljica, 3. oktobar 2019 13:18) sve tacno. Ali, ovo treba da citaju devojke a ne muskarci. Devojke same svesno ili nesvesno zele imucnije momke (to se vidi kroz sredjivanje, sminkanje, gomilanje garderobe, tasni i cipela, ruckovi, vecere, ekskluzivna letovanja, promovisanja na drustvenim mrezama, davanje paznje imucnijim momcima, laksi pristup komunikaciji, druzenje sa njima,...). Sa strane muskarca, to sve deluje lepo u pocetku, ali tokom vremena oni shvataju da su u mnogim kategorijama ispred svojih devojaka (prvenstveno obrazovanje i imovina, a onda i konkurencija od strane drugih devojaka koje su ga okarakterisale kao pozeljnog, pa onda sve ostalo) pa pocinje da se ponasa tako kako si ti opisala.

Volina

pre 4 godine

Ja bi to volio vise od svega da jednu takvu zemsku zbarim da probam da naucim odnje svasta u zivotu o nauci i vaznim stvarima za koe bi trebo da citam knjige a lakse mi ovako nemoram da se trudim samo uzivam i jos plus toga dobivam i seks

Balkanikusi

pre 4 godine

Samo da je zgodna, lepa, da radi po kuci i kuva i naravno da nema tabua u seksu. Za sve ostalo imam drugare.
(Marko, 30. septembar 2019 18:45)

Plati cistacicu, plati prostititku a za ostalo imas drugare.
Nego poenta zene je da ti rinta i sluzi za seks. Onda se bunite kada i vi za nedto treba da posluzite i budete iskorisceni, ona bi trebala biti "nesebicna".
Hoce to.

Si

pre 4 godine

Sa posledniim pasusom bih se slozio. Ume da bude simpaticno i privlacno. Sa zenama koje vise vole svoj posao i lici prosperitet od porodice i njenog prosperiteta najradije bih im se unapred zahvalio.

Бацач пламена

pre 4 godine

Наравно да је битан и изглед и колико зарађује и шта има од школе. Не тражим да ме издржава, нити да буде мис света, али не може да ми се не свиђа и да буде необразована. Доста је мени оних фора ,,битна је душа'', а овамо та душа резервисана само за мушкарце који су две лиге изнад ње и којима нема реално шта да понуди, док оне мушкарце испод третира као парамецијуме. Јок!

Vatra

pre 4 godine

Pa naravno da im treba zena koja ce napraviti prvi korak posto oni sam nisu bas nesto preterano sposobni!
(Malisha, 30. septembar 2019 21:33)

Nije problem prvi korak, napravio sam ih koliko volis, nikakav problem, sa uzivanjem, ali je problem sto ja mnogo koracam jer nemam auto, a i sa kintom sam kratak. Tako da koraci nisu problem.
Sa druge strane imas gomilu "tutumraka" koji bas nisu sposobni ni pijani da pridju ali to nije problem, cura sama dodje.
Gtdje od toga je samo kad ti se nakaci neka uporna (a misli da je pametna i sigurna u sebe) pa te davi kao zmija zabu.

Gretchen

pre 4 godine

Jos jedno 'istrazivanje' koje gura zenski badass pristup, zasto, odavno vise niko i ne pita, dojadili ste i Bogu i ljudima.

Ovde se, po 463235677678907098- ti put provlaci poruka da zene treba da budu obrazovanije, placenije i inteligentnije, naprosto kvalitetnija ljudska bica od muskaraca, kao da je to neko vecito guranje prsta u oko i takmicenje, a ne veza, dosadno je, zamorno i ponavlja se do imbecilnosti.

Pustite nas da zivimo jedan jedini dan bez te propagande aman!

Evo meni prvom ne pada napamet ni da li je obrazovanija, samouverenija i ne znam ni ja sa kakvim jos agresivnim superlativima, potrebna mi je samo srodna dusa.

Dadara

pre 4 godine

Živeo sa jednom takvom 7 godina. Čak se i razvela zbog mene. I onda sam venuo I gubio sebe malo po malo. Za nju ste crtica u rokovniku i treba da budete srećni kada dodjete na red od posla, obaveza, telefona... I da živite njen život. Neka hvala. Nikad više. Sad je veliki šef i direktor. Poželeo sam joj sve avione i kamione ovog sveta da ih stavi na jastuk uvece. Ja sad u inostranstvu I ne prestaje da mi piše svaki dan.

...

pre 4 godine

Samo spram sebe (obrazovanje, ciljevi, imovina, status, izgled,...). Ove ispod tvoje "lige" se osecaju uspesnim ako te "navataju" a one iznad te gledaju kao gmizavca i jure krupnije "ribe" (bar donekle dok ih ne stignu godine ili dok "ne sazre" a onda ce da ubedjuju kako proslost nije vazna i kako svi pravimo greske).

@IntruderBrokoli-devojkama obicno smeta ako je muskarac ispod njihove "lige" a ne smeta im onaj iznad njihove "lige", njemu se predaju bez puno razmisljanja zato sto se ne zna kada ce se pojaviti slicna prilika. Jako lepo mas ubedjujete kako je normalno da bankar/inzenjer/doktor bude sa pekarkom, a obrnuto nikako. Obicno kazete "sta jedna doktorka ima da trazi sa pekarom, o cemu ce da pricaju". Jao jao, samo vucete na svoju stranu i pravite se lude, a ovamo trubite o nekoj ravnopravnosti.

Iskren momak

pre 4 godine

A kod mene sve bude u fazon divan,dobar prema al nešto šibicat vrlo teško a vezu ni na vidiku.
I plus nevin sa 29 još uvek. Kažu kriv sam!?! Ne one su te ko je neće sa mnom pa ništa. Osim da budemo priljatelji. A godine mi prošle nadajući za nešto od prilike koju tražim i na kraju ništa. Samo se trudim čekam i nadam se. Dokle bre ?? Dok ne budem stvarno matora osoba a tad neću biti primetan kao što je dok si mlad..

ja

pre 4 godine

Jasam, ono što se kaže prilika, audi a6, kuća, 40 godina, razveden (žena je mene prevarila). Odustao sam od traženja, jer želim običnu, normalnu,, nenametljivu, onu koja kad se našminka to ni ne primetiš, ali pre svega onu sa kojom provedeš par sati koji prodju kao par minuta. Na moju žalost to su pravi frajeri već osvojili za sebe i nema takvih.

Lina

pre 4 godine

Ooo, opet ovi što odvajaju ljude u neke "klase" po njihovim merilima! Pa kao sa godinama se smanjuju kriterijumi, pa niko ih neće. Hoće, hoće, svaka se može udati kada poželi i za koga poželi, od pamtiveka je tako. Svaka zna zašto je neko hoće, da li zbog para koje ona ima, lepote ili nečeg trećeg. Meni ne treba ni glup ni ružan ni neobrazovan ni siromašan, jer ne znam šta bih radila sa njim. Probala samo neobrazovanog, to je živa katastrofa, toliko zavisti i omalovažavanja, kompleksa... Ipak, muškarac mora biti pametniji od žene. I bogatiji. Ona lepša. I to njima dvoma, ne kako ih neki seljo bacačplamena doživljava, jer je ipak to njihov život, nije realnost mišljenje nekog iskompleksiranog selje...

Liberače

pre 4 godine

@ Kraljica

Ako je sve to tako bilo bi lepo da nam objasnite zasto kod nas naljlepse,a pod time ne podrazumevam "estetski doradjene" vec zaista lepe i privlacene devojke, imaju prevashodno, da ne kazem iskljucivo, momci koje bih najblaze opisao kao polusvet...nabildovani, isarani polu-kriminalci koji su od skole videli veliki odmor,jedva malo pismeniji skorojevici, tatini sinovi koji potvrdjuju da kod nas uspeh i sposobnost, kako god shvacena, presatje u drugoj, najkasnije trecoj generaciji i gradske face i smekeri citaj zgubidani koji trose nasledstvo a koji su od svih navedenih mozda najmanje antipaticni. Iz moje generacije sa Masinskog fakulteta 4/5 momaka dok je bilo ovde imalo je prilicne probleme da nadje devojku a i one koje su nasli... pa recimo da im fizicka lepota nije bila jak adut. I gle cuda, svi ti momci kada su optisli preko, a i sami pretpostavljam znate koliko nam je odliv tehnicke inteligencije, nadjose lepe devojke - istina ne nase nego sto lokalne sto sa svih strana sveta, pozenise i sve kako i treba da bude sa vrednim i pametnim momcima koji su usto i dobri ljudi.

zenskinja

pre 4 godine

Ovde na balkanu takve zele da uniste. Ne znam cemu ta bolesna potreba nasih muskaraca da se uspesna ostvarena zena pokusa poniziti na svaki nacin. Gomilu takvih primera znam, a jednom sam i ja dozivela. Pokusaju da te slome, eto, to im bustuje ego. Ne znam

balkanosapiens

pre 4 godine

@Marko
"Samo da je zgodna, lepa, da radi po kuci i kuva i naravno da nema tabua u seksu. Za sve ostalo imam drugare."
E, a i ti ga kolega baš malo pretera.
U današnje vreme brze hrane i bezbroj svetskih restorana, ti bi još da ti radi po kući, i još da zna da dobro kuva!? Žena nije automat, pa da samo ubaciš žeton i on sve ostalo sam odradi.

8

pre 4 godine

Vrlo je simptomaticna prevelika muska sirokogrudost iza koje se cesce krije muska neambicioznost a kada je rec o udvaranju ,linija manjeg angazovanja nego bas emancipacija.Naravno da mislim da zene treba da rade na svom obrazovanju ,samopouzdanju ali da bar malo sacuvaju svoju neznost za muskarca,zivotnog partnera.

Superhik

pre 4 godine

Naravno da je bolje živeti sa nekim ko bolje misli i više zarađuje od tebe pod uslovom da on(a) želi da sve svoje bogatstvo, mudrost i uspeh podeli sa tobom ! Stvar je u tome što ljudi mahom žele da udruže glupost ,siromaštvo i lenjost , a da prethodno navedeno zadrže isključivo za sebe !

humanista

pre 4 godine

Delim misljenje da je dobro imati suprugu koja je inteligentna i iz cijih obicnih razgovora, muskarac moze dosta toga i da nauci.Zene nas radjaju odgajaju zavode pa zasto onda ospoavati im ono sto on jesu i zele.

kraljica

pre 4 godine

(..., 2. oktobar 2019 22:22)
Nauka i stvarni život kažu da takvi koji su ispod njihove lige često imaju tendenciju da pokušavaju zadržati partnerke ljubomorom, kontrolom, pokušajima prinude, verbalnim omalovažavanjem i drugim taktikama (uključujući i nasilje) nesigurnih muškaraca, koji bi da mnogo dobiju, a da malo ulože u odnos, bilo da su prirodno škrti u svemu ili da imaju malo kvaliteta da ponude. To je vrlo često iskustvo žena. Da ne pominjem ekstremne slučajeve da žene plate glavom kad odu od takvih. Ulaganje u odnos tako da partnerka bude zadovoljna i da sama ne poželi da ode za njih je previše "skupa" strategija (ne mislim na materijalno) - mnogo truda kojem nisu skloni, nisu tako vaspitavani ili im je nezamislivo da to rade, zbog svjesnog ili nesvjesnog omalovažavanja žena i negiranja njihovih potreba. Ukratko, šta ima on da se trudi, ona treba da postoji radi njega i odakle joj pravo da hoće nešto bolje.
Pa se vi čudite što žene to neće. Budite vi face i muškarci vrijedni snage, ljubavi i pažnje, da ona koju zavolite i sama voli vas najviše, toliko da vas ne bi dala ni za šta na svijetu. Od takvog nijedna nije pobjegla. Samo od onih što liče na muškarce, a ništa od toga nisu. I da, pare ne mogu da vas takvim naprave. Samo mogu da vam kupe lažnu naklonost ako nemate muškog herca i petlje.

...

pre 4 godine

@(kraljica, 3. oktobar 2019 13:18) sve tacno. Ali, ovo treba da citaju devojke a ne muskarci. Devojke same svesno ili nesvesno zele imucnije momke (to se vidi kroz sredjivanje, sminkanje, gomilanje garderobe, tasni i cipela, ruckovi, vecere, ekskluzivna letovanja, promovisanja na drustvenim mrezama, davanje paznje imucnijim momcima, laksi pristup komunikaciji, druzenje sa njima,...). Sa strane muskarca, to sve deluje lepo u pocetku, ali tokom vremena oni shvataju da su u mnogim kategorijama ispred svojih devojaka (prvenstveno obrazovanje i imovina, a onda i konkurencija od strane drugih devojaka koje su ga okarakterisale kao pozeljnog, pa onda sve ostalo) pa pocinje da se ponasa tako kako si ti opisala.

kraljica

pre 4 godine

(Liberače, 4. oktobar 2019 12:21)
Iz onog što ste napisali se provlači motiv da dobri i pametni momci zaslužuju ljepotice. To ima samo u bajkama. Ne može svako da ima ljepoticu, nisu one nagrada niti orden koji vam društvo duguje za vaše zasluge. Dobri i pametni momci zaslužuju dobre i pametne djevojke i obrnuto, a u kakvom pakovanju, to vam niko ne garantuje. Nije dokazano ni da dobri i pametni momci u inostranstvu obavezno nađu ljepoticu koja im je ovdje bila nedostižna. Može, ali ne mora da bude, anegdotalni primjeri nisu dokaz. Prije će biti da ih tamo nije briga šta će ortaci reći, pa im je tamo ljepotica i ona koju ovdje ne bi pogledali.
Drugo, ne bih se složila sa generalizacijom da su lijepe i privlačne djevojke najčešće sa polusvijetom, kako ste ga opisali. Šta smatramo lijepim i privlačnim je stvar ličnih preferencija koje mogu biti pod uticajem vaspitanja i dominantne kulture. Što je lijepo Vama, ne mora biti i meni. Kod nas je dominantna balkanska grand estetika i trandža stil, pa nije čudo da se takve osobe sparuju sa kockastim zgubidanima. Svako traži u jatu u kojem se kreće. Teško da ćete naći privlačnu intelektualku sa nekom baš budaletinom. Zato nema logike ni da vi sa ozbiljnim fakultetima i planovima u životu uopšte uzimate u obzir žene kojima su domet kockasti zgubidani. Bilo da ste ovdje ili u inostranstvu, bez obzira na drugačiju konjunkturu.

ja

pre 4 godine

ma najprivlacnija je ona kada se nasmeje popravi mi raspolozenje,ili nam se pogledi sretnu prosto poludim,ili kada pomeri kovrdže sa lica srce momentalno trokira .E takva meni treba,a ne plastična,bogata ili nešto trece m

Бацач пламена

pre 4 godine

@Lina

,,Ipak, muškarac mora biti pametniji od žene. I bogatiji. Ona lepša.''

За овакав однос између мушкарца и жене постоји адекватан назив. Синоним му је најстарији занат. Узгред - ,,сељО''? Хахахахахахахахаха!

Društveni poredak

pre 4 godine

Većinom se sve svede na dnevnu jurnjavu za preživljavanje, a karakteri su lutrija, tako da je i sve jedna velika lutrija.