Ova ružna navika može da vam upropasti šanse na prvom dejtu

Subota, 26.10.2019.

13:19

Izvor: super zena

Ova ružna navika može da vam upropasti šanse na prvom dejtu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Sivi soko

pre 4 godine

Ludnica sa otvorenim vratima, tako izgleda slika nakon čitanja komentara...

No, uklapam se savršeno, pa reko' samo da pozdravim sve komentatore!

Neki Lik

pre 4 godine

Znate kako se kaže 100 ljudi 100 ćudi...Da ima umišljenih lepotica koje misle da se ceo svet vrti oko njih da ne nude ništa a očekuju mnogo da završe mahom sa džiberima vucibatinama jer eto oni su strava zanimljivi itd pa posle kukaju ima..Da ima gomila nesigurnih muškaraca koji krive društvo i svet oko sebe za svoje ne uspehe koji ne znaju prostu proširenu rečenicu da sastave bleje po kafićima kladionicama razgovor se svodi kako se uroljao kao bulja sa kumom prošli vikend ima ih...Rešenje smanjite očekivanja nasmešite se nekom nek počne odatle

Бацач пламена

pre 4 godine

@Jedan obican dan

Нисам ја неки велики романтик, ни емотивац. Умем понекад да будем и неосећајан у неутралном смислу. Да сам разочаран, јесам. Али се не слажем са релативизацијом да су моје опоненткиње такође само огорчене као ја. То не могу да прихватим. Нису оне прилазиле момцима, момци су њима, то је тако у 99% случајева у мушко-женским односима код нас. Док су се оне двоумиле између двојице јер им се евентуално свиђао трећи, ја сам или могао да идем од једне до друге, па која хоће, или да спуштам критеријуме или да будем сам. Најчешће сам преферирао трећу опцију, боље то него да те одбијају неке које понекад нису ништа боље од тебе, чак су и горе, боље и сам него да будем са неком која је три лиге испод мене и тешим се како није све у изгледу. Био сам у фазону ако нека налети, налети, али да се цимам нећу. Направимо једно поређење - један човек стоји испод дрвета на ком су јабуке, а други испод дрвета са ког јабуке падају. А на крају дана обојица остану гладни. У реду, онај први је неспособан био да се попне, али шта је тек онај други!? Е, то је разлика код повређених момака и повређених девојака. Немојмо то изједначавати!

@Žensko

Не бој се ти мене и оваквих као ја. Не бих ја тебе позвао да изађемо. А и ти мене да позовеш, јасно бих ти рекао кратко и јасно да немам намеру да веза буде озбиљна, а ако нећеш, продужи слободно. Ласкаваца се ти чувај, оних из мог првог коментара.

Jedan obican dan

pre 4 godine

I ako mogu da dodam. Cini mi se da komentari @Bacaca plamena otkrivaju povredjenog i razocaranog romantika koji tezi iskerenosti i pravoj vrlini. Nisam siguran da li mogu stvari sasvim dobro da tumacim iz zenske perspektive ali milsim da bi verovatno bio nezan i veran partner zeni koja to zasluzuje ali su ga negativna iskustva ucinila beskompromisnim. Ako je za utehu, verujem i da su nejgove oponentkinje sa ove teme, zapravo, samo zeljne dobrog partnera i da su gorcina i bes koji izbijaju iz njihovih komentara samo rezultat bolnih razocaranja a ne neke istinske mrznje prema suprotnom polu. Naravoucenije - za sve sto vredi treba se potruditi i ako izgubimo nadu i veru u coveka sta nam ostaje.

Žensko

pre 4 godine

Meni je najveći strah na prvom sastanku da će taj neki potencijalni biti prikriveni ženomrzac sa pola mozga, koji će da me zove mlađana nezahvalnica, kome ću ja i ostale žene biti krive za sve one od kojih nije dobio šta je hteo, od takvih dolazi svo nasilje ovog sveta. Najveći strah svake žene, da se nazovi fin prometne u paklenog frustrera. Kome to još treba, a oni glume li glume, ali ih samo malo provokacije izvlači na svetlost dana. Nažalost danas u Srbiji se mora tako.

Ma daj

pre 4 godine

(pex, 28. oktobar 2019 07:19)
Dok vi muskarci svi trazite cistu iskonsku ljubav a ne seks ili cistacicu koja ce da zameni mamu. Pa zene vise veruju u ljubav od vas mada i one sve manje. I tako je sve postenije. Moj interes,tvoj interes pa gde se sporazumemo.

Бацач пламена

pre 4 godine

@Smart ass

Као млађи сам био знатно позитивнији и неискваренији. Кад сам видео колико је сати, постао сам благи намћор и флегма. А сада, веровали или не, стално гледају, шаљу сигнале. Воле кад их игноришеш. Мрзе те, а ложе се у исто време. Навикле да их неко моли, када одједном неко ко их не примећује, и то неко за ког су мислиле да су га, као и друге момке, сажвакале, исисале из њега време, енергију и новац и испљунуле га право у френдзону у којој ће бити са свима онима који ће бити ту кад њима треба нешто, док оне гледају само топ фрајере. А ја сам једном само стао, сабрао два и два и схватио како ствари стоје. Порадио мало на себи, пасивизирао се и почео да их гледам са висине. Покушавају сад да буду поред мене, да причају, да невешто буду духовите, сад заправо видим колико су њихови ,,лепота и шарм'' заправо последица зоне комфора где се њима прилази, а оне бирају и налазе мане момцима, макар биле горе од њих, сад видим колико оне немају такта и социјалне интелигенције, колико немају шарма, него само знају да се утегну и нашминкају. Није ми драго због тога. Али чињеница је да су српске девојке великим делом размажене. А размаженост је после 20. године лоша карактерна особина. И све више момака се овако поставља као ја, то је својеврсна терапија отрежњења девојкама, ма колико смешно звучало.
Мајка не знам каква је била као девојка, нисам био рођен. Другарице и сестре? Углавном онакве како сам описао српске девојке, само ме не тангира то јер их не мувам.

Ehhhh

pre 4 godine

(Бацач пламена, 28. oktobar 2019 21:59)
Kao sto vidis drugi nalaze, zene se, imaju decu a ti kukas bar deceniju u kontinuitetu na ovim stranama. Sad vec i nisi vise mlad. I svi su ti krivi sem tebe a nista ne mozes da promenis u zivotu sem sebe. Da promenis ime mozda bi ti krenulo ;-)

Ina

pre 4 godine

@upravotako
Da li ti njih prekidaš u pola rečenice, razgovaraš tel, odg na poruke i slično?
Najbolje je ovo da ti se zahvali ker si je prevezao! Ja kada nekoga zovem na piće, dođem po njega i vratim ga, ne očekujem nikakvo hvala, jer on to nije tražio nego sam ja ponudila. Svašta od vas. jednom sam se jedva dogovorila sa nekim koji je hteo da me "prevozi"(kao da sam stoka)! Večere mi nijedan ne plaća, piće može ako neće smarati. Shvatite da vam nijedna nije ništa dužna, kako se pokažete tako će i biti. Nemate osnovnu kulturu, nemate duše. Pare su na poslednjem mestu!

Advokatica u travi

pre 4 godine

@ pex

Nacelno ne gresite ali je statisticki razvod kod nas jos uvek mnogo manje zastupljen nego recimo u Francuskoj. Inace, ove price sa Grckom i morem se po pravilu jako lose zavrsavaju. Samo ove godine sam dobila cetiri predmeta gde nase zene pokusavaju da vrate decu koju su dobile sa Grcima i jako im lose ide. Inace zastupam Grke pred nasim sudovima i posteno priznajem da su njihovi uspesi malim ili nikakvim delom moja zasluga. Jednostavno iz Grcke dobijem papir koji mi treba. Najeklatantniji primer bi bio sledeci: Nasa zena podigne tuzbu za razvod i trazi statrateljstvo pred nasim sudom, Grcki klijent mi dostavi dokaz da je on podneo tuzbu u Grckoj pre nje - tuzba pred Grckim sudom je, naravno, antedatirana jer ju je on podneo tek kad je saznao za tuzbu pred srpskim sudom. Primenjuje se pravilo medjunarodne litispendencije i postupak se vodi u Grckoj. Znate kad ce nasa zena dobiti starateljstvo - nikad, pa ni tad. Koliko sam unesrecenih majki videla - to je stvarno strasno. Nije mi svejedno i uvek pokusvam da postignem kompromis, naravno, najvise zbog dece, jer mislim da je i u interesu oca da njegova deca budu u kontaktu sa majkom. Najiskereniji savet nasim zenama da izbegavaju barakove sa strancima. Ako ne mozete drugacije ne udajte se ili decu odgajajte same, brak sa strancem je kapija pakla.

medj'javom i medj' snom

pre 4 godine

@Bacac plamena - znaci, ti ocekujes od mladih devojaka u ranim dvadesetim da budu smerne, skromne i spremne da se vezu cim im pridjes, a od onih u kasnim dvadesetim i tridesetim, koje zele porodicu i ozbiljnu vezu da olade i da se prepuste neobaveznim vezama i da ne smaraju sa porodicom jer su onda "ocajnice" i ljut si na ceo svet jer nije bas tako ustrojen? :D :D :D

Morala sam

pre 4 godine

Čitam ovog bacača plamena koji misli da mlađe devojke treba da su njemu zahvalne a starije da su navalile na njega kao na poslednji voz. Pitanje je da li misliš da si tolika nula od čoveka da te tako posmatraju. Da li pokušavaš kod svake koja ti se fizički svidi da bi mogao da joj tražiš mane i kritikuješ je ili tražiš partnera koji ima i mane i vrline. Opiši sebe ovako kako opisuješ te devojke od kojih hoćeš seks i vezu pa ćeš videti kakav si a to izbija iz svakog tvog komentara.

Dijana

pre 4 godine

Pa lakse je okriviti ceo svet nego sebe sagledati. Prvo ustvrde da su sve zene zle, samozive, gledaju samo pare, pa kad im neko kaze ali ja znam i one druge i evo smo se svi pozenili i udali, oni ce da ubede sebe kako srecnih nema i kako ce se ovi razvesti. Koliko su muskarci u stanju da lazu sebe to prosto nije normalno. I ne znam s kim se svadjate, kao sto vam neko rece dole - ako je vama lepo tako i ako ste u pravu i ako ste tako sebi skrojili srecu, sta ima da ubedjujete ljude koji su drugaciji i drugacije se ponasaju da ih ceka krah? Svako se ponasa na nacin koji cini njega i najblize mu srecnim. Ako vas taj stav cini srecnima, samo napred!

Smart ass

pre 4 godine

Plameni, neudate od tridesetak baš i ne žele da se udaju a nisu ni očajne, osim ako opet imaš pristup samo lošijem delu te grupe. Mlađe su mlade za udaju i ozbiljne veze posebno sa matorcima. Baš si razvio filozofiju mrženja žena. Ti si od onih koje nijedna nije htela jer imaju gadnu narav, potvrđuješ svakim komentarom, sada imaš čime da ih kupiš, pa se iživljavaš. Video sam par takvih, večito nezadovoljni, besni na ceo svet. Vidim da nisi baš mlad, stižu te godine, iskustva imaš, a ništa nisi naučio. Obično bude da je u tebi greška, a ne u mladim nezahvalnicama i starijim očajnicama. Zašto mora tako ružno? Jesi li takav i prema majci, sestri, drugaricama? Imaš lošu narav, momče, menjaj je bar malo ili traži neku očajnicu bilo kojih godina koja će to moći da trpi. Niko ti to tvoje nezadovoljstvo i frustracije neće ispraviti do tebe samog, jer si ti i uzrok tome. Namćor si, a žene to ne vole, ako hoće svađu i takve opise, naći će drugaricu za lagano ogovaranje, kao i mi, a ne partnera koji je više strina alapača nego mužjak.

Бацач пламена

pre 4 godine

@Smart ass

Је л' ми живимо у истој Србији? Или је та твоја Србија нека за коју ја не знам да постоји? Две крајности видим међу огромним делом девојака око себе. Са једне стране млађе девојке које стално кукају да им нико не прилази, а и кад им неко приђе, то су све давежи и дебили, нема нико нормалан. А ти млад, наиван, приђеш са еланом и самопоуздањем, али све некако иде траљаво, моташ се око ње недељама а и даље си на почетку, тешка за дописивање, тешка за комуникацију, хоћка се, нећка се. А онда схватиш да си ти тај давеж и дебил а да су нормални типови парајлије, спортисти и музичари из краја, пропалитети и лажови који важе за неке фаце итд. Само што таквих нема за сваку, па онда причају да им нико не прилази, према обичним момцима су тешке, неприступачне, френдзонују их, држе у резерви. А са друге стране сингл девојке од тридесетак, које чим нађу неког ко је средио свој живот и за ког је јасно да није неко ко ће да их бије, вара и долази кући пијан, дрогиран, декинтиран, одмах планирају будућност, а нису саставили ни два месеца, док своје дојучерашње понашање и избирљивост посматрају као давно прошло време које, наравно, везе нема са њиховом самоћом. И чуде се још што нико неће да се жени, него беже главом без обзира од њих.
Ја сам искусио и једно и друго, и млађане незахвалнице и старије очајнице. Сада тренутно ме гледају и једне и друге. Не хвала, знам за јадац!

P.S. Можда ти је сувишна та прва реч у нику.

Zoi

pre 4 godine

@Pillar of Justice
Haaajde... Pravim se blesava... Momka sam našla tokom fakulteta, imam dovoljno godina i iskustva, poznajem dosta ljudi, i baš ti koji su se predstavljali kao normalni su, u stvari, najnenormalniji. Ako se Vama neko ko je fin=pravi blesav, poznajete neke koje se prodaju, žao mi je što ste u takvom društvu. Ne vredi se objašnjavati sa nekim čiji je maksimum ispod mog minimuma... Sami sebi biramo društvo i partnera, za razliku od rodbine. Zapitajte se gde grešite.

Smart ass

pre 4 godine

Znate šta, fakultete, stanove, kola, posao - sve vam to mogu kupiti mama i tata, od diploma do pozicija. Možete onda od tih para kupiti i ženu, ali, ako kupujete, onda znate da morate da plaćate, i ne samo u parama. Onima lošeg karaktera (naš komentator Plamen) ne vredi ni to, neće nijedna da pođe za takvog jer joj je onda upropašćen život. Zamislite da vas nijedna neće, a mama&tata vas ubedili da ste jedini valjani na svetu? Eto kako u Srbiji nastaju frustrirani muškarci.
Mi ostali smo realni, radimo, živimo, vidimo svet kakav jeste i tako i biramo, i nijedna sa kojom sam izašao nije bila takva kakve si opisao i ni ja ne poznajem tu vrstu ljudi. Krećem se među normalnima, obrazovanim, par tatinih sinčića ali čak i oni su kul. Koliko moraš biti nekul da te niko neće?

Sofija

pre 4 godine

@keke

Prema podacima Centra za demografska istraživanja Instituta društvenih nauka u Beogradu,četvrtina stanovnika Srbije starijih od 15 godina je neoženjena, odnosno neudata, a sve demografske projekcije pokazuju da će ovi procenti i dalje rasti. Zastupljenost neudatih i neoženjenih je značajno viši u delu stanovništva mlađem od 45 godina.

Ovo su inače podaci iz 2011. Danas ako nisu gori bolji nisu sigurno, tako da je Vaš utisak krajnje subjektivan i, na žalost, jako pogrešan. Mi kao društvo rolazimo kroz jako duboku i ozbiljnu krizu partnerskih odnosa. Inače, jedan od pokazatelja rastuće otuđenosti i usamljenosti, je i izražen rast depresije i oboljenja povezanih sa depresijom pri čemu je drastičan porast uočen kod žena starosti do 45 godina. Smatra se da će depresija i povezna stanja postati vodeći činilac morbiditeta kod navedenog dela ženske populacije.

Pillar of Justice

pre 4 godine

(Zoi, 27. oktobar 2019 22:39)
Ceo tvoj poslednji komentar spada u "pravim se blesava" kategoriju. U pravu je Bacač plamena. Sve se pravite fine, sve se nešto iščuđavate a u realnosti se prodajete za siću, i to psihopatama koji vas kasnije masakriraju fizički i psihički.
Frustracije normalnih muškaraca su opravdane.

Ona

pre 4 godine

@Ljudmila Baš tako, zanima ih čime se bave roditelji, gde i sa kim živiš, koliko posedujete nekretnina kao porodica, jedan mi je čak rekao da misli da je odlično imati pored sebe inženjera. Više ih zanimaju materijalne stvari i veze koje bi mogli da iskoriste nego sama žena. Ako nema posao, onda gledaju kako da je ponize zbog toga, posebno ako je više obrazovana od njih, i da puste na nju svoje komplekse. Davno jedan bivši mi je rekao da nas žene treba samo držati u kući i da rađamo decu, da ne izlazimo napolje i da zavisimo od njih. Još, da li kuvaš svaki dan, i odmah se ponude da navraćaju na ručak kod tebe, ako može i da prespavaju.
Sreća pa ima normalnih muškaraca, opisala sam slučajeve mojih drugarica i moje. Živim sama od dvadesete godine i znam da odmah gledaju da se uvale nekoj, da troše njene pare i koriste šta mogu. Svi oni glume da su fini i dobri, kao ovaj bacač plamena, kao nijedna ne valja, sve bi da ga iskoriste, a ustvari je on takav.
Otkačiš takve u startu i nađeš normalnog i ne zanimaju te loši ljudi i zdravo-zbogom.

Dragon

pre 4 godine

Moze ona da koristi telefon, recimo, da mi pokaze neke uspomene njene, ja svoje, ako prica ode na tu stranu... Ali, ako pomene facebook, ili jos bitnije instagram...cao, zdra'o! Dize mi se kosa na glavi koliko su ljudi optereceni time!

crni_redstar

pre 4 godine

ja cutim na sastanku jer uvek kasnim, pa mi glupo bude, tel moram da koristim da se kavim zeni, a hranu zvacem glasno da u restoranu shvate da im je jelo extra i da uzivam, racun na kraju platim ivek ja-osim ako ne bude drugacije.

rale

pre 4 godine

Probaj danas naci neku mladju devojku u gradu da ne drzi nos u mobilnom ili nema barem mobilni u ruci. Odvratna navika koja mi cak i vise smeta nego kad vidim nekog da pusi. Navucenost na besmisleno chatovanje, Viber grupe, lajkove sa Instagrama i Facebook. Ludilo.

Zizi Top

pre 4 godine

@keke

Za godinu-dve polovina vas “srecno” vencanih ce traziti advokate i obilaziti sudnice. A druga polovina ce cutati, trpeti j svima govoriti kako strpljenje cuva brak, dok je realnost to sto nemaju pare za samostalan zivot ...

upravotako

pre 4 godine

Највећа трагедија је што су у Србији неке лоше навике девојака постале општеприхваћене и нормалне.
Статистика је следећа:
80% су касниле више од 15минута
70% би повремено бациле поглед на телефон
40% се дописивале са неким
30% је разговарало
50% вас прекине у пола реченице
70% вам не каже ни хвала што сте је превезли,платили пиће,вечеру

pex

pre 4 godine

Ne znam sta da vam kazem ljudi... Cela Srbija ozenjena/udata. Imam 35 godina, zadnjih 5-6 ne mogu da se otarasim svadbarenja, smucilo mi se. I ja se ozenih, bez problema, a nisam ni preterano lep, nit sam bogat ali sam dobar mojoj zeni. Govorim o Beogradu, sve drugarice mi se poudavase, sestra, njene drugarice a o drugovima da ne govorim, slobodnog drugara nisam imao godinama. Znam, dosadni smo, ne jurimo sponzoruse, ne izlazimo po splavovima. Radimo, vecina nas ni nema kola, idemo busom na posao.Ljudi vi zracite negativom i nekim hejtom prema zenama, zato ih ni nemate. Namirisu one to, mozete do prekosutra da se folirate
(keke, 27. oktobar )

Zavisi u kakvoj sredini zivis. Doduse 5 godina sam stariji pa se u medjuvremenu vecina razvela za tih 5 godina.Najveci procenat brakova se sklapa zbog nezeljene trudnoce,zatim zbog novca jer zene nasrcu tamo gde je " sigurnost" , jedan mali deo su brakovi zbog "vreme mi je" a najmanje je onih iz ljubavi. Inace,niko pametan ne juri sponzoruse,ali su zene vrlo perfidno skrivene i to saznas kada jednom potpises papir (ili jos gore, dobijes dete). U mom okruzenju 90% takvih slucajeva iako nije bilo naznaka pre toga.O laznom prijavljivanju nasilja da ne pricam, barem 30%. Pre neki dan nesto razmisljam i premotavam,ali bukvano svi parovi (osim jednog ili dvoje) zene su bas izabrale one kojima muzevi imaju novac (od roditelja skoro uvek). pogledaj koliko ih se uda u inoistranstvu,ja znam barem 4 zene. Grcka prednjaci, tamo se nude po moru.

keke

pre 4 godine

Ne znam sta da vam kazem ljudi... Cela Srbija ozenjena/udata. Imam 35 godina, zadnjih 5-6 ne mogu da se otarasim svadbarenja, smucilo mi se. I ja se ozenih, bez problema, a nisam ni preterano lep, nit sam bogat ali sam dobar mojoj zeni. Govorim o Beogradu, sve drugarice mi se poudavase, sestra, njene drugarice a o drugovima da ne govorim, slobodnog drugara nisam imao godinama. Znam, dosadni smo, ne jurimo sponzoruse, ne izlazimo po splavovima. Radimo, vecina nas ni nema kola, idemo busom na posao.

Ljudi vi zracite negativom i nekim hejtom prema zenama, zato ih ni nemate. Namirisu one to, mozete do prekosutra da se folirate

zak

pre 4 godine

Šta je to “dejtu”?!
(Ena, 27. oktobar 2019 16:51)

Jezik pokondirenih tikvi. U privatnom životu: dejt, gejm, plejer ... a na poslu miting, brifing, kikof, tim-bilding, koučing ... a kada im prebaciš nešto odmah ti odbruse kako ne čitaš knjige i kako su sve to međunarodne reči koje koriste svi, baš kao što i najskuplje patike kupuju svi, redbul jutro posle piju svi, narodnjake slušaju svi, Zadrugu gledaju svi, na Instagramu su svi ... i naravno, osetiš se kao neko niže biće ako nisi kao "svi". Znate šta, ja nisam "svi", ja sam ono što jesam, što reče čovek dole dosta mi je glume, pretvaranja, laganja, prenemaganja, montiranja, poziranja ... ja na sastanak idem onako kako mi se ćefne, pa kom se svidi kom se ne svidi. Ako vam se ne svidi, zdravo i puno sreće.

Zoi

pre 4 godine

@Bacač plamena
Nisam takva, ni ljudi oko mene nisu takvi, zato se začudim kada pročitam tekst kao tvoj. Ne samo da nailaziš na takve ili biraš takve, nego si razvio čitavu filozofiju. Ja sam takva kakva sam, nekome se sviđam, nekome ne, i to je sasvim u redu. Ne glumim ništa, nemam potrebe, štedim vreme i sebi i drugima. Svako ko sebe voli radi na sebi, i bira sebi društvo, bar se to može. Ne znam ni kako izlazite sa toliko različitih osoba, meni se neko svidi jednom u par godina, ne češće. To sa forama i prolazima je besmisleno, nisam htela da uvredim, samo se čudim i pitam se kako neko dođe u situaciju da je opsednut ljudima koji mu ne odgovaraju. Što se tiče kritike, tu si odličan, samo da se fokusiraš na nešto vredno kritike, i da kritikuješ sve strane, ne samo jednu. Pored loših strana, možeš slobodno navesti i dobre, čisto da imamo jasniju sliku.

Pajac

pre 4 godine

@bacac plamena; Ma ne moras uopste da radis na sebi, niko te ne tera. Ako si ti sebi skockao lepo zivot i ako u istom uzivas, mozes da mislis da su sve zene sponzoruse i samozive. Ako takav stav ne smeta tvojoj izabranici i ako te i takvog voli, nista ne menjaj, pusti Zoi. Svi mi, pa i ona, pricamo iz svog ugla

Darko

pre 4 godine

U kom svetu zive svi ovi komentatori, svi puni nekog besa i jeda? Bar zenu mzete da nadjete kakvu hocete, samo je potrebno da je potrazite na pravom mestu. Ja sam moju lujku naso na faksu, dok sam studirao. Tako mi odgovaralo. Nisam je trazio po splavovima, jer tamo izlaze splavaruse koje mi ne odgovaraju (svidjaju mi se nijove vestacke sise, ali se tu sve zavrsava). Momci i devojke, budite realni, stavite na papir sta trazite, mucnite glavom, trazmislite gde se takvi krecu i u napad. Srecno!

Бацач пламена

pre 4 godine

@Zoi

Ах, па да! Ти ниси таква, ниједна твоја другарица није таква и ниједна жена коју познајеш није таква. И боље да радим на себи, решим се фрустрација и потрудим се да нађем особу која ми одговара уместо што пишем све и свашта овде...


Не вреди, те форе не пролазе више, схвати! Поздрав!

...

pre 4 godine

Nije uzela telefon ni na sekund,kupila me odmah,trudio sam se oko nje,pokazivao da mi je stalo,VOLEO JE LUDO(i dalje je volim siguran sam)...ali nikad od nje nisam dobio ni 50 posto i otisao sam!Nisam imao snage vise,nadam se da si srecna i da imas nekog s kim ides na Kej,Detelinara.

Ljudmila

pre 4 godine

Muskarci se na prvom sastanku uglavnom ponasaju kao da vode razgovor za posao. I jako su zainteresovani cine se bave roditelji kao i gde je bio deda ili pradeda `45.

DonJuan

pre 4 godine

To za mobilni zene lazu same sebe, vole sve sto muskarac radi a sto njih ne stavlja u centar paznje "jao jao kako je on mocan, trazen i zauzet, moram da se borim da dodjem na centralno mesto u njegovom zivotu, a ne kao svi jadnici koji bi da me obozavaju, to je tako fuuuuj" hahahahahaha

Бацач пламена

pre 4 godine

По мом мишљењу, најружнија навика девојака на дејту је то што очекују да им неко чита мисли и да их забави онако како су оне замислиле, док себи дају за право да буду фикуси или да једно мисле, а друго причају. Па онда неко помисли да је на добром путу да уради нешто, а она после прича како је био овакав или онакав. А све због тога што он уствари није као њен бивши за којим пати или неки који јој се свиђа. Или, у случају српских девојака, јер су навикле на типове који се приликом упознавања разбацују комплиментима и обећавају куле и градове а после 2-3 месеца у вези крећу около да шарају, јер су навикле на раскалашне каваљере и опасне шмекере који на прва два дејта на њих да потроше своју зараду за пола месеца а после 2-3 месеца да почну од њих да се гребу за кинту да купе цигаре, јер су навикле на опасне типове заштитнике са својим опаким узбудљивим причама који после 2-3 месеца почну на њима да показују колико су јаки и опасни. И онда свако ко на првом дејту не почне или да се разбацује парама или да баронише или да просипа форе alla Огњен Амиџић њима је смор, овакав, онакав.

Zoi

pre 4 godine

@Bacač plamena, ako nisi kritičar nečega, trebalo bi da budeš.
Ne znam gde nađete takve ljude... I kako vas ne mrzi da pišete o takvima, zašto uopšte slušate nečije gluposti, niste vezani za sto i stolicu, zašto budete u vezi sa takvima, zašto ne budete normalni kakvi i jeste, pa, kome se svidite, a kome ne? Za seks možete ili platiti ako imate za živu osobu, ako ne, postoje seksualne igračke i za muškarce, Flesh Light, lutke i slično. Zašto se zamajavate sa ženama ako su baš sve koje birate da vodite na piće i ulazite u vezu takve kakve opisujete? Kako ja ne poznajem takve ljude?

Бацач пламена

pre 4 godine

По мом мишљењу, најружнија навика девојака на дејту је то што очекују да им неко чита мисли и да их забави онако како су оне замислиле, док себи дају за право да буду фикуси или да једно мисле, а друго причају. Па онда неко помисли да је на добром путу да уради нешто, а она после прича како је био овакав или онакав. А све због тога што он уствари није као њен бивши за којим пати или неки који јој се свиђа. Или, у случају српских девојака, јер су навикле на типове који се приликом упознавања разбацују комплиментима и обећавају куле и градове а после 2-3 месеца у вези крећу около да шарају, јер су навикле на раскалашне каваљере и опасне шмекере који на прва два дејта на њих да потроше своју зараду за пола месеца а после 2-3 месеца да почну од њих да се гребу за кинту да купе цигаре, јер су навикле на опасне типове заштитнике са својим опаким узбудљивим причама који после 2-3 месеца почну на њима да показују колико су јаки и опасни. И онда свако ко на првом дејту не почне или да се разбацује парама или да баронише или да просипа форе alla Огњен Амиџић њима је смор, овакав, онакав.

zak

pre 4 godine

Šta je to “dejtu”?!
(Ena, 27. oktobar 2019 16:51)

Jezik pokondirenih tikvi. U privatnom životu: dejt, gejm, plejer ... a na poslu miting, brifing, kikof, tim-bilding, koučing ... a kada im prebaciš nešto odmah ti odbruse kako ne čitaš knjige i kako su sve to međunarodne reči koje koriste svi, baš kao što i najskuplje patike kupuju svi, redbul jutro posle piju svi, narodnjake slušaju svi, Zadrugu gledaju svi, na Instagramu su svi ... i naravno, osetiš se kao neko niže biće ako nisi kao "svi". Znate šta, ja nisam "svi", ja sam ono što jesam, što reče čovek dole dosta mi je glume, pretvaranja, laganja, prenemaganja, montiranja, poziranja ... ja na sastanak idem onako kako mi se ćefne, pa kom se svidi kom se ne svidi. Ako vam se ne svidi, zdravo i puno sreće.

DonJuan

pre 4 godine

To za mobilni zene lazu same sebe, vole sve sto muskarac radi a sto njih ne stavlja u centar paznje "jao jao kako je on mocan, trazen i zauzet, moram da se borim da dodjem na centralno mesto u njegovom zivotu, a ne kao svi jadnici koji bi da me obozavaju, to je tako fuuuuj" hahahahahaha

...

pre 4 godine

Nije uzela telefon ni na sekund,kupila me odmah,trudio sam se oko nje,pokazivao da mi je stalo,VOLEO JE LUDO(i dalje je volim siguran sam)...ali nikad od nje nisam dobio ni 50 posto i otisao sam!Nisam imao snage vise,nadam se da si srecna i da imas nekog s kim ides na Kej,Detelinara.

Darko

pre 4 godine

U kom svetu zive svi ovi komentatori, svi puni nekog besa i jeda? Bar zenu mzete da nadjete kakvu hocete, samo je potrebno da je potrazite na pravom mestu. Ja sam moju lujku naso na faksu, dok sam studirao. Tako mi odgovaralo. Nisam je trazio po splavovima, jer tamo izlaze splavaruse koje mi ne odgovaraju (svidjaju mi se nijove vestacke sise, ali se tu sve zavrsava). Momci i devojke, budite realni, stavite na papir sta trazite, mucnite glavom, trazmislite gde se takvi krecu i u napad. Srecno!

keke

pre 4 godine

Ne znam sta da vam kazem ljudi... Cela Srbija ozenjena/udata. Imam 35 godina, zadnjih 5-6 ne mogu da se otarasim svadbarenja, smucilo mi se. I ja se ozenih, bez problema, a nisam ni preterano lep, nit sam bogat ali sam dobar mojoj zeni. Govorim o Beogradu, sve drugarice mi se poudavase, sestra, njene drugarice a o drugovima da ne govorim, slobodnog drugara nisam imao godinama. Znam, dosadni smo, ne jurimo sponzoruse, ne izlazimo po splavovima. Radimo, vecina nas ni nema kola, idemo busom na posao.

Ljudi vi zracite negativom i nekim hejtom prema zenama, zato ih ni nemate. Namirisu one to, mozete do prekosutra da se folirate

Zoi

pre 4 godine

@Bacač plamena
Nisam takva, ni ljudi oko mene nisu takvi, zato se začudim kada pročitam tekst kao tvoj. Ne samo da nailaziš na takve ili biraš takve, nego si razvio čitavu filozofiju. Ja sam takva kakva sam, nekome se sviđam, nekome ne, i to je sasvim u redu. Ne glumim ništa, nemam potrebe, štedim vreme i sebi i drugima. Svako ko sebe voli radi na sebi, i bira sebi društvo, bar se to može. Ne znam ni kako izlazite sa toliko različitih osoba, meni se neko svidi jednom u par godina, ne češće. To sa forama i prolazima je besmisleno, nisam htela da uvredim, samo se čudim i pitam se kako neko dođe u situaciju da je opsednut ljudima koji mu ne odgovaraju. Što se tiče kritike, tu si odličan, samo da se fokusiraš na nešto vredno kritike, i da kritikuješ sve strane, ne samo jednu. Pored loših strana, možeš slobodno navesti i dobre, čisto da imamo jasniju sliku.

Zoi

pre 4 godine

@Bacač plamena, ako nisi kritičar nečega, trebalo bi da budeš.
Ne znam gde nađete takve ljude... I kako vas ne mrzi da pišete o takvima, zašto uopšte slušate nečije gluposti, niste vezani za sto i stolicu, zašto budete u vezi sa takvima, zašto ne budete normalni kakvi i jeste, pa, kome se svidite, a kome ne? Za seks možete ili platiti ako imate za živu osobu, ako ne, postoje seksualne igračke i za muškarce, Flesh Light, lutke i slično. Zašto se zamajavate sa ženama ako su baš sve koje birate da vodite na piće i ulazite u vezu takve kakve opisujete? Kako ja ne poznajem takve ljude?

Pajac

pre 4 godine

@bacac plamena; Ma ne moras uopste da radis na sebi, niko te ne tera. Ako si ti sebi skockao lepo zivot i ako u istom uzivas, mozes da mislis da su sve zene sponzoruse i samozive. Ako takav stav ne smeta tvojoj izabranici i ako te i takvog voli, nista ne menjaj, pusti Zoi. Svi mi, pa i ona, pricamo iz svog ugla

Ljudmila

pre 4 godine

Muskarci se na prvom sastanku uglavnom ponasaju kao da vode razgovor za posao. I jako su zainteresovani cine se bave roditelji kao i gde je bio deda ili pradeda `45.

Бацач пламена

pre 4 godine

@Zoi

Ах, па да! Ти ниси таква, ниједна твоја другарица није таква и ниједна жена коју познајеш није таква. И боље да радим на себи, решим се фрустрација и потрудим се да нађем особу која ми одговара уместо што пишем све и свашта овде...


Не вреди, те форе не пролазе више, схвати! Поздрав!

Smart ass

pre 4 godine

Znate šta, fakultete, stanove, kola, posao - sve vam to mogu kupiti mama i tata, od diploma do pozicija. Možete onda od tih para kupiti i ženu, ali, ako kupujete, onda znate da morate da plaćate, i ne samo u parama. Onima lošeg karaktera (naš komentator Plamen) ne vredi ni to, neće nijedna da pođe za takvog jer joj je onda upropašćen život. Zamislite da vas nijedna neće, a mama&tata vas ubedili da ste jedini valjani na svetu? Eto kako u Srbiji nastaju frustrirani muškarci.
Mi ostali smo realni, radimo, živimo, vidimo svet kakav jeste i tako i biramo, i nijedna sa kojom sam izašao nije bila takva kakve si opisao i ni ja ne poznajem tu vrstu ljudi. Krećem se među normalnima, obrazovanim, par tatinih sinčića ali čak i oni su kul. Koliko moraš biti nekul da te niko neće?

Zizi Top

pre 4 godine

@keke

Za godinu-dve polovina vas “srecno” vencanih ce traziti advokate i obilaziti sudnice. A druga polovina ce cutati, trpeti j svima govoriti kako strpljenje cuva brak, dok je realnost to sto nemaju pare za samostalan zivot ...

Бацач пламена

pre 4 godine

@Smart ass

Је л' ми живимо у истој Србији? Или је та твоја Србија нека за коју ја не знам да постоји? Две крајности видим међу огромним делом девојака око себе. Са једне стране млађе девојке које стално кукају да им нико не прилази, а и кад им неко приђе, то су све давежи и дебили, нема нико нормалан. А ти млад, наиван, приђеш са еланом и самопоуздањем, али све некако иде траљаво, моташ се око ње недељама а и даље си на почетку, тешка за дописивање, тешка за комуникацију, хоћка се, нећка се. А онда схватиш да си ти тај давеж и дебил а да су нормални типови парајлије, спортисти и музичари из краја, пропалитети и лажови који важе за неке фаце итд. Само што таквих нема за сваку, па онда причају да им нико не прилази, према обичним момцима су тешке, неприступачне, френдзонују их, држе у резерви. А са друге стране сингл девојке од тридесетак, које чим нађу неког ко је средио свој живот и за ког је јасно да није неко ко ће да их бије, вара и долази кући пијан, дрогиран, декинтиран, одмах планирају будућност, а нису саставили ни два месеца, док своје дојучерашње понашање и избирљивост посматрају као давно прошло време које, наравно, везе нема са њиховом самоћом. И чуде се још што нико неће да се жени, него беже главом без обзира од њих.
Ја сам искусио и једно и друго, и млађане незахвалнице и старије очајнице. Сада тренутно ме гледају и једне и друге. Не хвала, знам за јадац!

P.S. Можда ти је сувишна та прва реч у нику.

Sofija

pre 4 godine

@keke

Prema podacima Centra za demografska istraživanja Instituta društvenih nauka u Beogradu,četvrtina stanovnika Srbije starijih od 15 godina je neoženjena, odnosno neudata, a sve demografske projekcije pokazuju da će ovi procenti i dalje rasti. Zastupljenost neudatih i neoženjenih je značajno viši u delu stanovništva mlađem od 45 godina.

Ovo su inače podaci iz 2011. Danas ako nisu gori bolji nisu sigurno, tako da je Vaš utisak krajnje subjektivan i, na žalost, jako pogrešan. Mi kao društvo rolazimo kroz jako duboku i ozbiljnu krizu partnerskih odnosa. Inače, jedan od pokazatelja rastuće otuđenosti i usamljenosti, je i izražen rast depresije i oboljenja povezanih sa depresijom pri čemu je drastičan porast uočen kod žena starosti do 45 godina. Smatra se da će depresija i povezna stanja postati vodeći činilac morbiditeta kod navedenog dela ženske populacije.

Ona

pre 4 godine

@Ljudmila Baš tako, zanima ih čime se bave roditelji, gde i sa kim živiš, koliko posedujete nekretnina kao porodica, jedan mi je čak rekao da misli da je odlično imati pored sebe inženjera. Više ih zanimaju materijalne stvari i veze koje bi mogli da iskoriste nego sama žena. Ako nema posao, onda gledaju kako da je ponize zbog toga, posebno ako je više obrazovana od njih, i da puste na nju svoje komplekse. Davno jedan bivši mi je rekao da nas žene treba samo držati u kući i da rađamo decu, da ne izlazimo napolje i da zavisimo od njih. Još, da li kuvaš svaki dan, i odmah se ponude da navraćaju na ručak kod tebe, ako može i da prespavaju.
Sreća pa ima normalnih muškaraca, opisala sam slučajeve mojih drugarica i moje. Živim sama od dvadesete godine i znam da odmah gledaju da se uvale nekoj, da troše njene pare i koriste šta mogu. Svi oni glume da su fini i dobri, kao ovaj bacač plamena, kao nijedna ne valja, sve bi da ga iskoriste, a ustvari je on takav.
Otkačiš takve u startu i nađeš normalnog i ne zanimaju te loši ljudi i zdravo-zbogom.

medj'javom i medj' snom

pre 4 godine

@Bacac plamena - znaci, ti ocekujes od mladih devojaka u ranim dvadesetim da budu smerne, skromne i spremne da se vezu cim im pridjes, a od onih u kasnim dvadesetim i tridesetim, koje zele porodicu i ozbiljnu vezu da olade i da se prepuste neobaveznim vezama i da ne smaraju sa porodicom jer su onda "ocajnice" i ljut si na ceo svet jer nije bas tako ustrojen? :D :D :D

Zoi

pre 4 godine

@Pillar of Justice
Haaajde... Pravim se blesava... Momka sam našla tokom fakulteta, imam dovoljno godina i iskustva, poznajem dosta ljudi, i baš ti koji su se predstavljali kao normalni su, u stvari, najnenormalniji. Ako se Vama neko ko je fin=pravi blesav, poznajete neke koje se prodaju, žao mi je što ste u takvom društvu. Ne vredi se objašnjavati sa nekim čiji je maksimum ispod mog minimuma... Sami sebi biramo društvo i partnera, za razliku od rodbine. Zapitajte se gde grešite.

Бацач пламена

pre 4 godine

@Smart ass

Као млађи сам био знатно позитивнији и неискваренији. Кад сам видео колико је сати, постао сам благи намћор и флегма. А сада, веровали или не, стално гледају, шаљу сигнале. Воле кад их игноришеш. Мрзе те, а ложе се у исто време. Навикле да их неко моли, када одједном неко ко их не примећује, и то неко за ког су мислиле да су га, као и друге момке, сажвакале, исисале из њега време, енергију и новац и испљунуле га право у френдзону у којој ће бити са свима онима који ће бити ту кад њима треба нешто, док оне гледају само топ фрајере. А ја сам једном само стао, сабрао два и два и схватио како ствари стоје. Порадио мало на себи, пасивизирао се и почео да их гледам са висине. Покушавају сад да буду поред мене, да причају, да невешто буду духовите, сад заправо видим колико су њихови ,,лепота и шарм'' заправо последица зоне комфора где се њима прилази, а оне бирају и налазе мане момцима, макар биле горе од њих, сад видим колико оне немају такта и социјалне интелигенције, колико немају шарма, него само знају да се утегну и нашминкају. Није ми драго због тога. Али чињеница је да су српске девојке великим делом размажене. А размаженост је после 20. године лоша карактерна особина. И све више момака се овако поставља као ја, то је својеврсна терапија отрежњења девојкама, ма колико смешно звучало.
Мајка не знам каква је била као девојка, нисам био рођен. Другарице и сестре? Углавном онакве како сам описао српске девојке, само ме не тангира то јер их не мувам.

pex

pre 4 godine

Ne znam sta da vam kazem ljudi... Cela Srbija ozenjena/udata. Imam 35 godina, zadnjih 5-6 ne mogu da se otarasim svadbarenja, smucilo mi se. I ja se ozenih, bez problema, a nisam ni preterano lep, nit sam bogat ali sam dobar mojoj zeni. Govorim o Beogradu, sve drugarice mi se poudavase, sestra, njene drugarice a o drugovima da ne govorim, slobodnog drugara nisam imao godinama. Znam, dosadni smo, ne jurimo sponzoruse, ne izlazimo po splavovima. Radimo, vecina nas ni nema kola, idemo busom na posao.Ljudi vi zracite negativom i nekim hejtom prema zenama, zato ih ni nemate. Namirisu one to, mozete do prekosutra da se folirate
(keke, 27. oktobar )

Zavisi u kakvoj sredini zivis. Doduse 5 godina sam stariji pa se u medjuvremenu vecina razvela za tih 5 godina.Najveci procenat brakova se sklapa zbog nezeljene trudnoce,zatim zbog novca jer zene nasrcu tamo gde je " sigurnost" , jedan mali deo su brakovi zbog "vreme mi je" a najmanje je onih iz ljubavi. Inace,niko pametan ne juri sponzoruse,ali su zene vrlo perfidno skrivene i to saznas kada jednom potpises papir (ili jos gore, dobijes dete). U mom okruzenju 90% takvih slucajeva iako nije bilo naznaka pre toga.O laznom prijavljivanju nasilja da ne pricam, barem 30%. Pre neki dan nesto razmisljam i premotavam,ali bukvano svi parovi (osim jednog ili dvoje) zene su bas izabrale one kojima muzevi imaju novac (od roditelja skoro uvek). pogledaj koliko ih se uda u inoistranstvu,ja znam barem 4 zene. Grcka prednjaci, tamo se nude po moru.

Advokatica u travi

pre 4 godine

@ pex

Nacelno ne gresite ali je statisticki razvod kod nas jos uvek mnogo manje zastupljen nego recimo u Francuskoj. Inace, ove price sa Grckom i morem se po pravilu jako lose zavrsavaju. Samo ove godine sam dobila cetiri predmeta gde nase zene pokusavaju da vrate decu koju su dobile sa Grcima i jako im lose ide. Inace zastupam Grke pred nasim sudovima i posteno priznajem da su njihovi uspesi malim ili nikakvim delom moja zasluga. Jednostavno iz Grcke dobijem papir koji mi treba. Najeklatantniji primer bi bio sledeci: Nasa zena podigne tuzbu za razvod i trazi statrateljstvo pred nasim sudom, Grcki klijent mi dostavi dokaz da je on podneo tuzbu u Grckoj pre nje - tuzba pred Grckim sudom je, naravno, antedatirana jer ju je on podneo tek kad je saznao za tuzbu pred srpskim sudom. Primenjuje se pravilo medjunarodne litispendencije i postupak se vodi u Grckoj. Znate kad ce nasa zena dobiti starateljstvo - nikad, pa ni tad. Koliko sam unesrecenih majki videla - to je stvarno strasno. Nije mi svejedno i uvek pokusvam da postignem kompromis, naravno, najvise zbog dece, jer mislim da je i u interesu oca da njegova deca budu u kontaktu sa majkom. Najiskereniji savet nasim zenama da izbegavaju barakove sa strancima. Ako ne mozete drugacije ne udajte se ili decu odgajajte same, brak sa strancem je kapija pakla.

Ina

pre 4 godine

@upravotako
Da li ti njih prekidaš u pola rečenice, razgovaraš tel, odg na poruke i slično?
Najbolje je ovo da ti se zahvali ker si je prevezao! Ja kada nekoga zovem na piće, dođem po njega i vratim ga, ne očekujem nikakvo hvala, jer on to nije tražio nego sam ja ponudila. Svašta od vas. jednom sam se jedva dogovorila sa nekim koji je hteo da me "prevozi"(kao da sam stoka)! Večere mi nijedan ne plaća, piće može ako neće smarati. Shvatite da vam nijedna nije ništa dužna, kako se pokažete tako će i biti. Nemate osnovnu kulturu, nemate duše. Pare su na poslednjem mestu!

Dragon

pre 4 godine

Moze ona da koristi telefon, recimo, da mi pokaze neke uspomene njene, ja svoje, ako prica ode na tu stranu... Ali, ako pomene facebook, ili jos bitnije instagram...cao, zdra'o! Dize mi se kosa na glavi koliko su ljudi optereceni time!

Dijana

pre 4 godine

Pa lakse je okriviti ceo svet nego sebe sagledati. Prvo ustvrde da su sve zene zle, samozive, gledaju samo pare, pa kad im neko kaze ali ja znam i one druge i evo smo se svi pozenili i udali, oni ce da ubede sebe kako srecnih nema i kako ce se ovi razvesti. Koliko su muskarci u stanju da lazu sebe to prosto nije normalno. I ne znam s kim se svadjate, kao sto vam neko rece dole - ako je vama lepo tako i ako ste u pravu i ako ste tako sebi skrojili srecu, sta ima da ubedjujete ljude koji su drugaciji i drugacije se ponasaju da ih ceka krah? Svako se ponasa na nacin koji cini njega i najblize mu srecnim. Ako vas taj stav cini srecnima, samo napred!

rale

pre 4 godine

Probaj danas naci neku mladju devojku u gradu da ne drzi nos u mobilnom ili nema barem mobilni u ruci. Odvratna navika koja mi cak i vise smeta nego kad vidim nekog da pusi. Navucenost na besmisleno chatovanje, Viber grupe, lajkove sa Instagrama i Facebook. Ludilo.

Morala sam

pre 4 godine

Čitam ovog bacača plamena koji misli da mlađe devojke treba da su njemu zahvalne a starije da su navalile na njega kao na poslednji voz. Pitanje je da li misliš da si tolika nula od čoveka da te tako posmatraju. Da li pokušavaš kod svake koja ti se fizički svidi da bi mogao da joj tražiš mane i kritikuješ je ili tražiš partnera koji ima i mane i vrline. Opiši sebe ovako kako opisuješ te devojke od kojih hoćeš seks i vezu pa ćeš videti kakav si a to izbija iz svakog tvog komentara.

Pillar of Justice

pre 4 godine

(Zoi, 27. oktobar 2019 22:39)
Ceo tvoj poslednji komentar spada u "pravim se blesava" kategoriju. U pravu je Bacač plamena. Sve se pravite fine, sve se nešto iščuđavate a u realnosti se prodajete za siću, i to psihopatama koji vas kasnije masakriraju fizički i psihički.
Frustracije normalnih muškaraca su opravdane.

Бацач пламена

pre 4 godine

@Jedan obican dan

Нисам ја неки велики романтик, ни емотивац. Умем понекад да будем и неосећајан у неутралном смислу. Да сам разочаран, јесам. Али се не слажем са релативизацијом да су моје опоненткиње такође само огорчене као ја. То не могу да прихватим. Нису оне прилазиле момцима, момци су њима, то је тако у 99% случајева у мушко-женским односима код нас. Док су се оне двоумиле између двојице јер им се евентуално свиђао трећи, ја сам или могао да идем од једне до друге, па која хоће, или да спуштам критеријуме или да будем сам. Најчешће сам преферирао трећу опцију, боље то него да те одбијају неке које понекад нису ништа боље од тебе, чак су и горе, боље и сам него да будем са неком која је три лиге испод мене и тешим се како није све у изгледу. Био сам у фазону ако нека налети, налети, али да се цимам нећу. Направимо једно поређење - један човек стоји испод дрвета на ком су јабуке, а други испод дрвета са ког јабуке падају. А на крају дана обојица остану гладни. У реду, онај први је неспособан био да се попне, али шта је тек онај други!? Е, то је разлика код повређених момака и повређених девојака. Немојмо то изједначавати!

@Žensko

Не бој се ти мене и оваквих као ја. Не бих ја тебе позвао да изађемо. А и ти мене да позовеш, јасно бих ти рекао кратко и јасно да немам намеру да веза буде озбиљна, а ако нећеш, продужи слободно. Ласкаваца се ти чувај, оних из мог првог коментара.

upravotako

pre 4 godine

Највећа трагедија је што су у Србији неке лоше навике девојака постале општеприхваћене и нормалне.
Статистика је следећа:
80% су касниле више од 15минута
70% би повремено бациле поглед на телефон
40% се дописивале са неким
30% је разговарало
50% вас прекине у пола реченице
70% вам не каже ни хвала што сте је превезли,платили пиће,вечеру

Smart ass

pre 4 godine

Plameni, neudate od tridesetak baš i ne žele da se udaju a nisu ni očajne, osim ako opet imaš pristup samo lošijem delu te grupe. Mlađe su mlade za udaju i ozbiljne veze posebno sa matorcima. Baš si razvio filozofiju mrženja žena. Ti si od onih koje nijedna nije htela jer imaju gadnu narav, potvrđuješ svakim komentarom, sada imaš čime da ih kupiš, pa se iživljavaš. Video sam par takvih, večito nezadovoljni, besni na ceo svet. Vidim da nisi baš mlad, stižu te godine, iskustva imaš, a ništa nisi naučio. Obično bude da je u tebi greška, a ne u mladim nezahvalnicama i starijim očajnicama. Zašto mora tako ružno? Jesi li takav i prema majci, sestri, drugaricama? Imaš lošu narav, momče, menjaj je bar malo ili traži neku očajnicu bilo kojih godina koja će to moći da trpi. Niko ti to tvoje nezadovoljstvo i frustracije neće ispraviti do tebe samog, jer si ti i uzrok tome. Namćor si, a žene to ne vole, ako hoće svađu i takve opise, naći će drugaricu za lagano ogovaranje, kao i mi, a ne partnera koji je više strina alapača nego mužjak.

Ehhhh

pre 4 godine

(Бацач пламена, 28. oktobar 2019 21:59)
Kao sto vidis drugi nalaze, zene se, imaju decu a ti kukas bar deceniju u kontinuitetu na ovim stranama. Sad vec i nisi vise mlad. I svi su ti krivi sem tebe a nista ne mozes da promenis u zivotu sem sebe. Da promenis ime mozda bi ti krenulo ;-)

Žensko

pre 4 godine

Meni je najveći strah na prvom sastanku da će taj neki potencijalni biti prikriveni ženomrzac sa pola mozga, koji će da me zove mlađana nezahvalnica, kome ću ja i ostale žene biti krive za sve one od kojih nije dobio šta je hteo, od takvih dolazi svo nasilje ovog sveta. Najveći strah svake žene, da se nazovi fin prometne u paklenog frustrera. Kome to još treba, a oni glume li glume, ali ih samo malo provokacije izvlači na svetlost dana. Nažalost danas u Srbiji se mora tako.

Ma daj

pre 4 godine

(pex, 28. oktobar 2019 07:19)
Dok vi muskarci svi trazite cistu iskonsku ljubav a ne seks ili cistacicu koja ce da zameni mamu. Pa zene vise veruju u ljubav od vas mada i one sve manje. I tako je sve postenije. Moj interes,tvoj interes pa gde se sporazumemo.

Jedan obican dan

pre 4 godine

I ako mogu da dodam. Cini mi se da komentari @Bacaca plamena otkrivaju povredjenog i razocaranog romantika koji tezi iskerenosti i pravoj vrlini. Nisam siguran da li mogu stvari sasvim dobro da tumacim iz zenske perspektive ali milsim da bi verovatno bio nezan i veran partner zeni koja to zasluzuje ali su ga negativna iskustva ucinila beskompromisnim. Ako je za utehu, verujem i da su nejgove oponentkinje sa ove teme, zapravo, samo zeljne dobrog partnera i da su gorcina i bes koji izbijaju iz njihovih komentara samo rezultat bolnih razocaranja a ne neke istinske mrznje prema suprotnom polu. Naravoucenije - za sve sto vredi treba se potruditi i ako izgubimo nadu i veru u coveka sta nam ostaje.

crni_redstar

pre 4 godine

ja cutim na sastanku jer uvek kasnim, pa mi glupo bude, tel moram da koristim da se kavim zeni, a hranu zvacem glasno da u restoranu shvate da im je jelo extra i da uzivam, racun na kraju platim ivek ja-osim ako ne bude drugacije.

Neki Lik

pre 4 godine

Znate kako se kaže 100 ljudi 100 ćudi...Da ima umišljenih lepotica koje misle da se ceo svet vrti oko njih da ne nude ništa a očekuju mnogo da završe mahom sa džiberima vucibatinama jer eto oni su strava zanimljivi itd pa posle kukaju ima..Da ima gomila nesigurnih muškaraca koji krive društvo i svet oko sebe za svoje ne uspehe koji ne znaju prostu proširenu rečenicu da sastave bleje po kafićima kladionicama razgovor se svodi kako se uroljao kao bulja sa kumom prošli vikend ima ih...Rešenje smanjite očekivanja nasmešite se nekom nek počne odatle

Sivi soko

pre 4 godine

Ludnica sa otvorenim vratima, tako izgleda slika nakon čitanja komentara...

No, uklapam se savršeno, pa reko' samo da pozdravim sve komentatore!

Ljudmila

pre 4 godine

Muskarci se na prvom sastanku uglavnom ponasaju kao da vode razgovor za posao. I jako su zainteresovani cine se bave roditelji kao i gde je bio deda ili pradeda `45.

DonJuan

pre 4 godine

To za mobilni zene lazu same sebe, vole sve sto muskarac radi a sto njih ne stavlja u centar paznje "jao jao kako je on mocan, trazen i zauzet, moram da se borim da dodjem na centralno mesto u njegovom zivotu, a ne kao svi jadnici koji bi da me obozavaju, to je tako fuuuuj" hahahahahaha

keke

pre 4 godine

Ne znam sta da vam kazem ljudi... Cela Srbija ozenjena/udata. Imam 35 godina, zadnjih 5-6 ne mogu da se otarasim svadbarenja, smucilo mi se. I ja se ozenih, bez problema, a nisam ni preterano lep, nit sam bogat ali sam dobar mojoj zeni. Govorim o Beogradu, sve drugarice mi se poudavase, sestra, njene drugarice a o drugovima da ne govorim, slobodnog drugara nisam imao godinama. Znam, dosadni smo, ne jurimo sponzoruse, ne izlazimo po splavovima. Radimo, vecina nas ni nema kola, idemo busom na posao.

Ljudi vi zracite negativom i nekim hejtom prema zenama, zato ih ni nemate. Namirisu one to, mozete do prekosutra da se folirate

Бацач пламена

pre 4 godine

@Zoi

Ах, па да! Ти ниси таква, ниједна твоја другарица није таква и ниједна жена коју познајеш није таква. И боље да радим на себи, решим се фрустрација и потрудим се да нађем особу која ми одговара уместо што пишем све и свашта овде...


Не вреди, те форе не пролазе више, схвати! Поздрав!

Бацач пламена

pre 4 godine

По мом мишљењу, најружнија навика девојака на дејту је то што очекују да им неко чита мисли и да их забави онако како су оне замислиле, док себи дају за право да буду фикуси или да једно мисле, а друго причају. Па онда неко помисли да је на добром путу да уради нешто, а она после прича како је био овакав или онакав. А све због тога што он уствари није као њен бивши за којим пати или неки који јој се свиђа. Или, у случају српских девојака, јер су навикле на типове који се приликом упознавања разбацују комплиментима и обећавају куле и градове а после 2-3 месеца у вези крећу около да шарају, јер су навикле на раскалашне каваљере и опасне шмекере који на прва два дејта на њих да потроше своју зараду за пола месеца а после 2-3 месеца да почну од њих да се гребу за кинту да купе цигаре, јер су навикле на опасне типове заштитнике са својим опаким узбудљивим причама који после 2-3 месеца почну на њима да показују колико су јаки и опасни. И онда свако ко на првом дејту не почне или да се разбацује парама или да баронише или да просипа форе alla Огњен Амиџић њима је смор, овакав, онакав.

Бацач пламена

pre 4 godine

@Smart ass

Је л' ми живимо у истој Србији? Или је та твоја Србија нека за коју ја не знам да постоји? Две крајности видим међу огромним делом девојака око себе. Са једне стране млађе девојке које стално кукају да им нико не прилази, а и кад им неко приђе, то су све давежи и дебили, нема нико нормалан. А ти млад, наиван, приђеш са еланом и самопоуздањем, али све некако иде траљаво, моташ се око ње недељама а и даље си на почетку, тешка за дописивање, тешка за комуникацију, хоћка се, нећка се. А онда схватиш да си ти тај давеж и дебил а да су нормални типови парајлије, спортисти и музичари из краја, пропалитети и лажови који важе за неке фаце итд. Само што таквих нема за сваку, па онда причају да им нико не прилази, према обичним момцима су тешке, неприступачне, френдзонују их, држе у резерви. А са друге стране сингл девојке од тридесетак, које чим нађу неког ко је средио свој живот и за ког је јасно да није неко ко ће да их бије, вара и долази кући пијан, дрогиран, декинтиран, одмах планирају будућност, а нису саставили ни два месеца, док своје дојучерашње понашање и избирљивост посматрају као давно прошло време које, наравно, везе нема са њиховом самоћом. И чуде се још што нико неће да се жени, него беже главом без обзира од њих.
Ја сам искусио и једно и друго, и млађане незахвалнице и старије очајнице. Сада тренутно ме гледају и једне и друге. Не хвала, знам за јадац!

P.S. Можда ти је сувишна та прва реч у нику.

Zoi

pre 4 godine

@Bacač plamena, ako nisi kritičar nečega, trebalo bi da budeš.
Ne znam gde nađete takve ljude... I kako vas ne mrzi da pišete o takvima, zašto uopšte slušate nečije gluposti, niste vezani za sto i stolicu, zašto budete u vezi sa takvima, zašto ne budete normalni kakvi i jeste, pa, kome se svidite, a kome ne? Za seks možete ili platiti ako imate za živu osobu, ako ne, postoje seksualne igračke i za muškarce, Flesh Light, lutke i slično. Zašto se zamajavate sa ženama ako su baš sve koje birate da vodite na piće i ulazite u vezu takve kakve opisujete? Kako ja ne poznajem takve ljude?

Zoi

pre 4 godine

@Bacač plamena
Nisam takva, ni ljudi oko mene nisu takvi, zato se začudim kada pročitam tekst kao tvoj. Ne samo da nailaziš na takve ili biraš takve, nego si razvio čitavu filozofiju. Ja sam takva kakva sam, nekome se sviđam, nekome ne, i to je sasvim u redu. Ne glumim ništa, nemam potrebe, štedim vreme i sebi i drugima. Svako ko sebe voli radi na sebi, i bira sebi društvo, bar se to može. Ne znam ni kako izlazite sa toliko različitih osoba, meni se neko svidi jednom u par godina, ne češće. To sa forama i prolazima je besmisleno, nisam htela da uvredim, samo se čudim i pitam se kako neko dođe u situaciju da je opsednut ljudima koji mu ne odgovaraju. Što se tiče kritike, tu si odličan, samo da se fokusiraš na nešto vredno kritike, i da kritikuješ sve strane, ne samo jednu. Pored loših strana, možeš slobodno navesti i dobre, čisto da imamo jasniju sliku.

Pillar of Justice

pre 4 godine

(Zoi, 27. oktobar 2019 22:39)
Ceo tvoj poslednji komentar spada u "pravim se blesava" kategoriju. U pravu je Bacač plamena. Sve se pravite fine, sve se nešto iščuđavate a u realnosti se prodajete za siću, i to psihopatama koji vas kasnije masakriraju fizički i psihički.
Frustracije normalnih muškaraca su opravdane.

Darko

pre 4 godine

U kom svetu zive svi ovi komentatori, svi puni nekog besa i jeda? Bar zenu mzete da nadjete kakvu hocete, samo je potrebno da je potrazite na pravom mestu. Ja sam moju lujku naso na faksu, dok sam studirao. Tako mi odgovaralo. Nisam je trazio po splavovima, jer tamo izlaze splavaruse koje mi ne odgovaraju (svidjaju mi se nijove vestacke sise, ali se tu sve zavrsava). Momci i devojke, budite realni, stavite na papir sta trazite, mucnite glavom, trazmislite gde se takvi krecu i u napad. Srecno!

...

pre 4 godine

Nije uzela telefon ni na sekund,kupila me odmah,trudio sam se oko nje,pokazivao da mi je stalo,VOLEO JE LUDO(i dalje je volim siguran sam)...ali nikad od nje nisam dobio ni 50 posto i otisao sam!Nisam imao snage vise,nadam se da si srecna i da imas nekog s kim ides na Kej,Detelinara.

Smart ass

pre 4 godine

Znate šta, fakultete, stanove, kola, posao - sve vam to mogu kupiti mama i tata, od diploma do pozicija. Možete onda od tih para kupiti i ženu, ali, ako kupujete, onda znate da morate da plaćate, i ne samo u parama. Onima lošeg karaktera (naš komentator Plamen) ne vredi ni to, neće nijedna da pođe za takvog jer joj je onda upropašćen život. Zamislite da vas nijedna neće, a mama&tata vas ubedili da ste jedini valjani na svetu? Eto kako u Srbiji nastaju frustrirani muškarci.
Mi ostali smo realni, radimo, živimo, vidimo svet kakav jeste i tako i biramo, i nijedna sa kojom sam izašao nije bila takva kakve si opisao i ni ja ne poznajem tu vrstu ljudi. Krećem se među normalnima, obrazovanim, par tatinih sinčića ali čak i oni su kul. Koliko moraš biti nekul da te niko neće?

upravotako

pre 4 godine

Највећа трагедија је што су у Србији неке лоше навике девојака постале општеприхваћене и нормалне.
Статистика је следећа:
80% су касниле више од 15минута
70% би повремено бациле поглед на телефон
40% се дописивале са неким
30% је разговарало
50% вас прекине у пола реченице
70% вам не каже ни хвала што сте је превезли,платили пиће,вечеру

crni_redstar

pre 4 godine

ja cutim na sastanku jer uvek kasnim, pa mi glupo bude, tel moram da koristim da se kavim zeni, a hranu zvacem glasno da u restoranu shvate da im je jelo extra i da uzivam, racun na kraju platim ivek ja-osim ako ne bude drugacije.

Ehhhh

pre 4 godine

(Бацач пламена, 28. oktobar 2019 21:59)
Kao sto vidis drugi nalaze, zene se, imaju decu a ti kukas bar deceniju u kontinuitetu na ovim stranama. Sad vec i nisi vise mlad. I svi su ti krivi sem tebe a nista ne mozes da promenis u zivotu sem sebe. Da promenis ime mozda bi ti krenulo ;-)

Бацач пламена

pre 4 godine

@Smart ass

Као млађи сам био знатно позитивнији и неискваренији. Кад сам видео колико је сати, постао сам благи намћор и флегма. А сада, веровали или не, стално гледају, шаљу сигнале. Воле кад их игноришеш. Мрзе те, а ложе се у исто време. Навикле да их неко моли, када одједном неко ко их не примећује, и то неко за ког су мислиле да су га, као и друге момке, сажвакале, исисале из њега време, енергију и новац и испљунуле га право у френдзону у којој ће бити са свима онима који ће бити ту кад њима треба нешто, док оне гледају само топ фрајере. А ја сам једном само стао, сабрао два и два и схватио како ствари стоје. Порадио мало на себи, пасивизирао се и почео да их гледам са висине. Покушавају сад да буду поред мене, да причају, да невешто буду духовите, сад заправо видим колико су њихови ,,лепота и шарм'' заправо последица зоне комфора где се њима прилази, а оне бирају и налазе мане момцима, макар биле горе од њих, сад видим колико оне немају такта и социјалне интелигенције, колико немају шарма, него само знају да се утегну и нашминкају. Није ми драго због тога. Али чињеница је да су српске девојке великим делом размажене. А размаженост је после 20. године лоша карактерна особина. И све више момака се овако поставља као ја, то је својеврсна терапија отрежњења девојкама, ма колико смешно звучало.
Мајка не знам каква је била као девојка, нисам био рођен. Другарице и сестре? Углавном онакве како сам описао српске девојке, само ме не тангира то јер их не мувам.

Pajac

pre 4 godine

@bacac plamena; Ma ne moras uopste da radis na sebi, niko te ne tera. Ako si ti sebi skockao lepo zivot i ako u istom uzivas, mozes da mislis da su sve zene sponzoruse i samozive. Ako takav stav ne smeta tvojoj izabranici i ako te i takvog voli, nista ne menjaj, pusti Zoi. Svi mi, pa i ona, pricamo iz svog ugla

pex

pre 4 godine

Ne znam sta da vam kazem ljudi... Cela Srbija ozenjena/udata. Imam 35 godina, zadnjih 5-6 ne mogu da se otarasim svadbarenja, smucilo mi se. I ja se ozenih, bez problema, a nisam ni preterano lep, nit sam bogat ali sam dobar mojoj zeni. Govorim o Beogradu, sve drugarice mi se poudavase, sestra, njene drugarice a o drugovima da ne govorim, slobodnog drugara nisam imao godinama. Znam, dosadni smo, ne jurimo sponzoruse, ne izlazimo po splavovima. Radimo, vecina nas ni nema kola, idemo busom na posao.Ljudi vi zracite negativom i nekim hejtom prema zenama, zato ih ni nemate. Namirisu one to, mozete do prekosutra da se folirate
(keke, 27. oktobar )

Zavisi u kakvoj sredini zivis. Doduse 5 godina sam stariji pa se u medjuvremenu vecina razvela za tih 5 godina.Najveci procenat brakova se sklapa zbog nezeljene trudnoce,zatim zbog novca jer zene nasrcu tamo gde je " sigurnost" , jedan mali deo su brakovi zbog "vreme mi je" a najmanje je onih iz ljubavi. Inace,niko pametan ne juri sponzoruse,ali su zene vrlo perfidno skrivene i to saznas kada jednom potpises papir (ili jos gore, dobijes dete). U mom okruzenju 90% takvih slucajeva iako nije bilo naznaka pre toga.O laznom prijavljivanju nasilja da ne pricam, barem 30%. Pre neki dan nesto razmisljam i premotavam,ali bukvano svi parovi (osim jednog ili dvoje) zene su bas izabrale one kojima muzevi imaju novac (od roditelja skoro uvek). pogledaj koliko ih se uda u inoistranstvu,ja znam barem 4 zene. Grcka prednjaci, tamo se nude po moru.

zak

pre 4 godine

Šta je to “dejtu”?!
(Ena, 27. oktobar 2019 16:51)

Jezik pokondirenih tikvi. U privatnom životu: dejt, gejm, plejer ... a na poslu miting, brifing, kikof, tim-bilding, koučing ... a kada im prebaciš nešto odmah ti odbruse kako ne čitaš knjige i kako su sve to međunarodne reči koje koriste svi, baš kao što i najskuplje patike kupuju svi, redbul jutro posle piju svi, narodnjake slušaju svi, Zadrugu gledaju svi, na Instagramu su svi ... i naravno, osetiš se kao neko niže biće ako nisi kao "svi". Znate šta, ja nisam "svi", ja sam ono što jesam, što reče čovek dole dosta mi je glume, pretvaranja, laganja, prenemaganja, montiranja, poziranja ... ja na sastanak idem onako kako mi se ćefne, pa kom se svidi kom se ne svidi. Ako vam se ne svidi, zdravo i puno sreće.

Zoi

pre 4 godine

@Pillar of Justice
Haaajde... Pravim se blesava... Momka sam našla tokom fakulteta, imam dovoljno godina i iskustva, poznajem dosta ljudi, i baš ti koji su se predstavljali kao normalni su, u stvari, najnenormalniji. Ako se Vama neko ko je fin=pravi blesav, poznajete neke koje se prodaju, žao mi je što ste u takvom društvu. Ne vredi se objašnjavati sa nekim čiji je maksimum ispod mog minimuma... Sami sebi biramo društvo i partnera, za razliku od rodbine. Zapitajte se gde grešite.

Ina

pre 4 godine

@upravotako
Da li ti njih prekidaš u pola rečenice, razgovaraš tel, odg na poruke i slično?
Najbolje je ovo da ti se zahvali ker si je prevezao! Ja kada nekoga zovem na piće, dođem po njega i vratim ga, ne očekujem nikakvo hvala, jer on to nije tražio nego sam ja ponudila. Svašta od vas. jednom sam se jedva dogovorila sa nekim koji je hteo da me "prevozi"(kao da sam stoka)! Večere mi nijedan ne plaća, piće može ako neće smarati. Shvatite da vam nijedna nije ništa dužna, kako se pokažete tako će i biti. Nemate osnovnu kulturu, nemate duše. Pare su na poslednjem mestu!

Smart ass

pre 4 godine

Plameni, neudate od tridesetak baš i ne žele da se udaju a nisu ni očajne, osim ako opet imaš pristup samo lošijem delu te grupe. Mlađe su mlade za udaju i ozbiljne veze posebno sa matorcima. Baš si razvio filozofiju mrženja žena. Ti si od onih koje nijedna nije htela jer imaju gadnu narav, potvrđuješ svakim komentarom, sada imaš čime da ih kupiš, pa se iživljavaš. Video sam par takvih, večito nezadovoljni, besni na ceo svet. Vidim da nisi baš mlad, stižu te godine, iskustva imaš, a ništa nisi naučio. Obično bude da je u tebi greška, a ne u mladim nezahvalnicama i starijim očajnicama. Zašto mora tako ružno? Jesi li takav i prema majci, sestri, drugaricama? Imaš lošu narav, momče, menjaj je bar malo ili traži neku očajnicu bilo kojih godina koja će to moći da trpi. Niko ti to tvoje nezadovoljstvo i frustracije neće ispraviti do tebe samog, jer si ti i uzrok tome. Namćor si, a žene to ne vole, ako hoće svađu i takve opise, naći će drugaricu za lagano ogovaranje, kao i mi, a ne partnera koji je više strina alapača nego mužjak.

medj'javom i medj' snom

pre 4 godine

@Bacac plamena - znaci, ti ocekujes od mladih devojaka u ranim dvadesetim da budu smerne, skromne i spremne da se vezu cim im pridjes, a od onih u kasnim dvadesetim i tridesetim, koje zele porodicu i ozbiljnu vezu da olade i da se prepuste neobaveznim vezama i da ne smaraju sa porodicom jer su onda "ocajnice" i ljut si na ceo svet jer nije bas tako ustrojen? :D :D :D

rale

pre 4 godine

Probaj danas naci neku mladju devojku u gradu da ne drzi nos u mobilnom ili nema barem mobilni u ruci. Odvratna navika koja mi cak i vise smeta nego kad vidim nekog da pusi. Navucenost na besmisleno chatovanje, Viber grupe, lajkove sa Instagrama i Facebook. Ludilo.

Morala sam

pre 4 godine

Čitam ovog bacača plamena koji misli da mlađe devojke treba da su njemu zahvalne a starije da su navalile na njega kao na poslednji voz. Pitanje je da li misliš da si tolika nula od čoveka da te tako posmatraju. Da li pokušavaš kod svake koja ti se fizički svidi da bi mogao da joj tražiš mane i kritikuješ je ili tražiš partnera koji ima i mane i vrline. Opiši sebe ovako kako opisuješ te devojke od kojih hoćeš seks i vezu pa ćeš videti kakav si a to izbija iz svakog tvog komentara.

Ma daj

pre 4 godine

(pex, 28. oktobar 2019 07:19)
Dok vi muskarci svi trazite cistu iskonsku ljubav a ne seks ili cistacicu koja ce da zameni mamu. Pa zene vise veruju u ljubav od vas mada i one sve manje. I tako je sve postenije. Moj interes,tvoj interes pa gde se sporazumemo.

Jedan obican dan

pre 4 godine

I ako mogu da dodam. Cini mi se da komentari @Bacaca plamena otkrivaju povredjenog i razocaranog romantika koji tezi iskerenosti i pravoj vrlini. Nisam siguran da li mogu stvari sasvim dobro da tumacim iz zenske perspektive ali milsim da bi verovatno bio nezan i veran partner zeni koja to zasluzuje ali su ga negativna iskustva ucinila beskompromisnim. Ako je za utehu, verujem i da su nejgove oponentkinje sa ove teme, zapravo, samo zeljne dobrog partnera i da su gorcina i bes koji izbijaju iz njihovih komentara samo rezultat bolnih razocaranja a ne neke istinske mrznje prema suprotnom polu. Naravoucenije - za sve sto vredi treba se potruditi i ako izgubimo nadu i veru u coveka sta nam ostaje.

Бацач пламена

pre 4 godine

@Jedan obican dan

Нисам ја неки велики романтик, ни емотивац. Умем понекад да будем и неосећајан у неутралном смислу. Да сам разочаран, јесам. Али се не слажем са релативизацијом да су моје опоненткиње такође само огорчене као ја. То не могу да прихватим. Нису оне прилазиле момцима, момци су њима, то је тако у 99% случајева у мушко-женским односима код нас. Док су се оне двоумиле између двојице јер им се евентуално свиђао трећи, ја сам или могао да идем од једне до друге, па која хоће, или да спуштам критеријуме или да будем сам. Најчешће сам преферирао трећу опцију, боље то него да те одбијају неке које понекад нису ништа боље од тебе, чак су и горе, боље и сам него да будем са неком која је три лиге испод мене и тешим се како није све у изгледу. Био сам у фазону ако нека налети, налети, али да се цимам нећу. Направимо једно поређење - један човек стоји испод дрвета на ком су јабуке, а други испод дрвета са ког јабуке падају. А на крају дана обојица остану гладни. У реду, онај први је неспособан био да се попне, али шта је тек онај други!? Е, то је разлика код повређених момака и повређених девојака. Немојмо то изједначавати!

@Žensko

Не бој се ти мене и оваквих као ја. Не бих ја тебе позвао да изађемо. А и ти мене да позовеш, јасно бих ти рекао кратко и јасно да немам намеру да веза буде озбиљна, а ако нећеш, продужи слободно. Ласкаваца се ти чувај, оних из мог првог коментара.

Sofija

pre 4 godine

@keke

Prema podacima Centra za demografska istraživanja Instituta društvenih nauka u Beogradu,četvrtina stanovnika Srbije starijih od 15 godina je neoženjena, odnosno neudata, a sve demografske projekcije pokazuju da će ovi procenti i dalje rasti. Zastupljenost neudatih i neoženjenih je značajno viši u delu stanovništva mlađem od 45 godina.

Ovo su inače podaci iz 2011. Danas ako nisu gori bolji nisu sigurno, tako da je Vaš utisak krajnje subjektivan i, na žalost, jako pogrešan. Mi kao društvo rolazimo kroz jako duboku i ozbiljnu krizu partnerskih odnosa. Inače, jedan od pokazatelja rastuće otuđenosti i usamljenosti, je i izražen rast depresije i oboljenja povezanih sa depresijom pri čemu je drastičan porast uočen kod žena starosti do 45 godina. Smatra se da će depresija i povezna stanja postati vodeći činilac morbiditeta kod navedenog dela ženske populacije.

Ona

pre 4 godine

@Ljudmila Baš tako, zanima ih čime se bave roditelji, gde i sa kim živiš, koliko posedujete nekretnina kao porodica, jedan mi je čak rekao da misli da je odlično imati pored sebe inženjera. Više ih zanimaju materijalne stvari i veze koje bi mogli da iskoriste nego sama žena. Ako nema posao, onda gledaju kako da je ponize zbog toga, posebno ako je više obrazovana od njih, i da puste na nju svoje komplekse. Davno jedan bivši mi je rekao da nas žene treba samo držati u kući i da rađamo decu, da ne izlazimo napolje i da zavisimo od njih. Još, da li kuvaš svaki dan, i odmah se ponude da navraćaju na ručak kod tebe, ako može i da prespavaju.
Sreća pa ima normalnih muškaraca, opisala sam slučajeve mojih drugarica i moje. Živim sama od dvadesete godine i znam da odmah gledaju da se uvale nekoj, da troše njene pare i koriste šta mogu. Svi oni glume da su fini i dobri, kao ovaj bacač plamena, kao nijedna ne valja, sve bi da ga iskoriste, a ustvari je on takav.
Otkačiš takve u startu i nađeš normalnog i ne zanimaju te loši ljudi i zdravo-zbogom.

Zizi Top

pre 4 godine

@keke

Za godinu-dve polovina vas “srecno” vencanih ce traziti advokate i obilaziti sudnice. A druga polovina ce cutati, trpeti j svima govoriti kako strpljenje cuva brak, dok je realnost to sto nemaju pare za samostalan zivot ...

Dijana

pre 4 godine

Pa lakse je okriviti ceo svet nego sebe sagledati. Prvo ustvrde da su sve zene zle, samozive, gledaju samo pare, pa kad im neko kaze ali ja znam i one druge i evo smo se svi pozenili i udali, oni ce da ubede sebe kako srecnih nema i kako ce se ovi razvesti. Koliko su muskarci u stanju da lazu sebe to prosto nije normalno. I ne znam s kim se svadjate, kao sto vam neko rece dole - ako je vama lepo tako i ako ste u pravu i ako ste tako sebi skrojili srecu, sta ima da ubedjujete ljude koji su drugaciji i drugacije se ponasaju da ih ceka krah? Svako se ponasa na nacin koji cini njega i najblize mu srecnim. Ako vas taj stav cini srecnima, samo napred!

Žensko

pre 4 godine

Meni je najveći strah na prvom sastanku da će taj neki potencijalni biti prikriveni ženomrzac sa pola mozga, koji će da me zove mlađana nezahvalnica, kome ću ja i ostale žene biti krive za sve one od kojih nije dobio šta je hteo, od takvih dolazi svo nasilje ovog sveta. Najveći strah svake žene, da se nazovi fin prometne u paklenog frustrera. Kome to još treba, a oni glume li glume, ali ih samo malo provokacije izvlači na svetlost dana. Nažalost danas u Srbiji se mora tako.

Advokatica u travi

pre 4 godine

@ pex

Nacelno ne gresite ali je statisticki razvod kod nas jos uvek mnogo manje zastupljen nego recimo u Francuskoj. Inace, ove price sa Grckom i morem se po pravilu jako lose zavrsavaju. Samo ove godine sam dobila cetiri predmeta gde nase zene pokusavaju da vrate decu koju su dobile sa Grcima i jako im lose ide. Inace zastupam Grke pred nasim sudovima i posteno priznajem da su njihovi uspesi malim ili nikakvim delom moja zasluga. Jednostavno iz Grcke dobijem papir koji mi treba. Najeklatantniji primer bi bio sledeci: Nasa zena podigne tuzbu za razvod i trazi statrateljstvo pred nasim sudom, Grcki klijent mi dostavi dokaz da je on podneo tuzbu u Grckoj pre nje - tuzba pred Grckim sudom je, naravno, antedatirana jer ju je on podneo tek kad je saznao za tuzbu pred srpskim sudom. Primenjuje se pravilo medjunarodne litispendencije i postupak se vodi u Grckoj. Znate kad ce nasa zena dobiti starateljstvo - nikad, pa ni tad. Koliko sam unesrecenih majki videla - to je stvarno strasno. Nije mi svejedno i uvek pokusvam da postignem kompromis, naravno, najvise zbog dece, jer mislim da je i u interesu oca da njegova deca budu u kontaktu sa majkom. Najiskereniji savet nasim zenama da izbegavaju barakove sa strancima. Ako ne mozete drugacije ne udajte se ili decu odgajajte same, brak sa strancem je kapija pakla.

Dragon

pre 4 godine

Moze ona da koristi telefon, recimo, da mi pokaze neke uspomene njene, ja svoje, ako prica ode na tu stranu... Ali, ako pomene facebook, ili jos bitnije instagram...cao, zdra'o! Dize mi se kosa na glavi koliko su ljudi optereceni time!

Neki Lik

pre 4 godine

Znate kako se kaže 100 ljudi 100 ćudi...Da ima umišljenih lepotica koje misle da se ceo svet vrti oko njih da ne nude ništa a očekuju mnogo da završe mahom sa džiberima vucibatinama jer eto oni su strava zanimljivi itd pa posle kukaju ima..Da ima gomila nesigurnih muškaraca koji krive društvo i svet oko sebe za svoje ne uspehe koji ne znaju prostu proširenu rečenicu da sastave bleje po kafićima kladionicama razgovor se svodi kako se uroljao kao bulja sa kumom prošli vikend ima ih...Rešenje smanjite očekivanja nasmešite se nekom nek počne odatle

Sivi soko

pre 4 godine

Ludnica sa otvorenim vratima, tako izgleda slika nakon čitanja komentara...

No, uklapam se savršeno, pa reko' samo da pozdravim sve komentatore!