Istraživanje pokazalo kakve muškarce žene najviše vole: Vode se životinjskim instinktima?

Ponedeljak, 23.03.2020.

11:35

Izvor: Novosti

Istraživanje pokazalo kakve muškarce žene najviše vole: Vode se životinjskim instinktima? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Smesni ste

pre 4 godine

Nasi momci u inostranstvu to odavno rade a ako se prosetate po popularnim mestima u Bg videcete da i devojke ne zaostaju. Jedino sto one to ne rade da bi se ostvarile kao licnosti i bile slobodne vec da bi podigle zivotni standard. Dakle, uzalud mesanje - moze snasa iz sela al' ne moze selo iz snase.
(Letac na talasima, 26. mart 2020 11:24)
Poredite nase momke u inostranstvu i devojke po Beogradu ;-)
Nase devojke u inostranstvu se takodje odavno mesaju sa strancima. Ne zbog standarda vec iz ljubavi.
Ipak ste zenomrzac, ne vredi moze momak iz sela al....

Letac na talasima

pre 4 godine

@ Mila

Ja ne znam da li to ima veze sa poslom kojim se neko bavi ili pol odredjuje sklonost ka odredjenim zanimanjima ali meni je vase razmisljanje savrseno logicno i racionalno. Na stranu sto je izlaganje argumenta besprekorno. Da li iz mene govori masinski inzenjer ili muskarac ne znam, ali mi se cini da bi se 99% muskraca bez problema slozilo sa vama.

Zene nikako da shvate da im muskarci (i to samo neki) broje partnere samo kad svoje partnerke jako brzo i lako izbroje. Tamo gde je seksualnost slobodna i gde ima neobaveznog seksa koliko hocete nema frustracija pa nema ni brojanja. Ove price o zenomrzackoj atmosferi su toliko prevazidjene da je degutantno ponavljati ih. U ovoj zemlji zene mogu da glasaju vec maltene 100 godina. Od '45 su im dostupna sva mesta u politici, u privredi, javnoim i kulturnom zivotu itd. Abortus (nazalsot) i kontaracepcija (na srecu) su dozvoljeni i siroko dostupni. Slobodne ste i u svakom pogledu potpuno ravnopravne sa muskarcima. Cesto zakonski i privilegovane. Odrastite i koristite svoju slobodu shvatajuci da sve sto raditi ima posledice - dobre ili lose.

Na kraju sto se tice ove ideje o mesanju sa stranicima. Nasi momci u inostranstvu to odavno rade a ako se prosetate po popularnim mestima u Bg videcete da i devojke ne zaostaju. Jedino sto one to ne rade da bi se ostvarile kao licnosti i bile slobodne vec da bi podigle zivotni standard. Dakle, uzalud mesanje - moze snasa iz sela al' ne moze selo iz snase.

Svasta

pre 4 godine

Koleginice, kako i zasto da imam seks sa nekim ko mi nije zanimljiv? I to ne znaci mnogo lep, prosto meni zanimljiv.
A odnos nasih zena prema seksu je posledica celokupne zenomrzacke atmosfere u kojoj zive.
Muskarci su tu na potezu, zene se nece promeniti pre njih. Mada po meni je resenje da svi odavde odu i ukrste se sa strancima. Mnogo smo svi bolji tako nego prema svojima. Na zalost. Uvek smo voleli da se "pokazemo i prikazemo"...nevezano za pol.

Mila

pre 4 godine

@Svasta

Inzenjer sam, radim sa muskarcima, pa sam verovatno postala i sama kao musko, ali stvarno ne razumem logiku. Potpuno mi je jasno to da ti je zanimljiv jedan u hiljadu, ali kako ti se ne isplati onda seks, ako ce sledeci kao sto i sama kazes da se pojavi ko zna kad, a potrebu imas? Dokle god niko nikoga ne vara i maze oci, u cemu je problem? Sto ce tamo neko nekad da ti broji? ili sto ces da se vezes posle nekoliko odnosa a vidis da nema prostora za nesto vise? O cemu onda pricamo, mazohizmu?

Meni od kako sam imala 21 niko nije pravio problem oko broja. Cak su (istina stranci, ako su i pitali) komentarisali da je mali. Verujem da bi prosecan Srbin imao drugaciji komentar, ali to je njegov licni problem, ako mu treba tabula rasa, definitivno nismo jedno za drugo, srecno u potrazi. Ali kao Srpkinja daleko vise imam problem sa ponasanjem nasih zena jer nikako da se otmemo iz tog "ja njemu dajem" odnosa. Nikome nikad nisam dala, uzivala sam u tome minimum koliko i oni, hemije se stvorilo vise nego dovoljno do tog momenta.

Gluposti

pre 4 godine

(lisac, 25. mart 2020 17:40)
Nisam nikada muza prevarila, srecna sam.
Problem je sto vi mislite da ne mozete biti srecni sem sa onim o cemu sanjate. A ni te o kojima sanjate nisu ono o cemu sanjate, ako me razumes

lisac

pre 4 godine

(Gluposti, 24. mart 2020 21:18)

Jedan od razloga zašto se nikad ne bih oženio. Većina su ovakve 'hoću vrh frajera ali me takvi neće pa daj šta daš a ako budem u prilici da prevarim muža sa vrh frajerom uradiću to bez razmišljanja'.

Svasta

pre 4 godine

(Mila, 25. mart 2020 15:34)
Ne mislim to ja. Misle oni.
Samo neki to dobro kriju.
I nisam uopste frigidna samo mi se dopada jedan od hiljadu a kada takvog sretnem i jos se kockice obostrano poklope ne isplati mi se samo seks jer ce sledeci da naidje one tamo godine...

Mila

pre 4 godine

@Svasta

Ja nikad nisam imala seks sa osobom koju vidim prvi put u zivotu. Ne osudjujem ni ljude koji to mogu, meni on mora da se svidi i da mi prija na neki nacin. Ali ne mogu bas svakoga ko mi bude privlacan da zovem deckom niti moram da budem u emotivnom odnosu da bih zelela seks. Da li to znaci da sam ja nakaradna? Da li znaci da sam nemoralna zato sto pozelim seks 5 puta na dan a nije mi do puno cega vise jer sta god, tek sam izasla iz duge veze, necu ziveti jos dugo u toj zemlji, ili mi se taj decko ne cini kao meni odgovarajuci na duze staze. Da li to znaci da ti seks pozelis iskljucivo ako si zaljubljena u nekoga i on isto tako? Daleko od toga da si nakaradna ili zaostala. Eventualno mozda frigidna. A onda imamo gomilu frustriranih muskaraca na koje zene zaborave cim stignu deca, prodje zaljubljenost, stignu godine, jer im je zapravo do seksa samo pod idealnim emotivno-logistickim uslovima.

Zaostalo jeste doduse sto mislis da je neobavezan seks povoljan za muskarce jer ne moraju da placaju. Zato ovaj lik u Holandiji uziva, jer tamo zena ne kalkulise sta ona a sta muskarac jeftinije ili skuplje dobija. I ona uziva i zivi svoj zivot.

Svasta

pre 4 godine

Ali su mi se i stranci u Beogradu zalili da se kod nasih zena izgleda seks desava samo u vezi.
(Mila, 24. mart 2020 21:58)

Ne razumem je li to sad neki problem sto ne zelim seks sa osobom koju prvi put vidim u zivotu vec zelim neki emotivni odnos i u njemu seks? Sad smo mi takvi nakaradni? Zaostali?
A normalno da se muskarci zale zbog toga dodje im tako jeftinije nego da plate. Mozes da se zanosis da to oni tako ne vide, cak i stranci.
I broje, naravno da broje, sto si i ti lepo primetila a sto naravno nas ne mora da tangira. Ali broje i dok broje nece dobijati lako. I ne treba.

Gluposti

pre 4 godine

Aman ljudi manite se nasih zena ako je tako. Emigrirajte, zamonasite, okrenite svom polu, kupite hajtek lutku...
Samo ne kukajte i ne pljujte jer svet nije ustrojen po vasim zeljama. Nije ni po mojim pa sta. Mislite da je meni ideal bio sasvim obican covek? Nije pa zivim sa takvim jer me strava baje nece.
Dosadni ste. Svet se raspada a vi kmecite zbog riba jb....kakvi razmazenci. Ne treba vama nikakva ajde svi kod mame da vam obrise nos

Mila

pre 4 godine

@Sloboda sa n

Slazem se, lepo opisana velika strana problema. Zene na Balkanu i dalje uglavnom prodaju seks. Da li ga ne vole, da li su zbog tradicionalne sredine svoju seksualnost prigusile, ne znam. Mada se ne bih slozila bas sa konstatacijom da vecinu muskaraca ne tangira koliko ih je imala pre njega.

Nikad mi lik nije bio potreban da bih luksuznije zivela, bila necija devojka, ili mi on zamenio roditelje u bilo kom aspektu zivota. Mozda su mi zbog toga momci uvek bili mojih godina, normalnog statusa i vecinom iz nekog sireg kruga poznanika, sa faksa ili kasnije posla. Ali sam zivela bas kao sto ti kazes, kada mi je bilo samo do seksa, bilo je seksa, kada sam osetila nesto vise desavale su se veze. Sad u 30tim isto, doduse takodje negde na zapadu, i sad se tek osecam spremno i za nesto vise. Jer mi ta osoba odgovara za sve. Ali daleko od toga da me neko nije hteo jer sam kao ranije "ludovala", pri cemu licno ni ne smatram da jesam, samo nisam htela da zbog sredine budem sa nekim u vezi ako mi do toga nije. Ali su mi se i stranci u Beogradu zalili da se kod nasih zena izgleda seks desava samo u vezi. Pricam pritom o normalnom sloju ljudi, ne o zvanicnim kupoprodajnim objektima po klubovima ;)

taki p

pre 4 godine

Medju onim devojkama koje su doktorirale lose momke,polovina se zaista promeni,pocinju da cene kvalitetne momke,ztrvuju se za vezu-brak,druga polovina su nepopravljive,gledaju da se nekom uvale,pa da mu nabijaju rogove kad ih uhvati ludilo.Da se razumemo,smatram da smo mi muskarci tri puta gori,u ovoj bedi od drustva na ceni su lose osobe,one koje gaze preko leseva,bice jos gore,zato devojke ne glumite ludilo,vec na vreme birajte one koji ce vas iskreno voleti,od silnih mangupa,baraba,samozvanih Alfa,nema leba.

BD1

pre 4 godine

Najnenormalnije - očekujete da žene spuste kriterijume da bi vama bilo dobro, a sami nećete da ih spustite i budete sa nekom nekvalitetnom? Zašto?
(@..., 24. mart 2020 10:19)

Muški kriterijumi nisu problem. Najveći broj muškaraca bira ženu spram svojih kvaliteta. Žene, sa druge strane, ciljaju uvek dve-tri klase iznad sebe. Potom naravno krive ceo muški rod kada ih ti muškarci ne zarezuju ni dva posto.

Devojka od metar i po visine juri dvometraše. Siromašna (mada to važi za sve staleže) juri bogataše, ili pak drastično bogatije i uspešnije. Debele i žgoljave žele da budu sa sportski građenim momcima. Ružne žene se razočaraju i razbesne kada ih lepi muškarci ignorišu, i td.
Svemu ovome više su sklone žene nego muškarci. Mnogo više.

Vagica

pre 4 godine

Ne znam gde je ovako kao u tekstu i većini komentara, meni to izgleda kao neki paralelni univerzum pun isfrustriranih muškaraca i žena. Tipa - nisam dobio/la šta hoću, pa ću da se svetim čim budem u prilici... U stvarnosti ne vidim toliko takvih osoba, mada, nije nemoguće da se pretvaraju i glume.
Neće vas neko - njegovo pravo, kao što i vi imate prava da nećete nekoga. Uvek se može naći neko za vezu ili brak, kao što se uvek može biti sam, i nikako i nikada ne treba kriviti druge jer vi niste dobili ono što ste zamislili.
Ili igrajte drugačije, ili menjajte želje, ili prihvatite da ste sami. Sve je stvar ličnog izbora.

taki p

pre 4 godine

Ima istine,mozda ne vazi za sve zene,ali za pozamasan broj svakako.Interesantno da su zenama jako privlacni zenskarosi(one ih zovu "zavodnici"),kad kao njih smire uspele su u zivotu,bacile prasinu u oci konkurenciji.Samo sto se vecina njih vesto priviri,pa onda po starom,to su oni koji bez problema imaju paralelne veze,vesto manipulisu sa dve pa i vise zenskih osoba.Medju tim prevarantima, nadju se i oni koji se loze na lose devojke-zene,zapostavljajuci one koje vrede i koje se "ubijaju" za njih.Dobri kvalitetni muskarci i zene,ipak cene iskrenost,emociju,ljubav,vernost,samo ih je sve manje,mnogi pokleknu pred izazovima,predaju se trendovima,brzo se izgubi obraz i postenje,mada ih drustvo sve manje osudjuje pa rade sta hoce.

Sloboda sa n

pre 4 godine

@ Hehe

A ko vam brani da budete ribica i "lujka" koja se zabavlja i uzivate u mladosti, lepoti, izlascima i seksu bez obaveza? I sta vas briga sta drugi misle. Najveci problem i uzrok svih frustracija izmedju muskaraca i zena kod nas je upravo nedovrsena seksualna revolucija i nedostupnost neobaveznog seksa. Jednostvano zene u Srbiji i dalje vide seks kao nacin da nesto dobiju - status devojke/zene, luksuz, lecenje kompleksa - umesto, kao ono sto je i jeste, zadovoljnje prirodnih potreba i nagona. Jednostavo je - seks za seks, lepo tebi lepo meni a ljubav za ljubav, pare za pare itd. Ako neko trazi "postenu", nevinu i sl.- pa nek' trazi i nek' mu je sa srecom. A vi ako ne nadjete nekog ko vam odgovara a hocete porodicu odgajate dete sami - za razliku od muskaraca imate takj luksuz i niko vam nece tupiti i soliti pamtet kako i sta da radite. Ukratko, izadjite vec iz tog balkanskog filma i shvatite da veliku vecinu muskarca bas briga da li ste imali jednog ili sto i jednog partnera dok god i oni lako dolaze do seksa i zabave. I ovo ne pricam napamet, pre dve godine sam se preselio u Holandiju i shvatio koliko zivot moze da bude lep i opusten sa normalnim, neopterecenim zenama kojima ne treba ni finansijer, ni nosilac burme, ni psiholog vec jednostavno partner u radosti zivljenja.

BD1

pre 4 godine

(Jedna ona, 24. mart 2020 09:43)

Na jednu normalnu (kakvu si opisala) dolazi 10 hiljada umišljenih koje vole bahate bogataše, tatine sinove, opasne momke i sl. Nemojmo se lagati.

Hehe

pre 4 godine

(..., 23. mart 2020 19:37)
Pa i vi ste potpuno isti. Jurite kao mladi neke ribice za zabavu a onda biste postenu i koja ce da vam rinta za brak. Koja je razlika tacno? Ribice i lujke se zabave a one "postene" dobiju samo obaveze

@...

pre 4 godine

Kakvo sebično i egoistični viđenje žena!
Šta misliš, nijedna žena ne pati jer je neko odbija, nekome se ne sviđa i sve ostalo nabrojano? To se svima dešava, a ne možeš očekivati da se neka deset puta bolja od tebe zainteresuje za tebe ako si bezvezan, zapušten, priglup, dosadan, kenjkav, ženskast, lenj. Da, sve to, a mnogi od vas se samoprozivaju nekim divnim primercima muškog roda.
Ne videh da su kvalitetni ljudi sami, izuzev onih koji su to odabrali, što je sasvim u redu.
Najnenormalnije - očekujete da žene spuste kriterijume da bi vama bilo dobro, a sami nećete da ih spustite i budete sa nekom nekvalitetnom? Zašto?

mare

pre 4 godine

Ja sam uvek bio iskren, nisam skrivao emocije, nisam hteo da glumim, pa sam eto sam. I ako su ti istrazivaci u pravu, ne mogu i ne zelim da budem ono sto nisam.

Pera Kojot Stariji

pre 4 godine

@Marijana, 23. mart 2020 20:31

To je tačno, ali nažalost od malena nas uče pogrešno. Meni je starija sestra govorila, kada sam imao 14-15 godina da momak ne treba da prilazi devojci koju ne poznaje, već treba prvo da se zaljubi, pa da onda tu devojku u koju je zaljubljen pita da li hoće da se zabavljaju. Trebalo mi je dosta vremena da shvatim koliko je to pogrešno. Ubediš sebe da voliš osobu koju u stvari ne pozanaješ i onda ubeđuješ sebe da je ona takva kakvu si je zamislio/zamislila i na kraju se razočaraš kada shvatiš da nisi u pravu. Naravno i moja sastra je to čula od nekog starijeg.

Najveći preokret u mom životu je bio kada sam shvatio koliko je važno jasno reći devojci da u svakom trenutku može da kaže "ne", ako joj se nešto ne sviđa i da neću insistirati na tome, šta god to bilo. Svaka je posle toga bila otvorenija za bilo koju ideju, jer je znala da može da prekine kad god poželi.

Isto se odnosi i na raskid veze: ako ne želi više da bude sa mnom, ne mora da mi objašnjava zašto. Da bi bili zajedno, treba oboje da to želimo. Ako ona ne želi, to je dovoljan razlog. Život je tako jednostavan i lep, ako ga ne komplikujemo bez potrebe. Ni jedna mi ne duguje ništa - ako neko misli da daje više nego što dobija, sam je kriv što je bio u takvoj vezi. Kako se kaže: "Ako očekuješ da ti se vrati za ono što si dao, to nije ljubav nego trgovina".

Jedna ona

pre 4 godine

Drage, da li shvatate da ovi komentari koji na 1000 i jedan nacin, sa zaljenjem ili bez toga ponavljaju da zene vole bahate, grube, bezobzirne i sl. salju poruku mladim muskarcima, koji ocigledno citaju ove stranice kakvi treba da budu ako hoce da imaju uspeha sa devojkama. I kakvi onda ocekujete da budu prema vama ili sutra vasim cerkama...Mene bahati razmazeni tatini sinovi i polukriminalci nikada nisu privlacili vec bas naprotiv. Ako nisu ni vas recite nesto a jos bolje pokazite u svakodnevnom zivotu (kada prodje ovaj uzas) da trazimo obrazovane, pametne, skromne i vredne momke i da smo spremne da sa njima, potpuno ravnopravno, od prvog izlaska do svadbe, i posle kroz zivot delimo sve terete i izazove - emotivne, profesionalne, finansijske. Pokazimo im da su normalne zene u ovoj zelji jos uvek u ogromnoj vecini i da ne dopustamo da nam lenje, plastificirane dokolicarke i kalasture koje vise po kaficima i TV kanalima i cija je jedina ambicija u zivotu da ih neko izdrzava budu konkurencija a pogotovu ne uzor.

Nije valjda

pre 4 godine

Ispadose muskarci nase zrtve...ne bih rekla.
Trazite spram sebe za pocetak i nemojte misliti da je svakoj od nas bitno samo da se (dobro) uda, radja decu i gleda u vas kao u boga...niste nista posebno, verujte, moze se i bez vas ziveti.

pex

pre 4 godine

Nemam reci na ponasanje i izbore koje prave nase devojke. Kao mladje odbijaju sve momke koji vrede (vredni, skromni, ambiciozni, fokusirani, koji imaju cilj, studiraju, rade, pomazu po kuci), igraju se sa njihovim osecanjima, daju lazne nade,... a predaju se svim "pogresnim".
(..., 23. mart 2020 19:37)

poprilicno tacno, barem kada pogledam oko sebe. Onda bi tako istrosene da bude puj pike ne vazi, ali od toga nema vise nista. Zakljucak: zenska glupost je enormna. Srecom pametni momci do tih nekih godina shvate koje su se bede postedeli i ne dozvoljavaju da budu uhvaceni ili kontrolisani.Imam srecu da imam jako dugu vezu inace da nemam, nema te sile koja bi me naterala da sada nekoga ozbiljno gledam upravo zbog ovoga sto je autor napisao.

Sto si vise na online vece su sanse da varas

pre 4 godine

Nemam reci na ponasanje i izbore koje prave nase devojke. Kao mladje odbijaju sve momke koji vrede (vredni, skromni, ambiciozni, fokusirani, koji imaju cilj, studiraju, rade, pomazu po kuci), igraju se sa njihovim osecanjima, daju lazne nade,... a predaju se svim "pogresnim". Sa 30 okrecu plocu, traze upravo one koje su odbijale. Kukaju kako nema vise "normalnih" momaka koji zele da rade, pomazu po kuci, imaju ciljeve, vredne, skromne, iskrene,... a same su zatrle sve koji su takvi. Danas svoje prethodno ponasanje komentarisu sa "to je proslost, ona nije vazna, svi smo pravili greske, bila sam mlada i glupa,...", kao da ce neko zbog te jedne recenice zaboraviti sav bol i gorcinu u ustima koju je osetio. Malo je bilo sto su nas zezale 15-20 godina a sada nas gledaju u oci i opet zezaju. Nemaju pojma koliko je bilo tesko u proslosti se nositi sa njihovim ponasanjem, koliko je ostalo povredjenih momaka, koliko njih je krenulo pogresnim putem da bi se dopali devojkama,....
(..., 23. mart 2020 19:37)

Druze najbolji komentar u istoriji komentara!

Marijana

pre 4 godine

Možete udarati minuse koliko hoćete,ali možete pitati i bilo kojeg psihologa, ilim psihijatra, i reći će vam da nije normalno da vas neko ko ne poznaje obasipa nenormalnom pažnjom i lepi se za vas, nenormalnom brzinom,i pokušava da uspostavi intimni kontakt velikom brzinom. To nije normalno, tako da ljudi ne igraju igre, normalna osoba upoznaje drugu osobu, to nije igrica, nego upoznavanje, i to traje, neko vreme.

XXL

pre 4 godine

Naravno da žene ne vole šonje i one koje im čine ustupke i podilaze ... one vole da 'naprave' svog čoveka da ga obuzdaju da bude divlji, a za nju pripitomljen ... jednostavno da bude muško u pantalonama sa poluobrijanom bradom ... da lupi šakom o stol i kaže ... kaže ... "... da draga ..."...

...

pre 4 godine

Nemam reci na ponasanje i izbore koje prave nase devojke. Kao mladje odbijaju sve momke koji vrede (vredni, skromni, ambiciozni, fokusirani, koji imaju cilj, studiraju, rade, pomazu po kuci), igraju se sa njihovim osecanjima, daju lazne nade,... a predaju se svim "pogresnim". Sa 30 okrecu plocu, traze upravo one koje su odbijale. Kukaju kako nema vise "normalnih" momaka koji zele da rade, pomazu po kuci, imaju ciljeve, vredne, skromne, iskrene,... a same su zatrle sve koji su takvi. Danas svoje prethodno ponasanje komentarisu sa "to je proslost, ona nije vazna, svi smo pravili greske, bila sam mlada i glupa,...", kao da ce neko zbog te jedne recenice zaboraviti sav bol i gorcinu u ustima koju je osetio. Malo je bilo sto su nas zezale 15-20 godina a sada nas gledaju u oci i opet zezaju. Nemaju pojma koliko je bilo tesko u proslosti se nositi sa njihovim ponasanjem, koliko je ostalo povredjenih momaka, koliko njih je krenulo pogresnim putem da bi se dopali devojkama,....

DonJuan

pre 4 godine

Odavno poznato - zene se loze na mocne, bogate, bahate, glasne, nasilne, samozive, primitivne krmke, a svakako da su im takvi i "misteriozni", tj. boli ih uvo i za njih i da im iznose svoja osecanja hahahahahaha

joel

pre 4 godine

muškarci su iskreniji od žena. i osjecajniji. meni lično su pametne žene najprivlacnije. izgled jest bitan i njen karakter..da ima dušu..žene vole pažnju..da joj pokloniš ružu..iznenadiš romantikom..to ne zastarjeva kao što ni ljubav ne zastarjeva. muškarac voli biti uspješan..on ne voli biti gubitnik..ako muškarac nađe ženu koju voli i kad ona rodi, on se osjeća najbogatijim na svijetu..

Mrki pogled

pre 4 godine

Nestabilne i nesigurne osobe. Cim vide da decko ispoljava emocije one beze i traze nekog ko ih ne sljivi uopste i koji ih tretira lose ili nezainteresovano pa se posle misle kako su one te koje ce ih promeniti i osvojiti njihova srca pa posle djavo dodje po svoje. Ili jos jedna vrsta ona najgora sto biraju, biraju, biraju i zavlace i zavlace pa posle ostanu kao zadnja kruska na drvetu koja padne i pojede je svinja.

Hari Haler

pre 4 godine

Vole one koji mogu i hoce da je (ih) izdrzavaju ali uz uslov maksimalne ravnopravnosti ili blage superiornosti sa njene strane jer "Muskarci vladaju svetom a zene njima" rece stari Rim i nestade u dekadenciji i najezdi "varvarskih" hordi.

Jovan

pre 4 godine

Ne postoji univerzalni sablon, ako mi se svid psihicki i fizicki ja cu se truditi da je sačuvam ako se normalno ponaša bez nekog ludovanja ja cu se jos vise truditi oko nje ako bude glumila ludilo neću trčati za njim pustiću je neka ode pa nek nadje sebi odgovarujećeh meni treba normalna iskrena devojka ne glumica.

Munjeka

pre 4 godine

Ne bih se složila, sigurna sam jedino kada vidim, čujem i osetim njegova osećanja. Ako sam nesigurna u njega, nema razloga da ostanem, adios :). Ali razumem da neki ljudi vole izazove i igrice, uživajte :)

МХ5

pre 4 godine

Скоро све те даме које јуре или чекају "недостижне", остаће саме. Кад постану тужније и маторије, иде паника, и на крају, дај шта даш. Туга.

Marko

pre 4 godine

To znaci kad mi se ne svidja devojka, ja cu joj pokazati kako sam lud za njom i ona ce pobeci od mene? Jos nisam pokusao sa obrnutom psihologijom, ali nikad nije kasno?

Arsenalovac

pre 4 godine

Nažalost, uvek bilo i biće. Važi za oba pola a ne samo za žene. Srećom, bio sam, i još uvek sam maksimalno otvoren, direktan, transparentan i svakog dana pokazujem ljubav svojoj devojci kao i ona meni. Ovo kuliranje i ostale igrice su za nezrele osobe.

deki

pre 4 godine

Ovo vazi za homo sapiense koji nisu evoluirali u Coveka. Ovaj princip, primenjen na ekonomiju, doveo bi do opste propasti svega nakon godinu dana.

Eto ja reče svoje

pre 4 godine

Samo da nije prost i da se ne hvali kao koliko je žena imao... Jer takav nije za kuću muškarac mora da bude ozbiljan da drži svoju itimu a ne da ide od jedne do druge ko neki pi.. Paćenik

nataša

pre 4 godine

Ko voli te trikove i igrice neka nađe sebi kompatibilnog partnera. Za mene je to suvišno komplikovanje života, umesto da se uživa u svim lepim trenucima ("jer svaka večnost je kratka"). Tako da izigravanje nedostižnosti mene lično odbija i stičem utisak da ta osoba ili ne zna šta hoće ili je neki zamlata ili šatro "opasan frajer". To me ne privlači.

МХ5

pre 4 godine

Скоро све те даме које јуре или чекају "недостижне", остаће саме. Кад постану тужније и маторије, иде паника, и на крају, дај шта даш. Туга.

Arsenalovac

pre 4 godine

Nažalost, uvek bilo i biće. Važi za oba pola a ne samo za žene. Srećom, bio sam, i još uvek sam maksimalno otvoren, direktan, transparentan i svakog dana pokazujem ljubav svojoj devojci kao i ona meni. Ovo kuliranje i ostale igrice su za nezrele osobe.

nataša

pre 4 godine

Ko voli te trikove i igrice neka nađe sebi kompatibilnog partnera. Za mene je to suvišno komplikovanje života, umesto da se uživa u svim lepim trenucima ("jer svaka večnost je kratka"). Tako da izigravanje nedostižnosti mene lično odbija i stičem utisak da ta osoba ili ne zna šta hoće ili je neki zamlata ili šatro "opasan frajer". To me ne privlači.

Munjeka

pre 4 godine

Ne bih se složila, sigurna sam jedino kada vidim, čujem i osetim njegova osećanja. Ako sam nesigurna u njega, nema razloga da ostanem, adios :). Ali razumem da neki ljudi vole izazove i igrice, uživajte :)

Jovan

pre 4 godine

Ne postoji univerzalni sablon, ako mi se svid psihicki i fizicki ja cu se truditi da je sačuvam ako se normalno ponaša bez nekog ludovanja ja cu se jos vise truditi oko nje ako bude glumila ludilo neću trčati za njim pustiću je neka ode pa nek nadje sebi odgovarujećeh meni treba normalna iskrena devojka ne glumica.

Marko

pre 4 godine

To znaci kad mi se ne svidja devojka, ja cu joj pokazati kako sam lud za njom i ona ce pobeci od mene? Jos nisam pokusao sa obrnutom psihologijom, ali nikad nije kasno?

deki

pre 4 godine

Ovo vazi za homo sapiense koji nisu evoluirali u Coveka. Ovaj princip, primenjen na ekonomiju, doveo bi do opste propasti svega nakon godinu dana.

Eto ja reče svoje

pre 4 godine

Samo da nije prost i da se ne hvali kao koliko je žena imao... Jer takav nije za kuću muškarac mora da bude ozbiljan da drži svoju itimu a ne da ide od jedne do druge ko neki pi.. Paćenik

...

pre 4 godine

Nemam reci na ponasanje i izbore koje prave nase devojke. Kao mladje odbijaju sve momke koji vrede (vredni, skromni, ambiciozni, fokusirani, koji imaju cilj, studiraju, rade, pomazu po kuci), igraju se sa njihovim osecanjima, daju lazne nade,... a predaju se svim "pogresnim". Sa 30 okrecu plocu, traze upravo one koje su odbijale. Kukaju kako nema vise "normalnih" momaka koji zele da rade, pomazu po kuci, imaju ciljeve, vredne, skromne, iskrene,... a same su zatrle sve koji su takvi. Danas svoje prethodno ponasanje komentarisu sa "to je proslost, ona nije vazna, svi smo pravili greske, bila sam mlada i glupa,...", kao da ce neko zbog te jedne recenice zaboraviti sav bol i gorcinu u ustima koju je osetio. Malo je bilo sto su nas zezale 15-20 godina a sada nas gledaju u oci i opet zezaju. Nemaju pojma koliko je bilo tesko u proslosti se nositi sa njihovim ponasanjem, koliko je ostalo povredjenih momaka, koliko njih je krenulo pogresnim putem da bi se dopali devojkama,....

Sto si vise na online vece su sanse da varas

pre 4 godine

Nemam reci na ponasanje i izbore koje prave nase devojke. Kao mladje odbijaju sve momke koji vrede (vredni, skromni, ambiciozni, fokusirani, koji imaju cilj, studiraju, rade, pomazu po kuci), igraju se sa njihovim osecanjima, daju lazne nade,... a predaju se svim "pogresnim". Sa 30 okrecu plocu, traze upravo one koje su odbijale. Kukaju kako nema vise "normalnih" momaka koji zele da rade, pomazu po kuci, imaju ciljeve, vredne, skromne, iskrene,... a same su zatrle sve koji su takvi. Danas svoje prethodno ponasanje komentarisu sa "to je proslost, ona nije vazna, svi smo pravili greske, bila sam mlada i glupa,...", kao da ce neko zbog te jedne recenice zaboraviti sav bol i gorcinu u ustima koju je osetio. Malo je bilo sto su nas zezale 15-20 godina a sada nas gledaju u oci i opet zezaju. Nemaju pojma koliko je bilo tesko u proslosti se nositi sa njihovim ponasanjem, koliko je ostalo povredjenih momaka, koliko njih je krenulo pogresnim putem da bi se dopali devojkama,....
(..., 23. mart 2020 19:37)

Druze najbolji komentar u istoriji komentara!

joel

pre 4 godine

muškarci su iskreniji od žena. i osjecajniji. meni lično su pametne žene najprivlacnije. izgled jest bitan i njen karakter..da ima dušu..žene vole pažnju..da joj pokloniš ružu..iznenadiš romantikom..to ne zastarjeva kao što ni ljubav ne zastarjeva. muškarac voli biti uspješan..on ne voli biti gubitnik..ako muškarac nađe ženu koju voli i kad ona rodi, on se osjeća najbogatijim na svijetu..

Mrki pogled

pre 4 godine

Nestabilne i nesigurne osobe. Cim vide da decko ispoljava emocije one beze i traze nekog ko ih ne sljivi uopste i koji ih tretira lose ili nezainteresovano pa se posle misle kako su one te koje ce ih promeniti i osvojiti njihova srca pa posle djavo dodje po svoje. Ili jos jedna vrsta ona najgora sto biraju, biraju, biraju i zavlace i zavlace pa posle ostanu kao zadnja kruska na drvetu koja padne i pojede je svinja.

Marijana

pre 4 godine

Možete udarati minuse koliko hoćete,ali možete pitati i bilo kojeg psihologa, ilim psihijatra, i reći će vam da nije normalno da vas neko ko ne poznaje obasipa nenormalnom pažnjom i lepi se za vas, nenormalnom brzinom,i pokušava da uspostavi intimni kontakt velikom brzinom. To nije normalno, tako da ljudi ne igraju igre, normalna osoba upoznaje drugu osobu, to nije igrica, nego upoznavanje, i to traje, neko vreme.

Hari Haler

pre 4 godine

Vole one koji mogu i hoce da je (ih) izdrzavaju ali uz uslov maksimalne ravnopravnosti ili blage superiornosti sa njene strane jer "Muskarci vladaju svetom a zene njima" rece stari Rim i nestade u dekadenciji i najezdi "varvarskih" hordi.

Pera Kojot Stariji

pre 4 godine

@Marijana, 23. mart 2020 20:31

To je tačno, ali nažalost od malena nas uče pogrešno. Meni je starija sestra govorila, kada sam imao 14-15 godina da momak ne treba da prilazi devojci koju ne poznaje, već treba prvo da se zaljubi, pa da onda tu devojku u koju je zaljubljen pita da li hoće da se zabavljaju. Trebalo mi je dosta vremena da shvatim koliko je to pogrešno. Ubediš sebe da voliš osobu koju u stvari ne pozanaješ i onda ubeđuješ sebe da je ona takva kakvu si je zamislio/zamislila i na kraju se razočaraš kada shvatiš da nisi u pravu. Naravno i moja sastra je to čula od nekog starijeg.

Najveći preokret u mom životu je bio kada sam shvatio koliko je važno jasno reći devojci da u svakom trenutku može da kaže "ne", ako joj se nešto ne sviđa i da neću insistirati na tome, šta god to bilo. Svaka je posle toga bila otvorenija za bilo koju ideju, jer je znala da može da prekine kad god poželi.

Isto se odnosi i na raskid veze: ako ne želi više da bude sa mnom, ne mora da mi objašnjava zašto. Da bi bili zajedno, treba oboje da to želimo. Ako ona ne želi, to je dovoljan razlog. Život je tako jednostavan i lep, ako ga ne komplikujemo bez potrebe. Ni jedna mi ne duguje ništa - ako neko misli da daje više nego što dobija, sam je kriv što je bio u takvoj vezi. Kako se kaže: "Ako očekuješ da ti se vrati za ono što si dao, to nije ljubav nego trgovina".

mare

pre 4 godine

Ja sam uvek bio iskren, nisam skrivao emocije, nisam hteo da glumim, pa sam eto sam. I ako su ti istrazivaci u pravu, ne mogu i ne zelim da budem ono sto nisam.

DonJuan

pre 4 godine

Odavno poznato - zene se loze na mocne, bogate, bahate, glasne, nasilne, samozive, primitivne krmke, a svakako da su im takvi i "misteriozni", tj. boli ih uvo i za njih i da im iznose svoja osecanja hahahahahaha

Jedna ona

pre 4 godine

Drage, da li shvatate da ovi komentari koji na 1000 i jedan nacin, sa zaljenjem ili bez toga ponavljaju da zene vole bahate, grube, bezobzirne i sl. salju poruku mladim muskarcima, koji ocigledno citaju ove stranice kakvi treba da budu ako hoce da imaju uspeha sa devojkama. I kakvi onda ocekujete da budu prema vama ili sutra vasim cerkama...Mene bahati razmazeni tatini sinovi i polukriminalci nikada nisu privlacili vec bas naprotiv. Ako nisu ni vas recite nesto a jos bolje pokazite u svakodnevnom zivotu (kada prodje ovaj uzas) da trazimo obrazovane, pametne, skromne i vredne momke i da smo spremne da sa njima, potpuno ravnopravno, od prvog izlaska do svadbe, i posle kroz zivot delimo sve terete i izazove - emotivne, profesionalne, finansijske. Pokazimo im da su normalne zene u ovoj zelji jos uvek u ogromnoj vecini i da ne dopustamo da nam lenje, plastificirane dokolicarke i kalasture koje vise po kaficima i TV kanalima i cija je jedina ambicija u zivotu da ih neko izdrzava budu konkurencija a pogotovu ne uzor.

Hehe

pre 4 godine

(..., 23. mart 2020 19:37)
Pa i vi ste potpuno isti. Jurite kao mladi neke ribice za zabavu a onda biste postenu i koja ce da vam rinta za brak. Koja je razlika tacno? Ribice i lujke se zabave a one "postene" dobiju samo obaveze

XXL

pre 4 godine

Naravno da žene ne vole šonje i one koje im čine ustupke i podilaze ... one vole da 'naprave' svog čoveka da ga obuzdaju da bude divlji, a za nju pripitomljen ... jednostavno da bude muško u pantalonama sa poluobrijanom bradom ... da lupi šakom o stol i kaže ... kaže ... "... da draga ..."...

BD1

pre 4 godine

Najnenormalnije - očekujete da žene spuste kriterijume da bi vama bilo dobro, a sami nećete da ih spustite i budete sa nekom nekvalitetnom? Zašto?
(@..., 24. mart 2020 10:19)

Muški kriterijumi nisu problem. Najveći broj muškaraca bira ženu spram svojih kvaliteta. Žene, sa druge strane, ciljaju uvek dve-tri klase iznad sebe. Potom naravno krive ceo muški rod kada ih ti muškarci ne zarezuju ni dva posto.

Devojka od metar i po visine juri dvometraše. Siromašna (mada to važi za sve staleže) juri bogataše, ili pak drastično bogatije i uspešnije. Debele i žgoljave žele da budu sa sportski građenim momcima. Ružne žene se razočaraju i razbesne kada ih lepi muškarci ignorišu, i td.
Svemu ovome više su sklone žene nego muškarci. Mnogo više.

Vagica

pre 4 godine

Ne znam gde je ovako kao u tekstu i većini komentara, meni to izgleda kao neki paralelni univerzum pun isfrustriranih muškaraca i žena. Tipa - nisam dobio/la šta hoću, pa ću da se svetim čim budem u prilici... U stvarnosti ne vidim toliko takvih osoba, mada, nije nemoguće da se pretvaraju i glume.
Neće vas neko - njegovo pravo, kao što i vi imate prava da nećete nekoga. Uvek se može naći neko za vezu ili brak, kao što se uvek može biti sam, i nikako i nikada ne treba kriviti druge jer vi niste dobili ono što ste zamislili.
Ili igrajte drugačije, ili menjajte želje, ili prihvatite da ste sami. Sve je stvar ličnog izbora.

Nije valjda

pre 4 godine

Ispadose muskarci nase zrtve...ne bih rekla.
Trazite spram sebe za pocetak i nemojte misliti da je svakoj od nas bitno samo da se (dobro) uda, radja decu i gleda u vas kao u boga...niste nista posebno, verujte, moze se i bez vas ziveti.

Sloboda sa n

pre 4 godine

@ Hehe

A ko vam brani da budete ribica i "lujka" koja se zabavlja i uzivate u mladosti, lepoti, izlascima i seksu bez obaveza? I sta vas briga sta drugi misle. Najveci problem i uzrok svih frustracija izmedju muskaraca i zena kod nas je upravo nedovrsena seksualna revolucija i nedostupnost neobaveznog seksa. Jednostvano zene u Srbiji i dalje vide seks kao nacin da nesto dobiju - status devojke/zene, luksuz, lecenje kompleksa - umesto, kao ono sto je i jeste, zadovoljnje prirodnih potreba i nagona. Jednostavo je - seks za seks, lepo tebi lepo meni a ljubav za ljubav, pare za pare itd. Ako neko trazi "postenu", nevinu i sl.- pa nek' trazi i nek' mu je sa srecom. A vi ako ne nadjete nekog ko vam odgovara a hocete porodicu odgajate dete sami - za razliku od muskaraca imate takj luksuz i niko vam nece tupiti i soliti pamtet kako i sta da radite. Ukratko, izadjite vec iz tog balkanskog filma i shvatite da veliku vecinu muskarca bas briga da li ste imali jednog ili sto i jednog partnera dok god i oni lako dolaze do seksa i zabave. I ovo ne pricam napamet, pre dve godine sam se preselio u Holandiju i shvatio koliko zivot moze da bude lep i opusten sa normalnim, neopterecenim zenama kojima ne treba ni finansijer, ni nosilac burme, ni psiholog vec jednostavno partner u radosti zivljenja.

@...

pre 4 godine

Kakvo sebično i egoistični viđenje žena!
Šta misliš, nijedna žena ne pati jer je neko odbija, nekome se ne sviđa i sve ostalo nabrojano? To se svima dešava, a ne možeš očekivati da se neka deset puta bolja od tebe zainteresuje za tebe ako si bezvezan, zapušten, priglup, dosadan, kenjkav, ženskast, lenj. Da, sve to, a mnogi od vas se samoprozivaju nekim divnim primercima muškog roda.
Ne videh da su kvalitetni ljudi sami, izuzev onih koji su to odabrali, što je sasvim u redu.
Najnenormalnije - očekujete da žene spuste kriterijume da bi vama bilo dobro, a sami nećete da ih spustite i budete sa nekom nekvalitetnom? Zašto?

BD1

pre 4 godine

(Jedna ona, 24. mart 2020 09:43)

Na jednu normalnu (kakvu si opisala) dolazi 10 hiljada umišljenih koje vole bahate bogataše, tatine sinove, opasne momke i sl. Nemojmo se lagati.

pex

pre 4 godine

Nemam reci na ponasanje i izbore koje prave nase devojke. Kao mladje odbijaju sve momke koji vrede (vredni, skromni, ambiciozni, fokusirani, koji imaju cilj, studiraju, rade, pomazu po kuci), igraju se sa njihovim osecanjima, daju lazne nade,... a predaju se svim "pogresnim".
(..., 23. mart 2020 19:37)

poprilicno tacno, barem kada pogledam oko sebe. Onda bi tako istrosene da bude puj pike ne vazi, ali od toga nema vise nista. Zakljucak: zenska glupost je enormna. Srecom pametni momci do tih nekih godina shvate koje su se bede postedeli i ne dozvoljavaju da budu uhvaceni ili kontrolisani.Imam srecu da imam jako dugu vezu inace da nemam, nema te sile koja bi me naterala da sada nekoga ozbiljno gledam upravo zbog ovoga sto je autor napisao.

taki p

pre 4 godine

Medju onim devojkama koje su doktorirale lose momke,polovina se zaista promeni,pocinju da cene kvalitetne momke,ztrvuju se za vezu-brak,druga polovina su nepopravljive,gledaju da se nekom uvale,pa da mu nabijaju rogove kad ih uhvati ludilo.Da se razumemo,smatram da smo mi muskarci tri puta gori,u ovoj bedi od drustva na ceni su lose osobe,one koje gaze preko leseva,bice jos gore,zato devojke ne glumite ludilo,vec na vreme birajte one koji ce vas iskreno voleti,od silnih mangupa,baraba,samozvanih Alfa,nema leba.

Gluposti

pre 4 godine

Aman ljudi manite se nasih zena ako je tako. Emigrirajte, zamonasite, okrenite svom polu, kupite hajtek lutku...
Samo ne kukajte i ne pljujte jer svet nije ustrojen po vasim zeljama. Nije ni po mojim pa sta. Mislite da je meni ideal bio sasvim obican covek? Nije pa zivim sa takvim jer me strava baje nece.
Dosadni ste. Svet se raspada a vi kmecite zbog riba jb....kakvi razmazenci. Ne treba vama nikakva ajde svi kod mame da vam obrise nos

Mila

pre 4 godine

@Sloboda sa n

Slazem se, lepo opisana velika strana problema. Zene na Balkanu i dalje uglavnom prodaju seks. Da li ga ne vole, da li su zbog tradicionalne sredine svoju seksualnost prigusile, ne znam. Mada se ne bih slozila bas sa konstatacijom da vecinu muskaraca ne tangira koliko ih je imala pre njega.

Nikad mi lik nije bio potreban da bih luksuznije zivela, bila necija devojka, ili mi on zamenio roditelje u bilo kom aspektu zivota. Mozda su mi zbog toga momci uvek bili mojih godina, normalnog statusa i vecinom iz nekog sireg kruga poznanika, sa faksa ili kasnije posla. Ali sam zivela bas kao sto ti kazes, kada mi je bilo samo do seksa, bilo je seksa, kada sam osetila nesto vise desavale su se veze. Sad u 30tim isto, doduse takodje negde na zapadu, i sad se tek osecam spremno i za nesto vise. Jer mi ta osoba odgovara za sve. Ali daleko od toga da me neko nije hteo jer sam kao ranije "ludovala", pri cemu licno ni ne smatram da jesam, samo nisam htela da zbog sredine budem sa nekim u vezi ako mi do toga nije. Ali su mi se i stranci u Beogradu zalili da se kod nasih zena izgleda seks desava samo u vezi. Pricam pritom o normalnom sloju ljudi, ne o zvanicnim kupoprodajnim objektima po klubovima ;)

taki p

pre 4 godine

Ima istine,mozda ne vazi za sve zene,ali za pozamasan broj svakako.Interesantno da su zenama jako privlacni zenskarosi(one ih zovu "zavodnici"),kad kao njih smire uspele su u zivotu,bacile prasinu u oci konkurenciji.Samo sto se vecina njih vesto priviri,pa onda po starom,to su oni koji bez problema imaju paralelne veze,vesto manipulisu sa dve pa i vise zenskih osoba.Medju tim prevarantima, nadju se i oni koji se loze na lose devojke-zene,zapostavljajuci one koje vrede i koje se "ubijaju" za njih.Dobri kvalitetni muskarci i zene,ipak cene iskrenost,emociju,ljubav,vernost,samo ih je sve manje,mnogi pokleknu pred izazovima,predaju se trendovima,brzo se izgubi obraz i postenje,mada ih drustvo sve manje osudjuje pa rade sta hoce.

Mila

pre 4 godine

@Svasta

Ja nikad nisam imala seks sa osobom koju vidim prvi put u zivotu. Ne osudjujem ni ljude koji to mogu, meni on mora da se svidi i da mi prija na neki nacin. Ali ne mogu bas svakoga ko mi bude privlacan da zovem deckom niti moram da budem u emotivnom odnosu da bih zelela seks. Da li to znaci da sam ja nakaradna? Da li znaci da sam nemoralna zato sto pozelim seks 5 puta na dan a nije mi do puno cega vise jer sta god, tek sam izasla iz duge veze, necu ziveti jos dugo u toj zemlji, ili mi se taj decko ne cini kao meni odgovarajuci na duze staze. Da li to znaci da ti seks pozelis iskljucivo ako si zaljubljena u nekoga i on isto tako? Daleko od toga da si nakaradna ili zaostala. Eventualno mozda frigidna. A onda imamo gomilu frustriranih muskaraca na koje zene zaborave cim stignu deca, prodje zaljubljenost, stignu godine, jer im je zapravo do seksa samo pod idealnim emotivno-logistickim uslovima.

Zaostalo jeste doduse sto mislis da je neobavezan seks povoljan za muskarce jer ne moraju da placaju. Zato ovaj lik u Holandiji uziva, jer tamo zena ne kalkulise sta ona a sta muskarac jeftinije ili skuplje dobija. I ona uziva i zivi svoj zivot.

Mila

pre 4 godine

@Svasta

Inzenjer sam, radim sa muskarcima, pa sam verovatno postala i sama kao musko, ali stvarno ne razumem logiku. Potpuno mi je jasno to da ti je zanimljiv jedan u hiljadu, ali kako ti se ne isplati onda seks, ako ce sledeci kao sto i sama kazes da se pojavi ko zna kad, a potrebu imas? Dokle god niko nikoga ne vara i maze oci, u cemu je problem? Sto ce tamo neko nekad da ti broji? ili sto ces da se vezes posle nekoliko odnosa a vidis da nema prostora za nesto vise? O cemu onda pricamo, mazohizmu?

Meni od kako sam imala 21 niko nije pravio problem oko broja. Cak su (istina stranci, ako su i pitali) komentarisali da je mali. Verujem da bi prosecan Srbin imao drugaciji komentar, ali to je njegov licni problem, ako mu treba tabula rasa, definitivno nismo jedno za drugo, srecno u potrazi. Ali kao Srpkinja daleko vise imam problem sa ponasanjem nasih zena jer nikako da se otmemo iz tog "ja njemu dajem" odnosa. Nikome nikad nisam dala, uzivala sam u tome minimum koliko i oni, hemije se stvorilo vise nego dovoljno do tog momenta.

Gluposti

pre 4 godine

(lisac, 25. mart 2020 17:40)
Nisam nikada muza prevarila, srecna sam.
Problem je sto vi mislite da ne mozete biti srecni sem sa onim o cemu sanjate. A ni te o kojima sanjate nisu ono o cemu sanjate, ako me razumes

lisac

pre 4 godine

(Gluposti, 24. mart 2020 21:18)

Jedan od razloga zašto se nikad ne bih oženio. Većina su ovakve 'hoću vrh frajera ali me takvi neće pa daj šta daš a ako budem u prilici da prevarim muža sa vrh frajerom uradiću to bez razmišljanja'.

Letac na talasima

pre 4 godine

@ Mila

Ja ne znam da li to ima veze sa poslom kojim se neko bavi ili pol odredjuje sklonost ka odredjenim zanimanjima ali meni je vase razmisljanje savrseno logicno i racionalno. Na stranu sto je izlaganje argumenta besprekorno. Da li iz mene govori masinski inzenjer ili muskarac ne znam, ali mi se cini da bi se 99% muskraca bez problema slozilo sa vama.

Zene nikako da shvate da im muskarci (i to samo neki) broje partnere samo kad svoje partnerke jako brzo i lako izbroje. Tamo gde je seksualnost slobodna i gde ima neobaveznog seksa koliko hocete nema frustracija pa nema ni brojanja. Ove price o zenomrzackoj atmosferi su toliko prevazidjene da je degutantno ponavljati ih. U ovoj zemlji zene mogu da glasaju vec maltene 100 godina. Od '45 su im dostupna sva mesta u politici, u privredi, javnoim i kulturnom zivotu itd. Abortus (nazalsot) i kontaracepcija (na srecu) su dozvoljeni i siroko dostupni. Slobodne ste i u svakom pogledu potpuno ravnopravne sa muskarcima. Cesto zakonski i privilegovane. Odrastite i koristite svoju slobodu shvatajuci da sve sto raditi ima posledice - dobre ili lose.

Na kraju sto se tice ove ideje o mesanju sa stranicima. Nasi momci u inostranstvu to odavno rade a ako se prosetate po popularnim mestima u Bg videcete da i devojke ne zaostaju. Jedino sto one to ne rade da bi se ostvarile kao licnosti i bile slobodne vec da bi podigle zivotni standard. Dakle, uzalud mesanje - moze snasa iz sela al' ne moze selo iz snase.

Svasta

pre 4 godine

Koleginice, kako i zasto da imam seks sa nekim ko mi nije zanimljiv? I to ne znaci mnogo lep, prosto meni zanimljiv.
A odnos nasih zena prema seksu je posledica celokupne zenomrzacke atmosfere u kojoj zive.
Muskarci su tu na potezu, zene se nece promeniti pre njih. Mada po meni je resenje da svi odavde odu i ukrste se sa strancima. Mnogo smo svi bolji tako nego prema svojima. Na zalost. Uvek smo voleli da se "pokazemo i prikazemo"...nevezano za pol.

Smesni ste

pre 4 godine

Nasi momci u inostranstvu to odavno rade a ako se prosetate po popularnim mestima u Bg videcete da i devojke ne zaostaju. Jedino sto one to ne rade da bi se ostvarile kao licnosti i bile slobodne vec da bi podigle zivotni standard. Dakle, uzalud mesanje - moze snasa iz sela al' ne moze selo iz snase.
(Letac na talasima, 26. mart 2020 11:24)
Poredite nase momke u inostranstvu i devojke po Beogradu ;-)
Nase devojke u inostranstvu se takodje odavno mesaju sa strancima. Ne zbog standarda vec iz ljubavi.
Ipak ste zenomrzac, ne vredi moze momak iz sela al....

Svasta

pre 4 godine

Ali su mi se i stranci u Beogradu zalili da se kod nasih zena izgleda seks desava samo u vezi.
(Mila, 24. mart 2020 21:58)

Ne razumem je li to sad neki problem sto ne zelim seks sa osobom koju prvi put vidim u zivotu vec zelim neki emotivni odnos i u njemu seks? Sad smo mi takvi nakaradni? Zaostali?
A normalno da se muskarci zale zbog toga dodje im tako jeftinije nego da plate. Mozes da se zanosis da to oni tako ne vide, cak i stranci.
I broje, naravno da broje, sto si i ti lepo primetila a sto naravno nas ne mora da tangira. Ali broje i dok broje nece dobijati lako. I ne treba.

Svasta

pre 4 godine

(Mila, 25. mart 2020 15:34)
Ne mislim to ja. Misle oni.
Samo neki to dobro kriju.
I nisam uopste frigidna samo mi se dopada jedan od hiljadu a kada takvog sretnem i jos se kockice obostrano poklope ne isplati mi se samo seks jer ce sledeci da naidje one tamo godine...

DonJuan

pre 4 godine

Odavno poznato - zene se loze na mocne, bogate, bahate, glasne, nasilne, samozive, primitivne krmke, a svakako da su im takvi i "misteriozni", tj. boli ih uvo i za njih i da im iznose svoja osecanja hahahahahaha

...

pre 4 godine

Nemam reci na ponasanje i izbore koje prave nase devojke. Kao mladje odbijaju sve momke koji vrede (vredni, skromni, ambiciozni, fokusirani, koji imaju cilj, studiraju, rade, pomazu po kuci), igraju se sa njihovim osecanjima, daju lazne nade,... a predaju se svim "pogresnim". Sa 30 okrecu plocu, traze upravo one koje su odbijale. Kukaju kako nema vise "normalnih" momaka koji zele da rade, pomazu po kuci, imaju ciljeve, vredne, skromne, iskrene,... a same su zatrle sve koji su takvi. Danas svoje prethodno ponasanje komentarisu sa "to je proslost, ona nije vazna, svi smo pravili greske, bila sam mlada i glupa,...", kao da ce neko zbog te jedne recenice zaboraviti sav bol i gorcinu u ustima koju je osetio. Malo je bilo sto su nas zezale 15-20 godina a sada nas gledaju u oci i opet zezaju. Nemaju pojma koliko je bilo tesko u proslosti se nositi sa njihovim ponasanjem, koliko je ostalo povredjenih momaka, koliko njih je krenulo pogresnim putem da bi se dopali devojkama,....

МХ5

pre 4 godine

Скоро све те даме које јуре или чекају "недостижне", остаће саме. Кад постану тужније и маторије, иде паника, и на крају, дај шта даш. Туга.

XXL

pre 4 godine

Naravno da žene ne vole šonje i one koje im čine ustupke i podilaze ... one vole da 'naprave' svog čoveka da ga obuzdaju da bude divlji, a za nju pripitomljen ... jednostavno da bude muško u pantalonama sa poluobrijanom bradom ... da lupi šakom o stol i kaže ... kaže ... "... da draga ..."...

Marijana

pre 4 godine

Možete udarati minuse koliko hoćete,ali možete pitati i bilo kojeg psihologa, ilim psihijatra, i reći će vam da nije normalno da vas neko ko ne poznaje obasipa nenormalnom pažnjom i lepi se za vas, nenormalnom brzinom,i pokušava da uspostavi intimni kontakt velikom brzinom. To nije normalno, tako da ljudi ne igraju igre, normalna osoba upoznaje drugu osobu, to nije igrica, nego upoznavanje, i to traje, neko vreme.

Sto si vise na online vece su sanse da varas

pre 4 godine

Nemam reci na ponasanje i izbore koje prave nase devojke. Kao mladje odbijaju sve momke koji vrede (vredni, skromni, ambiciozni, fokusirani, koji imaju cilj, studiraju, rade, pomazu po kuci), igraju se sa njihovim osecanjima, daju lazne nade,... a predaju se svim "pogresnim". Sa 30 okrecu plocu, traze upravo one koje su odbijale. Kukaju kako nema vise "normalnih" momaka koji zele da rade, pomazu po kuci, imaju ciljeve, vredne, skromne, iskrene,... a same su zatrle sve koji su takvi. Danas svoje prethodno ponasanje komentarisu sa "to je proslost, ona nije vazna, svi smo pravili greske, bila sam mlada i glupa,...", kao da ce neko zbog te jedne recenice zaboraviti sav bol i gorcinu u ustima koju je osetio. Malo je bilo sto su nas zezale 15-20 godina a sada nas gledaju u oci i opet zezaju. Nemaju pojma koliko je bilo tesko u proslosti se nositi sa njihovim ponasanjem, koliko je ostalo povredjenih momaka, koliko njih je krenulo pogresnim putem da bi se dopali devojkama,....
(..., 23. mart 2020 19:37)

Druze najbolji komentar u istoriji komentara!

Nije valjda

pre 4 godine

Ispadose muskarci nase zrtve...ne bih rekla.
Trazite spram sebe za pocetak i nemojte misliti da je svakoj od nas bitno samo da se (dobro) uda, radja decu i gleda u vas kao u boga...niste nista posebno, verujte, moze se i bez vas ziveti.

Hehe

pre 4 godine

(..., 23. mart 2020 19:37)
Pa i vi ste potpuno isti. Jurite kao mladi neke ribice za zabavu a onda biste postenu i koja ce da vam rinta za brak. Koja je razlika tacno? Ribice i lujke se zabave a one "postene" dobiju samo obaveze

@...

pre 4 godine

Kakvo sebično i egoistični viđenje žena!
Šta misliš, nijedna žena ne pati jer je neko odbija, nekome se ne sviđa i sve ostalo nabrojano? To se svima dešava, a ne možeš očekivati da se neka deset puta bolja od tebe zainteresuje za tebe ako si bezvezan, zapušten, priglup, dosadan, kenjkav, ženskast, lenj. Da, sve to, a mnogi od vas se samoprozivaju nekim divnim primercima muškog roda.
Ne videh da su kvalitetni ljudi sami, izuzev onih koji su to odabrali, što je sasvim u redu.
Najnenormalnije - očekujete da žene spuste kriterijume da bi vama bilo dobro, a sami nećete da ih spustite i budete sa nekom nekvalitetnom? Zašto?

BD1

pre 4 godine

Najnenormalnije - očekujete da žene spuste kriterijume da bi vama bilo dobro, a sami nećete da ih spustite i budete sa nekom nekvalitetnom? Zašto?
(@..., 24. mart 2020 10:19)

Muški kriterijumi nisu problem. Najveći broj muškaraca bira ženu spram svojih kvaliteta. Žene, sa druge strane, ciljaju uvek dve-tri klase iznad sebe. Potom naravno krive ceo muški rod kada ih ti muškarci ne zarezuju ni dva posto.

Devojka od metar i po visine juri dvometraše. Siromašna (mada to važi za sve staleže) juri bogataše, ili pak drastično bogatije i uspešnije. Debele i žgoljave žele da budu sa sportski građenim momcima. Ružne žene se razočaraju i razbesne kada ih lepi muškarci ignorišu, i td.
Svemu ovome više su sklone žene nego muškarci. Mnogo više.

Gluposti

pre 4 godine

Aman ljudi manite se nasih zena ako je tako. Emigrirajte, zamonasite, okrenite svom polu, kupite hajtek lutku...
Samo ne kukajte i ne pljujte jer svet nije ustrojen po vasim zeljama. Nije ni po mojim pa sta. Mislite da je meni ideal bio sasvim obican covek? Nije pa zivim sa takvim jer me strava baje nece.
Dosadni ste. Svet se raspada a vi kmecite zbog riba jb....kakvi razmazenci. Ne treba vama nikakva ajde svi kod mame da vam obrise nos

Mrki pogled

pre 4 godine

Nestabilne i nesigurne osobe. Cim vide da decko ispoljava emocije one beze i traze nekog ko ih ne sljivi uopste i koji ih tretira lose ili nezainteresovano pa se posle misle kako su one te koje ce ih promeniti i osvojiti njihova srca pa posle djavo dodje po svoje. Ili jos jedna vrsta ona najgora sto biraju, biraju, biraju i zavlace i zavlace pa posle ostanu kao zadnja kruska na drvetu koja padne i pojede je svinja.

Eto ja reče svoje

pre 4 godine

Samo da nije prost i da se ne hvali kao koliko je žena imao... Jer takav nije za kuću muškarac mora da bude ozbiljan da drži svoju itimu a ne da ide od jedne do druge ko neki pi.. Paćenik

Hari Haler

pre 4 godine

Vole one koji mogu i hoce da je (ih) izdrzavaju ali uz uslov maksimalne ravnopravnosti ili blage superiornosti sa njene strane jer "Muskarci vladaju svetom a zene njima" rece stari Rim i nestade u dekadenciji i najezdi "varvarskih" hordi.

Sloboda sa n

pre 4 godine

@ Hehe

A ko vam brani da budete ribica i "lujka" koja se zabavlja i uzivate u mladosti, lepoti, izlascima i seksu bez obaveza? I sta vas briga sta drugi misle. Najveci problem i uzrok svih frustracija izmedju muskaraca i zena kod nas je upravo nedovrsena seksualna revolucija i nedostupnost neobaveznog seksa. Jednostvano zene u Srbiji i dalje vide seks kao nacin da nesto dobiju - status devojke/zene, luksuz, lecenje kompleksa - umesto, kao ono sto je i jeste, zadovoljnje prirodnih potreba i nagona. Jednostavo je - seks za seks, lepo tebi lepo meni a ljubav za ljubav, pare za pare itd. Ako neko trazi "postenu", nevinu i sl.- pa nek' trazi i nek' mu je sa srecom. A vi ako ne nadjete nekog ko vam odgovara a hocete porodicu odgajate dete sami - za razliku od muskaraca imate takj luksuz i niko vam nece tupiti i soliti pamtet kako i sta da radite. Ukratko, izadjite vec iz tog balkanskog filma i shvatite da veliku vecinu muskarca bas briga da li ste imali jednog ili sto i jednog partnera dok god i oni lako dolaze do seksa i zabave. I ovo ne pricam napamet, pre dve godine sam se preselio u Holandiju i shvatio koliko zivot moze da bude lep i opusten sa normalnim, neopterecenim zenama kojima ne treba ni finansijer, ni nosilac burme, ni psiholog vec jednostavno partner u radosti zivljenja.

Smesni ste

pre 4 godine

Nasi momci u inostranstvu to odavno rade a ako se prosetate po popularnim mestima u Bg videcete da i devojke ne zaostaju. Jedino sto one to ne rade da bi se ostvarile kao licnosti i bile slobodne vec da bi podigle zivotni standard. Dakle, uzalud mesanje - moze snasa iz sela al' ne moze selo iz snase.
(Letac na talasima, 26. mart 2020 11:24)
Poredite nase momke u inostranstvu i devojke po Beogradu ;-)
Nase devojke u inostranstvu se takodje odavno mesaju sa strancima. Ne zbog standarda vec iz ljubavi.
Ipak ste zenomrzac, ne vredi moze momak iz sela al....

joel

pre 4 godine

muškarci su iskreniji od žena. i osjecajniji. meni lično su pametne žene najprivlacnije. izgled jest bitan i njen karakter..da ima dušu..žene vole pažnju..da joj pokloniš ružu..iznenadiš romantikom..to ne zastarjeva kao što ni ljubav ne zastarjeva. muškarac voli biti uspješan..on ne voli biti gubitnik..ako muškarac nađe ženu koju voli i kad ona rodi, on se osjeća najbogatijim na svijetu..

pex

pre 4 godine

Nemam reci na ponasanje i izbore koje prave nase devojke. Kao mladje odbijaju sve momke koji vrede (vredni, skromni, ambiciozni, fokusirani, koji imaju cilj, studiraju, rade, pomazu po kuci), igraju se sa njihovim osecanjima, daju lazne nade,... a predaju se svim "pogresnim".
(..., 23. mart 2020 19:37)

poprilicno tacno, barem kada pogledam oko sebe. Onda bi tako istrosene da bude puj pike ne vazi, ali od toga nema vise nista. Zakljucak: zenska glupost je enormna. Srecom pametni momci do tih nekih godina shvate koje su se bede postedeli i ne dozvoljavaju da budu uhvaceni ili kontrolisani.Imam srecu da imam jako dugu vezu inace da nemam, nema te sile koja bi me naterala da sada nekoga ozbiljno gledam upravo zbog ovoga sto je autor napisao.

Munjeka

pre 4 godine

Ne bih se složila, sigurna sam jedino kada vidim, čujem i osetim njegova osećanja. Ako sam nesigurna u njega, nema razloga da ostanem, adios :). Ali razumem da neki ljudi vole izazove i igrice, uživajte :)

taki p

pre 4 godine

Medju onim devojkama koje su doktorirale lose momke,polovina se zaista promeni,pocinju da cene kvalitetne momke,ztrvuju se za vezu-brak,druga polovina su nepopravljive,gledaju da se nekom uvale,pa da mu nabijaju rogove kad ih uhvati ludilo.Da se razumemo,smatram da smo mi muskarci tri puta gori,u ovoj bedi od drustva na ceni su lose osobe,one koje gaze preko leseva,bice jos gore,zato devojke ne glumite ludilo,vec na vreme birajte one koji ce vas iskreno voleti,od silnih mangupa,baraba,samozvanih Alfa,nema leba.

Svasta

pre 4 godine

Ali su mi se i stranci u Beogradu zalili da se kod nasih zena izgleda seks desava samo u vezi.
(Mila, 24. mart 2020 21:58)

Ne razumem je li to sad neki problem sto ne zelim seks sa osobom koju prvi put vidim u zivotu vec zelim neki emotivni odnos i u njemu seks? Sad smo mi takvi nakaradni? Zaostali?
A normalno da se muskarci zale zbog toga dodje im tako jeftinije nego da plate. Mozes da se zanosis da to oni tako ne vide, cak i stranci.
I broje, naravno da broje, sto si i ti lepo primetila a sto naravno nas ne mora da tangira. Ali broje i dok broje nece dobijati lako. I ne treba.

nataša

pre 4 godine

Ko voli te trikove i igrice neka nađe sebi kompatibilnog partnera. Za mene je to suvišno komplikovanje života, umesto da se uživa u svim lepim trenucima ("jer svaka večnost je kratka"). Tako da izigravanje nedostižnosti mene lično odbija i stičem utisak da ta osoba ili ne zna šta hoće ili je neki zamlata ili šatro "opasan frajer". To me ne privlači.

Mila

pre 4 godine

@Svasta

Ja nikad nisam imala seks sa osobom koju vidim prvi put u zivotu. Ne osudjujem ni ljude koji to mogu, meni on mora da se svidi i da mi prija na neki nacin. Ali ne mogu bas svakoga ko mi bude privlacan da zovem deckom niti moram da budem u emotivnom odnosu da bih zelela seks. Da li to znaci da sam ja nakaradna? Da li znaci da sam nemoralna zato sto pozelim seks 5 puta na dan a nije mi do puno cega vise jer sta god, tek sam izasla iz duge veze, necu ziveti jos dugo u toj zemlji, ili mi se taj decko ne cini kao meni odgovarajuci na duze staze. Da li to znaci da ti seks pozelis iskljucivo ako si zaljubljena u nekoga i on isto tako? Daleko od toga da si nakaradna ili zaostala. Eventualno mozda frigidna. A onda imamo gomilu frustriranih muskaraca na koje zene zaborave cim stignu deca, prodje zaljubljenost, stignu godine, jer im je zapravo do seksa samo pod idealnim emotivno-logistickim uslovima.

Zaostalo jeste doduse sto mislis da je neobavezan seks povoljan za muskarce jer ne moraju da placaju. Zato ovaj lik u Holandiji uziva, jer tamo zena ne kalkulise sta ona a sta muskarac jeftinije ili skuplje dobija. I ona uziva i zivi svoj zivot.

Jedna ona

pre 4 godine

Drage, da li shvatate da ovi komentari koji na 1000 i jedan nacin, sa zaljenjem ili bez toga ponavljaju da zene vole bahate, grube, bezobzirne i sl. salju poruku mladim muskarcima, koji ocigledno citaju ove stranice kakvi treba da budu ako hoce da imaju uspeha sa devojkama. I kakvi onda ocekujete da budu prema vama ili sutra vasim cerkama...Mene bahati razmazeni tatini sinovi i polukriminalci nikada nisu privlacili vec bas naprotiv. Ako nisu ni vas recite nesto a jos bolje pokazite u svakodnevnom zivotu (kada prodje ovaj uzas) da trazimo obrazovane, pametne, skromne i vredne momke i da smo spremne da sa njima, potpuno ravnopravno, od prvog izlaska do svadbe, i posle kroz zivot delimo sve terete i izazove - emotivne, profesionalne, finansijske. Pokazimo im da su normalne zene u ovoj zelji jos uvek u ogromnoj vecini i da ne dopustamo da nam lenje, plastificirane dokolicarke i kalasture koje vise po kaficima i TV kanalima i cija je jedina ambicija u zivotu da ih neko izdrzava budu konkurencija a pogotovu ne uzor.

BD1

pre 4 godine

(Jedna ona, 24. mart 2020 09:43)

Na jednu normalnu (kakvu si opisala) dolazi 10 hiljada umišljenih koje vole bahate bogataše, tatine sinove, opasne momke i sl. Nemojmo se lagati.

Vagica

pre 4 godine

Ne znam gde je ovako kao u tekstu i većini komentara, meni to izgleda kao neki paralelni univerzum pun isfrustriranih muškaraca i žena. Tipa - nisam dobio/la šta hoću, pa ću da se svetim čim budem u prilici... U stvarnosti ne vidim toliko takvih osoba, mada, nije nemoguće da se pretvaraju i glume.
Neće vas neko - njegovo pravo, kao što i vi imate prava da nećete nekoga. Uvek se može naći neko za vezu ili brak, kao što se uvek može biti sam, i nikako i nikada ne treba kriviti druge jer vi niste dobili ono što ste zamislili.
Ili igrajte drugačije, ili menjajte želje, ili prihvatite da ste sami. Sve je stvar ličnog izbora.

Mila

pre 4 godine

@Sloboda sa n

Slazem se, lepo opisana velika strana problema. Zene na Balkanu i dalje uglavnom prodaju seks. Da li ga ne vole, da li su zbog tradicionalne sredine svoju seksualnost prigusile, ne znam. Mada se ne bih slozila bas sa konstatacijom da vecinu muskaraca ne tangira koliko ih je imala pre njega.

Nikad mi lik nije bio potreban da bih luksuznije zivela, bila necija devojka, ili mi on zamenio roditelje u bilo kom aspektu zivota. Mozda su mi zbog toga momci uvek bili mojih godina, normalnog statusa i vecinom iz nekog sireg kruga poznanika, sa faksa ili kasnije posla. Ali sam zivela bas kao sto ti kazes, kada mi je bilo samo do seksa, bilo je seksa, kada sam osetila nesto vise desavale su se veze. Sad u 30tim isto, doduse takodje negde na zapadu, i sad se tek osecam spremno i za nesto vise. Jer mi ta osoba odgovara za sve. Ali daleko od toga da me neko nije hteo jer sam kao ranije "ludovala", pri cemu licno ni ne smatram da jesam, samo nisam htela da zbog sredine budem sa nekim u vezi ako mi do toga nije. Ali su mi se i stranci u Beogradu zalili da se kod nasih zena izgleda seks desava samo u vezi. Pricam pritom o normalnom sloju ljudi, ne o zvanicnim kupoprodajnim objektima po klubovima ;)

lisac

pre 4 godine

(Gluposti, 24. mart 2020 21:18)

Jedan od razloga zašto se nikad ne bih oženio. Većina su ovakve 'hoću vrh frajera ali me takvi neće pa daj šta daš a ako budem u prilici da prevarim muža sa vrh frajerom uradiću to bez razmišljanja'.

Arsenalovac

pre 4 godine

Nažalost, uvek bilo i biće. Važi za oba pola a ne samo za žene. Srećom, bio sam, i još uvek sam maksimalno otvoren, direktan, transparentan i svakog dana pokazujem ljubav svojoj devojci kao i ona meni. Ovo kuliranje i ostale igrice su za nezrele osobe.

Jovan

pre 4 godine

Ne postoji univerzalni sablon, ako mi se svid psihicki i fizicki ja cu se truditi da je sačuvam ako se normalno ponaša bez nekog ludovanja ja cu se jos vise truditi oko nje ako bude glumila ludilo neću trčati za njim pustiću je neka ode pa nek nadje sebi odgovarujećeh meni treba normalna iskrena devojka ne glumica.

Svasta

pre 4 godine

(Mila, 25. mart 2020 15:34)
Ne mislim to ja. Misle oni.
Samo neki to dobro kriju.
I nisam uopste frigidna samo mi se dopada jedan od hiljadu a kada takvog sretnem i jos se kockice obostrano poklope ne isplati mi se samo seks jer ce sledeci da naidje one tamo godine...

Svasta

pre 4 godine

Koleginice, kako i zasto da imam seks sa nekim ko mi nije zanimljiv? I to ne znaci mnogo lep, prosto meni zanimljiv.
A odnos nasih zena prema seksu je posledica celokupne zenomrzacke atmosfere u kojoj zive.
Muskarci su tu na potezu, zene se nece promeniti pre njih. Mada po meni je resenje da svi odavde odu i ukrste se sa strancima. Mnogo smo svi bolji tako nego prema svojima. Na zalost. Uvek smo voleli da se "pokazemo i prikazemo"...nevezano za pol.

deki

pre 4 godine

Ovo vazi za homo sapiense koji nisu evoluirali u Coveka. Ovaj princip, primenjen na ekonomiju, doveo bi do opste propasti svega nakon godinu dana.

Mila

pre 4 godine

@Svasta

Inzenjer sam, radim sa muskarcima, pa sam verovatno postala i sama kao musko, ali stvarno ne razumem logiku. Potpuno mi je jasno to da ti je zanimljiv jedan u hiljadu, ali kako ti se ne isplati onda seks, ako ce sledeci kao sto i sama kazes da se pojavi ko zna kad, a potrebu imas? Dokle god niko nikoga ne vara i maze oci, u cemu je problem? Sto ce tamo neko nekad da ti broji? ili sto ces da se vezes posle nekoliko odnosa a vidis da nema prostora za nesto vise? O cemu onda pricamo, mazohizmu?

Meni od kako sam imala 21 niko nije pravio problem oko broja. Cak su (istina stranci, ako su i pitali) komentarisali da je mali. Verujem da bi prosecan Srbin imao drugaciji komentar, ali to je njegov licni problem, ako mu treba tabula rasa, definitivno nismo jedno za drugo, srecno u potrazi. Ali kao Srpkinja daleko vise imam problem sa ponasanjem nasih zena jer nikako da se otmemo iz tog "ja njemu dajem" odnosa. Nikome nikad nisam dala, uzivala sam u tome minimum koliko i oni, hemije se stvorilo vise nego dovoljno do tog momenta.

Marko

pre 4 godine

To znaci kad mi se ne svidja devojka, ja cu joj pokazati kako sam lud za njom i ona ce pobeci od mene? Jos nisam pokusao sa obrnutom psihologijom, ali nikad nije kasno?

Pera Kojot Stariji

pre 4 godine

@Marijana, 23. mart 2020 20:31

To je tačno, ali nažalost od malena nas uče pogrešno. Meni je starija sestra govorila, kada sam imao 14-15 godina da momak ne treba da prilazi devojci koju ne poznaje, već treba prvo da se zaljubi, pa da onda tu devojku u koju je zaljubljen pita da li hoće da se zabavljaju. Trebalo mi je dosta vremena da shvatim koliko je to pogrešno. Ubediš sebe da voliš osobu koju u stvari ne pozanaješ i onda ubeđuješ sebe da je ona takva kakvu si je zamislio/zamislila i na kraju se razočaraš kada shvatiš da nisi u pravu. Naravno i moja sastra je to čula od nekog starijeg.

Najveći preokret u mom životu je bio kada sam shvatio koliko je važno jasno reći devojci da u svakom trenutku može da kaže "ne", ako joj se nešto ne sviđa i da neću insistirati na tome, šta god to bilo. Svaka je posle toga bila otvorenija za bilo koju ideju, jer je znala da može da prekine kad god poželi.

Isto se odnosi i na raskid veze: ako ne želi više da bude sa mnom, ne mora da mi objašnjava zašto. Da bi bili zajedno, treba oboje da to želimo. Ako ona ne želi, to je dovoljan razlog. Život je tako jednostavan i lep, ako ga ne komplikujemo bez potrebe. Ni jedna mi ne duguje ništa - ako neko misli da daje više nego što dobija, sam je kriv što je bio u takvoj vezi. Kako se kaže: "Ako očekuješ da ti se vrati za ono što si dao, to nije ljubav nego trgovina".

Letac na talasima

pre 4 godine

@ Mila

Ja ne znam da li to ima veze sa poslom kojim se neko bavi ili pol odredjuje sklonost ka odredjenim zanimanjima ali meni je vase razmisljanje savrseno logicno i racionalno. Na stranu sto je izlaganje argumenta besprekorno. Da li iz mene govori masinski inzenjer ili muskarac ne znam, ali mi se cini da bi se 99% muskraca bez problema slozilo sa vama.

Zene nikako da shvate da im muskarci (i to samo neki) broje partnere samo kad svoje partnerke jako brzo i lako izbroje. Tamo gde je seksualnost slobodna i gde ima neobaveznog seksa koliko hocete nema frustracija pa nema ni brojanja. Ove price o zenomrzackoj atmosferi su toliko prevazidjene da je degutantno ponavljati ih. U ovoj zemlji zene mogu da glasaju vec maltene 100 godina. Od '45 su im dostupna sva mesta u politici, u privredi, javnoim i kulturnom zivotu itd. Abortus (nazalsot) i kontaracepcija (na srecu) su dozvoljeni i siroko dostupni. Slobodne ste i u svakom pogledu potpuno ravnopravne sa muskarcima. Cesto zakonski i privilegovane. Odrastite i koristite svoju slobodu shvatajuci da sve sto raditi ima posledice - dobre ili lose.

Na kraju sto se tice ove ideje o mesanju sa stranicima. Nasi momci u inostranstvu to odavno rade a ako se prosetate po popularnim mestima u Bg videcete da i devojke ne zaostaju. Jedino sto one to ne rade da bi se ostvarile kao licnosti i bile slobodne vec da bi podigle zivotni standard. Dakle, uzalud mesanje - moze snasa iz sela al' ne moze selo iz snase.

mare

pre 4 godine

Ja sam uvek bio iskren, nisam skrivao emocije, nisam hteo da glumim, pa sam eto sam. I ako su ti istrazivaci u pravu, ne mogu i ne zelim da budem ono sto nisam.

taki p

pre 4 godine

Ima istine,mozda ne vazi za sve zene,ali za pozamasan broj svakako.Interesantno da su zenama jako privlacni zenskarosi(one ih zovu "zavodnici"),kad kao njih smire uspele su u zivotu,bacile prasinu u oci konkurenciji.Samo sto se vecina njih vesto priviri,pa onda po starom,to su oni koji bez problema imaju paralelne veze,vesto manipulisu sa dve pa i vise zenskih osoba.Medju tim prevarantima, nadju se i oni koji se loze na lose devojke-zene,zapostavljajuci one koje vrede i koje se "ubijaju" za njih.Dobri kvalitetni muskarci i zene,ipak cene iskrenost,emociju,ljubav,vernost,samo ih je sve manje,mnogi pokleknu pred izazovima,predaju se trendovima,brzo se izgubi obraz i postenje,mada ih drustvo sve manje osudjuje pa rade sta hoce.

Gluposti

pre 4 godine

(lisac, 25. mart 2020 17:40)
Nisam nikada muza prevarila, srecna sam.
Problem je sto vi mislite da ne mozete biti srecni sem sa onim o cemu sanjate. A ni te o kojima sanjate nisu ono o cemu sanjate, ako me razumes