"Ne pomažem supruzi oko kućnih poslova. Njoj ne treba pomoćnik, već partner"

Nedelja, 16.08.2020.

13:00

Izvor: stil

"Ne pomažem supruzi oko kuænih poslova. Njoj ne treba pomoænik, veæ partner" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Eto

pre 3 godine

@Kolektivna histerija koja od vas proizvodi bezgresne korporativne robotice radi kao sat, samo napinjite vase misice poredeci ih sa muskim dok radite kao konji, robujete sebi samima, opterecene, sebicne, podmukle i lazljive.

Ovo je sve moja bivsa zena. Kako se dokopala sigurnog posla i para, postala je korpo-robot, ali realno je oduvek samo to i zelela. A lepa i prepametna, mogla bi biti bilo sta u zivotu

...

pre 3 godine

@(Ena, 17. avgust 2020 09:38) Nisam ni sumnjao da ce biti drugaciji komentar. Nekada su se sve, ali apsolutno sve devojke ponasale tako kako jesu. A sad kad su malo sazrele, ili sta li vec (valjda ih je sramota), okrenule plocu. Sad su sve "neke tamo" takve, pa cak i one koje su to govorile. Devojke/zene su ponovo odgovornost sa sebe prebacile na muskarce. Klasika

Hortnezija uvenula

pre 3 godine

A jel' se u svakodnevne poslove racuna jurcanje po prodavnicama? Po meso i preradjevine u, svi znamo koju, prodvanicu gde je "jak" kvalitet ali su i cene takve da ne moram da uzimam kredit. Po sokove, sapun, hleb i jos par stvari u lokalnu prodavnicicu. Po jaja, ribu, sir, mleko, i povrce (ako je hitno) na pijacu. I tako manje- vise svaki dan.

Jednom nedeljno u veliki prodajni centar, da ga sad ne reklamiram, po gomilu gluposti, cirka 7-17kg voda, voca, povrca, zamrznutih pita i svega ostalog. Pa onda to na 2. sprat bez lifta. Ako me pitate zasto ne idem jednom mesecno zato sto platu primam iz dva, a ponekda i tri dela.

I da, potpuno je besmisleno da savremene muskarce opisujete kao da su muskarci od pre 50 ili 100 godina. Ne prolazi. Rintamo i te kako, i pored svega navedenog usisavamo, prostiremo ves, peremo kupatilo i sl. I zaradjujemo i vise od vas jer radimo vise od vas i vremenski i po kvalitetu.

Ne pada nam na pamet da vam nadoknadjemo nista za 9 meseci sto ste nosile decu. Nosile ste ih i sebi a ne samo nama a i bile ste i na trudnickom i na porodiljskom.

Ako ste nasle muzeve lenjivce vas problem, trebalo je da trazite bolje, da gledate vredne, skromne i pametne a ne frajere, smekere i tatine sinove. Konacno, niste morale ni da se udajete, niko vas nije terao, mogle ste da dobijete dete iz epruvete i odgajate ga same.A razvodom plasite ove sto ne mogu da nadju devojku, mi ozenjeni vas znamo k'o zlu paru, i Bog bi nas pogledao kad bi se pokupile i otisle.

Terzio

pre 3 godine

Po zenskim konentarima bi se reklo da one uvek sve rade vise, bolje, kvalitetnije, preciznije, priljeznije, predanije, odgovornije, urednije, samostalnije, odlucnije, logicnije.

Pa recite mi onda, kako i zasto onda oduvek nisu postojali samo zenski poslovi, jer po gorenavedenom, sto je danas mantra kojoj vas uce zajedno sa poznavanjem zemlje jednoroga i ruzicastih oblacica u koju slepo verujete, ispada da bi jedino logicno bilo da ste sve to oduvek jedino samo vi i radile, jer bi vas kvalitet "isplivao" i eliminisao konkurenciju vec nekako, zar ne? Nesto tu ne stima...

Ne stima jer o rezultatima svih tih ubistvenih poslova kojima vas sistematski podjarmljuju nekakvi fiktivni zli, masni, neotesani i privilegovani muskarci sud donosi, i uvek je donosila zajednica, u kojoj biste, jos jednom, imajuci u vidu gorenavedeno vi sigurno uzele primat obzirom na aksiomaticnu, a opet neshvacenu superiornost koju posedujete, i mozete se do sudnjeg dana samotapsati po ramenu da je to tako, a opet, celokupni razvoj gotovo svih ljudskih drustava kroz istoriju sugerise drugacije, cinjenice su neoborive.

Kada biste samo ponekad razmotrile i kriticki se odnosile prema sopstvenom delanju mnoge stvari bi bile manje komplikovane, ali vi, naprosto, niste sposobne za to.

Jina

pre 3 godine

Većina žena se odlučuje da budu samohrane majke. Zašto-zato što tako ne moraju da služe i muškarce za koje još moraju i da zarađuju jer oni u ženama danas najčešće vide finansijski oslonac i obavljanje kućnih poslova.
Ženi manje treba finansijski oslonac a više pomoć oko kućnih poslova i oko dece. Lično nikad nebi pristala da radim i još kući sve sama sredjujem, niti da me on izdržava a ja da budem zadužena a kuću i decu pa me finansijski ucenjuje,vec samo na opciju da boje radimo i da podjednako obavljamo kućne poslove i da se podjednako posvećujemo deci. Samo ravnopravan odnos, ništa drugo.Njegov novac, bez da mi pomaže po kući, mi ne treba. Pre cu živeti sama.

elem

pre 3 godine

Poslovi mozda jesu generalno podeljeni na one fizicki lakse, gde se ocekuje preciznost, temeljnost, briznost i one grube fizicke i vise tehnicke, pa ispade da prve bolje obavljaju zene a druge muskarci. Ali problem je ovde u KOLICINI posla, jer ove prve treba raditi svakodnevno, kuvati, hraniti, prati, cistiti, a ove druge nosenje drva, istovar, kosenje, popravke tek povremeno. Pa onda ispadne da zena ceo dan ima posla oko kuce i oko dece, a muz ceo dan lezi pred TVom dok ne dodju drva!!!
Treba decu vaspitati da budu ljudi, da dele obaveze i poslove

hm

pre 3 godine

Tako je, onda neka ona meni pomogne kad treba da se istovaraju i cepaju drva, kolju svinje i slicno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (trt, 16. avgust 2020 15:12)

Vidi se da pises iz beogradskog solitera, jer da stvarno zivis na selu znao bi da zene itekako cepaju drva, istovaruju teske stvari i pomazu pri klanju svinja.

Gde to muskarac samostalno moze da zakolje i sredi celu svinju, ajd prosvetli me? nego zeno ajd donesi ovo, donesi ono, zagrej vodu za surenje, pomagaj oko ciscenja, naseckaj ovo, ono, operi creva, spremi sta treba za kobasice, odnesi prinesi, spakuj meso u kese, razvrstaj...

Kod sece i istovara drva isto. Adj pomozi malo oko istovara drva, uglja, ajd ja sam ti nacepo drva, krupno a ti ako ti treba sitnije sama iseci, pa ajd zeno poslozi sto sam nacepkao, ajd u medjuvremenu spremi mi rucak dok radiem...

I kod muskih poslova na kraju vise odradi zena nego muskarac.

joj

pre 3 godine

Ova prica je fejk 100% ali jeste sramotno to sto muskarci i dalje ocekuju od zena da rintaju po kuci iako i one rade po 8 sati dnevno a nekad i vise, i to cesto u istom poslu kao i muskarci.
A gospodi kojoj je ispod casti da brine o sopstvenoj deci istu treba oduzeti. Toliko

Ena

pre 3 godine

Odlican tekst koji mi je otvorio oci!
Od sada i ja primenjujem ovo pravilo. Moja zena je moj partner i kada ubuduce bude trebalo da se kosi dvoriste, ona ce ga kositi jer je to zajednicko dvoriste. Ja cu joj reci hvala i oprati sudje. Takodje, moja zena ce popravljati stvari po kuci jer su to nase stvari.
Blizi se zima. Stizu nasa drva, koja ce moja zena cepati jer su to nasa zajednicka drva. Ja cu joj skuvati rucak i kafu.
Moja obaveza vise nije da hranim porodicu, a deca su zajednicka, zato cu traziti da moja zena nakon rodjenja sledeceg deteta odmah nastavi da ide na posao, a ja cu uzeti porodiljsko odsustvo jer ce to biti nase zajednicko dete, ne samo njeno, a ona je za prethodna dva koristila porodiljsko.
Hvala na divnom tekstu i savetima. Pozdrav!
(!!!)
Oh, molim te, uradi to! Cvileći ćeš da dokukaš. Košenje trave- jednom nedeljno maksimum ( radim sama, nećeš nauke- što sa kosačicom, trimerom,što sa kosom- baba me naučila),drva sam cepala sa 14 godina ( i čitavih 45 kila), znali smo mlađi brat i ja da iscepamo i složimo preko deset metara za par dana posle škole- jednom godišnje. Zameni se sa ženom, molim te, i odradi sve što ona uradi- svaki dan. Molićeš na kolenima za muške poslove koji se rade jednom godišnje..

Ena

pre 3 godine

Dok sam bio mladji, devojke su se podsmevale momcima koji su radili po kuci (usisavali, cistili, ribali, prali sudove,...), nazivale ih mlakonjama, slabicima i kukavicama. Zelele su neukrotive, divlje, "aktivne", svojeglave i nestalne muskarce koji su ziveli od danas do sutra (opijali se, tukli, gasili cigarete po telu, navijace, muzicare,...). Mnogi fini i kulturni momci su i ostavili krpu zbog takvih stvari, i poceli da se ponasaju onako kako su devojke zelele.... Devojke i zene konacno treba da prihvate krivicu, da snose teret odgovornosti i da pojedu supu koju su same zakuvale.
(...)

Ne znam, očigledno ste upoznali devojke koje su odrastale u sličnim porodicama.. žensko sam ,ali mi nikad nisu bili "napeti " takvi momci kakve ste opisali, ali ni jedna moja prijateljica nije bila sa takvima. Takve devojke smo smatrale, pa, ne previše inteligentnim..
Ali, Vama su se očigledno više sviđale takve. Jadan je onaj ko se menja na gore da bi došao do plitke i površne osobe...

Dejana

pre 3 godine

Za ove drvoseče u komentarima: kako ćete da se "odužite" jer je žena npsila dete devet meseci, porađala se, nije mogla da ide na posao, nije ništa mogla da radi, dojila, celo svoje telo ustupila vašrm detetu, i tako to sve? Kako?
Kako ćete da joj parirate?

Jelena

pre 3 godine

Moj seda je 4 godine bio u zaroblhenistvu u Osnabriku.Moja baba ostala sama sa 5 dece na selu (moj tata i 4 sestre- mala deca).Baba Mica je sve sama sa sve tom malom decom uspela da obradi sve njive,da odrzi celo imanje,1 nedeljno je slala dedi paket preko Crvenog krsta,pri tom uspela da sacuva i decu i sebe i od Cetnika i od Partizna.Sve je uradila tako,da kad se deda vrati da zatekne sve cakum pakum,da sacuve sve kako je bilo i uspela je u tom.Moja baba-moj heroj!

Sladjanafa

pre 3 godine

Oprostite, ali ja znam više žena koje znaju i da menjaju gume i sređuju auta, nego muškarce, koji obično ne znaju ni da zamene sijalicu. Zbog ovih komentara pitala sam majku da li su se zaista žene podsmevale muškarcima koji su se brinuli o svom domu, a ona se samo nasmejala. Čak naprotiv, to je pre 40 godina bio standard, nemojte da plašite žene i da pokušavate da manipulišete njima i tako pravdate vašu nesposobnost za život.😂

Јабучило

pre 3 godine

Домаћин и домаћица заједно раде за свој дом, али не раде обоје исте послове. Зато не видим потребу за патетичним текстовима.

Žensko

pre 3 godine

Pomerala sam nameštaj u celom stanu. Ako je komad previše težak, nekako podignem jednu stranu i gurnem prostirku pa guram. Teško, ali odradim. Otac me je naučio svim popravkama po kući dok sam bila dete. Radim stvari koje večina muškaraca ne zna. Živim sama od 18 godine, master inženjer ozbiljnih nauka (ne gluposti). Kuvam, spremam, vozim, oko svog auta radim sve, kosim travu na selu, da ne nabrajam jer je previše stvari.
Šta će mi muškarac koji neće ništa da radi? On da sedi, pije, puši, gleda tv, da NIKADA ne opere nijedan sud, da idem za njim i ribam us*ano kupatilo sa dlakama? To su im roditelji krivi do 15e godine, posle toga su ljudi-debili. Drugarica imala operaciju, nije mogla da radi po kući a tu reaalno se troši previše vremena. Ladno je čekalo sve nju. On "nije navikao". Naravno, razvod je usledio, jer, šta će ti beskoristan stvor u kući koji je samo teret?

Partnerka

pre 3 godine

Vrlo verovatno ste ispali babici na porodjaju iz ruku a onda vas gajile mamicka i seka kao debila, a kad ste se zaljubiska presli ste da visie oko vrata sopstvenoj zeni
i deci. O kako je lepo biti bezobrazaan i beskorisan uz punjene paprike I pivo

G

pre 3 godine

Komentari su da se ispovraćaš.
I posle se pitate što vas žene neće,pa Ih kritikujete da su ovakve i onakove, a zapravo vidimo da vi niste sposobni da budete u zajednici sa nekom ženom.
(nalogodavac, 16. avgust 2020 22:01)

A sta ako mi, zamisli, necemo aljkave lenjivice i tatine umisljene princeze?

Odavno sam potpuno imun na bilo koju vrstu vaseg prenemaganja, preterivanja, laganja i pravljenja zrtvom.

Kolektivna histerija koja od vas proizvodi bezgresne korporativne robotice radi kao sat, samo napinjite vase misice poredeci ih sa muskim dok radite kao konji, robujete sebi samima, opterecene, sebicne, podmukle i lazljive.

Sa vama samo pump &dump.

miki

pre 3 godine

Mislim da stvarno treba pomoci zeni oko kucnih poslova. Lakse ce muskarac odraditi zenske poslove, nego zena muske. Jer su cesto tezi i komplikovaniji. Samo ponekad treba dati muskarcu da odmori. Jer radi jedan deo poslova oko kojih mu niko ne pomaze. A nekad ih bude dosta. Bar kod mene. Treba da postoji medjuaobno postovanje i paznja. I onda nema problema. I ne mora sve odma. Moze i kasnije?

nalogodavac

pre 3 godine

Komentari su da se ispovraćaš.
I posle se pitate što vas žene neće,pa Ih kritikujete da su ovakve i onakove, a zapravo vidimo da vi niste sposobni da budete u zajednici sa nekom ženom.

nepoznata osoba

pre 3 godine

Izmisljen tekst. Inace moje misljenje je da ne treba trpeti parazita u porodici ali uporedjivati poslove koje obavljaju partneri je totalno bezveze, muz radi pripadajuje poslove dok zene rade poslove koje uglavnom pripadaju njima, ok je ponekad po potrebi uraditi i obrnuto ali ovo u tekstu je smesno i ne verujem da bi se i bilo koja razumna zena slozila. Kada muskarac ume da skuva rucak, usisa kucu ili pokupi ves sa zice, kao i kad zena ume da zakuca ekser u zid, zategne labav saraf ili stavi klemne na akomulator ako se isprazni, znaci da nose mozak u glavi bez ikakvih predrasuda.

Avocado

pre 3 godine

Da se razumemo imaju muski i zenski poslovi. Sad ako s vremena na vreme ja odmenim njega i on mene boze moj. Kad sam se uselila kod dečka, sadašnjeg muza - 2 godine sam samo kupovala pokućstvo ( najbolje mašine za veš, za sudove, robot usisivac, razni mikseri, šerpe, tiganje ) sve sve sto je moglo bolje i kvalilitetnije. Sve sto ce meni i njemu olakšati zajednički život.....o garderobi i ostalim stvarima nisam ni razmisljala....do te mere sam išla da kad mi je rodjendan, božić, 8.mart - ja kazem muzu e ajde kupi mi set noževa, kupi mi novu peglu itd...Da je on sam posle 3-4 takva poklona rekao: Joj bre sto si dosadna, zar tebi ne treba neki parfem, garderoba, cipele, tašna ko svim normalnim ženama? Moj odgovor je bio: to cu sama sebi kupiti kad mi zatreba

...

pre 3 godine

@(KB, 16. avgust 2020 14:02)

Dok sam bio mladji, devojke su se podsmevale momcima koji su radili po kuci (usisavali, cistili, ribali, prali sudove,...), nazivale ih mlakonjama, slabicima i kukavicama. Zelele su neukrotive, divlje, "aktivne", svojeglave i nestalne muskarce koji su ziveli od danas do sutra (opijali se, tukli, gasili cigarete po telu, navijace, muzicare,...). Mnogi fini i kulturni momci su i ostavili krpu zbog takvih stvari, i poceli da se ponasaju onako kako su devojke zelele.... Devojke i zene konacno treba da prihvate krivicu, da snose teret odgovornosti i da pojedu supu koju su same zakuvale.

Mrs. Nobody

pre 3 godine

Najsmešniji su mi oni komentari o cepanju drva i menjanju gumice na slavini. Kao da su to svakodnevni poslovi a ne jednom u sto godina. Žene su pretrpane trivijalnim poslovima koji se obavljaju svakog dana, održavanje higijene, kuvanje, domaći zadaci sa decom... Nije poenta premeravati ko je uradio više i da sad ako je ona radila nešto sat vremena on mora isto sat vremena da radi. Smisao teksta je upravo u tom partnerskom odnosu, gde partneri poštuju jedno drugog i imaju osećaj prema drugom ljudskom biću sa kojim dele život. Nažalost većina brakova u Srbiji funkcioniše po principu ko će da se izvuče i da ovom drugom uvali da ne kažem šta. I da, to su u najvećem procentu muškarci. Emancipacija žena je najgora stvar koja se desila balkanskim muškarcima

II

pre 3 godine

(srle, 16. avgust 2020 13:28)

Kao zena sam prosla celu Evropu kolima, sama vozila sve etape, da tako kazem, i to mnogo puta, pomeram namestaj i danas kad se mora, ne zovem komsiju da mi pomeri krevet kad moram da usisam i da prebrisem sve povrsine i sve ovo ostalo sto si nabrojao, vozim sama auto na servis, pranje itd. Kao i obicno pored redovnog posla sam obavljala i sve u kuci i oko deteta. Niko nije heroj zauvek sto je vozio ne znam koju distancu pa vise nista ne treba da uradi, zivot ide dalje, obaveze cekaju svakog od nas svakog dana. Ne bih se prenemagala ni sa voznjom ni bilo cim drugim, to mi je i najlakse od svega, sedis, vozis, nekad citala kartu, danas se prati GPS, super, uvek mi bilo zabavno. A najdosadniji i najzamorniji poslovi su uvek u kuci, peri sudove danonocno i nikad kraja, uzas jedan. Samo jednom dnevno da neko to uradi pa je velika pomoc. Da, imam masinu ceo zivot ali mi je i stavljanje sudova u masinu i slaganje cistih zamorno i dosadno, nista gore. Poslovi koji se neprestano ponavljaju su najgori za svakog.

stefan

pre 3 godine

Feministicka reklama.. Izmisljotina na kub.. Lobi klasicni... Zamislite koliko jevreji lobiraju decenijama unazad kada danas mogu da rade sta hoce... E polako je i femniziam poceo

stefan

pre 3 godine

, 16. avgust 2020 13:13

Sve si rekao kako treba... Ekstremni pokreti poput feminizma mogu samo biti kontraproduktivni... Samo ljubav postenje i balans...svako ima svoju obavezu i nema sta ko da ti prica kada i koliko da radis nego se napravi dogovor i svako radi svoje.. Manite se feminizma.. Knjigu u sake i na posao zene

Vagica

pre 3 godine

Meni je privlačan muškarac koji i zna i hoće i da spremi i skuva i sa alatom i po bašti a i sa decom. Ja mogu i radim sve, tako da mi ne pada na pamet da imam nekog gotovana koji će da sedi po ceo dan, a ja da rintam i još plus da mi zvoca (realno, takvih ima najviše).
Najbolje su veze u kojima se možete dogovoriti oko svega.

Bvh

pre 3 godine

Bože, koliko su nekvalitetni ovi ljudi koji ne mogu da privuku sebi ženu koja ume da popravi po kući, oko kola, da pokosi ili da nacepa drva? Slatki ste mi kad mislite da su ti poslovi za neobrazovane ne znam kakva teška nauka i muka kojom dokazujete svoju muškost. Moja baba sama održavala imanje, kosila, oporavljala, zidala i sve što hoćeš u 80 godina, a on u 32 misli da je ne znam kakav baja ako nacepa metar drva ili provoza auto. Pa to je i presmešno i pretežno.

Harizmatican

pre 3 godine

Žena hoce muškarčinu a ovog što pomaže vara? Vidi se da svi brakovi blistaju, samo da neka budala ne pomogne nešto ženi da upropasti to blagostanje.

Andrija85

pre 3 godine

Ja sam mislio da se ovo podrazumeva?Pa neće valjda žena da se brine o meni kao da sam nesposoban i još da sređuje kuću u kojoj OBOJE živimo, a ja da sedim na dupetu???Kako su vas odgajali roditelji...?

Šmrki

pre 3 godine

Ja opet ponavljam po ko zna koji put. Ako oboje radimo oboje delimo kucne poslove, a ako samo ja radim onda ona radi po kuci (ili obrnuto) Pravite od svega veliku nauku.

nele

pre 3 godine

Zbog ovakvih tekstova smo tu gde jesmo. Muškarci se šminkaju a žene skitaju. Svaka je htela na početku da podelimo poslove. A kad dodje da se podele "muški" poslovi je stani-pani. E pa, žao mi je. Nema podele na muške i zajedničke. Ili su svi zajednički i ne zanima me što ti je prljavo ili teško ili ćeš slimiti nokat. Ili su podeljeni na muške i ženske. A ja cu ti pomoći oko nekih tvojih.

Bambi

pre 3 godine

Mi supruga tebi ne pomaže kad zavrne rukave da promeni ulje na svojim kolima jel ti je partner.Ne pomaže ti ni kada pomera nameštaj po kući jel ti je partner, kao ni kad iznosi smeće sa petog sprata sama ili kad na peti nosi pune cegere sa pijace.Ne pomaže ti ni kada menja gumicu na česmi koja kaplje, ni kada vas vozi 12 sati do grčke na letovanje.... zašto bi tražila zahvalnost kad je partner ...
(srle, 16. avgust 2020 13:28)

Još uvek imaš česme na kojima se menja gumica?! Realno, takvi "sposobnjakovići" se uvek prvi jave da komentarišu muško- ženske odnose. :-))

nn

pre 3 godine

A kad treba neki "muški" posao da se odradi, onda pozovu muškarca i plate.
Poznajem baš ovakav par. Podelili kućne poslove a kad treba muška ruka, dodje njegov otac od 70god da odradi..

milica

pre 3 godine

@srle

Verujem da ti svaki dan voziš do Grčke, menjaš ulje i pomeraš nameštaj ;) ali zato svaki dan jedeš, prljaš sudove i menjaš gaće...

naviklo to da iskoriscava, pa nebi da se menja

pre 3 godine

Haha, pa da li je moguce da treba pisati tekst o tome, zar se to ne podrazumeva? A onda procitas komentare i vidis da treba. Najbolji je onaj sto zato sto jednom iscepa drva, misli da je ok da mu zena kuva i sprema cele godine. Patrijarhat je najveci na Balkanu i ekonomski najnerazvijenija regija Evrope. Valjda to govori sve. Ne trebaš da mi iscepas drva, posto imam parno grejanje. Radim u stranoj firmi i platim da mi se sve sto treba popravi u stanu.
Patrijahalac sigurno nece uci u odnos sa zenom koju ne moze da kontroliše finansijski, jer mu takva zena nece biti sluskinja i nece trpeti lenjost i lupatanja. Nego, zasuci ti rukave i oribaj to kupatilo ziv bio

Dragoslav

pre 3 godine

Majke razmaze sinove da ne rade kućne poslove (a i inače da budu leni), onda očekuju da im žena zameni majku, pa čekaju da im neko umre i da naslede nešto... I kao muškarci i kao nacija smo dno.

ma

pre 3 godine

Zbog ovakvih brakovi i propadaju, a razvodi su sve cesci.
Dok on pere sudje, ona nadje nekog drugog da je hefta, jer nijednu normalnu zenu ne uzbudjuje tip koji pere sudje i usisava.

Onomatopeja

pre 3 godine

Lep, jednostavan i logičan tekst. Ko je takav i partner u kući, biće mu lep tekst, ko je uvredjen ili misli da je manji muškarac ako radi po kući, tom nema puno šta da se objašnjava. Samo se nadam da bar ne tuku svoje žene.

srle

pre 3 godine

Mi supruga tebi ne pomaže kad zavrne rukave da promeni ulje na svojim kolima jel ti je partner.Ne pomaže ti ni kada pomera nameštaj po kući jel ti je partner, kao ni kad iznosi smeće sa petog sprata sama ili kad na peti nosi pune cegere sa pijace.Ne pomaže ti ni kada menja gumicu na česmi koja kaplje, ni kada vas vozi 12 sati do grčke na letovanje.... zašto bi tražila zahvalnost kad je partner ...

!!!

pre 3 godine

Odlican tekst koji mi je otvorio oci!
Od sada i ja primenjujem ovo pravilo. Moja zena je moj partner i kada ubuduce bude trebalo da se kosi dvoriste, ona ce ga kositi jer je to zajednicko dvoriste. Ja cu joj reci hvala i oprati sudje. Takodje, moja zena ce popravljati stvari po kuci jer su to nase stvari.
Blizi se zima. Stizu nasa drva, koja ce moja zena cepati jer su to nasa zajednicka drva. Ja cu joj skuvati rucak i kafu.
Moja obaveza vise nije da hranim porodicu, a deca su zajednicka, zato cu traziti da moja zena nakon rodjenja sledeceg deteta odmah nastavi da ide na posao, a ja cu uzeti porodiljsko odsustvo jer ce to biti nase zajednicko dete, ne samo njeno, a ona je za prethodna dva koristila porodiljsko.
Hvala na divnom tekstu i savetima. Pozdrav!

Dragoslav

pre 3 godine

Majke razmaze sinove da ne rade kućne poslove (a i inače da budu leni), onda očekuju da im žena zameni majku, pa čekaju da im neko umre i da naslede nešto... I kao muškarci i kao nacija smo dno.

Onomatopeja

pre 3 godine

Lep, jednostavan i logičan tekst. Ko je takav i partner u kući, biće mu lep tekst, ko je uvredjen ili misli da je manji muškarac ako radi po kući, tom nema puno šta da se objašnjava. Samo se nadam da bar ne tuku svoje žene.

II

pre 3 godine

(srle, 16. avgust 2020 13:28)

Kao zena sam prosla celu Evropu kolima, sama vozila sve etape, da tako kazem, i to mnogo puta, pomeram namestaj i danas kad se mora, ne zovem komsiju da mi pomeri krevet kad moram da usisam i da prebrisem sve povrsine i sve ovo ostalo sto si nabrojao, vozim sama auto na servis, pranje itd. Kao i obicno pored redovnog posla sam obavljala i sve u kuci i oko deteta. Niko nije heroj zauvek sto je vozio ne znam koju distancu pa vise nista ne treba da uradi, zivot ide dalje, obaveze cekaju svakog od nas svakog dana. Ne bih se prenemagala ni sa voznjom ni bilo cim drugim, to mi je i najlakse od svega, sedis, vozis, nekad citala kartu, danas se prati GPS, super, uvek mi bilo zabavno. A najdosadniji i najzamorniji poslovi su uvek u kuci, peri sudove danonocno i nikad kraja, uzas jedan. Samo jednom dnevno da neko to uradi pa je velika pomoc. Da, imam masinu ceo zivot ali mi je i stavljanje sudova u masinu i slaganje cistih zamorno i dosadno, nista gore. Poslovi koji se neprestano ponavljaju su najgori za svakog.

Mrs. Nobody

pre 3 godine

Najsmešniji su mi oni komentari o cepanju drva i menjanju gumice na slavini. Kao da su to svakodnevni poslovi a ne jednom u sto godina. Žene su pretrpane trivijalnim poslovima koji se obavljaju svakog dana, održavanje higijene, kuvanje, domaći zadaci sa decom... Nije poenta premeravati ko je uradio više i da sad ako je ona radila nešto sat vremena on mora isto sat vremena da radi. Smisao teksta je upravo u tom partnerskom odnosu, gde partneri poštuju jedno drugog i imaju osećaj prema drugom ljudskom biću sa kojim dele život. Nažalost većina brakova u Srbiji funkcioniše po principu ko će da se izvuče i da ovom drugom uvali da ne kažem šta. I da, to su u najvećem procentu muškarci. Emancipacija žena je najgora stvar koja se desila balkanskim muškarcima

Andrija85

pre 3 godine

Ja sam mislio da se ovo podrazumeva?Pa neće valjda žena da se brine o meni kao da sam nesposoban i još da sređuje kuću u kojoj OBOJE živimo, a ja da sedim na dupetu???Kako su vas odgajali roditelji...?

!!!

pre 3 godine

Odlican tekst koji mi je otvorio oci!
Od sada i ja primenjujem ovo pravilo. Moja zena je moj partner i kada ubuduce bude trebalo da se kosi dvoriste, ona ce ga kositi jer je to zajednicko dvoriste. Ja cu joj reci hvala i oprati sudje. Takodje, moja zena ce popravljati stvari po kuci jer su to nase stvari.
Blizi se zima. Stizu nasa drva, koja ce moja zena cepati jer su to nasa zajednicka drva. Ja cu joj skuvati rucak i kafu.
Moja obaveza vise nije da hranim porodicu, a deca su zajednicka, zato cu traziti da moja zena nakon rodjenja sledeceg deteta odmah nastavi da ide na posao, a ja cu uzeti porodiljsko odsustvo jer ce to biti nase zajednicko dete, ne samo njeno, a ona je za prethodna dva koristila porodiljsko.
Hvala na divnom tekstu i savetima. Pozdrav!

naviklo to da iskoriscava, pa nebi da se menja

pre 3 godine

Haha, pa da li je moguce da treba pisati tekst o tome, zar se to ne podrazumeva? A onda procitas komentare i vidis da treba. Najbolji je onaj sto zato sto jednom iscepa drva, misli da je ok da mu zena kuva i sprema cele godine. Patrijarhat je najveci na Balkanu i ekonomski najnerazvijenija regija Evrope. Valjda to govori sve. Ne trebaš da mi iscepas drva, posto imam parno grejanje. Radim u stranoj firmi i platim da mi se sve sto treba popravi u stanu.
Patrijahalac sigurno nece uci u odnos sa zenom koju ne moze da kontroliše finansijski, jer mu takva zena nece biti sluskinja i nece trpeti lenjost i lupatanja. Nego, zasuci ti rukave i oribaj to kupatilo ziv bio

nalogodavac

pre 3 godine

Komentari su da se ispovraćaš.
I posle se pitate što vas žene neće,pa Ih kritikujete da su ovakve i onakove, a zapravo vidimo da vi niste sposobni da budete u zajednici sa nekom ženom.

Bvh

pre 3 godine

Bože, koliko su nekvalitetni ovi ljudi koji ne mogu da privuku sebi ženu koja ume da popravi po kući, oko kola, da pokosi ili da nacepa drva? Slatki ste mi kad mislite da su ti poslovi za neobrazovane ne znam kakva teška nauka i muka kojom dokazujete svoju muškost. Moja baba sama održavala imanje, kosila, oporavljala, zidala i sve što hoćeš u 80 godina, a on u 32 misli da je ne znam kakav baja ako nacepa metar drva ili provoza auto. Pa to je i presmešno i pretežno.

milica

pre 3 godine

@srle

Verujem da ti svaki dan voziš do Grčke, menjaš ulje i pomeraš nameštaj ;) ali zato svaki dan jedeš, prljaš sudove i menjaš gaće...

Vagica

pre 3 godine

Meni je privlačan muškarac koji i zna i hoće i da spremi i skuva i sa alatom i po bašti a i sa decom. Ja mogu i radim sve, tako da mi ne pada na pamet da imam nekog gotovana koji će da sedi po ceo dan, a ja da rintam i još plus da mi zvoca (realno, takvih ima najviše).
Najbolje su veze u kojima se možete dogovoriti oko svega.

Bambi

pre 3 godine

Mi supruga tebi ne pomaže kad zavrne rukave da promeni ulje na svojim kolima jel ti je partner.Ne pomaže ti ni kada pomera nameštaj po kući jel ti je partner, kao ni kad iznosi smeće sa petog sprata sama ili kad na peti nosi pune cegere sa pijace.Ne pomaže ti ni kada menja gumicu na česmi koja kaplje, ni kada vas vozi 12 sati do grčke na letovanje.... zašto bi tražila zahvalnost kad je partner ...
(srle, 16. avgust 2020 13:28)

Još uvek imaš česme na kojima se menja gumica?! Realno, takvi "sposobnjakovići" se uvek prvi jave da komentarišu muško- ženske odnose. :-))

ma

pre 3 godine

Zbog ovakvih brakovi i propadaju, a razvodi su sve cesci.
Dok on pere sudje, ona nadje nekog drugog da je hefta, jer nijednu normalnu zenu ne uzbudjuje tip koji pere sudje i usisava.

hm

pre 3 godine

Tako je, onda neka ona meni pomogne kad treba da se istovaraju i cepaju drva, kolju svinje i slicno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (trt, 16. avgust 2020 15:12)

Vidi se da pises iz beogradskog solitera, jer da stvarno zivis na selu znao bi da zene itekako cepaju drva, istovaruju teske stvari i pomazu pri klanju svinja.

Gde to muskarac samostalno moze da zakolje i sredi celu svinju, ajd prosvetli me? nego zeno ajd donesi ovo, donesi ono, zagrej vodu za surenje, pomagaj oko ciscenja, naseckaj ovo, ono, operi creva, spremi sta treba za kobasice, odnesi prinesi, spakuj meso u kese, razvrstaj...

Kod sece i istovara drva isto. Adj pomozi malo oko istovara drva, uglja, ajd ja sam ti nacepo drva, krupno a ti ako ti treba sitnije sama iseci, pa ajd zeno poslozi sto sam nacepkao, ajd u medjuvremenu spremi mi rucak dok radiem...

I kod muskih poslova na kraju vise odradi zena nego muskarac.

Šmrki

pre 3 godine

Ja opet ponavljam po ko zna koji put. Ako oboje radimo oboje delimo kucne poslove, a ako samo ja radim onda ona radi po kuci (ili obrnuto) Pravite od svega veliku nauku.

Jina

pre 3 godine

Većina žena se odlučuje da budu samohrane majke. Zašto-zato što tako ne moraju da služe i muškarce za koje još moraju i da zarađuju jer oni u ženama danas najčešće vide finansijski oslonac i obavljanje kućnih poslova.
Ženi manje treba finansijski oslonac a više pomoć oko kućnih poslova i oko dece. Lično nikad nebi pristala da radim i još kući sve sama sredjujem, niti da me on izdržava a ja da budem zadužena a kuću i decu pa me finansijski ucenjuje,vec samo na opciju da boje radimo i da podjednako obavljamo kućne poslove i da se podjednako posvećujemo deci. Samo ravnopravan odnos, ništa drugo.Njegov novac, bez da mi pomaže po kući, mi ne treba. Pre cu živeti sama.

Ena

pre 3 godine

Odlican tekst koji mi je otvorio oci!
Od sada i ja primenjujem ovo pravilo. Moja zena je moj partner i kada ubuduce bude trebalo da se kosi dvoriste, ona ce ga kositi jer je to zajednicko dvoriste. Ja cu joj reci hvala i oprati sudje. Takodje, moja zena ce popravljati stvari po kuci jer su to nase stvari.
Blizi se zima. Stizu nasa drva, koja ce moja zena cepati jer su to nasa zajednicka drva. Ja cu joj skuvati rucak i kafu.
Moja obaveza vise nije da hranim porodicu, a deca su zajednicka, zato cu traziti da moja zena nakon rodjenja sledeceg deteta odmah nastavi da ide na posao, a ja cu uzeti porodiljsko odsustvo jer ce to biti nase zajednicko dete, ne samo njeno, a ona je za prethodna dva koristila porodiljsko.
Hvala na divnom tekstu i savetima. Pozdrav!
(!!!)
Oh, molim te, uradi to! Cvileći ćeš da dokukaš. Košenje trave- jednom nedeljno maksimum ( radim sama, nećeš nauke- što sa kosačicom, trimerom,što sa kosom- baba me naučila),drva sam cepala sa 14 godina ( i čitavih 45 kila), znali smo mlađi brat i ja da iscepamo i složimo preko deset metara za par dana posle škole- jednom godišnje. Zameni se sa ženom, molim te, i odradi sve što ona uradi- svaki dan. Molićeš na kolenima za muške poslove koji se rade jednom godišnje..

Žensko

pre 3 godine

Pomerala sam nameštaj u celom stanu. Ako je komad previše težak, nekako podignem jednu stranu i gurnem prostirku pa guram. Teško, ali odradim. Otac me je naučio svim popravkama po kući dok sam bila dete. Radim stvari koje večina muškaraca ne zna. Živim sama od 18 godine, master inženjer ozbiljnih nauka (ne gluposti). Kuvam, spremam, vozim, oko svog auta radim sve, kosim travu na selu, da ne nabrajam jer je previše stvari.
Šta će mi muškarac koji neće ništa da radi? On da sedi, pije, puši, gleda tv, da NIKADA ne opere nijedan sud, da idem za njim i ribam us*ano kupatilo sa dlakama? To su im roditelji krivi do 15e godine, posle toga su ljudi-debili. Drugarica imala operaciju, nije mogla da radi po kući a tu reaalno se troši previše vremena. Ladno je čekalo sve nju. On "nije navikao". Naravno, razvod je usledio, jer, šta će ti beskoristan stvor u kući koji je samo teret?

Jelena

pre 3 godine

Moj seda je 4 godine bio u zaroblhenistvu u Osnabriku.Moja baba ostala sama sa 5 dece na selu (moj tata i 4 sestre- mala deca).Baba Mica je sve sama sa sve tom malom decom uspela da obradi sve njive,da odrzi celo imanje,1 nedeljno je slala dedi paket preko Crvenog krsta,pri tom uspela da sacuva i decu i sebe i od Cetnika i od Partizna.Sve je uradila tako,da kad se deda vrati da zatekne sve cakum pakum,da sacuve sve kako je bilo i uspela je u tom.Moja baba-moj heroj!

Sladjanafa

pre 3 godine

Oprostite, ali ja znam više žena koje znaju i da menjaju gume i sređuju auta, nego muškarce, koji obično ne znaju ni da zamene sijalicu. Zbog ovih komentara pitala sam majku da li su se zaista žene podsmevale muškarcima koji su se brinuli o svom domu, a ona se samo nasmejala. Čak naprotiv, to je pre 40 godina bio standard, nemojte da plašite žene i da pokušavate da manipulišete njima i tako pravdate vašu nesposobnost za život.😂

miki

pre 3 godine

Mislim da stvarno treba pomoci zeni oko kucnih poslova. Lakse ce muskarac odraditi zenske poslove, nego zena muske. Jer su cesto tezi i komplikovaniji. Samo ponekad treba dati muskarcu da odmori. Jer radi jedan deo poslova oko kojih mu niko ne pomaze. A nekad ih bude dosta. Bar kod mene. Treba da postoji medjuaobno postovanje i paznja. I onda nema problema. I ne mora sve odma. Moze i kasnije?

elem

pre 3 godine

Poslovi mozda jesu generalno podeljeni na one fizicki lakse, gde se ocekuje preciznost, temeljnost, briznost i one grube fizicke i vise tehnicke, pa ispade da prve bolje obavljaju zene a druge muskarci. Ali problem je ovde u KOLICINI posla, jer ove prve treba raditi svakodnevno, kuvati, hraniti, prati, cistiti, a ove druge nosenje drva, istovar, kosenje, popravke tek povremeno. Pa onda ispadne da zena ceo dan ima posla oko kuce i oko dece, a muz ceo dan lezi pred TVom dok ne dodju drva!!!
Treba decu vaspitati da budu ljudi, da dele obaveze i poslove

srle

pre 3 godine

Mi supruga tebi ne pomaže kad zavrne rukave da promeni ulje na svojim kolima jel ti je partner.Ne pomaže ti ni kada pomera nameštaj po kući jel ti je partner, kao ni kad iznosi smeće sa petog sprata sama ili kad na peti nosi pune cegere sa pijace.Ne pomaže ti ni kada menja gumicu na česmi koja kaplje, ni kada vas vozi 12 sati do grčke na letovanje.... zašto bi tražila zahvalnost kad je partner ...

Dejana

pre 3 godine

Za ove drvoseče u komentarima: kako ćete da se "odužite" jer je žena npsila dete devet meseci, porađala se, nije mogla da ide na posao, nije ništa mogla da radi, dojila, celo svoje telo ustupila vašrm detetu, i tako to sve? Kako?
Kako ćete da joj parirate?

Ena

pre 3 godine

Dok sam bio mladji, devojke su se podsmevale momcima koji su radili po kuci (usisavali, cistili, ribali, prali sudove,...), nazivale ih mlakonjama, slabicima i kukavicama. Zelele su neukrotive, divlje, "aktivne", svojeglave i nestalne muskarce koji su ziveli od danas do sutra (opijali se, tukli, gasili cigarete po telu, navijace, muzicare,...). Mnogi fini i kulturni momci su i ostavili krpu zbog takvih stvari, i poceli da se ponasaju onako kako su devojke zelele.... Devojke i zene konacno treba da prihvate krivicu, da snose teret odgovornosti i da pojedu supu koju su same zakuvale.
(...)

Ne znam, očigledno ste upoznali devojke koje su odrastale u sličnim porodicama.. žensko sam ,ali mi nikad nisu bili "napeti " takvi momci kakve ste opisali, ali ni jedna moja prijateljica nije bila sa takvima. Takve devojke smo smatrale, pa, ne previše inteligentnim..
Ali, Vama su se očigledno više sviđale takve. Jadan je onaj ko se menja na gore da bi došao do plitke i površne osobe...

joj

pre 3 godine

Ova prica je fejk 100% ali jeste sramotno to sto muskarci i dalje ocekuju od zena da rintaju po kuci iako i one rade po 8 sati dnevno a nekad i vise, i to cesto u istom poslu kao i muskarci.
A gospodi kojoj je ispod casti da brine o sopstvenoj deci istu treba oduzeti. Toliko

G

pre 3 godine

Komentari su da se ispovraćaš.
I posle se pitate što vas žene neće,pa Ih kritikujete da su ovakve i onakove, a zapravo vidimo da vi niste sposobni da budete u zajednici sa nekom ženom.
(nalogodavac, 16. avgust 2020 22:01)

A sta ako mi, zamisli, necemo aljkave lenjivice i tatine umisljene princeze?

Odavno sam potpuno imun na bilo koju vrstu vaseg prenemaganja, preterivanja, laganja i pravljenja zrtvom.

Kolektivna histerija koja od vas proizvodi bezgresne korporativne robotice radi kao sat, samo napinjite vase misice poredeci ih sa muskim dok radite kao konji, robujete sebi samima, opterecene, sebicne, podmukle i lazljive.

Sa vama samo pump &dump.

Partnerka

pre 3 godine

Vrlo verovatno ste ispali babici na porodjaju iz ruku a onda vas gajile mamicka i seka kao debila, a kad ste se zaljubiska presli ste da visie oko vrata sopstvenoj zeni
i deci. O kako je lepo biti bezobrazaan i beskorisan uz punjene paprike I pivo

...

pre 3 godine

@(KB, 16. avgust 2020 14:02)

Dok sam bio mladji, devojke su se podsmevale momcima koji su radili po kuci (usisavali, cistili, ribali, prali sudove,...), nazivale ih mlakonjama, slabicima i kukavicama. Zelele su neukrotive, divlje, "aktivne", svojeglave i nestalne muskarce koji su ziveli od danas do sutra (opijali se, tukli, gasili cigarete po telu, navijace, muzicare,...). Mnogi fini i kulturni momci su i ostavili krpu zbog takvih stvari, i poceli da se ponasaju onako kako su devojke zelele.... Devojke i zene konacno treba da prihvate krivicu, da snose teret odgovornosti i da pojedu supu koju su same zakuvale.

Hortnezija uvenula

pre 3 godine

A jel' se u svakodnevne poslove racuna jurcanje po prodavnicama? Po meso i preradjevine u, svi znamo koju, prodvanicu gde je "jak" kvalitet ali su i cene takve da ne moram da uzimam kredit. Po sokove, sapun, hleb i jos par stvari u lokalnu prodavnicicu. Po jaja, ribu, sir, mleko, i povrce (ako je hitno) na pijacu. I tako manje- vise svaki dan.

Jednom nedeljno u veliki prodajni centar, da ga sad ne reklamiram, po gomilu gluposti, cirka 7-17kg voda, voca, povrca, zamrznutih pita i svega ostalog. Pa onda to na 2. sprat bez lifta. Ako me pitate zasto ne idem jednom mesecno zato sto platu primam iz dva, a ponekda i tri dela.

I da, potpuno je besmisleno da savremene muskarce opisujete kao da su muskarci od pre 50 ili 100 godina. Ne prolazi. Rintamo i te kako, i pored svega navedenog usisavamo, prostiremo ves, peremo kupatilo i sl. I zaradjujemo i vise od vas jer radimo vise od vas i vremenski i po kvalitetu.

Ne pada nam na pamet da vam nadoknadjemo nista za 9 meseci sto ste nosile decu. Nosile ste ih i sebi a ne samo nama a i bile ste i na trudnickom i na porodiljskom.

Ako ste nasle muzeve lenjivce vas problem, trebalo je da trazite bolje, da gledate vredne, skromne i pametne a ne frajere, smekere i tatine sinove. Konacno, niste morale ni da se udajete, niko vas nije terao, mogle ste da dobijete dete iz epruvete i odgajate ga same.A razvodom plasite ove sto ne mogu da nadju devojku, mi ozenjeni vas znamo k'o zlu paru, i Bog bi nas pogledao kad bi se pokupile i otisle.

nepoznata osoba

pre 3 godine

Izmisljen tekst. Inace moje misljenje je da ne treba trpeti parazita u porodici ali uporedjivati poslove koje obavljaju partneri je totalno bezveze, muz radi pripadajuje poslove dok zene rade poslove koje uglavnom pripadaju njima, ok je ponekad po potrebi uraditi i obrnuto ali ovo u tekstu je smesno i ne verujem da bi se i bilo koja razumna zena slozila. Kada muskarac ume da skuva rucak, usisa kucu ili pokupi ves sa zice, kao i kad zena ume da zakuca ekser u zid, zategne labav saraf ili stavi klemne na akomulator ako se isprazni, znaci da nose mozak u glavi bez ikakvih predrasuda.

nn

pre 3 godine

A kad treba neki "muški" posao da se odradi, onda pozovu muškarca i plate.
Poznajem baš ovakav par. Podelili kućne poslove a kad treba muška ruka, dodje njegov otac od 70god da odradi..

Avocado

pre 3 godine

Da se razumemo imaju muski i zenski poslovi. Sad ako s vremena na vreme ja odmenim njega i on mene boze moj. Kad sam se uselila kod dečka, sadašnjeg muza - 2 godine sam samo kupovala pokućstvo ( najbolje mašine za veš, za sudove, robot usisivac, razni mikseri, šerpe, tiganje ) sve sve sto je moglo bolje i kvalilitetnije. Sve sto ce meni i njemu olakšati zajednički život.....o garderobi i ostalim stvarima nisam ni razmisljala....do te mere sam išla da kad mi je rodjendan, božić, 8.mart - ja kazem muzu e ajde kupi mi set noževa, kupi mi novu peglu itd...Da je on sam posle 3-4 takva poklona rekao: Joj bre sto si dosadna, zar tebi ne treba neki parfem, garderoba, cipele, tašna ko svim normalnim ženama? Moj odgovor je bio: to cu sama sebi kupiti kad mi zatreba

...

pre 3 godine

@(Ena, 17. avgust 2020 09:38) Nisam ni sumnjao da ce biti drugaciji komentar. Nekada su se sve, ali apsolutno sve devojke ponasale tako kako jesu. A sad kad su malo sazrele, ili sta li vec (valjda ih je sramota), okrenule plocu. Sad su sve "neke tamo" takve, pa cak i one koje su to govorile. Devojke/zene su ponovo odgovornost sa sebe prebacile na muskarce. Klasika

Harizmatican

pre 3 godine

Žena hoce muškarčinu a ovog što pomaže vara? Vidi se da svi brakovi blistaju, samo da neka budala ne pomogne nešto ženi da upropasti to blagostanje.

nele

pre 3 godine

Zbog ovakvih tekstova smo tu gde jesmo. Muškarci se šminkaju a žene skitaju. Svaka je htela na početku da podelimo poslove. A kad dodje da se podele "muški" poslovi je stani-pani. E pa, žao mi je. Nema podele na muške i zajedničke. Ili su svi zajednički i ne zanima me što ti je prljavo ili teško ili ćeš slimiti nokat. Ili su podeljeni na muške i ženske. A ja cu ti pomoći oko nekih tvojih.

stefan

pre 3 godine

Feministicka reklama.. Izmisljotina na kub.. Lobi klasicni... Zamislite koliko jevreji lobiraju decenijama unazad kada danas mogu da rade sta hoce... E polako je i femniziam poceo

stefan

pre 3 godine

, 16. avgust 2020 13:13

Sve si rekao kako treba... Ekstremni pokreti poput feminizma mogu samo biti kontraproduktivni... Samo ljubav postenje i balans...svako ima svoju obavezu i nema sta ko da ti prica kada i koliko da radis nego se napravi dogovor i svako radi svoje.. Manite se feminizma.. Knjigu u sake i na posao zene

Terzio

pre 3 godine

Po zenskim konentarima bi se reklo da one uvek sve rade vise, bolje, kvalitetnije, preciznije, priljeznije, predanije, odgovornije, urednije, samostalnije, odlucnije, logicnije.

Pa recite mi onda, kako i zasto onda oduvek nisu postojali samo zenski poslovi, jer po gorenavedenom, sto je danas mantra kojoj vas uce zajedno sa poznavanjem zemlje jednoroga i ruzicastih oblacica u koju slepo verujete, ispada da bi jedino logicno bilo da ste sve to oduvek jedino samo vi i radile, jer bi vas kvalitet "isplivao" i eliminisao konkurenciju vec nekako, zar ne? Nesto tu ne stima...

Ne stima jer o rezultatima svih tih ubistvenih poslova kojima vas sistematski podjarmljuju nekakvi fiktivni zli, masni, neotesani i privilegovani muskarci sud donosi, i uvek je donosila zajednica, u kojoj biste, jos jednom, imajuci u vidu gorenavedeno vi sigurno uzele primat obzirom na aksiomaticnu, a opet neshvacenu superiornost koju posedujete, i mozete se do sudnjeg dana samotapsati po ramenu da je to tako, a opet, celokupni razvoj gotovo svih ljudskih drustava kroz istoriju sugerise drugacije, cinjenice su neoborive.

Kada biste samo ponekad razmotrile i kriticki se odnosile prema sopstvenom delanju mnoge stvari bi bile manje komplikovane, ali vi, naprosto, niste sposobne za to.

Јабучило

pre 3 godine

Домаћин и домаћица заједно раде за свој дом, али не раде обоје исте послове. Зато не видим потребу за патетичним текстовима.

Eto

pre 3 godine

@Kolektivna histerija koja od vas proizvodi bezgresne korporativne robotice radi kao sat, samo napinjite vase misice poredeci ih sa muskim dok radite kao konji, robujete sebi samima, opterecene, sebicne, podmukle i lazljive.

Ovo je sve moja bivsa zena. Kako se dokopala sigurnog posla i para, postala je korpo-robot, ali realno je oduvek samo to i zelela. A lepa i prepametna, mogla bi biti bilo sta u zivotu

ma

pre 3 godine

Zbog ovakvih brakovi i propadaju, a razvodi su sve cesci.
Dok on pere sudje, ona nadje nekog drugog da je hefta, jer nijednu normalnu zenu ne uzbudjuje tip koji pere sudje i usisava.

!!!

pre 3 godine

Odlican tekst koji mi je otvorio oci!
Od sada i ja primenjujem ovo pravilo. Moja zena je moj partner i kada ubuduce bude trebalo da se kosi dvoriste, ona ce ga kositi jer je to zajednicko dvoriste. Ja cu joj reci hvala i oprati sudje. Takodje, moja zena ce popravljati stvari po kuci jer su to nase stvari.
Blizi se zima. Stizu nasa drva, koja ce moja zena cepati jer su to nasa zajednicka drva. Ja cu joj skuvati rucak i kafu.
Moja obaveza vise nije da hranim porodicu, a deca su zajednicka, zato cu traziti da moja zena nakon rodjenja sledeceg deteta odmah nastavi da ide na posao, a ja cu uzeti porodiljsko odsustvo jer ce to biti nase zajednicko dete, ne samo njeno, a ona je za prethodna dva koristila porodiljsko.
Hvala na divnom tekstu i savetima. Pozdrav!

srle

pre 3 godine

Mi supruga tebi ne pomaže kad zavrne rukave da promeni ulje na svojim kolima jel ti je partner.Ne pomaže ti ni kada pomera nameštaj po kući jel ti je partner, kao ni kad iznosi smeće sa petog sprata sama ili kad na peti nosi pune cegere sa pijace.Ne pomaže ti ni kada menja gumicu na česmi koja kaplje, ni kada vas vozi 12 sati do grčke na letovanje.... zašto bi tražila zahvalnost kad je partner ...

G

pre 3 godine

Komentari su da se ispovraćaš.
I posle se pitate što vas žene neće,pa Ih kritikujete da su ovakve i onakove, a zapravo vidimo da vi niste sposobni da budete u zajednici sa nekom ženom.
(nalogodavac, 16. avgust 2020 22:01)

A sta ako mi, zamisli, necemo aljkave lenjivice i tatine umisljene princeze?

Odavno sam potpuno imun na bilo koju vrstu vaseg prenemaganja, preterivanja, laganja i pravljenja zrtvom.

Kolektivna histerija koja od vas proizvodi bezgresne korporativne robotice radi kao sat, samo napinjite vase misice poredeci ih sa muskim dok radite kao konji, robujete sebi samima, opterecene, sebicne, podmukle i lazljive.

Sa vama samo pump &dump.

stefan

pre 3 godine

Feministicka reklama.. Izmisljotina na kub.. Lobi klasicni... Zamislite koliko jevreji lobiraju decenijama unazad kada danas mogu da rade sta hoce... E polako je i femniziam poceo

...

pre 3 godine

@(KB, 16. avgust 2020 14:02)

Dok sam bio mladji, devojke su se podsmevale momcima koji su radili po kuci (usisavali, cistili, ribali, prali sudove,...), nazivale ih mlakonjama, slabicima i kukavicama. Zelele su neukrotive, divlje, "aktivne", svojeglave i nestalne muskarce koji su ziveli od danas do sutra (opijali se, tukli, gasili cigarete po telu, navijace, muzicare,...). Mnogi fini i kulturni momci su i ostavili krpu zbog takvih stvari, i poceli da se ponasaju onako kako su devojke zelele.... Devojke i zene konacno treba da prihvate krivicu, da snose teret odgovornosti i da pojedu supu koju su same zakuvale.

nele

pre 3 godine

Zbog ovakvih tekstova smo tu gde jesmo. Muškarci se šminkaju a žene skitaju. Svaka je htela na početku da podelimo poslove. A kad dodje da se podele "muški" poslovi je stani-pani. E pa, žao mi je. Nema podele na muške i zajedničke. Ili su svi zajednički i ne zanima me što ti je prljavo ili teško ili ćeš slimiti nokat. Ili su podeljeni na muške i ženske. A ja cu ti pomoći oko nekih tvojih.

stefan

pre 3 godine

, 16. avgust 2020 13:13

Sve si rekao kako treba... Ekstremni pokreti poput feminizma mogu samo biti kontraproduktivni... Samo ljubav postenje i balans...svako ima svoju obavezu i nema sta ko da ti prica kada i koliko da radis nego se napravi dogovor i svako radi svoje.. Manite se feminizma.. Knjigu u sake i na posao zene

nepoznata osoba

pre 3 godine

Izmisljen tekst. Inace moje misljenje je da ne treba trpeti parazita u porodici ali uporedjivati poslove koje obavljaju partneri je totalno bezveze, muz radi pripadajuje poslove dok zene rade poslove koje uglavnom pripadaju njima, ok je ponekad po potrebi uraditi i obrnuto ali ovo u tekstu je smesno i ne verujem da bi se i bilo koja razumna zena slozila. Kada muskarac ume da skuva rucak, usisa kucu ili pokupi ves sa zice, kao i kad zena ume da zakuca ekser u zid, zategne labav saraf ili stavi klemne na akomulator ako se isprazni, znaci da nose mozak u glavi bez ikakvih predrasuda.

Harizmatican

pre 3 godine

Žena hoce muškarčinu a ovog što pomaže vara? Vidi se da svi brakovi blistaju, samo da neka budala ne pomogne nešto ženi da upropasti to blagostanje.

nn

pre 3 godine

A kad treba neki "muški" posao da se odradi, onda pozovu muškarca i plate.
Poznajem baš ovakav par. Podelili kućne poslove a kad treba muška ruka, dodje njegov otac od 70god da odradi..

Avocado

pre 3 godine

Da se razumemo imaju muski i zenski poslovi. Sad ako s vremena na vreme ja odmenim njega i on mene boze moj. Kad sam se uselila kod dečka, sadašnjeg muza - 2 godine sam samo kupovala pokućstvo ( najbolje mašine za veš, za sudove, robot usisivac, razni mikseri, šerpe, tiganje ) sve sve sto je moglo bolje i kvalilitetnije. Sve sto ce meni i njemu olakšati zajednički život.....o garderobi i ostalim stvarima nisam ni razmisljala....do te mere sam išla da kad mi je rodjendan, božić, 8.mart - ja kazem muzu e ajde kupi mi set noževa, kupi mi novu peglu itd...Da je on sam posle 3-4 takva poklona rekao: Joj bre sto si dosadna, zar tebi ne treba neki parfem, garderoba, cipele, tašna ko svim normalnim ženama? Moj odgovor je bio: to cu sama sebi kupiti kad mi zatreba

Dragoslav

pre 3 godine

Majke razmaze sinove da ne rade kućne poslove (a i inače da budu leni), onda očekuju da im žena zameni majku, pa čekaju da im neko umre i da naslede nešto... I kao muškarci i kao nacija smo dno.

Hortnezija uvenula

pre 3 godine

A jel' se u svakodnevne poslove racuna jurcanje po prodavnicama? Po meso i preradjevine u, svi znamo koju, prodvanicu gde je "jak" kvalitet ali su i cene takve da ne moram da uzimam kredit. Po sokove, sapun, hleb i jos par stvari u lokalnu prodavnicicu. Po jaja, ribu, sir, mleko, i povrce (ako je hitno) na pijacu. I tako manje- vise svaki dan.

Jednom nedeljno u veliki prodajni centar, da ga sad ne reklamiram, po gomilu gluposti, cirka 7-17kg voda, voca, povrca, zamrznutih pita i svega ostalog. Pa onda to na 2. sprat bez lifta. Ako me pitate zasto ne idem jednom mesecno zato sto platu primam iz dva, a ponekda i tri dela.

I da, potpuno je besmisleno da savremene muskarce opisujete kao da su muskarci od pre 50 ili 100 godina. Ne prolazi. Rintamo i te kako, i pored svega navedenog usisavamo, prostiremo ves, peremo kupatilo i sl. I zaradjujemo i vise od vas jer radimo vise od vas i vremenski i po kvalitetu.

Ne pada nam na pamet da vam nadoknadjemo nista za 9 meseci sto ste nosile decu. Nosile ste ih i sebi a ne samo nama a i bile ste i na trudnickom i na porodiljskom.

Ako ste nasle muzeve lenjivce vas problem, trebalo je da trazite bolje, da gledate vredne, skromne i pametne a ne frajere, smekere i tatine sinove. Konacno, niste morale ni da se udajete, niko vas nije terao, mogle ste da dobijete dete iz epruvete i odgajate ga same.A razvodom plasite ove sto ne mogu da nadju devojku, mi ozenjeni vas znamo k'o zlu paru, i Bog bi nas pogledao kad bi se pokupile i otisle.

Onomatopeja

pre 3 godine

Lep, jednostavan i logičan tekst. Ko je takav i partner u kući, biće mu lep tekst, ko je uvredjen ili misli da je manji muškarac ako radi po kući, tom nema puno šta da se objašnjava. Samo se nadam da bar ne tuku svoje žene.

Јабучило

pre 3 godine

Домаћин и домаћица заједно раде за свој дом, али не раде обоје исте послове. Зато не видим потребу за патетичним текстовима.

nalogodavac

pre 3 godine

Komentari su da se ispovraćaš.
I posle se pitate što vas žene neće,pa Ih kritikujete da su ovakve i onakove, a zapravo vidimo da vi niste sposobni da budete u zajednici sa nekom ženom.

...

pre 3 godine

@(Ena, 17. avgust 2020 09:38) Nisam ni sumnjao da ce biti drugaciji komentar. Nekada su se sve, ali apsolutno sve devojke ponasale tako kako jesu. A sad kad su malo sazrele, ili sta li vec (valjda ih je sramota), okrenule plocu. Sad su sve "neke tamo" takve, pa cak i one koje su to govorile. Devojke/zene su ponovo odgovornost sa sebe prebacile na muskarce. Klasika

II

pre 3 godine

(srle, 16. avgust 2020 13:28)

Kao zena sam prosla celu Evropu kolima, sama vozila sve etape, da tako kazem, i to mnogo puta, pomeram namestaj i danas kad se mora, ne zovem komsiju da mi pomeri krevet kad moram da usisam i da prebrisem sve povrsine i sve ovo ostalo sto si nabrojao, vozim sama auto na servis, pranje itd. Kao i obicno pored redovnog posla sam obavljala i sve u kuci i oko deteta. Niko nije heroj zauvek sto je vozio ne znam koju distancu pa vise nista ne treba da uradi, zivot ide dalje, obaveze cekaju svakog od nas svakog dana. Ne bih se prenemagala ni sa voznjom ni bilo cim drugim, to mi je i najlakse od svega, sedis, vozis, nekad citala kartu, danas se prati GPS, super, uvek mi bilo zabavno. A najdosadniji i najzamorniji poslovi su uvek u kuci, peri sudove danonocno i nikad kraja, uzas jedan. Samo jednom dnevno da neko to uradi pa je velika pomoc. Da, imam masinu ceo zivot ali mi je i stavljanje sudova u masinu i slaganje cistih zamorno i dosadno, nista gore. Poslovi koji se neprestano ponavljaju su najgori za svakog.

naviklo to da iskoriscava, pa nebi da se menja

pre 3 godine

Haha, pa da li je moguce da treba pisati tekst o tome, zar se to ne podrazumeva? A onda procitas komentare i vidis da treba. Najbolji je onaj sto zato sto jednom iscepa drva, misli da je ok da mu zena kuva i sprema cele godine. Patrijarhat je najveci na Balkanu i ekonomski najnerazvijenija regija Evrope. Valjda to govori sve. Ne trebaš da mi iscepas drva, posto imam parno grejanje. Radim u stranoj firmi i platim da mi se sve sto treba popravi u stanu.
Patrijahalac sigurno nece uci u odnos sa zenom koju ne moze da kontroliše finansijski, jer mu takva zena nece biti sluskinja i nece trpeti lenjost i lupatanja. Nego, zasuci ti rukave i oribaj to kupatilo ziv bio

miki

pre 3 godine

Mislim da stvarno treba pomoci zeni oko kucnih poslova. Lakse ce muskarac odraditi zenske poslove, nego zena muske. Jer su cesto tezi i komplikovaniji. Samo ponekad treba dati muskarcu da odmori. Jer radi jedan deo poslova oko kojih mu niko ne pomaze. A nekad ih bude dosta. Bar kod mene. Treba da postoji medjuaobno postovanje i paznja. I onda nema problema. I ne mora sve odma. Moze i kasnije?

Bvh

pre 3 godine

Bože, koliko su nekvalitetni ovi ljudi koji ne mogu da privuku sebi ženu koja ume da popravi po kući, oko kola, da pokosi ili da nacepa drva? Slatki ste mi kad mislite da su ti poslovi za neobrazovane ne znam kakva teška nauka i muka kojom dokazujete svoju muškost. Moja baba sama održavala imanje, kosila, oporavljala, zidala i sve što hoćeš u 80 godina, a on u 32 misli da je ne znam kakav baja ako nacepa metar drva ili provoza auto. Pa to je i presmešno i pretežno.

Terzio

pre 3 godine

Po zenskim konentarima bi se reklo da one uvek sve rade vise, bolje, kvalitetnije, preciznije, priljeznije, predanije, odgovornije, urednije, samostalnije, odlucnije, logicnije.

Pa recite mi onda, kako i zasto onda oduvek nisu postojali samo zenski poslovi, jer po gorenavedenom, sto je danas mantra kojoj vas uce zajedno sa poznavanjem zemlje jednoroga i ruzicastih oblacica u koju slepo verujete, ispada da bi jedino logicno bilo da ste sve to oduvek jedino samo vi i radile, jer bi vas kvalitet "isplivao" i eliminisao konkurenciju vec nekako, zar ne? Nesto tu ne stima...

Ne stima jer o rezultatima svih tih ubistvenih poslova kojima vas sistematski podjarmljuju nekakvi fiktivni zli, masni, neotesani i privilegovani muskarci sud donosi, i uvek je donosila zajednica, u kojoj biste, jos jednom, imajuci u vidu gorenavedeno vi sigurno uzele primat obzirom na aksiomaticnu, a opet neshvacenu superiornost koju posedujete, i mozete se do sudnjeg dana samotapsati po ramenu da je to tako, a opet, celokupni razvoj gotovo svih ljudskih drustava kroz istoriju sugerise drugacije, cinjenice su neoborive.

Kada biste samo ponekad razmotrile i kriticki se odnosile prema sopstvenom delanju mnoge stvari bi bile manje komplikovane, ali vi, naprosto, niste sposobne za to.

Andrija85

pre 3 godine

Ja sam mislio da se ovo podrazumeva?Pa neće valjda žena da se brine o meni kao da sam nesposoban i još da sređuje kuću u kojoj OBOJE živimo, a ja da sedim na dupetu???Kako su vas odgajali roditelji...?

Mrs. Nobody

pre 3 godine

Najsmešniji su mi oni komentari o cepanju drva i menjanju gumice na slavini. Kao da su to svakodnevni poslovi a ne jednom u sto godina. Žene su pretrpane trivijalnim poslovima koji se obavljaju svakog dana, održavanje higijene, kuvanje, domaći zadaci sa decom... Nije poenta premeravati ko je uradio više i da sad ako je ona radila nešto sat vremena on mora isto sat vremena da radi. Smisao teksta je upravo u tom partnerskom odnosu, gde partneri poštuju jedno drugog i imaju osećaj prema drugom ljudskom biću sa kojim dele život. Nažalost većina brakova u Srbiji funkcioniše po principu ko će da se izvuče i da ovom drugom uvali da ne kažem šta. I da, to su u najvećem procentu muškarci. Emancipacija žena je najgora stvar koja se desila balkanskim muškarcima

Vagica

pre 3 godine

Meni je privlačan muškarac koji i zna i hoće i da spremi i skuva i sa alatom i po bašti a i sa decom. Ja mogu i radim sve, tako da mi ne pada na pamet da imam nekog gotovana koji će da sedi po ceo dan, a ja da rintam i još plus da mi zvoca (realno, takvih ima najviše).
Najbolje su veze u kojima se možete dogovoriti oko svega.

milica

pre 3 godine

@srle

Verujem da ti svaki dan voziš do Grčke, menjaš ulje i pomeraš nameštaj ;) ali zato svaki dan jedeš, prljaš sudove i menjaš gaće...

Jina

pre 3 godine

Većina žena se odlučuje da budu samohrane majke. Zašto-zato što tako ne moraju da služe i muškarce za koje još moraju i da zarađuju jer oni u ženama danas najčešće vide finansijski oslonac i obavljanje kućnih poslova.
Ženi manje treba finansijski oslonac a više pomoć oko kućnih poslova i oko dece. Lično nikad nebi pristala da radim i još kući sve sama sredjujem, niti da me on izdržava a ja da budem zadužena a kuću i decu pa me finansijski ucenjuje,vec samo na opciju da boje radimo i da podjednako obavljamo kućne poslove i da se podjednako posvećujemo deci. Samo ravnopravan odnos, ništa drugo.Njegov novac, bez da mi pomaže po kući, mi ne treba. Pre cu živeti sama.

Bambi

pre 3 godine

Mi supruga tebi ne pomaže kad zavrne rukave da promeni ulje na svojim kolima jel ti je partner.Ne pomaže ti ni kada pomera nameštaj po kući jel ti je partner, kao ni kad iznosi smeće sa petog sprata sama ili kad na peti nosi pune cegere sa pijace.Ne pomaže ti ni kada menja gumicu na česmi koja kaplje, ni kada vas vozi 12 sati do grčke na letovanje.... zašto bi tražila zahvalnost kad je partner ...
(srle, 16. avgust 2020 13:28)

Još uvek imaš česme na kojima se menja gumica?! Realno, takvi "sposobnjakovići" se uvek prvi jave da komentarišu muško- ženske odnose. :-))

Šmrki

pre 3 godine

Ja opet ponavljam po ko zna koji put. Ako oboje radimo oboje delimo kucne poslove, a ako samo ja radim onda ona radi po kuci (ili obrnuto) Pravite od svega veliku nauku.

Ena

pre 3 godine

Dok sam bio mladji, devojke su se podsmevale momcima koji su radili po kuci (usisavali, cistili, ribali, prali sudove,...), nazivale ih mlakonjama, slabicima i kukavicama. Zelele su neukrotive, divlje, "aktivne", svojeglave i nestalne muskarce koji su ziveli od danas do sutra (opijali se, tukli, gasili cigarete po telu, navijace, muzicare,...). Mnogi fini i kulturni momci su i ostavili krpu zbog takvih stvari, i poceli da se ponasaju onako kako su devojke zelele.... Devojke i zene konacno treba da prihvate krivicu, da snose teret odgovornosti i da pojedu supu koju su same zakuvale.
(...)

Ne znam, očigledno ste upoznali devojke koje su odrastale u sličnim porodicama.. žensko sam ,ali mi nikad nisu bili "napeti " takvi momci kakve ste opisali, ali ni jedna moja prijateljica nije bila sa takvima. Takve devojke smo smatrale, pa, ne previše inteligentnim..
Ali, Vama su se očigledno više sviđale takve. Jadan je onaj ko se menja na gore da bi došao do plitke i površne osobe...

Ena

pre 3 godine

Odlican tekst koji mi je otvorio oci!
Od sada i ja primenjujem ovo pravilo. Moja zena je moj partner i kada ubuduce bude trebalo da se kosi dvoriste, ona ce ga kositi jer je to zajednicko dvoriste. Ja cu joj reci hvala i oprati sudje. Takodje, moja zena ce popravljati stvari po kuci jer su to nase stvari.
Blizi se zima. Stizu nasa drva, koja ce moja zena cepati jer su to nasa zajednicka drva. Ja cu joj skuvati rucak i kafu.
Moja obaveza vise nije da hranim porodicu, a deca su zajednicka, zato cu traziti da moja zena nakon rodjenja sledeceg deteta odmah nastavi da ide na posao, a ja cu uzeti porodiljsko odsustvo jer ce to biti nase zajednicko dete, ne samo njeno, a ona je za prethodna dva koristila porodiljsko.
Hvala na divnom tekstu i savetima. Pozdrav!
(!!!)
Oh, molim te, uradi to! Cvileći ćeš da dokukaš. Košenje trave- jednom nedeljno maksimum ( radim sama, nećeš nauke- što sa kosačicom, trimerom,što sa kosom- baba me naučila),drva sam cepala sa 14 godina ( i čitavih 45 kila), znali smo mlađi brat i ja da iscepamo i složimo preko deset metara za par dana posle škole- jednom godišnje. Zameni se sa ženom, molim te, i odradi sve što ona uradi- svaki dan. Molićeš na kolenima za muške poslove koji se rade jednom godišnje..

hm

pre 3 godine

Tako je, onda neka ona meni pomogne kad treba da se istovaraju i cepaju drva, kolju svinje i slicno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (trt, 16. avgust 2020 15:12)

Vidi se da pises iz beogradskog solitera, jer da stvarno zivis na selu znao bi da zene itekako cepaju drva, istovaruju teske stvari i pomazu pri klanju svinja.

Gde to muskarac samostalno moze da zakolje i sredi celu svinju, ajd prosvetli me? nego zeno ajd donesi ovo, donesi ono, zagrej vodu za surenje, pomagaj oko ciscenja, naseckaj ovo, ono, operi creva, spremi sta treba za kobasice, odnesi prinesi, spakuj meso u kese, razvrstaj...

Kod sece i istovara drva isto. Adj pomozi malo oko istovara drva, uglja, ajd ja sam ti nacepo drva, krupno a ti ako ti treba sitnije sama iseci, pa ajd zeno poslozi sto sam nacepkao, ajd u medjuvremenu spremi mi rucak dok radiem...

I kod muskih poslova na kraju vise odradi zena nego muskarac.

Žensko

pre 3 godine

Pomerala sam nameštaj u celom stanu. Ako je komad previše težak, nekako podignem jednu stranu i gurnem prostirku pa guram. Teško, ali odradim. Otac me je naučio svim popravkama po kući dok sam bila dete. Radim stvari koje večina muškaraca ne zna. Živim sama od 18 godine, master inženjer ozbiljnih nauka (ne gluposti). Kuvam, spremam, vozim, oko svog auta radim sve, kosim travu na selu, da ne nabrajam jer je previše stvari.
Šta će mi muškarac koji neće ništa da radi? On da sedi, pije, puši, gleda tv, da NIKADA ne opere nijedan sud, da idem za njim i ribam us*ano kupatilo sa dlakama? To su im roditelji krivi do 15e godine, posle toga su ljudi-debili. Drugarica imala operaciju, nije mogla da radi po kući a tu reaalno se troši previše vremena. Ladno je čekalo sve nju. On "nije navikao". Naravno, razvod je usledio, jer, šta će ti beskoristan stvor u kući koji je samo teret?

Dejana

pre 3 godine

Za ove drvoseče u komentarima: kako ćete da se "odužite" jer je žena npsila dete devet meseci, porađala se, nije mogla da ide na posao, nije ništa mogla da radi, dojila, celo svoje telo ustupila vašrm detetu, i tako to sve? Kako?
Kako ćete da joj parirate?

Partnerka

pre 3 godine

Vrlo verovatno ste ispali babici na porodjaju iz ruku a onda vas gajile mamicka i seka kao debila, a kad ste se zaljubiska presli ste da visie oko vrata sopstvenoj zeni
i deci. O kako je lepo biti bezobrazaan i beskorisan uz punjene paprike I pivo

Sladjanafa

pre 3 godine

Oprostite, ali ja znam više žena koje znaju i da menjaju gume i sređuju auta, nego muškarce, koji obično ne znaju ni da zamene sijalicu. Zbog ovih komentara pitala sam majku da li su se zaista žene podsmevale muškarcima koji su se brinuli o svom domu, a ona se samo nasmejala. Čak naprotiv, to je pre 40 godina bio standard, nemojte da plašite žene i da pokušavate da manipulišete njima i tako pravdate vašu nesposobnost za život.😂

joj

pre 3 godine

Ova prica je fejk 100% ali jeste sramotno to sto muskarci i dalje ocekuju od zena da rintaju po kuci iako i one rade po 8 sati dnevno a nekad i vise, i to cesto u istom poslu kao i muskarci.
A gospodi kojoj je ispod casti da brine o sopstvenoj deci istu treba oduzeti. Toliko

elem

pre 3 godine

Poslovi mozda jesu generalno podeljeni na one fizicki lakse, gde se ocekuje preciznost, temeljnost, briznost i one grube fizicke i vise tehnicke, pa ispade da prve bolje obavljaju zene a druge muskarci. Ali problem je ovde u KOLICINI posla, jer ove prve treba raditi svakodnevno, kuvati, hraniti, prati, cistiti, a ove druge nosenje drva, istovar, kosenje, popravke tek povremeno. Pa onda ispadne da zena ceo dan ima posla oko kuce i oko dece, a muz ceo dan lezi pred TVom dok ne dodju drva!!!
Treba decu vaspitati da budu ljudi, da dele obaveze i poslove

Eto

pre 3 godine

@Kolektivna histerija koja od vas proizvodi bezgresne korporativne robotice radi kao sat, samo napinjite vase misice poredeci ih sa muskim dok radite kao konji, robujete sebi samima, opterecene, sebicne, podmukle i lazljive.

Ovo je sve moja bivsa zena. Kako se dokopala sigurnog posla i para, postala je korpo-robot, ali realno je oduvek samo to i zelela. A lepa i prepametna, mogla bi biti bilo sta u zivotu

Jelena

pre 3 godine

Moj seda je 4 godine bio u zaroblhenistvu u Osnabriku.Moja baba ostala sama sa 5 dece na selu (moj tata i 4 sestre- mala deca).Baba Mica je sve sama sa sve tom malom decom uspela da obradi sve njive,da odrzi celo imanje,1 nedeljno je slala dedi paket preko Crvenog krsta,pri tom uspela da sacuva i decu i sebe i od Cetnika i od Partizna.Sve je uradila tako,da kad se deda vrati da zatekne sve cakum pakum,da sacuve sve kako je bilo i uspela je u tom.Moja baba-moj heroj!