Koliko traje prosečan seks: Stručnjaci savetuju kako da produžite uživanje

Nedelja, 04.10.2020.

11:50

Izvor: super zena

Koliko traje proseèan seks: Struènjaci savetuju kako da produžite uživanje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

177 Komentari

Sortiraj po:

Japanac

pre 3 godine

Kak'i sprejovi, kamagre, kak'i bakrači?! Ja obično navučem vunene čarape na noge i cepaj! Primetio sam da ne može kad su 'ladne noge.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djole_Kg, 4. oktobar 2020 23:59)

Ahahahahahaahhhahahahaha, bravo.... Car si...

Japanac

pre 3 godine

Zuba* Za prevremenu ejakulaciju pomaže samo sprej. Imaš ga u sexi šopovima. Ako neko zna za neki drugi lek,ne bi bilo loše da napiše ovde!"

Keglove vezbe pomazu. Mozes, da doživiš orgazam bez ejakulacije.
(Pogled, 5. oktobar 2020 00:58)

Ma ne ložite ljude bez veze, ne pomaže, iskustvo iz prve ruke...

Ako neko bude izmislio neke tablete za ovo, ali da stvarno pomažu, postaće najbogatiji čovek na planeti...

strucnjak

pre 3 godine

Moj problem je da ne mogu da ejakuliram ni kada hocu, posle sat vremena sexa? Da li ima neko slican problem i koji je uzrok? Fizioloski i mentalni?
(Tenis, 4. oktobar 2020 12:58)

Odes u neku privatnu laboratoriju da izvadis krv i trazis analizu testosterona i free testosterona. Sve zajedno kosta oko 1000 dinara. Ako su cifre blizu ili ispod donje granice s rezultatima odes kod urologa, da vidis koje su ti opcije. Opet najbolje nekog dobrog privatnog, jer do drzavnog ces tesko stici. Dok si mlad moguce je resiti taj problem vestackim testosteronom, kasnije nema sanse. Ako je testosteron ok onda je problem verovatno psihicke prirode ... u kom slucaju mozes da ides da gubis vreme kod psihologa i seksologa, ali ne ocekuj cuda. Tesko je naci dobrog i posvecenog.

Ooo boze

pre 3 godine

Zene u Srbiji su jako okrenute novcu i materijalnoj koristi a seks dozivljavaju kao sredstvo manipulacije i put do lagodnog zivota. Meni je zao sto kod nas ne postoje legalni bordeli kao u normalnom svetu.
(Idi bre..., 5. oktobar 2020 00:08)

Oko mene toliko sasvim prosecnih mladih bracnih parova da ne znam sta svi davite sa tim sponzorusama. Kako su oni nasli?
Drugo imas prostitucije koliko hoces okreni oglase kakve veze ima da li je legalna. Nisi valjda toliki legalista niti zivimo u Iranu niti ti kao klijent odgovaras za bilo sta.
Samo kukate kukavci, sedite i kukate strah vas je da zivite. Par puta vas neke ribe odbiju, i to neke kojima nije trebalo ni da prilazite da ste realni, i vi se zakljucate u sobu i kukate. Slabici.

ja

pre 3 godine

Internet danas nudi sirok izbor svih vrsta i zanrova. Odaberete sta vam se svidja i traje koliko vama odgovara. Natezanje sa nasim polupanim zenama me odavno vise ne zanima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zadovoljan, 5. oktobar 2020 00:22)

Ala je tebe neka razočarala debelo...Ima još normalih žena, ne gubi nadu...

NBGD

pre 3 godine

Interesantno je što najviše pluseva imaju komentari gde se ljudi samoposipaju pepelom i imaju neku žalosnu samokritiku. Trebalo bi se zapitati da l' nam kao naciji sistemski fali samopouzdanje. Lično bih voleo da čujem i one koji se hvalale i imaju sa čime - dosta više autocenzure i mišije psihologije. Nije uvek poželjno biti skroman.

Ribolovac

pre 3 godine

Drugar držao prodavnicu ribolovnog pribora.Kaže,još mi nije ušla mušterija (oni stalni blejači) koja je.e kraće od dva sata i ima manji od 25 cm!Meni je 10 cm,završim za tri minuta i mnogo mi lepo.Umro sam od smeha,realan čovek.

koki

pre 3 godine

Kada sam bio klinac pre 30 godina, procitao sam clanak u novinama o prevremenoj ejakulaciji. Tad su novine bile mnogo slobodnije nego danas pa su u clanku opisane i vezbe koje treba raditi da bi se sprecila ova pojava. Delovalo mi je kao nesto sto moze biti korisno pa sam poceo to da vezbam. Nikada nisam imao problema. U stvari sad imam problem kad sam ostario, pa nikad kraja, pre cu da umrem od srcke nego da svrsim.

jamezdin kurtović

pre 3 godine

Volim vas. Tako lude i blesave!
(Seka, 4. oktobar 2020 19:22)
+++ Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

jao seko nokte bih ti od miloste 'sek'o..

Ray Donovan

pre 3 godine

sve ispod 45min, smesno, tinejdzerski sex.
Citam 3-5min, sta je to, duze traje nuzda posle sex nego sex......
(ooooo yeahhhh!, 04. oktobar 2020 12:17)
A da ne igraš za pogrešan tim?

Moje misljenje

pre 3 godine

(Realan komentar, 04. oktobar 2020 22:06)


Isto je I kod mene, oralni mogu beskonacno dugo, cak mi I dosadi, a mogu I do 4 puta na vece, dok klasican ne moze duze od 2 minuta. I da, I ja imam dijagnostikovanu anksioznost. Imam je nekih 6 meseci, ne pijem lekove, niti Imam panicne napade, mogu cak I da kazem da je mnogo bolje od kada pricam a psihijatarom, ali to je anksioznost.
Mislim cak I da sam ceo zivot bio anksizan, a da toga nisam svestan.

A to za oral je stvarno fenomen, da toliko mnogo mogu da izdrzim I da toliko mnogo puta mogu da ponovim, a da klasican ne mogu ni 50 ti deo toga.
Sta radi psiha coveku, neverovatno.

XXL

pre 3 godine

Hmm, da se nadovežem. Gledam, malo i pročitam po koji komentar vidim puno srbadije se zdalo u raspravu oko trajanja sexa pa se pitam, a ko se sexao dok pišemo komentare?

Zuba

pre 3 godine

I jos nesto mozda veoma bitno ja tokom zivota nisam imao puno odnosa.Imao samo jednu devojku. Pre nje 4 cetiri puta. Poslednji put 2007. Mozda ce vam ovaj podatak biti frapantan ali tako je. Nemam sta da lazem i izmisljam.

Avanturista

pre 3 godine

@
Zamisli u stanu imaš troje dece koji uče online i babu i dedu što ne izlaze zbog korone i dve sobe. Aj sad da vas pitam koliko dugo može da traje. E to me baš zanima.
(Nenad, 4. oktobar 2020 21:54)

Pritisnite decu da temeljnije uče i premotavaju online nastavu, a babu i dedu da pažljivije prate vesti :-D Možda pomogne :-)

Komsa

pre 3 godine

Savet za decu i omladinu? - batalite internet... ne gledajte silikone i one kojima visi alat od pola metra... to skoro da ne postoji niti zena uziva u vise od 13cm(nauka dokazala). Osetite vaseg partnera i uzivajte
(ExS, 04. oktobar 2020 17:55)
Jedini komentar koji vredi ovde. I to je u potpunosti tacno. Prestao sam da gledam pornice vec godinu i vise, i sve se poboljsalo u odnosu s devojkom s kojom sam dugo. Bio sam brzinac,sad izguram 10 min.

Pogled

pre 3 godine

Zuba* Za prevremenu ejakulaciju pomaže samo sprej. Imaš ga u sexi šopovima. Ako neko zna za neki drugi lek,ne bi bilo loše da napiše ovde!"

Keglove vezbe pomazu. Mozes, da doživiš orgazam bez ejakulacije.

Idi bre...

pre 3 godine

Voleo bih da imam makar bar normalan odnos kao i ostali muskarci. :(
(Zuba, 04. oktobar 2020 12:14)
@
Ako ti je za utehu veliko je pitanje da li ostali muskarci imaju "normalan" odnos i sta je uopste tu normalno. Zene u Srbiji su jako okrenute novcu i materijalnoj koristi a seks dozivljavaju kao sredstvo manipulacije i put do lagodnog zivota. Meni je zao sto kod nas ne postoje legalni bordeli kao u normalnom svetu. Ubedjen sam da bi smo bili mnogo manje nervozna, frustrurana i agresivna nacija.

Esma

pre 3 godine

Poljubim ga, pogledamo se, njegova ruka među moje noge, krene skidanje ko-šta-pre-samo-da-sve-skinemo, otimamo se ko će gde šta, posebno ako se ne vidimo nekoliko dana. Ne znam koliko traje, za sat i po obavezno on dva puta, ja bar tri. I priča i maženje i malo odmora i malo tuširanja. I oralnog seksa, nikako bez toga, i on i ja.
Poljubac je taj koji odradi sve. Ako poljubac ne valja, seksa ni nema. Od prvog puta do dana današnjeg, evo već pet godina. Nekada sporo, nekada se pokidamo na brzinu. Takvu ljubav i takav seks neću nikada zaboraviti. Mind-blowing.

Zadovoljan

pre 3 godine

Internet danas nudi sirok izbor svih vrsta i zanrova. Odaberete sta vam se svidja i traje koliko vama odgovara. Natezanje sa nasim polupanim zenama me odavno vise ne zanima.

O anksioznosti

pre 3 godine

@Realan komentar, imam par pitanja, nadsm se da ce objaviti... kada si prvi put primetio ili posumnjao na anksioznost? Da li si i gde dobio dijagnozu? Kakva je terapija? Mota mi se brdo pitanja u glavi al ne umem ds ih definisem...

Prvi put mi se javila sa 17-18 godina. Delom je podstaknuta blagim epileptičnim napadima koji su se javili u tom periodu (to su napadi bez padanja, samo se zamrznem). Već godinama nemam ni depresiju ni epi napade, ali imam anksioznost koja se vraća. I moja majka je anksiozne prirode i moguće da sam to pokupio s njene strane loze i da bi se pre ili kasnije svakako ispoljila. Oduvek sam osećao tu neku brigu, nemir, preispitivanje.
Sada sam u vezi sa jako lepom i kvalitetnom devojkom, inače drugaricom iz srednje škole, ali otkako smo zajedno osećam da mi anksioznost konstantno raste. Ne samo oko stvari u krevetu, već takođe i van kreveta. Da li smo jedno za drugo, želim da budem najbolja verzija sebe.. konstantno se preispitujem, razmišljam o tome šta ona misli o meni i vezi, analiziram sve što kaže a iole zvuči dvosmisleno... Ukratko sve preispitujem i uvek postoji neki crv sumnje koji mi govori da joj ne verujem sasvim. Očigledno da oboje nismo sasvim otvoreni. Mislim da je i ona malo anksiozna.
Doktori anksioznost leče bromazepamima, koji zaista smiruju ali nisu trajno rešenje, ili nekim antidepresivom ako imaš i simptome depresije. Psihijatar će ti prepisati lek, a psiholog/terapeut će otkriti uzrok anksioznosti/strahova kroz razgovor.

Dragan

pre 3 godine

A tek da neko uzima SSRI zbog njihovog neželjenog dejstva? To je kao da neko uzima citostatike zbog zatvora...

Ako neko hoće brzo rešenje, tu su silikonske navlake za penis. Em smanjuju osećaj muškarcu, em povećavaju osećaj ženi. Win-win ;)
(Neko tamo, 04. oktobar 2020 22:41)

Pa lek za preranu ejakulaciju,Priligy,je brzodelujuci SSRI,dapoksetin.Napravljen da brzo deluje zbog neželjenih efekata koje SSRI izazivaju.

Idi bre...

pre 3 godine

Seksolog je rekao gledala emisiju, prevremena eakulacija javlja se kod muškaraca koji puno mastrubiraju. Muška ruka je gruba sredina kaže on i kad muškarac udje u vaginu koja je mekana, on je brzo gotov, zato ne radite to, i rešen problem, nikakve lekove nije spomenuo.
@
Seksolog rekao, nemo' da pricas?! Sta kaze seksolog na to da ovdasnje zene ne zanima nista ispod milijardera? Da li mucenik sa platom od 250 evra treba da ignorise tu cinjenicu i nikada ga ne otrese? Da ceka "pravu" jedno 40 godina ili da pola plate za profesionalku bez emocija? Pravo da ti kazem od svih ponudjenih opcija desanka izadje najzdravija i najjeftinija.

Zox

pre 3 godine

Sex traje dok muskarac ne zavrsi to je prosta matematika...
U mom slucaju kad sam bio omladinac 3 minuta i to jedva sa sve zastitom.Sad sa 33 nikako ispod 15-20 minuta bez zastite.Ako se zainatim mogu i po sat vremena al cemu...Sex je fizicko-osecajna diciplina a ne fizicko-vremenska.
Ako zelite da produzite odnos imam jedan savet koji mi je promenio pogled na sex i zbog koga sam postao malo vise izdrzljiv i malo bolji ljubavnik(barem tako kazu devojke).Pre jedno 10 godina negde na nekom pornom kanalu poznati porno glumci su davali izjave.Rocco Siffredi je davao intervju i na pitanje koji savet dajete obicnim ljudima kako da produze odnos on je samo rekao u jednoj recenici:"Kad budete osetili da cete doziveti orgazam,VADITE GA".
Mozda kad ovo citate izgleda glupo al probajte,kod mene upalilo...

ozbiljno pitam

pre 3 godine

@Realan komentar, imam par pitanja, nadsm se da ce objaviti... kada si prvi put primetio ili posumnjao na anksioznost? Da li si i gde dobio dijagnozu? Kakva je terapija? Mota mi se brdo pitanja u glavi al ne umem ds ih definisem...

Matijas

pre 3 godine

To što sam najviše zapamtio bilo je 2012 godine, ja 39 god...ona 42 god... U Hotelu DUNAV u centru POŽAREVCA, od 12h do 17h, naravno na svakih pola sata do 45 minuta kratka pauza da popuši Cigaru i ja da skupim Snage, jel bilo je kao u FILMU....UZ NARAVNO ORIGINAL VIAGRU.... LUPALO JE SRCE AL IZDRŽAO SAM, POSLE TOGA MI JE REKLA, PAMTIĆE ME DO SMRTI.... HM... Dal da joj poverujem...

10godinaubraku

pre 3 godine

Sve preko 15 min penetracije je previse. Dobra 'edging' predigra pa moze i 3 minuta. Kad se bas desi da 'zaostanem' - doigramo se. Ne znam koji vam je taj silan uzorak - ali nijedna zena sa kojom sam o tome razgovarala nikada nije volela maratonce. Zagrevanje pa zestok sprint je dobitna kombinacija.

Zahvalan

pre 3 godine

kad sam mogao mnogo nisam znao mnogo. sad kad znam mnogo ne mogu mnogo.
(jbg, 04. oktobar 2020 19:14)
@
To je genijalnost, u dve recenice objasniti sve.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Šta reći...Ko ka¿e da je bolje da traje kraće laže kao pas ! Nisam neki Kazanova,ali su dolazile po repete..I uvek su htele duže..
. Možda sam to samo ja...

Djole_Kg

pre 3 godine

Kak'i sprejovi, kamagre, kak'i bakrači?! Ja obično navučem vunene čarape na noge i cepaj! Primetio sam da ne može kad su 'ladne noge.

roy

pre 3 godine

nisam hteo..ali moram..
sve je individualno..oni sto ne,mogu vise od 5 minuta ne znaju da se moze i 5 sati.
najduzi seks mi je bio sat i 55 minuta, pogledao sam u sat kad smo krenuli i kad smo zavrsili.
sa Cialisom, 2 sat i 55 min.
e, sad..imam prijatelja koji moze 5 puta po sat vremena i to na suvo.
neke su ga devojke i ostavljale zbog toga jer pored trajanja covek je i ozbiljno obdaren i onda ajde, tesko da se zaustavi,

generalno, zivot nije fer

momak od stotinu leta

pre 3 godine

@devojka

Je l' prihvatas, umesto tih 15-20 minuta, 5 minuta plus slusanje price sta je bilo na poslu/faksu/skoli (srednjoj, ispod toga ne idem)!

Realan komentar

pre 3 godine

Evo realnog komentara iz mog ugla. Sa 19 sam bez stresa mogao i do pola sata, sada sa 27 već ne uspevam duže od 10 minuta (ili manje), jer posle toga erekcija splasne na 70-80% posto što osećam da je nedovoljno. Treba mi koncentracija i da isključim mozak. Jedan od najvećih ubica erekcije je anksioznost, pogotovo kod mladih, a ja sam anksiozan. Stalno mislim o tome da li je njoj prijatno, da li ću uspeti da izdržim još, da li će pasti ili neće, kako ne treba da razmišljam, pa se pitam o čemu ona razmišlja... a za dobar seks ne mogu raditi dve glave istovremeno, već čovek mora da ugasi onu donju glavu i prepusti se. Problem kod nas anksioznih je što ne umemo baš uvek da se isključimo i opustimo. Takođe, kondom ubija erekciju i skraćuje vreme seksa. Još jedna stvar je u mom slučaju, prija mi plići seks (jer vrhom osećam nadražaj) dok devojci prija duboko, a ja tada ne osećam tako intenzivno kao ona (ako imam kondom ne osećam ništa), i ne možemo da se uskladimo.
Najzanimljivije od svega je što u mom slučaju, a i kod drugih kako sam čitao, penis može i po pola sata-sat da ostane u erekciji tokom orala, ali relativno brzo splasne kada uđe unutra. Nekim muškarcima prosto više prija oral od vaginalnog seksa. Dugo i često masturbiranje vodi do naviknutosti na sopstvenu ruku, i onda penis nije naviknut na slabiji pritisak u vagini i zato brzo opada jer nije dovoljno jako stimulisan.
Tako da drage žene, nemojte nas prebrzo osuđivati, nije ni nama lako kao ni vama.

Pera

pre 3 godine

"...sve od 3 do 13 minuta smatra se normalnim trajanjem vaginalnog seksa. S druge strane, ženama treba malo više - u proseku, oko 13,5 minuta im je neophodno da bi dostigle orgazam."
Ako ja ovo dobro razumem, kad zene dozivi orgazam to vise nije normalno?

Erik

pre 3 godine

ima predrasuda da duzina odnosa zavisi od muskarca. Verujte ako vas zena dobro zna da potpali vatru onda mozete celu noc. I obrnuto, ako je zena lenja u krevetu, nema strast i emociju, dzabe sto je lepotica, moze da traje jako kratko i da bude bas bezveze. Moj savet, devojke koje se bave sportom ili umetnice, to su prave tigrice...I samo ne gledajte iskljucivo fizicki izgled, gledajte da je devojka vedra, da se cesto smeje, vesele prirode, to su prave zene.

korisnik

pre 3 godine

Svi SSRI produzavaju odnos.To su,u stvari, antidepresivi novije generacije.Paroksetin,recimo,od 6-26 puta!To je lek za tzv."velike depresivne epizode"
 (Dragan, 4. oktobar 2020 21:24)

Paroksetin ima nuzpojave koje utiču na seksualno ponašanje u negativnom smislu (guglajte), zato ovakvi saveti nisu korisni, naprotiv. Ja imam neka iskustva sa pomenutim lekom i ona nisu pozitivna. Medicina se ne uči čitajući komentare. Imajte to na umu.

Dragan

pre 3 godine

Ja imam neka iskustva sa pomenutim lekom i ona nisu pozitivna. Medicina se ne uči čitajući komentare. Imajte to na umu.
(korisnik, 04. oktobar 2020 22:35

Naravno da se ne uči.Moj tekst ima,isključivo,informativni karakter.
I niko vam neće prepisati pomenuti lek za problem sa preranom ejakulacijom.

Neko tamo

pre 3 godine

@Dragan
Tačno je to da lokalni anestetici produžavaju odnos, ali isto tako deluju i na "drugu stranu".
Onda dodjete u situaciju da to radite duže, ali niko ne oseća ništa :)
Koja je onda poenta?
A tek da neko uzima SSRI zbog njihovog neželjenog dejstva? To je kao da neko uzima citostatike zbog zatvora...

Ako neko hoće brzo rešenje, tu su silikonske navlake za penis. Em smanjuju osećaj muškarcu, em povećavaju osećaj ženi. Win-win ;)

teta

pre 3 godine

Ma seks od desetak minuta je meni kao zeni puna kapa, jos ako je jaka hemija divota. Ako moze vise puta u toku dana/noci tako krace super. A davljenje sat, dva me ne zanima. Jedino ako je u to ukljuceno i casa vina, predigra i sve do tusiranja. Pozdrav

Сретен Жујкић

pre 3 godine

Кад сам имао 25 терали смо и по 2 сата. Пауза, цигара, па удри опет. Сад не могу ни 15 минута једном у 7 дана. Оматорило се.

devojka

pre 3 godine

3 minuta??? Da se ne lažemo ovo je prekratko, zbog toga se ne bi skidala..
Predigra nekih 10min i optimalno 15-20min sexa. Sve ispod toga se ne zove sex.

Spin doctor

pre 3 godine

Ovima koji verovatno ne osecaju partnera ili su zapali u rutinu i 3 minuta je previse jer ste svi stvar na fiziologiju. Seks je igra koja moze da traje u zavisnosti od fantazije, otvorenosti i potrebe partnera. Imam srecu da mi je supruga na vreme ukazala na to da je vrlo otvorena i zeli izmedju ostalog da bude i submisivna. To uzbudjuje i pored godina braka, ja imam 51 a ona 40 godina, jer podrazumeva osmisljavanje cele igre kaznjavanja ili posebnog vezivanja ili citavog tretmana a zatim i izvodjenje tako da to traje. Kroz to se razvija poverenje sto vodi ka potpunoj predanosti partnera u toku odnosa. Ne treba vam hemija i gluposti koje vam nude mediji jer sve dolazi iz glave i vase prirode a i izbora partnera.

Zuba

pre 3 godine

(50, 4. oktobar 2020 20:57)

Verovatno si u pravu ali ja ga zbog tog problema nisam imao godinama. Ovo je ziva istina ne lazem. Bukvalno sam u zacaranom krugu. Voleo bih ali od sramote zbog brze ejakulacije i erektilne disfunkcije jednostavno ne mogu da pezubcim u sopstvenoj glavi.
Pet minuta bar da mogu bio bih najsrecniji na svetu.

mlada žena

pre 3 godine

Vreme trajanja je nebitna stavka. Nekad volim brzo, nekad što duže. A i ovo da ženama treba duže, kod nas je obrnuto uglavnom.
Naravno, ako to baš želim, onda je gotovo za par sekundi.
Jedino mi je žao što muž bas nikad neće 2 ili ne daj Boze više od 2x.... I da se ja pitam, trebalo bi češće. A ne 2 x nedeljno eventualno.
Osim toga, sex nam je odličan. Što se više poznajemo, sve je bolji.

zenamacka

pre 3 godine

Hahaha, obozavam ovu rubriku i komentare! Imam 30+, stalnog partnera i sve preko 20, max.30 min.mi je cisto smaranje. Ne opterecujte se time, nego se potrudite da makar i ta 3 min.budu nezaboravna. Nekad je dovoljno da mi kaze nesto nevaljalo i ne treba mi nikakva predigra, mozemo odmah da predjemo na stvar.

...

pre 3 godine

Kad sam bio mlađi trajalo je po 17-18 sati bez prekida, jednom sam bio baš odmoran pa nismo stali 4 dana. Sad obično traje oko 5-6 sati ali za to vreme budem sa 7-8 njih. To kad su radni dani a vikendom naravno se i ne broji. Dok sam bio mlad brojao sam da sam bio sa 17.000 žena ali nisam više klinac pa ne brojim sad. I lažu vas da mora da je mnogo veliki, ja nikad nisam imao probleme sa mojim od 32 cm

Dragan

pre 3 godine

"Zuba* Za prevremenu ejakulaciju pomaže samo sprej. Imaš ga u sexi šopovima. Ako neko zna za neki drugi lek,ne bi bilo loše da napiše ovde!"

Ne pomaže to ni lek, samo jeftina reklama. Za tu boljku još nisu našli lek, nažalost. Ko ga bude našao, obogatiće se nenormalno...
(Japanac, 04. oktobar 2020 17:15)
Kod prevremene ejakulacije,lokalni anestetici kao sto su ksilokain i lidokain,
su se pokazali delotvornima.Imena vam zvuče poznato?Sad vam je jasno za šta se,još,koristi kokain.
Svi SSRI produzavaju odnos.To su,u stvari, antidepresivi novije generacije.Paroksetin,recimo,od 6-26 puta!To je lek za tzv."velike depresivne epizode"
Svi se prilično dugo zadržavaju u organizmu.Dapoksetin (neko je pomenuo Priligy) kratko,pa se koristi kod prerane ejakulacije.Ovi lekovi se izdaju samo uz lekarski recept.

Nenad

pre 3 godine

Zamisli u stanu imaš troje dece koji uče online i babu i dedu što ne izlaze zbog korone i dve sobe. Aj sad da vas pitam koliko dugo može da traje. E to me baš zanima.

Boris Banović

pre 3 godine

Ne razumem, ne produžavamo uživanje nego mučenje, zar nije cilj što pre doživeti orgazam !? Uživanje je u predigri, orgazam je cilj i svrha seksa, još ako je istovremen, pun pohodak ! E, još ko može više puta, alal mu bilo uživanje !

Igor Gavran

pre 3 godine

Koliko mogu da izdrzim uglavnom zavisi od zene. Tesko mi je da se suzdrzim kad ona krene u orgazam. To je otprilike kao kad dzambo dzet slece na tebe. Ona ocigledno ne moze (ili nece) brzo, to njeno sletanje traje 5 minuta i veliki je problem. Iskljucim se iz stvarnosti i mislim na najcrnje stvari kako bih se provukao kroz to. Ako je ne daj Boze ostavim na pola bolje da se selim iz kuce. Nista joj ne odgovara, nece sama, nece ponovo, samo zvoca ...

ax

pre 3 godine

Ajde molim vas pošaljite mi te vaše žene koje mogu da održavaju vlažnost dva sata, pa da i ja probam kako je to. Ima da ga povežem učkurom pa će da stoji kao sveća ta dva sata .
Dva sat traje fudbalski meč zajedno sa odmorom, produžetcima i izjavom trenera.
Kod većine to ide ovako oko 35. minuta prvog poluvremena žena sedne pored i počinje polako zadirkivanje, maženje itd. To sve tako dok sudija ne svira kraj poluvremena. Taj zvuk pištaljke je znak za akciju. Tih 15 minuta je aman taman. Kad počne drugo poluvreme, ako ti žena donese kafu i pivo onda znaš da si se pokazao. Ako ne, čekaš kraj meča pa jovo nanovo.

Mile Dodik

pre 3 godine

Moja supruga ima 68 godina, ja sam 17 godina mlađi i redovan seks imamo već 25 godina sa ne smanjenim intezitetom. U proseku penetracija nam traje sat ipo, ponekad dva.

50

pre 3 godine

Dok stoji, minute ne broji (m)!
Zubo "pesniči" češće pa će moći duže alatka da struže
Sa 50 ili sam svoj majstor ili se družim sa gazdaricom.
Bitno je da je redovno.
Em zdravo za prostatu em si u kondiciji pa možeš i duže

Tatko

pre 3 godine

@Zuba
Xylocaine 10mg Spray, to je nekad Durex stavljao u kondome za dug odnos. Zvanično je u EU zabranjeno ali moze da se nađe preko neta.
Sve najbolje!

Marijana

pre 3 godine

Seksolog je rekao gledala emisiju, prevremena eakulacija javlja se kod muškaraca koji puno mastrubiraju. Muška ruka je gruba sredina kaže on i kad muškarac udje u vaginu koja je mekana, on je brzo gotov, zato ne radite to, i rešen problem, nikakve lekove nije spomenuo. Ovo je za ove što lupetaj, a ništa ne znaju spominju neke sprejeve i ko zna šta još.. Ne gledajte previše ni pornografiju i to je spomenuo...jer imaćete problem da imate normalan odnos.

Japanac

pre 3 godine

"Zuba* Za prevremenu ejakulaciju pomaže samo sprej. Imaš ga u sexi šopovima. Ako neko zna za neki drugi lek,ne bi bilo loše da napiše ovde!"

Ne pomaže to ni lek, samo jeftina reklama. Za tu boljku još nisu našli lek, nažalost. Ko ga bude našao, obogatiće se nenormalno...

Andro

pre 3 godine

Ja nekih 15 minuta sa sadasnjom curom. I njoj je to taman a i meni. Al moram reci da sam neke cepao i po sat-dva i nijedna ili manje od 10% da su rekle ej dosta je, svaka uziva da je sto duze. Cini mi se da neke, tj vecina zena voli maraton. Sad mi je problem kad svrsim jednom, vise nemam zelju da ponovo.

ja

pre 3 godine

Koliko sujete i nemoći, svako ko je napisao preko 3 minuta popio gomilu minusa.. Valjda što ne mogu ni toliko ako uopšte imaju šta
Problem je što oni koji imaju šta imaju gomilu jer su presto harizmatični za, ženski rod, sad ovi sujetni lupaju minuse jer su svesni da ovi koji se seksaju to rade na njihov račun... Sta ćeš, neće žene svakog, a otkriću vam jednu tajnu : žene se ne pale (samo) na pare. Kažem žene, te koje vi gledate po rijalitijima da, ali one su nešto drugo, samo su ženskog roda, žene i devojke nikako.

Santa Barbara, California

pre 3 godine

aa pad sad je sve jasno: znači prosek 13min a ženama treba 13,5min ?
uvek zafali malo ?
(peki, 04. oktobar 2020 17:01)
Peki tu sam u rezervi da završim posao hihi ,samo treba da "uđem" u igru.

tijana

pre 3 godine

ja ne znam ko je vama muskarcima rekao da zene uzivaju po sat-dva? meni, a i svim mojim drugaricama sa kojima pricam o tome, je 10-ak minuta sasvim dovoljno, sve preko toga je vec naporno..

Zena

pre 3 godine

E ako za vreme seksa razmišljam o vremenu to je obično "aj svrši više", znači ne valja ništa. Dobar je onaj s kim gubim pojam o vremenu i ne znam jel trajalo 5 ili 55 minuta, sar, pojma nemam.

ExS

pre 3 godine

Zena i ja 37 i 38god. Redovni sex (4x nedeljno najmanje). 10-40minuta i tako 15+ godina. Uvek uzivamo i zadovoljni smo i sa 10 minuta. Vreme nije bitan faktor... bitan je partner.
Savet za decu i omladinu? - batalite internet... ne gledajte silikone i one kojima visi alat od pola metra... to skoro da ne postoji niti zena uziva u vise od 13cm(nauka dokazala). Osetite vaseg partnera i uzivajte

Zuba

pre 3 godine

@ zubo, orasi domaći jedino. Nikako kikiriki, on ubrza. Čak i lešnici ubrzavaju. Jedino domaći orasi prave pravi balans želje, a ne ubrzavaju nego prebacuju fokus u pravu sferu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Braankooo, 4. oktobar 2020 15:45)

Ne vredi druže ne jedem orašaste plodove zbog alergije.

Braankooo

pre 3 godine

@ zubo, orasi domaći jedino. Nikako kikiriki, on ubrza. Čak i lešnici ubrzavaju. Jedino domaći orasi prave pravi balans želje, a ne ubrzavaju nego prebacuju fokus u pravu sferu...

Sofronije

pre 3 godine

Moje iskustvo na uzorku od 30tak zena sa mojih 40tak godina. Ja imam potrebu, mozda i jeste problem ne znam, da mi treba dosta vremena. Mozda je razlog sto se redovno zadovoljavam. Seks ispod pola sata ne postoji. Ono sto je zanimljivo je da vecina zene tek krece da uziva nakon nekog perioda. Devojka sa kojom sam sada vec druze vreme, jedina bas ozbiljna veza, ima rafalne orgazme i to nekada traje koliko ja mogu da izdrzim sto je nekada i dva sata uz promenu ritma. Promena ritma je takodje nesto sto veci zena iz mog uzorka prija. E sad, da li smo mi nenormalni, sto umemo toliko dugo da uzivamo, nama je lepo, gde je tu problem.

dap

pre 3 godine

Sve je stvar dogovora. Npr. ja zavrsim brzo, sta da se stiskam u startu i stvaramo tenziju, onda iz druge ture zavrsi i partnerka. Srecni i zadovoljni.

Ibna

pre 3 godine

Najjači su ovi sto pišu da kod njih traje po sat, sat ipo. Tačno znaš da žensko nisu videli...
(ssss, 04. oktobar 2020 13:14)

Ne razumem te? Ja sam u braku 11 godina, žena i ja imamo sex često preko sat vremena. Ovo nije hvaljenje, prosto je tako. Jel bi trebalo da lažem da je kraće, jer ovako ne veruješ? Svašta

ja

pre 3 godine

sve ispod 45min, smesno, tinejdzerski sex.
Citam 3-5min, sta je to, duze traje nuzda posle sex nego sex......
(ooooo yeahhhh!, 04. oktobar 2020 12:17)

Ima muškaraca sa kojima žena ima već 90% sexa samo što je pored njih, oni drugi neće dobiti pohvalu ni posle 30 minuta. Ako nekad budeš sa ženom shvatićeš.

Alek

pre 3 godine

Zuba* Za prevremenu ejakulaciju pomaže samo sprej. Imaš ga u sexi šopovima. Ako neko zna za neki drugi lek,ne bi bilo loše da napiše ovde!

Mile

pre 3 godine

pa praje preko 10 min uglavnom, ima kada zavrsis pre ali odmah nastavis dalje ali od zene do zene neka voli duze neka krace kao moja i onda ostanem nezadovoljan sta znam...........

akva man

pre 3 godine

Ovde se pominje i hetero i homoseksualni odnos. Hetero traje dosta kraće baš zbog postojanja različitih polova gde jedan ne može da isprati ovaj drugi, dok kod homoseksualnih odnosa to drugačije izgleda.

baja

pre 3 godine

Kako kad... predigra treba ali neki put i ne... i dalje orem žustro. Neki put 3 min, neki put 15, neki put odustanem jer nema smisla da orem i dalje a znam da neću prskati bar još 20 minuta... a neki put i orao padne jer je prepoznao gazdaricu grabljivicu

Tenis

pre 3 godine

Moj problem je da ne mogu da ejakuliram ni kada hocu, posle sat vremena sexa? Da li ima neko slican problem i koji je uzrok? Fizioloski i mentalni?

Boki

pre 3 godine

Žene u 40 tim i delom 50 tim su garantovano najbolje, nemaju probleme u glavi, svesne sta imaju i sta daju, svesne i sta zele i kad se to spoji sa muskarcem koji to prati bude svaki put nezaboravno. Na taj nacin i trajanje moze da se prolongira zarad jos veceg uzitka na kraju.
Mladje zene u 20 tim su teski promasaj ili bar vecina, vise vredi jedna od 45 nego 5 od 20.

Zuba

pre 3 godine

Ja sam na zalost u grupi gde sex traje manje od 3 minuta. Celog zivota imam problem sa prevremenom ekjakulacijom. Cak i onda kada sam ga imao redovno. Verovatno je psiha u pitanju. Mada mislim da i neki fizioloski problemi uticu na to. A pored toga imam i erektilnu disfunkciju. Inace imam 50 godina. Voleo bih da imam makar bar normalan odnos kao i ostali muskarci. :(

NikolaKodCura

pre 3 godine

"Rezultati jednog istraživanja govore da predigra traje između 11 i 13 minuta, a obično kod muškaraca traje duže nego kod žena."

Da vam stručnjak kaže, nije da kod muškaraca duže traje predigra nego žene više uživaju a muškarci manje (tj. nestrpljivi su za glano jelo) pa im se samo čini da je duže.

Uglavnom, sve je to lepo i prosto, lagano bez opterećenja i uživanje zagarantovano.

Boris

pre 3 godine

Mislim da je predugo trajanje odnosa isto problem kao i prekratko. To ukazuje na problem.
(Straight Outta München, 04. oktobar 2020 12:24)
@Straight
Ovi što voze Dačije nemaju seksualnih problema kao vozači Bmw.a koji ih kupuju da bi nadoknadili te nedostatke i muškost. Dame obratite pažnju na ovaj detalj ?

Goran Loznica

pre 3 godine

sve ispod 45min, smesno, tinejdzerski sex.
Citam 3-5min, sta je to, duze traje nuzda posle sex nego sex......
(ooooo yeahhhh!, 04. oktobar 2020 12:17)



-Ti si na principu jednog mog poznanika.On isto nije u vinklu.Ako se nalazimo u ženskom društvu obavezno se hvali kako može 8 sati bez prestanka a onda ide u wc još pola sata da masturbira haaahahahahaahah.

Zuba

pre 3 godine

Ja sam na zalost u grupi gde sex traje manje od 3 minuta. Celog zivota imam problem sa prevremenom ekjakulacijom. Cak i onda kada sam ga imao redovno. Verovatno je psiha u pitanju. Mada mislim da i neki fizioloski problemi uticu na to. A pored toga imam i erektilnu disfunkciju. Inace imam 50 godina. Voleo bih da imam makar bar normalan odnos kao i ostali muskarci. :(

ExS

pre 3 godine

Zena i ja 37 i 38god. Redovni sex (4x nedeljno najmanje). 10-40minuta i tako 15+ godina. Uvek uzivamo i zadovoljni smo i sa 10 minuta. Vreme nije bitan faktor... bitan je partner.
Savet za decu i omladinu? - batalite internet... ne gledajte silikone i one kojima visi alat od pola metra... to skoro da ne postoji niti zena uziva u vise od 13cm(nauka dokazala). Osetite vaseg partnera i uzivajte

NikolaKodCura

pre 3 godine

"Rezultati jednog istraživanja govore da predigra traje između 11 i 13 minuta, a obično kod muškaraca traje duže nego kod žena."

Da vam stručnjak kaže, nije da kod muškaraca duže traje predigra nego žene više uživaju a muškarci manje (tj. nestrpljivi su za glano jelo) pa im se samo čini da je duže.

Uglavnom, sve je to lepo i prosto, lagano bez opterećenja i uživanje zagarantovano.

baja

pre 3 godine

Kako kad... predigra treba ali neki put i ne... i dalje orem žustro. Neki put 3 min, neki put 15, neki put odustanem jer nema smisla da orem i dalje a znam da neću prskati bar još 20 minuta... a neki put i orao padne jer je prepoznao gazdaricu grabljivicu

Boki

pre 3 godine

Žene u 40 tim i delom 50 tim su garantovano najbolje, nemaju probleme u glavi, svesne sta imaju i sta daju, svesne i sta zele i kad se to spoji sa muskarcem koji to prati bude svaki put nezaboravno. Na taj nacin i trajanje moze da se prolongira zarad jos veceg uzitka na kraju.
Mladje zene u 20 tim su teski promasaj ili bar vecina, vise vredi jedna od 45 nego 5 od 20.

Nenad

pre 3 godine

Zamisli u stanu imaš troje dece koji uče online i babu i dedu što ne izlaze zbog korone i dve sobe. Aj sad da vas pitam koliko dugo može da traje. E to me baš zanima.

tijana

pre 3 godine

ja ne znam ko je vama muskarcima rekao da zene uzivaju po sat-dva? meni, a i svim mojim drugaricama sa kojima pricam o tome, je 10-ak minuta sasvim dovoljno, sve preko toga je vec naporno..

dap

pre 3 godine

Sve je stvar dogovora. Npr. ja zavrsim brzo, sta da se stiskam u startu i stvaramo tenziju, onda iz druge ture zavrsi i partnerka. Srecni i zadovoljni.

ja

pre 3 godine

sve ispod 45min, smesno, tinejdzerski sex.
Citam 3-5min, sta je to, duze traje nuzda posle sex nego sex......
(ooooo yeahhhh!, 04. oktobar 2020 12:17)

Ima muškaraca sa kojima žena ima već 90% sexa samo što je pored njih, oni drugi neće dobiti pohvalu ni posle 30 minuta. Ako nekad budeš sa ženom shvatićeš.

...

pre 3 godine

Kad sam bio mlađi trajalo je po 17-18 sati bez prekida, jednom sam bio baš odmoran pa nismo stali 4 dana. Sad obično traje oko 5-6 sati ali za to vreme budem sa 7-8 njih. To kad su radni dani a vikendom naravno se i ne broji. Dok sam bio mlad brojao sam da sam bio sa 17.000 žena ali nisam više klinac pa ne brojim sad. I lažu vas da mora da je mnogo veliki, ja nikad nisam imao probleme sa mojim od 32 cm

Zena

pre 3 godine

E ako za vreme seksa razmišljam o vremenu to je obično "aj svrši više", znači ne valja ništa. Dobar je onaj s kim gubim pojam o vremenu i ne znam jel trajalo 5 ili 55 minuta, sar, pojma nemam.

Goran Loznica

pre 3 godine

sve ispod 45min, smesno, tinejdzerski sex.
Citam 3-5min, sta je to, duze traje nuzda posle sex nego sex......
(ooooo yeahhhh!, 04. oktobar 2020 12:17)



-Ti si na principu jednog mog poznanika.On isto nije u vinklu.Ako se nalazimo u ženskom društvu obavezno se hvali kako može 8 sati bez prestanka a onda ide u wc još pola sata da masturbira haaahahahahaahah.

Zahvalan

pre 3 godine

kad sam mogao mnogo nisam znao mnogo. sad kad znam mnogo ne mogu mnogo.
(jbg, 04. oktobar 2020 19:14)
@
To je genijalnost, u dve recenice objasniti sve.

Erik

pre 3 godine

ima predrasuda da duzina odnosa zavisi od muskarca. Verujte ako vas zena dobro zna da potpali vatru onda mozete celu noc. I obrnuto, ako je zena lenja u krevetu, nema strast i emociju, dzabe sto je lepotica, moze da traje jako kratko i da bude bas bezveze. Moj savet, devojke koje se bave sportom ili umetnice, to su prave tigrice...I samo ne gledajte iskljucivo fizicki izgled, gledajte da je devojka vedra, da se cesto smeje, vesele prirode, to su prave zene.

Ibna

pre 3 godine

Najjači su ovi sto pišu da kod njih traje po sat, sat ipo. Tačno znaš da žensko nisu videli...
(ssss, 04. oktobar 2020 13:14)

Ne razumem te? Ja sam u braku 11 godina, žena i ja imamo sex često preko sat vremena. Ovo nije hvaljenje, prosto je tako. Jel bi trebalo da lažem da je kraće, jer ovako ne veruješ? Svašta

ax

pre 3 godine

Ajde molim vas pošaljite mi te vaše žene koje mogu da održavaju vlažnost dva sata, pa da i ja probam kako je to. Ima da ga povežem učkurom pa će da stoji kao sveća ta dva sata .
Dva sat traje fudbalski meč zajedno sa odmorom, produžetcima i izjavom trenera.
Kod većine to ide ovako oko 35. minuta prvog poluvremena žena sedne pored i počinje polako zadirkivanje, maženje itd. To sve tako dok sudija ne svira kraj poluvremena. Taj zvuk pištaljke je znak za akciju. Tih 15 minuta je aman taman. Kad počne drugo poluvreme, ako ti žena donese kafu i pivo onda znaš da si se pokazao. Ako ne, čekaš kraj meča pa jovo nanovo.

Realan komentar

pre 3 godine

Evo realnog komentara iz mog ugla. Sa 19 sam bez stresa mogao i do pola sata, sada sa 27 već ne uspevam duže od 10 minuta (ili manje), jer posle toga erekcija splasne na 70-80% posto što osećam da je nedovoljno. Treba mi koncentracija i da isključim mozak. Jedan od najvećih ubica erekcije je anksioznost, pogotovo kod mladih, a ja sam anksiozan. Stalno mislim o tome da li je njoj prijatno, da li ću uspeti da izdržim još, da li će pasti ili neće, kako ne treba da razmišljam, pa se pitam o čemu ona razmišlja... a za dobar seks ne mogu raditi dve glave istovremeno, već čovek mora da ugasi onu donju glavu i prepusti se. Problem kod nas anksioznih je što ne umemo baš uvek da se isključimo i opustimo. Takođe, kondom ubija erekciju i skraćuje vreme seksa. Još jedna stvar je u mom slučaju, prija mi plići seks (jer vrhom osećam nadražaj) dok devojci prija duboko, a ja tada ne osećam tako intenzivno kao ona (ako imam kondom ne osećam ništa), i ne možemo da se uskladimo.
Najzanimljivije od svega je što u mom slučaju, a i kod drugih kako sam čitao, penis može i po pola sata-sat da ostane u erekciji tokom orala, ali relativno brzo splasne kada uđe unutra. Nekim muškarcima prosto više prija oral od vaginalnog seksa. Dugo i često masturbiranje vodi do naviknutosti na sopstvenu ruku, i onda penis nije naviknut na slabiji pritisak u vagini i zato brzo opada jer nije dovoljno jako stimulisan.
Tako da drage žene, nemojte nas prebrzo osuđivati, nije ni nama lako kao ni vama.

ja

pre 3 godine

Koliko sujete i nemoći, svako ko je napisao preko 3 minuta popio gomilu minusa.. Valjda što ne mogu ni toliko ako uopšte imaju šta
Problem je što oni koji imaju šta imaju gomilu jer su presto harizmatični za, ženski rod, sad ovi sujetni lupaju minuse jer su svesni da ovi koji se seksaju to rade na njihov račun... Sta ćeš, neće žene svakog, a otkriću vam jednu tajnu : žene se ne pale (samo) na pare. Kažem žene, te koje vi gledate po rijalitijima da, ali one su nešto drugo, samo su ženskog roda, žene i devojke nikako.

Zuba

pre 3 godine

@ zubo, orasi domaći jedino. Nikako kikiriki, on ubrza. Čak i lešnici ubrzavaju. Jedino domaći orasi prave pravi balans želje, a ne ubrzavaju nego prebacuju fokus u pravu sferu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Braankooo, 4. oktobar 2020 15:45)

Ne vredi druže ne jedem orašaste plodove zbog alergije.

teta

pre 3 godine

Ma seks od desetak minuta je meni kao zeni puna kapa, jos ako je jaka hemija divota. Ako moze vise puta u toku dana/noci tako krace super. A davljenje sat, dva me ne zanima. Jedino ako je u to ukljuceno i casa vina, predigra i sve do tusiranja. Pozdrav

Djole_Kg

pre 3 godine

Kak'i sprejovi, kamagre, kak'i bakrači?! Ja obično navučem vunene čarape na noge i cepaj! Primetio sam da ne može kad su 'ladne noge.

Igor Gavran

pre 3 godine

Koliko mogu da izdrzim uglavnom zavisi od zene. Tesko mi je da se suzdrzim kad ona krene u orgazam. To je otprilike kao kad dzambo dzet slece na tebe. Ona ocigledno ne moze (ili nece) brzo, to njeno sletanje traje 5 minuta i veliki je problem. Iskljucim se iz stvarnosti i mislim na najcrnje stvari kako bih se provukao kroz to. Ako je ne daj Boze ostavim na pola bolje da se selim iz kuce. Nista joj ne odgovara, nece sama, nece ponovo, samo zvoca ...

zenamacka

pre 3 godine

Hahaha, obozavam ovu rubriku i komentare! Imam 30+, stalnog partnera i sve preko 20, max.30 min.mi je cisto smaranje. Ne opterecujte se time, nego se potrudite da makar i ta 3 min.budu nezaboravna. Nekad je dovoljno da mi kaze nesto nevaljalo i ne treba mi nikakva predigra, mozemo odmah da predjemo na stvar.

Andro

pre 3 godine

Ja nekih 15 minuta sa sadasnjom curom. I njoj je to taman a i meni. Al moram reci da sam neke cepao i po sat-dva i nijedna ili manje od 10% da su rekle ej dosta je, svaka uziva da je sto duze. Cini mi se da neke, tj vecina zena voli maraton. Sad mi je problem kad svrsim jednom, vise nemam zelju da ponovo.

Сретен Жујкић

pre 3 godine

Кад сам имао 25 терали смо и по 2 сата. Пауза, цигара, па удри опет. Сад не могу ни 15 минута једном у 7 дана. Оматорило се.

10godinaubraku

pre 3 godine

Sve preko 15 min penetracije je previse. Dobra 'edging' predigra pa moze i 3 minuta. Kad se bas desi da 'zaostanem' - doigramo se. Ne znam koji vam je taj silan uzorak - ali nijedna zena sa kojom sam o tome razgovarala nikada nije volela maratonce. Zagrevanje pa zestok sprint je dobitna kombinacija.

Idi bre...

pre 3 godine

Seksolog je rekao gledala emisiju, prevremena eakulacija javlja se kod muškaraca koji puno mastrubiraju. Muška ruka je gruba sredina kaže on i kad muškarac udje u vaginu koja je mekana, on je brzo gotov, zato ne radite to, i rešen problem, nikakve lekove nije spomenuo.
@
Seksolog rekao, nemo' da pricas?! Sta kaze seksolog na to da ovdasnje zene ne zanima nista ispod milijardera? Da li mucenik sa platom od 250 evra treba da ignorise tu cinjenicu i nikada ga ne otrese? Da ceka "pravu" jedno 40 godina ili da pola plate za profesionalku bez emocija? Pravo da ti kazem od svih ponudjenih opcija desanka izadje najzdravija i najjeftinija.

Sofronije

pre 3 godine

Moje iskustvo na uzorku od 30tak zena sa mojih 40tak godina. Ja imam potrebu, mozda i jeste problem ne znam, da mi treba dosta vremena. Mozda je razlog sto se redovno zadovoljavam. Seks ispod pola sata ne postoji. Ono sto je zanimljivo je da vecina zene tek krece da uziva nakon nekog perioda. Devojka sa kojom sam sada vec druze vreme, jedina bas ozbiljna veza, ima rafalne orgazme i to nekada traje koliko ja mogu da izdrzim sto je nekada i dva sata uz promenu ritma. Promena ritma je takodje nesto sto veci zena iz mog uzorka prija. E sad, da li smo mi nenormalni, sto umemo toliko dugo da uzivamo, nama je lepo, gde je tu problem.

devojka

pre 3 godine

3 minuta??? Da se ne lažemo ovo je prekratko, zbog toga se ne bi skidala..
Predigra nekih 10min i optimalno 15-20min sexa. Sve ispod toga se ne zove sex.

Boris

pre 3 godine

Mislim da je predugo trajanje odnosa isto problem kao i prekratko. To ukazuje na problem.
(Straight Outta München, 04. oktobar 2020 12:24)
@Straight
Ovi što voze Dačije nemaju seksualnih problema kao vozači Bmw.a koji ih kupuju da bi nadoknadili te nedostatke i muškost. Dame obratite pažnju na ovaj detalj ?

Mile

pre 3 godine

pa praje preko 10 min uglavnom, ima kada zavrsis pre ali odmah nastavis dalje ali od zene do zene neka voli duze neka krace kao moja i onda ostanem nezadovoljan sta znam...........

mlada žena

pre 3 godine

Vreme trajanja je nebitna stavka. Nekad volim brzo, nekad što duže. A i ovo da ženama treba duže, kod nas je obrnuto uglavnom.
Naravno, ako to baš želim, onda je gotovo za par sekundi.
Jedino mi je žao što muž bas nikad neće 2 ili ne daj Boze više od 2x.... I da se ja pitam, trebalo bi češće. A ne 2 x nedeljno eventualno.
Osim toga, sex nam je odličan. Što se više poznajemo, sve je bolji.

Japanac

pre 3 godine

"Zuba* Za prevremenu ejakulaciju pomaže samo sprej. Imaš ga u sexi šopovima. Ako neko zna za neki drugi lek,ne bi bilo loše da napiše ovde!"

Ne pomaže to ni lek, samo jeftina reklama. Za tu boljku još nisu našli lek, nažalost. Ko ga bude našao, obogatiće se nenormalno...

Spin doctor

pre 3 godine

Ovima koji verovatno ne osecaju partnera ili su zapali u rutinu i 3 minuta je previse jer ste svi stvar na fiziologiju. Seks je igra koja moze da traje u zavisnosti od fantazije, otvorenosti i potrebe partnera. Imam srecu da mi je supruga na vreme ukazala na to da je vrlo otvorena i zeli izmedju ostalog da bude i submisivna. To uzbudjuje i pored godina braka, ja imam 51 a ona 40 godina, jer podrazumeva osmisljavanje cele igre kaznjavanja ili posebnog vezivanja ili citavog tretmana a zatim i izvodjenje tako da to traje. Kroz to se razvija poverenje sto vodi ka potpunoj predanosti partnera u toku odnosa. Ne treba vam hemija i gluposti koje vam nude mediji jer sve dolazi iz glave i vase prirode a i izbora partnera.

Alek

pre 3 godine

Zuba* Za prevremenu ejakulaciju pomaže samo sprej. Imaš ga u sexi šopovima. Ako neko zna za neki drugi lek,ne bi bilo loše da napiše ovde!

Ooo boze

pre 3 godine

Zene u Srbiji su jako okrenute novcu i materijalnoj koristi a seks dozivljavaju kao sredstvo manipulacije i put do lagodnog zivota. Meni je zao sto kod nas ne postoje legalni bordeli kao u normalnom svetu.
(Idi bre..., 5. oktobar 2020 00:08)

Oko mene toliko sasvim prosecnih mladih bracnih parova da ne znam sta svi davite sa tim sponzorusama. Kako su oni nasli?
Drugo imas prostitucije koliko hoces okreni oglase kakve veze ima da li je legalna. Nisi valjda toliki legalista niti zivimo u Iranu niti ti kao klijent odgovaras za bilo sta.
Samo kukate kukavci, sedite i kukate strah vas je da zivite. Par puta vas neke ribe odbiju, i to neke kojima nije trebalo ni da prilazite da ste realni, i vi se zakljucate u sobu i kukate. Slabici.

Tenis

pre 3 godine

Moj problem je da ne mogu da ejakuliram ni kada hocu, posle sat vremena sexa? Da li ima neko slican problem i koji je uzrok? Fizioloski i mentalni?

Zox

pre 3 godine

Sex traje dok muskarac ne zavrsi to je prosta matematika...
U mom slucaju kad sam bio omladinac 3 minuta i to jedva sa sve zastitom.Sad sa 33 nikako ispod 15-20 minuta bez zastite.Ako se zainatim mogu i po sat vremena al cemu...Sex je fizicko-osecajna diciplina a ne fizicko-vremenska.
Ako zelite da produzite odnos imam jedan savet koji mi je promenio pogled na sex i zbog koga sam postao malo vise izdrzljiv i malo bolji ljubavnik(barem tako kazu devojke).Pre jedno 10 godina negde na nekom pornom kanalu poznati porno glumci su davali izjave.Rocco Siffredi je davao intervju i na pitanje koji savet dajete obicnim ljudima kako da produze odnos on je samo rekao u jednoj recenici:"Kad budete osetili da cete doziveti orgazam,VADITE GA".
Mozda kad ovo citate izgleda glupo al probajte,kod mene upalilo...

50

pre 3 godine

Dok stoji, minute ne broji (m)!
Zubo "pesniči" češće pa će moći duže alatka da struže
Sa 50 ili sam svoj majstor ili se družim sa gazdaricom.
Bitno je da je redovno.
Em zdravo za prostatu em si u kondiciji pa možeš i duže

Pera

pre 3 godine

"...sve od 3 do 13 minuta smatra se normalnim trajanjem vaginalnog seksa. S druge strane, ženama treba malo više - u proseku, oko 13,5 minuta im je neophodno da bi dostigle orgazam."
Ako ja ovo dobro razumem, kad zene dozivi orgazam to vise nije normalno?

Ribolovac

pre 3 godine

Drugar držao prodavnicu ribolovnog pribora.Kaže,još mi nije ušla mušterija (oni stalni blejači) koja je.e kraće od dva sata i ima manji od 25 cm!Meni je 10 cm,završim za tri minuta i mnogo mi lepo.Umro sam od smeha,realan čovek.

Boris Banović

pre 3 godine

Ne razumem, ne produžavamo uživanje nego mučenje, zar nije cilj što pre doživeti orgazam !? Uživanje je u predigri, orgazam je cilj i svrha seksa, još ako je istovremen, pun pohodak ! E, još ko može više puta, alal mu bilo uživanje !

Santa Barbara, California

pre 3 godine

aa pad sad je sve jasno: znači prosek 13min a ženama treba 13,5min ?
uvek zafali malo ?
(peki, 04. oktobar 2020 17:01)
Peki tu sam u rezervi da završim posao hihi ,samo treba da "uđem" u igru.

Zuba

pre 3 godine

(50, 4. oktobar 2020 20:57)

Verovatno si u pravu ali ja ga zbog tog problema nisam imao godinama. Ovo je ziva istina ne lazem. Bukvalno sam u zacaranom krugu. Voleo bih ali od sramote zbog brze ejakulacije i erektilne disfunkcije jednostavno ne mogu da pezubcim u sopstvenoj glavi.
Pet minuta bar da mogu bio bih najsrecniji na svetu.

korisnik

pre 3 godine

Svi SSRI produzavaju odnos.To su,u stvari, antidepresivi novije generacije.Paroksetin,recimo,od 6-26 puta!To je lek za tzv."velike depresivne epizode"
 (Dragan, 4. oktobar 2020 21:24)

Paroksetin ima nuzpojave koje utiču na seksualno ponašanje u negativnom smislu (guglajte), zato ovakvi saveti nisu korisni, naprotiv. Ja imam neka iskustva sa pomenutim lekom i ona nisu pozitivna. Medicina se ne uči čitajući komentare. Imajte to na umu.

Braankooo

pre 3 godine

@ zubo, orasi domaći jedino. Nikako kikiriki, on ubrza. Čak i lešnici ubrzavaju. Jedino domaći orasi prave pravi balans želje, a ne ubrzavaju nego prebacuju fokus u pravu sferu...

roy

pre 3 godine

nisam hteo..ali moram..
sve je individualno..oni sto ne,mogu vise od 5 minuta ne znaju da se moze i 5 sati.
najduzi seks mi je bio sat i 55 minuta, pogledao sam u sat kad smo krenuli i kad smo zavrsili.
sa Cialisom, 2 sat i 55 min.
e, sad..imam prijatelja koji moze 5 puta po sat vremena i to na suvo.
neke su ga devojke i ostavljale zbog toga jer pored trajanja covek je i ozbiljno obdaren i onda ajde, tesko da se zaustavi,

generalno, zivot nije fer

Matijas

pre 3 godine

To što sam najviše zapamtio bilo je 2012 godine, ja 39 god...ona 42 god... U Hotelu DUNAV u centru POŽAREVCA, od 12h do 17h, naravno na svakih pola sata do 45 minuta kratka pauza da popuši Cigaru i ja da skupim Snage, jel bilo je kao u FILMU....UZ NARAVNO ORIGINAL VIAGRU.... LUPALO JE SRCE AL IZDRŽAO SAM, POSLE TOGA MI JE REKLA, PAMTIĆE ME DO SMRTI.... HM... Dal da joj poverujem...

Marijana

pre 3 godine

Seksolog je rekao gledala emisiju, prevremena eakulacija javlja se kod muškaraca koji puno mastrubiraju. Muška ruka je gruba sredina kaže on i kad muškarac udje u vaginu koja je mekana, on je brzo gotov, zato ne radite to, i rešen problem, nikakve lekove nije spomenuo. Ovo je za ove što lupetaj, a ništa ne znaju spominju neke sprejeve i ko zna šta još.. Ne gledajte previše ni pornografiju i to je spomenuo...jer imaćete problem da imate normalan odnos.

Mile Dodik

pre 3 godine

Moja supruga ima 68 godina, ja sam 17 godina mlađi i redovan seks imamo već 25 godina sa ne smanjenim intezitetom. U proseku penetracija nam traje sat ipo, ponekad dva.

ozbiljno pitam

pre 3 godine

@Realan komentar, imam par pitanja, nadsm se da ce objaviti... kada si prvi put primetio ili posumnjao na anksioznost? Da li si i gde dobio dijagnozu? Kakva je terapija? Mota mi se brdo pitanja u glavi al ne umem ds ih definisem...

Esma

pre 3 godine

Poljubim ga, pogledamo se, njegova ruka među moje noge, krene skidanje ko-šta-pre-samo-da-sve-skinemo, otimamo se ko će gde šta, posebno ako se ne vidimo nekoliko dana. Ne znam koliko traje, za sat i po obavezno on dva puta, ja bar tri. I priča i maženje i malo odmora i malo tuširanja. I oralnog seksa, nikako bez toga, i on i ja.
Poljubac je taj koji odradi sve. Ako poljubac ne valja, seksa ni nema. Od prvog puta do dana današnjeg, evo već pet godina. Nekada sporo, nekada se pokidamo na brzinu. Takvu ljubav i takav seks neću nikada zaboraviti. Mind-blowing.

ja

pre 3 godine

Internet danas nudi sirok izbor svih vrsta i zanrova. Odaberete sta vam se svidja i traje koliko vama odgovara. Natezanje sa nasim polupanim zenama me odavno vise ne zanima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zadovoljan, 5. oktobar 2020 00:22)

Ala je tebe neka razočarala debelo...Ima još normalih žena, ne gubi nadu...

Ray Donovan

pre 3 godine

sve ispod 45min, smesno, tinejdzerski sex.
Citam 3-5min, sta je to, duze traje nuzda posle sex nego sex......
(ooooo yeahhhh!, 04. oktobar 2020 12:17)
A da ne igraš za pogrešan tim?

Avanturista

pre 3 godine

@
Zamisli u stanu imaš troje dece koji uče online i babu i dedu što ne izlaze zbog korone i dve sobe. Aj sad da vas pitam koliko dugo može da traje. E to me baš zanima.
(Nenad, 4. oktobar 2020 21:54)

Pritisnite decu da temeljnije uče i premotavaju online nastavu, a babu i dedu da pažljivije prate vesti :-D Možda pomogne :-)

momak od stotinu leta

pre 3 godine

@devojka

Je l' prihvatas, umesto tih 15-20 minuta, 5 minuta plus slusanje price sta je bilo na poslu/faksu/skoli (srednjoj, ispod toga ne idem)!

koki

pre 3 godine

Kada sam bio klinac pre 30 godina, procitao sam clanak u novinama o prevremenoj ejakulaciji. Tad su novine bile mnogo slobodnije nego danas pa su u clanku opisane i vezbe koje treba raditi da bi se sprecila ova pojava. Delovalo mi je kao nesto sto moze biti korisno pa sam poceo to da vezbam. Nikada nisam imao problema. U stvari sad imam problem kad sam ostario, pa nikad kraja, pre cu da umrem od srcke nego da svrsim.

Tatko

pre 3 godine

@Zuba
Xylocaine 10mg Spray, to je nekad Durex stavljao u kondome za dug odnos. Zvanično je u EU zabranjeno ali moze da se nađe preko neta.
Sve najbolje!

akva man

pre 3 godine

Ovde se pominje i hetero i homoseksualni odnos. Hetero traje dosta kraće baš zbog postojanja različitih polova gde jedan ne može da isprati ovaj drugi, dok kod homoseksualnih odnosa to drugačije izgleda.

NBGD

pre 3 godine

Interesantno je što najviše pluseva imaju komentari gde se ljudi samoposipaju pepelom i imaju neku žalosnu samokritiku. Trebalo bi se zapitati da l' nam kao naciji sistemski fali samopouzdanje. Lično bih voleo da čujem i one koji se hvalale i imaju sa čime - dosta više autocenzure i mišije psihologije. Nije uvek poželjno biti skroman.

Neko tamo

pre 3 godine

@Dragan
Tačno je to da lokalni anestetici produžavaju odnos, ali isto tako deluju i na "drugu stranu".
Onda dodjete u situaciju da to radite duže, ali niko ne oseća ništa :)
Koja je onda poenta?
A tek da neko uzima SSRI zbog njihovog neželjenog dejstva? To je kao da neko uzima citostatike zbog zatvora...

Ako neko hoće brzo rešenje, tu su silikonske navlake za penis. Em smanjuju osećaj muškarcu, em povećavaju osećaj ženi. Win-win ;)

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Šta reći...Ko ka¿e da je bolje da traje kraće laže kao pas ! Nisam neki Kazanova,ali su dolazile po repete..I uvek su htele duže..
. Možda sam to samo ja...

XXL

pre 3 godine

Hmm, da se nadovežem. Gledam, malo i pročitam po koji komentar vidim puno srbadije se zdalo u raspravu oko trajanja sexa pa se pitam, a ko se sexao dok pišemo komentare?

Zadovoljan

pre 3 godine

Internet danas nudi sirok izbor svih vrsta i zanrova. Odaberete sta vam se svidja i traje koliko vama odgovara. Natezanje sa nasim polupanim zenama me odavno vise ne zanima.

Komsa

pre 3 godine

Savet za decu i omladinu? - batalite internet... ne gledajte silikone i one kojima visi alat od pola metra... to skoro da ne postoji niti zena uziva u vise od 13cm(nauka dokazala). Osetite vaseg partnera i uzivajte
(ExS, 04. oktobar 2020 17:55)
Jedini komentar koji vredi ovde. I to je u potpunosti tacno. Prestao sam da gledam pornice vec godinu i vise, i sve se poboljsalo u odnosu s devojkom s kojom sam dugo. Bio sam brzinac,sad izguram 10 min.

Zuba

pre 3 godine

I jos nesto mozda veoma bitno ja tokom zivota nisam imao puno odnosa.Imao samo jednu devojku. Pre nje 4 cetiri puta. Poslednji put 2007. Mozda ce vam ovaj podatak biti frapantan ali tako je. Nemam sta da lazem i izmisljam.

strucnjak

pre 3 godine

Moj problem je da ne mogu da ejakuliram ni kada hocu, posle sat vremena sexa? Da li ima neko slican problem i koji je uzrok? Fizioloski i mentalni?
(Tenis, 4. oktobar 2020 12:58)

Odes u neku privatnu laboratoriju da izvadis krv i trazis analizu testosterona i free testosterona. Sve zajedno kosta oko 1000 dinara. Ako su cifre blizu ili ispod donje granice s rezultatima odes kod urologa, da vidis koje su ti opcije. Opet najbolje nekog dobrog privatnog, jer do drzavnog ces tesko stici. Dok si mlad moguce je resiti taj problem vestackim testosteronom, kasnije nema sanse. Ako je testosteron ok onda je problem verovatno psihicke prirode ... u kom slucaju mozes da ides da gubis vreme kod psihologa i seksologa, ali ne ocekuj cuda. Tesko je naci dobrog i posvecenog.

Dragan

pre 3 godine

"Zuba* Za prevremenu ejakulaciju pomaže samo sprej. Imaš ga u sexi šopovima. Ako neko zna za neki drugi lek,ne bi bilo loše da napiše ovde!"

Ne pomaže to ni lek, samo jeftina reklama. Za tu boljku još nisu našli lek, nažalost. Ko ga bude našao, obogatiće se nenormalno...
(Japanac, 04. oktobar 2020 17:15)
Kod prevremene ejakulacije,lokalni anestetici kao sto su ksilokain i lidokain,
su se pokazali delotvornima.Imena vam zvuče poznato?Sad vam je jasno za šta se,još,koristi kokain.
Svi SSRI produzavaju odnos.To su,u stvari, antidepresivi novije generacije.Paroksetin,recimo,od 6-26 puta!To je lek za tzv."velike depresivne epizode"
Svi se prilično dugo zadržavaju u organizmu.Dapoksetin (neko je pomenuo Priligy) kratko,pa se koristi kod prerane ejakulacije.Ovi lekovi se izdaju samo uz lekarski recept.

O anksioznosti

pre 3 godine

@Realan komentar, imam par pitanja, nadsm se da ce objaviti... kada si prvi put primetio ili posumnjao na anksioznost? Da li si i gde dobio dijagnozu? Kakva je terapija? Mota mi se brdo pitanja u glavi al ne umem ds ih definisem...

Prvi put mi se javila sa 17-18 godina. Delom je podstaknuta blagim epileptičnim napadima koji su se javili u tom periodu (to su napadi bez padanja, samo se zamrznem). Već godinama nemam ni depresiju ni epi napade, ali imam anksioznost koja se vraća. I moja majka je anksiozne prirode i moguće da sam to pokupio s njene strane loze i da bi se pre ili kasnije svakako ispoljila. Oduvek sam osećao tu neku brigu, nemir, preispitivanje.
Sada sam u vezi sa jako lepom i kvalitetnom devojkom, inače drugaricom iz srednje škole, ali otkako smo zajedno osećam da mi anksioznost konstantno raste. Ne samo oko stvari u krevetu, već takođe i van kreveta. Da li smo jedno za drugo, želim da budem najbolja verzija sebe.. konstantno se preispitujem, razmišljam o tome šta ona misli o meni i vezi, analiziram sve što kaže a iole zvuči dvosmisleno... Ukratko sve preispitujem i uvek postoji neki crv sumnje koji mi govori da joj ne verujem sasvim. Očigledno da oboje nismo sasvim otvoreni. Mislim da je i ona malo anksiozna.
Doktori anksioznost leče bromazepamima, koji zaista smiruju ali nisu trajno rešenje, ili nekim antidepresivom ako imaš i simptome depresije. Psihijatar će ti prepisati lek, a psiholog/terapeut će otkriti uzrok anksioznosti/strahova kroz razgovor.

Moje misljenje

pre 3 godine

(Realan komentar, 04. oktobar 2020 22:06)


Isto je I kod mene, oralni mogu beskonacno dugo, cak mi I dosadi, a mogu I do 4 puta na vece, dok klasican ne moze duze od 2 minuta. I da, I ja imam dijagnostikovanu anksioznost. Imam je nekih 6 meseci, ne pijem lekove, niti Imam panicne napade, mogu cak I da kazem da je mnogo bolje od kada pricam a psihijatarom, ali to je anksioznost.
Mislim cak I da sam ceo zivot bio anksizan, a da toga nisam svestan.

A to za oral je stvarno fenomen, da toliko mnogo mogu da izdrzim I da toliko mnogo puta mogu da ponovim, a da klasican ne mogu ni 50 ti deo toga.
Sta radi psiha coveku, neverovatno.

Dragan

pre 3 godine

Ja imam neka iskustva sa pomenutim lekom i ona nisu pozitivna. Medicina se ne uči čitajući komentare. Imajte to na umu.
(korisnik, 04. oktobar 2020 22:35

Naravno da se ne uči.Moj tekst ima,isključivo,informativni karakter.
I niko vam neće prepisati pomenuti lek za problem sa preranom ejakulacijom.

Dragan

pre 3 godine

A tek da neko uzima SSRI zbog njihovog neželjenog dejstva? To je kao da neko uzima citostatike zbog zatvora...

Ako neko hoće brzo rešenje, tu su silikonske navlake za penis. Em smanjuju osećaj muškarcu, em povećavaju osećaj ženi. Win-win ;)
(Neko tamo, 04. oktobar 2020 22:41)

Pa lek za preranu ejakulaciju,Priligy,je brzodelujuci SSRI,dapoksetin.Napravljen da brzo deluje zbog neželjenih efekata koje SSRI izazivaju.

Idi bre...

pre 3 godine

Voleo bih da imam makar bar normalan odnos kao i ostali muskarci. :(
(Zuba, 04. oktobar 2020 12:14)
@
Ako ti je za utehu veliko je pitanje da li ostali muskarci imaju "normalan" odnos i sta je uopste tu normalno. Zene u Srbiji su jako okrenute novcu i materijalnoj koristi a seks dozivljavaju kao sredstvo manipulacije i put do lagodnog zivota. Meni je zao sto kod nas ne postoje legalni bordeli kao u normalnom svetu. Ubedjen sam da bi smo bili mnogo manje nervozna, frustrurana i agresivna nacija.

Pogled

pre 3 godine

Zuba* Za prevremenu ejakulaciju pomaže samo sprej. Imaš ga u sexi šopovima. Ako neko zna za neki drugi lek,ne bi bilo loše da napiše ovde!"

Keglove vezbe pomazu. Mozes, da doživiš orgazam bez ejakulacije.

jamezdin kurtović

pre 3 godine

Volim vas. Tako lude i blesave!
(Seka, 4. oktobar 2020 19:22)
+++ Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

jao seko nokte bih ti od miloste 'sek'o..

Japanac

pre 3 godine

Kak'i sprejovi, kamagre, kak'i bakrači?! Ja obično navučem vunene čarape na noge i cepaj! Primetio sam da ne može kad su 'ladne noge.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djole_Kg, 4. oktobar 2020 23:59)

Ahahahahahaahhhahahahaha, bravo.... Car si...

Japanac

pre 3 godine

Zuba* Za prevremenu ejakulaciju pomaže samo sprej. Imaš ga u sexi šopovima. Ako neko zna za neki drugi lek,ne bi bilo loše da napiše ovde!"

Keglove vezbe pomazu. Mozes, da doživiš orgazam bez ejakulacije.
(Pogled, 5. oktobar 2020 00:58)

Ma ne ložite ljude bez veze, ne pomaže, iskustvo iz prve ruke...

Ako neko bude izmislio neke tablete za ovo, ali da stvarno pomažu, postaće najbogatiji čovek na planeti...

Ibna

pre 3 godine

Najjači su ovi sto pišu da kod njih traje po sat, sat ipo. Tačno znaš da žensko nisu videli...
(ssss, 04. oktobar 2020 13:14)

Ne razumem te? Ja sam u braku 11 godina, žena i ja imamo sex često preko sat vremena. Ovo nije hvaljenje, prosto je tako. Jel bi trebalo da lažem da je kraće, jer ovako ne veruješ? Svašta

Sofronije

pre 3 godine

Moje iskustvo na uzorku od 30tak zena sa mojih 40tak godina. Ja imam potrebu, mozda i jeste problem ne znam, da mi treba dosta vremena. Mozda je razlog sto se redovno zadovoljavam. Seks ispod pola sata ne postoji. Ono sto je zanimljivo je da vecina zene tek krece da uziva nakon nekog perioda. Devojka sa kojom sam sada vec druze vreme, jedina bas ozbiljna veza, ima rafalne orgazme i to nekada traje koliko ja mogu da izdrzim sto je nekada i dva sata uz promenu ritma. Promena ritma je takodje nesto sto veci zena iz mog uzorka prija. E sad, da li smo mi nenormalni, sto umemo toliko dugo da uzivamo, nama je lepo, gde je tu problem.

devojka

pre 3 godine

3 minuta??? Da se ne lažemo ovo je prekratko, zbog toga se ne bi skidala..
Predigra nekih 10min i optimalno 15-20min sexa. Sve ispod toga se ne zove sex.

Zox

pre 3 godine

Sex traje dok muskarac ne zavrsi to je prosta matematika...
U mom slucaju kad sam bio omladinac 3 minuta i to jedva sa sve zastitom.Sad sa 33 nikako ispod 15-20 minuta bez zastite.Ako se zainatim mogu i po sat vremena al cemu...Sex je fizicko-osecajna diciplina a ne fizicko-vremenska.
Ako zelite da produzite odnos imam jedan savet koji mi je promenio pogled na sex i zbog koga sam postao malo vise izdrzljiv i malo bolji ljubavnik(barem tako kazu devojke).Pre jedno 10 godina negde na nekom pornom kanalu poznati porno glumci su davali izjave.Rocco Siffredi je davao intervju i na pitanje koji savet dajete obicnim ljudima kako da produze odnos on je samo rekao u jednoj recenici:"Kad budete osetili da cete doziveti orgazam,VADITE GA".
Mozda kad ovo citate izgleda glupo al probajte,kod mene upalilo...

Matijas

pre 3 godine

To što sam najviše zapamtio bilo je 2012 godine, ja 39 god...ona 42 god... U Hotelu DUNAV u centru POŽAREVCA, od 12h do 17h, naravno na svakih pola sata do 45 minuta kratka pauza da popuši Cigaru i ja da skupim Snage, jel bilo je kao u FILMU....UZ NARAVNO ORIGINAL VIAGRU.... LUPALO JE SRCE AL IZDRŽAO SAM, POSLE TOGA MI JE REKLA, PAMTIĆE ME DO SMRTI.... HM... Dal da joj poverujem...

Idi bre...

pre 3 godine

Seksolog je rekao gledala emisiju, prevremena eakulacija javlja se kod muškaraca koji puno mastrubiraju. Muška ruka je gruba sredina kaže on i kad muškarac udje u vaginu koja je mekana, on je brzo gotov, zato ne radite to, i rešen problem, nikakve lekove nije spomenuo.
@
Seksolog rekao, nemo' da pricas?! Sta kaze seksolog na to da ovdasnje zene ne zanima nista ispod milijardera? Da li mucenik sa platom od 250 evra treba da ignorise tu cinjenicu i nikada ga ne otrese? Da ceka "pravu" jedno 40 godina ili da pola plate za profesionalku bez emocija? Pravo da ti kazem od svih ponudjenih opcija desanka izadje najzdravija i najjeftinija.

baja

pre 3 godine

Kako kad... predigra treba ali neki put i ne... i dalje orem žustro. Neki put 3 min, neki put 15, neki put odustanem jer nema smisla da orem i dalje a znam da neću prskati bar još 20 minuta... a neki put i orao padne jer je prepoznao gazdaricu grabljivicu

Mile Dodik

pre 3 godine

Moja supruga ima 68 godina, ja sam 17 godina mlađi i redovan seks imamo već 25 godina sa ne smanjenim intezitetom. U proseku penetracija nam traje sat ipo, ponekad dva.

...

pre 3 godine

Kad sam bio mlađi trajalo je po 17-18 sati bez prekida, jednom sam bio baš odmoran pa nismo stali 4 dana. Sad obično traje oko 5-6 sati ali za to vreme budem sa 7-8 njih. To kad su radni dani a vikendom naravno se i ne broji. Dok sam bio mlad brojao sam da sam bio sa 17.000 žena ali nisam više klinac pa ne brojim sad. I lažu vas da mora da je mnogo veliki, ja nikad nisam imao probleme sa mojim od 32 cm

roy

pre 3 godine

nisam hteo..ali moram..
sve je individualno..oni sto ne,mogu vise od 5 minuta ne znaju da se moze i 5 sati.
najduzi seks mi je bio sat i 55 minuta, pogledao sam u sat kad smo krenuli i kad smo zavrsili.
sa Cialisom, 2 sat i 55 min.
e, sad..imam prijatelja koji moze 5 puta po sat vremena i to na suvo.
neke su ga devojke i ostavljale zbog toga jer pored trajanja covek je i ozbiljno obdaren i onda ajde, tesko da se zaustavi,

generalno, zivot nije fer

akva man

pre 3 godine

Ovde se pominje i hetero i homoseksualni odnos. Hetero traje dosta kraće baš zbog postojanja različitih polova gde jedan ne može da isprati ovaj drugi, dok kod homoseksualnih odnosa to drugačije izgleda.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Šta reći...Ko ka¿e da je bolje da traje kraće laže kao pas ! Nisam neki Kazanova,ali su dolazile po repete..I uvek su htele duže..
. Možda sam to samo ja...

Andro

pre 3 godine

Ja nekih 15 minuta sa sadasnjom curom. I njoj je to taman a i meni. Al moram reci da sam neke cepao i po sat-dva i nijedna ili manje od 10% da su rekle ej dosta je, svaka uziva da je sto duze. Cini mi se da neke, tj vecina zena voli maraton. Sad mi je problem kad svrsim jednom, vise nemam zelju da ponovo.

ExS

pre 3 godine

Zena i ja 37 i 38god. Redovni sex (4x nedeljno najmanje). 10-40minuta i tako 15+ godina. Uvek uzivamo i zadovoljni smo i sa 10 minuta. Vreme nije bitan faktor... bitan je partner.
Savet za decu i omladinu? - batalite internet... ne gledajte silikone i one kojima visi alat od pola metra... to skoro da ne postoji niti zena uziva u vise od 13cm(nauka dokazala). Osetite vaseg partnera i uzivajte

Boki

pre 3 godine

Žene u 40 tim i delom 50 tim su garantovano najbolje, nemaju probleme u glavi, svesne sta imaju i sta daju, svesne i sta zele i kad se to spoji sa muskarcem koji to prati bude svaki put nezaboravno. Na taj nacin i trajanje moze da se prolongira zarad jos veceg uzitka na kraju.
Mladje zene u 20 tim su teski promasaj ili bar vecina, vise vredi jedna od 45 nego 5 od 20.

Zuba

pre 3 godine

Ja sam na zalost u grupi gde sex traje manje od 3 minuta. Celog zivota imam problem sa prevremenom ekjakulacijom. Cak i onda kada sam ga imao redovno. Verovatno je psiha u pitanju. Mada mislim da i neki fizioloski problemi uticu na to. A pored toga imam i erektilnu disfunkciju. Inace imam 50 godina. Voleo bih da imam makar bar normalan odnos kao i ostali muskarci. :(

ja

pre 3 godine

Koliko sujete i nemoći, svako ko je napisao preko 3 minuta popio gomilu minusa.. Valjda što ne mogu ni toliko ako uopšte imaju šta
Problem je što oni koji imaju šta imaju gomilu jer su presto harizmatični za, ženski rod, sad ovi sujetni lupaju minuse jer su svesni da ovi koji se seksaju to rade na njihov račun... Sta ćeš, neće žene svakog, a otkriću vam jednu tajnu : žene se ne pale (samo) na pare. Kažem žene, te koje vi gledate po rijalitijima da, ali one su nešto drugo, samo su ženskog roda, žene i devojke nikako.

NBGD

pre 3 godine

Interesantno je što najviše pluseva imaju komentari gde se ljudi samoposipaju pepelom i imaju neku žalosnu samokritiku. Trebalo bi se zapitati da l' nam kao naciji sistemski fali samopouzdanje. Lično bih voleo da čujem i one koji se hvalale i imaju sa čime - dosta više autocenzure i mišije psihologije. Nije uvek poželjno biti skroman.

Spin doctor

pre 3 godine

Ovima koji verovatno ne osecaju partnera ili su zapali u rutinu i 3 minuta je previse jer ste svi stvar na fiziologiju. Seks je igra koja moze da traje u zavisnosti od fantazije, otvorenosti i potrebe partnera. Imam srecu da mi je supruga na vreme ukazala na to da je vrlo otvorena i zeli izmedju ostalog da bude i submisivna. To uzbudjuje i pored godina braka, ja imam 51 a ona 40 godina, jer podrazumeva osmisljavanje cele igre kaznjavanja ili posebnog vezivanja ili citavog tretmana a zatim i izvodjenje tako da to traje. Kroz to se razvija poverenje sto vodi ka potpunoj predanosti partnera u toku odnosa. Ne treba vam hemija i gluposti koje vam nude mediji jer sve dolazi iz glave i vase prirode a i izbora partnera.

tijana

pre 3 godine

ja ne znam ko je vama muskarcima rekao da zene uzivaju po sat-dva? meni, a i svim mojim drugaricama sa kojima pricam o tome, je 10-ak minuta sasvim dovoljno, sve preko toga je vec naporno..

Boris

pre 3 godine

Mislim da je predugo trajanje odnosa isto problem kao i prekratko. To ukazuje na problem.
(Straight Outta München, 04. oktobar 2020 12:24)
@Straight
Ovi što voze Dačije nemaju seksualnih problema kao vozači Bmw.a koji ih kupuju da bi nadoknadili te nedostatke i muškost. Dame obratite pažnju na ovaj detalj ?

Braankooo

pre 3 godine

@ zubo, orasi domaći jedino. Nikako kikiriki, on ubrza. Čak i lešnici ubrzavaju. Jedino domaći orasi prave pravi balans želje, a ne ubrzavaju nego prebacuju fokus u pravu sferu...

Marijana

pre 3 godine

Seksolog je rekao gledala emisiju, prevremena eakulacija javlja se kod muškaraca koji puno mastrubiraju. Muška ruka je gruba sredina kaže on i kad muškarac udje u vaginu koja je mekana, on je brzo gotov, zato ne radite to, i rešen problem, nikakve lekove nije spomenuo. Ovo je za ove što lupetaj, a ništa ne znaju spominju neke sprejeve i ko zna šta još.. Ne gledajte previše ni pornografiju i to je spomenuo...jer imaćete problem da imate normalan odnos.

Zadovoljan

pre 3 godine

Internet danas nudi sirok izbor svih vrsta i zanrova. Odaberete sta vam se svidja i traje koliko vama odgovara. Natezanje sa nasim polupanim zenama me odavno vise ne zanima.

NikolaKodCura

pre 3 godine

"Rezultati jednog istraživanja govore da predigra traje između 11 i 13 minuta, a obično kod muškaraca traje duže nego kod žena."

Da vam stručnjak kaže, nije da kod muškaraca duže traje predigra nego žene više uživaju a muškarci manje (tj. nestrpljivi su za glano jelo) pa im se samo čini da je duže.

Uglavnom, sve je to lepo i prosto, lagano bez opterećenja i uživanje zagarantovano.

Ooo boze

pre 3 godine

Zene u Srbiji su jako okrenute novcu i materijalnoj koristi a seks dozivljavaju kao sredstvo manipulacije i put do lagodnog zivota. Meni je zao sto kod nas ne postoje legalni bordeli kao u normalnom svetu.
(Idi bre..., 5. oktobar 2020 00:08)

Oko mene toliko sasvim prosecnih mladih bracnih parova da ne znam sta svi davite sa tim sponzorusama. Kako su oni nasli?
Drugo imas prostitucije koliko hoces okreni oglase kakve veze ima da li je legalna. Nisi valjda toliki legalista niti zivimo u Iranu niti ti kao klijent odgovaras za bilo sta.
Samo kukate kukavci, sedite i kukate strah vas je da zivite. Par puta vas neke ribe odbiju, i to neke kojima nije trebalo ni da prilazite da ste realni, i vi se zakljucate u sobu i kukate. Slabici.

Dragan

pre 3 godine

"Zuba* Za prevremenu ejakulaciju pomaže samo sprej. Imaš ga u sexi šopovima. Ako neko zna za neki drugi lek,ne bi bilo loše da napiše ovde!"

Ne pomaže to ni lek, samo jeftina reklama. Za tu boljku još nisu našli lek, nažalost. Ko ga bude našao, obogatiće se nenormalno...
(Japanac, 04. oktobar 2020 17:15)
Kod prevremene ejakulacije,lokalni anestetici kao sto su ksilokain i lidokain,
su se pokazali delotvornima.Imena vam zvuče poznato?Sad vam je jasno za šta se,još,koristi kokain.
Svi SSRI produzavaju odnos.To su,u stvari, antidepresivi novije generacije.Paroksetin,recimo,od 6-26 puta!To je lek za tzv."velike depresivne epizode"
Svi se prilično dugo zadržavaju u organizmu.Dapoksetin (neko je pomenuo Priligy) kratko,pa se koristi kod prerane ejakulacije.Ovi lekovi se izdaju samo uz lekarski recept.

jamezdin kurtović

pre 3 godine

Volim vas. Tako lude i blesave!
(Seka, 4. oktobar 2020 19:22)
+++ Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

jao seko nokte bih ti od miloste 'sek'o..

Mile

pre 3 godine

pa praje preko 10 min uglavnom, ima kada zavrsis pre ali odmah nastavis dalje ali od zene do zene neka voli duze neka krace kao moja i onda ostanem nezadovoljan sta znam...........

ja

pre 3 godine

sve ispod 45min, smesno, tinejdzerski sex.
Citam 3-5min, sta je to, duze traje nuzda posle sex nego sex......
(ooooo yeahhhh!, 04. oktobar 2020 12:17)

Ima muškaraca sa kojima žena ima već 90% sexa samo što je pored njih, oni drugi neće dobiti pohvalu ni posle 30 minuta. Ako nekad budeš sa ženom shvatićeš.

Boris Banović

pre 3 godine

Ne razumem, ne produžavamo uživanje nego mučenje, zar nije cilj što pre doživeti orgazam !? Uživanje je u predigri, orgazam je cilj i svrha seksa, još ako je istovremen, pun pohodak ! E, još ko može više puta, alal mu bilo uživanje !

Santa Barbara, California

pre 3 godine

aa pad sad je sve jasno: znači prosek 13min a ženama treba 13,5min ?
uvek zafali malo ?
(peki, 04. oktobar 2020 17:01)
Peki tu sam u rezervi da završim posao hihi ,samo treba da "uđem" u igru.

Igor Gavran

pre 3 godine

Koliko mogu da izdrzim uglavnom zavisi od zene. Tesko mi je da se suzdrzim kad ona krene u orgazam. To je otprilike kao kad dzambo dzet slece na tebe. Ona ocigledno ne moze (ili nece) brzo, to njeno sletanje traje 5 minuta i veliki je problem. Iskljucim se iz stvarnosti i mislim na najcrnje stvari kako bih se provukao kroz to. Ako je ne daj Boze ostavim na pola bolje da se selim iz kuce. Nista joj ne odgovara, nece sama, nece ponovo, samo zvoca ...

ax

pre 3 godine

Ajde molim vas pošaljite mi te vaše žene koje mogu da održavaju vlažnost dva sata, pa da i ja probam kako je to. Ima da ga povežem učkurom pa će da stoji kao sveća ta dva sata .
Dva sat traje fudbalski meč zajedno sa odmorom, produžetcima i izjavom trenera.
Kod većine to ide ovako oko 35. minuta prvog poluvremena žena sedne pored i počinje polako zadirkivanje, maženje itd. To sve tako dok sudija ne svira kraj poluvremena. Taj zvuk pištaljke je znak za akciju. Tih 15 minuta je aman taman. Kad počne drugo poluvreme, ako ti žena donese kafu i pivo onda znaš da si se pokazao. Ako ne, čekaš kraj meča pa jovo nanovo.

Realan komentar

pre 3 godine

Evo realnog komentara iz mog ugla. Sa 19 sam bez stresa mogao i do pola sata, sada sa 27 već ne uspevam duže od 10 minuta (ili manje), jer posle toga erekcija splasne na 70-80% posto što osećam da je nedovoljno. Treba mi koncentracija i da isključim mozak. Jedan od najvećih ubica erekcije je anksioznost, pogotovo kod mladih, a ja sam anksiozan. Stalno mislim o tome da li je njoj prijatno, da li ću uspeti da izdržim još, da li će pasti ili neće, kako ne treba da razmišljam, pa se pitam o čemu ona razmišlja... a za dobar seks ne mogu raditi dve glave istovremeno, već čovek mora da ugasi onu donju glavu i prepusti se. Problem kod nas anksioznih je što ne umemo baš uvek da se isključimo i opustimo. Takođe, kondom ubija erekciju i skraćuje vreme seksa. Još jedna stvar je u mom slučaju, prija mi plići seks (jer vrhom osećam nadražaj) dok devojci prija duboko, a ja tada ne osećam tako intenzivno kao ona (ako imam kondom ne osećam ništa), i ne možemo da se uskladimo.
Najzanimljivije od svega je što u mom slučaju, a i kod drugih kako sam čitao, penis može i po pola sata-sat da ostane u erekciji tokom orala, ali relativno brzo splasne kada uđe unutra. Nekim muškarcima prosto više prija oral od vaginalnog seksa. Dugo i često masturbiranje vodi do naviknutosti na sopstvenu ruku, i onda penis nije naviknut na slabiji pritisak u vagini i zato brzo opada jer nije dovoljno jako stimulisan.
Tako da drage žene, nemojte nas prebrzo osuđivati, nije ni nama lako kao ni vama.

10godinaubraku

pre 3 godine

Sve preko 15 min penetracije je previse. Dobra 'edging' predigra pa moze i 3 minuta. Kad se bas desi da 'zaostanem' - doigramo se. Ne znam koji vam je taj silan uzorak - ali nijedna zena sa kojom sam o tome razgovarala nikada nije volela maratonce. Zagrevanje pa zestok sprint je dobitna kombinacija.

Сретен Жујкић

pre 3 godine

Кад сам имао 25 терали смо и по 2 сата. Пауза, цигара, па удри опет. Сад не могу ни 15 минута једном у 7 дана. Оматорило се.

teta

pre 3 godine

Ma seks od desetak minuta je meni kao zeni puna kapa, jos ako je jaka hemija divota. Ako moze vise puta u toku dana/noci tako krace super. A davljenje sat, dva me ne zanima. Jedino ako je u to ukljuceno i casa vina, predigra i sve do tusiranja. Pozdrav

ja

pre 3 godine

Internet danas nudi sirok izbor svih vrsta i zanrova. Odaberete sta vam se svidja i traje koliko vama odgovara. Natezanje sa nasim polupanim zenama me odavno vise ne zanima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zadovoljan, 5. oktobar 2020 00:22)

Ala je tebe neka razočarala debelo...Ima još normalih žena, ne gubi nadu...

Djole_Kg

pre 3 godine

Kak'i sprejovi, kamagre, kak'i bakrači?! Ja obično navučem vunene čarape na noge i cepaj! Primetio sam da ne može kad su 'ladne noge.

dap

pre 3 godine

Sve je stvar dogovora. Npr. ja zavrsim brzo, sta da se stiskam u startu i stvaramo tenziju, onda iz druge ture zavrsi i partnerka. Srecni i zadovoljni.

Japanac

pre 3 godine

"Zuba* Za prevremenu ejakulaciju pomaže samo sprej. Imaš ga u sexi šopovima. Ako neko zna za neki drugi lek,ne bi bilo loše da napiše ovde!"

Ne pomaže to ni lek, samo jeftina reklama. Za tu boljku još nisu našli lek, nažalost. Ko ga bude našao, obogatiće se nenormalno...

Tatko

pre 3 godine

@Zuba
Xylocaine 10mg Spray, to je nekad Durex stavljao u kondome za dug odnos. Zvanično je u EU zabranjeno ali moze da se nađe preko neta.
Sve najbolje!

50

pre 3 godine

Dok stoji, minute ne broji (m)!
Zubo "pesniči" češće pa će moći duže alatka da struže
Sa 50 ili sam svoj majstor ili se družim sa gazdaricom.
Bitno je da je redovno.
Em zdravo za prostatu em si u kondiciji pa možeš i duže

Erik

pre 3 godine

ima predrasuda da duzina odnosa zavisi od muskarca. Verujte ako vas zena dobro zna da potpali vatru onda mozete celu noc. I obrnuto, ako je zena lenja u krevetu, nema strast i emociju, dzabe sto je lepotica, moze da traje jako kratko i da bude bas bezveze. Moj savet, devojke koje se bave sportom ili umetnice, to su prave tigrice...I samo ne gledajte iskljucivo fizicki izgled, gledajte da je devojka vedra, da se cesto smeje, vesele prirode, to su prave zene.

Esma

pre 3 godine

Poljubim ga, pogledamo se, njegova ruka među moje noge, krene skidanje ko-šta-pre-samo-da-sve-skinemo, otimamo se ko će gde šta, posebno ako se ne vidimo nekoliko dana. Ne znam koliko traje, za sat i po obavezno on dva puta, ja bar tri. I priča i maženje i malo odmora i malo tuširanja. I oralnog seksa, nikako bez toga, i on i ja.
Poljubac je taj koji odradi sve. Ako poljubac ne valja, seksa ni nema. Od prvog puta do dana današnjeg, evo već pet godina. Nekada sporo, nekada se pokidamo na brzinu. Takvu ljubav i takav seks neću nikada zaboraviti. Mind-blowing.

Tenis

pre 3 godine

Moj problem je da ne mogu da ejakuliram ni kada hocu, posle sat vremena sexa? Da li ima neko slican problem i koji je uzrok? Fizioloski i mentalni?

momak od stotinu leta

pre 3 godine

@devojka

Je l' prihvatas, umesto tih 15-20 minuta, 5 minuta plus slusanje price sta je bilo na poslu/faksu/skoli (srednjoj, ispod toga ne idem)!

Idi bre...

pre 3 godine

Voleo bih da imam makar bar normalan odnos kao i ostali muskarci. :(
(Zuba, 04. oktobar 2020 12:14)
@
Ako ti je za utehu veliko je pitanje da li ostali muskarci imaju "normalan" odnos i sta je uopste tu normalno. Zene u Srbiji su jako okrenute novcu i materijalnoj koristi a seks dozivljavaju kao sredstvo manipulacije i put do lagodnog zivota. Meni je zao sto kod nas ne postoje legalni bordeli kao u normalnom svetu. Ubedjen sam da bi smo bili mnogo manje nervozna, frustrurana i agresivna nacija.

Zena

pre 3 godine

E ako za vreme seksa razmišljam o vremenu to je obično "aj svrši više", znači ne valja ništa. Dobar je onaj s kim gubim pojam o vremenu i ne znam jel trajalo 5 ili 55 minuta, sar, pojma nemam.

Alek

pre 3 godine

Zuba* Za prevremenu ejakulaciju pomaže samo sprej. Imaš ga u sexi šopovima. Ako neko zna za neki drugi lek,ne bi bilo loše da napiše ovde!

zenamacka

pre 3 godine

Hahaha, obozavam ovu rubriku i komentare! Imam 30+, stalnog partnera i sve preko 20, max.30 min.mi je cisto smaranje. Ne opterecujte se time, nego se potrudite da makar i ta 3 min.budu nezaboravna. Nekad je dovoljno da mi kaze nesto nevaljalo i ne treba mi nikakva predigra, mozemo odmah da predjemo na stvar.

Neko tamo

pre 3 godine

@Dragan
Tačno je to da lokalni anestetici produžavaju odnos, ali isto tako deluju i na "drugu stranu".
Onda dodjete u situaciju da to radite duže, ali niko ne oseća ništa :)
Koja je onda poenta?
A tek da neko uzima SSRI zbog njihovog neželjenog dejstva? To je kao da neko uzima citostatike zbog zatvora...

Ako neko hoće brzo rešenje, tu su silikonske navlake za penis. Em smanjuju osećaj muškarcu, em povećavaju osećaj ženi. Win-win ;)

mlada žena

pre 3 godine

Vreme trajanja je nebitna stavka. Nekad volim brzo, nekad što duže. A i ovo da ženama treba duže, kod nas je obrnuto uglavnom.
Naravno, ako to baš želim, onda je gotovo za par sekundi.
Jedino mi je žao što muž bas nikad neće 2 ili ne daj Boze više od 2x.... I da se ja pitam, trebalo bi češće. A ne 2 x nedeljno eventualno.
Osim toga, sex nam je odličan. Što se više poznajemo, sve je bolji.

Zahvalan

pre 3 godine

kad sam mogao mnogo nisam znao mnogo. sad kad znam mnogo ne mogu mnogo.
(jbg, 04. oktobar 2020 19:14)
@
To je genijalnost, u dve recenice objasniti sve.

koki

pre 3 godine

Kada sam bio klinac pre 30 godina, procitao sam clanak u novinama o prevremenoj ejakulaciji. Tad su novine bile mnogo slobodnije nego danas pa su u clanku opisane i vezbe koje treba raditi da bi se sprecila ova pojava. Delovalo mi je kao nesto sto moze biti korisno pa sam poceo to da vezbam. Nikada nisam imao problema. U stvari sad imam problem kad sam ostario, pa nikad kraja, pre cu da umrem od srcke nego da svrsim.

Goran Loznica

pre 3 godine

sve ispod 45min, smesno, tinejdzerski sex.
Citam 3-5min, sta je to, duze traje nuzda posle sex nego sex......
(ooooo yeahhhh!, 04. oktobar 2020 12:17)



-Ti si na principu jednog mog poznanika.On isto nije u vinklu.Ako se nalazimo u ženskom društvu obavezno se hvali kako može 8 sati bez prestanka a onda ide u wc još pola sata da masturbira haaahahahahaahah.

Pera

pre 3 godine

"...sve od 3 do 13 minuta smatra se normalnim trajanjem vaginalnog seksa. S druge strane, ženama treba malo više - u proseku, oko 13,5 minuta im je neophodno da bi dostigle orgazam."
Ako ja ovo dobro razumem, kad zene dozivi orgazam to vise nije normalno?

Nenad

pre 3 godine

Zamisli u stanu imaš troje dece koji uče online i babu i dedu što ne izlaze zbog korone i dve sobe. Aj sad da vas pitam koliko dugo može da traje. E to me baš zanima.

XXL

pre 3 godine

Hmm, da se nadovežem. Gledam, malo i pročitam po koji komentar vidim puno srbadije se zdalo u raspravu oko trajanja sexa pa se pitam, a ko se sexao dok pišemo komentare?

Zuba

pre 3 godine

@ zubo, orasi domaći jedino. Nikako kikiriki, on ubrza. Čak i lešnici ubrzavaju. Jedino domaći orasi prave pravi balans želje, a ne ubrzavaju nego prebacuju fokus u pravu sferu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Braankooo, 4. oktobar 2020 15:45)

Ne vredi druže ne jedem orašaste plodove zbog alergije.

Dragan

pre 3 godine

Ja imam neka iskustva sa pomenutim lekom i ona nisu pozitivna. Medicina se ne uči čitajući komentare. Imajte to na umu.
(korisnik, 04. oktobar 2020 22:35

Naravno da se ne uči.Moj tekst ima,isključivo,informativni karakter.
I niko vam neće prepisati pomenuti lek za problem sa preranom ejakulacijom.

Dragan

pre 3 godine

A tek da neko uzima SSRI zbog njihovog neželjenog dejstva? To je kao da neko uzima citostatike zbog zatvora...

Ako neko hoće brzo rešenje, tu su silikonske navlake za penis. Em smanjuju osećaj muškarcu, em povećavaju osećaj ženi. Win-win ;)
(Neko tamo, 04. oktobar 2020 22:41)

Pa lek za preranu ejakulaciju,Priligy,je brzodelujuci SSRI,dapoksetin.Napravljen da brzo deluje zbog neželjenih efekata koje SSRI izazivaju.

Avanturista

pre 3 godine

@
Zamisli u stanu imaš troje dece koji uče online i babu i dedu što ne izlaze zbog korone i dve sobe. Aj sad da vas pitam koliko dugo može da traje. E to me baš zanima.
(Nenad, 4. oktobar 2020 21:54)

Pritisnite decu da temeljnije uče i premotavaju online nastavu, a babu i dedu da pažljivije prate vesti :-D Možda pomogne :-)

Zuba

pre 3 godine

I jos nesto mozda veoma bitno ja tokom zivota nisam imao puno odnosa.Imao samo jednu devojku. Pre nje 4 cetiri puta. Poslednji put 2007. Mozda ce vam ovaj podatak biti frapantan ali tako je. Nemam sta da lazem i izmisljam.

Ray Donovan

pre 3 godine

sve ispod 45min, smesno, tinejdzerski sex.
Citam 3-5min, sta je to, duze traje nuzda posle sex nego sex......
(ooooo yeahhhh!, 04. oktobar 2020 12:17)
A da ne igraš za pogrešan tim?

korisnik

pre 3 godine

Svi SSRI produzavaju odnos.To su,u stvari, antidepresivi novije generacije.Paroksetin,recimo,od 6-26 puta!To je lek za tzv."velike depresivne epizode"
 (Dragan, 4. oktobar 2020 21:24)

Paroksetin ima nuzpojave koje utiču na seksualno ponašanje u negativnom smislu (guglajte), zato ovakvi saveti nisu korisni, naprotiv. Ja imam neka iskustva sa pomenutim lekom i ona nisu pozitivna. Medicina se ne uči čitajući komentare. Imajte to na umu.

Moje misljenje

pre 3 godine

(Realan komentar, 04. oktobar 2020 22:06)


Isto je I kod mene, oralni mogu beskonacno dugo, cak mi I dosadi, a mogu I do 4 puta na vece, dok klasican ne moze duze od 2 minuta. I da, I ja imam dijagnostikovanu anksioznost. Imam je nekih 6 meseci, ne pijem lekove, niti Imam panicne napade, mogu cak I da kazem da je mnogo bolje od kada pricam a psihijatarom, ali to je anksioznost.
Mislim cak I da sam ceo zivot bio anksizan, a da toga nisam svestan.

A to za oral je stvarno fenomen, da toliko mnogo mogu da izdrzim I da toliko mnogo puta mogu da ponovim, a da klasican ne mogu ni 50 ti deo toga.
Sta radi psiha coveku, neverovatno.

Zuba

pre 3 godine

(50, 4. oktobar 2020 20:57)

Verovatno si u pravu ali ja ga zbog tog problema nisam imao godinama. Ovo je ziva istina ne lazem. Bukvalno sam u zacaranom krugu. Voleo bih ali od sramote zbog brze ejakulacije i erektilne disfunkcije jednostavno ne mogu da pezubcim u sopstvenoj glavi.
Pet minuta bar da mogu bio bih najsrecniji na svetu.

ozbiljno pitam

pre 3 godine

@Realan komentar, imam par pitanja, nadsm se da ce objaviti... kada si prvi put primetio ili posumnjao na anksioznost? Da li si i gde dobio dijagnozu? Kakva je terapija? Mota mi se brdo pitanja u glavi al ne umem ds ih definisem...

O anksioznosti

pre 3 godine

@Realan komentar, imam par pitanja, nadsm se da ce objaviti... kada si prvi put primetio ili posumnjao na anksioznost? Da li si i gde dobio dijagnozu? Kakva je terapija? Mota mi se brdo pitanja u glavi al ne umem ds ih definisem...

Prvi put mi se javila sa 17-18 godina. Delom je podstaknuta blagim epileptičnim napadima koji su se javili u tom periodu (to su napadi bez padanja, samo se zamrznem). Već godinama nemam ni depresiju ni epi napade, ali imam anksioznost koja se vraća. I moja majka je anksiozne prirode i moguće da sam to pokupio s njene strane loze i da bi se pre ili kasnije svakako ispoljila. Oduvek sam osećao tu neku brigu, nemir, preispitivanje.
Sada sam u vezi sa jako lepom i kvalitetnom devojkom, inače drugaricom iz srednje škole, ali otkako smo zajedno osećam da mi anksioznost konstantno raste. Ne samo oko stvari u krevetu, već takođe i van kreveta. Da li smo jedno za drugo, želim da budem najbolja verzija sebe.. konstantno se preispitujem, razmišljam o tome šta ona misli o meni i vezi, analiziram sve što kaže a iole zvuči dvosmisleno... Ukratko sve preispitujem i uvek postoji neki crv sumnje koji mi govori da joj ne verujem sasvim. Očigledno da oboje nismo sasvim otvoreni. Mislim da je i ona malo anksiozna.
Doktori anksioznost leče bromazepamima, koji zaista smiruju ali nisu trajno rešenje, ili nekim antidepresivom ako imaš i simptome depresije. Psihijatar će ti prepisati lek, a psiholog/terapeut će otkriti uzrok anksioznosti/strahova kroz razgovor.

Komsa

pre 3 godine

Savet za decu i omladinu? - batalite internet... ne gledajte silikone i one kojima visi alat od pola metra... to skoro da ne postoji niti zena uziva u vise od 13cm(nauka dokazala). Osetite vaseg partnera i uzivajte
(ExS, 04. oktobar 2020 17:55)
Jedini komentar koji vredi ovde. I to je u potpunosti tacno. Prestao sam da gledam pornice vec godinu i vise, i sve se poboljsalo u odnosu s devojkom s kojom sam dugo. Bio sam brzinac,sad izguram 10 min.

Ribolovac

pre 3 godine

Drugar držao prodavnicu ribolovnog pribora.Kaže,još mi nije ušla mušterija (oni stalni blejači) koja je.e kraće od dva sata i ima manji od 25 cm!Meni je 10 cm,završim za tri minuta i mnogo mi lepo.Umro sam od smeha,realan čovek.

Japanac

pre 3 godine

Kak'i sprejovi, kamagre, kak'i bakrači?! Ja obično navučem vunene čarape na noge i cepaj! Primetio sam da ne može kad su 'ladne noge.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djole_Kg, 4. oktobar 2020 23:59)

Ahahahahahaahhhahahahaha, bravo.... Car si...

Pogled

pre 3 godine

Zuba* Za prevremenu ejakulaciju pomaže samo sprej. Imaš ga u sexi šopovima. Ako neko zna za neki drugi lek,ne bi bilo loše da napiše ovde!"

Keglove vezbe pomazu. Mozes, da doživiš orgazam bez ejakulacije.

strucnjak

pre 3 godine

Moj problem je da ne mogu da ejakuliram ni kada hocu, posle sat vremena sexa? Da li ima neko slican problem i koji je uzrok? Fizioloski i mentalni?
(Tenis, 4. oktobar 2020 12:58)

Odes u neku privatnu laboratoriju da izvadis krv i trazis analizu testosterona i free testosterona. Sve zajedno kosta oko 1000 dinara. Ako su cifre blizu ili ispod donje granice s rezultatima odes kod urologa, da vidis koje su ti opcije. Opet najbolje nekog dobrog privatnog, jer do drzavnog ces tesko stici. Dok si mlad moguce je resiti taj problem vestackim testosteronom, kasnije nema sanse. Ako je testosteron ok onda je problem verovatno psihicke prirode ... u kom slucaju mozes da ides da gubis vreme kod psihologa i seksologa, ali ne ocekuj cuda. Tesko je naci dobrog i posvecenog.

Japanac

pre 3 godine

Zuba* Za prevremenu ejakulaciju pomaže samo sprej. Imaš ga u sexi šopovima. Ako neko zna za neki drugi lek,ne bi bilo loše da napiše ovde!"

Keglove vezbe pomazu. Mozes, da doživiš orgazam bez ejakulacije.
(Pogled, 5. oktobar 2020 00:58)

Ma ne ložite ljude bez veze, ne pomaže, iskustvo iz prve ruke...

Ako neko bude izmislio neke tablete za ovo, ali da stvarno pomažu, postaće najbogatiji čovek na planeti...