Da li morate da budete "prvi": Koliko partnera pre vas je previše?

Nedelja, 18.10.2020.

13:15

Izvor: super zena

Da li morate da budete "prvi": Koliko partnera pre vas je previše? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

206 Komentari

Sortiraj po:

Oktobar je

pre 3 godine

@ Zivela ravnopravnost - to sto ti mislis da taj tvoj drugar ne dobija nista od te svoje zene to je tvoj subjektivan stav. Ja bih rekla da postoji verovatnoca da je i njemu lepo sa tom zenom/porodicom jer i sam kazes da su se tako dogovorili. Znaci niko nije prisiljen ni ona da zivi tako ni on da tako organizuje stvari. Svako moze da izadje iz te veze i on i ona. Mogao je da trazi isto neku koja ima svoj stan i "skupocen auto". Da li bi je docekao pitanje je. Ako vam smeta ta statistika gde zene zaradjuju manje, a vi prekinite sa tom praksom da se zenite tim zenama, cekajte lepse i bogatije od vas. Sta da vam kazem, zivite u skladu sa svojim ubedjenjima, nemojte da kukate kako vam statistika ne odgovara. Ja ne bih sebi u zivotu dopustila da bilo kome sabiram sta sam uradila za njega/nju bratu, sestri, drugarici, komsinici a kamoli muzu. Niko vas ne tera pa placate pice ili vozite na posao. Nemojte to da radite pa se necete osecati opljackano, zaboga. Ako radite nekome neku uslugu uradite to iskreno ili nemojte uopste, prosta stvar a i osecas se bolje posle

Zivela ravnopravnost!

pre 3 godine

@Oktobar je, pocinju...
@nn

Dakle, muskarci, procitali ste komentare. Kao sto rekoh, u nedostatku odgovarajuceg komentara, prebacuju se na emocije, tipa "bices los otac", "nezreo si" i sl. Zele prava a ne zele obaveze. Bitno je da su one sve zrele i pametne. Znam i ja tako dosta "zrelih" i "pametnih" muskaraca koji su pre braka kupili stan, skupocen automobil, a u kojim njihove zene uzivaju sve pogodnosti. Svoju platu koriste za porodicu i dogovorili su se sa svojim zenama da one svoje plate koristi za sebe. Veoma zrelo, nema sta. A sta su oni dobili od svojih zena? Kada neka devojka ostavi komentar da zeli nekog spram sebe u svim parametrima, sve zene oduseljeno lupaju pluseve, uz komentare "bravo krajice, carice, ti si jaka zena, ne treba ti lenstina, sto bi nekog gurala napred,...", ali posto je napisao muskarac, onda je "nezreo si, vazna je ljubav". Iznose ovde neke sporadicne slucajeve u kojima se par uspesnih devojaka zaljubilo u neuspesne muskarce i to smatraju nekim validnim uzorkom. A takvih muskaraca prema zenama ima bar 70%, ako ne i vise. Kod svih parova koje ja znam, taj odnos je oko 95%, i to se smatra opste prihvacenim stavom. Da ne duzim, sve u svemu su rekle da zele ravnopravnost i pomoc u kuci (kao sto je na zapadu), i tako bi i trebalo da bude. A sa druge strane, ravnopravnost sa sobom nosi siru paletu aspekata koje one nisu spremne da prihvate. Ne dozvolite da budete psihicki ugnjetavani i finansijski i intelektualno iskoriscavani.

nn

pre 3 godine

Nerazuman si, mozda mladost, mozda zivis dugo ovde pa ne znas. Samo jednom sam cula zenu da komentarise muskarce na taj nacin- da sikanira zbog novca, ali ona je psihopata pa ne znam mozda birate bas takve, jer vas je lako "kupiti" fizickim izgledom? Inace poznajem vise parova gde su zene i magistri, sa super poslom, a muskarci bas rade daj sta das. I zive normalno.
Zasto zene ne odu tek tako preko?Evo npr, kada sam ja prvi put otisla, sve i jedan muskarac od onih koje sam poznavala godinama, preko prodavaca u prodavnici, sve do novih kolega -svaki se ponasao kao da sam dosla po seks,a ne da radim i zivim. Pa ti razmisli da li je tvoja briga teza ili laksa, od zenske. Veruj mi banja vam je, sta se od vas trazi da se zaposlite i snadjete preko.

Oktobar je, pocinju...

pre 3 godine

@zivela ravnopravnost - bices los otac jer ces, kao sto se vidi iz tvog komentara do kraja veka sabirati sta si ti zaradio a sta ona, koliko si je puta povezao na posao, i ne daj boze ako bi ona ostala bez posla koliko si novca potrosio na nju. Ako budete ziveli u "tvojoj" kuci - bice to jos gore. A to ce deca sve da slusaju. I da, kad je moj tadasnji decko a sadasnji muz bio neko vreme bez posla, a bilo je i takvih trenutaka, ziveli smo zajedno, vodila sam racuna da se ni jednog trenutka ne oseti neprijatno zbog toga sto smo ziveli od moje plate i tako je bilo posle kad smo dobili decu i meni plate kasnile. Eto tako treba da se odnosi svako ko nekoga voli. A ne povezes me na posao i onda zbrajas litre koje si potrosio. Ludilo kako ljudi razmisljaju...

Zivela ravnopravnost

pre 3 godine

@(Nn, 21. oktobar 2020 14:54) A po cemu se vidi? Kakav cu ja to biti roditelj? Devojke govore da je samo ljubav vazna, i naravno nemaju nista protiv sto je momak uspesan. A kako biste se osecale da je devojka doktorka a momak radi na kasi? Ili da je devojka inzenjerka a momak radi na pumpi? Ili da devojka ima stan i auto a momak nema? Onda bi bili komentari "sta ce joj takav"? Ma te devojke ih ne bi ni pogledale, nisu "njihova liga". A kada je obrnuto, onda je sve OK. Sve je OK dokle god je u zenskom interesu. Prosirio bih svoje izlaganje i na zivot u inostranstvu. Gotovo svi parovi koji su otisli u inostranstvo su otisli tako sto je prvo momak otisao (grlom u jagode jelte), pa kada je sve lepo sredio (papire, novac, posao,...), onda je i devojka dosla na gotovo. Zasto devojke ne stisnu petlju i odu, pa posle dovedu momke? Znam i par primera nasih devojaka koje su tamo rodjene ili otisle kao male, koje nakon nekog vremena zabavljanja sa nasim momcima otvoreno govore kako ne zele da se udaju za njih zato sto nemaju papire i misle da su oni sa njima samo zbog papira (!?). Kazu nece da se muce sa tom papirologijom. Kao sto rekoh, samo gledate svoje interese. Cast izuzecima. A onda kada se to sve otkrije, u nedostatku odgovarajuceg komentara udarate po emocijama "pa ljuuuubav", "gde ce ti dusa, vidis da te voli" ili kao u Vasem slucaju "sutra ces biti podjednako los otac". 15 godina slusam o ravnopravnosti. Bilo bi velika steta da vam se ne ispuni zelja.

Ministar

pre 3 godine

Zena koja nece da plati racun je nekulturna pre svega pa bih takvu zaobisla sigurno.
(paaaaa, 19. oktobar 2020 14:44)

Znači 95 posto žena je nekulturno. Mašala.

Nn

pre 3 godine

@Zivela ravnopravnost!
Probajte da se obratite roditeljima koji su odgajili te lose devojke i zene.
Ne brinite vec se vidi, da cete i sami sutra biti podjednako los otac.

Zivela ravnopravnost!

pre 3 godine

@(undercover, 20. oktobar 2020 07:53) Bravo, sjajno! Zene se pozivaju na neku ravnopravnost, i to samo u situacijama kada im odgovara. Zele prava a ne zele obaveze. Zele da im momak pomaze oko kuce, a to sto one zive u kuci njihovog momka, sto idu njihovim kolima na posao i sto zaradjuju manje od njih, to nema veze. U 95% veza i brakova koje znam, devojka se preseli kod muskarca (ili je njegova nekretnina ili je nekretnina njegovih roditelja, ali je potpuno preuredjena za njen preseljaj), gotovo svi muskarci imaju svoj automobil a retko koja devojka, plate gotovo svi muskarci imaju vece od devojaka (a cesto i visestruko), muskarci finansiraju letovanja, izlete, ruckove, imaju svoje biznise,... Tako da ne znam o kojoj ravnopravnosti govore. Na zapadu ravnopravnost znaci ravnopravnost u potpunosti. Oboje imaju svoj stan, ili zive u zajedickom gde se svi troskovi dele na pola, auto svako svoj, pice, veceru i izlaske svako placa svoje,... pa je onda normalno i da u kuci dele obaveze. Navodim parove BEZ dece, zato sto se ove nase samo pozivaju na decu. Smetaju im deca da se "ostvare", a ni pre te dece nista nisu postigle, cak i kada su 30+.

Nolina

pre 3 godine

@undercover - ni ta tvoja "zena sa zapada" ne radi u rudniku, ne pricajte gluposti. Ne prilazimo jer najcesce nama pridju pa nemamo kad da prilazimo vama koji gledate iz prikrajka. Da nam ne prilaze, prilazile bismo mi. Ni vi ne biste korak napravili da vama zene prilaze. Dosadni ste vise s tim sto ne prilazite. Zapravo niste ni dosadni nego lenji, sve na gotovo!

undercover

pre 3 godine

Pa ko tebi brani da odbijes neku zenu?Jel ti brani ko? Ti si ustvari ljut sto vama zene ne prilaze pa i nemas priliku da ih odbijes? A koja je sansa da prosecan muskarac odbije prosecnu zenu? Mala reci cu ti ( osim ako im je bas bas gabor a i tad mnogi pristaju da bi dobili sex) jer muskarci idu logikom daj sta das. Laki ste, i to je glavni problem . Zasto bi ja prisla muskarcu ako znam da ce vrv da me prihvati jer ide logikom daj sta das. Zelim da me neko prihvati jer mu se dopadam a ne zato sto nema nikog drugog na vidiku. Zato zene i ne prilaze jer ne zele da budu nekom igracka. Kada budete odbijali kao sto to i zene rade onda se mozda i promeni situacija. Laki ste.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milana, 19. oktobar 2020 08:21)
ovde je pravo pitanje da li ste vi nekada prisli nekome ko vam se svidja?verovatno niste.

jedna zanimljivost,naime prema nekim istazivanjima skoro 70% veza u velikoj Britaniji je pocelo tako sto je zena prva prisla.dakle to se podrazumeva pod moderna i ravnopravna zena na zapadu. druga je prica sto kod nas zene feminizam koriste kao izgovor za besno ponasanje.

undercover

pre 3 godine

@undercover - kako ti je glupo poredjenje i glup argument. Ovde se ne radi o tome da oba pola rade sve isto, nego da je licemerno traziti partnera koji je bio sa veoma malim brojem partnera u proslosti ukoliko vi ne mozete isto da pruzite - u ovom slucaju, mnogi muskarci ocekuju odjednom sad nevinu ili neku koja je bila sa najvise 2 njih, dok oni iza sebe imaju trocifren broj. Uostalom, vi se ponasate kao da te nevine ili sa malim brojem bivsih partnera samo trce i cekaju vas takve - kako da ne lol. Takve uglavnom traze osobe sebi slicne.
(ime, 19. oktobar 2020 12:48)

promasena poenta.moj komentar je bio odgovor za gospodju koja je rekla "ako moze jedan pol moze i drugi"...pa ja onda postavljam pitanje zasto onda se ni bi izjednacili u svim pogledima a ne samo tamo gde zenama odgovara?dakle moderna zena sa zapada nema komplekse i zeli apsolutnu jednakost koje im u mnogim aspektima ne odgovaraju ali to ih cini da se osecaju jakim i nezavisnim.

al kod nas se stvaraju drugi problemi jer kao sto rekoh kod nas su zene ostale zaglavljene izmedju patrijarhalnih i modernih shvatanja, i onda u zavisnosti od situacije se pozivaju na jedan ili drugi sistem vrednosti i tako dolazi do problema u komunikaciji i musko zensim odnosima.

Stari basketas

pre 3 godine

Seks je kao basket, covek dva puta tacne loptu i znas da li je trenirao i koliko dugo.Samo neko ko pojma nema moze biti obmanut!

A, i Beograd je malo vece selo

pre 3 godine

@Nina

Pa, eto, ti znas sa koliko su zapravo bile i iznela si ovde pred stotinama nepoznatih ljudi! Uvek neko zna i jedva ceka da kaze!Posebno rodjak sa kojim je u svadji :)))

mamakoka

pre 3 godine

Čitam komentare i moram da dodam. Tokom studija imala sam jednu cimerku. U redu su čekali maltene ispred vrata. Ja zaista o njoj ne želim da kažem ništa ružno,jer joj je očigledno trebala stručna pomoć. Ali ovi kerovi što su obletali,sačuvaj Bože.

paaaaa

pre 3 godine

@Tanja: Kraljica si majke mi, ulepsala si mi dan! Potpuno se slazem, zato nam zene i jesu nezadovoljne zato sto imaju los seks sa muzevima, pa ga ocajnice traze sa strane ili jos gore - trpe. Pa nema namrgodjenijih zena od Srpkinja, to nisam srela nigde na svetu a obidjoh kuglu zemaljsku, vecito nadrndane sacuvaj boze. A ovi sto vole sto su zene u inostranstvu opustene i hoce da pridju muskarcu (a pritom hoce nevinu), bolje da ne znaju po koliko partnera strankinje imaju, pa nase zene su male bebe...

Analfabeta

pre 3 godine

@Dodole
OK je sejati seme na sve strane, ali to povlači da brineš o tome šta je naraslo iz tvog semena, kao i za gajiteljku rog izraslog iz tvog semena. To su muškarci.

Toluca

pre 3 godine

Da parafraziram Konfučija: kad su ga pitali o razlici, zašto muškarce koji imaju više žena ne zovu pogrdnim imenima, a žene da, odgovorio im je da ključ koji otvara više brava je dobar ključ, dok brava kuju otvaraju više ključeva je loša brava. U prevodu majka priroda nas je napravila drugačije i kod nje ne važi neoliberalni korektnost.
(Pedja 1964, 18. oktobar 2020 22:59)

Reci to feministkinjama bato, veruj mi neces se lepo provesti :)

Aglaja

pre 3 godine

@Adriano_Galliani
(Hulk, 19. oktobar 2020 13:55) i ostali

Procitali ste tri recenice koje sam napisala i napravili citav psiholoski profil.:D Bravo!

plava laguna

pre 3 godine

Evo uzmite mene za primer. Ja sam se udala sa 27 godina. Imala sam dosta partnera pre braka, da budem precizna 15oro. Kada sam se udala znala sam da je taj muškarac za mene jedan jedini jer je otelotvorenje svega što ja od muškarca i odnosa sa muškarcem očekujem. Verna sam i ne bi mi napamet palo da ga varam. Imamo decu i vrlo skladan brak. Znam da je i on veran jer u meni ima sve što bi jedan muškarac mogao da očekuje od žene, dobru majku, suprugu, ljubavnicu i sve ostalo. A posle svih avantura koje sam imala, zaista nemam želju da švrljam. Isprobala sam sve što sam htela i sad ne žalim apsolutno ni za čim. Muškarci, najgore su vam te nevine i naivne.

Tanja

pre 3 godine

Pex: A šta ako sam ja od ljudi kojima ne zreba poseban ni specijalan odnos s ljudima, nego mi je bitnije uzbudjenje, želja za isprobavanjem novog, imam jak libido i tražim.partnete kkji su mi dorasli u tom smislu? Boli me uvo za poseban odnos. Zbog tih takvih priča gomila žena ostane zaglavljeno u vezama koje ih ne zadovoljavaju, prvenstveno fizički, gro nikad ne doživi orgazam, a zarad čega? Posebnog odnosa? Kakvog posebnog odnosa ako mi je seks dosadan? Pa onda radije neću nikakav odnos, a mogu i da se zamonašim po da imam poseban, duhovni odnos sa Svevišnjim bez da me bilo ko ganja za seks koji me ne zadovoljava. Ima nas raznih, te gledajte da izbegavate osudjujući ton. A do mišljenja zatucanih tipova mi je kao do lanjskog snega.

Milosav

pre 3 godine

Stani, stani saznat ću i sam
Bez veze je da čeprkam
Stvari koje bole, ja ih znam
Stani, stani nemoj mi reć
šta me briga, šta je bilo
Kad je bilo već
Pusti to, ni sreća ni par
Al reci a koliko si ih imala do sad
Nije ljubomora,
Nije ljubomora,
Nije ljubomora, ipak reci
A koliko si ih imala do sad...

Nina

pre 3 godine

@ pex
Sve je ok sto ti pises, ali meni ne ide u glavu kako cete vi to sa sigurnoscu saznati broj partnera vase devojke. Ako je pitate, ona moze da slaze bez ikakvog problema a da vi to ne mozete da proverite- Beograd nije mali grad da bi mogli to da saznate ( pa cak i u manjim gradovima ne mozete tek tako da dodjete do svih informacija). Ima devojaka koje glume neku sramezljivost, kazu vam da su bile sa dva pre vas,a vi cete joj poverovati jer deluje fino ( takve su najgore) a bila je sa puno njih. Takodje ima dosta devojaka koje na prvu loptu deluju slobodno, strastvene su a imale su bas malo momaka. Znaci u situaciji kad ne mozete da proverite sa sigurnoscu a mozete da se oslonite samo na to sta devojka kaze , vi cete se osloniti na utisak koji ta devojka ostavlja, a to da vam kazem ume bas dobro da omasi. Znam devojke koje govore da su imale dva momka , a imale su preko 30, jer su to bile avanture na moru , na putovanjima, na jednu noc i slicno. Vi ne mozete da saznate, one ce se drzati svog zvanicnog broja, u javnosti ce se ponasati fino, sramezljivo, imam jednu drugaricu koja je bila sigurno sa njih 40 , a kad prica kao neko nevinasce,kao gade joj se takve devojke, prezire sex i grad seriju i slicno. A posla je sito i reseto. Takva ce i da uhvati nekog od vas u svoju mrezu, a vi cete misliti kako ste dobili dzek pot.

paaaaa

pre 3 godine

@Sasa: Evo ja sam sto puta platila racun u restoranu kao i moje drugarice, zato sto je to osnovna kultura. Znaci bukvalno ne znam nijednu zenu koja to nije uradila. Ali, tacno kapiram koji tip zena Vi vodite na veceru, cim Vam je tako nesto nepoznanica... Meni nije, cak mi je i normalno, 21 vek je pobogu. Zena koja nece da plati racun je nekulturna pre svega pa bih takvu zaobisla sigurno.

Filter za budale

pre 3 godine

Ja cu uvek reci vise od stvarnog, skromnog broja. Meni je to filter protiv budala koje ce da me procenjuju na taj nacin. I desilo se da sam izlazila s nekim pacenikom koji me je ostavio zbog toga, iako, da je malo inteligentniji, sam je mogao da zakljuci da pretwrujem. Uglavnom, kasnije je cuo od moje drugarice da to nije istina i hteo je da ponovo pokusamo. :))))) S takvim uzivanjem sam ga otkacila... pacenik kao sto rekoh. Inace se moja majka ustala s 19. za svog prvog decka i to je najveca glupost koju zena moze da napravi. Ona je u ocimamog oca bila podobna da bude majka, a ja je sad uvek pitam da li je ona mislila da je on po dobar da bude dobar otac jer je imao bas dosta devojaka I uvek we hvalio time. Kao da je to dostignuce, mada drugih nije imao. Da se vratim na temu, ljudi su kompleksna bica i najvaznije, bica koja se menjaju. Njihov karakter i moral odredjuje toliko drugih faktora od broja partnera.

Silvester

pre 3 godine

Prevrnula sam ih mnogo. Baš mnogo. I kad prođem ulicom ovi talibani koji bi nevinu i dalje uzdišu. I da se ne lažemo ženili bi posle prve noći. I to je potpuno providno i očigledno. Ali eto, šta ćeš, sudba kleta, takve ne bih takla ni štapom.
(Hjh, 18. oktobar 2020 22:45)

Pa lepo si rekla, talibani, pravog muškarca u životu nisi imala. Muškarac koji drži do sebe, takve žene ne bi ni štapom takao. Ali ukusi su različiti, naćiće se i za tvoju vreću zakrpa.

Hulk

pre 3 godine

To mozda kod vas muskaraca. Ja sam sve prebolela
i vise mi nisu bitni. Bitan je samo onaj s kojim
sam trenutno.
(Aglaja, 18. oktobar 2020 19:05)
...

Da bitan do sledeceg i tako u krug...

ime

pre 3 godine

@undercover - kako ti je glupo poredjenje i glup argument. Ovde se ne radi o tome da oba pola rade sve isto, nego da je licemerno traziti partnera koji je bio sa veoma malim brojem partnera u proslosti ukoliko vi ne mozete isto da pruzite - u ovom slucaju, mnogi muskarci ocekuju odjednom sad nevinu ili neku koja je bila sa najvise 2 njih, dok oni iza sebe imaju trocifren broj. Uostalom, vi se ponasate kao da te nevine ili sa malim brojem bivsih partnera samo trce i cekaju vas takve - kako da ne lol. Takve uglavnom traze osobe sebi slicne.

Bane

pre 3 godine

Muskarac je setovan evulutivno da seje seme svuda i na svakom mestu, samo sto sada zbog vremena u kom zivimo ne mozes to bas tako da radis, mada malo ako se potrudis pokazes paznju sve skidaju gaće. To monogamija i tako to realno nije prirodno samo su neki monogamni jer su ili smotani ili im je to stresno pa kao ja sam veran, veran bi bio malo sutra da naleti na neku ribu koja bi mu dala odmah.
(Dodole, 18. oktobar 2020 22:12)

Ne mogu da tvrdim u ime većine, ali ja lično sam 4 puta odbio devojke koje su mi se otvoreno nudile. Znači ne jednom pa da kažeš da mi se nije svidela ili da sam istripovao da mi se nudila (kao što likovi umeju od običnog flerta ili puke ljubaznosti da razviju scenarija u glavi), znači ne, nisu bili znaci ili signali u pitanju već bukvalno otvorena ponuda. I da, za jednom od te četiri je muška populacija sekla vene, znači top. Kasnije je priznala mojoj sestri da sam jedini lik u njenom životu koji ju je glatko odbio i da još ne može da dođe sebi od toga da joj se to desilo sa nekim muškarcem.

Pavle

pre 3 godine

Svi muskarci bi hteli k***u u krevetu ali da je po mogucstvu imala jednog partnera pre njega. Pa kako prijatelju?
(suzi, 18. oktobar 2020 16:38)
Muskarac kad hoce k***u on nadje kurvu, al ne moze da zaspi pored nje.

Mila

pre 3 godine

@Ima toga jos

Prvi lik sa kojim sam bila da je imao kola je dosao bas kad sam se iselila iz zemlje, te domace sam ja vozala okolo. Nije mi bio problem, uvek su mi partneri bili vrsnjaci, momci iz drustva, skole, faksa, posla i generalno slicnih krugova. Studirala muski faks, radim sa muskarcima sada, imam dosta dobrih drugova i ni na kome ne lecim svoje komplekse niti sam ikada bila sa nekim da bi mi na bilo koji nacin poboljsao standard ili kvalitet zivota. Hemija, prijateljstvo, podrska i zabava, pa dokle klikne. Istina, zbog porodice sam imala taj luksuz da mi tudji kes ne treba, ali vecina mojih drugarica su izabrale momke iz sebi bliskih krugova, uglavnom jos na faksu. Mene je taj skromni gospodin sa faksa lagao i varao, otisla sam dalje. Gde vi onda stalno nalazite te zene koje se bacaju na kljuceve i sampanjac? I da li stvarno mislite da bi se muskarci manje "prodavali" da mogu? Gospodo, zivite u zemlji gde je trecina stanovnistva u vladajucoj partiji i nekome pricate o moralu i postenju. Nikad problem nije samo u jednoj strani.

Pavle

pre 3 godine

muskarci 8.4 zene 5.6. tako je na vecini istrazivanja. nego pitanje je sa kim su ti muskarci imali taj sex kad ga zene nisu imale.... jasno se vidi da jedni uvelicaju drugi umanje. jer broj treba da se krece otprilike istim
(rex, 18. oktobar 2020 13:38)

Kakva vam je to logika? Broj ne treba da bude isti, baš je tako kao što pokazuju istraživanja iz prostog razloga što muškarci ulaze u sex. odnose i sa osobama koje im se i ne sviđaju nešto, žene mnogo ređe. Mnogo je veći broj muškaraca koji bi sa svakom koja se nudi a manji broj žena se nudi svakom.
(Pera, 18. oktobar 2020 21:43)

Nema Pera mentalni kapacitet da razume ovu kontradiktornost koju si ti naveo, a koja je ocigledna.

iosonostefan

pre 3 godine

@Cica Zašto misliš da si trebala da eksperimentišeš? Meni lično je jako bitna prošlost. Ne dopadaju mi se današnji muško ženski odnosi. Odbio sam ni sam ne znam koliko devojaka(posao mi je takav da mi prilaze) zbog bunta i lošeg iskustva. Na prste jedne ruke mogu da izbrojim partnerke, a mogao sam da idem 100+ sigurno. I ne kajem se, i ovo što sam imao je dosta. Ukoliko bude neka sledeća to će biti to... Ukoliko ne bude ostadoh sam do kraja i ne smeta mi.

Sasa

pre 3 godine

skoro 80 ljudi na ovom portalu misle da zene nikad niko nije odbio, da UVEK dobiju decu prilikom razvoda, ne placaju racun u restoranu, i da su u podjednakoj opasnosti da ih napadne neko na putu do kuce.

E kamo srece da mi je zivot tako bajan kao sto muskarci zamisljaju.
(koji idito, 18. oktobar 2020 23:34)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu


Niti jednu dosad nisam upoznao koja je svojevoljno inicirala placanje racuna u restoranu, vec su se sve kroz osmeh pozivale iskljucivo na dzentlmenstvo druge strane. Iste one koje su se pozivale na samostalnost. Licemerne dame u pokusaju.

pex

pre 3 godine

Kao i za vecinu stvari,ljudi su povrsna bice koja su u srzi glupa i na kraju veoma neiskrena. Mislim da je i ovde to slucaj, vecina pokusava da se ubedi kako nije bitan broj partnera jer u datom trenutku nisu mogli da vide zasto je bitno,a posle bude kasno pa kao ajde sada tralala, nepitam, nije bitno i slicno. Kako je moguce da udjete sa nekime u brak "niste razgovarali o tome" kako je neko dole napisao? Potpuno je onda jasno zasto 65% brakova pukne, sto se razvlace deca iz razvedenih porodica i sto se dalje pravi ko zna koji broj patologija koje iz svega toga proizilaze. Sa moje tacke gledista kao muskarca, meni je jako bitno a iz visestrukih razloga. Kao prvo, moj zivot je u pitanju znaci da je dobar izbor partnera najbitnija stvar, mnogo bitnija cak i od obrazovanja ili posla kojim se bavite. Devojka, supruga ili koju god formu da vasa zajednica ima (npr majka dece) je neko ko mora biti pouzdan, stabilan i na prvom mestu moralan. Prvi filter morala je upravo broj partnera. Ljudi se ne menjaju, naprotiv, postaju samo ekstremniji kako stare. Nakon toga,odsudstvo svesti o polnim bolestima i rizikom je poseban fenomen medju komentatorima, valjda usled niskog medicinskog obrazovanja sto jos i mogu da razumem. Treca i najlogicnija stvar je ta da intimini odnosi ostavljaju trag na psihu i to je u nasoj ljudskoj prirodi. Menjanje partnera otupljuje coveka a takve zajednice se mnogo lakse raspadaju kada nema posebne veze izmedju ljudi. Nazalost, nema vise od 1500 karaktera

losmi

pre 3 godine

Do sada 19, biće ih još iako sam trenutno u vezi...promiskuitetan sam i to je to, kada god mi se ukaže šansa iskoristim je. Kod većine je tako, to je neki nagon kojem ne možeš da se odupreš iako znaš da bi trebalo, kao kada biste tražili od notornog alkoholičara da prestane da pije sam od sebe ili od narkomana da prestane da se drogira. Ljudi koji stupaju sa nama ovakvima u vezu treba da se nadaju svačemu, nije svaka od osoba sa visokim libidom takva ali većina jeste.

Homobalkanuse

pre 3 godine

A zenama kao ne smeta broj kod muskaraca? Imam nekoliko desetina rodjaka, prijatelja i poznanika koji su celu mladost proveli u momcenju. Sve sto su zaradili su potrosili na odecu, obucu, teretanu, parfeme, kola, izlaske, letovanja, satove, telefone,... a obrnuli su gomilu devojaka. Sad sa 30+ im je tesko da se ozene. Devojke prosto ne zele da se udaju za njih, jer su oni "nestabilni" zbog svojih nagona, ali i nedostatka obrazovanja, novca i ambicija. Oni sad imaju sansu samo kod nekih jako mladih koje uopste ne razmisljaju u tom pravcu, nego u naletu hormona zele da napune svoj ego sa neukrotivim pastuvom koga sve zele.

MataMuta

pre 3 godine

Posle prve bračne noći, kaže novopečeni suprug: Draga, koliko ja mogu da procenim, nisam ti prvi. A novopečena supruga će: Dragi, koliko ja mogu da procenim, nisi mi ni poslednji.

Miroslav

pre 3 godine

Ne znam ja nisam imao 20 godina odnose i to prilicno privlacno izgledam i maksimalno sam situiran
(Frizider, 18. oktobar 2020 17:17)

Samo da potvrdim ovaj komentar.
Isto pristojno izgledam i Živim sam, u svom stanu, pristojno izgledam, čak mi ni auto nije loš.
Odnose nisam imao, pa, 12 godina.
Koliko sam ih imao, morao bi da izračunam, ne više od 10.
I sad mi žao što taj broj nije veći.
A mogao je biti.
uf, previše biranja ne valja nikako.
Prava istina je da u mojim godinama ne žališ za prilikama kad si odbijen, mada ja nisam nikad, i to je greška, nego za prilikama koje si propustio iz straha od odbijanja.

Nikad nikoga nisam pitao koliko su ih imale pre mene, niti je mene ko pitao.
Čak ni bivšoj ženi, ni devojci posle nje nisam znao broj.
Niti mi je padalo na pamet da pitam.
Da budem iskren , sada sa preko 50god, mislim da je broj nebitan, ali bi voleo da je što veći.
I njen, i ne bi imao protiv da je i 50, 60.
Ako bi joj se svideo posle 60 partnera.

Miica

pre 3 godine

@ eldorado
Ima istine ali uzmi u obzir da ima dosta zena koje su imale zvanicno samo dva do tri momka, ozbiljne veze znaci i udale se za tog drugog treceg , a imale su dosta avantura sa strane, varale, narocito puno letnjih avantura i sl. Za to cesto ljudi ne znaju jer se desilo negde van mesta gde zive i misle da je ta zena cista, da je " postena" , da nije promiskuitetna . Takodje imas zene koje su bile sa npr 10 tak muskaraca od kojih su 2-3 bile ozbiljne veze od po 3 godine , a ostale bile pokusaji veza- tipa upoznaju decka , udju u vezu budu dva tri meseca u njoj i decko odjednom pocne da se ne javlja ,izbrise je ili je prevari pa ona raskine. Nikad kad udjes u vezu ne mozes da znas koliko ce to da traje jer nisi sam u njoj zavisi i od druge osobe. I tako imas nekoliko promasaja, i dodjes do broja 10 npr. Ne mislim da je takva devojka losija od one prve opisane, cak naprotiv postenija je i iskrenija ali prosto nije imala srece. Znam devojke koje su tako imale vise od 10 momaka, a sasvim su dobre devojke, a isto tako znam bas puno devojaka koje su zvanicno na broju 2 ili 3 , a imale su × 10 , 20 seksualnih partnera, i takve iz mog iskustva najvise moralisu. Neke od njih su bile i u tajnim vezama sa ozenjenima, verenim , a to kriju ko zmija noge i niko to ne zna narocito ne " muz rogonja" . Muz misli da joj je prvi - drugi - treci i on zadovoljan. Zato su ovakve teme glupost i malo sta zaista govore o realnosti. Ja sam se udala za prvog u mojoj 23 godinu , onda smo se razveli posle 7 godina jer je on poceo da svrlja , zatim sam imala dve veze od po 2 godine i za sledeceg sam se udala i imamo dvoje dece. 9 godina srecnog braka za sad. Nikad nisam imala paralelnu vezu ili avanturu sa strane .

Milana

pre 3 godine

@ undercover
Pa ko tebi brani da odbijes neku zenu?Jel ti brani ko? Ti si ustvari ljut sto vama zene ne prilaze pa i nemas priliku da ih odbijes? A koja je sansa da prosecan muskarac odbije prosecnu zenu? Mala reci cu ti ( osim ako im je bas bas gabor a i tad mnogi pristaju da bi dobili sex) jer muskarci idu logikom daj sta das. Laki ste, i to je glavni problem . Zasto bi ja prisla muskarcu ako znam da ce vrv da me prihvati jer ide logikom daj sta das. Zelim da me neko prihvati jer mu se dopadam a ne zato sto nema nikog drugog na vidiku. Zato zene i ne prilaze jer ne zele da budu nekom igracka. Kada budete odbijali kao sto to i zene rade onda se mozda i promeni situacija. Laki ste.

Stefan

pre 3 godine

Sve je to relativno,ne tako davno su se devojke udavale za 17,18 godina i drustvo je bilo drugacije naravno da je tada vecina devojaka ulazilo u brak nevino,ali ne mozete ocekivati u sadasnjem drustvu kada se zene udaju u proseku 27,28 da budu nevine.
Realno maksimano do 5,6 seks partnera je sasvim dovoljno....

samo_kazem

pre 3 godine

@sevap je
Ma vazi :) Dok bi ovaj prvi uveliko zaveo zenu i odveo je u krevet, ovaj drugi bi skupljao hrabrosti da joj pridje i bilo sta kaze, da bi na kraju ( ukoliko bi uopste prisao ) izgovorio nesto tupavo i bio odbijen. Ovo ne govorim radi omalovazavanja neiskusnih muskaraca ( svako je bio takav na pocetku ) vec zato sto imam prijatelje koji se nalaze na obe strane te price ( jedan je preiskusan, a drugi neiskusan ).

@Nale
Gospodjo, kako mozete da znate da li sam ja vredan ili lenj covek po osnovu naseg prvog susreta? Ja pricam o ljudima koji se ocigledno ne znaju, recimo da izadjem u neki pub ili klub, garantujem da ce zene jedino obratiti paznju na moj fizicki izgled ( ako uopste i obrate paznju ) i sigurno se nece isto vece raspitivati o tome da li sam ja vredan, posten itd. To su osobine koje svakog dobrog muskarca moraju da krase, ali da biste vi dosli do toga da li muskarac poseduje te osobine ili ne, morate prvo da ga upoznate..?

bm

pre 3 godine

Ja jednom probala da izbrojim, taman dodjem do neke cifre, pa se setim, jao ovog sam zaboravila.
(Tanja, 18. oktobar 2020 18:47)

I ja isto, ne znam da li je 11 ili 12, pa mi onda padne na pamet šta ako sam još nekog zaturila. Zato računam da ih je između 10 i 15. Jbg, zaboravna sam, moram da zaokružujem.
(Lea, 18. oktobar 2020 23:15

Da takvih nema, žurke i pijanke bi bile dosadne. Samo nek vas ima što više, takve najviše volim

Ajme zivote

pre 3 godine

Prevrnula sam ih mnogo. Baš mnogo. I kad prođem ulicom ovi talibani koji bi nevinu i dalje uzdišu. I da se ne lažemo ženili bi posle prve noći. I to je potpuno providno i očigledno. Ali eto, šta ćeš, sudba kleta, takve ne bih takla ni štapom.
(Hjh, 18. oktobar 2020 22:45)

Sjajan primer homobalkanuše! Sve sto se zaradi se spuca u izgled kako bi se odrzala atraktivnost, ego na maksimumu, izlasci, provodi, zurke, kombinacije, igrice, varanja, dostupna samo odredjenoj grupi muskaraca, one "ispod sebe" odbija pod izgovorom ravnopravnosti i naziva "talibanima" a ovima iznad se predaje zbog "ljubavi",... Umesto da pronadje nekog "spram sebe", znaci nekog manekena i sa slicnim stavom, ona ce pre nekog "stabilnog".

rex

pre 3 godine

ako ces zenu da trazis koja ima 30 godina, nije realno da ista ocekujes.... to je 10ak solidnih godina sexanja. ako ti je bitno to, a generalno trebalo bi ukoliko nisi beskicmenjak, onda se zenis sa 27-8 curom koju si nasao da je nevina u 22-23, sto je retko al se da nac

Daimonion

pre 3 godine

@Hjh

Bolje Platona da si citala nego sto si prevrtala, pa ti sada trebaju snaga Titana i volja Sokrata, ako naidje iskusenje! Ali, nisam osetljiv na brojeve, a Platon se da prepricati i istumaciti, a i pretumaciti :)))

Bravo

pre 3 godine

Ajmo minusi, 18. oktobar 2020 17:09

Bravo druze, ne znam sto se ovo ne svidja ljudima, ja imam solidna primanja, nisam bogatas, imam svoj stan u Beogradu, 1000evra platu, znam sam da spremam, kuvam, perem, vozim dobar auto zbog sebe, treniram, visok sam i oduvek sam bio privlacan devojkama. Nije ovo neka reklama za mene zaista je tako, mozda sam u zabludi da sam privlacan ali ajde da bude da jesam, to se vidi jos od skole pa na dalje. Teze je meni da dodjem do provoda nego jednoj najprosecnijoj i najobocnijoj zeni koja nista nije uradila ni privatno ni intelektualno ni na svom izgledu. Ona jednostavno moze da kaze ajde i imace gomilu njih (verovatno ne onih koje bi zelela ali imace). Poenta je da je zenama za avanturu 10x lakse nego nama. Mada me to ni ne zanima, poenta je da cesto takve ili na zavrse nigde ili budu razvedene sa decom i dalje ih niko nece i tako dalje...zao mi je sto je to tako, ne likujem ni nad cijom pricom i zivotom. Jednostavno niko ne zeli da mu supruga i majka deteta bude neka koju je svako menjao. Pa zamisli upoznam devojku prelepa, pametna a kasnije izvalim da je bila promiskuitetna, zeleo sam u srcu ozbiljnu veze i jedva presekao. Kada mi je rekla i da je trojku imala sa 2 lika, auuuu pa jel to treba da mi kroz glavu prolazi do cega je dosla. Da to bude majka moje dece, neko zbog koga bih ginuo i slicno. Inace sam jako lojalan pa mi tako nesto ne ide. Kulturno sam nasao nacin da se razidjemo ali zaista bih takve preskocio za bilo sta ozbiljno.

Frojd

pre 3 godine

@Tanja

Vi ste izneli brojku pred sirokim auditorijumom, ne vidim sta je problem pred tim jednim/jednom! Sa druge strane, posto biste osobu koja bi Vas pitala navedeno pitanje uljudno otpratili iz zivota - svi srecni.Tacno se uklapate u ono sto sam rekao!

micina tetka

pre 3 godine

Ja onom koji je bio drugi rekla da je drugi a on mi nije poverovao, kaže sve to uvek kažete... I ja shvatim da sam 32-ga odokativno :-) Bilo davno ali po komentarima je aktuelno i dalje. Pretpostavljam da za svaku deceniju povećavamo za 1, malo glupo npr sa 40 a on i dalje drugi?

Marijana

pre 3 godine

Ako već na početku su trzavice sa nekim, koja je poenta da ideš u krevet sa tom osobom, mnogi to predvide i lažu sebe, kao otkriće nešto tamo. Lažu kad kažu da krevet reši štošta, ne reši, samo na kratko zatrpa problem, koji posle pukne. Tako da mislim da plitki ljudi, koji usput imaju neki poremećaj ličnosti, promene dosta, a ovi normalni, sa malo pameti ne srljaju kao muve bez glave. Mislim da je to problem kod ljudi.

Ja

pre 3 godine

@Ima toga jos
Zivim na tom zapadu. I ovde, kao i svuda uostalom, zene itekako gledaju i izgled i materijalno stanje, i obrazovanost. Sve. Naravno, koja je u poziciji da birka. Ne videh jos neprivlacnu zenu pored uspesnog muskarca. Lako je ovde zenu odvuci u krevet. Samosvesne su, generalno obrazovanije od srpskih, ne zamaraju se sta ce zaboga komsije i rodjaci reci. Zaista. Isto kao sto ti je ta lako usla u krevet, jos ce lakse iz njega izaci. Postaje joj dosadno, ti takav, ili prosto nije joj u planu veza. Neces je ti lako vezati, a o braku sa tobom ce tek detaljno da razmisli.
Volela bih da mnogi, koji misle da se sa zenama sa zapada lakse moze, zaista jednu i ozene, da bi shvatili koje su prednosti i mane. Da, one zaradjuju, placaju sebi svoje prohteve, putuju cesto, prosto tako su odgajane, ali nisu lude za kucom, za kuvanjem, odlazu radjanje dece, ne tolerisu ondasnje tipicne balkanske gluposti, kao vikanje, lenstvovanje, drugare, izlaske, samar je zakonom kaznjiv. Itekako ocekuju od muza pomoc u kuci i oko deteta, muzevi najnormalnije kuvaju, koliko cesyo i zene, neki cesce, i uzimaju neku vrstu roditeljskog odsustva da podele ravnopravno sa majkom deteta to vreme dok dete ne stasa za vrtic. Mislis da bi izdrzao? Mnogi ne bi. Tipicna porodica je ovde majka i dete. Puno razvoda. Alimentacije ne kasne. Drugaciji odgoj dece. Drugi svet. Samo deluje da je trava zelenija u drugom dvoristu. Treba ziveti ovde i to iskusiti. Laka noc.

Mare

pre 3 godine

@ima toga jos - bukvalno nije se desilo! To da zene idu samo kod onog koji ih vodi na egzoticne destinacije je smesno i da zavrsavaju fax tako sto spavaju s asistentom isto tako. Ako gledas kako ziv e starlete tvoj problem. Ima zena i mimo splavova i rijalitija. Ne kazem da su sve divne, ali nije ni da su sve glupe i sponzoruse. Evo ja imam i dobar auto i budu mi kljucevi na stolu, pa me niko ne spopada. Upoznavao sam zene kao i svi, zapocnemo pricu pa ili ima hemije ili je nema. To su samo izgovori i to losi.

holivudski frizer

pre 3 godine

svi su slagali ! Muškarci su imali 84 partnera a zene 58 ! A mozda je bilo i obrnuto. 5,8 neka obese mačku o repić !

smoke

pre 3 godine

(Vuk iz Panceva., 18. oktobar 2020 21:44)

Ni meni to nikad nije bilo jasno. Umesto da se radujes izgovoru za sto vise seksa,
ti trazis neku izucenu kojoj verovatno neces biti dobar.

Dejan

pre 3 godine

Secam se, neke 94. ja se dovatim sa jednom zgodnom novinarkom.
I pokrenemo temu brojki. Meni je ona tad bila tu negde oko 50-te a ja njoj 107.
Doduše, starija je od mene 6 godina. Verujem da sam je posle 26 godina prestigao sa cifrom al kako je bila luda, nisam siguran.

Miki

pre 3 godine

Nezgodno pitanje za ovo moderno je...ko doba. Retko da se neko zadrzao na proseku oko 5 min do 10 partnera pre braka. Zaboravili ste da napravite i podtabelu koliko je puta sa istim partnerom/kom? Jel se i to racuna? Jer ako je zenska bila sa jednim decakom koji je bio uporan decko i nije gubio vreme? Mislim da ko o ovome racuna da ne racuna vec da nadje iglu tj nevino devojce pa nek se zeni sto pre.

Bane

pre 3 godine

Strasno. Kada kupuju polovan auto, teraju kod majstora, kucaju sasiju na strane sajtove, vade listinge iz ovlascenih servisa, sve samo da bi saznali koliko je presao, i ne samo to nego i kako je odrzavan....a ovamo ih kao kod zene nista ne zanima.

To nije istina, sto jedna zana ovde rece iz necijeg prethodnog bilo sexualnog ili emotivnog zivota moze dosta zakljucaka da se izvuce o toj osobi.

Ne mora to nuzno biti samo broj vec i sa kim je bila, da li su ok likovi, kako su te veze izgledale, jesu li bile veze ili kombinacije i sl. Nekada se u mladosti i pogresi ali to onda bude usamljen slucaj i sl.

Ja licno ne pitam nikada, kao sto preprodavca polovnih vozila nikada ne pitam koliko je auto presao, jednostavno imam dovoljno iskustva da vrlo brzo vidim sa cim imam posla.

Lea

pre 3 godine

Ja jednom probala da izbrojim, taman dodjem do neke cifre, pa se setim, jao ovog sam zaboravila.
(Tanja, 18. oktobar 2020 18:47)

I ja isto, ne znam da li je 11 ili 12, pa mi onda padne na pamet šta ako sam još nekog zaturila. Zato računam da ih je između 10 i 15. Jbg, zaboravna sam, moram da zaokružujem.

Eldorado

pre 3 godine

zar je bitan broj? uostalom, svi lazu.
posle odredjenog broja covek prestane da broji i ostaje samo uzivanje i zadovoljstvo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ja, 18. oktobar 2020 14:03)

Nije bitan u smislu ljubomore i kontrole, već radi neke sigurnosti. Promiskuitetni ljudi se rizično ponašaju, šansa da prenesu polno prenosivu bolest nije mala. Dalje, ljudi koji ne mogu da kontrolišu svoj nagon, već se ponašaju kao mačke u teranju nikako nisu osobe na koje se možete osloniti. Kod većine će nagon ponovo proraditi nakon određenog perioda, a STD danas itekako vrebaju.
Možda ću zvučati grubo, ali nikome ne treba "prostitutka volonterka" - bilo muška, bilo ženska.

undercover

pre 3 godine

skoro 80 ljudi na ovom portalu misle da zene nikad niko nije odbio, da UVEK dobiju decu prilikom razvoda, ne placaju racun u restoranu, i da su u podjednakoj opasnosti da ih napadne neko na putu do kuce.

E kamo srece da mi je zivot tako bajan kao sto muskarci zamisljaju.
(koji idito, 18. oktobar 2020 23:34)

pa kod nas zene niko ne odbija zato sto kod nas za razliku od zapada zene ne prilaze,racun u restoranu placaju jedino ako su same bez muskog drustva,i osim u retkim slucajevima uvek dobijaju decu nakon razvoda.

koji idito

pre 3 godine

E ne moze tako. Ili mogu oba pola ili ne mogu oba. Sve sto na sebe primjenite, primjenite i na druge.
(WTF, 18. oktobar 2020 19:00)

Pa jel to znaci da mogu i žene da pocnu da prilaze i budu odbijane od strane muškaraca? Ili da one nekad otprate muškarca kući, šta fali kad može jedan pol može i drugi. Ili da i muškarci nakon razvoda dobiju decu. Nase žene ostale zaglavljane između patrijarhalnih i modernih shvatanja pa i iz jednog i drugog sistema zadržale samo privilegije a ove stvari koje im ne idu na ruku ignorišu.

Kad treba same da priđu muškarcu onda su u fazonu "ne ja sam dama i ne prilazim". Kad treba da plate račun u restoranu onda "osnovni red je da muškarci plate". E al kad su pitanju broj partnera u njihovim životima, obaveze e onda su one "jake žene koje znaju šta hoće".
(undercover, 18. oktobar 2020 20:08)

skoro 80 ljudi na ovom portalu misle da zene nikad niko nije odbio, da UVEK dobiju decu prilikom razvoda, ne placaju racun u restoranu, i da su u podjednakoj opasnosti da ih napadne neko na putu do kuce.

E kamo srece da mi je zivot tako bajan kao sto muskarci zamisljaju.

sevap je

pre 3 godine

Na kraju, evo jedno pitanje za zene koje citaju ovo - kome biste pre dali, zenskarosu ili nevinom, neiskusnom i pomalo smotanom coveku?
(samo_kazem, 18. oktobar 2020 19:30)

Obojici

Ima toga jos

pre 3 godine

@(Mila, 18. oktobar 2020 15:16) Na zapadu su musko-zenski odnosi drugaciji nego kod nas. Tamo se bude sa onim ko te privlaci i ko ti se dopada, pa otuda i tolika opustenost. Kod nas je sve to nekako stegnuto i kruto. Devojke obicno gledaju neki interes (da su "navatale" baju sa novcem, ugledom, starijeg, sportistu, pevaca, zavodnika, mangupa, asistenta sa fakulteta, decka koji ima bolji auto na cemu ce drugarice da joj zavide, decka koji ce da kupuje poklone ili vodi na letovanja/zimovanja,...). Kako da se oseca neki momak kada zna da mu je potencijalna supruga kao studentkinja spavala sa asistentom da bi polozila ispit? Ili sa nekim sportistom koji je kao mladji bio u trendu samo zato sto su novine pisale o njemu, a danas je ispusena mustikla i jedva krpi kraj sa krajem? Ili sa strancem sa kojim bi mogla da resi sve svoje probleme? I sad se on pojavljuje na kraju, kao poslednja rupa na svirali... Koliko li sam samo puta bio svedok da momak stavi kljuc od auta na sto ili da poruci flasu skupog pica, pa mu devojke same prilaze i same se nude... Prosto niste realne. Kao da imate neku gumicu koja vam nakon 30-e godine izbrise sve one emocije koje ste sejale onako kako vam je odgovaralo, i da ste se sad malo uozbiljile i sazrele, pa se pravite kao da se nista nije desavalo, muskarci vam krivi..

Dodole

pre 3 godine

Muskarac je setovan evulutivno da seje seme svuda i na svakom mestu, samo sto sada zbog vremena u kom zivimo ne mozes to bas tako da radis, mada malo ako se potrudis pokazes paznju sve skidaju gaće. To monogamija i tako to realno nije prirodno samo su neki monogamni jer su ili smotani ili im je to stresno pa kao ja sam veran, veran bi bio malo sutra da naleti na neku ribu koja bi mu dala odmah.

Pedja 1964

pre 3 godine

Da parafraziram Konfučija: kad su ga pitali o razlici, zašto muškarce koji imaju više žena ne zovu pogrdnim imenima, a žene da, odgovorio im je da ključ koji otvara više brava je dobar ključ, dok brava kuju otvaraju više ključeva je loša brava. U prevodu majka priroda nas je napravila drugačije i kod nje ne važi neoliberalni korektnost.

Hjh

pre 3 godine

Prevrnula sam ih mnogo. Baš mnogo. I kad prođem ulicom ovi talibani koji bi nevinu i dalje uzdišu. I da se ne lažemo ženili bi posle prve noći. I to je potpuno providno i očigledno. Ali eto, šta ćeš, sudba kleta, takve ne bih takla ni štapom.

verovali ili ne

pre 3 godine

Štrudla, 18. oktobar 2020 14:14)
sve je to ok... ali razmisli. imao si "desetak devojaka", super... ali jedna ti je bila prva! šta ako si ti sadašnoj devojci "prvi" od njenih "desetak"!??
sve najbolje

Nale

pre 3 godine

@samo_kazem
Vrednost muskarca zenama se ogleda u tome da je vredan, postuje, zastitnicki nastrojen i da nece pohebati sve sto mu se ponudi. Slicno kao kod zena zapravo.
To sto jedni i drugi (i zene i muski) pokusavate da prodate svoje slabosti i ocajnicke navike drugima kao pozeljne - pravi muskarci, ALI PRAVi mogu samo zesce da se nasmeju. Mozda nekom zvuci prepotentno, ali poznajem dovoljno kvalitetnih jos od rane mladosti, da znam da ne moram da zavrsim sa nekim od takvih mizerija kakve opisujes. To sto vas devojke/momci pohebu u prolazu i nije za hvalu, znaci da ne vredite vise.
Ko voli tako, nek izvoli.. ali kvalitet znaci nesto drugo.

Vuk iz Panceva.

pre 3 godine

Zašto bi više voleo da imam ženu koju su peglala dvojica a ne koju nije niko?
U čemu je prednost?
iskustvo?
Pa valjda će samnom steći iskustvo! Gluposti,kao da neko preferira auto koji je imao dva vlasnika u odnosu na nov..

Pera

pre 3 godine

muskarci 8.4 zene 5.6. tako je na vecini istrazivanja. nego pitanje je sa kim su ti muskarci imali taj sex kad ga zene nisu imale.... jasno se vidi da jedni uvelicaju drugi umanje. jer broj treba da se krece otprilike istim
(rex, 18. oktobar 2020 13:38)

Kakva vam je to logika? Broj ne treba da bude isti, baš je tako kao što pokazuju istraživanja iz prostog razloga što muškarci ulaze u sex. odnose i sa osobama koje im se i ne sviđaju nešto, žene mnogo ređe. Mnogo je veći broj muškaraca koji bi sa svakom koja se nudi a manji broj žena se nudi svakom.

mamakoka

pre 3 godine

Kao i za ostalo u zivotu i za ovakve stvari je potrebno iskustvo. Po mom misljenju muskarci kojima je to bitno su teskog karaktera ,iskompleksirani I pre svega zatucani. Ova tema je podjednako bez veze kao i rasprava na temu nevinosti u kasnijim godinama. Nismo svi isti,nije nam isti libido. Zaista je tesko biti singl i nevin kad izgledas ko avion. A ponekad ni izgled ne znaci ništa kad si supalj iznutra. Mislim da treba da budemo bolji i tolerantniji ljudi pre svega. Samo te brojke treba da nas interesuju. Da dodam da mi je broj partnera 1 da ne mislite da ovako pricam da bi se opravdala ;)

Trt

pre 3 godine

@ Bilo bi zanimljivo gledati reakciju na odgovor "pojma nemam, ko će još i da ih broji, probala sam, uvek nekog zaboravim". A što pitas m?

Jeftin pokusaj da ispadnes pametna ;)

Back in Black

pre 3 godine

Razgovaraju verenica, ljubavnica i domaćica o seksu, pa se dogovore da obuku crnu kožnu seksi odeću i tako iznenade svaka svog partnera, a kada se sastanu ponovo da kažu kako je bilo. Nakon nekoliko dana sastanu se ponovo.
Verenica: - Jao, kad me je video rekao je: ženim te odmah i navalio!
Ljubavnica: - Otišla sam u kancelariju, razgrnula mantil i kad me je video, prestao je da radi i navalio.
Domaćica: - Ja obukla sve crno seksi, stojim pored vratima, a muž otvori vrata, gleda i kaže: ''Betmene, šta je za večeru?

Tanja

pre 3 godine

@Frojd: vidite, sklona sam da se složim.s vama, iako sam do sada potpuno drugačije gledala na celu problematiku. Bilo bi zanimljivo gledati reakciju na odgovor "pojma nemam, ko će još i da ih broji, probala sam, uvek nekog zaboravim". A što pitas m?

:)))

majstor

pre 3 godine

Ja uvek slazem, kazem dragi pre tebe je bilo 4,nekad budem poluiskrena pa kazem 7,istina je da je bilo 14.. Ono 4 lako progutaju, uz svo klimanje glavom. Na 7 vec dizu obrve i kao pa ok je... Mora se malo lagati, takva su vremena dosla. Inace imam 45 god
(gaga, 18. oktobar 2020 13:27)

Sta bre 14 ? Sa 45 god ? Aaauuu nesto onda nije u redu s mnom. Ja ne lazem...ja samo nikad necu da kazem pravi broj :)

Darko

pre 3 godine

Meni sad u glavi samo racuni, posao i troskovi, vise nemam ni pamcenje ni volju a jos malo ni zelju. Bas glupo vreme, a nekad se lepo zivelo :)

Adriano_Galliani

pre 3 godine

To mozda kod vas muskaraca. Ja sam sve prebolela
i vise mi nisu bitni. Bitan je samo onaj s kojim
sam trenutno.
(Aglaja, 18. oktobar 2020 19:05)

Ne, tebi si bitna samo ti sama sebi, zato ti ljubav nema ideju i dimenziju prošlosti i budućnosti već samo nagon za preživljavanje.

Zaboravih da dodam - taj momenat kada se zaljubite u nekog novog iako još uvek volite neku staru ideju i sećanje je veličanstven.

U tom trenutku unapred oprastate sve "grehove" koje je skrivila.

undercover

pre 3 godine

E ne moze tako. Ili mogu oba pola ili ne mogu oba. Sve sto na sebe primjenite, primjenite i na druge.
(WTF, 18. oktobar 2020 19:00)

Pa jel to znaci da mogu i žene da pocnu da prilaze i budu odbijane od strane muškaraca? Ili da one nekad otprate muškarca kući, šta fali kad može jedan pol može i drugi. Ili da i muškarci nakon razvoda dobiju decu. Nase žene ostale zaglavljane između patrijarhalnih i modernih shvatanja pa i iz jednog i drugog sistema zadržale samo privilegije a ove stvari koje im ne idu na ruku ignorišu.

Kad treba same da priđu muškarcu onda su u fazonu "ne ja sam dama i ne prilazim". Kad treba da plate račun u restoranu onda "osnovni red je da muškarci plate". E al kad su pitanju broj partnera u njihovim životima, obaveze e onda su one "jake žene koje znaju šta hoće".

fdvfddv

pre 3 godine

To mozda kod vas muskaraca. Ja sam sve prebolela i vise mi nisu bitni. Bitan je samo onaj s kojim sam trenutno.
(Aglaja, 18. oktobar 2020 19:05)

Bitno je svima, devojke sa povećanjem broja partnera se teže i teže vežu, i kao što su lako ulazile u veze, tako lako i izlaze iz veza i brakova, da je to tako vidimo svuda oko nas..tek će se to osetiti na budućim generacijam, biće kao što je sada u Afroameričkim zajednicama u USA, žene sa više dece, od različitih očeva, a muškaraca nigde na vidiku...

WTF

pre 3 godine

Koji primitivizam i seksizam u komentarima. Muskarci mogu da budu "iskusni" i da budu sa mnogo zena, a zene ne mogu? E ne moze tako. Ili mogu oba pola ili ne mogu oba, ne mozete jednim doopetom na 2 stolice. Sve sto na sebe primjenite, primjenite i na druge.

veruj mi

pre 3 godine

Idealno bi bilo da je nevina (za brak), a do 3-4 je ok. Veoma sam inteligentan i znam da izvucem iz ljudi sta god hocu. Zbog velikih brojki dve sam napustio. Najsmesniji su mi ovi sto kazu da nije bitan broj, a broj mnogo govori o karakteru.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 18. oktobar 2020 19:10)

Druže, čim tvrdiš da si veoma inteligentan, dokazuješ da u stvari nisi.

prezimenaić aparedajemgrcima

pre 3 godine

sedimo tako ja i ljubav i čitamo tekst.Kažem ja njoj :"ti si meni deveta"( bila te godine).Ona odgovara :"ti si meni drugi(bio tog dana).

Mantis

pre 3 godine

To mozda kod vas muskaraca. Ja sam sve prebolela
i vise mi nisu bitni. Bitan je samo onaj s kojim
sam trenutno.
(Aglaja, 18. oktobar 2020 19:05)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bravo, upravo to je rekla i Lindsay Lohan,
poslije 84-eg.
Mnogo ljepša i poznatija od nje, Hedy Lamarr
nanizala ih je samo ~ 49.

samo_kazem

pre 3 godine

Na neki nacin broj i jeste bitan. Vrednost zene se ogleda u tome da ne moze bas svaki muskarac da je ima, sto znaci da drzi do sebe. Vrednost muskarca se ogleda u tome koliko zena zeli da bude s njim. Manite feminizam, jednakost itd ali zena koja je imala trocifren broj partnera nikad nece biti isto kao i muskarac koji je bio sa trocifrenim brojem zena. Na kraju, evo jedno pitanje za zene koje citaju ovo - kome biste pre dali, zenskarosu ili nevinom, neiskusnom i pomalo smotanom coveku?

Marko

pre 3 godine

Idealno bi bilo da je nevina (za brak), a do 3-4 je ok. Veoma sam inteligentan i znam da izvucem iz ljudi sta god hocu. Zbog velikih brojki dve sam napustio. Najsmesniji su mi ovi sto kazu da nije bitan broj, a broj mnogo govori o karakteru.

Aglaja

pre 3 godine

@Adriano_Galliani, 18. oktobar 2020 17:41

To mozda kod vas muskaraca. Ja sam sve prebolela i vise mi nisu bitni. Bitan je samo onaj s kojim sam trenutno.

sava

pre 3 godine

Nikad nisam razumeo partnere koji pitaju i razgovaraju o prošlosti partnera..To definitivno ubija sve !!! Ukoliko imaš izgrađen stav i samopouzdanje onda te takve teme uopšte ne iterusuju...

brainstorm

pre 3 godine

u suštini nebitno je jer niko neće reći istinit broj prethodnih partnera svom potencijalno novom partneru ili partnerki. Bitno je da jedno drugom budete poslednji partner i uživate obostrano u tome. Hvala

Cica

pre 3 godine

Imala vezu od 4 god i vezu od 7 god, sa svojim sadasnjim muzem. Prosto, tako se desilo. Ali, mom muzu, ponekad padne na pamet, da bih mogla da ga prevarim, posle 13 god braka, jer sam imala mali broj partnera.
Mada, ponekad pomislim da sam stvarno mogla malo vise da eksperimentisem dok sam bila mladja. Sada imam 43 god i ovakva je statistikama sa skoro svim mojim drugaricama. Max 4 partnera....takvo je vreme bilo.

zasto

pre 3 godine

u suštini nebitno je jer niko neće reći istinit broj prethodnih partnera svom potencijalno novom partneru ili partnerki. Bitno je da jedno drugom budete poslednji partner i uživate obostrano u tome. Hvala
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (brainstorm, 18. oktobar 2020 18:19)

kakvo glupo razmisljanje. zasto ne bi rekli istinit broj? iz tvog stava proizilazi da si lazov.

olo

pre 3 godine

Moj pogled je da ako je partnerka bila samo nemi posmatrač tog odnosa i ležala dok se dešava akcija i jedan je previše. Ako je naučila da uziva, radi razne stvari, eksperimentisali itd brojno stanje nije bitno. Kome treba krpa u krevetu?
Mislim da isto važi za oba pola

Frojd

pre 3 godine

Pitanje:"Koliko si ih imala?" je dosta dobro.Druga strana ima tri mogucnosti: 1) da odbije da odgovori, cime pokazuje da je sklona da negira pravo drugoj strani, cak, i da pita nesto, sto dovoljno govori o karakteru, a ,pri tome, uvek neko zna - najbolja drugarica, pa se, takodje, pokazuje da druga strana zna manje o svom partneru nego neko ko i nije deo veze.Ovo je dobar znak za obe strane da nisu jedno za drugo 2) da slaze.Laganje vec na pocetku je dobar znak da strane nisu jedna za drugu 3) da kaze istinu.Sada je sve na onome ko je pitao, pa ako nije zadovoljan odgovorom, onda je i dobro sto dolazi do raskida.Dakle, odlicno pitanje za test karaktera i karaktera veze

Tanja

pre 3 godine

Ja jednom probala da izbrojim, taman dodjem do neke cifre, pa se setim, jao ovog sam zaboravila. Zato sam se manula ćorava posla. Mislim izmedju 30 i 50. Nijedan me nije pitao a koliko si ih imala do sad, niti se sećam uopšte bilo koga koga je tako nešto interesovalo. Taj koji bi me pitao bio bi uljudno ispraćen iz mog života bez kafu da popijemo.

Nina

pre 3 godine

Meni nikad nije bilo jasno sta se tacno racuna.
Da li se racuna samo penetrativni seks, koji god, ili se racuna i ako je postojao samo oralni seks bez penetracije?
Takodje, bezveze mi je izostavljanje nekog sa kim smo bili u vezi odredjeni period a nikad nismo stigli do seksa, npr. kad smo bili mladji jer ta veza moze biti znacajna u emotivnom smislu vise od nekog povrsnog odnosa u kom je bilo seksa.
(Kako vi racunate?, 18. oktobar 2020 14:07)

Svaki seks se racuna, zato se i zove seks... oralni, vaginalni, analni...

Sto se emotivnih partnera tice, bez ili sa odnosima, ako je prica zavrsena to me posebno i ne zanima, normalno je da ljudi traze ljubav i da imaju emocije. Naravno, ako neko ima patolosku potrebu da non stop bude sa nekim u vezi i to sve uvek budu neke nazvi fatalne veze, onda ti je jasno da je osoba emotivno nezrela (ili ima neki jos veci problem).
S druge strane, odbojno mi je kad muskarac (mislim i zena, nego eto ne zanimaju me zene) ima previse seksualnih partnerki, naravno u skladu sa godinama i sa time da li su u pitanju veze ili avanture, jer ako je uletao non stop iz veze u vezu, to je onda ovo sto sam gore napisala, a ako je sklon avanturama, 99% ce da te vara (procitaj komentar od "Nekad gradska faca") ...
Naravno, bitno je sta ti zelis, ja npr nisam nikad bila za avanture, tako da me emotivno nezreli tipovi kao i ovi serijski jeb*** ne privlace ni mrvicu, zato mi je broj bitan, moze se dosta toga saznati o nekome na osnovu proslih odnosa.

DonJuan

pre 3 godine

Ne pitam za prethodne, niti sam ikad, jer kako mogu znati da je iskren odgovor. Dovoljan mi je dokaz da se zadrzao kraj mene, a nije kod njih.
(pokahontas, 18. oktobar 2020 16:56)

Tako ce i sledecoj biti dovoljan dokaz da se zadrzao kraj nje (izvesno vreme), a ne kod tebe hahahahahahaha

Adriano_Galliani

pre 3 godine

Ovo je veoma bitno kada se prvi put zaljubite. U tom trenutku ta osoba vam je bitnija od roditelja i od sopstvenog života i ona mora biti savršena.

Kasnije, zaljubite se još većim intezitetom ali prihvatate da niko nije savršen pa ni vi a to ne mora biti ni ta osoba i ovakve stvari su nebitne.

Jedino što ovu prvu nikad ne prebolite.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Kao 3 je idealno,a? I to u stilu namazanih šankoderki: " Znaš, prvi me je silovao, drugom sam dala posle 5 godina zabavljanja, ti si mi treći ! "

Ajmo minusi

pre 3 godine

Iskreno, zeleo bih da mi je potencijalna supruga imala sto manje partnera. Taj broj dovoljno govori o kakvoj se osobi zapravo radi. Prosto, nije mi materijal za brak, nego sinonim za provod. Zenama je lako da se igraju sa ciframa i sa momcima, zato sto dok su mlade, one su jako pozeljne, i mogu da promene gomilu partnera na nedeljnom nivou. A da ne pricam sta sve mogu da prebace preko ledja do udaje. Nije im potrebno puno, samo da se krecu u muskom drustvu, malo flertuju, i vec pocnu muskarci da im se udvaraju, a one donose odluku kuda ce to voditi. Ili u izlasku, dovoljno je da skrate suknju i prodube dekolte i vec imaju 15 udvaraca. Prosto im se svi udvaraju, mladji, stariji, ozenjeni, razvedeni, stranci, uspesni, imucni, sportski gradjeni, sportisti, muzicari,.... Ako se one predaju vecini njih, to govori koliko su dostupne. A to stvarno ne znam kome od muskaraca moze da se svidi na duzi period. Plus, u ovo vreme telefona, gomila tih devojaka ima lascivne fotografije i snimke, a ja ne bih zeleo da mi brak upropasti neka njena prljavstina iz proslosti. Kod muskaraca je taj broj mnogo osetljiviji i teze se dostize, pa je zato toliko vazan. Da bi muskarac bio pozeljan, on mora da ispunjava puno faktora-visok, lep, zgodan, nacitan, zanimljiv, da ume sa zenama, da ume da peva/svira, aktivan, da se puno krece, da ima novca (ili skupocen automobil),... Znam dosta momaka koji su svoju mladost posvetili devojkama, a danas osim umeca zavodjenja devojaka, oni ne poseduju nista vise.

pokahontas

pre 3 godine

Ne pitam za prethodne, niti sam ikad, jer kako mogu znati da je iskren odgovor. Dovoljan mi je dokaz da se zadrzao kraj mene, a nije kod njih.

Toma šljam

pre 3 godine

Što više, to bolje. Mislim na obe strane. Oboje su iskusili svašta, pa nema nedoumica oko toga šta kome godi. Tada nema ni foliranja, laganja, pretvaranja, . . . Ako ide, ide. Ako ne, onda hvala lepo i doviđenja.

s1pac

pre 3 godine

dosta je to Gagooo...
(ich, 18. oktobar 2020 13:42)

Daj molim te ne brukaj se. Dami od 45 god. tako napisati. Šta ,da ne treba možda da čeka prinaca na belom konju ceo život nevina ili ako se rastala da možda kontroliše potrebu ili nagon?!

peter

pre 3 godine

Ovakvi komntari i logika samo jasno dokazuju odakle varanje,povrsnost i razvodi. ocigledno svoje partnere niko ne uzima za ozbiljno. Naravno da je bitno ko je i da li je bio neko pre tebe iz mnogo razloga. Sve ostalo je nemanje izbora tj negiranje realnosti jel je tako lakse. Ako sami ne shvatate zasto je bitno, ko sam ja da se upustam u objasnjavanje.

Maja

pre 3 godine

Koji su muskarci, zapravo, pacenici. Prvo pitaju, pa ako dobiju odgovor da ih je bilo vise onda se ubedace, kad dobiju odgovor da su drugi ili treci ne veruju i mnoze kao sa nekim njima znanim ciframa,a zapravo samo pitaju da bi posle mogli da zvocaju tim zenama ili da ih optuze da su promiskuitetne ili da ih optuze da su lazljivice (na stranu sto neko mora biti i drugi i treci ako se bas nema srece pa da ostanes zajedno do kraja zivota sa prvim). Ko god pita za broj kompleksas je i treba bezati glavom bez obzira

koronarius

pre 3 godine

Ko to jos broji i zbog cega? Mislim da je broj intimnih odnosa u kojima smo stvarno uzivali mnogo bolji pokazatelj kvaliteta seksualnog zivota od broja partnera.

Stella

pre 3 godine

Život nije tako jednostavan... Ako je neko imao samo jednog ili dva partnera u životu, to samo znači da je imao sreću da iz prvog- ili drugog- puta pronadje nekog ko mu u potpunosti odgovara... U životu najčešće nije tako.

Sejn

pre 3 godine

Devojka (pre toga vec godinama dobra drugarica iz skole) mi je pre nego sto smo se smuvali pricala o svojim iskustvima (7 veza) a zatim i o jednoj duzoj aferi koju je imala - necu ulaziti u detalje. Rekao sam da je sasvim razumem po tom pitanju, i sama se kaje zbog okolnosti i da je okrenula novi list. Kasnije smo se smuvali, da bi mi opusteno nedavno rekla kako je imala seks za jednu noc pijana sa strancem. Istog momenta sam osetio gadjenje. Ja sam osoba za veze i nikada nisam doziveo nesto slicno, ideja da spavam sa nepoznatom devojkom mi je odbojna. Razumem da je to normalno i da se mnoge devojke upustaju u takve avanture, ali mi je u glavi zasijala lampica za uzbunu. Seksualni zivot nam je bio dobar ali se vec mesec i po proredio i imam trip da ne ispunjavam njena ocekivanja, jer je bila sa vise njih koji su to pre mene radili bolje. Ja sam bio u dve duge veze i koncept seksa za jednu noc mi je stran - polne bolesti, nedostatak istinske povezanosti sa osobom... su samo neki od razloga zasto takav vid seksa ne volim. Ja bih pre radio 100 stvari sa 1 osobom nego 1 stvar sa 100 osoba. Imam osecaj da me ne bi prevarila jer se stvarno dugo znamo i volimo, ali tripujem da cu joj vremenom dosaditi i to mi nabija jos vecu anksioznost, a to utice na erekciju i strast u krevetu. Iako deluje da smo iskreni, zapravo je ocigledno da se 'milosrdno' lazemo, i to kvari nas odnos. Razmisljam da raskinem, jer moji tripovi ne vode nikuda.

xMan

pre 3 godine

Zena je jedino zivo bice sa himenom. "glupa greska evolucije"? Mozda, jer zasto bi neko imao bilo kakav visak, imali jos neki? Telegonija? (iliti, zene, koristite bar kondom, uvek!)

daki

pre 3 godine

Pa valjda zavisi nacin!ako je neka zena imala do trideste 10 veza to je ok,nisu uspjele i to je to,a drugo je po meni da izadje u grad i odma poleti u krevet nekome!

Mojo

pre 3 godine

Ni 1000 prije mene nije previse ali samo 1 posle mene jeste.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Momir, 18. oktobar 2020 13:37)

Šansa da se ta posle njih 1000 zaustavi baš na Vama je 0. Prošlost partnera je apsolutno bitna u ozbiljnoj vezi i treba biti pametan. Davno narodni pesnik Dr Dre napisa "you can't make a hoe a houswife".

yaggy jaggy

pre 3 godine

Ja ne znam ni kako izgleda ta ženska stvar, kako to može da se vidi, jel možda ima neke godove na sebi? Eeee da zna desanka da priča koliko ih je bilo do sad

Mila

pre 3 godine

Nikad nisam lagala za broj. Kada sam tadasnjem decku, strancu sa 25 godina rekla da je on no.7, poceo je da se smeje i izjavio da je to bas mali broj. Jedan pre njega u Srbiji je dizao obrve sto je bio cak treci, sve je to relativno ali dobro posluzi za samoeliminaciju :) Sada sa 32 godine i sa 12tim partnerom u krevetu, definitivno me ne interesuju ljudi koji su imali puno manje od mene ili po tome mere neciju vrednost. Seks mi je potreban, imala sam tri duge veze, prevarila sam samo jednom u zivotu, iz osvete.

Nijednog iskustva se ne bih odrekla, svako je bilo dobro, dugo ili kratko, uzivanje i/ili lekcija. Volim svoj zivot i definitivno nisam tabula rasa u bilo kom smislu niti imam sta pametno da radim sa konzervativnim ili neizivljenim likom koji takvu partnerku trazi.

Cile Mile

pre 3 godine

Pre 20-ak godina kao klinac upoznam devojku, 4. godina srednje škole, lepa, pomalo buckasta ali taman gde treba i koliko treba, tiha i mirna, pravi anđeo. Ne samo da mi je priznala sa koliko momaka je bila, već mi je pokazala preciznu evidenciju. Bio sam 51. na spisku. Nije mi bilo svejedno, pogotovo što se u to vreme pričalo o sidi kao sada od koroni. Srećom, ja sam još uvek zdrav, a ona srećno udata, majka...

nije puno

pre 3 godine

Ja uvek slazem, kazem dragi pre tebe je bilo 4,nekad budem poluiskrena pa kazem 7,istina je da je bilo 14.. Ono 4 lako progutaju, uz svo klimanje glavom. Na 7 vec dizu obrve i kao pa ok je... Mora se malo lagati, takva su vremena dosla. Inace imam 45 god
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gaga, 18. oktobar 2020 13:27)

To i nije puno. Ne znam zasto dizu obrve. Bivsa mi je imala oko 50 muskaraca pre mene, ova sadasnja oko 40. Nije mi to problem.

vilapra

pre 3 godine

Zensko sam i gore mi je kada cujem da je muskarac imao odnose koje nije istinski zeleo, nego eto da se pokaze, bio pijan, naletela mu itd. Isto i za zene. Bolje da je imala i 10 partnera (ako ima 30,35 godina zivota) ali da je stvarno zelela da bude s njima (sto realno moze da bude 5,6 veza) nego da je spavala s nekim zbog polozaja, iskoriscavanja, dokazivanja itd.

Kako vi racunate?

pre 3 godine

Meni nikad nije bilo jasno sta se tacno racuna.
Da li se racuna samo penetrativni seks, koji god, ili se racuna i ako je postojao samo oralni seks bez penetracije?
Takodje, bezveze mi je izostavljanje nekog sa kim smo bili u vezi odredjeni period a nikad nismo stigli do seksa, npr. kad smo bili mladji jer ta veza moze biti znacajna u emotivnom smislu vise od nekog povrsnog odnosa u kom je bilo seksa.

pa ne bas

pre 3 godine

Ne znam, ja imam 35 godina, udala sam se za treceg muskarca u zivotu. Ispalo je tako da sam sa prvim momkom bila 9 godina u vezi a sa drugim 3. Posle sam upoznala sadasnjeg muza i eto. Tako je ispalo, da nisam toliko dugo bila u vezama, sigurno bih imala vise partnera. Slicna prica je kod dve moje drugarice dok jedna, koja nikada nije bila u ozbiljnoj vezi broji sigurno preko 40 partnera u zivotu. Izgleda da zavisi stvarno.

Sremac

pre 3 godine

Ozenio se jedan zemljak iz Rume pa ga zezali neko njegovi pajtasi...
"Pa jel' ti sa njom da se zenis? Znas li da je POLA Rume nju ...balo?"
"Pa sta onda, kaze ovaj, nije Ruma tako veliko mesto..."

Dok sam studirao, upozna drugar mladu gastarbajterku iz Nemacke koja ga posle i odvela tamo. Oboje bili mladi, 20 i nesto. On da se pohvali kako je veliki svaler, pocne da prica sa njom o prethodnim iskustvima..."Sa koliko si bio? pita ona...A on malo slaze pa kaze da je bio sa 8-9 devojaka.."A ti, sa koliko si ti bila?" pita on..
Krene ona da broji pa posle 20 nije vise mogla da se seti..."To je dok sam bila u komuni", kaze ona njemu...

Kao pametno

pre 3 godine

Nije mi bitno sa koliko njih je bila ali mi je bitno sa kim je bila jer mi to dovoljno govori o njoj znam jednu koja je bila samo sa jednim a taj je pravi praziluk ja posle njega da budem sa njom NE, isto tako i žene treba da gledaju sa kim je bio muškarac ako je bio sa nekom starletom, učesnicom rijalitija itd pa srozala bi se kad bi ušla u vezu sa takvim... Ista si onda ko i one

Broj

pre 3 godine

Sto bi rekla Sarlot kad je pitaju zasto odugovlacis sa deckom pa nisi devica ona kaze u ovoj novoj vezi jesam ili ono nije vazno koji sam po redu srecan sam ti...

Štrudla

pre 3 godine

Imam 26 godina, i mojoj devojci sam trenutno prvi, koja ima 24 godine, zajedno smo vec 5.
Imao sam, pa da budem iskren, jedno 10ak devojaka, lumpovao svakodnevno pp splavovima, išao svuda, radio svašta, khm i moram priznati da me je sada stid kada vidim da imam sveticu pored mene, iskrenu, neiskvarenu, čednu. Mislim da se u današnje vreme ljudi vise odlucuju za devojke koje su imale odnose i momke pre, iz razloga jer smatraju da su stekle neko znanje, da nisu kao klinke bez znanja i iskustva koje se vode onime sto su videle na tv-u ili čule u prolazu. Mozda vas neka devojka izradi na najruzniji nacin kao mene, pa Vas "NEKO" nagradi sa dzetpotom kao mene :)

Nekad gradska faca

pre 3 godine

Posle 150 sam "izgubio" spisak, oženio se pa nisam hteo da zena naleti na taj notes.
Sad je tu negde oko 180.
To je broj za 35 godina seksualnog iskustva, dakle 5 po godini u proseku, što nije mnogo, ali je nekad u mladosti bilo 5 za jedno letovanje, jedna u Dubrovniku, druga na Hvaru, treća u Makarskoj, četvrta i peta u Rovinju.
Najveći broj je iz mladosti, do 30 godine, Beograd, druga polovina 80tih, žurke svake nedelje, plus KST, Zvezda, Akademija...
Sad, kad imam 52 jedva da uspem jednu novu godišnje, omatorilo se, pritiska posao, žena, deca, obaveze.
Da nemam te retke poslovne seminare, pitanke da li bi i ta jedna, dve godišnje bile.

undercover

pre 3 godine

Koji god broj da navede žena to treba pomnožiti sa 3 i tako se dođe do približno tačne cifre a kod muškaraca isto samo se treba podeliti sa 3.

gaga

pre 3 godine

Ja uvek slazem, kazem dragi pre tebe je bilo 4,nekad budem poluiskrena pa kazem 7,istina je da je bilo 14.. Ono 4 lako progutaju, uz svo klimanje glavom. Na 7 vec dizu obrve i kao pa ok je... Mora se malo lagati, takva su vremena dosla. Inace imam 45 god

g.m.

pre 3 godine

Za svojih 55 godina I 17 godina braka nikad nisam pitao niti bio pitan od nikoga... Kad "Prsti" u krevetu (Zadovoljeni oboje = Nezaboravan Seks koji je urezan u glavi) , pitanje "Cifre" od pre je ne bitno... Ako je izostalo "Prstanje" e onda pocinju cudna pitanja I pod pitanja...

Bajro Zupic

pre 3 godine

Ja uvek slazem, kazem dragi pre tebe je bilo 4,nekad budem poluiskrena pa kazem 7,istina je da je bilo 14.. Ono 4 lako progutaju, uz svo klimanje glavom. Na 7 vec dizu obrve i kao pa ok je... Mora se malo lagati, takva su vremena dosla. Inace imam 45 god
(gaga, 18. oktobar 2020 13:27)

Sto ne zaokruzi na 15, lakse se pamti?

Aron

pre 3 godine

Gluposti, ko o tome iskreno vodi računa? Niko, pogotovo ko sebe uzima za ozbiljno. Važno je da nađeš osobu sa kojom si kako bih rekao kompatibilan, sve jedno da li je imala pre toga nijednog ili mnogo. Drugi važan princip onaj poznati, daj šta daš. Evo ns primer jedan moj drug se oženio sa starijom od njega koja je imala a to svi mi u okruženju znamo, dosta partnera. A njemu je to bila prva ozbiljna veza. To je danas u Srbiji posebno postalo irelevantno jer devojke ovde imaju visoke standarde i vrlo su plasljive i zatvorene.

rex

pre 3 godine

muskarci 8.4 zene 5.6. tako je na vecini istrazivanja. nego pitanje je sa kim su ti muskarci imali taj sex kad ga zene nisu imale.... jasno se vidi da jedni uvelicaju drugi umanje. jer broj treba da se krece otprilike istim

Realan

pre 3 godine

Najbolji je moj ortak kad kaze "nisam trebao da pitam zenu za broj,zeznuo sam se".Pao covek u bedak a za nju nikad ne bih rekao da je toliko bilo aktivna.
Ni moja nije "bolja" sa 6 njih ali preboleo sam nekako.😂

wub

pre 3 godine

Za vašu informaciju postoje i osobe sa manjim brojem partnera i nije potrebno množenje. To što su te osobe u manjini je druga stvar. Nismo svi promiskuitetni.

Liklingggg

pre 3 godine

Hahahaha, ocekivano zene imale manje partnera, muskarci skoro duplo vise. Da uzmete sve heteroseksualne ljude na svetu i napravite anketu, ispalo bi da su muskarci imali duplo vise partnerki nego zene partnera. Nema veze sto je neizvodljivo.

u magnovenju

pre 3 godine

Apsolutno mi je nebitno koliko ih je imala pre mene, posebno kada je "avantura" u pitanju.
Niti to ikad pitam devojku, ipak je to njena intimna stvar, niti ja pričam o tome koliko ih je bilo pre nje. Jedino ako mi sama kaže. A ako me kojim slučajem pita, samo kažem da ih je bilo dovoljno da znam šta treba da (joj) radim.
Subjektivno, nikad ih nije dovoljno, jer svako novo iskustvo nosi neku novu draž i novi izazov.
Naravno, podrazumevam da je u pitanju devojka/žena koja mi se sviđa, a ne bilo koja.

Bajro Zupic

pre 3 godine

Ja uvek slazem, kazem dragi pre tebe je bilo 4,nekad budem poluiskrena pa kazem 7,istina je da je bilo 14.. Ono 4 lako progutaju, uz svo klimanje glavom. Na 7 vec dizu obrve i kao pa ok je... Mora se malo lagati, takva su vremena dosla. Inace imam 45 god
(gaga, 18. oktobar 2020 13:27)

Sto ne zaokruzi na 15, lakse se pamti?

undercover

pre 3 godine

Koji god broj da navede žena to treba pomnožiti sa 3 i tako se dođe do približno tačne cifre a kod muškaraca isto samo se treba podeliti sa 3.

veruj mi

pre 3 godine

Idealno bi bilo da je nevina (za brak), a do 3-4 je ok. Veoma sam inteligentan i znam da izvucem iz ljudi sta god hocu. Zbog velikih brojki dve sam napustio. Najsmesniji su mi ovi sto kazu da nije bitan broj, a broj mnogo govori o karakteru.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 18. oktobar 2020 19:10)

Druže, čim tvrdiš da si veoma inteligentan, dokazuješ da u stvari nisi.

Liklingggg

pre 3 godine

Hahahaha, ocekivano zene imale manje partnera, muskarci skoro duplo vise. Da uzmete sve heteroseksualne ljude na svetu i napravite anketu, ispalo bi da su muskarci imali duplo vise partnerki nego zene partnera. Nema veze sto je neizvodljivo.

pa ne bas

pre 3 godine

Ne znam, ja imam 35 godina, udala sam se za treceg muskarca u zivotu. Ispalo je tako da sam sa prvim momkom bila 9 godina u vezi a sa drugim 3. Posle sam upoznala sadasnjeg muza i eto. Tako je ispalo, da nisam toliko dugo bila u vezama, sigurno bih imala vise partnera. Slicna prica je kod dve moje drugarice dok jedna, koja nikada nije bila u ozbiljnoj vezi broji sigurno preko 40 partnera u zivotu. Izgleda da zavisi stvarno.

rex

pre 3 godine

muskarci 8.4 zene 5.6. tako je na vecini istrazivanja. nego pitanje je sa kim su ti muskarci imali taj sex kad ga zene nisu imale.... jasno se vidi da jedni uvelicaju drugi umanje. jer broj treba da se krece otprilike istim

Sremac

pre 3 godine

Ozenio se jedan zemljak iz Rume pa ga zezali neko njegovi pajtasi...
"Pa jel' ti sa njom da se zenis? Znas li da je POLA Rume nju ...balo?"
"Pa sta onda, kaze ovaj, nije Ruma tako veliko mesto..."

Dok sam studirao, upozna drugar mladu gastarbajterku iz Nemacke koja ga posle i odvela tamo. Oboje bili mladi, 20 i nesto. On da se pohvali kako je veliki svaler, pocne da prica sa njom o prethodnim iskustvima..."Sa koliko si bio? pita ona...A on malo slaze pa kaze da je bio sa 8-9 devojaka.."A ti, sa koliko si ti bila?" pita on..
Krene ona da broji pa posle 20 nije vise mogla da se seti..."To je dok sam bila u komuni", kaze ona njemu...

gaga

pre 3 godine

Ja uvek slazem, kazem dragi pre tebe je bilo 4,nekad budem poluiskrena pa kazem 7,istina je da je bilo 14.. Ono 4 lako progutaju, uz svo klimanje glavom. Na 7 vec dizu obrve i kao pa ok je... Mora se malo lagati, takva su vremena dosla. Inace imam 45 god

Back in Black

pre 3 godine

Razgovaraju verenica, ljubavnica i domaćica o seksu, pa se dogovore da obuku crnu kožnu seksi odeću i tako iznenade svaka svog partnera, a kada se sastanu ponovo da kažu kako je bilo. Nakon nekoliko dana sastanu se ponovo.
Verenica: - Jao, kad me je video rekao je: ženim te odmah i navalio!
Ljubavnica: - Otišla sam u kancelariju, razgrnula mantil i kad me je video, prestao je da radi i navalio.
Domaćica: - Ja obukla sve crno seksi, stojim pored vratima, a muž otvori vrata, gleda i kaže: ''Betmene, šta je za večeru?

wub

pre 3 godine

Za vašu informaciju postoje i osobe sa manjim brojem partnera i nije potrebno množenje. To što su te osobe u manjini je druga stvar. Nismo svi promiskuitetni.

Eldorado

pre 3 godine

zar je bitan broj? uostalom, svi lazu.
posle odredjenog broja covek prestane da broji i ostaje samo uzivanje i zadovoljstvo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ja, 18. oktobar 2020 14:03)

Nije bitan u smislu ljubomore i kontrole, već radi neke sigurnosti. Promiskuitetni ljudi se rizično ponašaju, šansa da prenesu polno prenosivu bolest nije mala. Dalje, ljudi koji ne mogu da kontrolišu svoj nagon, već se ponašaju kao mačke u teranju nikako nisu osobe na koje se možete osloniti. Kod većine će nagon ponovo proraditi nakon određenog perioda, a STD danas itekako vrebaju.
Možda ću zvučati grubo, ali nikome ne treba "prostitutka volonterka" - bilo muška, bilo ženska.

vilapra

pre 3 godine

Zensko sam i gore mi je kada cujem da je muskarac imao odnose koje nije istinski zeleo, nego eto da se pokaze, bio pijan, naletela mu itd. Isto i za zene. Bolje da je imala i 10 partnera (ako ima 30,35 godina zivota) ali da je stvarno zelela da bude s njima (sto realno moze da bude 5,6 veza) nego da je spavala s nekim zbog polozaja, iskoriscavanja, dokazivanja itd.

Kao pametno

pre 3 godine

Nije mi bitno sa koliko njih je bila ali mi je bitno sa kim je bila jer mi to dovoljno govori o njoj znam jednu koja je bila samo sa jednim a taj je pravi praziluk ja posle njega da budem sa njom NE, isto tako i žene treba da gledaju sa kim je bio muškarac ako je bio sa nekom starletom, učesnicom rijalitija itd pa srozala bi se kad bi ušla u vezu sa takvim... Ista si onda ko i one

sava

pre 3 godine

Nikad nisam razumeo partnere koji pitaju i razgovaraju o prošlosti partnera..To definitivno ubija sve !!! Ukoliko imaš izgrađen stav i samopouzdanje onda te takve teme uopšte ne iterusuju...

Kako vi racunate?

pre 3 godine

Meni nikad nije bilo jasno sta se tacno racuna.
Da li se racuna samo penetrativni seks, koji god, ili se racuna i ako je postojao samo oralni seks bez penetracije?
Takodje, bezveze mi je izostavljanje nekog sa kim smo bili u vezi odredjeni period a nikad nismo stigli do seksa, npr. kad smo bili mladji jer ta veza moze biti znacajna u emotivnom smislu vise od nekog povrsnog odnosa u kom je bilo seksa.

Ajmo minusi

pre 3 godine

Iskreno, zeleo bih da mi je potencijalna supruga imala sto manje partnera. Taj broj dovoljno govori o kakvoj se osobi zapravo radi. Prosto, nije mi materijal za brak, nego sinonim za provod. Zenama je lako da se igraju sa ciframa i sa momcima, zato sto dok su mlade, one su jako pozeljne, i mogu da promene gomilu partnera na nedeljnom nivou. A da ne pricam sta sve mogu da prebace preko ledja do udaje. Nije im potrebno puno, samo da se krecu u muskom drustvu, malo flertuju, i vec pocnu muskarci da im se udvaraju, a one donose odluku kuda ce to voditi. Ili u izlasku, dovoljno je da skrate suknju i prodube dekolte i vec imaju 15 udvaraca. Prosto im se svi udvaraju, mladji, stariji, ozenjeni, razvedeni, stranci, uspesni, imucni, sportski gradjeni, sportisti, muzicari,.... Ako se one predaju vecini njih, to govori koliko su dostupne. A to stvarno ne znam kome od muskaraca moze da se svidi na duzi period. Plus, u ovo vreme telefona, gomila tih devojaka ima lascivne fotografije i snimke, a ja ne bih zeleo da mi brak upropasti neka njena prljavstina iz proslosti. Kod muskaraca je taj broj mnogo osetljiviji i teze se dostize, pa je zato toliko vazan. Da bi muskarac bio pozeljan, on mora da ispunjava puno faktora-visok, lep, zgodan, nacitan, zanimljiv, da ume sa zenama, da ume da peva/svira, aktivan, da se puno krece, da ima novca (ili skupocen automobil),... Znam dosta momaka koji su svoju mladost posvetili devojkama, a danas osim umeca zavodjenja devojaka, oni ne poseduju nista vise.

Cica

pre 3 godine

Imala vezu od 4 god i vezu od 7 god, sa svojim sadasnjim muzem. Prosto, tako se desilo. Ali, mom muzu, ponekad padne na pamet, da bih mogla da ga prevarim, posle 13 god braka, jer sam imala mali broj partnera.
Mada, ponekad pomislim da sam stvarno mogla malo vise da eksperimentisem dok sam bila mladja. Sada imam 43 god i ovakva je statistikama sa skoro svim mojim drugaricama. Max 4 partnera....takvo je vreme bilo.

sevap je

pre 3 godine

Na kraju, evo jedno pitanje za zene koje citaju ovo - kome biste pre dali, zenskarosu ili nevinom, neiskusnom i pomalo smotanom coveku?
(samo_kazem, 18. oktobar 2020 19:30)

Obojici

prezimenaić aparedajemgrcima

pre 3 godine

sedimo tako ja i ljubav i čitamo tekst.Kažem ja njoj :"ti si meni deveta"( bila te godine).Ona odgovara :"ti si meni drugi(bio tog dana).

Vuk iz Panceva.

pre 3 godine

Zašto bi više voleo da imam ženu koju su peglala dvojica a ne koju nije niko?
U čemu je prednost?
iskustvo?
Pa valjda će samnom steći iskustvo! Gluposti,kao da neko preferira auto koji je imao dva vlasnika u odnosu na nov..

Darko

pre 3 godine

Meni sad u glavi samo racuni, posao i troskovi, vise nemam ni pamcenje ni volju a jos malo ni zelju. Bas glupo vreme, a nekad se lepo zivelo :)

Stella

pre 3 godine

Život nije tako jednostavan... Ako je neko imao samo jednog ili dva partnera u životu, to samo znači da je imao sreću da iz prvog- ili drugog- puta pronadje nekog ko mu u potpunosti odgovara... U životu najčešće nije tako.

undercover

pre 3 godine

skoro 80 ljudi na ovom portalu misle da zene nikad niko nije odbio, da UVEK dobiju decu prilikom razvoda, ne placaju racun u restoranu, i da su u podjednakoj opasnosti da ih napadne neko na putu do kuce.

E kamo srece da mi je zivot tako bajan kao sto muskarci zamisljaju.
(koji idito, 18. oktobar 2020 23:34)

pa kod nas zene niko ne odbija zato sto kod nas za razliku od zapada zene ne prilaze,racun u restoranu placaju jedino ako su same bez muskog drustva,i osim u retkim slucajevima uvek dobijaju decu nakon razvoda.

fdvfddv

pre 3 godine

To mozda kod vas muskaraca. Ja sam sve prebolela i vise mi nisu bitni. Bitan je samo onaj s kojim sam trenutno.
(Aglaja, 18. oktobar 2020 19:05)

Bitno je svima, devojke sa povećanjem broja partnera se teže i teže vežu, i kao što su lako ulazile u veze, tako lako i izlaze iz veza i brakova, da je to tako vidimo svuda oko nas..tek će se to osetiti na budućim generacijam, biće kao što je sada u Afroameričkim zajednicama u USA, žene sa više dece, od različitih očeva, a muškaraca nigde na vidiku...

Ima toga jos

pre 3 godine

@(Mila, 18. oktobar 2020 15:16) Na zapadu su musko-zenski odnosi drugaciji nego kod nas. Tamo se bude sa onim ko te privlaci i ko ti se dopada, pa otuda i tolika opustenost. Kod nas je sve to nekako stegnuto i kruto. Devojke obicno gledaju neki interes (da su "navatale" baju sa novcem, ugledom, starijeg, sportistu, pevaca, zavodnika, mangupa, asistenta sa fakulteta, decka koji ima bolji auto na cemu ce drugarice da joj zavide, decka koji ce da kupuje poklone ili vodi na letovanja/zimovanja,...). Kako da se oseca neki momak kada zna da mu je potencijalna supruga kao studentkinja spavala sa asistentom da bi polozila ispit? Ili sa nekim sportistom koji je kao mladji bio u trendu samo zato sto su novine pisale o njemu, a danas je ispusena mustikla i jedva krpi kraj sa krajem? Ili sa strancem sa kojim bi mogla da resi sve svoje probleme? I sad se on pojavljuje na kraju, kao poslednja rupa na svirali... Koliko li sam samo puta bio svedok da momak stavi kljuc od auta na sto ili da poruci flasu skupog pica, pa mu devojke same prilaze i same se nude... Prosto niste realne. Kao da imate neku gumicu koja vam nakon 30-e godine izbrise sve one emocije koje ste sejale onako kako vam je odgovaralo, i da ste se sad malo uozbiljile i sazrele, pa se pravite kao da se nista nije desavalo, muskarci vam krivi..

Maja

pre 3 godine

Koji su muskarci, zapravo, pacenici. Prvo pitaju, pa ako dobiju odgovor da ih je bilo vise onda se ubedace, kad dobiju odgovor da su drugi ili treci ne veruju i mnoze kao sa nekim njima znanim ciframa,a zapravo samo pitaju da bi posle mogli da zvocaju tim zenama ili da ih optuze da su promiskuitetne ili da ih optuze da su lazljivice (na stranu sto neko mora biti i drugi i treci ako se bas nema srece pa da ostanes zajedno do kraja zivota sa prvim). Ko god pita za broj kompleksas je i treba bezati glavom bez obzira

Pedja 1964

pre 3 godine

Da parafraziram Konfučija: kad su ga pitali o razlici, zašto muškarce koji imaju više žena ne zovu pogrdnim imenima, a žene da, odgovorio im je da ključ koji otvara više brava je dobar ključ, dok brava kuju otvaraju više ključeva je loša brava. U prevodu majka priroda nas je napravila drugačije i kod nje ne važi neoliberalni korektnost.

undercover

pre 3 godine

E ne moze tako. Ili mogu oba pola ili ne mogu oba. Sve sto na sebe primjenite, primjenite i na druge.
(WTF, 18. oktobar 2020 19:00)

Pa jel to znaci da mogu i žene da pocnu da prilaze i budu odbijane od strane muškaraca? Ili da one nekad otprate muškarca kući, šta fali kad može jedan pol može i drugi. Ili da i muškarci nakon razvoda dobiju decu. Nase žene ostale zaglavljane između patrijarhalnih i modernih shvatanja pa i iz jednog i drugog sistema zadržale samo privilegije a ove stvari koje im ne idu na ruku ignorišu.

Kad treba same da priđu muškarcu onda su u fazonu "ne ja sam dama i ne prilazim". Kad treba da plate račun u restoranu onda "osnovni red je da muškarci plate". E al kad su pitanju broj partnera u njihovim životima, obaveze e onda su one "jake žene koje znaju šta hoće".

Tanja

pre 3 godine

Ja jednom probala da izbrojim, taman dodjem do neke cifre, pa se setim, jao ovog sam zaboravila. Zato sam se manula ćorava posla. Mislim izmedju 30 i 50. Nijedan me nije pitao a koliko si ih imala do sad, niti se sećam uopšte bilo koga koga je tako nešto interesovalo. Taj koji bi me pitao bio bi uljudno ispraćen iz mog života bez kafu da popijemo.

WTF

pre 3 godine

Koji primitivizam i seksizam u komentarima. Muskarci mogu da budu "iskusni" i da budu sa mnogo zena, a zene ne mogu? E ne moze tako. Ili mogu oba pola ili ne mogu oba, ne mozete jednim doopetom na 2 stolice. Sve sto na sebe primjenite, primjenite i na druge.

Nale

pre 3 godine

@samo_kazem
Vrednost muskarca zenama se ogleda u tome da je vredan, postuje, zastitnicki nastrojen i da nece pohebati sve sto mu se ponudi. Slicno kao kod zena zapravo.
To sto jedni i drugi (i zene i muski) pokusavate da prodate svoje slabosti i ocajnicke navike drugima kao pozeljne - pravi muskarci, ALI PRAVi mogu samo zesce da se nasmeju. Mozda nekom zvuci prepotentno, ali poznajem dovoljno kvalitetnih jos od rane mladosti, da znam da ne moram da zavrsim sa nekim od takvih mizerija kakve opisujes. To sto vas devojke/momci pohebu u prolazu i nije za hvalu, znaci da ne vredite vise.
Ko voli tako, nek izvoli.. ali kvalitet znaci nesto drugo.

Aron

pre 3 godine

Gluposti, ko o tome iskreno vodi računa? Niko, pogotovo ko sebe uzima za ozbiljno. Važno je da nađeš osobu sa kojom si kako bih rekao kompatibilan, sve jedno da li je imala pre toga nijednog ili mnogo. Drugi važan princip onaj poznati, daj šta daš. Evo ns primer jedan moj drug se oženio sa starijom od njega koja je imala a to svi mi u okruženju znamo, dosta partnera. A njemu je to bila prva ozbiljna veza. To je danas u Srbiji posebno postalo irelevantno jer devojke ovde imaju visoke standarde i vrlo su plasljive i zatvorene.

Sejn

pre 3 godine

Devojka (pre toga vec godinama dobra drugarica iz skole) mi je pre nego sto smo se smuvali pricala o svojim iskustvima (7 veza) a zatim i o jednoj duzoj aferi koju je imala - necu ulaziti u detalje. Rekao sam da je sasvim razumem po tom pitanju, i sama se kaje zbog okolnosti i da je okrenula novi list. Kasnije smo se smuvali, da bi mi opusteno nedavno rekla kako je imala seks za jednu noc pijana sa strancem. Istog momenta sam osetio gadjenje. Ja sam osoba za veze i nikada nisam doziveo nesto slicno, ideja da spavam sa nepoznatom devojkom mi je odbojna. Razumem da je to normalno i da se mnoge devojke upustaju u takve avanture, ali mi je u glavi zasijala lampica za uzbunu. Seksualni zivot nam je bio dobar ali se vec mesec i po proredio i imam trip da ne ispunjavam njena ocekivanja, jer je bila sa vise njih koji su to pre mene radili bolje. Ja sam bio u dve duge veze i koncept seksa za jednu noc mi je stran - polne bolesti, nedostatak istinske povezanosti sa osobom... su samo neki od razloga zasto takav vid seksa ne volim. Ja bih pre radio 100 stvari sa 1 osobom nego 1 stvar sa 100 osoba. Imam osecaj da me ne bi prevarila jer se stvarno dugo znamo i volimo, ali tripujem da cu joj vremenom dosaditi i to mi nabija jos vecu anksioznost, a to utice na erekciju i strast u krevetu. Iako deluje da smo iskreni, zapravo je ocigledno da se 'milosrdno' lazemo, i to kvari nas odnos. Razmisljam da raskinem, jer moji tripovi ne vode nikuda.

u magnovenju

pre 3 godine

Apsolutno mi je nebitno koliko ih je imala pre mene, posebno kada je "avantura" u pitanju.
Niti to ikad pitam devojku, ipak je to njena intimna stvar, niti ja pričam o tome koliko ih je bilo pre nje. Jedino ako mi sama kaže. A ako me kojim slučajem pita, samo kažem da ih je bilo dovoljno da znam šta treba da (joj) radim.
Subjektivno, nikad ih nije dovoljno, jer svako novo iskustvo nosi neku novu draž i novi izazov.
Naravno, podrazumevam da je u pitanju devojka/žena koja mi se sviđa, a ne bilo koja.

Mila

pre 3 godine

Nikad nisam lagala za broj. Kada sam tadasnjem decku, strancu sa 25 godina rekla da je on no.7, poceo je da se smeje i izjavio da je to bas mali broj. Jedan pre njega u Srbiji je dizao obrve sto je bio cak treci, sve je to relativno ali dobro posluzi za samoeliminaciju :) Sada sa 32 godine i sa 12tim partnerom u krevetu, definitivno me ne interesuju ljudi koji su imali puno manje od mene ili po tome mere neciju vrednost. Seks mi je potreban, imala sam tri duge veze, prevarila sam samo jednom u zivotu, iz osvete.

Nijednog iskustva se ne bih odrekla, svako je bilo dobro, dugo ili kratko, uzivanje i/ili lekcija. Volim svoj zivot i definitivno nisam tabula rasa u bilo kom smislu niti imam sta pametno da radim sa konzervativnim ili neizivljenim likom koji takvu partnerku trazi.

Cile Mile

pre 3 godine

Pre 20-ak godina kao klinac upoznam devojku, 4. godina srednje škole, lepa, pomalo buckasta ali taman gde treba i koliko treba, tiha i mirna, pravi anđeo. Ne samo da mi je priznala sa koliko momaka je bila, već mi je pokazala preciznu evidenciju. Bio sam 51. na spisku. Nije mi bilo svejedno, pogotovo što se u to vreme pričalo o sidi kao sada od koroni. Srećom, ja sam još uvek zdrav, a ona srećno udata, majka...

mamakoka

pre 3 godine

Kao i za ostalo u zivotu i za ovakve stvari je potrebno iskustvo. Po mom misljenju muskarci kojima je to bitno su teskog karaktera ,iskompleksirani I pre svega zatucani. Ova tema je podjednako bez veze kao i rasprava na temu nevinosti u kasnijim godinama. Nismo svi isti,nije nam isti libido. Zaista je tesko biti singl i nevin kad izgledas ko avion. A ponekad ni izgled ne znaci ništa kad si supalj iznutra. Mislim da treba da budemo bolji i tolerantniji ljudi pre svega. Samo te brojke treba da nas interesuju. Da dodam da mi je broj partnera 1 da ne mislite da ovako pricam da bi se opravdala ;)

s1pac

pre 3 godine

dosta je to Gagooo...
(ich, 18. oktobar 2020 13:42)

Daj molim te ne brukaj se. Dami od 45 god. tako napisati. Šta ,da ne treba možda da čeka prinaca na belom konju ceo život nevina ili ako se rastala da možda kontroliše potrebu ili nagon?!

Nina

pre 3 godine

Meni nikad nije bilo jasno sta se tacno racuna.
Da li se racuna samo penetrativni seks, koji god, ili se racuna i ako je postojao samo oralni seks bez penetracije?
Takodje, bezveze mi je izostavljanje nekog sa kim smo bili u vezi odredjeni period a nikad nismo stigli do seksa, npr. kad smo bili mladji jer ta veza moze biti znacajna u emotivnom smislu vise od nekog povrsnog odnosa u kom je bilo seksa.
(Kako vi racunate?, 18. oktobar 2020 14:07)

Svaki seks se racuna, zato se i zove seks... oralni, vaginalni, analni...

Sto se emotivnih partnera tice, bez ili sa odnosima, ako je prica zavrsena to me posebno i ne zanima, normalno je da ljudi traze ljubav i da imaju emocije. Naravno, ako neko ima patolosku potrebu da non stop bude sa nekim u vezi i to sve uvek budu neke nazvi fatalne veze, onda ti je jasno da je osoba emotivno nezrela (ili ima neki jos veci problem).
S druge strane, odbojno mi je kad muskarac (mislim i zena, nego eto ne zanimaju me zene) ima previse seksualnih partnerki, naravno u skladu sa godinama i sa time da li su u pitanju veze ili avanture, jer ako je uletao non stop iz veze u vezu, to je onda ovo sto sam gore napisala, a ako je sklon avanturama, 99% ce da te vara (procitaj komentar od "Nekad gradska faca") ...
Naravno, bitno je sta ti zelis, ja npr nisam nikad bila za avanture, tako da me emotivno nezreli tipovi kao i ovi serijski jeb*** ne privlace ni mrvicu, zato mi je broj bitan, moze se dosta toga saznati o nekome na osnovu proslih odnosa.

Mojo

pre 3 godine

Ni 1000 prije mene nije previse ali samo 1 posle mene jeste.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Momir, 18. oktobar 2020 13:37)

Šansa da se ta posle njih 1000 zaustavi baš na Vama je 0. Prošlost partnera je apsolutno bitna u ozbiljnoj vezi i treba biti pametan. Davno narodni pesnik Dr Dre napisa "you can't make a hoe a houswife".

Lea

pre 3 godine

Ja jednom probala da izbrojim, taman dodjem do neke cifre, pa se setim, jao ovog sam zaboravila.
(Tanja, 18. oktobar 2020 18:47)

I ja isto, ne znam da li je 11 ili 12, pa mi onda padne na pamet šta ako sam još nekog zaturila. Zato računam da ih je između 10 i 15. Jbg, zaboravna sam, moram da zaokružujem.

Realan

pre 3 godine

Najbolji je moj ortak kad kaze "nisam trebao da pitam zenu za broj,zeznuo sam se".Pao covek u bedak a za nju nikad ne bih rekao da je toliko bilo aktivna.
Ni moja nije "bolja" sa 6 njih ali preboleo sam nekako.😂

MataMuta

pre 3 godine

Posle prve bračne noći, kaže novopečeni suprug: Draga, koliko ja mogu da procenim, nisam ti prvi. A novopečena supruga će: Dragi, koliko ja mogu da procenim, nisi mi ni poslednji.

samo_kazem

pre 3 godine

Na neki nacin broj i jeste bitan. Vrednost zene se ogleda u tome da ne moze bas svaki muskarac da je ima, sto znaci da drzi do sebe. Vrednost muskarca se ogleda u tome koliko zena zeli da bude s njim. Manite feminizam, jednakost itd ali zena koja je imala trocifren broj partnera nikad nece biti isto kao i muskarac koji je bio sa trocifrenim brojem zena. Na kraju, evo jedno pitanje za zene koje citaju ovo - kome biste pre dali, zenskarosu ili nevinom, neiskusnom i pomalo smotanom coveku?

Aglaja

pre 3 godine

@Adriano_Galliani, 18. oktobar 2020 17:41

To mozda kod vas muskaraca. Ja sam sve prebolela i vise mi nisu bitni. Bitan je samo onaj s kojim sam trenutno.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Kao 3 je idealno,a? I to u stilu namazanih šankoderki: " Znaš, prvi me je silovao, drugom sam dala posle 5 godina zabavljanja, ti si mi treći ! "

pex

pre 3 godine

Kao i za vecinu stvari,ljudi su povrsna bice koja su u srzi glupa i na kraju veoma neiskrena. Mislim da je i ovde to slucaj, vecina pokusava da se ubedi kako nije bitan broj partnera jer u datom trenutku nisu mogli da vide zasto je bitno,a posle bude kasno pa kao ajde sada tralala, nepitam, nije bitno i slicno. Kako je moguce da udjete sa nekime u brak "niste razgovarali o tome" kako je neko dole napisao? Potpuno je onda jasno zasto 65% brakova pukne, sto se razvlace deca iz razvedenih porodica i sto se dalje pravi ko zna koji broj patologija koje iz svega toga proizilaze. Sa moje tacke gledista kao muskarca, meni je jako bitno a iz visestrukih razloga. Kao prvo, moj zivot je u pitanju znaci da je dobar izbor partnera najbitnija stvar, mnogo bitnija cak i od obrazovanja ili posla kojim se bavite. Devojka, supruga ili koju god formu da vasa zajednica ima (npr majka dece) je neko ko mora biti pouzdan, stabilan i na prvom mestu moralan. Prvi filter morala je upravo broj partnera. Ljudi se ne menjaju, naprotiv, postaju samo ekstremniji kako stare. Nakon toga,odsudstvo svesti o polnim bolestima i rizikom je poseban fenomen medju komentatorima, valjda usled niskog medicinskog obrazovanja sto jos i mogu da razumem. Treca i najlogicnija stvar je ta da intimini odnosi ostavljaju trag na psihu i to je u nasoj ljudskoj prirodi. Menjanje partnera otupljuje coveka a takve zajednice se mnogo lakse raspadaju kada nema posebne veze izmedju ljudi. Nazalost, nema vise od 1500 karaktera

yaggy jaggy

pre 3 godine

Ja ne znam ni kako izgleda ta ženska stvar, kako to može da se vidi, jel možda ima neke godove na sebi? Eeee da zna desanka da priča koliko ih je bilo do sad

Mantis

pre 3 godine

To mozda kod vas muskaraca. Ja sam sve prebolela
i vise mi nisu bitni. Bitan je samo onaj s kojim
sam trenutno.
(Aglaja, 18. oktobar 2020 19:05)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bravo, upravo to je rekla i Lindsay Lohan,
poslije 84-eg.
Mnogo ljepša i poznatija od nje, Hedy Lamarr
nanizala ih je samo ~ 49.

Nekad gradska faca

pre 3 godine

Posle 150 sam "izgubio" spisak, oženio se pa nisam hteo da zena naleti na taj notes.
Sad je tu negde oko 180.
To je broj za 35 godina seksualnog iskustva, dakle 5 po godini u proseku, što nije mnogo, ali je nekad u mladosti bilo 5 za jedno letovanje, jedna u Dubrovniku, druga na Hvaru, treća u Makarskoj, četvrta i peta u Rovinju.
Najveći broj je iz mladosti, do 30 godine, Beograd, druga polovina 80tih, žurke svake nedelje, plus KST, Zvezda, Akademija...
Sad, kad imam 52 jedva da uspem jednu novu godišnje, omatorilo se, pritiska posao, žena, deca, obaveze.
Da nemam te retke poslovne seminare, pitanke da li bi i ta jedna, dve godišnje bile.

Broj

pre 3 godine

Sto bi rekla Sarlot kad je pitaju zasto odugovlacis sa deckom pa nisi devica ona kaze u ovoj novoj vezi jesam ili ono nije vazno koji sam po redu srecan sam ti...

peter

pre 3 godine

Ovakvi komntari i logika samo jasno dokazuju odakle varanje,povrsnost i razvodi. ocigledno svoje partnere niko ne uzima za ozbiljno. Naravno da je bitno ko je i da li je bio neko pre tebe iz mnogo razloga. Sve ostalo je nemanje izbora tj negiranje realnosti jel je tako lakse. Ako sami ne shvatate zasto je bitno, ko sam ja da se upustam u objasnjavanje.

g.m.

pre 3 godine

Za svojih 55 godina I 17 godina braka nikad nisam pitao niti bio pitan od nikoga... Kad "Prsti" u krevetu (Zadovoljeni oboje = Nezaboravan Seks koji je urezan u glavi) , pitanje "Cifre" od pre je ne bitno... Ako je izostalo "Prstanje" e onda pocinju cudna pitanja I pod pitanja...

Homobalkanuse

pre 3 godine

A zenama kao ne smeta broj kod muskaraca? Imam nekoliko desetina rodjaka, prijatelja i poznanika koji su celu mladost proveli u momcenju. Sve sto su zaradili su potrosili na odecu, obucu, teretanu, parfeme, kola, izlaske, letovanja, satove, telefone,... a obrnuli su gomilu devojaka. Sad sa 30+ im je tesko da se ozene. Devojke prosto ne zele da se udaju za njih, jer su oni "nestabilni" zbog svojih nagona, ali i nedostatka obrazovanja, novca i ambicija. Oni sad imaju sansu samo kod nekih jako mladih koje uopste ne razmisljaju u tom pravcu, nego u naletu hormona zele da napune svoj ego sa neukrotivim pastuvom koga sve zele.

pokahontas

pre 3 godine

Ne pitam za prethodne, niti sam ikad, jer kako mogu znati da je iskren odgovor. Dovoljan mi je dokaz da se zadrzao kraj mene, a nije kod njih.

iosonostefan

pre 3 godine

@Cica Zašto misliš da si trebala da eksperimentišeš? Meni lično je jako bitna prošlost. Ne dopadaju mi se današnji muško ženski odnosi. Odbio sam ni sam ne znam koliko devojaka(posao mi je takav da mi prilaze) zbog bunta i lošeg iskustva. Na prste jedne ruke mogu da izbrojim partnerke, a mogao sam da idem 100+ sigurno. I ne kajem se, i ovo što sam imao je dosta. Ukoliko bude neka sledeća to će biti to... Ukoliko ne bude ostadoh sam do kraja i ne smeta mi.

Pera

pre 3 godine

muskarci 8.4 zene 5.6. tako je na vecini istrazivanja. nego pitanje je sa kim su ti muskarci imali taj sex kad ga zene nisu imale.... jasno se vidi da jedni uvelicaju drugi umanje. jer broj treba da se krece otprilike istim
(rex, 18. oktobar 2020 13:38)

Kakva vam je to logika? Broj ne treba da bude isti, baš je tako kao što pokazuju istraživanja iz prostog razloga što muškarci ulaze u sex. odnose i sa osobama koje im se i ne sviđaju nešto, žene mnogo ređe. Mnogo je veći broj muškaraca koji bi sa svakom koja se nudi a manji broj žena se nudi svakom.

brainstorm

pre 3 godine

u suštini nebitno je jer niko neće reći istinit broj prethodnih partnera svom potencijalno novom partneru ili partnerki. Bitno je da jedno drugom budete poslednji partner i uživate obostrano u tome. Hvala

koronarius

pre 3 godine

Ko to jos broji i zbog cega? Mislim da je broj intimnih odnosa u kojima smo stvarno uzivali mnogo bolji pokazatelj kvaliteta seksualnog zivota od broja partnera.

Miica

pre 3 godine

@ eldorado
Ima istine ali uzmi u obzir da ima dosta zena koje su imale zvanicno samo dva do tri momka, ozbiljne veze znaci i udale se za tog drugog treceg , a imale su dosta avantura sa strane, varale, narocito puno letnjih avantura i sl. Za to cesto ljudi ne znaju jer se desilo negde van mesta gde zive i misle da je ta zena cista, da je " postena" , da nije promiskuitetna . Takodje imas zene koje su bile sa npr 10 tak muskaraca od kojih su 2-3 bile ozbiljne veze od po 3 godine , a ostale bile pokusaji veza- tipa upoznaju decka , udju u vezu budu dva tri meseca u njoj i decko odjednom pocne da se ne javlja ,izbrise je ili je prevari pa ona raskine. Nikad kad udjes u vezu ne mozes da znas koliko ce to da traje jer nisi sam u njoj zavisi i od druge osobe. I tako imas nekoliko promasaja, i dodjes do broja 10 npr. Ne mislim da je takva devojka losija od one prve opisane, cak naprotiv postenija je i iskrenija ali prosto nije imala srece. Znam devojke koje su tako imale vise od 10 momaka, a sasvim su dobre devojke, a isto tako znam bas puno devojaka koje su zvanicno na broju 2 ili 3 , a imale su × 10 , 20 seksualnih partnera, i takve iz mog iskustva najvise moralisu. Neke od njih su bile i u tajnim vezama sa ozenjenima, verenim , a to kriju ko zmija noge i niko to ne zna narocito ne " muz rogonja" . Muz misli da joj je prvi - drugi - treci i on zadovoljan. Zato su ovakve teme glupost i malo sta zaista govore o realnosti. Ja sam se udala za prvog u mojoj 23 godinu , onda smo se razveli posle 7 godina jer je on poceo da svrlja , zatim sam imala dve veze od po 2 godine i za sledeceg sam se udala i imamo dvoje dece. 9 godina srecnog braka za sad. Nikad nisam imala paralelnu vezu ili avanturu sa strane .

Hjh

pre 3 godine

Prevrnula sam ih mnogo. Baš mnogo. I kad prođem ulicom ovi talibani koji bi nevinu i dalje uzdišu. I da se ne lažemo ženili bi posle prve noći. I to je potpuno providno i očigledno. Ali eto, šta ćeš, sudba kleta, takve ne bih takla ni štapom.

daki

pre 3 godine

Pa valjda zavisi nacin!ako je neka zena imala do trideste 10 veza to je ok,nisu uspjele i to je to,a drugo je po meni da izadje u grad i odma poleti u krevet nekome!

Štrudla

pre 3 godine

Imam 26 godina, i mojoj devojci sam trenutno prvi, koja ima 24 godine, zajedno smo vec 5.
Imao sam, pa da budem iskren, jedno 10ak devojaka, lumpovao svakodnevno pp splavovima, išao svuda, radio svašta, khm i moram priznati da me je sada stid kada vidim da imam sveticu pored mene, iskrenu, neiskvarenu, čednu. Mislim da se u današnje vreme ljudi vise odlucuju za devojke koje su imale odnose i momke pre, iz razloga jer smatraju da su stekle neko znanje, da nisu kao klinke bez znanja i iskustva koje se vode onime sto su videle na tv-u ili čule u prolazu. Mozda vas neka devojka izradi na najruzniji nacin kao mene, pa Vas "NEKO" nagradi sa dzetpotom kao mene :)

Tanja

pre 3 godine

@Frojd: vidite, sklona sam da se složim.s vama, iako sam do sada potpuno drugačije gledala na celu problematiku. Bilo bi zanimljivo gledati reakciju na odgovor "pojma nemam, ko će još i da ih broji, probala sam, uvek nekog zaboravim". A što pitas m?

:)))

Marko

pre 3 godine

Idealno bi bilo da je nevina (za brak), a do 3-4 je ok. Veoma sam inteligentan i znam da izvucem iz ljudi sta god hocu. Zbog velikih brojki dve sam napustio. Najsmesniji su mi ovi sto kazu da nije bitan broj, a broj mnogo govori o karakteru.

koji idito

pre 3 godine

E ne moze tako. Ili mogu oba pola ili ne mogu oba. Sve sto na sebe primjenite, primjenite i na druge.
(WTF, 18. oktobar 2020 19:00)

Pa jel to znaci da mogu i žene da pocnu da prilaze i budu odbijane od strane muškaraca? Ili da one nekad otprate muškarca kući, šta fali kad može jedan pol može i drugi. Ili da i muškarci nakon razvoda dobiju decu. Nase žene ostale zaglavljane između patrijarhalnih i modernih shvatanja pa i iz jednog i drugog sistema zadržale samo privilegije a ove stvari koje im ne idu na ruku ignorišu.

Kad treba same da priđu muškarcu onda su u fazonu "ne ja sam dama i ne prilazim". Kad treba da plate račun u restoranu onda "osnovni red je da muškarci plate". E al kad su pitanju broj partnera u njihovim životima, obaveze e onda su one "jake žene koje znaju šta hoće".
(undercover, 18. oktobar 2020 20:08)

skoro 80 ljudi na ovom portalu misle da zene nikad niko nije odbio, da UVEK dobiju decu prilikom razvoda, ne placaju racun u restoranu, i da su u podjednakoj opasnosti da ih napadne neko na putu do kuce.

E kamo srece da mi je zivot tako bajan kao sto muskarci zamisljaju.

Adriano_Galliani

pre 3 godine

Ovo je veoma bitno kada se prvi put zaljubite. U tom trenutku ta osoba vam je bitnija od roditelja i od sopstvenog života i ona mora biti savršena.

Kasnije, zaljubite se još većim intezitetom ali prihvatate da niko nije savršen pa ni vi a to ne mora biti ni ta osoba i ovakve stvari su nebitne.

Jedino što ovu prvu nikad ne prebolite.

Sasa

pre 3 godine

skoro 80 ljudi na ovom portalu misle da zene nikad niko nije odbio, da UVEK dobiju decu prilikom razvoda, ne placaju racun u restoranu, i da su u podjednakoj opasnosti da ih napadne neko na putu do kuce.

E kamo srece da mi je zivot tako bajan kao sto muskarci zamisljaju.
(koji idito, 18. oktobar 2020 23:34)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu


Niti jednu dosad nisam upoznao koja je svojevoljno inicirala placanje racuna u restoranu, vec su se sve kroz osmeh pozivale iskljucivo na dzentlmenstvo druge strane. Iste one koje su se pozivale na samostalnost. Licemerne dame u pokusaju.

olo

pre 3 godine

Moj pogled je da ako je partnerka bila samo nemi posmatrač tog odnosa i ležala dok se dešava akcija i jedan je previše. Ako je naučila da uziva, radi razne stvari, eksperimentisali itd brojno stanje nije bitno. Kome treba krpa u krevetu?
Mislim da isto važi za oba pola

Trt

pre 3 godine

@ Bilo bi zanimljivo gledati reakciju na odgovor "pojma nemam, ko će još i da ih broji, probala sam, uvek nekog zaboravim". A što pitas m?

Jeftin pokusaj da ispadnes pametna ;)

Frojd

pre 3 godine

Pitanje:"Koliko si ih imala?" je dosta dobro.Druga strana ima tri mogucnosti: 1) da odbije da odgovori, cime pokazuje da je sklona da negira pravo drugoj strani, cak, i da pita nesto, sto dovoljno govori o karakteru, a ,pri tome, uvek neko zna - najbolja drugarica, pa se, takodje, pokazuje da druga strana zna manje o svom partneru nego neko ko i nije deo veze.Ovo je dobar znak za obe strane da nisu jedno za drugo 2) da slaze.Laganje vec na pocetku je dobar znak da strane nisu jedna za drugu 3) da kaze istinu.Sada je sve na onome ko je pitao, pa ako nije zadovoljan odgovorom, onda je i dobro sto dolazi do raskida.Dakle, odlicno pitanje za test karaktera i karaktera veze

Toma šljam

pre 3 godine

Što više, to bolje. Mislim na obe strane. Oboje su iskusili svašta, pa nema nedoumica oko toga šta kome godi. Tada nema ni foliranja, laganja, pretvaranja, . . . Ako ide, ide. Ako ne, onda hvala lepo i doviđenja.

Mila

pre 3 godine

@Ima toga jos

Prvi lik sa kojim sam bila da je imao kola je dosao bas kad sam se iselila iz zemlje, te domace sam ja vozala okolo. Nije mi bio problem, uvek su mi partneri bili vrsnjaci, momci iz drustva, skole, faksa, posla i generalno slicnih krugova. Studirala muski faks, radim sa muskarcima sada, imam dosta dobrih drugova i ni na kome ne lecim svoje komplekse niti sam ikada bila sa nekim da bi mi na bilo koji nacin poboljsao standard ili kvalitet zivota. Hemija, prijateljstvo, podrska i zabava, pa dokle klikne. Istina, zbog porodice sam imala taj luksuz da mi tudji kes ne treba, ali vecina mojih drugarica su izabrale momke iz sebi bliskih krugova, uglavnom jos na faksu. Mene je taj skromni gospodin sa faksa lagao i varao, otisla sam dalje. Gde vi onda stalno nalazite te zene koje se bacaju na kljuceve i sampanjac? I da li stvarno mislite da bi se muskarci manje "prodavali" da mogu? Gospodo, zivite u zemlji gde je trecina stanovnistva u vladajucoj partiji i nekome pricate o moralu i postenju. Nikad problem nije samo u jednoj strani.

nije puno

pre 3 godine

Ja uvek slazem, kazem dragi pre tebe je bilo 4,nekad budem poluiskrena pa kazem 7,istina je da je bilo 14.. Ono 4 lako progutaju, uz svo klimanje glavom. Na 7 vec dizu obrve i kao pa ok je... Mora se malo lagati, takva su vremena dosla. Inace imam 45 god
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gaga, 18. oktobar 2020 13:27)

To i nije puno. Ne znam zasto dizu obrve. Bivsa mi je imala oko 50 muskaraca pre mene, ova sadasnja oko 40. Nije mi to problem.

zasto

pre 3 godine

u suštini nebitno je jer niko neće reći istinit broj prethodnih partnera svom potencijalno novom partneru ili partnerki. Bitno je da jedno drugom budete poslednji partner i uživate obostrano u tome. Hvala
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (brainstorm, 18. oktobar 2020 18:19)

kakvo glupo razmisljanje. zasto ne bi rekli istinit broj? iz tvog stava proizilazi da si lazov.

Nina

pre 3 godine

@ pex
Sve je ok sto ti pises, ali meni ne ide u glavu kako cete vi to sa sigurnoscu saznati broj partnera vase devojke. Ako je pitate, ona moze da slaze bez ikakvog problema a da vi to ne mozete da proverite- Beograd nije mali grad da bi mogli to da saznate ( pa cak i u manjim gradovima ne mozete tek tako da dodjete do svih informacija). Ima devojaka koje glume neku sramezljivost, kazu vam da su bile sa dva pre vas,a vi cete joj poverovati jer deluje fino ( takve su najgore) a bila je sa puno njih. Takodje ima dosta devojaka koje na prvu loptu deluju slobodno, strastvene su a imale su bas malo momaka. Znaci u situaciji kad ne mozete da proverite sa sigurnoscu a mozete da se oslonite samo na to sta devojka kaze , vi cete se osloniti na utisak koji ta devojka ostavlja, a to da vam kazem ume bas dobro da omasi. Znam devojke koje govore da su imale dva momka , a imale su preko 30, jer su to bile avanture na moru , na putovanjima, na jednu noc i slicno. Vi ne mozete da saznate, one ce se drzati svog zvanicnog broja, u javnosti ce se ponasati fino, sramezljivo, imam jednu drugaricu koja je bila sigurno sa njih 40 , a kad prica kao neko nevinasce,kao gade joj se takve devojke, prezire sex i grad seriju i slicno. A posla je sito i reseto. Takva ce i da uhvati nekog od vas u svoju mrezu, a vi cete misliti kako ste dobili dzek pot.

paaaaa

pre 3 godine

@Tanja: Kraljica si majke mi, ulepsala si mi dan! Potpuno se slazem, zato nam zene i jesu nezadovoljne zato sto imaju los seks sa muzevima, pa ga ocajnice traze sa strane ili jos gore - trpe. Pa nema namrgodjenijih zena od Srpkinja, to nisam srela nigde na svetu a obidjoh kuglu zemaljsku, vecito nadrndane sacuvaj boze. A ovi sto vole sto su zene u inostranstvu opustene i hoce da pridju muskarcu (a pritom hoce nevinu), bolje da ne znaju po koliko partnera strankinje imaju, pa nase zene su male bebe...

Dodole

pre 3 godine

Muskarac je setovan evulutivno da seje seme svuda i na svakom mestu, samo sto sada zbog vremena u kom zivimo ne mozes to bas tako da radis, mada malo ako se potrudis pokazes paznju sve skidaju gaće. To monogamija i tako to realno nije prirodno samo su neki monogamni jer su ili smotani ili im je to stresno pa kao ja sam veran, veran bi bio malo sutra da naleti na neku ribu koja bi mu dala odmah.

plava laguna

pre 3 godine

Evo uzmite mene za primer. Ja sam se udala sa 27 godina. Imala sam dosta partnera pre braka, da budem precizna 15oro. Kada sam se udala znala sam da je taj muškarac za mene jedan jedini jer je otelotvorenje svega što ja od muškarca i odnosa sa muškarcem očekujem. Verna sam i ne bi mi napamet palo da ga varam. Imamo decu i vrlo skladan brak. Znam da je i on veran jer u meni ima sve što bi jedan muškarac mogao da očekuje od žene, dobru majku, suprugu, ljubavnicu i sve ostalo. A posle svih avantura koje sam imala, zaista nemam želju da švrljam. Isprobala sam sve što sam htela i sad ne žalim apsolutno ni za čim. Muškarci, najgore su vam te nevine i naivne.

Silvester

pre 3 godine

Prevrnula sam ih mnogo. Baš mnogo. I kad prođem ulicom ovi talibani koji bi nevinu i dalje uzdišu. I da se ne lažemo ženili bi posle prve noći. I to je potpuno providno i očigledno. Ali eto, šta ćeš, sudba kleta, takve ne bih takla ni štapom.
(Hjh, 18. oktobar 2020 22:45)

Pa lepo si rekla, talibani, pravog muškarca u životu nisi imala. Muškarac koji drži do sebe, takve žene ne bi ni štapom takao. Ali ukusi su različiti, naćiće se i za tvoju vreću zakrpa.

DonJuan

pre 3 godine

Ne pitam za prethodne, niti sam ikad, jer kako mogu znati da je iskren odgovor. Dovoljan mi je dokaz da se zadrzao kraj mene, a nije kod njih.
(pokahontas, 18. oktobar 2020 16:56)

Tako ce i sledecoj biti dovoljan dokaz da se zadrzao kraj nje (izvesno vreme), a ne kod tebe hahahahahahaha

paaaaa

pre 3 godine

@Sasa: Evo ja sam sto puta platila racun u restoranu kao i moje drugarice, zato sto je to osnovna kultura. Znaci bukvalno ne znam nijednu zenu koja to nije uradila. Ali, tacno kapiram koji tip zena Vi vodite na veceru, cim Vam je tako nesto nepoznanica... Meni nije, cak mi je i normalno, 21 vek je pobogu. Zena koja nece da plati racun je nekulturna pre svega pa bih takvu zaobisla sigurno.

Filter za budale

pre 3 godine

Ja cu uvek reci vise od stvarnog, skromnog broja. Meni je to filter protiv budala koje ce da me procenjuju na taj nacin. I desilo se da sam izlazila s nekim pacenikom koji me je ostavio zbog toga, iako, da je malo inteligentniji, sam je mogao da zakljuci da pretwrujem. Uglavnom, kasnije je cuo od moje drugarice da to nije istina i hteo je da ponovo pokusamo. :))))) S takvim uzivanjem sam ga otkacila... pacenik kao sto rekoh. Inace se moja majka ustala s 19. za svog prvog decka i to je najveca glupost koju zena moze da napravi. Ona je u ocimamog oca bila podobna da bude majka, a ja je sad uvek pitam da li je ona mislila da je on po dobar da bude dobar otac jer je imao bas dosta devojaka I uvek we hvalio time. Kao da je to dostignuce, mada drugih nije imao. Da se vratim na temu, ljudi su kompleksna bica i najvaznije, bica koja se menjaju. Njihov karakter i moral odredjuje toliko drugih faktora od broja partnera.

Tanja

pre 3 godine

Pex: A šta ako sam ja od ljudi kojima ne zreba poseban ni specijalan odnos s ljudima, nego mi je bitnije uzbudjenje, želja za isprobavanjem novog, imam jak libido i tražim.partnete kkji su mi dorasli u tom smislu? Boli me uvo za poseban odnos. Zbog tih takvih priča gomila žena ostane zaglavljeno u vezama koje ih ne zadovoljavaju, prvenstveno fizički, gro nikad ne doživi orgazam, a zarad čega? Posebnog odnosa? Kakvog posebnog odnosa ako mi je seks dosadan? Pa onda radije neću nikakav odnos, a mogu i da se zamonašim po da imam poseban, duhovni odnos sa Svevišnjim bez da me bilo ko ganja za seks koji me ne zadovoljava. Ima nas raznih, te gledajte da izbegavate osudjujući ton. A do mišljenja zatucanih tipova mi je kao do lanjskog snega.

verovali ili ne

pre 3 godine

Štrudla, 18. oktobar 2020 14:14)
sve je to ok... ali razmisli. imao si "desetak devojaka", super... ali jedna ti je bila prva! šta ako si ti sadašnoj devojci "prvi" od njenih "desetak"!??
sve najbolje

majstor

pre 3 godine

Ja uvek slazem, kazem dragi pre tebe je bilo 4,nekad budem poluiskrena pa kazem 7,istina je da je bilo 14.. Ono 4 lako progutaju, uz svo klimanje glavom. Na 7 vec dizu obrve i kao pa ok je... Mora se malo lagati, takva su vremena dosla. Inace imam 45 god
(gaga, 18. oktobar 2020 13:27)

Sta bre 14 ? Sa 45 god ? Aaauuu nesto onda nije u redu s mnom. Ja ne lazem...ja samo nikad necu da kazem pravi broj :)

Bane

pre 3 godine

Muskarac je setovan evulutivno da seje seme svuda i na svakom mestu, samo sto sada zbog vremena u kom zivimo ne mozes to bas tako da radis, mada malo ako se potrudis pokazes paznju sve skidaju gaće. To monogamija i tako to realno nije prirodno samo su neki monogamni jer su ili smotani ili im je to stresno pa kao ja sam veran, veran bi bio malo sutra da naleti na neku ribu koja bi mu dala odmah.
(Dodole, 18. oktobar 2020 22:12)

Ne mogu da tvrdim u ime većine, ali ja lično sam 4 puta odbio devojke koje su mi se otvoreno nudile. Znači ne jednom pa da kažeš da mi se nije svidela ili da sam istripovao da mi se nudila (kao što likovi umeju od običnog flerta ili puke ljubaznosti da razviju scenarija u glavi), znači ne, nisu bili znaci ili signali u pitanju već bukvalno otvorena ponuda. I da, za jednom od te četiri je muška populacija sekla vene, znači top. Kasnije je priznala mojoj sestri da sam jedini lik u njenom životu koji ju je glatko odbio i da još ne može da dođe sebi od toga da joj se to desilo sa nekim muškarcem.

Analfabeta

pre 3 godine

@Dodole
OK je sejati seme na sve strane, ali to povlači da brineš o tome šta je naraslo iz tvog semena, kao i za gajiteljku rog izraslog iz tvog semena. To su muškarci.

Zivela ravnopravnost!

pre 3 godine

@(undercover, 20. oktobar 2020 07:53) Bravo, sjajno! Zene se pozivaju na neku ravnopravnost, i to samo u situacijama kada im odgovara. Zele prava a ne zele obaveze. Zele da im momak pomaze oko kuce, a to sto one zive u kuci njihovog momka, sto idu njihovim kolima na posao i sto zaradjuju manje od njih, to nema veze. U 95% veza i brakova koje znam, devojka se preseli kod muskarca (ili je njegova nekretnina ili je nekretnina njegovih roditelja, ali je potpuno preuredjena za njen preseljaj), gotovo svi muskarci imaju svoj automobil a retko koja devojka, plate gotovo svi muskarci imaju vece od devojaka (a cesto i visestruko), muskarci finansiraju letovanja, izlete, ruckove, imaju svoje biznise,... Tako da ne znam o kojoj ravnopravnosti govore. Na zapadu ravnopravnost znaci ravnopravnost u potpunosti. Oboje imaju svoj stan, ili zive u zajedickom gde se svi troskovi dele na pola, auto svako svoj, pice, veceru i izlaske svako placa svoje,... pa je onda normalno i da u kuci dele obaveze. Navodim parove BEZ dece, zato sto se ove nase samo pozivaju na decu. Smetaju im deca da se "ostvare", a ni pre te dece nista nisu postigle, cak i kada su 30+.

xMan

pre 3 godine

Zena je jedino zivo bice sa himenom. "glupa greska evolucije"? Mozda, jer zasto bi neko imao bilo kakav visak, imali jos neki? Telegonija? (iliti, zene, koristite bar kondom, uvek!)

mamakoka

pre 3 godine

Čitam komentare i moram da dodam. Tokom studija imala sam jednu cimerku. U redu su čekali maltene ispred vrata. Ja zaista o njoj ne želim da kažem ništa ružno,jer joj je očigledno trebala stručna pomoć. Ali ovi kerovi što su obletali,sačuvaj Bože.

ime

pre 3 godine

@undercover - kako ti je glupo poredjenje i glup argument. Ovde se ne radi o tome da oba pola rade sve isto, nego da je licemerno traziti partnera koji je bio sa veoma malim brojem partnera u proslosti ukoliko vi ne mozete isto da pruzite - u ovom slucaju, mnogi muskarci ocekuju odjednom sad nevinu ili neku koja je bila sa najvise 2 njih, dok oni iza sebe imaju trocifren broj. Uostalom, vi se ponasate kao da te nevine ili sa malim brojem bivsih partnera samo trce i cekaju vas takve - kako da ne lol. Takve uglavnom traze osobe sebi slicne.

Adriano_Galliani

pre 3 godine

To mozda kod vas muskaraca. Ja sam sve prebolela
i vise mi nisu bitni. Bitan je samo onaj s kojim
sam trenutno.
(Aglaja, 18. oktobar 2020 19:05)

Ne, tebi si bitna samo ti sama sebi, zato ti ljubav nema ideju i dimenziju prošlosti i budućnosti već samo nagon za preživljavanje.

Zaboravih da dodam - taj momenat kada se zaljubite u nekog novog iako još uvek volite neku staru ideju i sećanje je veličanstven.

U tom trenutku unapred oprastate sve "grehove" koje je skrivila.

Pavle

pre 3 godine

Svi muskarci bi hteli k***u u krevetu ali da je po mogucstvu imala jednog partnera pre njega. Pa kako prijatelju?
(suzi, 18. oktobar 2020 16:38)
Muskarac kad hoce k***u on nadje kurvu, al ne moze da zaspi pored nje.

Toluca

pre 3 godine

Da parafraziram Konfučija: kad su ga pitali o razlici, zašto muškarce koji imaju više žena ne zovu pogrdnim imenima, a žene da, odgovorio im je da ključ koji otvara više brava je dobar ključ, dok brava kuju otvaraju više ključeva je loša brava. U prevodu majka priroda nas je napravila drugačije i kod nje ne važi neoliberalni korektnost.
(Pedja 1964, 18. oktobar 2020 22:59)

Reci to feministkinjama bato, veruj mi neces se lepo provesti :)

Zivela ravnopravnost

pre 3 godine

@(Nn, 21. oktobar 2020 14:54) A po cemu se vidi? Kakav cu ja to biti roditelj? Devojke govore da je samo ljubav vazna, i naravno nemaju nista protiv sto je momak uspesan. A kako biste se osecale da je devojka doktorka a momak radi na kasi? Ili da je devojka inzenjerka a momak radi na pumpi? Ili da devojka ima stan i auto a momak nema? Onda bi bili komentari "sta ce joj takav"? Ma te devojke ih ne bi ni pogledale, nisu "njihova liga". A kada je obrnuto, onda je sve OK. Sve je OK dokle god je u zenskom interesu. Prosirio bih svoje izlaganje i na zivot u inostranstvu. Gotovo svi parovi koji su otisli u inostranstvo su otisli tako sto je prvo momak otisao (grlom u jagode jelte), pa kada je sve lepo sredio (papire, novac, posao,...), onda je i devojka dosla na gotovo. Zasto devojke ne stisnu petlju i odu, pa posle dovedu momke? Znam i par primera nasih devojaka koje su tamo rodjene ili otisle kao male, koje nakon nekog vremena zabavljanja sa nasim momcima otvoreno govore kako ne zele da se udaju za njih zato sto nemaju papire i misle da su oni sa njima samo zbog papira (!?). Kazu nece da se muce sa tom papirologijom. Kao sto rekoh, samo gledate svoje interese. Cast izuzecima. A onda kada se to sve otkrije, u nedostatku odgovarajuceg komentara udarate po emocijama "pa ljuuuubav", "gde ce ti dusa, vidis da te voli" ili kao u Vasem slucaju "sutra ces biti podjednako los otac". 15 godina slusam o ravnopravnosti. Bilo bi velika steta da vam se ne ispuni zelja.

Ja

pre 3 godine

@Ima toga jos
Zivim na tom zapadu. I ovde, kao i svuda uostalom, zene itekako gledaju i izgled i materijalno stanje, i obrazovanost. Sve. Naravno, koja je u poziciji da birka. Ne videh jos neprivlacnu zenu pored uspesnog muskarca. Lako je ovde zenu odvuci u krevet. Samosvesne su, generalno obrazovanije od srpskih, ne zamaraju se sta ce zaboga komsije i rodjaci reci. Zaista. Isto kao sto ti je ta lako usla u krevet, jos ce lakse iz njega izaci. Postaje joj dosadno, ti takav, ili prosto nije joj u planu veza. Neces je ti lako vezati, a o braku sa tobom ce tek detaljno da razmisli.
Volela bih da mnogi, koji misle da se sa zenama sa zapada lakse moze, zaista jednu i ozene, da bi shvatili koje su prednosti i mane. Da, one zaradjuju, placaju sebi svoje prohteve, putuju cesto, prosto tako su odgajane, ali nisu lude za kucom, za kuvanjem, odlazu radjanje dece, ne tolerisu ondasnje tipicne balkanske gluposti, kao vikanje, lenstvovanje, drugare, izlaske, samar je zakonom kaznjiv. Itekako ocekuju od muza pomoc u kuci i oko deteta, muzevi najnormalnije kuvaju, koliko cesyo i zene, neki cesce, i uzimaju neku vrstu roditeljskog odsustva da podele ravnopravno sa majkom deteta to vreme dok dete ne stasa za vrtic. Mislis da bi izdrzao? Mnogi ne bi. Tipicna porodica je ovde majka i dete. Puno razvoda. Alimentacije ne kasne. Drugaciji odgoj dece. Drugi svet. Samo deluje da je trava zelenija u drugom dvoristu. Treba ziveti ovde i to iskusiti. Laka noc.

Hulk

pre 3 godine

To mozda kod vas muskaraca. Ja sam sve prebolela
i vise mi nisu bitni. Bitan je samo onaj s kojim
sam trenutno.
(Aglaja, 18. oktobar 2020 19:05)
...

Da bitan do sledeceg i tako u krug...

Nolina

pre 3 godine

@undercover - ni ta tvoja "zena sa zapada" ne radi u rudniku, ne pricajte gluposti. Ne prilazimo jer najcesce nama pridju pa nemamo kad da prilazimo vama koji gledate iz prikrajka. Da nam ne prilaze, prilazile bismo mi. Ni vi ne biste korak napravili da vama zene prilaze. Dosadni ste vise s tim sto ne prilazite. Zapravo niste ni dosadni nego lenji, sve na gotovo!

Oktobar je, pocinju...

pre 3 godine

@zivela ravnopravnost - bices los otac jer ces, kao sto se vidi iz tvog komentara do kraja veka sabirati sta si ti zaradio a sta ona, koliko si je puta povezao na posao, i ne daj boze ako bi ona ostala bez posla koliko si novca potrosio na nju. Ako budete ziveli u "tvojoj" kuci - bice to jos gore. A to ce deca sve da slusaju. I da, kad je moj tadasnji decko a sadasnji muz bio neko vreme bez posla, a bilo je i takvih trenutaka, ziveli smo zajedno, vodila sam racuna da se ni jednog trenutka ne oseti neprijatno zbog toga sto smo ziveli od moje plate i tako je bilo posle kad smo dobili decu i meni plate kasnile. Eto tako treba da se odnosi svako ko nekoga voli. A ne povezes me na posao i onda zbrajas litre koje si potrosio. Ludilo kako ljudi razmisljaju...

losmi

pre 3 godine

Do sada 19, biće ih još iako sam trenutno u vezi...promiskuitetan sam i to je to, kada god mi se ukaže šansa iskoristim je. Kod većine je tako, to je neki nagon kojem ne možeš da se odupreš iako znaš da bi trebalo, kao kada biste tražili od notornog alkoholičara da prestane da pije sam od sebe ili od narkomana da prestane da se drogira. Ljudi koji stupaju sa nama ovakvima u vezu treba da se nadaju svačemu, nije svaka od osoba sa visokim libidom takva ali većina jeste.

Miroslav

pre 3 godine

Ne znam ja nisam imao 20 godina odnose i to prilicno privlacno izgledam i maksimalno sam situiran
(Frizider, 18. oktobar 2020 17:17)

Samo da potvrdim ovaj komentar.
Isto pristojno izgledam i Živim sam, u svom stanu, pristojno izgledam, čak mi ni auto nije loš.
Odnose nisam imao, pa, 12 godina.
Koliko sam ih imao, morao bi da izračunam, ne više od 10.
I sad mi žao što taj broj nije veći.
A mogao je biti.
uf, previše biranja ne valja nikako.
Prava istina je da u mojim godinama ne žališ za prilikama kad si odbijen, mada ja nisam nikad, i to je greška, nego za prilikama koje si propustio iz straha od odbijanja.

Nikad nikoga nisam pitao koliko su ih imale pre mene, niti je mene ko pitao.
Čak ni bivšoj ženi, ni devojci posle nje nisam znao broj.
Niti mi je padalo na pamet da pitam.
Da budem iskren , sada sa preko 50god, mislim da je broj nebitan, ali bi voleo da je što veći.
I njen, i ne bi imao protiv da je i 50, 60.
Ako bi joj se svideo posle 60 partnera.

Bravo

pre 3 godine

Ajmo minusi, 18. oktobar 2020 17:09

Bravo druze, ne znam sto se ovo ne svidja ljudima, ja imam solidna primanja, nisam bogatas, imam svoj stan u Beogradu, 1000evra platu, znam sam da spremam, kuvam, perem, vozim dobar auto zbog sebe, treniram, visok sam i oduvek sam bio privlacan devojkama. Nije ovo neka reklama za mene zaista je tako, mozda sam u zabludi da sam privlacan ali ajde da bude da jesam, to se vidi jos od skole pa na dalje. Teze je meni da dodjem do provoda nego jednoj najprosecnijoj i najobocnijoj zeni koja nista nije uradila ni privatno ni intelektualno ni na svom izgledu. Ona jednostavno moze da kaze ajde i imace gomilu njih (verovatno ne onih koje bi zelela ali imace). Poenta je da je zenama za avanturu 10x lakse nego nama. Mada me to ni ne zanima, poenta je da cesto takve ili na zavrse nigde ili budu razvedene sa decom i dalje ih niko nece i tako dalje...zao mi je sto je to tako, ne likujem ni nad cijom pricom i zivotom. Jednostavno niko ne zeli da mu supruga i majka deteta bude neka koju je svako menjao. Pa zamisli upoznam devojku prelepa, pametna a kasnije izvalim da je bila promiskuitetna, zeleo sam u srcu ozbiljnu veze i jedva presekao. Kada mi je rekla i da je trojku imala sa 2 lika, auuuu pa jel to treba da mi kroz glavu prolazi do cega je dosla. Da to bude majka moje dece, neko zbog koga bih ginuo i slicno. Inace sam jako lojalan pa mi tako nesto ne ide. Kulturno sam nasao nacin da se razidjemo ali zaista bih takve preskocio za bilo sta ozbiljno.

undercover

pre 3 godine

Pa ko tebi brani da odbijes neku zenu?Jel ti brani ko? Ti si ustvari ljut sto vama zene ne prilaze pa i nemas priliku da ih odbijes? A koja je sansa da prosecan muskarac odbije prosecnu zenu? Mala reci cu ti ( osim ako im je bas bas gabor a i tad mnogi pristaju da bi dobili sex) jer muskarci idu logikom daj sta das. Laki ste, i to je glavni problem . Zasto bi ja prisla muskarcu ako znam da ce vrv da me prihvati jer ide logikom daj sta das. Zelim da me neko prihvati jer mu se dopadam a ne zato sto nema nikog drugog na vidiku. Zato zene i ne prilaze jer ne zele da budu nekom igracka. Kada budete odbijali kao sto to i zene rade onda se mozda i promeni situacija. Laki ste.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milana, 19. oktobar 2020 08:21)
ovde je pravo pitanje da li ste vi nekada prisli nekome ko vam se svidja?verovatno niste.

jedna zanimljivost,naime prema nekim istazivanjima skoro 70% veza u velikoj Britaniji je pocelo tako sto je zena prva prisla.dakle to se podrazumeva pod moderna i ravnopravna zena na zapadu. druga je prica sto kod nas zene feminizam koriste kao izgovor za besno ponasanje.

Mare

pre 3 godine

@ima toga jos - bukvalno nije se desilo! To da zene idu samo kod onog koji ih vodi na egzoticne destinacije je smesno i da zavrsavaju fax tako sto spavaju s asistentom isto tako. Ako gledas kako ziv e starlete tvoj problem. Ima zena i mimo splavova i rijalitija. Ne kazem da su sve divne, ali nije ni da su sve glupe i sponzoruse. Evo ja imam i dobar auto i budu mi kljucevi na stolu, pa me niko ne spopada. Upoznavao sam zene kao i svi, zapocnemo pricu pa ili ima hemije ili je nema. To su samo izgovori i to losi.

Ajme zivote

pre 3 godine

Prevrnula sam ih mnogo. Baš mnogo. I kad prođem ulicom ovi talibani koji bi nevinu i dalje uzdišu. I da se ne lažemo ženili bi posle prve noći. I to je potpuno providno i očigledno. Ali eto, šta ćeš, sudba kleta, takve ne bih takla ni štapom.
(Hjh, 18. oktobar 2020 22:45)

Sjajan primer homobalkanuše! Sve sto se zaradi se spuca u izgled kako bi se odrzala atraktivnost, ego na maksimumu, izlasci, provodi, zurke, kombinacije, igrice, varanja, dostupna samo odredjenoj grupi muskaraca, one "ispod sebe" odbija pod izgovorom ravnopravnosti i naziva "talibanima" a ovima iznad se predaje zbog "ljubavi",... Umesto da pronadje nekog "spram sebe", znaci nekog manekena i sa slicnim stavom, ona ce pre nekog "stabilnog".

undercover

pre 3 godine

@undercover - kako ti je glupo poredjenje i glup argument. Ovde se ne radi o tome da oba pola rade sve isto, nego da je licemerno traziti partnera koji je bio sa veoma malim brojem partnera u proslosti ukoliko vi ne mozete isto da pruzite - u ovom slucaju, mnogi muskarci ocekuju odjednom sad nevinu ili neku koja je bila sa najvise 2 njih, dok oni iza sebe imaju trocifren broj. Uostalom, vi se ponasate kao da te nevine ili sa malim brojem bivsih partnera samo trce i cekaju vas takve - kako da ne lol. Takve uglavnom traze osobe sebi slicne.
(ime, 19. oktobar 2020 12:48)

promasena poenta.moj komentar je bio odgovor za gospodju koja je rekla "ako moze jedan pol moze i drugi"...pa ja onda postavljam pitanje zasto onda se ni bi izjednacili u svim pogledima a ne samo tamo gde zenama odgovara?dakle moderna zena sa zapada nema komplekse i zeli apsolutnu jednakost koje im u mnogim aspektima ne odgovaraju ali to ih cini da se osecaju jakim i nezavisnim.

al kod nas se stvaraju drugi problemi jer kao sto rekoh kod nas su zene ostale zaglavljene izmedju patrijarhalnih i modernih shvatanja, i onda u zavisnosti od situacije se pozivaju na jedan ili drugi sistem vrednosti i tako dolazi do problema u komunikaciji i musko zensim odnosima.

Zivela ravnopravnost!

pre 3 godine

@Oktobar je, pocinju...
@nn

Dakle, muskarci, procitali ste komentare. Kao sto rekoh, u nedostatku odgovarajuceg komentara, prebacuju se na emocije, tipa "bices los otac", "nezreo si" i sl. Zele prava a ne zele obaveze. Bitno je da su one sve zrele i pametne. Znam i ja tako dosta "zrelih" i "pametnih" muskaraca koji su pre braka kupili stan, skupocen automobil, a u kojim njihove zene uzivaju sve pogodnosti. Svoju platu koriste za porodicu i dogovorili su se sa svojim zenama da one svoje plate koristi za sebe. Veoma zrelo, nema sta. A sta su oni dobili od svojih zena? Kada neka devojka ostavi komentar da zeli nekog spram sebe u svim parametrima, sve zene oduseljeno lupaju pluseve, uz komentare "bravo krajice, carice, ti si jaka zena, ne treba ti lenstina, sto bi nekog gurala napred,...", ali posto je napisao muskarac, onda je "nezreo si, vazna je ljubav". Iznose ovde neke sporadicne slucajeve u kojima se par uspesnih devojaka zaljubilo u neuspesne muskarce i to smatraju nekim validnim uzorkom. A takvih muskaraca prema zenama ima bar 70%, ako ne i vise. Kod svih parova koje ja znam, taj odnos je oko 95%, i to se smatra opste prihvacenim stavom. Da ne duzim, sve u svemu su rekle da zele ravnopravnost i pomoc u kuci (kao sto je na zapadu), i tako bi i trebalo da bude. A sa druge strane, ravnopravnost sa sobom nosi siru paletu aspekata koje one nisu spremne da prihvate. Ne dozvolite da budete psihicki ugnjetavani i finansijski i intelektualno iskoriscavani.

Oktobar je

pre 3 godine

@ Zivela ravnopravnost - to sto ti mislis da taj tvoj drugar ne dobija nista od te svoje zene to je tvoj subjektivan stav. Ja bih rekla da postoji verovatnoca da je i njemu lepo sa tom zenom/porodicom jer i sam kazes da su se tako dogovorili. Znaci niko nije prisiljen ni ona da zivi tako ni on da tako organizuje stvari. Svako moze da izadje iz te veze i on i ona. Mogao je da trazi isto neku koja ima svoj stan i "skupocen auto". Da li bi je docekao pitanje je. Ako vam smeta ta statistika gde zene zaradjuju manje, a vi prekinite sa tom praksom da se zenite tim zenama, cekajte lepse i bogatije od vas. Sta da vam kazem, zivite u skladu sa svojim ubedjenjima, nemojte da kukate kako vam statistika ne odgovara. Ja ne bih sebi u zivotu dopustila da bilo kome sabiram sta sam uradila za njega/nju bratu, sestri, drugarici, komsinici a kamoli muzu. Niko vas ne tera pa placate pice ili vozite na posao. Nemojte to da radite pa se necete osecati opljackano, zaboga. Ako radite nekome neku uslugu uradite to iskreno ili nemojte uopste, prosta stvar a i osecas se bolje posle

bm

pre 3 godine

Ja jednom probala da izbrojim, taman dodjem do neke cifre, pa se setim, jao ovog sam zaboravila.
(Tanja, 18. oktobar 2020 18:47)

I ja isto, ne znam da li je 11 ili 12, pa mi onda padne na pamet šta ako sam još nekog zaturila. Zato računam da ih je između 10 i 15. Jbg, zaboravna sam, moram da zaokružujem.
(Lea, 18. oktobar 2020 23:15

Da takvih nema, žurke i pijanke bi bile dosadne. Samo nek vas ima što više, takve najviše volim

Pavle

pre 3 godine

muskarci 8.4 zene 5.6. tako je na vecini istrazivanja. nego pitanje je sa kim su ti muskarci imali taj sex kad ga zene nisu imale.... jasno se vidi da jedni uvelicaju drugi umanje. jer broj treba da se krece otprilike istim
(rex, 18. oktobar 2020 13:38)

Kakva vam je to logika? Broj ne treba da bude isti, baš je tako kao što pokazuju istraživanja iz prostog razloga što muškarci ulaze u sex. odnose i sa osobama koje im se i ne sviđaju nešto, žene mnogo ređe. Mnogo je veći broj muškaraca koji bi sa svakom koja se nudi a manji broj žena se nudi svakom.
(Pera, 18. oktobar 2020 21:43)

Nema Pera mentalni kapacitet da razume ovu kontradiktornost koju si ti naveo, a koja je ocigledna.

Nn

pre 3 godine

@Zivela ravnopravnost!
Probajte da se obratite roditeljima koji su odgajili te lose devojke i zene.
Ne brinite vec se vidi, da cete i sami sutra biti podjednako los otac.

nn

pre 3 godine

Nerazuman si, mozda mladost, mozda zivis dugo ovde pa ne znas. Samo jednom sam cula zenu da komentarise muskarce na taj nacin- da sikanira zbog novca, ali ona je psihopata pa ne znam mozda birate bas takve, jer vas je lako "kupiti" fizickim izgledom? Inace poznajem vise parova gde su zene i magistri, sa super poslom, a muskarci bas rade daj sta das. I zive normalno.
Zasto zene ne odu tek tako preko?Evo npr, kada sam ja prvi put otisla, sve i jedan muskarac od onih koje sam poznavala godinama, preko prodavaca u prodavnici, sve do novih kolega -svaki se ponasao kao da sam dosla po seks,a ne da radim i zivim. Pa ti razmisli da li je tvoja briga teza ili laksa, od zenske. Veruj mi banja vam je, sta se od vas trazi da se zaposlite i snadjete preko.

Stari basketas

pre 3 godine

Seks je kao basket, covek dva puta tacne loptu i znas da li je trenirao i koliko dugo.Samo neko ko pojma nema moze biti obmanut!

Milana

pre 3 godine

@ undercover
Pa ko tebi brani da odbijes neku zenu?Jel ti brani ko? Ti si ustvari ljut sto vama zene ne prilaze pa i nemas priliku da ih odbijes? A koja je sansa da prosecan muskarac odbije prosecnu zenu? Mala reci cu ti ( osim ako im je bas bas gabor a i tad mnogi pristaju da bi dobili sex) jer muskarci idu logikom daj sta das. Laki ste, i to je glavni problem . Zasto bi ja prisla muskarcu ako znam da ce vrv da me prihvati jer ide logikom daj sta das. Zelim da me neko prihvati jer mu se dopadam a ne zato sto nema nikog drugog na vidiku. Zato zene i ne prilaze jer ne zele da budu nekom igracka. Kada budete odbijali kao sto to i zene rade onda se mozda i promeni situacija. Laki ste.

Milosav

pre 3 godine

Stani, stani saznat ću i sam
Bez veze je da čeprkam
Stvari koje bole, ja ih znam
Stani, stani nemoj mi reć
šta me briga, šta je bilo
Kad je bilo već
Pusti to, ni sreća ni par
Al reci a koliko si ih imala do sad
Nije ljubomora,
Nije ljubomora,
Nije ljubomora, ipak reci
A koliko si ih imala do sad...

Aglaja

pre 3 godine

@Adriano_Galliani
(Hulk, 19. oktobar 2020 13:55) i ostali

Procitali ste tri recenice koje sam napisala i napravili citav psiholoski profil.:D Bravo!

Ministar

pre 3 godine

Zena koja nece da plati racun je nekulturna pre svega pa bih takvu zaobisla sigurno.
(paaaaa, 19. oktobar 2020 14:44)

Znači 95 posto žena je nekulturno. Mašala.

A, i Beograd je malo vece selo

pre 3 godine

@Nina

Pa, eto, ti znas sa koliko su zapravo bile i iznela si ovde pred stotinama nepoznatih ljudi! Uvek neko zna i jedva ceka da kaze!Posebno rodjak sa kojim je u svadji :)))

Stefan

pre 3 godine

Sve je to relativno,ne tako davno su se devojke udavale za 17,18 godina i drustvo je bilo drugacije naravno da je tada vecina devojaka ulazilo u brak nevino,ali ne mozete ocekivati u sadasnjem drustvu kada se zene udaju u proseku 27,28 da budu nevine.
Realno maksimano do 5,6 seks partnera je sasvim dovoljno....

Bane

pre 3 godine

Strasno. Kada kupuju polovan auto, teraju kod majstora, kucaju sasiju na strane sajtove, vade listinge iz ovlascenih servisa, sve samo da bi saznali koliko je presao, i ne samo to nego i kako je odrzavan....a ovamo ih kao kod zene nista ne zanima.

To nije istina, sto jedna zana ovde rece iz necijeg prethodnog bilo sexualnog ili emotivnog zivota moze dosta zakljucaka da se izvuce o toj osobi.

Ne mora to nuzno biti samo broj vec i sa kim je bila, da li su ok likovi, kako su te veze izgledale, jesu li bile veze ili kombinacije i sl. Nekada se u mladosti i pogresi ali to onda bude usamljen slucaj i sl.

Ja licno ne pitam nikada, kao sto preprodavca polovnih vozila nikada ne pitam koliko je auto presao, jednostavno imam dovoljno iskustva da vrlo brzo vidim sa cim imam posla.

smoke

pre 3 godine

(Vuk iz Panceva., 18. oktobar 2020 21:44)

Ni meni to nikad nije bilo jasno. Umesto da se radujes izgovoru za sto vise seksa,
ti trazis neku izucenu kojoj verovatno neces biti dobar.

Dejan

pre 3 godine

Secam se, neke 94. ja se dovatim sa jednom zgodnom novinarkom.
I pokrenemo temu brojki. Meni je ona tad bila tu negde oko 50-te a ja njoj 107.
Doduše, starija je od mene 6 godina. Verujem da sam je posle 26 godina prestigao sa cifrom al kako je bila luda, nisam siguran.

Frojd

pre 3 godine

@Tanja

Vi ste izneli brojku pred sirokim auditorijumom, ne vidim sta je problem pred tim jednim/jednom! Sa druge strane, posto biste osobu koja bi Vas pitala navedeno pitanje uljudno otpratili iz zivota - svi srecni.Tacno se uklapate u ono sto sam rekao!

rex

pre 3 godine

ako ces zenu da trazis koja ima 30 godina, nije realno da ista ocekujes.... to je 10ak solidnih godina sexanja. ako ti je bitno to, a generalno trebalo bi ukoliko nisi beskicmenjak, onda se zenis sa 27-8 curom koju si nasao da je nevina u 22-23, sto je retko al se da nac

samo_kazem

pre 3 godine

@sevap je
Ma vazi :) Dok bi ovaj prvi uveliko zaveo zenu i odveo je u krevet, ovaj drugi bi skupljao hrabrosti da joj pridje i bilo sta kaze, da bi na kraju ( ukoliko bi uopste prisao ) izgovorio nesto tupavo i bio odbijen. Ovo ne govorim radi omalovazavanja neiskusnih muskaraca ( svako je bio takav na pocetku ) vec zato sto imam prijatelje koji se nalaze na obe strane te price ( jedan je preiskusan, a drugi neiskusan ).

@Nale
Gospodjo, kako mozete da znate da li sam ja vredan ili lenj covek po osnovu naseg prvog susreta? Ja pricam o ljudima koji se ocigledno ne znaju, recimo da izadjem u neki pub ili klub, garantujem da ce zene jedino obratiti paznju na moj fizicki izgled ( ako uopste i obrate paznju ) i sigurno se nece isto vece raspitivati o tome da li sam ja vredan, posten itd. To su osobine koje svakog dobrog muskarca moraju da krase, ali da biste vi dosli do toga da li muskarac poseduje te osobine ili ne, morate prvo da ga upoznate..?

Daimonion

pre 3 godine

@Hjh

Bolje Platona da si citala nego sto si prevrtala, pa ti sada trebaju snaga Titana i volja Sokrata, ako naidje iskusenje! Ali, nisam osetljiv na brojeve, a Platon se da prepricati i istumaciti, a i pretumaciti :)))

Marijana

pre 3 godine

Ako već na početku su trzavice sa nekim, koja je poenta da ideš u krevet sa tom osobom, mnogi to predvide i lažu sebe, kao otkriće nešto tamo. Lažu kad kažu da krevet reši štošta, ne reši, samo na kratko zatrpa problem, koji posle pukne. Tako da mislim da plitki ljudi, koji usput imaju neki poremećaj ličnosti, promene dosta, a ovi normalni, sa malo pameti ne srljaju kao muve bez glave. Mislim da je to problem kod ljudi.

holivudski frizer

pre 3 godine

svi su slagali ! Muškarci su imali 84 partnera a zene 58 ! A mozda je bilo i obrnuto. 5,8 neka obese mačku o repić !

micina tetka

pre 3 godine

Ja onom koji je bio drugi rekla da je drugi a on mi nije poverovao, kaže sve to uvek kažete... I ja shvatim da sam 32-ga odokativno :-) Bilo davno ali po komentarima je aktuelno i dalje. Pretpostavljam da za svaku deceniju povećavamo za 1, malo glupo npr sa 40 a on i dalje drugi?

Miki

pre 3 godine

Nezgodno pitanje za ovo moderno je...ko doba. Retko da se neko zadrzao na proseku oko 5 min do 10 partnera pre braka. Zaboravili ste da napravite i podtabelu koliko je puta sa istim partnerom/kom? Jel se i to racuna? Jer ako je zenska bila sa jednim decakom koji je bio uporan decko i nije gubio vreme? Mislim da ko o ovome racuna da ne racuna vec da nadje iglu tj nevino devojce pa nek se zeni sto pre.

Nekad gradska faca

pre 3 godine

Posle 150 sam "izgubio" spisak, oženio se pa nisam hteo da zena naleti na taj notes.
Sad je tu negde oko 180.
To je broj za 35 godina seksualnog iskustva, dakle 5 po godini u proseku, što nije mnogo, ali je nekad u mladosti bilo 5 za jedno letovanje, jedna u Dubrovniku, druga na Hvaru, treća u Makarskoj, četvrta i peta u Rovinju.
Najveći broj je iz mladosti, do 30 godine, Beograd, druga polovina 80tih, žurke svake nedelje, plus KST, Zvezda, Akademija...
Sad, kad imam 52 jedva da uspem jednu novu godišnje, omatorilo se, pritiska posao, žena, deca, obaveze.
Da nemam te retke poslovne seminare, pitanke da li bi i ta jedna, dve godišnje bile.

Marko

pre 3 godine

Idealno bi bilo da je nevina (za brak), a do 3-4 je ok. Veoma sam inteligentan i znam da izvucem iz ljudi sta god hocu. Zbog velikih brojki dve sam napustio. Najsmesniji su mi ovi sto kazu da nije bitan broj, a broj mnogo govori o karakteru.

Štrudla

pre 3 godine

Imam 26 godina, i mojoj devojci sam trenutno prvi, koja ima 24 godine, zajedno smo vec 5.
Imao sam, pa da budem iskren, jedno 10ak devojaka, lumpovao svakodnevno pp splavovima, išao svuda, radio svašta, khm i moram priznati da me je sada stid kada vidim da imam sveticu pored mene, iskrenu, neiskvarenu, čednu. Mislim da se u današnje vreme ljudi vise odlucuju za devojke koje su imale odnose i momke pre, iz razloga jer smatraju da su stekle neko znanje, da nisu kao klinke bez znanja i iskustva koje se vode onime sto su videle na tv-u ili čule u prolazu. Mozda vas neka devojka izradi na najruzniji nacin kao mene, pa Vas "NEKO" nagradi sa dzetpotom kao mene :)

Vuk iz Panceva.

pre 3 godine

Zašto bi više voleo da imam ženu koju su peglala dvojica a ne koju nije niko?
U čemu je prednost?
iskustvo?
Pa valjda će samnom steći iskustvo! Gluposti,kao da neko preferira auto koji je imao dva vlasnika u odnosu na nov..

Pedja 1964

pre 3 godine

Da parafraziram Konfučija: kad su ga pitali o razlici, zašto muškarce koji imaju više žena ne zovu pogrdnim imenima, a žene da, odgovorio im je da ključ koji otvara više brava je dobar ključ, dok brava kuju otvaraju više ključeva je loša brava. U prevodu majka priroda nas je napravila drugačije i kod nje ne važi neoliberalni korektnost.

gaga

pre 3 godine

Ja uvek slazem, kazem dragi pre tebe je bilo 4,nekad budem poluiskrena pa kazem 7,istina je da je bilo 14.. Ono 4 lako progutaju, uz svo klimanje glavom. Na 7 vec dizu obrve i kao pa ok je... Mora se malo lagati, takva su vremena dosla. Inace imam 45 god

samo_kazem

pre 3 godine

Na neki nacin broj i jeste bitan. Vrednost zene se ogleda u tome da ne moze bas svaki muskarac da je ima, sto znaci da drzi do sebe. Vrednost muskarca se ogleda u tome koliko zena zeli da bude s njim. Manite feminizam, jednakost itd ali zena koja je imala trocifren broj partnera nikad nece biti isto kao i muskarac koji je bio sa trocifrenim brojem zena. Na kraju, evo jedno pitanje za zene koje citaju ovo - kome biste pre dali, zenskarosu ili nevinom, neiskusnom i pomalo smotanom coveku?

Dodole

pre 3 godine

Muskarac je setovan evulutivno da seje seme svuda i na svakom mestu, samo sto sada zbog vremena u kom zivimo ne mozes to bas tako da radis, mada malo ako se potrudis pokazes paznju sve skidaju gaće. To monogamija i tako to realno nije prirodno samo su neki monogamni jer su ili smotani ili im je to stresno pa kao ja sam veran, veran bi bio malo sutra da naleti na neku ribu koja bi mu dala odmah.

Frojd

pre 3 godine

Pitanje:"Koliko si ih imala?" je dosta dobro.Druga strana ima tri mogucnosti: 1) da odbije da odgovori, cime pokazuje da je sklona da negira pravo drugoj strani, cak, i da pita nesto, sto dovoljno govori o karakteru, a ,pri tome, uvek neko zna - najbolja drugarica, pa se, takodje, pokazuje da druga strana zna manje o svom partneru nego neko ko i nije deo veze.Ovo je dobar znak za obe strane da nisu jedno za drugo 2) da slaze.Laganje vec na pocetku je dobar znak da strane nisu jedna za drugu 3) da kaze istinu.Sada je sve na onome ko je pitao, pa ako nije zadovoljan odgovorom, onda je i dobro sto dolazi do raskida.Dakle, odlicno pitanje za test karaktera i karaktera veze

Hjh

pre 3 godine

Prevrnula sam ih mnogo. Baš mnogo. I kad prođem ulicom ovi talibani koji bi nevinu i dalje uzdišu. I da se ne lažemo ženili bi posle prve noći. I to je potpuno providno i očigledno. Ali eto, šta ćeš, sudba kleta, takve ne bih takla ni štapom.

koji idito

pre 3 godine

E ne moze tako. Ili mogu oba pola ili ne mogu oba. Sve sto na sebe primjenite, primjenite i na druge.
(WTF, 18. oktobar 2020 19:00)

Pa jel to znaci da mogu i žene da pocnu da prilaze i budu odbijane od strane muškaraca? Ili da one nekad otprate muškarca kući, šta fali kad može jedan pol može i drugi. Ili da i muškarci nakon razvoda dobiju decu. Nase žene ostale zaglavljane između patrijarhalnih i modernih shvatanja pa i iz jednog i drugog sistema zadržale samo privilegije a ove stvari koje im ne idu na ruku ignorišu.

Kad treba same da priđu muškarcu onda su u fazonu "ne ja sam dama i ne prilazim". Kad treba da plate račun u restoranu onda "osnovni red je da muškarci plate". E al kad su pitanju broj partnera u njihovim životima, obaveze e onda su one "jake žene koje znaju šta hoće".
(undercover, 18. oktobar 2020 20:08)

skoro 80 ljudi na ovom portalu misle da zene nikad niko nije odbio, da UVEK dobiju decu prilikom razvoda, ne placaju racun u restoranu, i da su u podjednakoj opasnosti da ih napadne neko na putu do kuce.

E kamo srece da mi je zivot tako bajan kao sto muskarci zamisljaju.

Tanja

pre 3 godine

Ja jednom probala da izbrojim, taman dodjem do neke cifre, pa se setim, jao ovog sam zaboravila. Zato sam se manula ćorava posla. Mislim izmedju 30 i 50. Nijedan me nije pitao a koliko si ih imala do sad, niti se sećam uopšte bilo koga koga je tako nešto interesovalo. Taj koji bi me pitao bio bi uljudno ispraćen iz mog života bez kafu da popijemo.

Mila

pre 3 godine

Nikad nisam lagala za broj. Kada sam tadasnjem decku, strancu sa 25 godina rekla da je on no.7, poceo je da se smeje i izjavio da je to bas mali broj. Jedan pre njega u Srbiji je dizao obrve sto je bio cak treci, sve je to relativno ali dobro posluzi za samoeliminaciju :) Sada sa 32 godine i sa 12tim partnerom u krevetu, definitivno me ne interesuju ljudi koji su imali puno manje od mene ili po tome mere neciju vrednost. Seks mi je potreban, imala sam tri duge veze, prevarila sam samo jednom u zivotu, iz osvete.

Nijednog iskustva se ne bih odrekla, svako je bilo dobro, dugo ili kratko, uzivanje i/ili lekcija. Volim svoj zivot i definitivno nisam tabula rasa u bilo kom smislu niti imam sta pametno da radim sa konzervativnim ili neizivljenim likom koji takvu partnerku trazi.

Ajmo minusi

pre 3 godine

Iskreno, zeleo bih da mi je potencijalna supruga imala sto manje partnera. Taj broj dovoljno govori o kakvoj se osobi zapravo radi. Prosto, nije mi materijal za brak, nego sinonim za provod. Zenama je lako da se igraju sa ciframa i sa momcima, zato sto dok su mlade, one su jako pozeljne, i mogu da promene gomilu partnera na nedeljnom nivou. A da ne pricam sta sve mogu da prebace preko ledja do udaje. Nije im potrebno puno, samo da se krecu u muskom drustvu, malo flertuju, i vec pocnu muskarci da im se udvaraju, a one donose odluku kuda ce to voditi. Ili u izlasku, dovoljno je da skrate suknju i prodube dekolte i vec imaju 15 udvaraca. Prosto im se svi udvaraju, mladji, stariji, ozenjeni, razvedeni, stranci, uspesni, imucni, sportski gradjeni, sportisti, muzicari,.... Ako se one predaju vecini njih, to govori koliko su dostupne. A to stvarno ne znam kome od muskaraca moze da se svidi na duzi period. Plus, u ovo vreme telefona, gomila tih devojaka ima lascivne fotografije i snimke, a ja ne bih zeleo da mi brak upropasti neka njena prljavstina iz proslosti. Kod muskaraca je taj broj mnogo osetljiviji i teze se dostize, pa je zato toliko vazan. Da bi muskarac bio pozeljan, on mora da ispunjava puno faktora-visok, lep, zgodan, nacitan, zanimljiv, da ume sa zenama, da ume da peva/svira, aktivan, da se puno krece, da ima novca (ili skupocen automobil),... Znam dosta momaka koji su svoju mladost posvetili devojkama, a danas osim umeca zavodjenja devojaka, oni ne poseduju nista vise.

Realan

pre 3 godine

Najbolji je moj ortak kad kaze "nisam trebao da pitam zenu za broj,zeznuo sam se".Pao covek u bedak a za nju nikad ne bih rekao da je toliko bilo aktivna.
Ni moja nije "bolja" sa 6 njih ali preboleo sam nekako.😂

Aron

pre 3 godine

Gluposti, ko o tome iskreno vodi računa? Niko, pogotovo ko sebe uzima za ozbiljno. Važno je da nađeš osobu sa kojom si kako bih rekao kompatibilan, sve jedno da li je imala pre toga nijednog ili mnogo. Drugi važan princip onaj poznati, daj šta daš. Evo ns primer jedan moj drug se oženio sa starijom od njega koja je imala a to svi mi u okruženju znamo, dosta partnera. A njemu je to bila prva ozbiljna veza. To je danas u Srbiji posebno postalo irelevantno jer devojke ovde imaju visoke standarde i vrlo su plasljive i zatvorene.

Adriano_Galliani

pre 3 godine

To mozda kod vas muskaraca. Ja sam sve prebolela
i vise mi nisu bitni. Bitan je samo onaj s kojim
sam trenutno.
(Aglaja, 18. oktobar 2020 19:05)

Ne, tebi si bitna samo ti sama sebi, zato ti ljubav nema ideju i dimenziju prošlosti i budućnosti već samo nagon za preživljavanje.

Zaboravih da dodam - taj momenat kada se zaljubite u nekog novog iako još uvek volite neku staru ideju i sećanje je veličanstven.

U tom trenutku unapred oprastate sve "grehove" koje je skrivila.

undercover

pre 3 godine

Koji god broj da navede žena to treba pomnožiti sa 3 i tako se dođe do približno tačne cifre a kod muškaraca isto samo se treba podeliti sa 3.

undercover

pre 3 godine

E ne moze tako. Ili mogu oba pola ili ne mogu oba. Sve sto na sebe primjenite, primjenite i na druge.
(WTF, 18. oktobar 2020 19:00)

Pa jel to znaci da mogu i žene da pocnu da prilaze i budu odbijane od strane muškaraca? Ili da one nekad otprate muškarca kući, šta fali kad može jedan pol može i drugi. Ili da i muškarci nakon razvoda dobiju decu. Nase žene ostale zaglavljane između patrijarhalnih i modernih shvatanja pa i iz jednog i drugog sistema zadržale samo privilegije a ove stvari koje im ne idu na ruku ignorišu.

Kad treba same da priđu muškarcu onda su u fazonu "ne ja sam dama i ne prilazim". Kad treba da plate račun u restoranu onda "osnovni red je da muškarci plate". E al kad su pitanju broj partnera u njihovim životima, obaveze e onda su one "jake žene koje znaju šta hoće".

olo

pre 3 godine

Moj pogled je da ako je partnerka bila samo nemi posmatrač tog odnosa i ležala dok se dešava akcija i jedan je previše. Ako je naučila da uziva, radi razne stvari, eksperimentisali itd brojno stanje nije bitno. Kome treba krpa u krevetu?
Mislim da isto važi za oba pola

losmi

pre 3 godine

Do sada 19, biće ih još iako sam trenutno u vezi...promiskuitetan sam i to je to, kada god mi se ukaže šansa iskoristim je. Kod većine je tako, to je neki nagon kojem ne možeš da se odupreš iako znaš da bi trebalo, kao kada biste tražili od notornog alkoholičara da prestane da pije sam od sebe ili od narkomana da prestane da se drogira. Ljudi koji stupaju sa nama ovakvima u vezu treba da se nadaju svačemu, nije svaka od osoba sa visokim libidom takva ali većina jeste.

Maja

pre 3 godine

Koji su muskarci, zapravo, pacenici. Prvo pitaju, pa ako dobiju odgovor da ih je bilo vise onda se ubedace, kad dobiju odgovor da su drugi ili treci ne veruju i mnoze kao sa nekim njima znanim ciframa,a zapravo samo pitaju da bi posle mogli da zvocaju tim zenama ili da ih optuze da su promiskuitetne ili da ih optuze da su lazljivice (na stranu sto neko mora biti i drugi i treci ako se bas nema srece pa da ostanes zajedno do kraja zivota sa prvim). Ko god pita za broj kompleksas je i treba bezati glavom bez obzira

WTF

pre 3 godine

Koji primitivizam i seksizam u komentarima. Muskarci mogu da budu "iskusni" i da budu sa mnogo zena, a zene ne mogu? E ne moze tako. Ili mogu oba pola ili ne mogu oba, ne mozete jednim doopetom na 2 stolice. Sve sto na sebe primjenite, primjenite i na druge.

nije puno

pre 3 godine

Ja uvek slazem, kazem dragi pre tebe je bilo 4,nekad budem poluiskrena pa kazem 7,istina je da je bilo 14.. Ono 4 lako progutaju, uz svo klimanje glavom. Na 7 vec dizu obrve i kao pa ok je... Mora se malo lagati, takva su vremena dosla. Inace imam 45 god
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gaga, 18. oktobar 2020 13:27)

To i nije puno. Ne znam zasto dizu obrve. Bivsa mi je imala oko 50 muskaraca pre mene, ova sadasnja oko 40. Nije mi to problem.

DonJuan

pre 3 godine

Ne pitam za prethodne, niti sam ikad, jer kako mogu znati da je iskren odgovor. Dovoljan mi je dokaz da se zadrzao kraj mene, a nije kod njih.
(pokahontas, 18. oktobar 2020 16:56)

Tako ce i sledecoj biti dovoljan dokaz da se zadrzao kraj nje (izvesno vreme), a ne kod tebe hahahahahahaha

Trt

pre 3 godine

@ Bilo bi zanimljivo gledati reakciju na odgovor "pojma nemam, ko će još i da ih broji, probala sam, uvek nekog zaboravim". A što pitas m?

Jeftin pokusaj da ispadnes pametna ;)

Ima toga jos

pre 3 godine

@(Mila, 18. oktobar 2020 15:16) Na zapadu su musko-zenski odnosi drugaciji nego kod nas. Tamo se bude sa onim ko te privlaci i ko ti se dopada, pa otuda i tolika opustenost. Kod nas je sve to nekako stegnuto i kruto. Devojke obicno gledaju neki interes (da su "navatale" baju sa novcem, ugledom, starijeg, sportistu, pevaca, zavodnika, mangupa, asistenta sa fakulteta, decka koji ima bolji auto na cemu ce drugarice da joj zavide, decka koji ce da kupuje poklone ili vodi na letovanja/zimovanja,...). Kako da se oseca neki momak kada zna da mu je potencijalna supruga kao studentkinja spavala sa asistentom da bi polozila ispit? Ili sa nekim sportistom koji je kao mladji bio u trendu samo zato sto su novine pisale o njemu, a danas je ispusena mustikla i jedva krpi kraj sa krajem? Ili sa strancem sa kojim bi mogla da resi sve svoje probleme? I sad se on pojavljuje na kraju, kao poslednja rupa na svirali... Koliko li sam samo puta bio svedok da momak stavi kljuc od auta na sto ili da poruci flasu skupog pica, pa mu devojke same prilaze i same se nude... Prosto niste realne. Kao da imate neku gumicu koja vam nakon 30-e godine izbrise sve one emocije koje ste sejale onako kako vam je odgovaralo, i da ste se sad malo uozbiljile i sazrele, pa se pravite kao da se nista nije desavalo, muskarci vam krivi..

Sasa

pre 3 godine

skoro 80 ljudi na ovom portalu misle da zene nikad niko nije odbio, da UVEK dobiju decu prilikom razvoda, ne placaju racun u restoranu, i da su u podjednakoj opasnosti da ih napadne neko na putu do kuce.

E kamo srece da mi je zivot tako bajan kao sto muskarci zamisljaju.
(koji idito, 18. oktobar 2020 23:34)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu


Niti jednu dosad nisam upoznao koja je svojevoljno inicirala placanje racuna u restoranu, vec su se sve kroz osmeh pozivale iskljucivo na dzentlmenstvo druge strane. Iste one koje su se pozivale na samostalnost. Licemerne dame u pokusaju.

fdvfddv

pre 3 godine

To mozda kod vas muskaraca. Ja sam sve prebolela i vise mi nisu bitni. Bitan je samo onaj s kojim sam trenutno.
(Aglaja, 18. oktobar 2020 19:05)

Bitno je svima, devojke sa povećanjem broja partnera se teže i teže vežu, i kao što su lako ulazile u veze, tako lako i izlaze iz veza i brakova, da je to tako vidimo svuda oko nas..tek će se to osetiti na budućim generacijam, biće kao što je sada u Afroameričkim zajednicama u USA, žene sa više dece, od različitih očeva, a muškaraca nigde na vidiku...

undercover

pre 3 godine

skoro 80 ljudi na ovom portalu misle da zene nikad niko nije odbio, da UVEK dobiju decu prilikom razvoda, ne placaju racun u restoranu, i da su u podjednakoj opasnosti da ih napadne neko na putu do kuce.

E kamo srece da mi je zivot tako bajan kao sto muskarci zamisljaju.
(koji idito, 18. oktobar 2020 23:34)

pa kod nas zene niko ne odbija zato sto kod nas za razliku od zapada zene ne prilaze,racun u restoranu placaju jedino ako su same bez muskog drustva,i osim u retkim slucajevima uvek dobijaju decu nakon razvoda.

rex

pre 3 godine

muskarci 8.4 zene 5.6. tako je na vecini istrazivanja. nego pitanje je sa kim su ti muskarci imali taj sex kad ga zene nisu imale.... jasno se vidi da jedni uvelicaju drugi umanje. jer broj treba da se krece otprilike istim

sava

pre 3 godine

Nikad nisam razumeo partnere koji pitaju i razgovaraju o prošlosti partnera..To definitivno ubija sve !!! Ukoliko imaš izgrađen stav i samopouzdanje onda te takve teme uopšte ne iterusuju...

plava laguna

pre 3 godine

Evo uzmite mene za primer. Ja sam se udala sa 27 godina. Imala sam dosta partnera pre braka, da budem precizna 15oro. Kada sam se udala znala sam da je taj muškarac za mene jedan jedini jer je otelotvorenje svega što ja od muškarca i odnosa sa muškarcem očekujem. Verna sam i ne bi mi napamet palo da ga varam. Imamo decu i vrlo skladan brak. Znam da je i on veran jer u meni ima sve što bi jedan muškarac mogao da očekuje od žene, dobru majku, suprugu, ljubavnicu i sve ostalo. A posle svih avantura koje sam imala, zaista nemam želju da švrljam. Isprobala sam sve što sam htela i sad ne žalim apsolutno ni za čim. Muškarci, najgore su vam te nevine i naivne.

Sejn

pre 3 godine

Devojka (pre toga vec godinama dobra drugarica iz skole) mi je pre nego sto smo se smuvali pricala o svojim iskustvima (7 veza) a zatim i o jednoj duzoj aferi koju je imala - necu ulaziti u detalje. Rekao sam da je sasvim razumem po tom pitanju, i sama se kaje zbog okolnosti i da je okrenula novi list. Kasnije smo se smuvali, da bi mi opusteno nedavno rekla kako je imala seks za jednu noc pijana sa strancem. Istog momenta sam osetio gadjenje. Ja sam osoba za veze i nikada nisam doziveo nesto slicno, ideja da spavam sa nepoznatom devojkom mi je odbojna. Razumem da je to normalno i da se mnoge devojke upustaju u takve avanture, ali mi je u glavi zasijala lampica za uzbunu. Seksualni zivot nam je bio dobar ali se vec mesec i po proredio i imam trip da ne ispunjavam njena ocekivanja, jer je bila sa vise njih koji su to pre mene radili bolje. Ja sam bio u dve duge veze i koncept seksa za jednu noc mi je stran - polne bolesti, nedostatak istinske povezanosti sa osobom... su samo neki od razloga zasto takav vid seksa ne volim. Ja bih pre radio 100 stvari sa 1 osobom nego 1 stvar sa 100 osoba. Imam osecaj da me ne bi prevarila jer se stvarno dugo znamo i volimo, ali tripujem da cu joj vremenom dosaditi i to mi nabija jos vecu anksioznost, a to utice na erekciju i strast u krevetu. Iako deluje da smo iskreni, zapravo je ocigledno da se 'milosrdno' lazemo, i to kvari nas odnos. Razmisljam da raskinem, jer moji tripovi ne vode nikuda.

zasto

pre 3 godine

u suštini nebitno je jer niko neće reći istinit broj prethodnih partnera svom potencijalno novom partneru ili partnerki. Bitno je da jedno drugom budete poslednji partner i uživate obostrano u tome. Hvala
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (brainstorm, 18. oktobar 2020 18:19)

kakvo glupo razmisljanje. zasto ne bi rekli istinit broj? iz tvog stava proizilazi da si lazov.

Mojo

pre 3 godine

Ni 1000 prije mene nije previse ali samo 1 posle mene jeste.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Momir, 18. oktobar 2020 13:37)

Šansa da se ta posle njih 1000 zaustavi baš na Vama je 0. Prošlost partnera je apsolutno bitna u ozbiljnoj vezi i treba biti pametan. Davno narodni pesnik Dr Dre napisa "you can't make a hoe a houswife".

Aglaja

pre 3 godine

@Adriano_Galliani, 18. oktobar 2020 17:41

To mozda kod vas muskaraca. Ja sam sve prebolela i vise mi nisu bitni. Bitan je samo onaj s kojim sam trenutno.

s1pac

pre 3 godine

dosta je to Gagooo...
(ich, 18. oktobar 2020 13:42)

Daj molim te ne brukaj se. Dami od 45 god. tako napisati. Šta ,da ne treba možda da čeka prinaca na belom konju ceo život nevina ili ako se rastala da možda kontroliše potrebu ili nagon?!

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Kao 3 je idealno,a? I to u stilu namazanih šankoderki: " Znaš, prvi me je silovao, drugom sam dala posle 5 godina zabavljanja, ti si mi treći ! "

veruj mi

pre 3 godine

Idealno bi bilo da je nevina (za brak), a do 3-4 je ok. Veoma sam inteligentan i znam da izvucem iz ljudi sta god hocu. Zbog velikih brojki dve sam napustio. Najsmesniji su mi ovi sto kazu da nije bitan broj, a broj mnogo govori o karakteru.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 18. oktobar 2020 19:10)

Druže, čim tvrdiš da si veoma inteligentan, dokazuješ da u stvari nisi.

Toma šljam

pre 3 godine

Što više, to bolje. Mislim na obe strane. Oboje su iskusili svašta, pa nema nedoumica oko toga šta kome godi. Tada nema ni foliranja, laganja, pretvaranja, . . . Ako ide, ide. Ako ne, onda hvala lepo i doviđenja.

mamakoka

pre 3 godine

Kao i za ostalo u zivotu i za ovakve stvari je potrebno iskustvo. Po mom misljenju muskarci kojima je to bitno su teskog karaktera ,iskompleksirani I pre svega zatucani. Ova tema je podjednako bez veze kao i rasprava na temu nevinosti u kasnijim godinama. Nismo svi isti,nije nam isti libido. Zaista je tesko biti singl i nevin kad izgledas ko avion. A ponekad ni izgled ne znaci ništa kad si supalj iznutra. Mislim da treba da budemo bolji i tolerantniji ljudi pre svega. Samo te brojke treba da nas interesuju. Da dodam da mi je broj partnera 1 da ne mislite da ovako pricam da bi se opravdala ;)

Pera

pre 3 godine

muskarci 8.4 zene 5.6. tako je na vecini istrazivanja. nego pitanje je sa kim su ti muskarci imali taj sex kad ga zene nisu imale.... jasno se vidi da jedni uvelicaju drugi umanje. jer broj treba da se krece otprilike istim
(rex, 18. oktobar 2020 13:38)

Kakva vam je to logika? Broj ne treba da bude isti, baš je tako kao što pokazuju istraživanja iz prostog razloga što muškarci ulaze u sex. odnose i sa osobama koje im se i ne sviđaju nešto, žene mnogo ređe. Mnogo je veći broj muškaraca koji bi sa svakom koja se nudi a manji broj žena se nudi svakom.

Lea

pre 3 godine

Ja jednom probala da izbrojim, taman dodjem do neke cifre, pa se setim, jao ovog sam zaboravila.
(Tanja, 18. oktobar 2020 18:47)

I ja isto, ne znam da li je 11 ili 12, pa mi onda padne na pamet šta ako sam još nekog zaturila. Zato računam da ih je između 10 i 15. Jbg, zaboravna sam, moram da zaokružujem.

pex

pre 3 godine

Kao i za vecinu stvari,ljudi su povrsna bice koja su u srzi glupa i na kraju veoma neiskrena. Mislim da je i ovde to slucaj, vecina pokusava da se ubedi kako nije bitan broj partnera jer u datom trenutku nisu mogli da vide zasto je bitno,a posle bude kasno pa kao ajde sada tralala, nepitam, nije bitno i slicno. Kako je moguce da udjete sa nekime u brak "niste razgovarali o tome" kako je neko dole napisao? Potpuno je onda jasno zasto 65% brakova pukne, sto se razvlace deca iz razvedenih porodica i sto se dalje pravi ko zna koji broj patologija koje iz svega toga proizilaze. Sa moje tacke gledista kao muskarca, meni je jako bitno a iz visestrukih razloga. Kao prvo, moj zivot je u pitanju znaci da je dobar izbor partnera najbitnija stvar, mnogo bitnija cak i od obrazovanja ili posla kojim se bavite. Devojka, supruga ili koju god formu da vasa zajednica ima (npr majka dece) je neko ko mora biti pouzdan, stabilan i na prvom mestu moralan. Prvi filter morala je upravo broj partnera. Ljudi se ne menjaju, naprotiv, postaju samo ekstremniji kako stare. Nakon toga,odsudstvo svesti o polnim bolestima i rizikom je poseban fenomen medju komentatorima, valjda usled niskog medicinskog obrazovanja sto jos i mogu da razumem. Treca i najlogicnija stvar je ta da intimini odnosi ostavljaju trag na psihu i to je u nasoj ljudskoj prirodi. Menjanje partnera otupljuje coveka a takve zajednice se mnogo lakse raspadaju kada nema posebne veze izmedju ljudi. Nazalost, nema vise od 1500 karaktera

Bajro Zupic

pre 3 godine

Ja uvek slazem, kazem dragi pre tebe je bilo 4,nekad budem poluiskrena pa kazem 7,istina je da je bilo 14.. Ono 4 lako progutaju, uz svo klimanje glavom. Na 7 vec dizu obrve i kao pa ok je... Mora se malo lagati, takva su vremena dosla. Inace imam 45 god
(gaga, 18. oktobar 2020 13:27)

Sto ne zaokruzi na 15, lakse se pamti?

xMan

pre 3 godine

Zena je jedino zivo bice sa himenom. "glupa greska evolucije"? Mozda, jer zasto bi neko imao bilo kakav visak, imali jos neki? Telegonija? (iliti, zene, koristite bar kondom, uvek!)

Eldorado

pre 3 godine

zar je bitan broj? uostalom, svi lazu.
posle odredjenog broja covek prestane da broji i ostaje samo uzivanje i zadovoljstvo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ja, 18. oktobar 2020 14:03)

Nije bitan u smislu ljubomore i kontrole, već radi neke sigurnosti. Promiskuitetni ljudi se rizično ponašaju, šansa da prenesu polno prenosivu bolest nije mala. Dalje, ljudi koji ne mogu da kontrolišu svoj nagon, već se ponašaju kao mačke u teranju nikako nisu osobe na koje se možete osloniti. Kod većine će nagon ponovo proraditi nakon određenog perioda, a STD danas itekako vrebaju.
Možda ću zvučati grubo, ali nikome ne treba "prostitutka volonterka" - bilo muška, bilo ženska.

Liklingggg

pre 3 godine

Hahahaha, ocekivano zene imale manje partnera, muskarci skoro duplo vise. Da uzmete sve heteroseksualne ljude na svetu i napravite anketu, ispalo bi da su muskarci imali duplo vise partnerki nego zene partnera. Nema veze sto je neizvodljivo.

Tanja

pre 3 godine

Pex: A šta ako sam ja od ljudi kojima ne zreba poseban ni specijalan odnos s ljudima, nego mi je bitnije uzbudjenje, želja za isprobavanjem novog, imam jak libido i tražim.partnete kkji su mi dorasli u tom smislu? Boli me uvo za poseban odnos. Zbog tih takvih priča gomila žena ostane zaglavljeno u vezama koje ih ne zadovoljavaju, prvenstveno fizički, gro nikad ne doživi orgazam, a zarad čega? Posebnog odnosa? Kakvog posebnog odnosa ako mi je seks dosadan? Pa onda radije neću nikakav odnos, a mogu i da se zamonašim po da imam poseban, duhovni odnos sa Svevišnjim bez da me bilo ko ganja za seks koji me ne zadovoljava. Ima nas raznih, te gledajte da izbegavate osudjujući ton. A do mišljenja zatucanih tipova mi je kao do lanjskog snega.

Adriano_Galliani

pre 3 godine

Ovo je veoma bitno kada se prvi put zaljubite. U tom trenutku ta osoba vam je bitnija od roditelja i od sopstvenog života i ona mora biti savršena.

Kasnije, zaljubite se još većim intezitetom ali prihvatate da niko nije savršen pa ni vi a to ne mora biti ni ta osoba i ovakve stvari su nebitne.

Jedino što ovu prvu nikad ne prebolite.

brainstorm

pre 3 godine

u suštini nebitno je jer niko neće reći istinit broj prethodnih partnera svom potencijalno novom partneru ili partnerki. Bitno je da jedno drugom budete poslednji partner i uživate obostrano u tome. Hvala

peter

pre 3 godine

Ovakvi komntari i logika samo jasno dokazuju odakle varanje,povrsnost i razvodi. ocigledno svoje partnere niko ne uzima za ozbiljno. Naravno da je bitno ko je i da li je bio neko pre tebe iz mnogo razloga. Sve ostalo je nemanje izbora tj negiranje realnosti jel je tako lakse. Ako sami ne shvatate zasto je bitno, ko sam ja da se upustam u objasnjavanje.

Toluca

pre 3 godine

Da parafraziram Konfučija: kad su ga pitali o razlici, zašto muškarce koji imaju više žena ne zovu pogrdnim imenima, a žene da, odgovorio im je da ključ koji otvara više brava je dobar ključ, dok brava kuju otvaraju više ključeva je loša brava. U prevodu majka priroda nas je napravila drugačije i kod nje ne važi neoliberalni korektnost.
(Pedja 1964, 18. oktobar 2020 22:59)

Reci to feministkinjama bato, veruj mi neces se lepo provesti :)

Kako vi racunate?

pre 3 godine

Meni nikad nije bilo jasno sta se tacno racuna.
Da li se racuna samo penetrativni seks, koji god, ili se racuna i ako je postojao samo oralni seks bez penetracije?
Takodje, bezveze mi je izostavljanje nekog sa kim smo bili u vezi odredjeni period a nikad nismo stigli do seksa, npr. kad smo bili mladji jer ta veza moze biti znacajna u emotivnom smislu vise od nekog povrsnog odnosa u kom je bilo seksa.

Kao pametno

pre 3 godine

Nije mi bitno sa koliko njih je bila ali mi je bitno sa kim je bila jer mi to dovoljno govori o njoj znam jednu koja je bila samo sa jednim a taj je pravi praziluk ja posle njega da budem sa njom NE, isto tako i žene treba da gledaju sa kim je bio muškarac ako je bio sa nekom starletom, učesnicom rijalitija itd pa srozala bi se kad bi ušla u vezu sa takvim... Ista si onda ko i one

Mantis

pre 3 godine

To mozda kod vas muskaraca. Ja sam sve prebolela
i vise mi nisu bitni. Bitan je samo onaj s kojim
sam trenutno.
(Aglaja, 18. oktobar 2020 19:05)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bravo, upravo to je rekla i Lindsay Lohan,
poslije 84-eg.
Mnogo ljepša i poznatija od nje, Hedy Lamarr
nanizala ih je samo ~ 49.

Tanja

pre 3 godine

@Frojd: vidite, sklona sam da se složim.s vama, iako sam do sada potpuno drugačije gledala na celu problematiku. Bilo bi zanimljivo gledati reakciju na odgovor "pojma nemam, ko će još i da ih broji, probala sam, uvek nekog zaboravim". A što pitas m?

:)))

Nale

pre 3 godine

@samo_kazem
Vrednost muskarca zenama se ogleda u tome da je vredan, postuje, zastitnicki nastrojen i da nece pohebati sve sto mu se ponudi. Slicno kao kod zena zapravo.
To sto jedni i drugi (i zene i muski) pokusavate da prodate svoje slabosti i ocajnicke navike drugima kao pozeljne - pravi muskarci, ALI PRAVi mogu samo zesce da se nasmeju. Mozda nekom zvuci prepotentno, ali poznajem dovoljno kvalitetnih jos od rane mladosti, da znam da ne moram da zavrsim sa nekim od takvih mizerija kakve opisujes. To sto vas devojke/momci pohebu u prolazu i nije za hvalu, znaci da ne vredite vise.
Ko voli tako, nek izvoli.. ali kvalitet znaci nesto drugo.

g.m.

pre 3 godine

Za svojih 55 godina I 17 godina braka nikad nisam pitao niti bio pitan od nikoga... Kad "Prsti" u krevetu (Zadovoljeni oboje = Nezaboravan Seks koji je urezan u glavi) , pitanje "Cifre" od pre je ne bitno... Ako je izostalo "Prstanje" e onda pocinju cudna pitanja I pod pitanja...

iosonostefan

pre 3 godine

@Cica Zašto misliš da si trebala da eksperimentišeš? Meni lično je jako bitna prošlost. Ne dopadaju mi se današnji muško ženski odnosi. Odbio sam ni sam ne znam koliko devojaka(posao mi je takav da mi prilaze) zbog bunta i lošeg iskustva. Na prste jedne ruke mogu da izbrojim partnerke, a mogao sam da idem 100+ sigurno. I ne kajem se, i ovo što sam imao je dosta. Ukoliko bude neka sledeća to će biti to... Ukoliko ne bude ostadoh sam do kraja i ne smeta mi.

Nina

pre 3 godine

Meni nikad nije bilo jasno sta se tacno racuna.
Da li se racuna samo penetrativni seks, koji god, ili se racuna i ako je postojao samo oralni seks bez penetracije?
Takodje, bezveze mi je izostavljanje nekog sa kim smo bili u vezi odredjeni period a nikad nismo stigli do seksa, npr. kad smo bili mladji jer ta veza moze biti znacajna u emotivnom smislu vise od nekog povrsnog odnosa u kom je bilo seksa.
(Kako vi racunate?, 18. oktobar 2020 14:07)

Svaki seks se racuna, zato se i zove seks... oralni, vaginalni, analni...

Sto se emotivnih partnera tice, bez ili sa odnosima, ako je prica zavrsena to me posebno i ne zanima, normalno je da ljudi traze ljubav i da imaju emocije. Naravno, ako neko ima patolosku potrebu da non stop bude sa nekim u vezi i to sve uvek budu neke nazvi fatalne veze, onda ti je jasno da je osoba emotivno nezrela (ili ima neki jos veci problem).
S druge strane, odbojno mi je kad muskarac (mislim i zena, nego eto ne zanimaju me zene) ima previse seksualnih partnerki, naravno u skladu sa godinama i sa time da li su u pitanju veze ili avanture, jer ako je uletao non stop iz veze u vezu, to je onda ovo sto sam gore napisala, a ako je sklon avanturama, 99% ce da te vara (procitaj komentar od "Nekad gradska faca") ...
Naravno, bitno je sta ti zelis, ja npr nisam nikad bila za avanture, tako da me emotivno nezreli tipovi kao i ovi serijski jeb*** ne privlace ni mrvicu, zato mi je broj bitan, moze se dosta toga saznati o nekome na osnovu proslih odnosa.

prezimenaić aparedajemgrcima

pre 3 godine

sedimo tako ja i ljubav i čitamo tekst.Kažem ja njoj :"ti si meni deveta"( bila te godine).Ona odgovara :"ti si meni drugi(bio tog dana).

Zivela ravnopravnost!

pre 3 godine

@(undercover, 20. oktobar 2020 07:53) Bravo, sjajno! Zene se pozivaju na neku ravnopravnost, i to samo u situacijama kada im odgovara. Zele prava a ne zele obaveze. Zele da im momak pomaze oko kuce, a to sto one zive u kuci njihovog momka, sto idu njihovim kolima na posao i sto zaradjuju manje od njih, to nema veze. U 95% veza i brakova koje znam, devojka se preseli kod muskarca (ili je njegova nekretnina ili je nekretnina njegovih roditelja, ali je potpuno preuredjena za njen preseljaj), gotovo svi muskarci imaju svoj automobil a retko koja devojka, plate gotovo svi muskarci imaju vece od devojaka (a cesto i visestruko), muskarci finansiraju letovanja, izlete, ruckove, imaju svoje biznise,... Tako da ne znam o kojoj ravnopravnosti govore. Na zapadu ravnopravnost znaci ravnopravnost u potpunosti. Oboje imaju svoj stan, ili zive u zajedickom gde se svi troskovi dele na pola, auto svako svoj, pice, veceru i izlaske svako placa svoje,... pa je onda normalno i da u kuci dele obaveze. Navodim parove BEZ dece, zato sto se ove nase samo pozivaju na decu. Smetaju im deca da se "ostvare", a ni pre te dece nista nisu postigle, cak i kada su 30+.

wub

pre 3 godine

Za vašu informaciju postoje i osobe sa manjim brojem partnera i nije potrebno množenje. To što su te osobe u manjini je druga stvar. Nismo svi promiskuitetni.

majstor

pre 3 godine

Ja uvek slazem, kazem dragi pre tebe je bilo 4,nekad budem poluiskrena pa kazem 7,istina je da je bilo 14.. Ono 4 lako progutaju, uz svo klimanje glavom. Na 7 vec dizu obrve i kao pa ok je... Mora se malo lagati, takva su vremena dosla. Inace imam 45 god
(gaga, 18. oktobar 2020 13:27)

Sta bre 14 ? Sa 45 god ? Aaauuu nesto onda nije u redu s mnom. Ja ne lazem...ja samo nikad necu da kazem pravi broj :)

Nolina

pre 3 godine

@undercover - ni ta tvoja "zena sa zapada" ne radi u rudniku, ne pricajte gluposti. Ne prilazimo jer najcesce nama pridju pa nemamo kad da prilazimo vama koji gledate iz prikrajka. Da nam ne prilaze, prilazile bismo mi. Ni vi ne biste korak napravili da vama zene prilaze. Dosadni ste vise s tim sto ne prilazite. Zapravo niste ni dosadni nego lenji, sve na gotovo!

Oktobar je, pocinju...

pre 3 godine

@zivela ravnopravnost - bices los otac jer ces, kao sto se vidi iz tvog komentara do kraja veka sabirati sta si ti zaradio a sta ona, koliko si je puta povezao na posao, i ne daj boze ako bi ona ostala bez posla koliko si novca potrosio na nju. Ako budete ziveli u "tvojoj" kuci - bice to jos gore. A to ce deca sve da slusaju. I da, kad je moj tadasnji decko a sadasnji muz bio neko vreme bez posla, a bilo je i takvih trenutaka, ziveli smo zajedno, vodila sam racuna da se ni jednog trenutka ne oseti neprijatno zbog toga sto smo ziveli od moje plate i tako je bilo posle kad smo dobili decu i meni plate kasnile. Eto tako treba da se odnosi svako ko nekoga voli. A ne povezes me na posao i onda zbrajas litre koje si potrosio. Ludilo kako ljudi razmisljaju...

u magnovenju

pre 3 godine

Apsolutno mi je nebitno koliko ih je imala pre mene, posebno kada je "avantura" u pitanju.
Niti to ikad pitam devojku, ipak je to njena intimna stvar, niti ja pričam o tome koliko ih je bilo pre nje. Jedino ako mi sama kaže. A ako me kojim slučajem pita, samo kažem da ih je bilo dovoljno da znam šta treba da (joj) radim.
Subjektivno, nikad ih nije dovoljno, jer svako novo iskustvo nosi neku novu draž i novi izazov.
Naravno, podrazumevam da je u pitanju devojka/žena koja mi se sviđa, a ne bilo koja.

vilapra

pre 3 godine

Zensko sam i gore mi je kada cujem da je muskarac imao odnose koje nije istinski zeleo, nego eto da se pokaze, bio pijan, naletela mu itd. Isto i za zene. Bolje da je imala i 10 partnera (ako ima 30,35 godina zivota) ali da je stvarno zelela da bude s njima (sto realno moze da bude 5,6 veza) nego da je spavala s nekim zbog polozaja, iskoriscavanja, dokazivanja itd.

Hulk

pre 3 godine

To mozda kod vas muskaraca. Ja sam sve prebolela
i vise mi nisu bitni. Bitan je samo onaj s kojim
sam trenutno.
(Aglaja, 18. oktobar 2020 19:05)
...

Da bitan do sledeceg i tako u krug...

Silvester

pre 3 godine

Prevrnula sam ih mnogo. Baš mnogo. I kad prođem ulicom ovi talibani koji bi nevinu i dalje uzdišu. I da se ne lažemo ženili bi posle prve noći. I to je potpuno providno i očigledno. Ali eto, šta ćeš, sudba kleta, takve ne bih takla ni štapom.
(Hjh, 18. oktobar 2020 22:45)

Pa lepo si rekla, talibani, pravog muškarca u životu nisi imala. Muškarac koji drži do sebe, takve žene ne bi ni štapom takao. Ali ukusi su različiti, naćiće se i za tvoju vreću zakrpa.

pokahontas

pre 3 godine

Ne pitam za prethodne, niti sam ikad, jer kako mogu znati da je iskren odgovor. Dovoljan mi je dokaz da se zadrzao kraj mene, a nije kod njih.

verovali ili ne

pre 3 godine

Štrudla, 18. oktobar 2020 14:14)
sve je to ok... ali razmisli. imao si "desetak devojaka", super... ali jedna ti je bila prva! šta ako si ti sadašnoj devojci "prvi" od njenih "desetak"!??
sve najbolje

sevap je

pre 3 godine

Na kraju, evo jedno pitanje za zene koje citaju ovo - kome biste pre dali, zenskarosu ili nevinom, neiskusnom i pomalo smotanom coveku?
(samo_kazem, 18. oktobar 2020 19:30)

Obojici

pa ne bas

pre 3 godine

Ne znam, ja imam 35 godina, udala sam se za treceg muskarca u zivotu. Ispalo je tako da sam sa prvim momkom bila 9 godina u vezi a sa drugim 3. Posle sam upoznala sadasnjeg muza i eto. Tako je ispalo, da nisam toliko dugo bila u vezama, sigurno bih imala vise partnera. Slicna prica je kod dve moje drugarice dok jedna, koja nikada nije bila u ozbiljnoj vezi broji sigurno preko 40 partnera u zivotu. Izgleda da zavisi stvarno.

Cile Mile

pre 3 godine

Pre 20-ak godina kao klinac upoznam devojku, 4. godina srednje škole, lepa, pomalo buckasta ali taman gde treba i koliko treba, tiha i mirna, pravi anđeo. Ne samo da mi je priznala sa koliko momaka je bila, već mi je pokazala preciznu evidenciju. Bio sam 51. na spisku. Nije mi bilo svejedno, pogotovo što se u to vreme pričalo o sidi kao sada od koroni. Srećom, ja sam još uvek zdrav, a ona srećno udata, majka...

Cica

pre 3 godine

Imala vezu od 4 god i vezu od 7 god, sa svojim sadasnjim muzem. Prosto, tako se desilo. Ali, mom muzu, ponekad padne na pamet, da bih mogla da ga prevarim, posle 13 god braka, jer sam imala mali broj partnera.
Mada, ponekad pomislim da sam stvarno mogla malo vise da eksperimentisem dok sam bila mladja. Sada imam 43 god i ovakva je statistikama sa skoro svim mojim drugaricama. Max 4 partnera....takvo je vreme bilo.

Filter za budale

pre 3 godine

Ja cu uvek reci vise od stvarnog, skromnog broja. Meni je to filter protiv budala koje ce da me procenjuju na taj nacin. I desilo se da sam izlazila s nekim pacenikom koji me je ostavio zbog toga, iako, da je malo inteligentniji, sam je mogao da zakljuci da pretwrujem. Uglavnom, kasnije je cuo od moje drugarice da to nije istina i hteo je da ponovo pokusamo. :))))) S takvim uzivanjem sam ga otkacila... pacenik kao sto rekoh. Inace se moja majka ustala s 19. za svog prvog decka i to je najveca glupost koju zena moze da napravi. Ona je u ocimamog oca bila podobna da bude majka, a ja je sad uvek pitam da li je ona mislila da je on po dobar da bude dobar otac jer je imao bas dosta devojaka I uvek we hvalio time. Kao da je to dostignuce, mada drugih nije imao. Da se vratim na temu, ljudi su kompleksna bica i najvaznije, bica koja se menjaju. Njihov karakter i moral odredjuje toliko drugih faktora od broja partnera.

Nn

pre 3 godine

@Zivela ravnopravnost!
Probajte da se obratite roditeljima koji su odgajili te lose devojke i zene.
Ne brinite vec se vidi, da cete i sami sutra biti podjednako los otac.

Sremac

pre 3 godine

Ozenio se jedan zemljak iz Rume pa ga zezali neko njegovi pajtasi...
"Pa jel' ti sa njom da se zenis? Znas li da je POLA Rume nju ...balo?"
"Pa sta onda, kaze ovaj, nije Ruma tako veliko mesto..."

Dok sam studirao, upozna drugar mladu gastarbajterku iz Nemacke koja ga posle i odvela tamo. Oboje bili mladi, 20 i nesto. On da se pohvali kako je veliki svaler, pocne da prica sa njom o prethodnim iskustvima..."Sa koliko si bio? pita ona...A on malo slaze pa kaze da je bio sa 8-9 devojaka.."A ti, sa koliko si ti bila?" pita on..
Krene ona da broji pa posle 20 nije vise mogla da se seti..."To je dok sam bila u komuni", kaze ona njemu...

paaaaa

pre 3 godine

@Sasa: Evo ja sam sto puta platila racun u restoranu kao i moje drugarice, zato sto je to osnovna kultura. Znaci bukvalno ne znam nijednu zenu koja to nije uradila. Ali, tacno kapiram koji tip zena Vi vodite na veceru, cim Vam je tako nesto nepoznanica... Meni nije, cak mi je i normalno, 21 vek je pobogu. Zena koja nece da plati racun je nekulturna pre svega pa bih takvu zaobisla sigurno.

nn

pre 3 godine

Nerazuman si, mozda mladost, mozda zivis dugo ovde pa ne znas. Samo jednom sam cula zenu da komentarise muskarce na taj nacin- da sikanira zbog novca, ali ona je psihopata pa ne znam mozda birate bas takve, jer vas je lako "kupiti" fizickim izgledom? Inace poznajem vise parova gde su zene i magistri, sa super poslom, a muskarci bas rade daj sta das. I zive normalno.
Zasto zene ne odu tek tako preko?Evo npr, kada sam ja prvi put otisla, sve i jedan muskarac od onih koje sam poznavala godinama, preko prodavaca u prodavnici, sve do novih kolega -svaki se ponasao kao da sam dosla po seks,a ne da radim i zivim. Pa ti razmisli da li je tvoja briga teza ili laksa, od zenske. Veruj mi banja vam je, sta se od vas trazi da se zaposlite i snadjete preko.

Back in Black

pre 3 godine

Razgovaraju verenica, ljubavnica i domaćica o seksu, pa se dogovore da obuku crnu kožnu seksi odeću i tako iznenade svaka svog partnera, a kada se sastanu ponovo da kažu kako je bilo. Nakon nekoliko dana sastanu se ponovo.
Verenica: - Jao, kad me je video rekao je: ženim te odmah i navalio!
Ljubavnica: - Otišla sam u kancelariju, razgrnula mantil i kad me je video, prestao je da radi i navalio.
Domaćica: - Ja obukla sve crno seksi, stojim pored vratima, a muž otvori vrata, gleda i kaže: ''Betmene, šta je za večeru?

rex

pre 3 godine

ako ces zenu da trazis koja ima 30 godina, nije realno da ista ocekujes.... to je 10ak solidnih godina sexanja. ako ti je bitno to, a generalno trebalo bi ukoliko nisi beskicmenjak, onda se zenis sa 27-8 curom koju si nasao da je nevina u 22-23, sto je retko al se da nac

Broj

pre 3 godine

Sto bi rekla Sarlot kad je pitaju zasto odugovlacis sa deckom pa nisi devica ona kaze u ovoj novoj vezi jesam ili ono nije vazno koji sam po redu srecan sam ti...

koronarius

pre 3 godine

Ko to jos broji i zbog cega? Mislim da je broj intimnih odnosa u kojima smo stvarno uzivali mnogo bolji pokazatelj kvaliteta seksualnog zivota od broja partnera.

Stella

pre 3 godine

Život nije tako jednostavan... Ako je neko imao samo jednog ili dva partnera u životu, to samo znači da je imao sreću da iz prvog- ili drugog- puta pronadje nekog ko mu u potpunosti odgovara... U životu najčešće nije tako.

Ajme zivote

pre 3 godine

Prevrnula sam ih mnogo. Baš mnogo. I kad prođem ulicom ovi talibani koji bi nevinu i dalje uzdišu. I da se ne lažemo ženili bi posle prve noći. I to je potpuno providno i očigledno. Ali eto, šta ćeš, sudba kleta, takve ne bih takla ni štapom.
(Hjh, 18. oktobar 2020 22:45)

Sjajan primer homobalkanuše! Sve sto se zaradi se spuca u izgled kako bi se odrzala atraktivnost, ego na maksimumu, izlasci, provodi, zurke, kombinacije, igrice, varanja, dostupna samo odredjenoj grupi muskaraca, one "ispod sebe" odbija pod izgovorom ravnopravnosti i naziva "talibanima" a ovima iznad se predaje zbog "ljubavi",... Umesto da pronadje nekog "spram sebe", znaci nekog manekena i sa slicnim stavom, ona ce pre nekog "stabilnog".

Miica

pre 3 godine

@ eldorado
Ima istine ali uzmi u obzir da ima dosta zena koje su imale zvanicno samo dva do tri momka, ozbiljne veze znaci i udale se za tog drugog treceg , a imale su dosta avantura sa strane, varale, narocito puno letnjih avantura i sl. Za to cesto ljudi ne znaju jer se desilo negde van mesta gde zive i misle da je ta zena cista, da je " postena" , da nije promiskuitetna . Takodje imas zene koje su bile sa npr 10 tak muskaraca od kojih su 2-3 bile ozbiljne veze od po 3 godine , a ostale bile pokusaji veza- tipa upoznaju decka , udju u vezu budu dva tri meseca u njoj i decko odjednom pocne da se ne javlja ,izbrise je ili je prevari pa ona raskine. Nikad kad udjes u vezu ne mozes da znas koliko ce to da traje jer nisi sam u njoj zavisi i od druge osobe. I tako imas nekoliko promasaja, i dodjes do broja 10 npr. Ne mislim da je takva devojka losija od one prve opisane, cak naprotiv postenija je i iskrenija ali prosto nije imala srece. Znam devojke koje su tako imale vise od 10 momaka, a sasvim su dobre devojke, a isto tako znam bas puno devojaka koje su zvanicno na broju 2 ili 3 , a imale su × 10 , 20 seksualnih partnera, i takve iz mog iskustva najvise moralisu. Neke od njih su bile i u tajnim vezama sa ozenjenima, verenim , a to kriju ko zmija noge i niko to ne zna narocito ne " muz rogonja" . Muz misli da joj je prvi - drugi - treci i on zadovoljan. Zato su ovakve teme glupost i malo sta zaista govore o realnosti. Ja sam se udala za prvog u mojoj 23 godinu , onda smo se razveli posle 7 godina jer je on poceo da svrlja , zatim sam imala dve veze od po 2 godine i za sledeceg sam se udala i imamo dvoje dece. 9 godina srecnog braka za sad. Nikad nisam imala paralelnu vezu ili avanturu sa strane .

Milosav

pre 3 godine

Stani, stani saznat ću i sam
Bez veze je da čeprkam
Stvari koje bole, ja ih znam
Stani, stani nemoj mi reć
šta me briga, šta je bilo
Kad je bilo već
Pusti to, ni sreća ni par
Al reci a koliko si ih imala do sad
Nije ljubomora,
Nije ljubomora,
Nije ljubomora, ipak reci
A koliko si ih imala do sad...

Analfabeta

pre 3 godine

@Dodole
OK je sejati seme na sve strane, ali to povlači da brineš o tome šta je naraslo iz tvog semena, kao i za gajiteljku rog izraslog iz tvog semena. To su muškarci.

paaaaa

pre 3 godine

@Tanja: Kraljica si majke mi, ulepsala si mi dan! Potpuno se slazem, zato nam zene i jesu nezadovoljne zato sto imaju los seks sa muzevima, pa ga ocajnice traze sa strane ili jos gore - trpe. Pa nema namrgodjenijih zena od Srpkinja, to nisam srela nigde na svetu a obidjoh kuglu zemaljsku, vecito nadrndane sacuvaj boze. A ovi sto vole sto su zene u inostranstvu opustene i hoce da pridju muskarcu (a pritom hoce nevinu), bolje da ne znaju po koliko partnera strankinje imaju, pa nase zene su male bebe...

Zivela ravnopravnost!

pre 3 godine

@Oktobar je, pocinju...
@nn

Dakle, muskarci, procitali ste komentare. Kao sto rekoh, u nedostatku odgovarajuceg komentara, prebacuju se na emocije, tipa "bices los otac", "nezreo si" i sl. Zele prava a ne zele obaveze. Bitno je da su one sve zrele i pametne. Znam i ja tako dosta "zrelih" i "pametnih" muskaraca koji su pre braka kupili stan, skupocen automobil, a u kojim njihove zene uzivaju sve pogodnosti. Svoju platu koriste za porodicu i dogovorili su se sa svojim zenama da one svoje plate koristi za sebe. Veoma zrelo, nema sta. A sta su oni dobili od svojih zena? Kada neka devojka ostavi komentar da zeli nekog spram sebe u svim parametrima, sve zene oduseljeno lupaju pluseve, uz komentare "bravo krajice, carice, ti si jaka zena, ne treba ti lenstina, sto bi nekog gurala napred,...", ali posto je napisao muskarac, onda je "nezreo si, vazna je ljubav". Iznose ovde neke sporadicne slucajeve u kojima se par uspesnih devojaka zaljubilo u neuspesne muskarce i to smatraju nekim validnim uzorkom. A takvih muskaraca prema zenama ima bar 70%, ako ne i vise. Kod svih parova koje ja znam, taj odnos je oko 95%, i to se smatra opste prihvacenim stavom. Da ne duzim, sve u svemu su rekle da zele ravnopravnost i pomoc u kuci (kao sto je na zapadu), i tako bi i trebalo da bude. A sa druge strane, ravnopravnost sa sobom nosi siru paletu aspekata koje one nisu spremne da prihvate. Ne dozvolite da budete psihicki ugnjetavani i finansijski i intelektualno iskoriscavani.

Darko

pre 3 godine

Meni sad u glavi samo racuni, posao i troskovi, vise nemam ni pamcenje ni volju a jos malo ni zelju. Bas glupo vreme, a nekad se lepo zivelo :)

Mila

pre 3 godine

@Ima toga jos

Prvi lik sa kojim sam bila da je imao kola je dosao bas kad sam se iselila iz zemlje, te domace sam ja vozala okolo. Nije mi bio problem, uvek su mi partneri bili vrsnjaci, momci iz drustva, skole, faksa, posla i generalno slicnih krugova. Studirala muski faks, radim sa muskarcima sada, imam dosta dobrih drugova i ni na kome ne lecim svoje komplekse niti sam ikada bila sa nekim da bi mi na bilo koji nacin poboljsao standard ili kvalitet zivota. Hemija, prijateljstvo, podrska i zabava, pa dokle klikne. Istina, zbog porodice sam imala taj luksuz da mi tudji kes ne treba, ali vecina mojih drugarica su izabrale momke iz sebi bliskih krugova, uglavnom jos na faksu. Mene je taj skromni gospodin sa faksa lagao i varao, otisla sam dalje. Gde vi onda stalno nalazite te zene koje se bacaju na kljuceve i sampanjac? I da li stvarno mislite da bi se muskarci manje "prodavali" da mogu? Gospodo, zivite u zemlji gde je trecina stanovnistva u vladajucoj partiji i nekome pricate o moralu i postenju. Nikad problem nije samo u jednoj strani.

Nina

pre 3 godine

@ pex
Sve je ok sto ti pises, ali meni ne ide u glavu kako cete vi to sa sigurnoscu saznati broj partnera vase devojke. Ako je pitate, ona moze da slaze bez ikakvog problema a da vi to ne mozete da proverite- Beograd nije mali grad da bi mogli to da saznate ( pa cak i u manjim gradovima ne mozete tek tako da dodjete do svih informacija). Ima devojaka koje glume neku sramezljivost, kazu vam da su bile sa dva pre vas,a vi cete joj poverovati jer deluje fino ( takve su najgore) a bila je sa puno njih. Takodje ima dosta devojaka koje na prvu loptu deluju slobodno, strastvene su a imale su bas malo momaka. Znaci u situaciji kad ne mozete da proverite sa sigurnoscu a mozete da se oslonite samo na to sta devojka kaze , vi cete se osloniti na utisak koji ta devojka ostavlja, a to da vam kazem ume bas dobro da omasi. Znam devojke koje govore da su imale dva momka , a imale su preko 30, jer su to bile avanture na moru , na putovanjima, na jednu noc i slicno. Vi ne mozete da saznate, one ce se drzati svog zvanicnog broja, u javnosti ce se ponasati fino, sramezljivo, imam jednu drugaricu koja je bila sigurno sa njih 40 , a kad prica kao neko nevinasce,kao gade joj se takve devojke, prezire sex i grad seriju i slicno. A posla je sito i reseto. Takva ce i da uhvati nekog od vas u svoju mrezu, a vi cete misliti kako ste dobili dzek pot.

Zivela ravnopravnost

pre 3 godine

@(Nn, 21. oktobar 2020 14:54) A po cemu se vidi? Kakav cu ja to biti roditelj? Devojke govore da je samo ljubav vazna, i naravno nemaju nista protiv sto je momak uspesan. A kako biste se osecale da je devojka doktorka a momak radi na kasi? Ili da je devojka inzenjerka a momak radi na pumpi? Ili da devojka ima stan i auto a momak nema? Onda bi bili komentari "sta ce joj takav"? Ma te devojke ih ne bi ni pogledale, nisu "njihova liga". A kada je obrnuto, onda je sve OK. Sve je OK dokle god je u zenskom interesu. Prosirio bih svoje izlaganje i na zivot u inostranstvu. Gotovo svi parovi koji su otisli u inostranstvo su otisli tako sto je prvo momak otisao (grlom u jagode jelte), pa kada je sve lepo sredio (papire, novac, posao,...), onda je i devojka dosla na gotovo. Zasto devojke ne stisnu petlju i odu, pa posle dovedu momke? Znam i par primera nasih devojaka koje su tamo rodjene ili otisle kao male, koje nakon nekog vremena zabavljanja sa nasim momcima otvoreno govore kako ne zele da se udaju za njih zato sto nemaju papire i misle da su oni sa njima samo zbog papira (!?). Kazu nece da se muce sa tom papirologijom. Kao sto rekoh, samo gledate svoje interese. Cast izuzecima. A onda kada se to sve otkrije, u nedostatku odgovarajuceg komentara udarate po emocijama "pa ljuuuubav", "gde ce ti dusa, vidis da te voli" ili kao u Vasem slucaju "sutra ces biti podjednako los otac". 15 godina slusam o ravnopravnosti. Bilo bi velika steta da vam se ne ispuni zelja.

daki

pre 3 godine

Pa valjda zavisi nacin!ako je neka zena imala do trideste 10 veza to je ok,nisu uspjele i to je to,a drugo je po meni da izadje u grad i odma poleti u krevet nekome!

Pavle

pre 3 godine

Svi muskarci bi hteli k***u u krevetu ali da je po mogucstvu imala jednog partnera pre njega. Pa kako prijatelju?
(suzi, 18. oktobar 2020 16:38)
Muskarac kad hoce k***u on nadje kurvu, al ne moze da zaspi pored nje.

Homobalkanuse

pre 3 godine

A zenama kao ne smeta broj kod muskaraca? Imam nekoliko desetina rodjaka, prijatelja i poznanika koji su celu mladost proveli u momcenju. Sve sto su zaradili su potrosili na odecu, obucu, teretanu, parfeme, kola, izlaske, letovanja, satove, telefone,... a obrnuli su gomilu devojaka. Sad sa 30+ im je tesko da se ozene. Devojke prosto ne zele da se udaju za njih, jer su oni "nestabilni" zbog svojih nagona, ali i nedostatka obrazovanja, novca i ambicija. Oni sad imaju sansu samo kod nekih jako mladih koje uopste ne razmisljaju u tom pravcu, nego u naletu hormona zele da napune svoj ego sa neukrotivim pastuvom koga sve zele.

undercover

pre 3 godine

Pa ko tebi brani da odbijes neku zenu?Jel ti brani ko? Ti si ustvari ljut sto vama zene ne prilaze pa i nemas priliku da ih odbijes? A koja je sansa da prosecan muskarac odbije prosecnu zenu? Mala reci cu ti ( osim ako im je bas bas gabor a i tad mnogi pristaju da bi dobili sex) jer muskarci idu logikom daj sta das. Laki ste, i to je glavni problem . Zasto bi ja prisla muskarcu ako znam da ce vrv da me prihvati jer ide logikom daj sta das. Zelim da me neko prihvati jer mu se dopadam a ne zato sto nema nikog drugog na vidiku. Zato zene i ne prilaze jer ne zele da budu nekom igracka. Kada budete odbijali kao sto to i zene rade onda se mozda i promeni situacija. Laki ste.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milana, 19. oktobar 2020 08:21)
ovde je pravo pitanje da li ste vi nekada prisli nekome ko vam se svidja?verovatno niste.

jedna zanimljivost,naime prema nekim istazivanjima skoro 70% veza u velikoj Britaniji je pocelo tako sto je zena prva prisla.dakle to se podrazumeva pod moderna i ravnopravna zena na zapadu. druga je prica sto kod nas zene feminizam koriste kao izgovor za besno ponasanje.

Oktobar je

pre 3 godine

@ Zivela ravnopravnost - to sto ti mislis da taj tvoj drugar ne dobija nista od te svoje zene to je tvoj subjektivan stav. Ja bih rekla da postoji verovatnoca da je i njemu lepo sa tom zenom/porodicom jer i sam kazes da su se tako dogovorili. Znaci niko nije prisiljen ni ona da zivi tako ni on da tako organizuje stvari. Svako moze da izadje iz te veze i on i ona. Mogao je da trazi isto neku koja ima svoj stan i "skupocen auto". Da li bi je docekao pitanje je. Ako vam smeta ta statistika gde zene zaradjuju manje, a vi prekinite sa tom praksom da se zenite tim zenama, cekajte lepse i bogatije od vas. Sta da vam kazem, zivite u skladu sa svojim ubedjenjima, nemojte da kukate kako vam statistika ne odgovara. Ja ne bih sebi u zivotu dopustila da bilo kome sabiram sta sam uradila za njega/nju bratu, sestri, drugarici, komsinici a kamoli muzu. Niko vas ne tera pa placate pice ili vozite na posao. Nemojte to da radite pa se necete osecati opljackano, zaboga. Ako radite nekome neku uslugu uradite to iskreno ili nemojte uopste, prosta stvar a i osecas se bolje posle

mamakoka

pre 3 godine

Čitam komentare i moram da dodam. Tokom studija imala sam jednu cimerku. U redu su čekali maltene ispred vrata. Ja zaista o njoj ne želim da kažem ništa ružno,jer joj je očigledno trebala stručna pomoć. Ali ovi kerovi što su obletali,sačuvaj Bože.

undercover

pre 3 godine

@undercover - kako ti je glupo poredjenje i glup argument. Ovde se ne radi o tome da oba pola rade sve isto, nego da je licemerno traziti partnera koji je bio sa veoma malim brojem partnera u proslosti ukoliko vi ne mozete isto da pruzite - u ovom slucaju, mnogi muskarci ocekuju odjednom sad nevinu ili neku koja je bila sa najvise 2 njih, dok oni iza sebe imaju trocifren broj. Uostalom, vi se ponasate kao da te nevine ili sa malim brojem bivsih partnera samo trce i cekaju vas takve - kako da ne lol. Takve uglavnom traze osobe sebi slicne.
(ime, 19. oktobar 2020 12:48)

promasena poenta.moj komentar je bio odgovor za gospodju koja je rekla "ako moze jedan pol moze i drugi"...pa ja onda postavljam pitanje zasto onda se ni bi izjednacili u svim pogledima a ne samo tamo gde zenama odgovara?dakle moderna zena sa zapada nema komplekse i zeli apsolutnu jednakost koje im u mnogim aspektima ne odgovaraju ali to ih cini da se osecaju jakim i nezavisnim.

al kod nas se stvaraju drugi problemi jer kao sto rekoh kod nas su zene ostale zaglavljene izmedju patrijarhalnih i modernih shvatanja, i onda u zavisnosti od situacije se pozivaju na jedan ili drugi sistem vrednosti i tako dolazi do problema u komunikaciji i musko zensim odnosima.

Ministar

pre 3 godine

Zena koja nece da plati racun je nekulturna pre svega pa bih takvu zaobisla sigurno.
(paaaaa, 19. oktobar 2020 14:44)

Znači 95 posto žena je nekulturno. Mašala.

Milana

pre 3 godine

@ undercover
Pa ko tebi brani da odbijes neku zenu?Jel ti brani ko? Ti si ustvari ljut sto vama zene ne prilaze pa i nemas priliku da ih odbijes? A koja je sansa da prosecan muskarac odbije prosecnu zenu? Mala reci cu ti ( osim ako im je bas bas gabor a i tad mnogi pristaju da bi dobili sex) jer muskarci idu logikom daj sta das. Laki ste, i to je glavni problem . Zasto bi ja prisla muskarcu ako znam da ce vrv da me prihvati jer ide logikom daj sta das. Zelim da me neko prihvati jer mu se dopadam a ne zato sto nema nikog drugog na vidiku. Zato zene i ne prilaze jer ne zele da budu nekom igracka. Kada budete odbijali kao sto to i zene rade onda se mozda i promeni situacija. Laki ste.

yaggy jaggy

pre 3 godine

Ja ne znam ni kako izgleda ta ženska stvar, kako to može da se vidi, jel možda ima neke godove na sebi? Eeee da zna desanka da priča koliko ih je bilo do sad

bm

pre 3 godine

Ja jednom probala da izbrojim, taman dodjem do neke cifre, pa se setim, jao ovog sam zaboravila.
(Tanja, 18. oktobar 2020 18:47)

I ja isto, ne znam da li je 11 ili 12, pa mi onda padne na pamet šta ako sam još nekog zaturila. Zato računam da ih je između 10 i 15. Jbg, zaboravna sam, moram da zaokružujem.
(Lea, 18. oktobar 2020 23:15

Da takvih nema, žurke i pijanke bi bile dosadne. Samo nek vas ima što više, takve najviše volim

MataMuta

pre 3 godine

Posle prve bračne noći, kaže novopečeni suprug: Draga, koliko ja mogu da procenim, nisam ti prvi. A novopečena supruga će: Dragi, koliko ja mogu da procenim, nisi mi ni poslednji.

Pavle

pre 3 godine

muskarci 8.4 zene 5.6. tako je na vecini istrazivanja. nego pitanje je sa kim su ti muskarci imali taj sex kad ga zene nisu imale.... jasno se vidi da jedni uvelicaju drugi umanje. jer broj treba da se krece otprilike istim
(rex, 18. oktobar 2020 13:38)

Kakva vam je to logika? Broj ne treba da bude isti, baš je tako kao što pokazuju istraživanja iz prostog razloga što muškarci ulaze u sex. odnose i sa osobama koje im se i ne sviđaju nešto, žene mnogo ređe. Mnogo je veći broj muškaraca koji bi sa svakom koja se nudi a manji broj žena se nudi svakom.
(Pera, 18. oktobar 2020 21:43)

Nema Pera mentalni kapacitet da razume ovu kontradiktornost koju si ti naveo, a koja je ocigledna.

Bravo

pre 3 godine

Ajmo minusi, 18. oktobar 2020 17:09

Bravo druze, ne znam sto se ovo ne svidja ljudima, ja imam solidna primanja, nisam bogatas, imam svoj stan u Beogradu, 1000evra platu, znam sam da spremam, kuvam, perem, vozim dobar auto zbog sebe, treniram, visok sam i oduvek sam bio privlacan devojkama. Nije ovo neka reklama za mene zaista je tako, mozda sam u zabludi da sam privlacan ali ajde da bude da jesam, to se vidi jos od skole pa na dalje. Teze je meni da dodjem do provoda nego jednoj najprosecnijoj i najobocnijoj zeni koja nista nije uradila ni privatno ni intelektualno ni na svom izgledu. Ona jednostavno moze da kaze ajde i imace gomilu njih (verovatno ne onih koje bi zelela ali imace). Poenta je da je zenama za avanturu 10x lakse nego nama. Mada me to ni ne zanima, poenta je da cesto takve ili na zavrse nigde ili budu razvedene sa decom i dalje ih niko nece i tako dalje...zao mi je sto je to tako, ne likujem ni nad cijom pricom i zivotom. Jednostavno niko ne zeli da mu supruga i majka deteta bude neka koju je svako menjao. Pa zamisli upoznam devojku prelepa, pametna a kasnije izvalim da je bila promiskuitetna, zeleo sam u srcu ozbiljnu veze i jedva presekao. Kada mi je rekla i da je trojku imala sa 2 lika, auuuu pa jel to treba da mi kroz glavu prolazi do cega je dosla. Da to bude majka moje dece, neko zbog koga bih ginuo i slicno. Inace sam jako lojalan pa mi tako nesto ne ide. Kulturno sam nasao nacin da se razidjemo ali zaista bih takve preskocio za bilo sta ozbiljno.

Miroslav

pre 3 godine

Ne znam ja nisam imao 20 godina odnose i to prilicno privlacno izgledam i maksimalno sam situiran
(Frizider, 18. oktobar 2020 17:17)

Samo da potvrdim ovaj komentar.
Isto pristojno izgledam i Živim sam, u svom stanu, pristojno izgledam, čak mi ni auto nije loš.
Odnose nisam imao, pa, 12 godina.
Koliko sam ih imao, morao bi da izračunam, ne više od 10.
I sad mi žao što taj broj nije veći.
A mogao je biti.
uf, previše biranja ne valja nikako.
Prava istina je da u mojim godinama ne žališ za prilikama kad si odbijen, mada ja nisam nikad, i to je greška, nego za prilikama koje si propustio iz straha od odbijanja.

Nikad nikoga nisam pitao koliko su ih imale pre mene, niti je mene ko pitao.
Čak ni bivšoj ženi, ni devojci posle nje nisam znao broj.
Niti mi je padalo na pamet da pitam.
Da budem iskren , sada sa preko 50god, mislim da je broj nebitan, ali bi voleo da je što veći.
I njen, i ne bi imao protiv da je i 50, 60.
Ako bi joj se svideo posle 60 partnera.

Ja

pre 3 godine

@Ima toga jos
Zivim na tom zapadu. I ovde, kao i svuda uostalom, zene itekako gledaju i izgled i materijalno stanje, i obrazovanost. Sve. Naravno, koja je u poziciji da birka. Ne videh jos neprivlacnu zenu pored uspesnog muskarca. Lako je ovde zenu odvuci u krevet. Samosvesne su, generalno obrazovanije od srpskih, ne zamaraju se sta ce zaboga komsije i rodjaci reci. Zaista. Isto kao sto ti je ta lako usla u krevet, jos ce lakse iz njega izaci. Postaje joj dosadno, ti takav, ili prosto nije joj u planu veza. Neces je ti lako vezati, a o braku sa tobom ce tek detaljno da razmisli.
Volela bih da mnogi, koji misle da se sa zenama sa zapada lakse moze, zaista jednu i ozene, da bi shvatili koje su prednosti i mane. Da, one zaradjuju, placaju sebi svoje prohteve, putuju cesto, prosto tako su odgajane, ali nisu lude za kucom, za kuvanjem, odlazu radjanje dece, ne tolerisu ondasnje tipicne balkanske gluposti, kao vikanje, lenstvovanje, drugare, izlaske, samar je zakonom kaznjiv. Itekako ocekuju od muza pomoc u kuci i oko deteta, muzevi najnormalnije kuvaju, koliko cesyo i zene, neki cesce, i uzimaju neku vrstu roditeljskog odsustva da podele ravnopravno sa majkom deteta to vreme dok dete ne stasa za vrtic. Mislis da bi izdrzao? Mnogi ne bi. Tipicna porodica je ovde majka i dete. Puno razvoda. Alimentacije ne kasne. Drugaciji odgoj dece. Drugi svet. Samo deluje da je trava zelenija u drugom dvoristu. Treba ziveti ovde i to iskusiti. Laka noc.

micina tetka

pre 3 godine

Ja onom koji je bio drugi rekla da je drugi a on mi nije poverovao, kaže sve to uvek kažete... I ja shvatim da sam 32-ga odokativno :-) Bilo davno ali po komentarima je aktuelno i dalje. Pretpostavljam da za svaku deceniju povećavamo za 1, malo glupo npr sa 40 a on i dalje drugi?

Frojd

pre 3 godine

@Tanja

Vi ste izneli brojku pred sirokim auditorijumom, ne vidim sta je problem pred tim jednim/jednom! Sa druge strane, posto biste osobu koja bi Vas pitala navedeno pitanje uljudno otpratili iz zivota - svi srecni.Tacno se uklapate u ono sto sam rekao!

samo_kazem

pre 3 godine

@sevap je
Ma vazi :) Dok bi ovaj prvi uveliko zaveo zenu i odveo je u krevet, ovaj drugi bi skupljao hrabrosti da joj pridje i bilo sta kaze, da bi na kraju ( ukoliko bi uopste prisao ) izgovorio nesto tupavo i bio odbijen. Ovo ne govorim radi omalovazavanja neiskusnih muskaraca ( svako je bio takav na pocetku ) vec zato sto imam prijatelje koji se nalaze na obe strane te price ( jedan je preiskusan, a drugi neiskusan ).

@Nale
Gospodjo, kako mozete da znate da li sam ja vredan ili lenj covek po osnovu naseg prvog susreta? Ja pricam o ljudima koji se ocigledno ne znaju, recimo da izadjem u neki pub ili klub, garantujem da ce zene jedino obratiti paznju na moj fizicki izgled ( ako uopste i obrate paznju ) i sigurno se nece isto vece raspitivati o tome da li sam ja vredan, posten itd. To su osobine koje svakog dobrog muskarca moraju da krase, ali da biste vi dosli do toga da li muskarac poseduje te osobine ili ne, morate prvo da ga upoznate..?

Stefan

pre 3 godine

Sve je to relativno,ne tako davno su se devojke udavale za 17,18 godina i drustvo je bilo drugacije naravno da je tada vecina devojaka ulazilo u brak nevino,ali ne mozete ocekivati u sadasnjem drustvu kada se zene udaju u proseku 27,28 da budu nevine.
Realno maksimano do 5,6 seks partnera je sasvim dovoljno....

Bane

pre 3 godine

Muskarac je setovan evulutivno da seje seme svuda i na svakom mestu, samo sto sada zbog vremena u kom zivimo ne mozes to bas tako da radis, mada malo ako se potrudis pokazes paznju sve skidaju gaće. To monogamija i tako to realno nije prirodno samo su neki monogamni jer su ili smotani ili im je to stresno pa kao ja sam veran, veran bi bio malo sutra da naleti na neku ribu koja bi mu dala odmah.
(Dodole, 18. oktobar 2020 22:12)

Ne mogu da tvrdim u ime većine, ali ja lično sam 4 puta odbio devojke koje su mi se otvoreno nudile. Znači ne jednom pa da kažeš da mi se nije svidela ili da sam istripovao da mi se nudila (kao što likovi umeju od običnog flerta ili puke ljubaznosti da razviju scenarija u glavi), znači ne, nisu bili znaci ili signali u pitanju već bukvalno otvorena ponuda. I da, za jednom od te četiri je muška populacija sekla vene, znači top. Kasnije je priznala mojoj sestri da sam jedini lik u njenom životu koji ju je glatko odbio i da još ne može da dođe sebi od toga da joj se to desilo sa nekim muškarcem.

Bane

pre 3 godine

Strasno. Kada kupuju polovan auto, teraju kod majstora, kucaju sasiju na strane sajtove, vade listinge iz ovlascenih servisa, sve samo da bi saznali koliko je presao, i ne samo to nego i kako je odrzavan....a ovamo ih kao kod zene nista ne zanima.

To nije istina, sto jedna zana ovde rece iz necijeg prethodnog bilo sexualnog ili emotivnog zivota moze dosta zakljucaka da se izvuce o toj osobi.

Ne mora to nuzno biti samo broj vec i sa kim je bila, da li su ok likovi, kako su te veze izgledale, jesu li bile veze ili kombinacije i sl. Nekada se u mladosti i pogresi ali to onda bude usamljen slucaj i sl.

Ja licno ne pitam nikada, kao sto preprodavca polovnih vozila nikada ne pitam koliko je auto presao, jednostavno imam dovoljno iskustva da vrlo brzo vidim sa cim imam posla.

Mare

pre 3 godine

@ima toga jos - bukvalno nije se desilo! To da zene idu samo kod onog koji ih vodi na egzoticne destinacije je smesno i da zavrsavaju fax tako sto spavaju s asistentom isto tako. Ako gledas kako ziv e starlete tvoj problem. Ima zena i mimo splavova i rijalitija. Ne kazem da su sve divne, ali nije ni da su sve glupe i sponzoruse. Evo ja imam i dobar auto i budu mi kljucevi na stolu, pa me niko ne spopada. Upoznavao sam zene kao i svi, zapocnemo pricu pa ili ima hemije ili je nema. To su samo izgovori i to losi.

Dejan

pre 3 godine

Secam se, neke 94. ja se dovatim sa jednom zgodnom novinarkom.
I pokrenemo temu brojki. Meni je ona tad bila tu negde oko 50-te a ja njoj 107.
Doduše, starija je od mene 6 godina. Verujem da sam je posle 26 godina prestigao sa cifrom al kako je bila luda, nisam siguran.

Daimonion

pre 3 godine

@Hjh

Bolje Platona da si citala nego sto si prevrtala, pa ti sada trebaju snaga Titana i volja Sokrata, ako naidje iskusenje! Ali, nisam osetljiv na brojeve, a Platon se da prepricati i istumaciti, a i pretumaciti :)))

ime

pre 3 godine

@undercover - kako ti je glupo poredjenje i glup argument. Ovde se ne radi o tome da oba pola rade sve isto, nego da je licemerno traziti partnera koji je bio sa veoma malim brojem partnera u proslosti ukoliko vi ne mozete isto da pruzite - u ovom slucaju, mnogi muskarci ocekuju odjednom sad nevinu ili neku koja je bila sa najvise 2 njih, dok oni iza sebe imaju trocifren broj. Uostalom, vi se ponasate kao da te nevine ili sa malim brojem bivsih partnera samo trce i cekaju vas takve - kako da ne lol. Takve uglavnom traze osobe sebi slicne.

Miki

pre 3 godine

Nezgodno pitanje za ovo moderno je...ko doba. Retko da se neko zadrzao na proseku oko 5 min do 10 partnera pre braka. Zaboravili ste da napravite i podtabelu koliko je puta sa istim partnerom/kom? Jel se i to racuna? Jer ako je zenska bila sa jednim decakom koji je bio uporan decko i nije gubio vreme? Mislim da ko o ovome racuna da ne racuna vec da nadje iglu tj nevino devojce pa nek se zeni sto pre.

smoke

pre 3 godine

(Vuk iz Panceva., 18. oktobar 2020 21:44)

Ni meni to nikad nije bilo jasno. Umesto da se radujes izgovoru za sto vise seksa,
ti trazis neku izucenu kojoj verovatno neces biti dobar.

holivudski frizer

pre 3 godine

svi su slagali ! Muškarci su imali 84 partnera a zene 58 ! A mozda je bilo i obrnuto. 5,8 neka obese mačku o repić !

Marijana

pre 3 godine

Ako već na početku su trzavice sa nekim, koja je poenta da ideš u krevet sa tom osobom, mnogi to predvide i lažu sebe, kao otkriće nešto tamo. Lažu kad kažu da krevet reši štošta, ne reši, samo na kratko zatrpa problem, koji posle pukne. Tako da mislim da plitki ljudi, koji usput imaju neki poremećaj ličnosti, promene dosta, a ovi normalni, sa malo pameti ne srljaju kao muve bez glave. Mislim da je to problem kod ljudi.

Aglaja

pre 3 godine

@Adriano_Galliani
(Hulk, 19. oktobar 2020 13:55) i ostali

Procitali ste tri recenice koje sam napisala i napravili citav psiholoski profil.:D Bravo!

A, i Beograd je malo vece selo

pre 3 godine

@Nina

Pa, eto, ti znas sa koliko su zapravo bile i iznela si ovde pred stotinama nepoznatih ljudi! Uvek neko zna i jedva ceka da kaze!Posebno rodjak sa kojim je u svadji :)))

Stari basketas

pre 3 godine

Seks je kao basket, covek dva puta tacne loptu i znas da li je trenirao i koliko dugo.Samo neko ko pojma nema moze biti obmanut!