Modeli sa oblinama u novoj kolekciji "Victoria Secret"

Subota, 17.04.2021.

10:00

Izvor: Super žena

Modeli sa oblinama u novoj kolekciji "Victoria Secret" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Vagica

pre 3 godine

@Mila, ja nađem D korpe (malo čudna veličina, ali se nađe - malo manje od D korpi ostalih proizvođača) u Women'secret, neeekad, da je ok veličina. Kupim par komada u bojama kojih ima, jer nema da biraš, nego npr. dva različita u prodavnici i to je to. Posle toga poča godine nema ništa... Nekada je Lisca pravila super modele, sada nešto nemaju, ili su špicasti ili im nešto uvek fali.

Mila

pre 3 godine

@ howuesno
Ma imaju problem sa vesom svi sto nisu standardni po tom nekom kalupu. Bilo sa gacice bilo za brushalter. Ja uopste nemam visak kg - 165 ;52 kg, ali imam vece grudi ( D korpa ) i vecu obliju guzu i ubih se da nadjem ves da mi odgovara. Sve nesto za ravne - i gore i dole -zene. Nadje se tu nesto ali sve onako nekako bapski , nista moderno, za gacice i nekako, ali brushalteri uzas.

howyesno

pre 3 godine

Zato ja i nosim bapske gaće, jer kao debela u Srbiji ne mogu da kupim čipkani veš VS. A i zbog vaših komentara, skroz me deprimiraju.

Sasa

pre 3 godine

Ne lupetaj, žena je debela ko prase pred Božić i to je upravo ono što ti je čovek lepo rekao.
Prirodna oblina je prirodna, a ovoj su nastale obline od "prirodnog" čipsa, mek donaldsa, koce i frižidera.
Izgleda da je danas vama "modernima" prirodno sve sem onog što je majka priroda napravila
(BDj nazovimo stvari pravim imenom, 17. april 2021 12:22)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu

Pre nego sto nekome napises da "lupeta", u ovom slucaju, meni, potrudi se da razumes sta sam napisano. Nisam govorio o modelu sa fotografije, a ni branio, vec razlici izmedju prirodnih oblina i gojaznih i manje gojaznih zena, sto ljudi, kao uostalom i on, neretko jednace.
Zao mi je, ali tvoj komentar ne govori da si u pravu ili da je on u pravu, nego da si funkcionalno nepismen. Isto tako o oni koji su ti lajkovali pomnuti. Zato nemoj ovde da prosipas bes, potrudi se da razumes.

iva

pre 3 godine

U Americi (primarnom trzistu za VS) debljina je bolest siromasnih, jer je najjeftinija hrana tipa McDonalds. VS je jeftina marka rublja, znaci to je njihova ciljna grupa. Sad, kako njima reklamirati? Ako im stavite Saru Sampaio, to je aspiraciona reklama. Ako im stavite neku debelu, to je identifikaciona reklama. I jedna i druga imaju ograniceno dejstvo, treba ih nekako pomesati. Sve se to izracunava, i zato ovakve kampanje i postoje. Cilj - uvaliti jeftin i kich vesh sto vecem broju debelih Amerikanki.

autošovinista

pre 3 godine

Ova u sredini će da polomi granu. Ne znam za koga je onaj model plastičnih pantalona bez guze koji se sada nosi, ali sam video ispalu guzu jedne žene kad je ustala sa klupe.

Јабучило

pre 3 godine

Elito nasa muska srpska, vi koji ste dosli da onanisete na anoreksicarke pa se gadno razocarali i razjarili dodatno, ova reklama nije namenjena vama, i nije za onanisanje i ine slicne stvari

Ех... Сад је готово...

Nikola

pre 3 godine

Prosečnoj ženi ne stoje modeli koje nose super modeli, takođe ni muškarcu. Vidite neki komad na modelu koji ima neverovatne telesne proporcije i nemate predstavu kako će na vama stajati, prlikte farmerke na primer. Nije ovo kampanja za muške ni pro-debeli, ovo je da dobiju deo žena koji kad vidi krpice na Adrijani npr nema nikakvu povezanost sa reklamom i samo produži dalje. Ko hoće da vežba, jede zdravo i bude zdrav ne trebaju mu Vikaorija Sikret da bi znao šta je zdravo.

lažnazabrinutost

pre 3 godine

Promovisati gojazne modele je isto što i promovisati npr gojazne fudbalere. Niko ne brani nekom debeljku da igra fudbal, svi mi volimo fudbal, kao sto svi mi (vi) nosimo donji veš. Problem je što nikom nije interesantno da gleda loš fudbal, već onaj vrhunski.
(Mister ?, 17. april 2021 16:09)

Da, to bi imalo smisla da svi igraju fudbal, tj. da se od svih očekuje da igraju fudbal. Ili da svi vole da SAMO gledaju donji veš. Što nije slučaj. Od svakoga se očekuje da nosi donji veš. Ono što mnogi pokušavaju da diskutuju jeste da svaki model treba da izgleda vrhunski, što sa tržišnog aspekta nije lukrativno. Ne kupuju samo vrhunski modeli donji veš. Da ovi modeli sad stanu i krenu da govore:"Svi trebaju da budu moje veličine jer..." onda bi se to smatralo promovisanjem gojaznosti i tada bih se složila. Ovako, kao što rekoh svi nosimo donji veš, te samim tim i reklame za odeću trebaju to da prikažu. Mršave, fit, debele modele. Uostalom, nikome ne smeta da vidi Seth Rogena u seksualnim scenama, ne vidim zašto bi ovo bio problem.:)

muškarac koji nije prećutao

pre 3 godine

(confused unga bunga, 17. april 2021 13:47)

Mislim ispada da zene moraš da ubedjuješ da bi živele. Ej došli smo do tog feminizma da lepšem polu objašnjavaš kakve gaće treba da kupuje??? Jureći za savršenom ženom nametnutom od društva, javnosti, medija današnja žena je malo zbunjena i izgubljena i to blago rečeno. Čak nije tačno ovo što si rekao, zdravije je biti malo debeo kao ove žene sa slike(nisu one predebele, mozda nisu seksi dovoljno) nego anoreksičan. Jedino tek u starosti je zdravije biti baš mršav.

Ja samo jedno vidim. Politička korektnost je ogradjivanje javnosti, društva od pornografije.U svim segmentima. Osim što je dostupna na jedan klik, opet je ušla u period gde snimaju sve bolji i bolji filmovi. Neki i sa radnjom.

Tako se Viktorija secret ogradjuje. One najbolje za gradju u takvim filmovima, nema. A da one nisu manekenke, one ne prodaju odeću. I one bave drugim poslom. A za gaće nema da brinu, kupiće im gomila muškaraca.

E svašta!

Pokondirena tikvica

pre 3 godine

Koje je ovo drvo na drugoj slici na koje se okesala ova mlada? Ako neko zna neka mi kaze,pravimo neki navoz za kamion treba nam jako drvo.

Buha

pre 3 godine

Ovo je samo marketinski pokusaj da se ubede bucike da ce seksi izgledati ako kupe ovaj proizvod.

Ono sto je urnebesno u svemu je spinovanje terminom 'zena sa oblinama'.

Džoni

pre 3 godine

Kad se kaže žena sa oblinama, tada pomisliš na Moniku Beluči na primer. Ovo što vi zovete ženama sa oblinama su žene sa viškom kilograma. Ok je da se i za tu ciljnu grupu kreira donji veš, ali onda se to mora nazvati pravim imenom.

Mister ?

pre 3 godine

(lažnazabrinutost, 17. april 2021 14:39)
Promovisati gojazne modele je isto što i promovisati npr gojazne fudbalere. Niko ne brani nekom debeljku da igra fudbal, svi mi volimo fudbal, kao sto svi mi (vi) nosimo donji veš. Problem je što nikom nije interesantno da gleda loš fudbal, već onaj vrhunski.

Najcrnji

pre 3 godine

До пре стотинак година сви би балавили за овом у средини а данас неко тешко фемкање . . . Ја бих радо ушао у клинч са све три . . . све је у аттитуду. А да ово је реклама за унутрашњи веш намењена женама.

jsx

pre 3 godine

Ovo da postavljaju nerealne standarde lepote je glupost. Pa i Mesi igra fudbal na nivou koji niko od nas nece ni blizu dostici, pa nece valjd Barselona da angazuje nekog iz balona koji igra kao "stvarna osoba".
Sa druge strane, ako treba da prodaju ves, a ne devojke i njihovu lepotu, onda je ipak logicno i da imaju devojke istih velicina kao klijentkinje, znaci i vrlo mrsavih i prosecnih pa i debelih.

debela zena

pre 3 godine

Elito nasa muska srpska, vi koji ste dosli da onanisete na anoreksicarke pa se gadno razocarali i razjarili dodatno, ova reklama nije namenjena vama, i nije za onanisanje i ine slicne stvari, ciljna grupa su krupne devojke koje, gle cuda, mozda prihvataju sebe takvima kakve su, i zele udoban, lep, seksi ves. Odjasite odavde u suton tj. sjasite vec jednom krupnim zenama sa kicme. Niko vas ne tera da gledate sto vam ocima nije milo, i nikoga ne zanimaju vasi pogani komentari. Veliki je izbor, siroko vam polje. Mnogo bih volela da vidim slike vasih guz..a, butkica i buraga, kladim se da nijedan sto je ostavio komentar ovde ne bi imao m..d da ostavi i sliku.

Infantilno

pre 3 godine

Druže, kod modela ne bi trebalo da se forsiraju fizički nedostaci, baš zato ne bi trebalo da svako može da bude model.
(Delije Jug, 17. april 2021 14:15)

Druze slozices se da nema bas mnogo smisla da ves koji se kreira i proizvodi za debele zene reklamiraju mrsave zene.
A ti idi gledaj sta ti se svidja ove reklame nisu za tebe sem ako devojci ne kupujes ves. Ne postoje manekenke i modeli zbog vas muskaraca iskljucivo da vi znas vec sta radite, vec da reklamiraju proizvode namenjene zenama.

Kanadjanka

pre 3 godine

U najnovijoj kampanji, za leto 2021. godine, primetićete da dominiraju upravo - modeli sa oblinama.
---
Ne mislim da Victoria Secret zeli da promovise gojaznost ("modele sa oblinama"), vec je u pitanju profit. Debelih je sve vise i moraju da se prilagodjavaju trzistu. Uloga biznisa je da prati potraznju, a uloga drzave je da obrazuje narod o zdravlju.

Neko je pomenuo kardiologe i skroz je u pravu. Kaze mi mama da kad odes kod kardiologa, ne mozes da vidis debelog coveka ili zenu. Znaju koliko je gojaznost losa za kardiovaskularni sistem, pa se cuvaju. Sto posto se slazem sa njima, jer na kardio zdravlje ipak mozes da utices time sto neces biti debeo, sto ces jesti nemasno i sto ces biti fizicki aktivan. Za rak je, nazalost, potpuno druga situacija, jer znam ljude koji nisu imali bas nijedan faktor rizika (genetika, gojaznost, alkoholizam, losa ishrana, rad sa kancerogenima, itd.), pa im se opet zalomilo to zlo. Znaci, daj bar da uticemo na ono na sta mozemo!

iki

pre 3 godine

Pa ova treća je zalutala ovde. Ima uzan struk plus se po ramenima vidi da se ubija u teretani. Odlična forma.
Prva je stvarno prirodna lepa žena, bez zamerki. Devojka u sredini je ipak za moj ukus previše ,,elegantno popunjena,,

lažnazabrinutost

pre 3 godine

Meni je ovo super, devojke su prelepe. Komentatorima koji su našli za shodno da komentarišu izgled modela odeće koju oni nikad neće nositi, preporučila bih da se okrenu svojim standardnim izvorima za zadovoljavanje. Ukoliko ovaj donji veš nećete nositi, a i nije namenjen vama, nemate zbog čega da se oglašavate vezano za svoj ukus, jer nikoga nije briga. Mršave, debele, zgodne, sve devojke nose donji veš. Znam, revolucionarno. Samim tim, tržište se okreće većini a vi to niste.

Meni je super što napokon predstavljaju sve devojke, iako uveliko kaskaju.Veće devojke kod nas jedva nađu jednostavan donji veš, a kamoli ovakav, tako da je ovo bitno. Šteta za vas, i nas su počeli da promovišu. :)

Delije Jug

pre 3 godine

Auuu koliko kritike zbog par kilograma viska devojke na prvoj slici, ova na drugoj i ne vidim cak da ima neke ozbiljne obline. Pitam li se samo kako vi tako fizicki savrseni bez mana mrzite sebe do 12 a od 12 i ceo svet, tastatura savrseni ' manekeni i manekenke'
(Milos84, 17. april 2021 10:32)

Druže, kod modela ne bi trebalo da se forsiraju fizički nedostaci, baš zato ne bi trebalo da svako može da bude model. Isto važi za npr. spikera - treba da ima prijatan glas (to nema svako), dobru dikciju i da nema govornu manu.

Helios

pre 3 godine

Svaki je boljševizam anti-elitizam. I svaki je debilizam, pa i ovaj "političke korektnosti". Slavljenje entropije i uništenja kao pobede. Degradacija od "neki" u "svi" a od "svi" u "ništa". Ali - obavezno i preteće ništa, koje kažnjava ako je neko nešto! Čuvena "inkluzija" koja redovno uključuje sve - samo ne one koji valjaju, a nikako one najbolje. Tako i ovde vidimo, čak u ekstremnoj eksplikaciji, u totalnoj banalizaciji kako je neoLiberalizam posvuda i nezadrživo neoGovedizam.

Politički korektni - tražila vas majka kukom po reci.

Djoksa

pre 3 godine

Treba pozvati kardiohirurga da prokomentariše koliko je zdravo biti debeo. Jer koliko ja vidim to promovisanje "ravnopravnosti" je u ogromnom konfliktu sa zdravljem. Devojka sa zadnje slike je totalno nerealna, slika i prilike svega onoga zbog čega ljudi i kritikuju manekenke. Verovatno živi na tri lista salate dnevno. Na drugoj slici je devojka ili trudna ili sa pozamašnim viškom kilograma. Mogla bi da bude manekenka za MekDonalds, PicaHat ili Burger King. Nezdravo jede, nezdravo izgleda. Jedino prva devojka se može nazvati lepom, normalnom i koja zdravo izgleda u isto vreme. Kad su ljudi kritikovali mršave manekenke ni na kraj pameti im nije bilo da treba da ih zamene debele već su imali na umu tip građe kao što je na prvoj slici.

капа

pre 3 godine

@коментатори дебелости: отприлике десетина светске популације има капа или кафа тело, као модел на фотки број два, наглашавам, природно. То значи да су оба пола те грађе масивнији, бујнији и тежи од просека и када се здраво и колико треба хране. Ако додатно уз масу имају и крупније и дуже коске, тј. већи рам, могу да теже и +25 килограма у односу на БМИ, а да то буде идеална тежина за њих. И шта, за њих не треба правити чипкани веш, а за мушке капе спортски веш и гардеробу? Даље, не поредите људе са стварима, већ са људима. Немојте да сте елитисти, да не кажем нешто друго. Ранији супер модели имају грађу тела коју ретко која жена има - витко, а дугачко тело, природно мање масти од стомака на доле, дуге руке и ноге, и додатно пожељне облине. Тренутно су у моди бујније жене, па им се смањило тржиште и усмерило више на тај тип, плус просечно грађену жену са и без кг вишка, и то је то.

Prirodno malo zavtra

pre 3 godine

Prirodna oblina je prirodna, a ovoj su nastale obline od "prirodnog" čipsa, mek donaldsa, koce i frižidera.
Izgleda da je danas vama "modernima" prirodno sve sem onog što je majka priroda napravila
(BDj nazovimo stvari pravim imenom, 17. april 2021 12:22)
Tih prirodnih oblina u medijima danas ima 1% ostalo je plastika i fotosop. Jer ljudi ocekuju tanke ruke, noge i struk a velike grudi i zadnjicu a to tesko biva. Grudi su masno tkivo.

confused unga bunga

pre 3 godine

Cao komentatori, ovaj katalog sa ovakvim modelima nije napravljen da biste vi onanisali na slike pa da nas obavestavate sta je vama seksi i koja vam je dobra, nego da bi prodao donji ves zenama koje nose vece brojeve. Ja nemam visak kilograma, ali mogu da zamislim sa kakvim nepostovanjem ovaj svet tretira punije zene i sigurno im nije lako. Gojaznost cesto i potice iz emotivnih problema i ti ljudi vec sami sebe osudjuju i muce se sa ishranom i bez vas. Sramota je ukrasti, varati, biti losa osoba, a ne biti gojazan, ne znaci da su oni losi ljudi i da vama licno nesto rade. Da je zdravo - nije, ali je na njihovim lekarima da im objasne kako im to ugrozava zdravlje i da ih podstaknu da smrsaju jer je to dobro za njih, a ne iz osecaja sramote. Mozda ce smrsati za godinu dana, mozda i nece, ali ne treba sad da se ubije ako je trenutno gojazna. Sem toga, u nasoj kulturi se debelima nazivaju i zene koje imaju i recimo 10 kg preko "idealne" manekenske kilaze, a to nije opasno po zdravlje, nego eto nije idealno i seksi i devojke se zaista ubijaju u pojam jureci taj idealni izgled. Ne znam sta je tesko tretirati ljude s osnovnim ljudskim dostojanstvom, pustite bre zene da kupuju gace.

Fact

pre 3 godine

Sveopsti trend velicanja prosecnosti i ispodprosecnosti u cilju urusavanja svih standarda normalnog zivota. Pozeljan vid postojanja danas je biti ruzan i glup. Takvi su uvek poslusni i bezopasni.

Glomazno

pre 3 godine

@ ovo nije pitanje toga da li se nekome sviđa ili ne, ovo je normalizacija gojaznosti
(deda, 17. april 2021 10:36)

Pa ako su nas ubedili da je anoreksija ok, ne vidim zasto ne bi isto bilo i sa gojaznoscu.

Skoro svaka zena koja nije ekstremno mrsava, misli da je debela.

Јабучило

pre 3 godine

ovo nije pitanje toga da li se nekome sviđa ili ne, ovo je normalizacija gojaznosti
(deda, 17. april 2021 10:36)

Цео живот сам дебео, нисам ни знао да сам манекенке грађе :)

BDj nazovimo stvari pravim imenom

pre 3 godine

@Sasa
Ne lupetaj, žena je debela ko prase pred Božić i to je upravo ono što ti je čovek lepo rekao.
Prirodna oblina je prirodna, a ovoj su nastale obline od "prirodnog" čipsa, mek donaldsa, koce i frižidera.
Izgleda da je danas vama "modernima" prirodno sve sem onog što je majka priroda napravila

Јабучило

pre 3 godine

Sveopsti trend velicanja prosecnosti i ispodprosecnosti u cilju urusavanja svih standarda normalnog zivota. Pozeljan vid postojanja danas je biti ruzan i glup. Takvi su uvek poslusni i bezopasni.
(Fact, 17. april 2021 12:08)

Такви нису безопасни. Самоуверена незналица којој пуне главу да је посебан не звучи као добро решење.

Sasa

pre 3 godine

Ова девојка са друге слике нема облине него је једноставно дебела. Њен избор наравно, немам ништа против, али зашто не назвати ствар правим именом? Облине су кило или два вишка, а не 15+...
(Боки, 17. april 2021 10:54)

Kada već stvar nazivaš pravim imenom, onda se pod oblinama ne podrazumeva višak kilograma odnosno kilogram ili dva, već prirodno izraženi bokovi, grudi, zadnjica.... Prirodno brine nemaju nikakve veze sa viškom kilograma.

andjelija

pre 3 godine

Ako bi mogla da se nadje neka sredina bilo bi lepo. Ne treba da budu premrsave, ali ne treba valjda da budu ni debele. Odose u drugu krajnost.

dinamore

pre 3 godine

Ovo je kao da u časopisu o superautomobilima staviš nagradni poster juga 45 a starog 23 godine u voznom stanju... Ne zato sto je poseban nego da se ne oseca izostavljeno

Боки

pre 3 godine

Ова девојка са друге слике нема облине него је једноставно дебела. Њен избор наравно, немам ништа против, али зашто не назвати ствар правим именом? Облине су кило или два вишка, а не 15+...

u magnovenju

pre 3 godine

Ljudi, novinari, dajte da ne mešamo i da razlikujemo devojke sa oblinama od oblih devojaka. Mislim, razumem da to slično zvuči, ali po izgledu se bitno razlikuje.

Mirjana

pre 3 godine

Nisu sve debele nego samo ova riba što se drži za granu ? Nemojte biti surovi, ova prva i treća su sasvim ok, normalnog izgleda. Uostalom, uvek je lepše videti ženu sa oblinama (ne debelu).

Milos84

pre 3 godine

Auuu koliko kritike zbog par kilograma viska devojke na prvoj slici, ova na drugoj i ne vidim cak da ima neke ozbiljne obline. Pitam li se samo kako vi tako fizicki savrseni bez mana mrzite sebe do 12 a od 12 i ceo svet, tastatura savrseni ' manekeni i manekenke'

Боки

pre 3 godine

Ова девојка са друге слике нема облине него је једноставно дебела. Њен избор наравно, немам ништа против, али зашто не назвати ствар правим именом? Облине су кило или два вишка, а не 15+...

dinamore

pre 3 godine

Ovo je kao da u časopisu o superautomobilima staviš nagradni poster juga 45 a starog 23 godine u voznom stanju... Ne zato sto je poseban nego da se ne oseca izostavljeno

andjelija

pre 3 godine

Ako bi mogla da se nadje neka sredina bilo bi lepo. Ne treba da budu premrsave, ali ne treba valjda da budu ni debele. Odose u drugu krajnost.

Mirjana

pre 3 godine

Nisu sve debele nego samo ova riba što se drži za granu ? Nemojte biti surovi, ova prva i treća su sasvim ok, normalnog izgleda. Uostalom, uvek je lepše videti ženu sa oblinama (ne debelu).

confused unga bunga

pre 3 godine

Cao komentatori, ovaj katalog sa ovakvim modelima nije napravljen da biste vi onanisali na slike pa da nas obavestavate sta je vama seksi i koja vam je dobra, nego da bi prodao donji ves zenama koje nose vece brojeve. Ja nemam visak kilograma, ali mogu da zamislim sa kakvim nepostovanjem ovaj svet tretira punije zene i sigurno im nije lako. Gojaznost cesto i potice iz emotivnih problema i ti ljudi vec sami sebe osudjuju i muce se sa ishranom i bez vas. Sramota je ukrasti, varati, biti losa osoba, a ne biti gojazan, ne znaci da su oni losi ljudi i da vama licno nesto rade. Da je zdravo - nije, ali je na njihovim lekarima da im objasne kako im to ugrozava zdravlje i da ih podstaknu da smrsaju jer je to dobro za njih, a ne iz osecaja sramote. Mozda ce smrsati za godinu dana, mozda i nece, ali ne treba sad da se ubije ako je trenutno gojazna. Sem toga, u nasoj kulturi se debelima nazivaju i zene koje imaju i recimo 10 kg preko "idealne" manekenske kilaze, a to nije opasno po zdravlje, nego eto nije idealno i seksi i devojke se zaista ubijaju u pojam jureci taj idealni izgled. Ne znam sta je tesko tretirati ljude s osnovnim ljudskim dostojanstvom, pustite bre zene da kupuju gace.

u magnovenju

pre 3 godine

Ljudi, novinari, dajte da ne mešamo i da razlikujemo devojke sa oblinama od oblih devojaka. Mislim, razumem da to slično zvuči, ali po izgledu se bitno razlikuje.

Sasa

pre 3 godine

Ова девојка са друге слике нема облине него је једноставно дебела. Њен избор наравно, немам ништа против, али зашто не назвати ствар правим именом? Облине су кило или два вишка, а не 15+...
(Боки, 17. april 2021 10:54)

Kada već stvar nazivaš pravim imenom, onda se pod oblinama ne podrazumeva višak kilograma odnosno kilogram ili dva, već prirodno izraženi bokovi, grudi, zadnjica.... Prirodno brine nemaju nikakve veze sa viškom kilograma.

Јабучило

pre 3 godine

ovo nije pitanje toga da li se nekome sviđa ili ne, ovo je normalizacija gojaznosti
(deda, 17. april 2021 10:36)

Цео живот сам дебео, нисам ни знао да сам манекенке грађе :)

Fact

pre 3 godine

Sveopsti trend velicanja prosecnosti i ispodprosecnosti u cilju urusavanja svih standarda normalnog zivota. Pozeljan vid postojanja danas je biti ruzan i glup. Takvi su uvek poslusni i bezopasni.

Glomazno

pre 3 godine

@ ovo nije pitanje toga da li se nekome sviđa ili ne, ovo je normalizacija gojaznosti
(deda, 17. april 2021 10:36)

Pa ako su nas ubedili da je anoreksija ok, ne vidim zasto ne bi isto bilo i sa gojaznoscu.

Skoro svaka zena koja nije ekstremno mrsava, misli da je debela.

Infantilno

pre 3 godine

Druže, kod modela ne bi trebalo da se forsiraju fizički nedostaci, baš zato ne bi trebalo da svako može da bude model.
(Delije Jug, 17. april 2021 14:15)

Druze slozices se da nema bas mnogo smisla da ves koji se kreira i proizvodi za debele zene reklamiraju mrsave zene.
A ti idi gledaj sta ti se svidja ove reklame nisu za tebe sem ako devojci ne kupujes ves. Ne postoje manekenke i modeli zbog vas muskaraca iskljucivo da vi znas vec sta radite, vec da reklamiraju proizvode namenjene zenama.

BDj nazovimo stvari pravim imenom

pre 3 godine

@Sasa
Ne lupetaj, žena je debela ko prase pred Božić i to je upravo ono što ti je čovek lepo rekao.
Prirodna oblina je prirodna, a ovoj su nastale obline od "prirodnog" čipsa, mek donaldsa, koce i frižidera.
Izgleda da je danas vama "modernima" prirodno sve sem onog što je majka priroda napravila

Djoksa

pre 3 godine

Treba pozvati kardiohirurga da prokomentariše koliko je zdravo biti debeo. Jer koliko ja vidim to promovisanje "ravnopravnosti" je u ogromnom konfliktu sa zdravljem. Devojka sa zadnje slike je totalno nerealna, slika i prilike svega onoga zbog čega ljudi i kritikuju manekenke. Verovatno živi na tri lista salate dnevno. Na drugoj slici je devojka ili trudna ili sa pozamašnim viškom kilograma. Mogla bi da bude manekenka za MekDonalds, PicaHat ili Burger King. Nezdravo jede, nezdravo izgleda. Jedino prva devojka se može nazvati lepom, normalnom i koja zdravo izgleda u isto vreme. Kad su ljudi kritikovali mršave manekenke ni na kraj pameti im nije bilo da treba da ih zamene debele već su imali na umu tip građe kao što je na prvoj slici.

lažnazabrinutost

pre 3 godine

Meni je ovo super, devojke su prelepe. Komentatorima koji su našli za shodno da komentarišu izgled modela odeće koju oni nikad neće nositi, preporučila bih da se okrenu svojim standardnim izvorima za zadovoljavanje. Ukoliko ovaj donji veš nećete nositi, a i nije namenjen vama, nemate zbog čega da se oglašavate vezano za svoj ukus, jer nikoga nije briga. Mršave, debele, zgodne, sve devojke nose donji veš. Znam, revolucionarno. Samim tim, tržište se okreće većini a vi to niste.

Meni je super što napokon predstavljaju sve devojke, iako uveliko kaskaju.Veće devojke kod nas jedva nađu jednostavan donji veš, a kamoli ovakav, tako da je ovo bitno. Šteta za vas, i nas su počeli da promovišu. :)

Prirodno malo zavtra

pre 3 godine

Prirodna oblina je prirodna, a ovoj su nastale obline od "prirodnog" čipsa, mek donaldsa, koce i frižidera.
Izgleda da je danas vama "modernima" prirodno sve sem onog što je majka priroda napravila
(BDj nazovimo stvari pravim imenom, 17. april 2021 12:22)
Tih prirodnih oblina u medijima danas ima 1% ostalo je plastika i fotosop. Jer ljudi ocekuju tanke ruke, noge i struk a velike grudi i zadnjicu a to tesko biva. Grudi su masno tkivo.

Milos84

pre 3 godine

Auuu koliko kritike zbog par kilograma viska devojke na prvoj slici, ova na drugoj i ne vidim cak da ima neke ozbiljne obline. Pitam li se samo kako vi tako fizicki savrseni bez mana mrzite sebe do 12 a od 12 i ceo svet, tastatura savrseni ' manekeni i manekenke'

Јабучило

pre 3 godine

Sveopsti trend velicanja prosecnosti i ispodprosecnosti u cilju urusavanja svih standarda normalnog zivota. Pozeljan vid postojanja danas je biti ruzan i glup. Takvi su uvek poslusni i bezopasni.
(Fact, 17. april 2021 12:08)

Такви нису безопасни. Самоуверена незналица којој пуне главу да је посебан не звучи као добро решење.

Nikola

pre 3 godine

Prosečnoj ženi ne stoje modeli koje nose super modeli, takođe ni muškarcu. Vidite neki komad na modelu koji ima neverovatne telesne proporcije i nemate predstavu kako će na vama stajati, prlikte farmerke na primer. Nije ovo kampanja za muške ni pro-debeli, ovo je da dobiju deo žena koji kad vidi krpice na Adrijani npr nema nikakvu povezanost sa reklamom i samo produži dalje. Ko hoće da vežba, jede zdravo i bude zdrav ne trebaju mu Vikaorija Sikret da bi znao šta je zdravo.

iki

pre 3 godine

Pa ova treća je zalutala ovde. Ima uzan struk plus se po ramenima vidi da se ubija u teretani. Odlična forma.
Prva je stvarno prirodna lepa žena, bez zamerki. Devojka u sredini je ipak za moj ukus previše ,,elegantno popunjena,,

lažnazabrinutost

pre 3 godine

Promovisati gojazne modele je isto što i promovisati npr gojazne fudbalere. Niko ne brani nekom debeljku da igra fudbal, svi mi volimo fudbal, kao sto svi mi (vi) nosimo donji veš. Problem je što nikom nije interesantno da gleda loš fudbal, već onaj vrhunski.
(Mister ?, 17. april 2021 16:09)

Da, to bi imalo smisla da svi igraju fudbal, tj. da se od svih očekuje da igraju fudbal. Ili da svi vole da SAMO gledaju donji veš. Što nije slučaj. Od svakoga se očekuje da nosi donji veš. Ono što mnogi pokušavaju da diskutuju jeste da svaki model treba da izgleda vrhunski, što sa tržišnog aspekta nije lukrativno. Ne kupuju samo vrhunski modeli donji veš. Da ovi modeli sad stanu i krenu da govore:"Svi trebaju da budu moje veličine jer..." onda bi se to smatralo promovisanjem gojaznosti i tada bih se složila. Ovako, kao što rekoh svi nosimo donji veš, te samim tim i reklame za odeću trebaju to da prikažu. Mršave, fit, debele modele. Uostalom, nikome ne smeta da vidi Seth Rogena u seksualnim scenama, ne vidim zašto bi ovo bio problem.:)

Džoni

pre 3 godine

Kad se kaže žena sa oblinama, tada pomisliš na Moniku Beluči na primer. Ovo što vi zovete ženama sa oblinama su žene sa viškom kilograma. Ok je da se i za tu ciljnu grupu kreira donji veš, ali onda se to mora nazvati pravim imenom.

капа

pre 3 godine

@коментатори дебелости: отприлике десетина светске популације има капа или кафа тело, као модел на фотки број два, наглашавам, природно. То значи да су оба пола те грађе масивнији, бујнији и тежи од просека и када се здраво и колико треба хране. Ако додатно уз масу имају и крупније и дуже коске, тј. већи рам, могу да теже и +25 килограма у односу на БМИ, а да то буде идеална тежина за њих. И шта, за њих не треба правити чипкани веш, а за мушке капе спортски веш и гардеробу? Даље, не поредите људе са стварима, већ са људима. Немојте да сте елитисти, да не кажем нешто друго. Ранији супер модели имају грађу тела коју ретко која жена има - витко, а дугачко тело, природно мање масти од стомака на доле, дуге руке и ноге, и додатно пожељне облине. Тренутно су у моди бујније жене, па им се смањило тржиште и усмерило више на тај тип, плус просечно грађену жену са и без кг вишка, и то је то.

Kanadjanka

pre 3 godine

U najnovijoj kampanji, za leto 2021. godine, primetićete da dominiraju upravo - modeli sa oblinama.
---
Ne mislim da Victoria Secret zeli da promovise gojaznost ("modele sa oblinama"), vec je u pitanju profit. Debelih je sve vise i moraju da se prilagodjavaju trzistu. Uloga biznisa je da prati potraznju, a uloga drzave je da obrazuje narod o zdravlju.

Neko je pomenuo kardiologe i skroz je u pravu. Kaze mi mama da kad odes kod kardiologa, ne mozes da vidis debelog coveka ili zenu. Znaju koliko je gojaznost losa za kardiovaskularni sistem, pa se cuvaju. Sto posto se slazem sa njima, jer na kardio zdravlje ipak mozes da utices time sto neces biti debeo, sto ces jesti nemasno i sto ces biti fizicki aktivan. Za rak je, nazalost, potpuno druga situacija, jer znam ljude koji nisu imali bas nijedan faktor rizika (genetika, gojaznost, alkoholizam, losa ishrana, rad sa kancerogenima, itd.), pa im se opet zalomilo to zlo. Znaci, daj bar da uticemo na ono na sta mozemo!

Delije Jug

pre 3 godine

Auuu koliko kritike zbog par kilograma viska devojke na prvoj slici, ova na drugoj i ne vidim cak da ima neke ozbiljne obline. Pitam li se samo kako vi tako fizicki savrseni bez mana mrzite sebe do 12 a od 12 i ceo svet, tastatura savrseni ' manekeni i manekenke'
(Milos84, 17. april 2021 10:32)

Druže, kod modela ne bi trebalo da se forsiraju fizički nedostaci, baš zato ne bi trebalo da svako može da bude model. Isto važi za npr. spikera - treba da ima prijatan glas (to nema svako), dobru dikciju i da nema govornu manu.

debela zena

pre 3 godine

Elito nasa muska srpska, vi koji ste dosli da onanisete na anoreksicarke pa se gadno razocarali i razjarili dodatno, ova reklama nije namenjena vama, i nije za onanisanje i ine slicne stvari, ciljna grupa su krupne devojke koje, gle cuda, mozda prihvataju sebe takvima kakve su, i zele udoban, lep, seksi ves. Odjasite odavde u suton tj. sjasite vec jednom krupnim zenama sa kicme. Niko vas ne tera da gledate sto vam ocima nije milo, i nikoga ne zanimaju vasi pogani komentari. Veliki je izbor, siroko vam polje. Mnogo bih volela da vidim slike vasih guz..a, butkica i buraga, kladim se da nijedan sto je ostavio komentar ovde ne bi imao m..d da ostavi i sliku.

Buha

pre 3 godine

Ovo je samo marketinski pokusaj da se ubede bucike da ce seksi izgledati ako kupe ovaj proizvod.

Ono sto je urnebesno u svemu je spinovanje terminom 'zena sa oblinama'.

Јабучило

pre 3 godine

Elito nasa muska srpska, vi koji ste dosli da onanisete na anoreksicarke pa se gadno razocarali i razjarili dodatno, ova reklama nije namenjena vama, i nije za onanisanje i ine slicne stvari

Ех... Сад је готово...

Helios

pre 3 godine

Svaki je boljševizam anti-elitizam. I svaki je debilizam, pa i ovaj "političke korektnosti". Slavljenje entropije i uništenja kao pobede. Degradacija od "neki" u "svi" a od "svi" u "ništa". Ali - obavezno i preteće ništa, koje kažnjava ako je neko nešto! Čuvena "inkluzija" koja redovno uključuje sve - samo ne one koji valjaju, a nikako one najbolje. Tako i ovde vidimo, čak u ekstremnoj eksplikaciji, u totalnoj banalizaciji kako je neoLiberalizam posvuda i nezadrživo neoGovedizam.

Politički korektni - tražila vas majka kukom po reci.

iva

pre 3 godine

U Americi (primarnom trzistu za VS) debljina je bolest siromasnih, jer je najjeftinija hrana tipa McDonalds. VS je jeftina marka rublja, znaci to je njihova ciljna grupa. Sad, kako njima reklamirati? Ako im stavite Saru Sampaio, to je aspiraciona reklama. Ako im stavite neku debelu, to je identifikaciona reklama. I jedna i druga imaju ograniceno dejstvo, treba ih nekako pomesati. Sve se to izracunava, i zato ovakve kampanje i postoje. Cilj - uvaliti jeftin i kich vesh sto vecem broju debelih Amerikanki.

Najcrnji

pre 3 godine

До пре стотинак година сви би балавили за овом у средини а данас неко тешко фемкање . . . Ја бих радо ушао у клинч са све три . . . све је у аттитуду. А да ово је реклама за унутрашњи веш намењена женама.

Pokondirena tikvica

pre 3 godine

Koje je ovo drvo na drugoj slici na koje se okesala ova mlada? Ako neko zna neka mi kaze,pravimo neki navoz za kamion treba nam jako drvo.

jsx

pre 3 godine

Ovo da postavljaju nerealne standarde lepote je glupost. Pa i Mesi igra fudbal na nivou koji niko od nas nece ni blizu dostici, pa nece valjd Barselona da angazuje nekog iz balona koji igra kao "stvarna osoba".
Sa druge strane, ako treba da prodaju ves, a ne devojke i njihovu lepotu, onda je ipak logicno i da imaju devojke istih velicina kao klijentkinje, znaci i vrlo mrsavih i prosecnih pa i debelih.

autošovinista

pre 3 godine

Ova u sredini će da polomi granu. Ne znam za koga je onaj model plastičnih pantalona bez guze koji se sada nosi, ali sam video ispalu guzu jedne žene kad je ustala sa klupe.

howyesno

pre 3 godine

Zato ja i nosim bapske gaće, jer kao debela u Srbiji ne mogu da kupim čipkani veš VS. A i zbog vaših komentara, skroz me deprimiraju.

Mila

pre 3 godine

@ howuesno
Ma imaju problem sa vesom svi sto nisu standardni po tom nekom kalupu. Bilo sa gacice bilo za brushalter. Ja uopste nemam visak kg - 165 ;52 kg, ali imam vece grudi ( D korpa ) i vecu obliju guzu i ubih se da nadjem ves da mi odgovara. Sve nesto za ravne - i gore i dole -zene. Nadje se tu nesto ali sve onako nekako bapski , nista moderno, za gacice i nekako, ali brushalteri uzas.

Sasa

pre 3 godine

Ne lupetaj, žena je debela ko prase pred Božić i to je upravo ono što ti je čovek lepo rekao.
Prirodna oblina je prirodna, a ovoj su nastale obline od "prirodnog" čipsa, mek donaldsa, koce i frižidera.
Izgleda da je danas vama "modernima" prirodno sve sem onog što je majka priroda napravila
(BDj nazovimo stvari pravim imenom, 17. april 2021 12:22)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu

Pre nego sto nekome napises da "lupeta", u ovom slucaju, meni, potrudi se da razumes sta sam napisano. Nisam govorio o modelu sa fotografije, a ni branio, vec razlici izmedju prirodnih oblina i gojaznih i manje gojaznih zena, sto ljudi, kao uostalom i on, neretko jednace.
Zao mi je, ali tvoj komentar ne govori da si u pravu ili da je on u pravu, nego da si funkcionalno nepismen. Isto tako o oni koji su ti lajkovali pomnuti. Zato nemoj ovde da prosipas bes, potrudi se da razumes.

muškarac koji nije prećutao

pre 3 godine

(confused unga bunga, 17. april 2021 13:47)

Mislim ispada da zene moraš da ubedjuješ da bi živele. Ej došli smo do tog feminizma da lepšem polu objašnjavaš kakve gaće treba da kupuje??? Jureći za savršenom ženom nametnutom od društva, javnosti, medija današnja žena je malo zbunjena i izgubljena i to blago rečeno. Čak nije tačno ovo što si rekao, zdravije je biti malo debeo kao ove žene sa slike(nisu one predebele, mozda nisu seksi dovoljno) nego anoreksičan. Jedino tek u starosti je zdravije biti baš mršav.

Ja samo jedno vidim. Politička korektnost je ogradjivanje javnosti, društva od pornografije.U svim segmentima. Osim što je dostupna na jedan klik, opet je ušla u period gde snimaju sve bolji i bolji filmovi. Neki i sa radnjom.

Tako se Viktorija secret ogradjuje. One najbolje za gradju u takvim filmovima, nema. A da one nisu manekenke, one ne prodaju odeću. I one bave drugim poslom. A za gaće nema da brinu, kupiće im gomila muškaraca.

E svašta!

Mister ?

pre 3 godine

(lažnazabrinutost, 17. april 2021 14:39)
Promovisati gojazne modele je isto što i promovisati npr gojazne fudbalere. Niko ne brani nekom debeljku da igra fudbal, svi mi volimo fudbal, kao sto svi mi (vi) nosimo donji veš. Problem je što nikom nije interesantno da gleda loš fudbal, već onaj vrhunski.

Vagica

pre 3 godine

@Mila, ja nađem D korpe (malo čudna veličina, ali se nađe - malo manje od D korpi ostalih proizvođača) u Women'secret, neeekad, da je ok veličina. Kupim par komada u bojama kojih ima, jer nema da biraš, nego npr. dva različita u prodavnici i to je to. Posle toga poča godine nema ništa... Nekada je Lisca pravila super modele, sada nešto nemaju, ili su špicasti ili im nešto uvek fali.

Milos84

pre 3 godine

Auuu koliko kritike zbog par kilograma viska devojke na prvoj slici, ova na drugoj i ne vidim cak da ima neke ozbiljne obline. Pitam li se samo kako vi tako fizicki savrseni bez mana mrzite sebe do 12 a od 12 i ceo svet, tastatura savrseni ' manekeni i manekenke'

confused unga bunga

pre 3 godine

Cao komentatori, ovaj katalog sa ovakvim modelima nije napravljen da biste vi onanisali na slike pa da nas obavestavate sta je vama seksi i koja vam je dobra, nego da bi prodao donji ves zenama koje nose vece brojeve. Ja nemam visak kilograma, ali mogu da zamislim sa kakvim nepostovanjem ovaj svet tretira punije zene i sigurno im nije lako. Gojaznost cesto i potice iz emotivnih problema i ti ljudi vec sami sebe osudjuju i muce se sa ishranom i bez vas. Sramota je ukrasti, varati, biti losa osoba, a ne biti gojazan, ne znaci da su oni losi ljudi i da vama licno nesto rade. Da je zdravo - nije, ali je na njihovim lekarima da im objasne kako im to ugrozava zdravlje i da ih podstaknu da smrsaju jer je to dobro za njih, a ne iz osecaja sramote. Mozda ce smrsati za godinu dana, mozda i nece, ali ne treba sad da se ubije ako je trenutno gojazna. Sem toga, u nasoj kulturi se debelima nazivaju i zene koje imaju i recimo 10 kg preko "idealne" manekenske kilaze, a to nije opasno po zdravlje, nego eto nije idealno i seksi i devojke se zaista ubijaju u pojam jureci taj idealni izgled. Ne znam sta je tesko tretirati ljude s osnovnim ljudskim dostojanstvom, pustite bre zene da kupuju gace.

Helios

pre 3 godine

Svaki je boljševizam anti-elitizam. I svaki je debilizam, pa i ovaj "političke korektnosti". Slavljenje entropije i uništenja kao pobede. Degradacija od "neki" u "svi" a od "svi" u "ništa". Ali - obavezno i preteće ništa, koje kažnjava ako je neko nešto! Čuvena "inkluzija" koja redovno uključuje sve - samo ne one koji valjaju, a nikako one najbolje. Tako i ovde vidimo, čak u ekstremnoj eksplikaciji, u totalnoj banalizaciji kako je neoLiberalizam posvuda i nezadrživo neoGovedizam.

Politički korektni - tražila vas majka kukom po reci.

Sasa

pre 3 godine

Ова девојка са друге слике нема облине него је једноставно дебела. Њен избор наравно, немам ништа против, али зашто не назвати ствар правим именом? Облине су кило или два вишка, а не 15+...
(Боки, 17. april 2021 10:54)

Kada već stvar nazivaš pravim imenom, onda se pod oblinama ne podrazumeva višak kilograma odnosno kilogram ili dva, već prirodno izraženi bokovi, grudi, zadnjica.... Prirodno brine nemaju nikakve veze sa viškom kilograma.

BDj nazovimo stvari pravim imenom

pre 3 godine

@Sasa
Ne lupetaj, žena je debela ko prase pred Božić i to je upravo ono što ti je čovek lepo rekao.
Prirodna oblina je prirodna, a ovoj su nastale obline od "prirodnog" čipsa, mek donaldsa, koce i frižidera.
Izgleda da je danas vama "modernima" prirodno sve sem onog što je majka priroda napravila

Delije Jug

pre 3 godine

Auuu koliko kritike zbog par kilograma viska devojke na prvoj slici, ova na drugoj i ne vidim cak da ima neke ozbiljne obline. Pitam li se samo kako vi tako fizicki savrseni bez mana mrzite sebe do 12 a od 12 i ceo svet, tastatura savrseni ' manekeni i manekenke'
(Milos84, 17. april 2021 10:32)

Druže, kod modela ne bi trebalo da se forsiraju fizički nedostaci, baš zato ne bi trebalo da svako može da bude model. Isto važi za npr. spikera - treba da ima prijatan glas (to nema svako), dobru dikciju i da nema govornu manu.

Djoksa

pre 3 godine

Treba pozvati kardiohirurga da prokomentariše koliko je zdravo biti debeo. Jer koliko ja vidim to promovisanje "ravnopravnosti" je u ogromnom konfliktu sa zdravljem. Devojka sa zadnje slike je totalno nerealna, slika i prilike svega onoga zbog čega ljudi i kritikuju manekenke. Verovatno živi na tri lista salate dnevno. Na drugoj slici je devojka ili trudna ili sa pozamašnim viškom kilograma. Mogla bi da bude manekenka za MekDonalds, PicaHat ili Burger King. Nezdravo jede, nezdravo izgleda. Jedino prva devojka se može nazvati lepom, normalnom i koja zdravo izgleda u isto vreme. Kad su ljudi kritikovali mršave manekenke ni na kraj pameti im nije bilo da treba da ih zamene debele već su imali na umu tip građe kao što je na prvoj slici.

lažnazabrinutost

pre 3 godine

Meni je ovo super, devojke su prelepe. Komentatorima koji su našli za shodno da komentarišu izgled modela odeće koju oni nikad neće nositi, preporučila bih da se okrenu svojim standardnim izvorima za zadovoljavanje. Ukoliko ovaj donji veš nećete nositi, a i nije namenjen vama, nemate zbog čega da se oglašavate vezano za svoj ukus, jer nikoga nije briga. Mršave, debele, zgodne, sve devojke nose donji veš. Znam, revolucionarno. Samim tim, tržište se okreće većini a vi to niste.

Meni je super što napokon predstavljaju sve devojke, iako uveliko kaskaju.Veće devojke kod nas jedva nađu jednostavan donji veš, a kamoli ovakav, tako da je ovo bitno. Šteta za vas, i nas su počeli da promovišu. :)

dinamore

pre 3 godine

Ovo je kao da u časopisu o superautomobilima staviš nagradni poster juga 45 a starog 23 godine u voznom stanju... Ne zato sto je poseban nego da se ne oseca izostavljeno

Боки

pre 3 godine

Ова девојка са друге слике нема облине него је једноставно дебела. Њен избор наравно, немам ништа против, али зашто не назвати ствар правим именом? Облине су кило или два вишка, а не 15+...

Fact

pre 3 godine

Sveopsti trend velicanja prosecnosti i ispodprosecnosti u cilju urusavanja svih standarda normalnog zivota. Pozeljan vid postojanja danas je biti ruzan i glup. Takvi su uvek poslusni i bezopasni.

Glomazno

pre 3 godine

@ ovo nije pitanje toga da li se nekome sviđa ili ne, ovo je normalizacija gojaznosti
(deda, 17. april 2021 10:36)

Pa ako su nas ubedili da je anoreksija ok, ne vidim zasto ne bi isto bilo i sa gojaznoscu.

Skoro svaka zena koja nije ekstremno mrsava, misli da je debela.

Mister ?

pre 3 godine

(lažnazabrinutost, 17. april 2021 14:39)
Promovisati gojazne modele je isto što i promovisati npr gojazne fudbalere. Niko ne brani nekom debeljku da igra fudbal, svi mi volimo fudbal, kao sto svi mi (vi) nosimo donji veš. Problem je što nikom nije interesantno da gleda loš fudbal, već onaj vrhunski.

Јабучило

pre 3 godine

Elito nasa muska srpska, vi koji ste dosli da onanisete na anoreksicarke pa se gadno razocarali i razjarili dodatno, ova reklama nije namenjena vama, i nije za onanisanje i ine slicne stvari

Ех... Сад је готово...

Pokondirena tikvica

pre 3 godine

Koje je ovo drvo na drugoj slici na koje se okesala ova mlada? Ako neko zna neka mi kaze,pravimo neki navoz za kamion treba nam jako drvo.

Buha

pre 3 godine

Ovo je samo marketinski pokusaj da se ubede bucike da ce seksi izgledati ako kupe ovaj proizvod.

Ono sto je urnebesno u svemu je spinovanje terminom 'zena sa oblinama'.

Mirjana

pre 3 godine

Nisu sve debele nego samo ova riba što se drži za granu ? Nemojte biti surovi, ova prva i treća su sasvim ok, normalnog izgleda. Uostalom, uvek je lepše videti ženu sa oblinama (ne debelu).

капа

pre 3 godine

@коментатори дебелости: отприлике десетина светске популације има капа или кафа тело, као модел на фотки број два, наглашавам, природно. То значи да су оба пола те грађе масивнији, бујнији и тежи од просека и када се здраво и колико треба хране. Ако додатно уз масу имају и крупније и дуже коске, тј. већи рам, могу да теже и +25 килограма у односу на БМИ, а да то буде идеална тежина за њих. И шта, за њих не треба правити чипкани веш, а за мушке капе спортски веш и гардеробу? Даље, не поредите људе са стварима, већ са људима. Немојте да сте елитисти, да не кажем нешто друго. Ранији супер модели имају грађу тела коју ретко која жена има - витко, а дугачко тело, природно мање масти од стомака на доле, дуге руке и ноге, и додатно пожељне облине. Тренутно су у моди бујније жене, па им се смањило тржиште и усмерило више на тај тип, плус просечно грађену жену са и без кг вишка, и то је то.

iki

pre 3 godine

Pa ova treća je zalutala ovde. Ima uzan struk plus se po ramenima vidi da se ubija u teretani. Odlična forma.
Prva je stvarno prirodna lepa žena, bez zamerki. Devojka u sredini je ipak za moj ukus previše ,,elegantno popunjena,,

debela zena

pre 3 godine

Elito nasa muska srpska, vi koji ste dosli da onanisete na anoreksicarke pa se gadno razocarali i razjarili dodatno, ova reklama nije namenjena vama, i nije za onanisanje i ine slicne stvari, ciljna grupa su krupne devojke koje, gle cuda, mozda prihvataju sebe takvima kakve su, i zele udoban, lep, seksi ves. Odjasite odavde u suton tj. sjasite vec jednom krupnim zenama sa kicme. Niko vas ne tera da gledate sto vam ocima nije milo, i nikoga ne zanimaju vasi pogani komentari. Veliki je izbor, siroko vam polje. Mnogo bih volela da vidim slike vasih guz..a, butkica i buraga, kladim se da nijedan sto je ostavio komentar ovde ne bi imao m..d da ostavi i sliku.

muškarac koji nije prećutao

pre 3 godine

(confused unga bunga, 17. april 2021 13:47)

Mislim ispada da zene moraš da ubedjuješ da bi živele. Ej došli smo do tog feminizma da lepšem polu objašnjavaš kakve gaće treba da kupuje??? Jureći za savršenom ženom nametnutom od društva, javnosti, medija današnja žena je malo zbunjena i izgubljena i to blago rečeno. Čak nije tačno ovo što si rekao, zdravije je biti malo debeo kao ove žene sa slike(nisu one predebele, mozda nisu seksi dovoljno) nego anoreksičan. Jedino tek u starosti je zdravije biti baš mršav.

Ja samo jedno vidim. Politička korektnost je ogradjivanje javnosti, društva od pornografije.U svim segmentima. Osim što je dostupna na jedan klik, opet je ušla u period gde snimaju sve bolji i bolji filmovi. Neki i sa radnjom.

Tako se Viktorija secret ogradjuje. One najbolje za gradju u takvim filmovima, nema. A da one nisu manekenke, one ne prodaju odeću. I one bave drugim poslom. A za gaće nema da brinu, kupiće im gomila muškaraca.

E svašta!

Najcrnji

pre 3 godine

До пре стотинак година сви би балавили за овом у средини а данас неко тешко фемкање . . . Ја бих радо ушао у клинч са све три . . . све је у аттитуду. А да ово је реклама за унутрашњи веш намењена женама.

Prirodno malo zavtra

pre 3 godine

Prirodna oblina je prirodna, a ovoj su nastale obline od "prirodnog" čipsa, mek donaldsa, koce i frižidera.
Izgleda da je danas vama "modernima" prirodno sve sem onog što je majka priroda napravila
(BDj nazovimo stvari pravim imenom, 17. april 2021 12:22)
Tih prirodnih oblina u medijima danas ima 1% ostalo je plastika i fotosop. Jer ljudi ocekuju tanke ruke, noge i struk a velike grudi i zadnjicu a to tesko biva. Grudi su masno tkivo.

Infantilno

pre 3 godine

Druže, kod modela ne bi trebalo da se forsiraju fizički nedostaci, baš zato ne bi trebalo da svako može da bude model.
(Delije Jug, 17. april 2021 14:15)

Druze slozices se da nema bas mnogo smisla da ves koji se kreira i proizvodi za debele zene reklamiraju mrsave zene.
A ti idi gledaj sta ti se svidja ove reklame nisu za tebe sem ako devojci ne kupujes ves. Ne postoje manekenke i modeli zbog vas muskaraca iskljucivo da vi znas vec sta radite, vec da reklamiraju proizvode namenjene zenama.

Džoni

pre 3 godine

Kad se kaže žena sa oblinama, tada pomisliš na Moniku Beluči na primer. Ovo što vi zovete ženama sa oblinama su žene sa viškom kilograma. Ok je da se i za tu ciljnu grupu kreira donji veš, ali onda se to mora nazvati pravim imenom.

Јабучило

pre 3 godine

Sveopsti trend velicanja prosecnosti i ispodprosecnosti u cilju urusavanja svih standarda normalnog zivota. Pozeljan vid postojanja danas je biti ruzan i glup. Takvi su uvek poslusni i bezopasni.
(Fact, 17. april 2021 12:08)

Такви нису безопасни. Самоуверена незналица којој пуне главу да је посебан не звучи као добро решење.

Kanadjanka

pre 3 godine

U najnovijoj kampanji, za leto 2021. godine, primetićete da dominiraju upravo - modeli sa oblinama.
---
Ne mislim da Victoria Secret zeli da promovise gojaznost ("modele sa oblinama"), vec je u pitanju profit. Debelih je sve vise i moraju da se prilagodjavaju trzistu. Uloga biznisa je da prati potraznju, a uloga drzave je da obrazuje narod o zdravlju.

Neko je pomenuo kardiologe i skroz je u pravu. Kaze mi mama da kad odes kod kardiologa, ne mozes da vidis debelog coveka ili zenu. Znaju koliko je gojaznost losa za kardiovaskularni sistem, pa se cuvaju. Sto posto se slazem sa njima, jer na kardio zdravlje ipak mozes da utices time sto neces biti debeo, sto ces jesti nemasno i sto ces biti fizicki aktivan. Za rak je, nazalost, potpuno druga situacija, jer znam ljude koji nisu imali bas nijedan faktor rizika (genetika, gojaznost, alkoholizam, losa ishrana, rad sa kancerogenima, itd.), pa im se opet zalomilo to zlo. Znaci, daj bar da uticemo na ono na sta mozemo!

andjelija

pre 3 godine

Ako bi mogla da se nadje neka sredina bilo bi lepo. Ne treba da budu premrsave, ali ne treba valjda da budu ni debele. Odose u drugu krajnost.

Јабучило

pre 3 godine

ovo nije pitanje toga da li se nekome sviđa ili ne, ovo je normalizacija gojaznosti
(deda, 17. april 2021 10:36)

Цео живот сам дебео, нисам ни знао да сам манекенке грађе :)

u magnovenju

pre 3 godine

Ljudi, novinari, dajte da ne mešamo i da razlikujemo devojke sa oblinama od oblih devojaka. Mislim, razumem da to slično zvuči, ali po izgledu se bitno razlikuje.

lažnazabrinutost

pre 3 godine

Promovisati gojazne modele je isto što i promovisati npr gojazne fudbalere. Niko ne brani nekom debeljku da igra fudbal, svi mi volimo fudbal, kao sto svi mi (vi) nosimo donji veš. Problem je što nikom nije interesantno da gleda loš fudbal, već onaj vrhunski.
(Mister ?, 17. april 2021 16:09)

Da, to bi imalo smisla da svi igraju fudbal, tj. da se od svih očekuje da igraju fudbal. Ili da svi vole da SAMO gledaju donji veš. Što nije slučaj. Od svakoga se očekuje da nosi donji veš. Ono što mnogi pokušavaju da diskutuju jeste da svaki model treba da izgleda vrhunski, što sa tržišnog aspekta nije lukrativno. Ne kupuju samo vrhunski modeli donji veš. Da ovi modeli sad stanu i krenu da govore:"Svi trebaju da budu moje veličine jer..." onda bi se to smatralo promovisanjem gojaznosti i tada bih se složila. Ovako, kao što rekoh svi nosimo donji veš, te samim tim i reklame za odeću trebaju to da prikažu. Mršave, fit, debele modele. Uostalom, nikome ne smeta da vidi Seth Rogena u seksualnim scenama, ne vidim zašto bi ovo bio problem.:)

autošovinista

pre 3 godine

Ova u sredini će da polomi granu. Ne znam za koga je onaj model plastičnih pantalona bez guze koji se sada nosi, ali sam video ispalu guzu jedne žene kad je ustala sa klupe.

jsx

pre 3 godine

Ovo da postavljaju nerealne standarde lepote je glupost. Pa i Mesi igra fudbal na nivou koji niko od nas nece ni blizu dostici, pa nece valjd Barselona da angazuje nekog iz balona koji igra kao "stvarna osoba".
Sa druge strane, ako treba da prodaju ves, a ne devojke i njihovu lepotu, onda je ipak logicno i da imaju devojke istih velicina kao klijentkinje, znaci i vrlo mrsavih i prosecnih pa i debelih.

Mila

pre 3 godine

@ howuesno
Ma imaju problem sa vesom svi sto nisu standardni po tom nekom kalupu. Bilo sa gacice bilo za brushalter. Ja uopste nemam visak kg - 165 ;52 kg, ali imam vece grudi ( D korpa ) i vecu obliju guzu i ubih se da nadjem ves da mi odgovara. Sve nesto za ravne - i gore i dole -zene. Nadje se tu nesto ali sve onako nekako bapski , nista moderno, za gacice i nekako, ali brushalteri uzas.

iva

pre 3 godine

U Americi (primarnom trzistu za VS) debljina je bolest siromasnih, jer je najjeftinija hrana tipa McDonalds. VS je jeftina marka rublja, znaci to je njihova ciljna grupa. Sad, kako njima reklamirati? Ako im stavite Saru Sampaio, to je aspiraciona reklama. Ako im stavite neku debelu, to je identifikaciona reklama. I jedna i druga imaju ograniceno dejstvo, treba ih nekako pomesati. Sve se to izracunava, i zato ovakve kampanje i postoje. Cilj - uvaliti jeftin i kich vesh sto vecem broju debelih Amerikanki.

Vagica

pre 3 godine

@Mila, ja nađem D korpe (malo čudna veličina, ali se nađe - malo manje od D korpi ostalih proizvođača) u Women'secret, neeekad, da je ok veličina. Kupim par komada u bojama kojih ima, jer nema da biraš, nego npr. dva različita u prodavnici i to je to. Posle toga poča godine nema ništa... Nekada je Lisca pravila super modele, sada nešto nemaju, ili su špicasti ili im nešto uvek fali.

Nikola

pre 3 godine

Prosečnoj ženi ne stoje modeli koje nose super modeli, takođe ni muškarcu. Vidite neki komad na modelu koji ima neverovatne telesne proporcije i nemate predstavu kako će na vama stajati, prlikte farmerke na primer. Nije ovo kampanja za muške ni pro-debeli, ovo je da dobiju deo žena koji kad vidi krpice na Adrijani npr nema nikakvu povezanost sa reklamom i samo produži dalje. Ko hoće da vežba, jede zdravo i bude zdrav ne trebaju mu Vikaorija Sikret da bi znao šta je zdravo.

howyesno

pre 3 godine

Zato ja i nosim bapske gaće, jer kao debela u Srbiji ne mogu da kupim čipkani veš VS. A i zbog vaših komentara, skroz me deprimiraju.

Sasa

pre 3 godine

Ne lupetaj, žena je debela ko prase pred Božić i to je upravo ono što ti je čovek lepo rekao.
Prirodna oblina je prirodna, a ovoj su nastale obline od "prirodnog" čipsa, mek donaldsa, koce i frižidera.
Izgleda da je danas vama "modernima" prirodno sve sem onog što je majka priroda napravila
(BDj nazovimo stvari pravim imenom, 17. april 2021 12:22)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu

Pre nego sto nekome napises da "lupeta", u ovom slucaju, meni, potrudi se da razumes sta sam napisano. Nisam govorio o modelu sa fotografije, a ni branio, vec razlici izmedju prirodnih oblina i gojaznih i manje gojaznih zena, sto ljudi, kao uostalom i on, neretko jednace.
Zao mi je, ali tvoj komentar ne govori da si u pravu ili da je on u pravu, nego da si funkcionalno nepismen. Isto tako o oni koji su ti lajkovali pomnuti. Zato nemoj ovde da prosipas bes, potrudi se da razumes.