Monika Seleš - princeza tenisa sa tužnom životom pričom

Petak, 30.04.2021.

14:39

Izvor: B92

Monika Seleš - princeza tenisa sa tužnom životom prièom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

zelena trava

pre 2 godine

Polufinale US Open, Jennifer Capriati 15 godina, Monika Seles 17. Mec za pamcenje po svim parametrima. Sta su te dve devojcice mogle da urade niko nikada ne bi dostigao, niti Serena za 23 godine karijere.
Monika je sama pricala da je vise od ovog napada pogodila bolest oca koji je dobio dijagnozu ubrzo po incidentu. On joj je bio jedini trener dugo godina i najbolje je poznavao i to je mozda bilo presudno jer bi je on verovatno brzo vratio na pravi put da se nije razboleo.
Poslednje GS finale odigrala je nekoliko nedelja posle njegove smrti i priznala je da je izgubila od Sanchez zbog slabije fizicke spreme. Monika je utrla put mnogim teniserkama. Niti jedna Sharapova nema karijeru kakvu je Monika napravila do 19 godina.

dc

pre 2 godine

ona je madjarica koja je uzela americko drzavljanstvo.ona nema veze sa srbijom osim sto je iz NS,i nista vise.druga nacionalnost,promena drzavljanstva...

Vojvođan pravi

pre 2 godine

Tako jeste, ali je bila i srpkinja.. Zbog takvih kao tebi imamo probleme u našoj zemlji. Meni su naše manjine drage!
(HanSolo, 30. april 2021 18:37)

Monika u karijeri nikada nije bila ni Mađarica a pogotovo ne Srpkinja već Jugoslavenka. A bila je iz NS APV. Sa velikim slovima APV i to istinsk autonomija. No Moniku nije interesovala politika ni krvna zrnca već Tenis.

brm

pre 2 godine

Najbolja madjarica ikada koja je igrala tenis.
(salerno, 30. april 2021 16:20)

Tako jeste, ali je bila i srpkinja.. Zbog takvih kao tebi imamo probleme u našoj zemlji. Meni su naše manjine drage!
(HanSolo, 30. april 2021 18:37)

Bila je Jugoslovenka i tako se uvek izjašnjavala. Poštuj ono što je ona govorila.

Berkowitz

pre 2 godine

Deco koja ovo čitate i ne sećate se Male Mo, Znajte da je za Jugoslaviju osvojila 8 grend slemova, u vreme kada je našem sportu i državi sve bilo zabranjeno. Da je bila beskrajno šarmantna iako je vrištala kada udara lopticui da je uvek isticala sa dolazi iz Jugoslavije i da je svoju zemlju sa ponosom predstavljala.

Zok1

pre 2 godine

Devojka nije bila opterećena politikom i naivno je verovala da su svi sportisti jednaki. Da je uzela američki pasoš pre ovog turnira, cela priča bi bila drugačija. Letelo bi perje po teniskoj organizaciji, plasman bi joj bio zamrznut, onaj dripac bi dobio 20 godina zatvora, a Nemačka bi još uvek otplaćivala Moniki odštetu.

garda

pre 2 godine

Ubedljivo najbolja teniserka svih vremena, jedina kojoj je i forhend i bekhend bilo potpuno jednako odigrati, ona cak nije ni znala razliku. Savrsenstvo tenisa jos sa 16 godina. Pre napada nozem je pocela da dere Stefi Graf cak i na travi. Nisu mogli to da podnesu.

Sasa Mackic

pre 2 godine

@u Srbiji se monika ne ceni i uopste se ne vodi da je poreklom sa ovih prostora,iz Srbije.da bi napredovala morala je da ode iz zemlje i uzme strano drzavljanstvo,i to jos americko.i to je bio kraj.a jos je i madjarica.......
(kiki, 30. april 2021 17:01)

Ne znam koliko imas godina, ali mogu ti reci svi mi koji se sjecamo Monikine pojave na teniskim terenima, jako je dobro cijenimo i nemamo sumnje da je ona definitivno najveca teniserka svih vremena. Pored toga sto je Graf izgledala kao nepremostiva, a Evert je jos bila tu, pa Aranca Sancez i Kaprijati..Monika je dosla kao tajfun i oduvala ih.
Znalo se da ce tajfun doci jer je u omladinskoj konkurenciji rasturila sve ali nikad se nezna sa seniorkama. Ona je kao dijete igrala prvi wta turnir i u finalu otresla legendarnu Evert. Prvi GS i jako nervozna pocne ali onda rasarafi Graf...
U Ameriku je otisla jer niko kod nas nije mogao da je trenira- Boltieri je mislim odskolovao polovinu vrhunskih svjetskih igraca- a nije bas da njih niko nije cijenio u vlastitim zemljama.
Trebao si da dozivis te momente i kako je cijela Jugoslavija bila u transu zbog Monike.
I nismo mi tad brinuli da li je neko Hrvat ili Madjar ili Srbin..Svi smo navijali i za Oresara i Bobu I Prpica.
Monika je uzela Usa drzavljanstvo kad je Jugoslavija prestala da postoji.
8 GS je osvojila mislim pod nasom zastavom. Hvala Monika! Koszonom szepen!

HanSolo

pre 2 godine

Najbolja madjarica ikada koja je igrala tenis.
(salerno, 30. april 2021 16:20)

Tako jeste, ali je bila i srpkinja.. Zbog takvih kao tebi imamo probleme u našoj zemlji. Meni su naše manjine drage!

Bata

pre 2 godine

Da li ona i svi ostali ovde zaista veruju da je to delo psihopate a ne UK - USA - DEUTCH službe..? Da vas podsetim, Monika je bila broj 1 bas pred pocetak rata u YU, i Srbija, kao neko ko je predodredjen da bude veliki negativac u tom ratu, nikako nije smela da ima nekog takvog na čelu svetskog sporta.. Isto to se u tom vremenu desavalo i sa srpskom kulturom, filmom i ostalim.. Sve je odjednom nestalo.. To su stare vojne doktrine priprema za rat sa nekom zemljom... Bilo bi dobro da bar vi novinari je upitate išta na tu temu (ako joj je uopste stalo da o time prica nakon sto su joj nemci zacepili usta sa 20mil). Kao sto bi bilo dobro da se novinarski istrazi zivot tog "psihopate" i videcete da se radi o potuno normalnoj i zdravoj osobi koji je samo dobio zadatak koji je morao da obavi... Ona novinarska smisljena prica kako nije mogao da gleda da Štefi Graf nije svetski br 1, tome se cak i deca smeju..

Ni N od Nemaca

pre 2 godine

Nemcima je bio potreban i šampion u formuli 1. Šumaherov je imao , kasnije se dokazalo, nepravilno "friziran" bolid. Senin bolid nije mogao to da isprati i desila se tragedija. To je bilo saopštenje mendžera F1. Mnogo godina kasnije izašao je u javnost rezultat autopsije Brazilca. Umro je od rane u lobanji i oštećenja mozga. Navodno od kuglice u lageru desnog prednjeg točka. Izvesno je da je ta kuglica bila metak snajperiste Nemačke DB koja je angažovana da skloni Senu i omogući stvaranje novog idola nacije i omogući dug period uzimanja novca na Šumaheru. Karma ili Sena? Neko je bio te zime ispred skija Šumahera.

Ćiribu-ćilibar

pre 2 godine

Mi koji smo '73. godište bili smo veoma ponosni što je neko iz naše generacije došao do tih visina. Nama klincima je to bilo jako bitno. Hvala ti Monika!

mige

pre 2 godine

Najbolja madjarica ikada koja je igrala tenis.
(salerno, 30. april 2021 16:20)

Ona je pre svega Novosadjanka a nama nije bitna nacionalnos ni vera nego jesi gari ili nisi !

a

pre 2 godine

Malo se piše o ovoj svetskoj sramoti.Taj manijak je oslobođen !Nemačke su-
dije su ga osudile na uslovnu kaznu(oslobodile).Njihova Štefi je opet mogla
da bude 1.Pravda,moral,kultura,....za nemce to ne postoji.Samo biti 1. po
svaku cenu.Ostali moraju sa "tim da se pomire".Na današnji dan je upucan
Hitler u svom bunkeru i spaljen.Kod jednog dela nemaca to izaziva depresiju.
Možda je i ovaj manijak sa mačetom jedan od njih.

kiki

pre 2 godine

u Srbiji se monika ne ceni i uopste se ne vodi da je poreklom sa ovih prostora,iz Srbije.da bi napredovala morala je da ode iz zemlje i uzme strano drzavljanstvo,i to jos americko.i to je bio kraj.a jos je i madjarica...ona se vodi kao amerikanka.to mnogima smeta i to joj nikada nece oprostiti.veoma je bitna nacionalnost to se najvise gleda ne samo u srbiji nego i na balkanu.nazalost!!!ali i da je ostala u srbiji kao madjarica,imala bi opet problema i ne bi bila to sto jeste.ovde i Novaka pljuju bez obzira sto je zadrzao srpsko drzavljanstvo.bolje da je uzeo britansko da bude sa razlogom.

Pedja,Cacak

pre 2 godine

generacijo moja!!!
nikada necu zaboraviti, kada si debitovala...
koliko si nam radosti donosila i sa kakvom energijom si igrala...
za tebe nije bilo izgubljenog poena...
taj brejk u Rolan Garosu i 6:1 za Stefi Graf,nije joj bilo dovoljno,da pobedi, neverovatnu malu Mo...
nebo je bilo granica,za sve ono sto ti je sledovalo i pripadalo...
bio sam u to ludo i nesrecno vreme u vojsci...
i vest,sta ti se desilo,me je bas potresla...
kasnije ti je i otac preminuo...
a zastite nigde i od niokuda...
grota i tuga...
pa i ti si necije dete,sestra, prijateljica, simpatija...
bilo neponivilo se...
Novak je tvoj naslednik i nadam se,da ce im bas zbog sve njihove sebičnosti i mnogo Jos toga,poobarati sve moguće rekorde...
gde god bila i sta god radila, uz BOZJU POMOC,sreca te pratila!!!

V8

pre 2 godine

Veoma malo se o tome i dan danas piše, da je posle napada iskoristila pravo i uzela Američko držvljanstvo, pa je tužila Nemački sportski savez koji je morao da joj isplati odštetu od 25 miliona nemačkih maraka, ali nažalost više nije mogla da se vrati tron.

kobajagi

pre 2 godine

Ne bih bas rekla da je tuzna prica, imala je samo jedan tegobni dogadjaj. Inace je kao bajka, treninzi od 6 god. pa do udaje za milijardera. Sta joj je falilo u zivotu? Molim Vas..
Pojma vi nemate.

Ja pamtim sve

pre 2 godine

Hvala na svakom minutu na terenu, hvala na svakom decijem osmehu posle podizanja pehara, hvala na suzama koje sam isplakao radujuci se svakoj pobedi. HVALA MONIKA!

dd

pre 2 godine

svi sverski poznati strucnjaci od Boliterija pa nadalje se slazu da je Monika Seles najveci talenat u teniskoj istoriji.ona je sa nepunih 20g osvojila 9 GS.za nju granice nisu postojale.ali eto desilo se par nesrecnih slucajeva koje nije mogla psihicki da preboli,stvarno steta.proci ce jos mnogo decenija dok se ne pojavi takav talenat kao sto je bila Monika.

filip

pre 2 godine

da je nije ubo onaj manijak bila bi najbolja teniserka u istoriji ! 9 GS je imala osvojena sa svojih 18 godina !!! to nikad niko nije uradio niti ce !

Fox

pre 2 godine

Uvek osetim bes kada se setim sta je jedan psihopata uradio i prekinuo snove sampionki kakva nije vidjena do tada. Kakva Serena i ostale, Monika je nabolja teniserka svih vremena. Ko je gledao njenu igru i sta je radila kao devojcica svima na WTA turu je neponovljivo. Nije lako prebroditi sve probleme posle tog dogadjaja i problem sa depresijom i prestankom igranja tenisa. Velika Monika Seles!

filip

pre 2 godine

da je nije ubo onaj manijak bila bi najbolja teniserka u istoriji ! 9 GS je imala osvojena sa svojih 18 godina !!! to nikad niko nije uradio niti ce !

Fox

pre 2 godine

Uvek osetim bes kada se setim sta je jedan psihopata uradio i prekinuo snove sampionki kakva nije vidjena do tada. Kakva Serena i ostale, Monika je nabolja teniserka svih vremena. Ko je gledao njenu igru i sta je radila kao devojcica svima na WTA turu je neponovljivo. Nije lako prebroditi sve probleme posle tog dogadjaja i problem sa depresijom i prestankom igranja tenisa. Velika Monika Seles!

a

pre 2 godine

Malo se piše o ovoj svetskoj sramoti.Taj manijak je oslobođen !Nemačke su-
dije su ga osudile na uslovnu kaznu(oslobodile).Njihova Štefi je opet mogla
da bude 1.Pravda,moral,kultura,....za nemce to ne postoji.Samo biti 1. po
svaku cenu.Ostali moraju sa "tim da se pomire".Na današnji dan je upucan
Hitler u svom bunkeru i spaljen.Kod jednog dela nemaca to izaziva depresiju.
Možda je i ovaj manijak sa mačetom jedan od njih.

dd

pre 2 godine

svi sverski poznati strucnjaci od Boliterija pa nadalje se slazu da je Monika Seles najveci talenat u teniskoj istoriji.ona je sa nepunih 20g osvojila 9 GS.za nju granice nisu postojale.ali eto desilo se par nesrecnih slucajeva koje nije mogla psihicki da preboli,stvarno steta.proci ce jos mnogo decenija dok se ne pojavi takav talenat kao sto je bila Monika.

Pedja,Cacak

pre 2 godine

generacijo moja!!!
nikada necu zaboraviti, kada si debitovala...
koliko si nam radosti donosila i sa kakvom energijom si igrala...
za tebe nije bilo izgubljenog poena...
taj brejk u Rolan Garosu i 6:1 za Stefi Graf,nije joj bilo dovoljno,da pobedi, neverovatnu malu Mo...
nebo je bilo granica,za sve ono sto ti je sledovalo i pripadalo...
bio sam u to ludo i nesrecno vreme u vojsci...
i vest,sta ti se desilo,me je bas potresla...
kasnije ti je i otac preminuo...
a zastite nigde i od niokuda...
grota i tuga...
pa i ti si necije dete,sestra, prijateljica, simpatija...
bilo neponivilo se...
Novak je tvoj naslednik i nadam se,da ce im bas zbog sve njihove sebičnosti i mnogo Jos toga,poobarati sve moguće rekorde...
gde god bila i sta god radila, uz BOZJU POMOC,sreca te pratila!!!

Berkowitz

pre 2 godine

Deco koja ovo čitate i ne sećate se Male Mo, Znajte da je za Jugoslaviju osvojila 8 grend slemova, u vreme kada je našem sportu i državi sve bilo zabranjeno. Da je bila beskrajno šarmantna iako je vrištala kada udara lopticui da je uvek isticala sa dolazi iz Jugoslavije i da je svoju zemlju sa ponosom predstavljala.

Ja pamtim sve

pre 2 godine

Hvala na svakom minutu na terenu, hvala na svakom decijem osmehu posle podizanja pehara, hvala na suzama koje sam isplakao radujuci se svakoj pobedi. HVALA MONIKA!

Zok1

pre 2 godine

Devojka nije bila opterećena politikom i naivno je verovala da su svi sportisti jednaki. Da je uzela američki pasoš pre ovog turnira, cela priča bi bila drugačija. Letelo bi perje po teniskoj organizaciji, plasman bi joj bio zamrznut, onaj dripac bi dobio 20 godina zatvora, a Nemačka bi još uvek otplaćivala Moniki odštetu.

V8

pre 2 godine

Veoma malo se o tome i dan danas piše, da je posle napada iskoristila pravo i uzela Američko držvljanstvo, pa je tužila Nemački sportski savez koji je morao da joj isplati odštetu od 25 miliona nemačkih maraka, ali nažalost više nije mogla da se vrati tron.

garda

pre 2 godine

Ubedljivo najbolja teniserka svih vremena, jedina kojoj je i forhend i bekhend bilo potpuno jednako odigrati, ona cak nije ni znala razliku. Savrsenstvo tenisa jos sa 16 godina. Pre napada nozem je pocela da dere Stefi Graf cak i na travi. Nisu mogli to da podnesu.

mige

pre 2 godine

Najbolja madjarica ikada koja je igrala tenis.
(salerno, 30. april 2021 16:20)

Ona je pre svega Novosadjanka a nama nije bitna nacionalnos ni vera nego jesi gari ili nisi !

Ćiribu-ćilibar

pre 2 godine

Mi koji smo '73. godište bili smo veoma ponosni što je neko iz naše generacije došao do tih visina. Nama klincima je to bilo jako bitno. Hvala ti Monika!

brm

pre 2 godine

Najbolja madjarica ikada koja je igrala tenis.
(salerno, 30. april 2021 16:20)

Tako jeste, ali je bila i srpkinja.. Zbog takvih kao tebi imamo probleme u našoj zemlji. Meni su naše manjine drage!
(HanSolo, 30. april 2021 18:37)

Bila je Jugoslovenka i tako se uvek izjašnjavala. Poštuj ono što je ona govorila.

Sasa Mackic

pre 2 godine

@u Srbiji se monika ne ceni i uopste se ne vodi da je poreklom sa ovih prostora,iz Srbije.da bi napredovala morala je da ode iz zemlje i uzme strano drzavljanstvo,i to jos americko.i to je bio kraj.a jos je i madjarica.......
(kiki, 30. april 2021 17:01)

Ne znam koliko imas godina, ali mogu ti reci svi mi koji se sjecamo Monikine pojave na teniskim terenima, jako je dobro cijenimo i nemamo sumnje da je ona definitivno najveca teniserka svih vremena. Pored toga sto je Graf izgledala kao nepremostiva, a Evert je jos bila tu, pa Aranca Sancez i Kaprijati..Monika je dosla kao tajfun i oduvala ih.
Znalo se da ce tajfun doci jer je u omladinskoj konkurenciji rasturila sve ali nikad se nezna sa seniorkama. Ona je kao dijete igrala prvi wta turnir i u finalu otresla legendarnu Evert. Prvi GS i jako nervozna pocne ali onda rasarafi Graf...
U Ameriku je otisla jer niko kod nas nije mogao da je trenira- Boltieri je mislim odskolovao polovinu vrhunskih svjetskih igraca- a nije bas da njih niko nije cijenio u vlastitim zemljama.
Trebao si da dozivis te momente i kako je cijela Jugoslavija bila u transu zbog Monike.
I nismo mi tad brinuli da li je neko Hrvat ili Madjar ili Srbin..Svi smo navijali i za Oresara i Bobu I Prpica.
Monika je uzela Usa drzavljanstvo kad je Jugoslavija prestala da postoji.
8 GS je osvojila mislim pod nasom zastavom. Hvala Monika! Koszonom szepen!

HanSolo

pre 2 godine

Najbolja madjarica ikada koja je igrala tenis.
(salerno, 30. april 2021 16:20)

Tako jeste, ali je bila i srpkinja.. Zbog takvih kao tebi imamo probleme u našoj zemlji. Meni su naše manjine drage!

kobajagi

pre 2 godine

Ne bih bas rekla da je tuzna prica, imala je samo jedan tegobni dogadjaj. Inace je kao bajka, treninzi od 6 god. pa do udaje za milijardera. Sta joj je falilo u zivotu? Molim Vas..
Pojma vi nemate.

Bata

pre 2 godine

Da li ona i svi ostali ovde zaista veruju da je to delo psihopate a ne UK - USA - DEUTCH službe..? Da vas podsetim, Monika je bila broj 1 bas pred pocetak rata u YU, i Srbija, kao neko ko je predodredjen da bude veliki negativac u tom ratu, nikako nije smela da ima nekog takvog na čelu svetskog sporta.. Isto to se u tom vremenu desavalo i sa srpskom kulturom, filmom i ostalim.. Sve je odjednom nestalo.. To su stare vojne doktrine priprema za rat sa nekom zemljom... Bilo bi dobro da bar vi novinari je upitate išta na tu temu (ako joj je uopste stalo da o time prica nakon sto su joj nemci zacepili usta sa 20mil). Kao sto bi bilo dobro da se novinarski istrazi zivot tog "psihopate" i videcete da se radi o potuno normalnoj i zdravoj osobi koji je samo dobio zadatak koji je morao da obavi... Ona novinarska smisljena prica kako nije mogao da gleda da Štefi Graf nije svetski br 1, tome se cak i deca smeju..

kiki

pre 2 godine

u Srbiji se monika ne ceni i uopste se ne vodi da je poreklom sa ovih prostora,iz Srbije.da bi napredovala morala je da ode iz zemlje i uzme strano drzavljanstvo,i to jos americko.i to je bio kraj.a jos je i madjarica...ona se vodi kao amerikanka.to mnogima smeta i to joj nikada nece oprostiti.veoma je bitna nacionalnost to se najvise gleda ne samo u srbiji nego i na balkanu.nazalost!!!ali i da je ostala u srbiji kao madjarica,imala bi opet problema i ne bi bila to sto jeste.ovde i Novaka pljuju bez obzira sto je zadrzao srpsko drzavljanstvo.bolje da je uzeo britansko da bude sa razlogom.

Ni N od Nemaca

pre 2 godine

Nemcima je bio potreban i šampion u formuli 1. Šumaherov je imao , kasnije se dokazalo, nepravilno "friziran" bolid. Senin bolid nije mogao to da isprati i desila se tragedija. To je bilo saopštenje mendžera F1. Mnogo godina kasnije izašao je u javnost rezultat autopsije Brazilca. Umro je od rane u lobanji i oštećenja mozga. Navodno od kuglice u lageru desnog prednjeg točka. Izvesno je da je ta kuglica bila metak snajperiste Nemačke DB koja je angažovana da skloni Senu i omogući stvaranje novog idola nacije i omogući dug period uzimanja novca na Šumaheru. Karma ili Sena? Neko je bio te zime ispred skija Šumahera.

zelena trava

pre 2 godine

Polufinale US Open, Jennifer Capriati 15 godina, Monika Seles 17. Mec za pamcenje po svim parametrima. Sta su te dve devojcice mogle da urade niko nikada ne bi dostigao, niti Serena za 23 godine karijere.
Monika je sama pricala da je vise od ovog napada pogodila bolest oca koji je dobio dijagnozu ubrzo po incidentu. On joj je bio jedini trener dugo godina i najbolje je poznavao i to je mozda bilo presudno jer bi je on verovatno brzo vratio na pravi put da se nije razboleo.
Poslednje GS finale odigrala je nekoliko nedelja posle njegove smrti i priznala je da je izgubila od Sanchez zbog slabije fizicke spreme. Monika je utrla put mnogim teniserkama. Niti jedna Sharapova nema karijeru kakvu je Monika napravila do 19 godina.

Vojvođan pravi

pre 2 godine

Tako jeste, ali je bila i srpkinja.. Zbog takvih kao tebi imamo probleme u našoj zemlji. Meni su naše manjine drage!
(HanSolo, 30. april 2021 18:37)

Monika u karijeri nikada nije bila ni Mađarica a pogotovo ne Srpkinja već Jugoslavenka. A bila je iz NS APV. Sa velikim slovima APV i to istinsk autonomija. No Moniku nije interesovala politika ni krvna zrnca već Tenis.

dc

pre 2 godine

ona je madjarica koja je uzela americko drzavljanstvo.ona nema veze sa srbijom osim sto je iz NS,i nista vise.druga nacionalnost,promena drzavljanstva...

kobajagi

pre 2 godine

Ne bih bas rekla da je tuzna prica, imala je samo jedan tegobni dogadjaj. Inace je kao bajka, treninzi od 6 god. pa do udaje za milijardera. Sta joj je falilo u zivotu? Molim Vas..
Pojma vi nemate.

kiki

pre 2 godine

u Srbiji se monika ne ceni i uopste se ne vodi da je poreklom sa ovih prostora,iz Srbije.da bi napredovala morala je da ode iz zemlje i uzme strano drzavljanstvo,i to jos americko.i to je bio kraj.a jos je i madjarica...ona se vodi kao amerikanka.to mnogima smeta i to joj nikada nece oprostiti.veoma je bitna nacionalnost to se najvise gleda ne samo u srbiji nego i na balkanu.nazalost!!!ali i da je ostala u srbiji kao madjarica,imala bi opet problema i ne bi bila to sto jeste.ovde i Novaka pljuju bez obzira sto je zadrzao srpsko drzavljanstvo.bolje da je uzeo britansko da bude sa razlogom.

Ni N od Nemaca

pre 2 godine

Nemcima je bio potreban i šampion u formuli 1. Šumaherov je imao , kasnije se dokazalo, nepravilno "friziran" bolid. Senin bolid nije mogao to da isprati i desila se tragedija. To je bilo saopštenje mendžera F1. Mnogo godina kasnije izašao je u javnost rezultat autopsije Brazilca. Umro je od rane u lobanji i oštećenja mozga. Navodno od kuglice u lageru desnog prednjeg točka. Izvesno je da je ta kuglica bila metak snajperiste Nemačke DB koja je angažovana da skloni Senu i omogući stvaranje novog idola nacije i omogući dug period uzimanja novca na Šumaheru. Karma ili Sena? Neko je bio te zime ispred skija Šumahera.

dc

pre 2 godine

ona je madjarica koja je uzela americko drzavljanstvo.ona nema veze sa srbijom osim sto je iz NS,i nista vise.druga nacionalnost,promena drzavljanstva...

HanSolo

pre 2 godine

Najbolja madjarica ikada koja je igrala tenis.
(salerno, 30. april 2021 16:20)

Tako jeste, ali je bila i srpkinja.. Zbog takvih kao tebi imamo probleme u našoj zemlji. Meni su naše manjine drage!

Bata

pre 2 godine

Da li ona i svi ostali ovde zaista veruju da je to delo psihopate a ne UK - USA - DEUTCH službe..? Da vas podsetim, Monika je bila broj 1 bas pred pocetak rata u YU, i Srbija, kao neko ko je predodredjen da bude veliki negativac u tom ratu, nikako nije smela da ima nekog takvog na čelu svetskog sporta.. Isto to se u tom vremenu desavalo i sa srpskom kulturom, filmom i ostalim.. Sve je odjednom nestalo.. To su stare vojne doktrine priprema za rat sa nekom zemljom... Bilo bi dobro da bar vi novinari je upitate išta na tu temu (ako joj je uopste stalo da o time prica nakon sto su joj nemci zacepili usta sa 20mil). Kao sto bi bilo dobro da se novinarski istrazi zivot tog "psihopate" i videcete da se radi o potuno normalnoj i zdravoj osobi koji je samo dobio zadatak koji je morao da obavi... Ona novinarska smisljena prica kako nije mogao da gleda da Štefi Graf nije svetski br 1, tome se cak i deca smeju..

a

pre 2 godine

Malo se piše o ovoj svetskoj sramoti.Taj manijak je oslobođen !Nemačke su-
dije su ga osudile na uslovnu kaznu(oslobodile).Njihova Štefi je opet mogla
da bude 1.Pravda,moral,kultura,....za nemce to ne postoji.Samo biti 1. po
svaku cenu.Ostali moraju sa "tim da se pomire".Na današnji dan je upucan
Hitler u svom bunkeru i spaljen.Kod jednog dela nemaca to izaziva depresiju.
Možda je i ovaj manijak sa mačetom jedan od njih.

mige

pre 2 godine

Najbolja madjarica ikada koja je igrala tenis.
(salerno, 30. april 2021 16:20)

Ona je pre svega Novosadjanka a nama nije bitna nacionalnos ni vera nego jesi gari ili nisi !

filip

pre 2 godine

da je nije ubo onaj manijak bila bi najbolja teniserka u istoriji ! 9 GS je imala osvojena sa svojih 18 godina !!! to nikad niko nije uradio niti ce !

Fox

pre 2 godine

Uvek osetim bes kada se setim sta je jedan psihopata uradio i prekinuo snove sampionki kakva nije vidjena do tada. Kakva Serena i ostale, Monika je nabolja teniserka svih vremena. Ko je gledao njenu igru i sta je radila kao devojcica svima na WTA turu je neponovljivo. Nije lako prebroditi sve probleme posle tog dogadjaja i problem sa depresijom i prestankom igranja tenisa. Velika Monika Seles!

V8

pre 2 godine

Veoma malo se o tome i dan danas piše, da je posle napada iskoristila pravo i uzela Američko držvljanstvo, pa je tužila Nemački sportski savez koji je morao da joj isplati odštetu od 25 miliona nemačkih maraka, ali nažalost više nije mogla da se vrati tron.

garda

pre 2 godine

Ubedljivo najbolja teniserka svih vremena, jedina kojoj je i forhend i bekhend bilo potpuno jednako odigrati, ona cak nije ni znala razliku. Savrsenstvo tenisa jos sa 16 godina. Pre napada nozem je pocela da dere Stefi Graf cak i na travi. Nisu mogli to da podnesu.

dd

pre 2 godine

svi sverski poznati strucnjaci od Boliterija pa nadalje se slazu da je Monika Seles najveci talenat u teniskoj istoriji.ona je sa nepunih 20g osvojila 9 GS.za nju granice nisu postojale.ali eto desilo se par nesrecnih slucajeva koje nije mogla psihicki da preboli,stvarno steta.proci ce jos mnogo decenija dok se ne pojavi takav talenat kao sto je bila Monika.

Pedja,Cacak

pre 2 godine

generacijo moja!!!
nikada necu zaboraviti, kada si debitovala...
koliko si nam radosti donosila i sa kakvom energijom si igrala...
za tebe nije bilo izgubljenog poena...
taj brejk u Rolan Garosu i 6:1 za Stefi Graf,nije joj bilo dovoljno,da pobedi, neverovatnu malu Mo...
nebo je bilo granica,za sve ono sto ti je sledovalo i pripadalo...
bio sam u to ludo i nesrecno vreme u vojsci...
i vest,sta ti se desilo,me je bas potresla...
kasnije ti je i otac preminuo...
a zastite nigde i od niokuda...
grota i tuga...
pa i ti si necije dete,sestra, prijateljica, simpatija...
bilo neponivilo se...
Novak je tvoj naslednik i nadam se,da ce im bas zbog sve njihove sebičnosti i mnogo Jos toga,poobarati sve moguće rekorde...
gde god bila i sta god radila, uz BOZJU POMOC,sreca te pratila!!!

Zok1

pre 2 godine

Devojka nije bila opterećena politikom i naivno je verovala da su svi sportisti jednaki. Da je uzela američki pasoš pre ovog turnira, cela priča bi bila drugačija. Letelo bi perje po teniskoj organizaciji, plasman bi joj bio zamrznut, onaj dripac bi dobio 20 godina zatvora, a Nemačka bi još uvek otplaćivala Moniki odštetu.

brm

pre 2 godine

Najbolja madjarica ikada koja je igrala tenis.
(salerno, 30. april 2021 16:20)

Tako jeste, ali je bila i srpkinja.. Zbog takvih kao tebi imamo probleme u našoj zemlji. Meni su naše manjine drage!
(HanSolo, 30. april 2021 18:37)

Bila je Jugoslovenka i tako se uvek izjašnjavala. Poštuj ono što je ona govorila.

Ja pamtim sve

pre 2 godine

Hvala na svakom minutu na terenu, hvala na svakom decijem osmehu posle podizanja pehara, hvala na suzama koje sam isplakao radujuci se svakoj pobedi. HVALA MONIKA!

Berkowitz

pre 2 godine

Deco koja ovo čitate i ne sećate se Male Mo, Znajte da je za Jugoslaviju osvojila 8 grend slemova, u vreme kada je našem sportu i državi sve bilo zabranjeno. Da je bila beskrajno šarmantna iako je vrištala kada udara lopticui da je uvek isticala sa dolazi iz Jugoslavije i da je svoju zemlju sa ponosom predstavljala.

Sasa Mackic

pre 2 godine

@u Srbiji se monika ne ceni i uopste se ne vodi da je poreklom sa ovih prostora,iz Srbije.da bi napredovala morala je da ode iz zemlje i uzme strano drzavljanstvo,i to jos americko.i to je bio kraj.a jos je i madjarica.......
(kiki, 30. april 2021 17:01)

Ne znam koliko imas godina, ali mogu ti reci svi mi koji se sjecamo Monikine pojave na teniskim terenima, jako je dobro cijenimo i nemamo sumnje da je ona definitivno najveca teniserka svih vremena. Pored toga sto je Graf izgledala kao nepremostiva, a Evert je jos bila tu, pa Aranca Sancez i Kaprijati..Monika je dosla kao tajfun i oduvala ih.
Znalo se da ce tajfun doci jer je u omladinskoj konkurenciji rasturila sve ali nikad se nezna sa seniorkama. Ona je kao dijete igrala prvi wta turnir i u finalu otresla legendarnu Evert. Prvi GS i jako nervozna pocne ali onda rasarafi Graf...
U Ameriku je otisla jer niko kod nas nije mogao da je trenira- Boltieri je mislim odskolovao polovinu vrhunskih svjetskih igraca- a nije bas da njih niko nije cijenio u vlastitim zemljama.
Trebao si da dozivis te momente i kako je cijela Jugoslavija bila u transu zbog Monike.
I nismo mi tad brinuli da li je neko Hrvat ili Madjar ili Srbin..Svi smo navijali i za Oresara i Bobu I Prpica.
Monika je uzela Usa drzavljanstvo kad je Jugoslavija prestala da postoji.
8 GS je osvojila mislim pod nasom zastavom. Hvala Monika! Koszonom szepen!

Ćiribu-ćilibar

pre 2 godine

Mi koji smo '73. godište bili smo veoma ponosni što je neko iz naše generacije došao do tih visina. Nama klincima je to bilo jako bitno. Hvala ti Monika!

Vojvođan pravi

pre 2 godine

Tako jeste, ali je bila i srpkinja.. Zbog takvih kao tebi imamo probleme u našoj zemlji. Meni su naše manjine drage!
(HanSolo, 30. april 2021 18:37)

Monika u karijeri nikada nije bila ni Mađarica a pogotovo ne Srpkinja već Jugoslavenka. A bila je iz NS APV. Sa velikim slovima APV i to istinsk autonomija. No Moniku nije interesovala politika ni krvna zrnca već Tenis.

zelena trava

pre 2 godine

Polufinale US Open, Jennifer Capriati 15 godina, Monika Seles 17. Mec za pamcenje po svim parametrima. Sta su te dve devojcice mogle da urade niko nikada ne bi dostigao, niti Serena za 23 godine karijere.
Monika je sama pricala da je vise od ovog napada pogodila bolest oca koji je dobio dijagnozu ubrzo po incidentu. On joj je bio jedini trener dugo godina i najbolje je poznavao i to je mozda bilo presudno jer bi je on verovatno brzo vratio na pravi put da se nije razboleo.
Poslednje GS finale odigrala je nekoliko nedelja posle njegove smrti i priznala je da je izgubila od Sanchez zbog slabije fizicke spreme. Monika je utrla put mnogim teniserkama. Niti jedna Sharapova nema karijeru kakvu je Monika napravila do 19 godina.