Stručnjaci savetuju: Kako se nositi sa odbijanjem

Subota, 29.05.2021.

13:39

Izvor: super zena

Struènjaci savetuju: Kako se nositi sa odbijanjem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

hbte

pre 2 godine

tu su i igrice koje one obilato koriste iz raznih razloga (da napumpaju sebi ego, pokažu da su zavodljive, povećaju ugled kod drugarica,... i razne druge gluposti koje samo njima mogu pasti na pamet).
(Nisam ni zagrebao po povrsini, 4. jun 2021 22:39)

U koji razred osnovne skole kreces dogodine?

Nisam ni zagrebao po povrsini

pre 2 godine

@(Dragan, 30. maj 2021 15:14) odgovorno tvrdim da je ženski pol kriv za narušene muško-ženske odnose. Njihova očekivanja su znatno iznad onoga što one nude. Momci su više obrazovani, više zarađuju, ambiciozniji, situiraniji, voze automobile,.. a one to nemaju ni u tragovima. Plus se još pozivaju na ravnopravnost (koju ne umeju ni da objasne šta tačno znači). Osim prevelikih očekivanja, tu su i igrice koje one obilato koriste iz raznih razloga (da napumpaju sebi ego, pokažu da su zavodljive, povećaju ugled kod drugarica,... i razne druge gluposti koje samo njima mogu pasti na pamet).

Divno

pre 2 godine

Mnogo je primera gde muškarac koji nema nešto mnogo novca ima prelepu ženu kraj sebe,ali da bogataš šeta neki krš od žene,to je statistička greška.
(Urke, 30. maj 2021 15:08)
Dzef Bezos i Bil Gejts, drugi se ozenio kao milijarder, prvi i sad ima "krs" kada se razveo od prvog "krsa' a i on je "krs".
Inace je fascinantno kako su sasvim prosecni muskarci nemilosrdni prema zenama koje nisu lepotice nazivajuci ih najpogrdnijim imenima krs, gabor, akrep. Onda ti isti ocekuju da im neka lepa da sansu jer su kao fini i dobri. A nisu ni to.

Urke

pre 2 godine

Dok vi muskarci nemate previsoko misljenje o sebi i ne mislite da je nerealno sto ste svi ubedjeni da treba da imate lepu i zgodnu partnerku.
(Aha, 30. maj 2021 07:29)

Poredjenje nije adekvatno i žene moraju da shvate da je izgled ono što ih čini privlačnim muškarcima. Ženin dobar izgled joj pomaže da se "proda što skuplje".
Atraktivne žene su svesne ovoga,ali onima koje nemaju izgled ovo mora stalno i iznova da se ponavlja.

Muškarci traže lepu ženu i to je legitimno,i realno je u odredjenoj meri.
Žene traže da je lep,zgodan, bogat i poznat,što je takodje legitimno ali nije realno.

Mnogo je više lepih žena nego što ima bogatih muškaraca.
Mnogo je primera gde muškarac koji nema nešto mnogo novca ima prelepu ženu kraj sebe,ali da bogataš šeta neki krš od žene,to je statistička greška.

Priroda je nepravedna i prema neprivlačnim ženama i prema siromašnim muškarcima.
Tako je kako je.

Dragan

pre 2 godine

(Š, 30. maj 2021 08:10)

Da li je zaista neophodno uzimati apsolutno najgori primer muškog ponašanja kako bi se ilustrovalo ponašanje svih muškaraca i "težak" položaj žena? Da, ima takvih. Ima i žena koje su spremne da zapale automobil svom bivšem i odseku mu polni organ, ali zašto bi neko navodio tako ekstremne primere kad oni ne čine više od 0,0001% muške i ženske populacije? Dve trećine ubijene dece u najmlađem uzrastu ubijaju žene, a za preko 90% ubistava trovanjem su krive žene ubice. Da li bi ja sad treba da kažem da su sve žene potencijalne čedomorke i trovačice? Naravno da ne zato što u ukupnoj populaciji takve čine ekstremno malu manjinu. Nije mi jasno zbog čega komentatorke uvek vole da istaknu ubedljivo najgore oblike ponašanja kad god pričaju o muškarcima dok su istovremeno svaku, pa čak i najmanju kritiku na račun žena odmah spremne da prikažu kao mizogeniju i šovinizam. Ako gledamo ubedljivu većinu ljudske populacije uglavnom su muškarci ti koji moraju da trpe odbijanje i sve neprijatnosti u vezi sa tim. Žene uglavnom moraju da istrpe preterano nabacivanje i udvaranje. Mislim da je objektivno reći da je muškarcima u proseku teže kad je prilaženje i odbijanje u pitanju.

Š

pre 2 godine

Najgori su muškarci kada ih odbiješ da imaš dete sa njima, zatim za brak, na kraju za vezu pa za seks. Znam jednog koji se godinama svetio bivšoj jer nije htela da se uda za njega, išlo je dotle da joj je nameštao da ostane bez posla. Tako da nije da trpe "samo" pogrde. Koliko god da ga fino odbiješ, ako je lud, praviće sra*nja.

Aha

pre 2 godine

U našem podneblju devojke nas najčešće odbijaju jer imaju previsoko mišljenje o sebi i nerealnu sliku o tome kako treba da izgleda njen partner(lep,bogat i poznat).
(upravotako, 29. maj 2021 23:26)

Dok vi muskarci nemate previsoko misljenje o sebi i ne mislite da je nerealno sto ste svi ubedjeni da treba da imate lepu i zgodnu partnerku.

alapača u podznaku

pre 2 godine

Sem u slučaju kad ti kaže da ima jedna stvar preko koje ne može da pređe a onda neće da kaže koja. Poseban krug pakla za takve.

Pavle

pre 2 godine

Odbijen za posao, ili odbijen pri muvanju, ili na šalteru pa univerzalno? Naslov implicira frazu "nosi se".
Nema se šta nositi i ne nositi, treba gledati samo napred. I ignorisati ego usput.
(Tačno je, nisam čitao članak. Doktorant sam psihologije.)

upravotako

pre 2 godine

U našem podneblju devojke nas najčešće odbijaju jer imaju previsoko mišljenje o sebi i nerealnu sliku o tome kako treba da izgleda njen partner(lep,bogat i poznat).

Tesko pitanje bas

pre 2 godine

Pa nista razmislite zasto ste napikirali tu osobu a ne pedeset drugih osoba koje ste videli pa shvatite da ste za tu osobu vi kao onih 50 za vas - ne svidjate joj(mu) se. Nije bitno zasto.

Dragan

pre 2 godine

Generalno gledano, ovaj problem ne izgleda isto iz muške i ženske perspektive. Većina muškaraca (preko 90%) mora da nauči kako da podnese odbijanje, dok većina žena (preko 90%) treba da nauči na koji način da odbije muškarca na kulturan način. I jedan i drugi pol se tu nose sa nekim svojim problemima ali meni se čini da je iz muške perspektive gledano ovaj problem mnogo ozbiljniji. Ukoliko žena ne ume na fin način da otkači muškarca koji joj nije interesantan najgore što joj se može desiti jeste to da će morati da trpi razne pogrdne epitete i slično. Međutim, muškarac koji ne savlada veštinu mirenja sa odbijanjem je na sigurnom putu da stekne ozbiljne komplekse, pa možda čak i da završi sa ozbiljnim psihičkim i emotivnim problemima. Mnogim muškarcima se to zaista i desi. Muškarac prosto mora da se pomiri sa tim da je žena ta koja predominatno vrši selekciju i da jedino što mu preostaje jeste da to prihvati i pronađe neki svoj način da se sa tim izbori. Nema jednog univerzalnog načina koji je primenljiv na sve muškarce. To mora na prvom mestu da uradi zbog sebe, a tek na drugom mestu zbog samih žena.

realno

pre 2 godine

Interesantno, meni je uvek teže padalo da odbijem negoli biti odbijen.
(čarobnjak, 29. maj 2021 21:40)
Zato što imaš empatiju,saosećanje sa osobom koja je odbijena a lepši pol danas ,nažalost,uživa da odbija muškarce.

Toliko.

pre 2 godine

@Ss,

Pa sad, koliko god milenijalsi bili nežni, oni makar nisu većina onih kojima je izrečena zabrana prilaska zbog nasilja u porodici.

Doc

pre 2 godine

Najkraća bajka: Bio jednom jedan mladić. Mladić je zavoleo jednu devojku. Jednoga dana pitao je devojku da li želi da se uda za njega. Devojka je rekla NE. Od tada je mladič živeo sretno i zadovoljno, vozio je svoj motor, išao na pecanje, igrao fudbal, izlazio i pio pivo sa ortacima, imao para u banci, držao dasku na wc šolji podignutu i prdeo je kad god je hteo. Kraj.

Kako to lepo zvuči

pre 2 godine

Svi to znaju, al ne funkcioniše uvek tako prosto. Po pravilu - što bolji čovek to gora reakcija.
Ni cilj ni sredstvo, samo boli.

'Hope is a terrible thing my friend..'

marko

pre 2 godine

ja sam shvatao licno i padao u depresije kada me odbije devojka koja mi se svidja. a onda sam shvatio upravo da to nije nista licno i da moze da bude iz bilo kog razloga, ali umesto da filozofiram o tome zasto me odbila, ja bih samo presao na drugu, trecu, cetvrtu pa dok kod neke ne upali, jer srecom ima ih isto koliko i nas i uvek ima neka koja hoce ??

Hoćeš bonu maleni?

pre 2 godine

Kako da prebrodiš?
Pa jednostavno, nemoj da budeš paćenik koji se loži pre nego što je išta i bilo i rešen problem.
Sve to je***e razmažene pahuljice, a ne muškarci.

ls

pre 2 godine

Lako brate, nikada ne ides muvati bez barem 2 promila alkohola u krvi, sutra kada se probudis ne secas se ni gde si bio, ni kako si zaspao u kupatilu, ako si smuvao nesto videces broj u imeniku ili zahtev za prijateljstvo na fejsu, ako te je odbila setices se za nekih 4-5 dana slucajno i zvonice ti j....

Salim se, treba samo skontati da postoji jos barem 10.000 zena na ovom svetu koje te ne bi odbile, samo treba naleteti na njih pa makar i u inostranstvu.

Ss

pre 2 godine

Priđeš curi ona te odbije i ti posle toga kod psihijatra da ti pomogne da prebrodiš. Mada koliko su milenijalci (pogotovo zapadni) osetljivi na sve i svašta biće i toga. "Preispitajte sebe"- dobro je kad ne treba da krenem na neko hodočašće da otkrijem sebe i spoznam tajne svemira.

Nina

pre 2 godine

Samo budite nacisto sa cinjenicom da to sto se vama neko dopada ne znaci da je ta osoba duzna da uzvrati isto. Generalno, vazi za sve odnose, kad dajete svojevoljno nekome svoju ljubav, naklonost, paznju, vreme, prijateljstvo... vi to radite zato sto vi tako zelite, druga strana vam ne duguje nista, i ako ne zeli, ne mora da uzvrati istom merom. Ako uzvrati, super, ako ne, ne trosite energiju na te osobe i produzite dalje. Ne mora to da znaci da vama fali nesto, niti da toj drugoj strani nesto fali, mozda je i ta druga osoba zapravo na gubitku, ali to je njeno pravo i njena odluka a vase je da tudje odluke postujete, kao sto drugi treba da postuju vase. Nema tu neke preterane filozofije, za svaki odnos je potrebno dvoje.

Petronije

pre 2 godine

Sve je vise "strucnjaka" koji zaradjuju novac uceci mlade ljude stvarima koje su trebali da nauce u porodici... Hiperinflacija "couch-eva" raznih sorti...

Nina

pre 2 godine

Samo budite nacisto sa cinjenicom da to sto se vama neko dopada ne znaci da je ta osoba duzna da uzvrati isto. Generalno, vazi za sve odnose, kad dajete svojevoljno nekome svoju ljubav, naklonost, paznju, vreme, prijateljstvo... vi to radite zato sto vi tako zelite, druga strana vam ne duguje nista, i ako ne zeli, ne mora da uzvrati istom merom. Ako uzvrati, super, ako ne, ne trosite energiju na te osobe i produzite dalje. Ne mora to da znaci da vama fali nesto, niti da toj drugoj strani nesto fali, mozda je i ta druga osoba zapravo na gubitku, ali to je njeno pravo i njena odluka a vase je da tudje odluke postujete, kao sto drugi treba da postuju vase. Nema tu neke preterane filozofije, za svaki odnos je potrebno dvoje.

Petronije

pre 2 godine

Sve je vise "strucnjaka" koji zaradjuju novac uceci mlade ljude stvarima koje su trebali da nauce u porodici... Hiperinflacija "couch-eva" raznih sorti...

ls

pre 2 godine

Lako brate, nikada ne ides muvati bez barem 2 promila alkohola u krvi, sutra kada se probudis ne secas se ni gde si bio, ni kako si zaspao u kupatilu, ako si smuvao nesto videces broj u imeniku ili zahtev za prijateljstvo na fejsu, ako te je odbila setices se za nekih 4-5 dana slucajno i zvonice ti j....

Salim se, treba samo skontati da postoji jos barem 10.000 zena na ovom svetu koje te ne bi odbile, samo treba naleteti na njih pa makar i u inostranstvu.

Ss

pre 2 godine

Priđeš curi ona te odbije i ti posle toga kod psihijatra da ti pomogne da prebrodiš. Mada koliko su milenijalci (pogotovo zapadni) osetljivi na sve i svašta biće i toga. "Preispitajte sebe"- dobro je kad ne treba da krenem na neko hodočašće da otkrijem sebe i spoznam tajne svemira.

Doc

pre 2 godine

Najkraća bajka: Bio jednom jedan mladić. Mladić je zavoleo jednu devojku. Jednoga dana pitao je devojku da li želi da se uda za njega. Devojka je rekla NE. Od tada je mladič živeo sretno i zadovoljno, vozio je svoj motor, išao na pecanje, igrao fudbal, izlazio i pio pivo sa ortacima, imao para u banci, držao dasku na wc šolji podignutu i prdeo je kad god je hteo. Kraj.

Hoćeš bonu maleni?

pre 2 godine

Kako da prebrodiš?
Pa jednostavno, nemoj da budeš paćenik koji se loži pre nego što je išta i bilo i rešen problem.
Sve to je***e razmažene pahuljice, a ne muškarci.

marko

pre 2 godine

ja sam shvatao licno i padao u depresije kada me odbije devojka koja mi se svidja. a onda sam shvatio upravo da to nije nista licno i da moze da bude iz bilo kog razloga, ali umesto da filozofiram o tome zasto me odbila, ja bih samo presao na drugu, trecu, cetvrtu pa dok kod neke ne upali, jer srecom ima ih isto koliko i nas i uvek ima neka koja hoce ??

Aha

pre 2 godine

U našem podneblju devojke nas najčešće odbijaju jer imaju previsoko mišljenje o sebi i nerealnu sliku o tome kako treba da izgleda njen partner(lep,bogat i poznat).
(upravotako, 29. maj 2021 23:26)

Dok vi muskarci nemate previsoko misljenje o sebi i ne mislite da je nerealno sto ste svi ubedjeni da treba da imate lepu i zgodnu partnerku.

Divno

pre 2 godine

Mnogo je primera gde muškarac koji nema nešto mnogo novca ima prelepu ženu kraj sebe,ali da bogataš šeta neki krš od žene,to je statistička greška.
(Urke, 30. maj 2021 15:08)
Dzef Bezos i Bil Gejts, drugi se ozenio kao milijarder, prvi i sad ima "krs" kada se razveo od prvog "krsa' a i on je "krs".
Inace je fascinantno kako su sasvim prosecni muskarci nemilosrdni prema zenama koje nisu lepotice nazivajuci ih najpogrdnijim imenima krs, gabor, akrep. Onda ti isti ocekuju da im neka lepa da sansu jer su kao fini i dobri. A nisu ni to.

Tesko pitanje bas

pre 2 godine

Pa nista razmislite zasto ste napikirali tu osobu a ne pedeset drugih osoba koje ste videli pa shvatite da ste za tu osobu vi kao onih 50 za vas - ne svidjate joj(mu) se. Nije bitno zasto.

Š

pre 2 godine

Najgori su muškarci kada ih odbiješ da imaš dete sa njima, zatim za brak, na kraju za vezu pa za seks. Znam jednog koji se godinama svetio bivšoj jer nije htela da se uda za njega, išlo je dotle da joj je nameštao da ostane bez posla. Tako da nije da trpe "samo" pogrde. Koliko god da ga fino odbiješ, ako je lud, praviće sra*nja.

Toliko.

pre 2 godine

@Ss,

Pa sad, koliko god milenijalsi bili nežni, oni makar nisu većina onih kojima je izrečena zabrana prilaska zbog nasilja u porodici.

Dragan

pre 2 godine

Generalno gledano, ovaj problem ne izgleda isto iz muške i ženske perspektive. Većina muškaraca (preko 90%) mora da nauči kako da podnese odbijanje, dok većina žena (preko 90%) treba da nauči na koji način da odbije muškarca na kulturan način. I jedan i drugi pol se tu nose sa nekim svojim problemima ali meni se čini da je iz muške perspektive gledano ovaj problem mnogo ozbiljniji. Ukoliko žena ne ume na fin način da otkači muškarca koji joj nije interesantan najgore što joj se može desiti jeste to da će morati da trpi razne pogrdne epitete i slično. Međutim, muškarac koji ne savlada veštinu mirenja sa odbijanjem je na sigurnom putu da stekne ozbiljne komplekse, pa možda čak i da završi sa ozbiljnim psihičkim i emotivnim problemima. Mnogim muškarcima se to zaista i desi. Muškarac prosto mora da se pomiri sa tim da je žena ta koja predominatno vrši selekciju i da jedino što mu preostaje jeste da to prihvati i pronađe neki svoj način da se sa tim izbori. Nema jednog univerzalnog načina koji je primenljiv na sve muškarce. To mora na prvom mestu da uradi zbog sebe, a tek na drugom mestu zbog samih žena.

Dragan

pre 2 godine

(Š, 30. maj 2021 08:10)

Da li je zaista neophodno uzimati apsolutno najgori primer muškog ponašanja kako bi se ilustrovalo ponašanje svih muškaraca i "težak" položaj žena? Da, ima takvih. Ima i žena koje su spremne da zapale automobil svom bivšem i odseku mu polni organ, ali zašto bi neko navodio tako ekstremne primere kad oni ne čine više od 0,0001% muške i ženske populacije? Dve trećine ubijene dece u najmlađem uzrastu ubijaju žene, a za preko 90% ubistava trovanjem su krive žene ubice. Da li bi ja sad treba da kažem da su sve žene potencijalne čedomorke i trovačice? Naravno da ne zato što u ukupnoj populaciji takve čine ekstremno malu manjinu. Nije mi jasno zbog čega komentatorke uvek vole da istaknu ubedljivo najgore oblike ponašanja kad god pričaju o muškarcima dok su istovremeno svaku, pa čak i najmanju kritiku na račun žena odmah spremne da prikažu kao mizogeniju i šovinizam. Ako gledamo ubedljivu većinu ljudske populacije uglavnom su muškarci ti koji moraju da trpe odbijanje i sve neprijatnosti u vezi sa tim. Žene uglavnom moraju da istrpe preterano nabacivanje i udvaranje. Mislim da je objektivno reći da je muškarcima u proseku teže kad je prilaženje i odbijanje u pitanju.

Nisam ni zagrebao po povrsini

pre 2 godine

@(Dragan, 30. maj 2021 15:14) odgovorno tvrdim da je ženski pol kriv za narušene muško-ženske odnose. Njihova očekivanja su znatno iznad onoga što one nude. Momci su više obrazovani, više zarađuju, ambiciozniji, situiraniji, voze automobile,.. a one to nemaju ni u tragovima. Plus se još pozivaju na ravnopravnost (koju ne umeju ni da objasne šta tačno znači). Osim prevelikih očekivanja, tu su i igrice koje one obilato koriste iz raznih razloga (da napumpaju sebi ego, pokažu da su zavodljive, povećaju ugled kod drugarica,... i razne druge gluposti koje samo njima mogu pasti na pamet).

Kako to lepo zvuči

pre 2 godine

Svi to znaju, al ne funkcioniše uvek tako prosto. Po pravilu - što bolji čovek to gora reakcija.
Ni cilj ni sredstvo, samo boli.

'Hope is a terrible thing my friend..'

realno

pre 2 godine

Interesantno, meni je uvek teže padalo da odbijem negoli biti odbijen.
(čarobnjak, 29. maj 2021 21:40)
Zato što imaš empatiju,saosećanje sa osobom koja je odbijena a lepši pol danas ,nažalost,uživa da odbija muškarce.

upravotako

pre 2 godine

U našem podneblju devojke nas najčešće odbijaju jer imaju previsoko mišljenje o sebi i nerealnu sliku o tome kako treba da izgleda njen partner(lep,bogat i poznat).

Urke

pre 2 godine

Dok vi muskarci nemate previsoko misljenje o sebi i ne mislite da je nerealno sto ste svi ubedjeni da treba da imate lepu i zgodnu partnerku.
(Aha, 30. maj 2021 07:29)

Poredjenje nije adekvatno i žene moraju da shvate da je izgled ono što ih čini privlačnim muškarcima. Ženin dobar izgled joj pomaže da se "proda što skuplje".
Atraktivne žene su svesne ovoga,ali onima koje nemaju izgled ovo mora stalno i iznova da se ponavlja.

Muškarci traže lepu ženu i to je legitimno,i realno je u odredjenoj meri.
Žene traže da je lep,zgodan, bogat i poznat,što je takodje legitimno ali nije realno.

Mnogo je više lepih žena nego što ima bogatih muškaraca.
Mnogo je primera gde muškarac koji nema nešto mnogo novca ima prelepu ženu kraj sebe,ali da bogataš šeta neki krš od žene,to je statistička greška.

Priroda je nepravedna i prema neprivlačnim ženama i prema siromašnim muškarcima.
Tako je kako je.

Pavle

pre 2 godine

Odbijen za posao, ili odbijen pri muvanju, ili na šalteru pa univerzalno? Naslov implicira frazu "nosi se".
Nema se šta nositi i ne nositi, treba gledati samo napred. I ignorisati ego usput.
(Tačno je, nisam čitao članak. Doktorant sam psihologije.)

alapača u podznaku

pre 2 godine

Sem u slučaju kad ti kaže da ima jedna stvar preko koje ne može da pređe a onda neće da kaže koja. Poseban krug pakla za takve.

hbte

pre 2 godine

tu su i igrice koje one obilato koriste iz raznih razloga (da napumpaju sebi ego, pokažu da su zavodljive, povećaju ugled kod drugarica,... i razne druge gluposti koje samo njima mogu pasti na pamet).
(Nisam ni zagrebao po povrsini, 4. jun 2021 22:39)

U koji razred osnovne skole kreces dogodine?

upravotako

pre 2 godine

U našem podneblju devojke nas najčešće odbijaju jer imaju previsoko mišljenje o sebi i nerealnu sliku o tome kako treba da izgleda njen partner(lep,bogat i poznat).

realno

pre 2 godine

Interesantno, meni je uvek teže padalo da odbijem negoli biti odbijen.
(čarobnjak, 29. maj 2021 21:40)
Zato što imaš empatiju,saosećanje sa osobom koja je odbijena a lepši pol danas ,nažalost,uživa da odbija muškarce.

Doc

pre 2 godine

Najkraća bajka: Bio jednom jedan mladić. Mladić je zavoleo jednu devojku. Jednoga dana pitao je devojku da li želi da se uda za njega. Devojka je rekla NE. Od tada je mladič živeo sretno i zadovoljno, vozio je svoj motor, išao na pecanje, igrao fudbal, izlazio i pio pivo sa ortacima, imao para u banci, držao dasku na wc šolji podignutu i prdeo je kad god je hteo. Kraj.

hbte

pre 2 godine

tu su i igrice koje one obilato koriste iz raznih razloga (da napumpaju sebi ego, pokažu da su zavodljive, povećaju ugled kod drugarica,... i razne druge gluposti koje samo njima mogu pasti na pamet).
(Nisam ni zagrebao po povrsini, 4. jun 2021 22:39)

U koji razred osnovne skole kreces dogodine?

Ss

pre 2 godine

Priđeš curi ona te odbije i ti posle toga kod psihijatra da ti pomogne da prebrodiš. Mada koliko su milenijalci (pogotovo zapadni) osetljivi na sve i svašta biće i toga. "Preispitajte sebe"- dobro je kad ne treba da krenem na neko hodočašće da otkrijem sebe i spoznam tajne svemira.

Dragan

pre 2 godine

(Š, 30. maj 2021 08:10)

Da li je zaista neophodno uzimati apsolutno najgori primer muškog ponašanja kako bi se ilustrovalo ponašanje svih muškaraca i "težak" položaj žena? Da, ima takvih. Ima i žena koje su spremne da zapale automobil svom bivšem i odseku mu polni organ, ali zašto bi neko navodio tako ekstremne primere kad oni ne čine više od 0,0001% muške i ženske populacije? Dve trećine ubijene dece u najmlađem uzrastu ubijaju žene, a za preko 90% ubistava trovanjem su krive žene ubice. Da li bi ja sad treba da kažem da su sve žene potencijalne čedomorke i trovačice? Naravno da ne zato što u ukupnoj populaciji takve čine ekstremno malu manjinu. Nije mi jasno zbog čega komentatorke uvek vole da istaknu ubedljivo najgore oblike ponašanja kad god pričaju o muškarcima dok su istovremeno svaku, pa čak i najmanju kritiku na račun žena odmah spremne da prikažu kao mizogeniju i šovinizam. Ako gledamo ubedljivu većinu ljudske populacije uglavnom su muškarci ti koji moraju da trpe odbijanje i sve neprijatnosti u vezi sa tim. Žene uglavnom moraju da istrpe preterano nabacivanje i udvaranje. Mislim da je objektivno reći da je muškarcima u proseku teže kad je prilaženje i odbijanje u pitanju.

Urke

pre 2 godine

Dok vi muskarci nemate previsoko misljenje o sebi i ne mislite da je nerealno sto ste svi ubedjeni da treba da imate lepu i zgodnu partnerku.
(Aha, 30. maj 2021 07:29)

Poredjenje nije adekvatno i žene moraju da shvate da je izgled ono što ih čini privlačnim muškarcima. Ženin dobar izgled joj pomaže da se "proda što skuplje".
Atraktivne žene su svesne ovoga,ali onima koje nemaju izgled ovo mora stalno i iznova da se ponavlja.

Muškarci traže lepu ženu i to je legitimno,i realno je u odredjenoj meri.
Žene traže da je lep,zgodan, bogat i poznat,što je takodje legitimno ali nije realno.

Mnogo je više lepih žena nego što ima bogatih muškaraca.
Mnogo je primera gde muškarac koji nema nešto mnogo novca ima prelepu ženu kraj sebe,ali da bogataš šeta neki krš od žene,to je statistička greška.

Priroda je nepravedna i prema neprivlačnim ženama i prema siromašnim muškarcima.
Tako je kako je.

Hoćeš bonu maleni?

pre 2 godine

Kako da prebrodiš?
Pa jednostavno, nemoj da budeš paćenik koji se loži pre nego što je išta i bilo i rešen problem.
Sve to je***e razmažene pahuljice, a ne muškarci.

Aha

pre 2 godine

U našem podneblju devojke nas najčešće odbijaju jer imaju previsoko mišljenje o sebi i nerealnu sliku o tome kako treba da izgleda njen partner(lep,bogat i poznat).
(upravotako, 29. maj 2021 23:26)

Dok vi muskarci nemate previsoko misljenje o sebi i ne mislite da je nerealno sto ste svi ubedjeni da treba da imate lepu i zgodnu partnerku.

Pavle

pre 2 godine

Odbijen za posao, ili odbijen pri muvanju, ili na šalteru pa univerzalno? Naslov implicira frazu "nosi se".
Nema se šta nositi i ne nositi, treba gledati samo napred. I ignorisati ego usput.
(Tačno je, nisam čitao članak. Doktorant sam psihologije.)

Dragan

pre 2 godine

Generalno gledano, ovaj problem ne izgleda isto iz muške i ženske perspektive. Većina muškaraca (preko 90%) mora da nauči kako da podnese odbijanje, dok većina žena (preko 90%) treba da nauči na koji način da odbije muškarca na kulturan način. I jedan i drugi pol se tu nose sa nekim svojim problemima ali meni se čini da je iz muške perspektive gledano ovaj problem mnogo ozbiljniji. Ukoliko žena ne ume na fin način da otkači muškarca koji joj nije interesantan najgore što joj se može desiti jeste to da će morati da trpi razne pogrdne epitete i slično. Međutim, muškarac koji ne savlada veštinu mirenja sa odbijanjem je na sigurnom putu da stekne ozbiljne komplekse, pa možda čak i da završi sa ozbiljnim psihičkim i emotivnim problemima. Mnogim muškarcima se to zaista i desi. Muškarac prosto mora da se pomiri sa tim da je žena ta koja predominatno vrši selekciju i da jedino što mu preostaje jeste da to prihvati i pronađe neki svoj način da se sa tim izbori. Nema jednog univerzalnog načina koji je primenljiv na sve muškarce. To mora na prvom mestu da uradi zbog sebe, a tek na drugom mestu zbog samih žena.

Š

pre 2 godine

Najgori su muškarci kada ih odbiješ da imaš dete sa njima, zatim za brak, na kraju za vezu pa za seks. Znam jednog koji se godinama svetio bivšoj jer nije htela da se uda za njega, išlo je dotle da joj je nameštao da ostane bez posla. Tako da nije da trpe "samo" pogrde. Koliko god da ga fino odbiješ, ako je lud, praviće sra*nja.

Divno

pre 2 godine

Mnogo je primera gde muškarac koji nema nešto mnogo novca ima prelepu ženu kraj sebe,ali da bogataš šeta neki krš od žene,to je statistička greška.
(Urke, 30. maj 2021 15:08)
Dzef Bezos i Bil Gejts, drugi se ozenio kao milijarder, prvi i sad ima "krs" kada se razveo od prvog "krsa' a i on je "krs".
Inace je fascinantno kako su sasvim prosecni muskarci nemilosrdni prema zenama koje nisu lepotice nazivajuci ih najpogrdnijim imenima krs, gabor, akrep. Onda ti isti ocekuju da im neka lepa da sansu jer su kao fini i dobri. A nisu ni to.

alapača u podznaku

pre 2 godine

Sem u slučaju kad ti kaže da ima jedna stvar preko koje ne može da pređe a onda neće da kaže koja. Poseban krug pakla za takve.

Petronije

pre 2 godine

Sve je vise "strucnjaka" koji zaradjuju novac uceci mlade ljude stvarima koje su trebali da nauce u porodici... Hiperinflacija "couch-eva" raznih sorti...

Kako to lepo zvuči

pre 2 godine

Svi to znaju, al ne funkcioniše uvek tako prosto. Po pravilu - što bolji čovek to gora reakcija.
Ni cilj ni sredstvo, samo boli.

'Hope is a terrible thing my friend..'

Nisam ni zagrebao po povrsini

pre 2 godine

@(Dragan, 30. maj 2021 15:14) odgovorno tvrdim da je ženski pol kriv za narušene muško-ženske odnose. Njihova očekivanja su znatno iznad onoga što one nude. Momci su više obrazovani, više zarađuju, ambiciozniji, situiraniji, voze automobile,.. a one to nemaju ni u tragovima. Plus se još pozivaju na ravnopravnost (koju ne umeju ni da objasne šta tačno znači). Osim prevelikih očekivanja, tu su i igrice koje one obilato koriste iz raznih razloga (da napumpaju sebi ego, pokažu da su zavodljive, povećaju ugled kod drugarica,... i razne druge gluposti koje samo njima mogu pasti na pamet).

marko

pre 2 godine

ja sam shvatao licno i padao u depresije kada me odbije devojka koja mi se svidja. a onda sam shvatio upravo da to nije nista licno i da moze da bude iz bilo kog razloga, ali umesto da filozofiram o tome zasto me odbila, ja bih samo presao na drugu, trecu, cetvrtu pa dok kod neke ne upali, jer srecom ima ih isto koliko i nas i uvek ima neka koja hoce ??

ls

pre 2 godine

Lako brate, nikada ne ides muvati bez barem 2 promila alkohola u krvi, sutra kada se probudis ne secas se ni gde si bio, ni kako si zaspao u kupatilu, ako si smuvao nesto videces broj u imeniku ili zahtev za prijateljstvo na fejsu, ako te je odbila setices se za nekih 4-5 dana slucajno i zvonice ti j....

Salim se, treba samo skontati da postoji jos barem 10.000 zena na ovom svetu koje te ne bi odbile, samo treba naleteti na njih pa makar i u inostranstvu.

Nina

pre 2 godine

Samo budite nacisto sa cinjenicom da to sto se vama neko dopada ne znaci da je ta osoba duzna da uzvrati isto. Generalno, vazi za sve odnose, kad dajete svojevoljno nekome svoju ljubav, naklonost, paznju, vreme, prijateljstvo... vi to radite zato sto vi tako zelite, druga strana vam ne duguje nista, i ako ne zeli, ne mora da uzvrati istom merom. Ako uzvrati, super, ako ne, ne trosite energiju na te osobe i produzite dalje. Ne mora to da znaci da vama fali nesto, niti da toj drugoj strani nesto fali, mozda je i ta druga osoba zapravo na gubitku, ali to je njeno pravo i njena odluka a vase je da tudje odluke postujete, kao sto drugi treba da postuju vase. Nema tu neke preterane filozofije, za svaki odnos je potrebno dvoje.

Toliko.

pre 2 godine

@Ss,

Pa sad, koliko god milenijalsi bili nežni, oni makar nisu većina onih kojima je izrečena zabrana prilaska zbog nasilja u porodici.

Tesko pitanje bas

pre 2 godine

Pa nista razmislite zasto ste napikirali tu osobu a ne pedeset drugih osoba koje ste videli pa shvatite da ste za tu osobu vi kao onih 50 za vas - ne svidjate joj(mu) se. Nije bitno zasto.