Iz ličnog iskustva: Idealan način da priđete devojci i pozovete je na sastanak

Utorak, 08.06.2021.

14:57

Izvor: B92

Iz liènog iskustva: Idealan naèin da priðete devojci i pozovete je na sastanak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Usmeno

pre 2 godine

"Sve je uradio kako treba",ja sam mislio da je to vise kao fluid,kao voda,rece ucitelj Bruce Lee budi kao voda prijatelju,a voda ide tamo gde voda ide,nit pravilno nit nepravilno.

Ja sam od onih sto trokiraju pa ne znaju sta reci,kako voditi neobavezni razgovor,naravno kriv sam sto zelim da mi se osoba dopadne.

Razmisljam,ma gde cu je startati, cimati,non stop je startaju,cimaju, smorila se,a ja da budem samo jos jedan broj ne dolazi u obzir,a k tome jos i to bih iztrokirao i pao bih u dvostruku depresiju,od odbijanja i sto sam nesposoban voditi neobavezne razgovore.

Prosto ne igraju mi se igrice skakanja od devojke do devojke,ima tipova koji ne mare za odbijanje nego idu od osobe do osobe sa smeskom pa makar stajale odmah pored jedna do druge, dve tri dugarice,i jos se uvrede,vise ni ne znam koja se uvredila, ona prva ili ona druga sto nju nije prvo pitao ili treca sto je jbg treca ili sve tri.

Pa *bemti sta vise hocete?

Dobro,ni to nije posteno pitanje jer nema ovaj ili onaj pol kolektivno razmisljanje jer je svaka osoba za sebe,to samo odrazava moju nemoc,a ne zelim ostati sam.

Svestan sam da bi sve to trebqlo biti dvosmerna ulica,da nisam u tome sam,da ne zavisi sve od mene,ako vidis da se mucim pomozi mi,ali realnost najcesce funkcionise drugacije,jednom je jedna devojka prisla meni i nista joj nije bio problem,opustena,prosto mozak, ali tu se ubacio kok bloker u vidu osobe za koju sam mislio da mi je prijatelj pa je sve to propalo, to mi je tesko palo.

Šta ti je čo'ek, ka' 'tica

pre 2 godine

@Don Pablo - evo izlistah jos jednom komentare ovde i ne naidjoh na to sto ti pricas. Kao sto sam i rekla neuporedivo vise muskih komentara, skoro sve vredjanje i hejtovanje. Da li sz trolovi? Mozda. Sto ih ne izprozivate kad znate da su trolovi i ako mislite suprotno ne ispricate vi neki lep primer, a ne samo kukanje i vredjanje druge strane?

Don Pablo

pre 2 godine

ja ne znam gde ti vidis zensko kukanje, par lepih primera, od strane zena, par pokusaja spustanja lopte i ostalo kukumavcenja od strane muskaraca kako nece vise oni da prilaze, zene MORAJU, oni ugrozeni, povredjeni, ako je neki i napisao nesto pozitivno, kolega ga je iskritikovao i izvredjao... Od 80% muskih komentara (od ukupnog broja), 95% nabijeno frustracijom, kompleksima, zlobom, pakoscu i cudjenjem kako njima takvima nikako da padne s neba neka lepa i fina :)
(Šta ti je čo'ek, k'a tica, 20. jun 2021 15:50)

Bar smo ovde imali priliku da saznamo da su muškarci (uglavnom mi sa Balkana) loši ljubavnici, nezreli, nesposobni, razmaženi, zatucani, zastrašeni od neke ženske superiornosti, šta sve ne. Vama se najviše prebacuje da vas privlače samo pare. Od tih komentara 50% su trolovi.

Šta ti je čo'ek, k'a tica

pre 2 godine

@Don Pablo - ja ne znam gde ti vidis zensko kukanje, par lepih primera, od strane zena, par pokusaja spustanja lopte i ostalo kukumavcenja od strane muskaraca kako nece vise oni da prilaze, zene MORAJU, oni ugrozeni, povredjeni, ako je neki i napisao nesto pozitivno, kolega ga je iskritikovao i izvredjao... Od 80% muskih komentara (od ukupnog broja), 95% nabijeno frustracijom, kompleksima, zlobom, pakoscu i cudjenjem kako njima takvima nikako da padne s neba neka lepa i fina :)

Don Pablo

pre 2 godine

udara i na zensko samopouzdanje kad cuju ma ko je sisa, ima 100 kg, ako nisi lepa - pali, ako neces neobavezan sex - pali, matora je za mene (onaj od 40 kaze za onu od 35...). Razvedena, ne zanima me... Sve se to cuje pa zene ne kukaju ni deseti deo koliko kuka jedan muskarac nakon sto mu je odmah stavljeno do znanja da nije neko s kim bi ona nesto zelela. Opet, nista ne moras, ili shvatis to normalno i teras dalke ili ostanes zakopan za vek i vekova u toj situaciji i ostanes nesrecan. Bilo da si musko koje kuka da je odbijen kad je prisao, bilo da je zena koja je cula za sebe da je matora za gospodina sredovecnog
(Šta ti je čo'ek ka 'tica, 20. jun 2021 09:21)

Nisi ništa shvatila očigledno. A to da ne kukate je potpuno netačno, ovde smo se bar načitali kritika na račun muškaraca xd

Šta ti je čo'ek ka 'tica

pre 2 godine

@Don Pablo - udara i na zensko samopouzdanje kad cuju ma ko je sisa, ima 100 kg, ako nisi lepa - pali, ako neces neobavezan sex - pali, matora je za mene (onaj od 40 kaze za onu od 35...). Razvedena, ne zanima me... Sve se to cuje pa zene ne kukaju ni deseti deo koliko kuka jedan muskarac nakon sto mu je odmah stavljeno do znanja da nije neko s kim bi ona nesto zelela. Opet, nista ne moras, ili shvatis to normalno i teras dalke ili ostanes zakopan za vek i vekova u toj situaciji i ostanes nesrecan. Bilo da si musko koje kuka da je odbijen kad je prisao, bilo da je zena koja je cula za sebe da je matora za gospodina sredovecnog

Don Pablo

pre 2 godine

Don Pablo - opet, ne mora niko nista. Cak i ako hoce vezu, fala bogu ima ih te prilaze, i uvek ce ih i biti. Prilaze i zene, zabluda je da ne prilaze, ali niko nista ne mora. Nije tesko, probajte da zapamtite da niko ništa ne mora u musko-zenskim odnosima. Valjda niko ni ne zeli da onaj drugi mora ovo ili ono, zelis da se nekome svidis, a ne da je s tobom jer nesto mora, zar ne?
(Šta ti je čo'ek ka tica, 19. jun 2021 05:15)


To je prvi test za skolu zrelosti - hoces li prici onoj koja ti se svidi. Ako ne mozes, onda sedi u kafani, umreces nevoljen sam, ili nevoljen sa nekom zenskom koja ti je odmerila finansijski kapacitet dobro i prisla da se uvali

Kako ne mora, evo po pametnoj Nataši ako ne želiš da priđeš suđeno ti je da umreš sam jer nisi dovoljno muškarac. To može da se kaže naravno, da se udara na muškost, ali obrnuto nikako, to je mizoginija. Ne, nisam manje muško ako ne želim da priđem i to nije stvar mišljenja, ako se nama stalno prebacuje da smo nepravedni prema ženama jer ne mislimo ovako ili onako onda se i ovo mora osuditi. Ako ne, onda je jasno da sve imate dvostruka merila.

Šta ti je čo'ek ka tica

pre 2 godine

Don Pablo - opet, ne mora niko nista. Cak i ako hoce vezu, fala bogu ima ih te prilaze, i uvek ce ih i biti. Prilaze i zene, zabluda je da ne prilaze, ali niko nista ne mora. Nije tesko, probajte da zapamtite da niko ništa ne mora u musko-zenskim odnosima. Valjda niko ni ne zeli da onaj drugi mora ovo ili ono, zelis da se nekome svidis, a ne da je s tobom jer nesto mora, zar ne?

Don Pablo

pre 2 godine

"ne može tako kako ti hoćeš, feminizam nam je doneo svima ravnopravnost, dakle MORAŠ da prilaziš i ti."

A što mora? Ima neki zakon, nešto??
(Šta ti je čovijek, k'a tica, 17. jun 2021 15:12)

Ako neće vezu i/ili seks ne mora...ako hoće mora da se pomuči, ne mogu više dvostruki aršini.

Sonja

pre 2 godine

@Tzar - apsolutno se slazem. Lako je na netu traziti hvalospeve jer je nekad nekome prisao. Bilo bi zanimljivo videti sta okolina u realnom svetu misli - da li bi ti hvalospevi bili zasluzeni...

ne volim psihice

pre 2 godine

(Dragan, 16. jun 2021 16:45)

Smeju da pridju ali nece da budu muskarace, a vi devojcice za njih.
Hoce da zadrzite taj minimum muskosti koji posedujete i da vam ne ruse dostojanstvo -ali moze to i drugacije da se kaze, kao ti npr sto si. Svako iz svog ugla trenutne snage valjda?

Šta ti je čovijek, k'a tica

pre 2 godine

"ne može tako kako ti hoćeš, feminizam nam je doneo svima ravnopravnost, dakle MORAŠ da prilaziš i ti."

A što mora? Ima neki zakon, nešto??

Sonja

pre 2 godine

"Drage moje žene, vi možete samo da pravite video snimke u kojima nam se zahvaljujete što vam uopšte prilazimo"

:D :D :D E'o trčimo... Samo što nismo! Bilborde zakupiti isto, da vam se zahvalimo.
(Je l' biste onda prestali sa kukumavčenjem???) :D

Natasa

pre 2 godine

A vidi ovu "proročicu".
Obavezno su svi koji ti ne priđu gejevi. Žene su snažne i sigurne u sebe. Samostalne. Savršene. Eno sigurne kuće su pune takvih žena koje znaju šta žele u životu.
(Marko Pizdarko, 15. jun 2021 23:22)

Nisam rekla da su gejevi, vec slabi. :)
Ne trazi niko supermena, stvar je da kako god okrenes, muskarac nosi odredjenu odgovornost u smislu zastite porodice. A kako ocekivati sutra snagu i zastitu od nekog ko se boji da zapocne obican razgovor..?

Dragan

pre 2 godine

(Natasa, 15. jun 2021 11:30)

Uvek me zabavlja dok čitam kako mi pripadnice pola koji je do smrti u statusu deteta pričaju da odrastem. Draga moja, ja prilazim devojkama (u davna vremena, devojčicama) od svoje sedme godine. Ako ti misliš da bih ja ikada istrošio sekundu svog vremena čekajući da mi neka od vas priđe onda si bukvalno luda kao struja. Šta kažeš? Žene su hrabrije, samo nikad nikome ne smeju da priđu? Koga bre ti za..ebavaš? Moji komentari samo imaju za cilj da ukažu na vaše licemerje i nesposobnost da iole cenite sve ono što muškarci čine za vas. Ova gospođica iz članaka daje sebi za pravo da nam u video snimku popuje kako mi njoj treba da prilazimo? Drage moje žene, vi možete samo da pravite video snimke u kojima nam se zahvaljujete što vam uopšte prilazimo. Kad mi to ne bismo radili vi biste sve poumirale same ili sa vašim mačkama. A to što ti misliš da je za muškarca ništa da pretrpi odbijanje samo pokazuje koliko empatije prema muškarcima osećaš. Odbijanje, pogotovo ako se neprekidno ponavlja sa svakom novom devojkom, jako teško pada muškarcu i čini ga sve nesigurnijim. Ali, šta tebe briga kog đavola za to? Ti nećeš da budeš drvoseča. Ti hoćeš da ti drugi cepaju drva i da im popuješ kako to ne rade dovoljno dobro. Poz…!

Sonja

pre 2 godine

@Don Pablo - paaaa ne znam kako da ti se ovo saopstim, ali ne mora ona nista. Toliko je prosto. Ne moras ni ti nista, ako neces, i to je prosto :). Feminizam sve i da je takav kakvim ga vi predstavljate, a nije ni izdaleka, nije nikakvo moranje. Imas opciju, ako hoces, hoces, ako neces neces. Snosi posledice, sta da ti radimo

ko vas ne zna...

pre 2 godine

Vidis, to sto ti smatras da dolazak na sladoled svaki dan nije nista posebno pa to komentarises sa prezirom i omalovazavanjem, to znaci da nemas pojma sta se zenama svidja, da nisi spreman ni da cujes od zena sta im se svidja a i kad se desi da cujes, neverovatno si ogranicen da bi to i uzeo u obzir. Nabedjen da zna sve, odbacice savete uz jedno "one lazu, nije to tako jednostavno" ili "on je neki bezveznjakovic" i posle ce se zaliti kako su devojke nepristojne i nepristupacne i bezobrazne, a nista sto je ikad cuo od njih nece uzeti u obzir. Za to vreme ce momak koji je dolazio na sladoled imati devojku, mozda i zenu, a cak i kad bi se ta veza zavrsila, taj momak nece nikad biti grubo odbijen i doci u situaciju da kuka na zenskom portalu kako su svi protiv njega :)
(@Marko Pizdarko, 16. jun 2021 08:01)

Ženama se sviđa da je taj koji dolazi na sladoled zgodan, u tom slučaju dovoljna su i dva dana...da je bio ružan mislila bi da je manijak, zato nemoj da se praviš pametna kada je jasno zašto je došlo do navedene divne ljubavne priče.

@Marko Pizdarko

pre 2 godine

Vidis, to sto ti smatras da dolazak na sladoled svaki dan nije nista posebno pa to komentarises sa prezirom i omalovazavanjem, to znaci da nemas pojma sta se zenama svidja, da nisi spreman ni da cujes od zena sta im se svidja a i kad se desi da cujes, neverovatno si ogranicen da bi to i uzeo u obzir. Nabedjen da zna sve, odbacice savete uz jedno "one lazu, nije to tako jednostavno" ili "on je neki bezveznjakovic" i posle ce se zaliti kako su devojke nepristojne i nepristupacne i bezobrazne, a nista sto je ikad cuo od njih nece uzeti u obzir. Za to vreme ce momak koji je dolazio na sladoled imati devojku, mozda i zenu, a cak i kad bi se ta veza zavrsila, taj momak nece nikad biti grubo odbijen i doci u situaciju da kuka na zenskom portalu kako su svi protiv njega :)

don Pablo

pre 2 godine

Sta ti je co'ek, ka 'tica, 15. jun 2021 10:11)

Jeste, vi ste uvek bile superiorne i svemoćne ali muškarci vas sputavali, šmrc.

@Nataša

ne može tako kako ti hoćeš, feminizam nam je doneo svima ravnopravnost, dakle MORAŠ da prilaziš i ti.

Marko Pizdarko

pre 2 godine

Moja kuma je upoznala decka dok je prodavala sladoled na ulici. On je deset dana svaki dan dolazio da kupi sladoled da bi ga ona primetila. I upalilo je. Ima bas lepih zivotnih ljubavnih prica.
(Ivana, 14. jun 2021 22:08)

Vau, dolazio je po sladoled. Kakav spektakl!
Piši roman odma'.

Marko Pizdarko

pre 2 godine

...ja kad god sam o tome komentarisala sa drugaricama sve su bile u fazonu ma bre normalno sa cao, zdravo, dobro vece... Bez vratolomija verbalnih i drugih :)
(Sonja, 15. jun 2021 10:19)

Ono ovo, brate, sve su bile u fazonu jeeeee.
Jesu, ali kada pričaju sa tobom, možda.
Kada im priđe neko ko im se na prvi pogled ne svidi, odmah ide ono "ajde odj**i, smaraču", i to tako da obavezno što više ljudi to čuje. Ko vas ne zna...

To je prvi test za skolu zrelosti - hoces li prici onoj koja ti se svidi. Ako ne mozes, onda sedi u kafani, umreces nevoljen sam, ili nevoljen sa nekom zenskom koja ti je odmerila finansijski kapacitet dobro i prisla da se uvali. Pozz
(Natasa, 15. jun 2021 11:30)

A vidi ovu "proročicu".
Obavezno su svi koji ti ne priđu gejevi. Žene su snažne i sigurne u sebe. Samostalne. Savršene. Eno sigurne kuće su pune takvih žena koje znaju šta žele u životu.

Natasa

pre 2 godine

@ Dragan

"Bla, bla, bla moja nesigurnost i malenkost".. daj odrasti vise.
Ili si decak ili si muskarac. Decaci sede, kukaju i cekaju da ih zene - slabiji pol, osvoji. Jer su jos slabasni da se sami nose sa zivotom. Kome treba to?
N I K O M E ! Da se rauzmemo ok je ponekad u nekim stvarima biti nesiguran, ali ovo je tuzno sta citam ovde. Muskarci prilaze jer znaju da im se nece nista desiti osim eto, da ih odbije, sto nije uopste strasno. Kad citam muske komentare ispada da je sad je to kao neki viteski podvig prici nekome?!

Pustam da mi pridju jer smatram da je to muski posao. Kao cepanje drva.
Zensko sam i zelim da budem zena, a ne drvoseca. Ti ako volis takve sto prilaze,
latenti si gej da ti kazem. Ili provodis ostatak vremena, u cetiri zida sa sobom, places sto niko nece da se druzi sa tobom?.. Skupi te tri stvari medju nogama malo i saberi se ili budi kao vecina muskaraca jedan od onih koji celog zivota zali sto je propustio ljubav. Nece te niko cekati celog zivota.

Ne razumem taj mentalni sklop da se potencira pozenjavanje muskaraca.
Da volim devojke izlazila bih sa devojkama znam odavno da su hrabrije, ne morate biti toliko jadni da raspredate o banalnim stvarima u maratonskim monolozima.
To je prvi test za skolu zrelosti - hoces li prici onoj koja ti se svidi. Ako ne mozes, onda sedi u kafani, umreces nevoljen sam, ili nevoljen sa nekom zenskom koja ti je odmerila finansijski kapacitet dobro i prisla da se uvali. Pozz

Sonja

pre 2 godine

Samo vi tesite i lazite sebe da zene nikad ne cine prvi korak, ako vam je tako lakse, nikakav problem...
Za ove koji nisu ogorceni i frustrirani, kao sto je neko vec rekao, osmeh na lice i najobicnije cao je uvek najbolje. Sto se "fora" tice, moze da ispadne super, moze da bude odbojna, zavisi kako ce je ko doziveti, ja kad god sam o tome komentarisala sa drugaricama sve su bile u fazonu ma bre normalno sa cao, zdravo, dobro vece... Bez vratolomija verbalnih i drugih :)

Sta ti je co'ek, ka 'tica

pre 2 godine

@Dragan, ne znam, evo, gde si bolje poentirao da li u delu gde je zenama sve padalo s neba kroz istoriju ili da bi covecanstvo nestalo da je inicijativa bila na zenama. Ovo prvo je neverovatno bezobrazan komentar, a za ovo drugo - covecanstvo ne bi propalo bez zenske inicijative, nemoj ti da brines, postojao je matrijarhat pa nije propalo, ali da su muskarci morali od pocetka da osvajaju sarmom i pristojnoscu, a ne pljackom, otimacinom i silovanjima kao sto se u davna vremena i radilo, sigurno nas ne bi bilo.

Guns n Roses

pre 2 godine

A sto je to tuzna istina? Sta tek devojke da kazu? Lepoj ce prici njih sto za vikend a ruznoj ni jedan i sta se tu moze.
(Da ne poverujes, 14. jun 2021 17:46)

Nisam baš siguran u to. Ovoj lepoj će prići par njih koji misle da imaju šanse kod nje, a ovoj drugoj njih 10ak.

Ivana

pre 2 godine

U parku, na Kalemegdanu.Sedela sam na klupi i preslisavala se za ispit koji je bio zakazan za sutradan. U jednom trenutku je neki slatki kuca dosao do mene i nije hteo da ode. Decko koji ga je setao se izvinjavao ali kuca nije hteo da ode od mene. I tako je i decko seo na klupu, pricali smo sigurno jedno sat i po , bilo je jako zanimljivo, pre nego je otisao rekao mi je da sam jako slatka ( on se meni odmah svideo) .Pitao me je za broj telefona i ja sam mu dala. Ostalo je istorija. Zabavljali smo se tri godine ,a u braku smo 10, dvoje dece.
Moja kuma je upoznala decka dok je prodavala sladoled na ulici. On je deset dana svaki dan dolazio da kupi sladoled da bi ga ona primetila. I upalilo je. Ima bas lepih zivotnih ljubavnih prica.

Dragan

pre 2 godine

@Dragan - ti sedi i cekaj da ti sve padne s neba. To je oprobana zivotna taktika da ti se dese fenomenalne stvari
(Sta ti je co'ek, ka 'tica, 14. jun 2021 21:40)

Drugim rečima, da se prosto ponašam onako kako se žene ponašaju od kad je sveta i veka? Sedim, čekam i kukam kako sve nije ispalo po mojoj volji, i još pored toga drugim ljudima delim savete šta treba da urade kako bi sve ispalo po mojoj volji? Nisi ukapirao/ukapirala da je moj komentar malo sarkastičan i to prvenstveno da bi ženama skrenuo pažnju na njihovu povlašćenost u ovim stvarima. Koji muškarac bi ikad sebi mogao da dozvoli luksuz da snima sebe dok drugima deli savete kako da mu prilaze? Većina muškaraca pamte celog života dva komplimenta koje su im žene verovatno uputile tokom celog njihovog života, a o tome da njima neko prilazi ne mogu ni da maštaju u svojim najluđim snovima. Inače, ukoliko bismo zaista zavisili od ženske inicijative na polju prilaženja i udvaranja izumrli bismo još u davnoj praistoriji. Pošto je prilaženje povezano sa odbijanjem, a samim tim i sa emotivnim bolom koji treba istrpeti, žene taj posao, kao i svaki drugi težak i neprijatan posao, prepuštaju nama od kad je sveta i veka i tako će biti zauvek bez obzira na sve njihove priče o emancipaciji i ravnopravnosti.

Nale

pre 2 godine

Pravi muskarci ne traze misljenja drugara i okoline da bi vam prisli,
jednostavno im se svidjate i pridju da vas sami upoznaju.
Sve drugo su opravdanja lovatorki koje opravdavaju plan, ili nesigurnih decacica koji nemaju herca da pokusaju. To je sustina.

Ova sirota devojka je gotova da zaplace sto je neko normalno prisao
bez suvisne glume i kalkulisanja. :)
I u potpunosti je razumem.

Nxvn

pre 2 godine

E, a da probate jednu revolucionarnu metodu: razgovarajte sa ženom kao kada uljudno i pristojno razgovarate sa nepoznatim muškarcem. Tu umete ponekad da pokažate poštovanje, interesovanje, duhovitost i tako to.

Inače je baš jako bezveze kad imaš utisak da ti prilazi hodajuća genitalija koju zanima samo genitalija. To deluje otužno, prejadno i odbojno čak i kad je ženi baš jako do genitalisinja.

I pritom odmerite i sebe malko, ne ide baš da s likom u ferariju tip sa puntićem povede razgovor o kvalitetu menjača. Prosto, nije svako svakom liga i prilika. I ne, ne pričam tu o novcu, nego kad si kladioničar tebi paše noktarka, a ne žena koja se bavi atomskom fizikom.

Predlog za sve čitaoce

pre 2 godine

Neka ko hoće napiše kako prići suprotnom polu.

Videćemo otprilike koliko je to komplikovano ili ne, da li je nemoguća misija ili mačiji kašalj.

Znači neka napiše lepša polovina šta je za njih normalna situacija kad joj se neko udvara ili želi da započne razgovor sa njom. Isto ovo važi i za jaču polovinu. U par rečenica. 😁

Da ne poverujes

pre 2 godine

Tuzna istina za sve koji traže savet kako da pridju zenama: Ako si lep I svidjas joj se...I najgluplja fora prolazi. Ako si ruzan...odmah si napasnik..I bice zgrozena.
(Radijator, 13. jun 2021 23:38)
A sto je to tuzna istina? Sta tek devojke da kazu? Lepoj ce prici njih sto za vikend a ruznoj ni jedan i sta se tu moze.
Jos se zalite sto ako niste lepi imate teoretski prodju na neki drugi adut (uspesan, poznat, pare) a treba da ste srecni. Zene nemaju ni to.

anima

pre 2 godine

Mene je jednom jedan sapleo u cilju da mi pridje. Poletela sam napred, mogla sam bas lepo da se razbijem. Onda je krenuo da prosipa neku pricu. Da je milioner i najlepsi na svetu i dalje bi bio psiho, hvala ali ne hvala.

kraljica

pre 2 godine

Ja sam svog dragog prvi put srela takođe u javnom prevozu. Pitao me smeta li mi promaja od otvorenog prozora, rekla sam ne, progovorili smo poneku rečenicu i našalili se o vremenu i avgustovskim vrućinama. Pomislila sam kako djeluje baš pristojno i fino. Izašla sam na svojoj stanici, a da ga nisam pitala ni za ime i dok sam čekala drugarice, prišao mi drugi sa nekim bezveznim uletom i navalentnim pitanjima, jedva se oslobodih. U roku od pola sata dvije krajnosti. Ovog prvog sam ponovo srela poslije mjesec dana na autobuskoj stanici, prepoznali smo se, prišao mi je i pružio ruku da se upoznamo i od tada se više nismo rastajali.
Poenta: prilaz i razgovor moraju da budu opušteni i spontani. Ne treba da izgleda kao da ste krenuli u lov na žene. Opušteno, prirodno i bez navalentnih pitanja, naučenih fazona i preuranjenih i pretjeranih komplimenata. Ne znate je li djevojka zauzeta, žuri li nekud, ima li neki problem ili preča posla u tom trenutku. Nikad se ne zna šta može da bude iz prvog kontakta. Pristojnost i uljudnost su i te kako na cijeni, iako mnogi tvrde drugačije.

istina vas nervira

pre 2 godine

Zar se još uvek neko bavi ovom temom...dostojanstvo=0 za većinu muškaraca. I treba da kmečite kada vas otperjaju, kada ste već toliko jadni da im i dalje prilazite ne treba ni da vas štede.

Dragan

pre 2 godine

Verovatno je došlo vreme da žene malo preuzmu inicijativu i počnu same da prilaze momcima. U današnje vreme postoje načini da se to uradi a da devojci ne bude previše neprijatno, recimo preko poruka i slično. S obzirom na to da nas sve više primoravaju prilazimo ženama kao da hodamo po jajima i da uvek možemo biti optuženi za seksualno uznemiravanje najefikasniji način da se to izbegne jeste da žene to lepo preuzmu na sebe. Ionako svi znamo da je gotovo uvek žena ta koja bira i da je muškarca najčešće već odabrala u svojoj glavi i pre nego što joj on priđe. Sve ostalo je samo igra u kojoj ona testira njegovu zainteresovanost. Zašto prosto ne bismo sve to preskočili i istovremeno izbegli neprijatne situacije u kojima bi žene mogle da se osete ugroženo? Ionako smo svedoci toga da se zahvaljujući #metoo i sličnim pokretima kod nas i u svetu žene osećaju sve ugroženije i sve su spremnije da zakonski gone muškarca koji im nije prišao na način koji njima odgovara. U realnosti nisu nikad bile manje ugrožene a više samostalne da odluče šta god požele nego danas. Pošto smo svih ovih vekova slušali ženske kritike na račun našeg prilaženja možda je konačno došlo vreme da nam žene demonstriraju u praksi kako se to pravilno radi.

Drax

pre 2 godine

Ja sam hteo da razvijam taj talenat ali svaki put posle nekoliko meseci zavrsim u nekoj vezi koja ima svoj tok pa se posle razidjemo iz ovog ili onog razloga i ja ostanem bez ikakvog broja tel bilo kakve prilike da upoznam nekoga sam i depresivan kao na pustom ostrvu.I tako 5 puta dok nisam naisao na trenutnu vezu koja traje vec 5-6 godina znaci sad mi je 35.Ne znam koliko je adekvatno i prilaziti nekim devojkama u ovim godinama moja generacija je vec zauzeta 90%

Prodavac knjiga

pre 2 godine

@Ana

Da pogodim, ti kupujes "Kako biti vitka i savitljiva u braku" od Maraje Keri, a on "Najbolja mesta za startovanje devojaka koja ce vas prikazati kao inteligentne, a nju kao do joj ne prilazite samo zbog izgleda" od Platona.

Sale

pre 2 godine

Zašto neko smuva devojku na glupu foru, tajna je u izgledu. Dakle ako izgledate privlačno, atraktivno, možete da kažete bukvalno bilo šta, devojci će biti simpatično. Primer iz ovog teksta, gde se kaže da je lik pohvalio energiju devojke. Da je to uradio neki ružan lik, bio bi okarakterisan kao manijak.

Pantelija

pre 2 godine

Moj jedan drugar je startovao sve moguce zenske osobe, u svim mogucim situacijama, na svim mogucim mjestima. Broj je cesto puta i dobijao, Ali nikad ni sa jednom ni na kafu nije otisao, sve su ga odbile. Od zena je digao ruke, danas koristi usluge profesionalki.

Marijana

pre 2 godine

Dva puta su mi prišli "dobri obrazovani" momci, koji su bili pijani. Moram stvarno to kažem, i nije bilo ni lepo, ni prijatno slušati šta pričaju, pola nerazumljivo, pomalo i šokantno. To je ta hrabrost. Verujem da će biti dobri momci i muževi. Znam ih i kad su bili trezni, zato je stvar još crnja, tad nisu smeli na da me pogledaju, ni da se obrate. Koji blam, nemojte to raditi, ako radite. Prihvatite sebe kakvi ste god, ne blamirajte se pijani. I ne pretvaranje sa da ste nešto što niste.

Maki

pre 2 godine

To je isto kada biraš da staneš na pešačkom i propustiš pešaka, ukažeš mu poštovanje a on digne nos i nogu pred nogu razvlači. Zato nisam prilazio jer toliko njih reaguje uobraženo, neće da te udostoji ni sa dve rečenice, a kad sam se izvežbao i one počele da reaguju bolje jbg oženih se pa nema smisla više prilaziti, sada mi neda žena da imam devojku.

mix

pre 2 godine

Ja sam mator,ali cujem da je moderno poslati joj sliku polnog organa u inbox,to uvek upali :).Salim se naravno,tesko je na ulici,prepadnu se jer nisu navikle,mozda kad setaju kucu,pa vi glumite da obozavate pse i zapocnete razgovor.Jako je tesko danas,mnogo su se ljudi otudjili.

Mišar

pre 2 godine

Dešava se, ali retko, da mi neko pridje na otvorenom. Priznajem da ni jednom nisam pristala ni na šta, ali to je bilo ili zato što sam bila u vezi, ili zato što mi taj neko nije bio simpatičan.
U svakom slučaju, mislim da u tome nema ničeg lošeg i žao mi je što ljudi nisu spontaniji i što češće ne prilaze jedni drugima na ovakav način.
(Nevena, 13. jun 2021 22:06)

Zašto? Da vam pumpaju ego? Da se osetite "osnaženo" kada ih odbijete?

Ljudi, ako joj se sviđate(ma gde to bilo), neće skidati pogled sa vas, to vam je znak.
Nemojte se ponižavati i prilaziti ni jednoj drugoj, jer nema svrhe.

Ne smeta njima prilaženje, ali vole sadistički da odbiju tipove koji nisu u top 5 posto po izgledu. Jednostavno su takve.

ime

pre 2 godine

Savet koji cu dati svom sinu, kad za to dodje vreme.

Da ne “trci” za devojkama i da se ne trudi previse… (taj deo dolazi kasnije i treba vecno da traje, naravno, ako podrazumeva pravu ljubav)

U tom trudu i zapinjanju, cesto se ispada i smesan i odbojan i nedovoljno muzevan. Jer u tim momentima muskarac uzdize devojku najcesce tako sto sebi obara “vrednost”.

Dakle, pokusacu da mu objasnim sta ne treba nikad da radi. Ali i sta bi mogao ili trebalo. Dovoljno je da da doznanja. Da je tu.
I biti tu za neko vreme. (neoroceno)
A onda ce se stvari odmotati vrlo brzo. Za taj deo, se devojke postaraju. One treba da poentiraju, zar ne. Mi im samo asistiramo.

Ako se ne odmotaju (stvari) odmah, treba biti strpljiv. Ne izgarati i ne umisljati kojesta. Pogoto ne treba ocajavati… kakav god da je ishod, svaki je s razlogom i nama na korist.

Ne treba forsirati. Ni sebe. Pogotovo ne devojku.

Zivot je cudo. Stvari se nameste… ovako il onako.

Bun

pre 2 godine

@Bole ja sam mom muzu sama prisla, a takvima koji svima prilaze nikad nisam dala priliku... Što bih bila sa takvim, a ne sa nekim ko me iskreno zeli?


Potcenjujes nas, nismo ni mi zene glupe, i ne slusaj ove sto pisu ribolovacke priče. Iz mog iskustva takvi imaju najmanje kontakta sa zenama :)

Radijator

pre 2 godine

Tuzna istina za sve koji traže savet kako da pridju zenama: Ako si lep I svidjas joj se...I najgluplja fora prolazi. Ako si ruzan...odmah si napasnik..I bice zgrozena.
Dajte istu recenicu...bukvalno bilo koju zgodnom momku..I onom koji nije privlacan, I videcete reakcije.. potpuno razlicite.

i29

pre 2 godine

@Nemanja
Sve je u načinu komunikacije i pristupu. Nema veze gde ćeš prići devojci, treba proceniti situaciju, jer ako je recimo devojka u žurbi sigurno neće biti raspoložena za upoznavanje.

Ja sam dečka upoznala i gradskom prevozu, sasvim slučajno, pozvao me je da sednem (iako je bilo mesta u busu), ja sam se zahvalila i sela a on je seo do mene i započeli razgovor.

Sly

pre 2 godine

@Nemanja
Nadam se da nece doci do rata polova :).
Sustinski nema neke razlike da li ce ti neko nepoznat prici uvece ili preko dana, jedino sto mislim da sam u vecernjim izlascima bila podsvesno psihicki spremna, da tako kazem, da mi meko pridje. Preko dana na ulici, svi negde idemo, negde smo krenuli, i onda je prilazak em ogranicen, em se malo cudno osecas, nisi spreman/na... Mislim da ima manje sanse da se zaista i zavrsi dogovorom za dalje vidjanje. Sto se tice prilaska, jedno cao i sirok osmeh, bez bilo kakvih forica najbolje :)

Bole

pre 2 godine

E to je način devojke. Takve treba da tražite. Taj što prilazi na ulici bez blama i startuje nepoznate devojke. Taj će vam biti sjajan muž. Taj vas neće varati i nikada više neće prići drugoj. Kao što jedan takav u komentarima kaže da je na taj način smuvao mnogo devojaka i da je to super način, takvi vam trebaju da budete srećno udate. A ostavlja vam i dovoljno prostora da se ne osećate ugroženo dok vam hvali energiju. A tek kada počne da vam hvali aoru i čakre njega odma pod ruku i kod matičara i brata mu za svoju sestru preporučite. A ovi paćenici što su dobri domaćini, što ne gledaju žene, što su sposobni da izdržavaju troje četvoro dece od tih pećinara i seljaka bežite. To nisu šmekeri.

NikolaBg

pre 2 godine

Ne treba trčati za ženama i autobusima, ovo je stara seoska poslovica. Nekada su muškarci prilazili ženama i tukli se oko istih, danas su druga vremena.

Nevena

pre 2 godine

@Nemanja - Dešava se, ali retko, da mi neko pridje na otvorenom. Priznajem da ni jednom nisam pristala ni na šta, ali to je bilo ili zato što sam bila u vezi, ili zato što mi taj neko nije bio simpatičan.
U svakom slučaju, mislim da u tome nema ničeg lošeg i žao mi je što ljudi nisu spontaniji i što češće ne prilaze jedni drugima na ovakav način.

Ana

pre 2 godine

Meni je jednom prilikom prisao momak u knjizari. Moram priznati da sam bila iznenadjena, jer sam uglavnom upoznavala momke u klubovima. Ne secam se sta je tacno rekao, ali mi se dopalo sto je izabrao takvo mesto i opustenu atmosferu. Jesam ga odbila, ali samo zato sto sam tada vec bila verena.

banko C

pre 2 godine

Ne treba im ni prilaziti. Zadržite svoje dostojanstvo momci, one nisu vredne vaše pažnje. Neka trče za sirovinama i probisvetima, za to vreme učite, vežbajte i radite ja sebi. Kad pređu 30tu same će vas zvati.

Nemanja

pre 2 godine

Iskreno ja sam najveći broj devojaka sa kojima sam bio, upravo upoznao na ovaj način tj. prilazak i upoznavanje.
Veoma mali broj sam upoznao preko prijatelja, rodbine, kolega i koje kakvog “nameštanja”...

Internet upoznavanje me ne interesuje.


Ono što mene zanima jeste iskustva naših devojaka/žena po pitanju prilaska u toku dana na otvorenom.
Da li im se i koliko često to dešava?
Da li, kako i kada bi volele da im neko prilazi?
Lepa/ružna iskustva...

Molim devojke/žene da ukoliko delite svoja iskustva da budete iskrene i da se ne započinje internet prepirka i rat polova!

Hvala, pozdrav. 🙂👍

Objektivno

pre 2 godine

@Ivke

majstore daj neki primer, recenicu, izmisljenu pricu ili ne.
Nesto sto moze da posluzi kao primer.

Prilaz na javnom mestu je jaaaako tezak jer ona ima podignut gard i u prvih par recenica ja moram taj gard da spustim.

Nisam jeziv tip, lep, pristojan, nisam sonja ali tih par prvih recenica me razbise.

Koliko njih sam se nagledao po autobusima, stanicama, parkovima, ulicama.
Lepe, negovane, pristojne. Na licu se vidi da nisu folirantkinje ali kako razbiti led a da ne zvucis kao cudak.

Ivke

pre 2 godine

Curama treba dati iluziju da one jedine biraju da li ce biti sa nekim ili ne. Uz suptilna dvosmislena humoristicka pitanja, treba reci i po koju šalu tek da se malo opuste i glumiti da nam nije stalo do njih previse al et ono....nabacivanje suptilno, nenamerno, malo se praviti naovan. E onda posto one zele isto sto i mi samo se malo boje, kad se opuste, reci ce u svojoj glavi pa sta mi fali da budem sa ovim finim pristojnim, nenametljivim momkom...pa makar i na jednu noc, nista ne gubim jel da? i to je to. Desetine njih su padale na ovaj prilaz. E posle je do vas ili nje koliko ce to trajati.

Radijator

pre 2 godine

Tuzna istina za sve koji traže savet kako da pridju zenama: Ako si lep I svidjas joj se...I najgluplja fora prolazi. Ako si ruzan...odmah si napasnik..I bice zgrozena.
Dajte istu recenicu...bukvalno bilo koju zgodnom momku..I onom koji nije privlacan, I videcete reakcije.. potpuno razlicite.

Objektivno

pre 2 godine

@Ivke

majstore daj neki primer, recenicu, izmisljenu pricu ili ne.
Nesto sto moze da posluzi kao primer.

Prilaz na javnom mestu je jaaaako tezak jer ona ima podignut gard i u prvih par recenica ja moram taj gard da spustim.

Nisam jeziv tip, lep, pristojan, nisam sonja ali tih par prvih recenica me razbise.

Koliko njih sam se nagledao po autobusima, stanicama, parkovima, ulicama.
Lepe, negovane, pristojne. Na licu se vidi da nisu folirantkinje ali kako razbiti led a da ne zvucis kao cudak.

Bole

pre 2 godine

E to je način devojke. Takve treba da tražite. Taj što prilazi na ulici bez blama i startuje nepoznate devojke. Taj će vam biti sjajan muž. Taj vas neće varati i nikada više neće prići drugoj. Kao što jedan takav u komentarima kaže da je na taj način smuvao mnogo devojaka i da je to super način, takvi vam trebaju da budete srećno udate. A ostavlja vam i dovoljno prostora da se ne osećate ugroženo dok vam hvali energiju. A tek kada počne da vam hvali aoru i čakre njega odma pod ruku i kod matičara i brata mu za svoju sestru preporučite. A ovi paćenici što su dobri domaćini, što ne gledaju žene, što su sposobni da izdržavaju troje četvoro dece od tih pećinara i seljaka bežite. To nisu šmekeri.

banko C

pre 2 godine

Ne treba im ni prilaziti. Zadržite svoje dostojanstvo momci, one nisu vredne vaše pažnje. Neka trče za sirovinama i probisvetima, za to vreme učite, vežbajte i radite ja sebi. Kad pređu 30tu same će vas zvati.

ime

pre 2 godine

Savet koji cu dati svom sinu, kad za to dodje vreme.

Da ne “trci” za devojkama i da se ne trudi previse… (taj deo dolazi kasnije i treba vecno da traje, naravno, ako podrazumeva pravu ljubav)

U tom trudu i zapinjanju, cesto se ispada i smesan i odbojan i nedovoljno muzevan. Jer u tim momentima muskarac uzdize devojku najcesce tako sto sebi obara “vrednost”.

Dakle, pokusacu da mu objasnim sta ne treba nikad da radi. Ali i sta bi mogao ili trebalo. Dovoljno je da da doznanja. Da je tu.
I biti tu za neko vreme. (neoroceno)
A onda ce se stvari odmotati vrlo brzo. Za taj deo, se devojke postaraju. One treba da poentiraju, zar ne. Mi im samo asistiramo.

Ako se ne odmotaju (stvari) odmah, treba biti strpljiv. Ne izgarati i ne umisljati kojesta. Pogoto ne treba ocajavati… kakav god da je ishod, svaki je s razlogom i nama na korist.

Ne treba forsirati. Ni sebe. Pogotovo ne devojku.

Zivot je cudo. Stvari se nameste… ovako il onako.

Sly

pre 2 godine

@Nemanja
Nadam se da nece doci do rata polova :).
Sustinski nema neke razlike da li ce ti neko nepoznat prici uvece ili preko dana, jedino sto mislim da sam u vecernjim izlascima bila podsvesno psihicki spremna, da tako kazem, da mi meko pridje. Preko dana na ulici, svi negde idemo, negde smo krenuli, i onda je prilazak em ogranicen, em se malo cudno osecas, nisi spreman/na... Mislim da ima manje sanse da se zaista i zavrsi dogovorom za dalje vidjanje. Sto se tice prilaska, jedno cao i sirok osmeh, bez bilo kakvih forica najbolje :)

Nemanja

pre 2 godine

Iskreno ja sam najveći broj devojaka sa kojima sam bio, upravo upoznao na ovaj način tj. prilazak i upoznavanje.
Veoma mali broj sam upoznao preko prijatelja, rodbine, kolega i koje kakvog “nameštanja”...

Internet upoznavanje me ne interesuje.


Ono što mene zanima jeste iskustva naših devojaka/žena po pitanju prilaska u toku dana na otvorenom.
Da li im se i koliko često to dešava?
Da li, kako i kada bi volele da im neko prilazi?
Lepa/ružna iskustva...

Molim devojke/žene da ukoliko delite svoja iskustva da budete iskrene i da se ne započinje internet prepirka i rat polova!

Hvala, pozdrav. 🙂👍

NikolaBg

pre 2 godine

Ne treba trčati za ženama i autobusima, ovo je stara seoska poslovica. Nekada su muškarci prilazili ženama i tukli se oko istih, danas su druga vremena.

i29

pre 2 godine

@Nemanja
Sve je u načinu komunikacije i pristupu. Nema veze gde ćeš prići devojci, treba proceniti situaciju, jer ako je recimo devojka u žurbi sigurno neće biti raspoložena za upoznavanje.

Ja sam dečka upoznala i gradskom prevozu, sasvim slučajno, pozvao me je da sednem (iako je bilo mesta u busu), ja sam se zahvalila i sela a on je seo do mene i započeli razgovor.

Nevena

pre 2 godine

@Nemanja - Dešava se, ali retko, da mi neko pridje na otvorenom. Priznajem da ni jednom nisam pristala ni na šta, ali to je bilo ili zato što sam bila u vezi, ili zato što mi taj neko nije bio simpatičan.
U svakom slučaju, mislim da u tome nema ničeg lošeg i žao mi je što ljudi nisu spontaniji i što češće ne prilaze jedni drugima na ovakav način.

Ana

pre 2 godine

Meni je jednom prilikom prisao momak u knjizari. Moram priznati da sam bila iznenadjena, jer sam uglavnom upoznavala momke u klubovima. Ne secam se sta je tacno rekao, ali mi se dopalo sto je izabrao takvo mesto i opustenu atmosferu. Jesam ga odbila, ali samo zato sto sam tada vec bila verena.

Bun

pre 2 godine

@Bole ja sam mom muzu sama prisla, a takvima koji svima prilaze nikad nisam dala priliku... Što bih bila sa takvim, a ne sa nekim ko me iskreno zeli?


Potcenjujes nas, nismo ni mi zene glupe, i ne slusaj ove sto pisu ribolovacke priče. Iz mog iskustva takvi imaju najmanje kontakta sa zenama :)

Ivana

pre 2 godine

U parku, na Kalemegdanu.Sedela sam na klupi i preslisavala se za ispit koji je bio zakazan za sutradan. U jednom trenutku je neki slatki kuca dosao do mene i nije hteo da ode. Decko koji ga je setao se izvinjavao ali kuca nije hteo da ode od mene. I tako je i decko seo na klupu, pricali smo sigurno jedno sat i po , bilo je jako zanimljivo, pre nego je otisao rekao mi je da sam jako slatka ( on se meni odmah svideo) .Pitao me je za broj telefona i ja sam mu dala. Ostalo je istorija. Zabavljali smo se tri godine ,a u braku smo 10, dvoje dece.
Moja kuma je upoznala decka dok je prodavala sladoled na ulici. On je deset dana svaki dan dolazio da kupi sladoled da bi ga ona primetila. I upalilo je. Ima bas lepih zivotnih ljubavnih prica.

Ivke

pre 2 godine

Curama treba dati iluziju da one jedine biraju da li ce biti sa nekim ili ne. Uz suptilna dvosmislena humoristicka pitanja, treba reci i po koju šalu tek da se malo opuste i glumiti da nam nije stalo do njih previse al et ono....nabacivanje suptilno, nenamerno, malo se praviti naovan. E onda posto one zele isto sto i mi samo se malo boje, kad se opuste, reci ce u svojoj glavi pa sta mi fali da budem sa ovim finim pristojnim, nenametljivim momkom...pa makar i na jednu noc, nista ne gubim jel da? i to je to. Desetine njih su padale na ovaj prilaz. E posle je do vas ili nje koliko ce to trajati.

Nxvn

pre 2 godine

E, a da probate jednu revolucionarnu metodu: razgovarajte sa ženom kao kada uljudno i pristojno razgovarate sa nepoznatim muškarcem. Tu umete ponekad da pokažate poštovanje, interesovanje, duhovitost i tako to.

Inače je baš jako bezveze kad imaš utisak da ti prilazi hodajuća genitalija koju zanima samo genitalija. To deluje otužno, prejadno i odbojno čak i kad je ženi baš jako do genitalisinja.

I pritom odmerite i sebe malko, ne ide baš da s likom u ferariju tip sa puntićem povede razgovor o kvalitetu menjača. Prosto, nije svako svakom liga i prilika. I ne, ne pričam tu o novcu, nego kad si kladioničar tebi paše noktarka, a ne žena koja se bavi atomskom fizikom.

Sale

pre 2 godine

Zašto neko smuva devojku na glupu foru, tajna je u izgledu. Dakle ako izgledate privlačno, atraktivno, možete da kažete bukvalno bilo šta, devojci će biti simpatično. Primer iz ovog teksta, gde se kaže da je lik pohvalio energiju devojke. Da je to uradio neki ružan lik, bio bi okarakterisan kao manijak.

kraljica

pre 2 godine

Ja sam svog dragog prvi put srela takođe u javnom prevozu. Pitao me smeta li mi promaja od otvorenog prozora, rekla sam ne, progovorili smo poneku rečenicu i našalili se o vremenu i avgustovskim vrućinama. Pomislila sam kako djeluje baš pristojno i fino. Izašla sam na svojoj stanici, a da ga nisam pitala ni za ime i dok sam čekala drugarice, prišao mi drugi sa nekim bezveznim uletom i navalentnim pitanjima, jedva se oslobodih. U roku od pola sata dvije krajnosti. Ovog prvog sam ponovo srela poslije mjesec dana na autobuskoj stanici, prepoznali smo se, prišao mi je i pružio ruku da se upoznamo i od tada se više nismo rastajali.
Poenta: prilaz i razgovor moraju da budu opušteni i spontani. Ne treba da izgleda kao da ste krenuli u lov na žene. Opušteno, prirodno i bez navalentnih pitanja, naučenih fazona i preuranjenih i pretjeranih komplimenata. Ne znate je li djevojka zauzeta, žuri li nekud, ima li neki problem ili preča posla u tom trenutku. Nikad se ne zna šta može da bude iz prvog kontakta. Pristojnost i uljudnost su i te kako na cijeni, iako mnogi tvrde drugačije.

mix

pre 2 godine

Ja sam mator,ali cujem da je moderno poslati joj sliku polnog organa u inbox,to uvek upali :).Salim se naravno,tesko je na ulici,prepadnu se jer nisu navikle,mozda kad setaju kucu,pa vi glumite da obozavate pse i zapocnete razgovor.Jako je tesko danas,mnogo su se ljudi otudjili.

anima

pre 2 godine

Mene je jednom jedan sapleo u cilju da mi pridje. Poletela sam napred, mogla sam bas lepo da se razbijem. Onda je krenuo da prosipa neku pricu. Da je milioner i najlepsi na svetu i dalje bi bio psiho, hvala ali ne hvala.

Sonja

pre 2 godine

"Drage moje žene, vi možete samo da pravite video snimke u kojima nam se zahvaljujete što vam uopšte prilazimo"

:D :D :D E'o trčimo... Samo što nismo! Bilborde zakupiti isto, da vam se zahvalimo.
(Je l' biste onda prestali sa kukumavčenjem???) :D

Pantelija

pre 2 godine

Moj jedan drugar je startovao sve moguce zenske osobe, u svim mogucim situacijama, na svim mogucim mjestima. Broj je cesto puta i dobijao, Ali nikad ni sa jednom ni na kafu nije otisao, sve su ga odbile. Od zena je digao ruke, danas koristi usluge profesionalki.

Da ne poverujes

pre 2 godine

Tuzna istina za sve koji traže savet kako da pridju zenama: Ako si lep I svidjas joj se...I najgluplja fora prolazi. Ako si ruzan...odmah si napasnik..I bice zgrozena.
(Radijator, 13. jun 2021 23:38)
A sto je to tuzna istina? Sta tek devojke da kazu? Lepoj ce prici njih sto za vikend a ruznoj ni jedan i sta se tu moze.
Jos se zalite sto ako niste lepi imate teoretski prodju na neki drugi adut (uspesan, poznat, pare) a treba da ste srecni. Zene nemaju ni to.

Dragan

pre 2 godine

(Natasa, 15. jun 2021 11:30)

Uvek me zabavlja dok čitam kako mi pripadnice pola koji je do smrti u statusu deteta pričaju da odrastem. Draga moja, ja prilazim devojkama (u davna vremena, devojčicama) od svoje sedme godine. Ako ti misliš da bih ja ikada istrošio sekundu svog vremena čekajući da mi neka od vas priđe onda si bukvalno luda kao struja. Šta kažeš? Žene su hrabrije, samo nikad nikome ne smeju da priđu? Koga bre ti za..ebavaš? Moji komentari samo imaju za cilj da ukažu na vaše licemerje i nesposobnost da iole cenite sve ono što muškarci čine za vas. Ova gospođica iz članaka daje sebi za pravo da nam u video snimku popuje kako mi njoj treba da prilazimo? Drage moje žene, vi možete samo da pravite video snimke u kojima nam se zahvaljujete što vam uopšte prilazimo. Kad mi to ne bismo radili vi biste sve poumirale same ili sa vašim mačkama. A to što ti misliš da je za muškarca ništa da pretrpi odbijanje samo pokazuje koliko empatije prema muškarcima osećaš. Odbijanje, pogotovo ako se neprekidno ponavlja sa svakom novom devojkom, jako teško pada muškarcu i čini ga sve nesigurnijim. Ali, šta tebe briga kog đavola za to? Ti nećeš da budeš drvoseča. Ti hoćeš da ti drugi cepaju drva i da im popuješ kako to ne rade dovoljno dobro. Poz…!

Dragan

pre 2 godine

Verovatno je došlo vreme da žene malo preuzmu inicijativu i počnu same da prilaze momcima. U današnje vreme postoje načini da se to uradi a da devojci ne bude previše neprijatno, recimo preko poruka i slično. S obzirom na to da nas sve više primoravaju prilazimo ženama kao da hodamo po jajima i da uvek možemo biti optuženi za seksualno uznemiravanje najefikasniji način da se to izbegne jeste da žene to lepo preuzmu na sebe. Ionako svi znamo da je gotovo uvek žena ta koja bira i da je muškarca najčešće već odabrala u svojoj glavi i pre nego što joj on priđe. Sve ostalo je samo igra u kojoj ona testira njegovu zainteresovanost. Zašto prosto ne bismo sve to preskočili i istovremeno izbegli neprijatne situacije u kojima bi žene mogle da se osete ugroženo? Ionako smo svedoci toga da se zahvaljujući #metoo i sličnim pokretima kod nas i u svetu žene osećaju sve ugroženije i sve su spremnije da zakonski gone muškarca koji im nije prišao na način koji njima odgovara. U realnosti nisu nikad bile manje ugrožene a više samostalne da odluče šta god požele nego danas. Pošto smo svih ovih vekova slušali ženske kritike na račun našeg prilaženja možda je konačno došlo vreme da nam žene demonstriraju u praksi kako se to pravilno radi.

Dragan

pre 2 godine

@Dragan - ti sedi i cekaj da ti sve padne s neba. To je oprobana zivotna taktika da ti se dese fenomenalne stvari
(Sta ti je co'ek, ka 'tica, 14. jun 2021 21:40)

Drugim rečima, da se prosto ponašam onako kako se žene ponašaju od kad je sveta i veka? Sedim, čekam i kukam kako sve nije ispalo po mojoj volji, i još pored toga drugim ljudima delim savete šta treba da urade kako bi sve ispalo po mojoj volji? Nisi ukapirao/ukapirala da je moj komentar malo sarkastičan i to prvenstveno da bi ženama skrenuo pažnju na njihovu povlašćenost u ovim stvarima. Koji muškarac bi ikad sebi mogao da dozvoli luksuz da snima sebe dok drugima deli savete kako da mu prilaze? Većina muškaraca pamte celog života dva komplimenta koje su im žene verovatno uputile tokom celog njihovog života, a o tome da njima neko prilazi ne mogu ni da maštaju u svojim najluđim snovima. Inače, ukoliko bismo zaista zavisili od ženske inicijative na polju prilaženja i udvaranja izumrli bismo još u davnoj praistoriji. Pošto je prilaženje povezano sa odbijanjem, a samim tim i sa emotivnim bolom koji treba istrpeti, žene taj posao, kao i svaki drugi težak i neprijatan posao, prepuštaju nama od kad je sveta i veka i tako će biti zauvek bez obzira na sve njihove priče o emancipaciji i ravnopravnosti.

Marijana

pre 2 godine

Dva puta su mi prišli "dobri obrazovani" momci, koji su bili pijani. Moram stvarno to kažem, i nije bilo ni lepo, ni prijatno slušati šta pričaju, pola nerazumljivo, pomalo i šokantno. To je ta hrabrost. Verujem da će biti dobri momci i muževi. Znam ih i kad su bili trezni, zato je stvar još crnja, tad nisu smeli na da me pogledaju, ni da se obrate. Koji blam, nemojte to raditi, ako radite. Prihvatite sebe kakvi ste god, ne blamirajte se pijani. I ne pretvaranje sa da ste nešto što niste.

Guns n Roses

pre 2 godine

A sto je to tuzna istina? Sta tek devojke da kazu? Lepoj ce prici njih sto za vikend a ruznoj ni jedan i sta se tu moze.
(Da ne poverujes, 14. jun 2021 17:46)

Nisam baš siguran u to. Ovoj lepoj će prići par njih koji misle da imaju šanse kod nje, a ovoj drugoj njih 10ak.

Sonja

pre 2 godine

Samo vi tesite i lazite sebe da zene nikad ne cine prvi korak, ako vam je tako lakse, nikakav problem...
Za ove koji nisu ogorceni i frustrirani, kao sto je neko vec rekao, osmeh na lice i najobicnije cao je uvek najbolje. Sto se "fora" tice, moze da ispadne super, moze da bude odbojna, zavisi kako ce je ko doziveti, ja kad god sam o tome komentarisala sa drugaricama sve su bile u fazonu ma bre normalno sa cao, zdravo, dobro vece... Bez vratolomija verbalnih i drugih :)

istina vas nervira

pre 2 godine

Zar se još uvek neko bavi ovom temom...dostojanstvo=0 za većinu muškaraca. I treba da kmečite kada vas otperjaju, kada ste već toliko jadni da im i dalje prilazite ne treba ni da vas štede.

Nale

pre 2 godine

Pravi muskarci ne traze misljenja drugara i okoline da bi vam prisli,
jednostavno im se svidjate i pridju da vas sami upoznaju.
Sve drugo su opravdanja lovatorki koje opravdavaju plan, ili nesigurnih decacica koji nemaju herca da pokusaju. To je sustina.

Ova sirota devojka je gotova da zaplace sto je neko normalno prisao
bez suvisne glume i kalkulisanja. :)
I u potpunosti je razumem.

Sonja

pre 2 godine

@Don Pablo - paaaa ne znam kako da ti se ovo saopstim, ali ne mora ona nista. Toliko je prosto. Ne moras ni ti nista, ako neces, i to je prosto :). Feminizam sve i da je takav kakvim ga vi predstavljate, a nije ni izdaleka, nije nikakvo moranje. Imas opciju, ako hoces, hoces, ako neces neces. Snosi posledice, sta da ti radimo

Sta ti je co'ek, ka 'tica

pre 2 godine

@Dragan, ne znam, evo, gde si bolje poentirao da li u delu gde je zenama sve padalo s neba kroz istoriju ili da bi covecanstvo nestalo da je inicijativa bila na zenama. Ovo prvo je neverovatno bezobrazan komentar, a za ovo drugo - covecanstvo ne bi propalo bez zenske inicijative, nemoj ti da brines, postojao je matrijarhat pa nije propalo, ali da su muskarci morali od pocetka da osvajaju sarmom i pristojnoscu, a ne pljackom, otimacinom i silovanjima kao sto se u davna vremena i radilo, sigurno nas ne bi bilo.

Marko Pizdarko

pre 2 godine

...ja kad god sam o tome komentarisala sa drugaricama sve su bile u fazonu ma bre normalno sa cao, zdravo, dobro vece... Bez vratolomija verbalnih i drugih :)
(Sonja, 15. jun 2021 10:19)

Ono ovo, brate, sve su bile u fazonu jeeeee.
Jesu, ali kada pričaju sa tobom, možda.
Kada im priđe neko ko im se na prvi pogled ne svidi, odmah ide ono "ajde odj**i, smaraču", i to tako da obavezno što više ljudi to čuje. Ko vas ne zna...

To je prvi test za skolu zrelosti - hoces li prici onoj koja ti se svidi. Ako ne mozes, onda sedi u kafani, umreces nevoljen sam, ili nevoljen sa nekom zenskom koja ti je odmerila finansijski kapacitet dobro i prisla da se uvali. Pozz
(Natasa, 15. jun 2021 11:30)

A vidi ovu "proročicu".
Obavezno su svi koji ti ne priđu gejevi. Žene su snažne i sigurne u sebe. Samostalne. Savršene. Eno sigurne kuće su pune takvih žena koje znaju šta žele u životu.

Šta ti je čovijek, k'a tica

pre 2 godine

"ne može tako kako ti hoćeš, feminizam nam je doneo svima ravnopravnost, dakle MORAŠ da prilaziš i ti."

A što mora? Ima neki zakon, nešto??

Marko Pizdarko

pre 2 godine

Moja kuma je upoznala decka dok je prodavala sladoled na ulici. On je deset dana svaki dan dolazio da kupi sladoled da bi ga ona primetila. I upalilo je. Ima bas lepih zivotnih ljubavnih prica.
(Ivana, 14. jun 2021 22:08)

Vau, dolazio je po sladoled. Kakav spektakl!
Piši roman odma'.

@Marko Pizdarko

pre 2 godine

Vidis, to sto ti smatras da dolazak na sladoled svaki dan nije nista posebno pa to komentarises sa prezirom i omalovazavanjem, to znaci da nemas pojma sta se zenama svidja, da nisi spreman ni da cujes od zena sta im se svidja a i kad se desi da cujes, neverovatno si ogranicen da bi to i uzeo u obzir. Nabedjen da zna sve, odbacice savete uz jedno "one lazu, nije to tako jednostavno" ili "on je neki bezveznjakovic" i posle ce se zaliti kako su devojke nepristojne i nepristupacne i bezobrazne, a nista sto je ikad cuo od njih nece uzeti u obzir. Za to vreme ce momak koji je dolazio na sladoled imati devojku, mozda i zenu, a cak i kad bi se ta veza zavrsila, taj momak nece nikad biti grubo odbijen i doci u situaciju da kuka na zenskom portalu kako su svi protiv njega :)

ko vas ne zna...

pre 2 godine

Vidis, to sto ti smatras da dolazak na sladoled svaki dan nije nista posebno pa to komentarises sa prezirom i omalovazavanjem, to znaci da nemas pojma sta se zenama svidja, da nisi spreman ni da cujes od zena sta im se svidja a i kad se desi da cujes, neverovatno si ogranicen da bi to i uzeo u obzir. Nabedjen da zna sve, odbacice savete uz jedno "one lazu, nije to tako jednostavno" ili "on je neki bezveznjakovic" i posle ce se zaliti kako su devojke nepristojne i nepristupacne i bezobrazne, a nista sto je ikad cuo od njih nece uzeti u obzir. Za to vreme ce momak koji je dolazio na sladoled imati devojku, mozda i zenu, a cak i kad bi se ta veza zavrsila, taj momak nece nikad biti grubo odbijen i doci u situaciju da kuka na zenskom portalu kako su svi protiv njega :)
(@Marko Pizdarko, 16. jun 2021 08:01)

Ženama se sviđa da je taj koji dolazi na sladoled zgodan, u tom slučaju dovoljna su i dva dana...da je bio ružan mislila bi da je manijak, zato nemoj da se praviš pametna kada je jasno zašto je došlo do navedene divne ljubavne priče.

Prodavac knjiga

pre 2 godine

@Ana

Da pogodim, ti kupujes "Kako biti vitka i savitljiva u braku" od Maraje Keri, a on "Najbolja mesta za startovanje devojaka koja ce vas prikazati kao inteligentne, a nju kao do joj ne prilazite samo zbog izgleda" od Platona.

Natasa

pre 2 godine

@ Dragan

"Bla, bla, bla moja nesigurnost i malenkost".. daj odrasti vise.
Ili si decak ili si muskarac. Decaci sede, kukaju i cekaju da ih zene - slabiji pol, osvoji. Jer su jos slabasni da se sami nose sa zivotom. Kome treba to?
N I K O M E ! Da se rauzmemo ok je ponekad u nekim stvarima biti nesiguran, ali ovo je tuzno sta citam ovde. Muskarci prilaze jer znaju da im se nece nista desiti osim eto, da ih odbije, sto nije uopste strasno. Kad citam muske komentare ispada da je sad je to kao neki viteski podvig prici nekome?!

Pustam da mi pridju jer smatram da je to muski posao. Kao cepanje drva.
Zensko sam i zelim da budem zena, a ne drvoseca. Ti ako volis takve sto prilaze,
latenti si gej da ti kazem. Ili provodis ostatak vremena, u cetiri zida sa sobom, places sto niko nece da se druzi sa tobom?.. Skupi te tri stvari medju nogama malo i saberi se ili budi kao vecina muskaraca jedan od onih koji celog zivota zali sto je propustio ljubav. Nece te niko cekati celog zivota.

Ne razumem taj mentalni sklop da se potencira pozenjavanje muskaraca.
Da volim devojke izlazila bih sa devojkama znam odavno da su hrabrije, ne morate biti toliko jadni da raspredate o banalnim stvarima u maratonskim monolozima.
To je prvi test za skolu zrelosti - hoces li prici onoj koja ti se svidi. Ako ne mozes, onda sedi u kafani, umreces nevoljen sam, ili nevoljen sa nekom zenskom koja ti je odmerila finansijski kapacitet dobro i prisla da se uvali. Pozz

don Pablo

pre 2 godine

Sta ti je co'ek, ka 'tica, 15. jun 2021 10:11)

Jeste, vi ste uvek bile superiorne i svemoćne ali muškarci vas sputavali, šmrc.

@Nataša

ne može tako kako ti hoćeš, feminizam nam je doneo svima ravnopravnost, dakle MORAŠ da prilaziš i ti.

ne volim psihice

pre 2 godine

(Dragan, 16. jun 2021 16:45)

Smeju da pridju ali nece da budu muskarace, a vi devojcice za njih.
Hoce da zadrzite taj minimum muskosti koji posedujete i da vam ne ruse dostojanstvo -ali moze to i drugacije da se kaze, kao ti npr sto si. Svako iz svog ugla trenutne snage valjda?

Mišar

pre 2 godine

Dešava se, ali retko, da mi neko pridje na otvorenom. Priznajem da ni jednom nisam pristala ni na šta, ali to je bilo ili zato što sam bila u vezi, ili zato što mi taj neko nije bio simpatičan.
U svakom slučaju, mislim da u tome nema ničeg lošeg i žao mi je što ljudi nisu spontaniji i što češće ne prilaze jedni drugima na ovakav način.
(Nevena, 13. jun 2021 22:06)

Zašto? Da vam pumpaju ego? Da se osetite "osnaženo" kada ih odbijete?

Ljudi, ako joj se sviđate(ma gde to bilo), neće skidati pogled sa vas, to vam je znak.
Nemojte se ponižavati i prilaziti ni jednoj drugoj, jer nema svrhe.

Ne smeta njima prilaženje, ali vole sadistički da odbiju tipove koji nisu u top 5 posto po izgledu. Jednostavno su takve.

Don Pablo

pre 2 godine

"ne može tako kako ti hoćeš, feminizam nam je doneo svima ravnopravnost, dakle MORAŠ da prilaziš i ti."

A što mora? Ima neki zakon, nešto??
(Šta ti je čovijek, k'a tica, 17. jun 2021 15:12)

Ako neće vezu i/ili seks ne mora...ako hoće mora da se pomuči, ne mogu više dvostruki aršini.

Predlog za sve čitaoce

pre 2 godine

Neka ko hoće napiše kako prići suprotnom polu.

Videćemo otprilike koliko je to komplikovano ili ne, da li je nemoguća misija ili mačiji kašalj.

Znači neka napiše lepša polovina šta je za njih normalna situacija kad joj se neko udvara ili želi da započne razgovor sa njom. Isto ovo važi i za jaču polovinu. U par rečenica. 😁

Natasa

pre 2 godine

A vidi ovu "proročicu".
Obavezno su svi koji ti ne priđu gejevi. Žene su snažne i sigurne u sebe. Samostalne. Savršene. Eno sigurne kuće su pune takvih žena koje znaju šta žele u životu.
(Marko Pizdarko, 15. jun 2021 23:22)

Nisam rekla da su gejevi, vec slabi. :)
Ne trazi niko supermena, stvar je da kako god okrenes, muskarac nosi odredjenu odgovornost u smislu zastite porodice. A kako ocekivati sutra snagu i zastitu od nekog ko se boji da zapocne obican razgovor..?

Don Pablo

pre 2 godine

Don Pablo - opet, ne mora niko nista. Cak i ako hoce vezu, fala bogu ima ih te prilaze, i uvek ce ih i biti. Prilaze i zene, zabluda je da ne prilaze, ali niko nista ne mora. Nije tesko, probajte da zapamtite da niko ništa ne mora u musko-zenskim odnosima. Valjda niko ni ne zeli da onaj drugi mora ovo ili ono, zelis da se nekome svidis, a ne da je s tobom jer nesto mora, zar ne?
(Šta ti je čo'ek ka tica, 19. jun 2021 05:15)


To je prvi test za skolu zrelosti - hoces li prici onoj koja ti se svidi. Ako ne mozes, onda sedi u kafani, umreces nevoljen sam, ili nevoljen sa nekom zenskom koja ti je odmerila finansijski kapacitet dobro i prisla da se uvali

Kako ne mora, evo po pametnoj Nataši ako ne želiš da priđeš suđeno ti je da umreš sam jer nisi dovoljno muškarac. To može da se kaže naravno, da se udara na muškost, ali obrnuto nikako, to je mizoginija. Ne, nisam manje muško ako ne želim da priđem i to nije stvar mišljenja, ako se nama stalno prebacuje da smo nepravedni prema ženama jer ne mislimo ovako ili onako onda se i ovo mora osuditi. Ako ne, onda je jasno da sve imate dvostruka merila.

Sonja

pre 2 godine

@Tzar - apsolutno se slazem. Lako je na netu traziti hvalospeve jer je nekad nekome prisao. Bilo bi zanimljivo videti sta okolina u realnom svetu misli - da li bi ti hvalospevi bili zasluzeni...

Šta ti je čo'ek ka 'tica

pre 2 godine

@Don Pablo - udara i na zensko samopouzdanje kad cuju ma ko je sisa, ima 100 kg, ako nisi lepa - pali, ako neces neobavezan sex - pali, matora je za mene (onaj od 40 kaze za onu od 35...). Razvedena, ne zanima me... Sve se to cuje pa zene ne kukaju ni deseti deo koliko kuka jedan muskarac nakon sto mu je odmah stavljeno do znanja da nije neko s kim bi ona nesto zelela. Opet, nista ne moras, ili shvatis to normalno i teras dalke ili ostanes zakopan za vek i vekova u toj situaciji i ostanes nesrecan. Bilo da si musko koje kuka da je odbijen kad je prisao, bilo da je zena koja je cula za sebe da je matora za gospodina sredovecnog

Don Pablo

pre 2 godine

ja ne znam gde ti vidis zensko kukanje, par lepih primera, od strane zena, par pokusaja spustanja lopte i ostalo kukumavcenja od strane muskaraca kako nece vise oni da prilaze, zene MORAJU, oni ugrozeni, povredjeni, ako je neki i napisao nesto pozitivno, kolega ga je iskritikovao i izvredjao... Od 80% muskih komentara (od ukupnog broja), 95% nabijeno frustracijom, kompleksima, zlobom, pakoscu i cudjenjem kako njima takvima nikako da padne s neba neka lepa i fina :)
(Šta ti je čo'ek, k'a tica, 20. jun 2021 15:50)

Bar smo ovde imali priliku da saznamo da su muškarci (uglavnom mi sa Balkana) loši ljubavnici, nezreli, nesposobni, razmaženi, zatucani, zastrašeni od neke ženske superiornosti, šta sve ne. Vama se najviše prebacuje da vas privlače samo pare. Od tih komentara 50% su trolovi.

Šta ti je čo'ek, ka' 'tica

pre 2 godine

@Don Pablo - evo izlistah jos jednom komentare ovde i ne naidjoh na to sto ti pricas. Kao sto sam i rekla neuporedivo vise muskih komentara, skoro sve vredjanje i hejtovanje. Da li sz trolovi? Mozda. Sto ih ne izprozivate kad znate da su trolovi i ako mislite suprotno ne ispricate vi neki lep primer, a ne samo kukanje i vredjanje druge strane?

Šta ti je čo'ek ka tica

pre 2 godine

Don Pablo - opet, ne mora niko nista. Cak i ako hoce vezu, fala bogu ima ih te prilaze, i uvek ce ih i biti. Prilaze i zene, zabluda je da ne prilaze, ali niko nista ne mora. Nije tesko, probajte da zapamtite da niko ništa ne mora u musko-zenskim odnosima. Valjda niko ni ne zeli da onaj drugi mora ovo ili ono, zelis da se nekome svidis, a ne da je s tobom jer nesto mora, zar ne?

Don Pablo

pre 2 godine

udara i na zensko samopouzdanje kad cuju ma ko je sisa, ima 100 kg, ako nisi lepa - pali, ako neces neobavezan sex - pali, matora je za mene (onaj od 40 kaze za onu od 35...). Razvedena, ne zanima me... Sve se to cuje pa zene ne kukaju ni deseti deo koliko kuka jedan muskarac nakon sto mu je odmah stavljeno do znanja da nije neko s kim bi ona nesto zelela. Opet, nista ne moras, ili shvatis to normalno i teras dalke ili ostanes zakopan za vek i vekova u toj situaciji i ostanes nesrecan. Bilo da si musko koje kuka da je odbijen kad je prisao, bilo da je zena koja je cula za sebe da je matora za gospodina sredovecnog
(Šta ti je čo'ek ka 'tica, 20. jun 2021 09:21)

Nisi ništa shvatila očigledno. A to da ne kukate je potpuno netačno, ovde smo se bar načitali kritika na račun muškaraca xd

Šta ti je čo'ek, k'a tica

pre 2 godine

@Don Pablo - ja ne znam gde ti vidis zensko kukanje, par lepih primera, od strane zena, par pokusaja spustanja lopte i ostalo kukumavcenja od strane muskaraca kako nece vise oni da prilaze, zene MORAJU, oni ugrozeni, povredjeni, ako je neki i napisao nesto pozitivno, kolega ga je iskritikovao i izvredjao... Od 80% muskih komentara (od ukupnog broja), 95% nabijeno frustracijom, kompleksima, zlobom, pakoscu i cudjenjem kako njima takvima nikako da padne s neba neka lepa i fina :)

Maki

pre 2 godine

To je isto kada biraš da staneš na pešačkom i propustiš pešaka, ukažeš mu poštovanje a on digne nos i nogu pred nogu razvlači. Zato nisam prilazio jer toliko njih reaguje uobraženo, neće da te udostoji ni sa dve rečenice, a kad sam se izvežbao i one počele da reaguju bolje jbg oženih se pa nema smisla više prilaziti, sada mi neda žena da imam devojku.

Drax

pre 2 godine

Ja sam hteo da razvijam taj talenat ali svaki put posle nekoliko meseci zavrsim u nekoj vezi koja ima svoj tok pa se posle razidjemo iz ovog ili onog razloga i ja ostanem bez ikakvog broja tel bilo kakve prilike da upoznam nekoga sam i depresivan kao na pustom ostrvu.I tako 5 puta dok nisam naisao na trenutnu vezu koja traje vec 5-6 godina znaci sad mi je 35.Ne znam koliko je adekvatno i prilaziti nekim devojkama u ovim godinama moja generacija je vec zauzeta 90%

Usmeno

pre 2 godine

"Sve je uradio kako treba",ja sam mislio da je to vise kao fluid,kao voda,rece ucitelj Bruce Lee budi kao voda prijatelju,a voda ide tamo gde voda ide,nit pravilno nit nepravilno.

Ja sam od onih sto trokiraju pa ne znaju sta reci,kako voditi neobavezni razgovor,naravno kriv sam sto zelim da mi se osoba dopadne.

Razmisljam,ma gde cu je startati, cimati,non stop je startaju,cimaju, smorila se,a ja da budem samo jos jedan broj ne dolazi u obzir,a k tome jos i to bih iztrokirao i pao bih u dvostruku depresiju,od odbijanja i sto sam nesposoban voditi neobavezne razgovore.

Prosto ne igraju mi se igrice skakanja od devojke do devojke,ima tipova koji ne mare za odbijanje nego idu od osobe do osobe sa smeskom pa makar stajale odmah pored jedna do druge, dve tri dugarice,i jos se uvrede,vise ni ne znam koja se uvredila, ona prva ili ona druga sto nju nije prvo pitao ili treca sto je jbg treca ili sve tri.

Pa *bemti sta vise hocete?

Dobro,ni to nije posteno pitanje jer nema ovaj ili onaj pol kolektivno razmisljanje jer je svaka osoba za sebe,to samo odrazava moju nemoc,a ne zelim ostati sam.

Svestan sam da bi sve to trebqlo biti dvosmerna ulica,da nisam u tome sam,da ne zavisi sve od mene,ako vidis da se mucim pomozi mi,ali realnost najcesce funkcionise drugacije,jednom je jedna devojka prisla meni i nista joj nije bio problem,opustena,prosto mozak, ali tu se ubacio kok bloker u vidu osobe za koju sam mislio da mi je prijatelj pa je sve to propalo, to mi je tesko palo.

banko C

pre 2 godine

Ne treba im ni prilaziti. Zadržite svoje dostojanstvo momci, one nisu vredne vaše pažnje. Neka trče za sirovinama i probisvetima, za to vreme učite, vežbajte i radite ja sebi. Kad pređu 30tu same će vas zvati.

Ivke

pre 2 godine

Curama treba dati iluziju da one jedine biraju da li ce biti sa nekim ili ne. Uz suptilna dvosmislena humoristicka pitanja, treba reci i po koju šalu tek da se malo opuste i glumiti da nam nije stalo do njih previse al et ono....nabacivanje suptilno, nenamerno, malo se praviti naovan. E onda posto one zele isto sto i mi samo se malo boje, kad se opuste, reci ce u svojoj glavi pa sta mi fali da budem sa ovim finim pristojnim, nenametljivim momkom...pa makar i na jednu noc, nista ne gubim jel da? i to je to. Desetine njih su padale na ovaj prilaz. E posle je do vas ili nje koliko ce to trajati.

Bole

pre 2 godine

E to je način devojke. Takve treba da tražite. Taj što prilazi na ulici bez blama i startuje nepoznate devojke. Taj će vam biti sjajan muž. Taj vas neće varati i nikada više neće prići drugoj. Kao što jedan takav u komentarima kaže da je na taj način smuvao mnogo devojaka i da je to super način, takvi vam trebaju da budete srećno udate. A ostavlja vam i dovoljno prostora da se ne osećate ugroženo dok vam hvali energiju. A tek kada počne da vam hvali aoru i čakre njega odma pod ruku i kod matičara i brata mu za svoju sestru preporučite. A ovi paćenici što su dobri domaćini, što ne gledaju žene, što su sposobni da izdržavaju troje četvoro dece od tih pećinara i seljaka bežite. To nisu šmekeri.

Dragan

pre 2 godine

@Dragan - ti sedi i cekaj da ti sve padne s neba. To je oprobana zivotna taktika da ti se dese fenomenalne stvari
(Sta ti je co'ek, ka 'tica, 14. jun 2021 21:40)

Drugim rečima, da se prosto ponašam onako kako se žene ponašaju od kad je sveta i veka? Sedim, čekam i kukam kako sve nije ispalo po mojoj volji, i još pored toga drugim ljudima delim savete šta treba da urade kako bi sve ispalo po mojoj volji? Nisi ukapirao/ukapirala da je moj komentar malo sarkastičan i to prvenstveno da bi ženama skrenuo pažnju na njihovu povlašćenost u ovim stvarima. Koji muškarac bi ikad sebi mogao da dozvoli luksuz da snima sebe dok drugima deli savete kako da mu prilaze? Većina muškaraca pamte celog života dva komplimenta koje su im žene verovatno uputile tokom celog njihovog života, a o tome da njima neko prilazi ne mogu ni da maštaju u svojim najluđim snovima. Inače, ukoliko bismo zaista zavisili od ženske inicijative na polju prilaženja i udvaranja izumrli bismo još u davnoj praistoriji. Pošto je prilaženje povezano sa odbijanjem, a samim tim i sa emotivnim bolom koji treba istrpeti, žene taj posao, kao i svaki drugi težak i neprijatan posao, prepuštaju nama od kad je sveta i veka i tako će biti zauvek bez obzira na sve njihove priče o emancipaciji i ravnopravnosti.

Natasa

pre 2 godine

@ Dragan

"Bla, bla, bla moja nesigurnost i malenkost".. daj odrasti vise.
Ili si decak ili si muskarac. Decaci sede, kukaju i cekaju da ih zene - slabiji pol, osvoji. Jer su jos slabasni da se sami nose sa zivotom. Kome treba to?
N I K O M E ! Da se rauzmemo ok je ponekad u nekim stvarima biti nesiguran, ali ovo je tuzno sta citam ovde. Muskarci prilaze jer znaju da im se nece nista desiti osim eto, da ih odbije, sto nije uopste strasno. Kad citam muske komentare ispada da je sad je to kao neki viteski podvig prici nekome?!

Pustam da mi pridju jer smatram da je to muski posao. Kao cepanje drva.
Zensko sam i zelim da budem zena, a ne drvoseca. Ti ako volis takve sto prilaze,
latenti si gej da ti kazem. Ili provodis ostatak vremena, u cetiri zida sa sobom, places sto niko nece da se druzi sa tobom?.. Skupi te tri stvari medju nogama malo i saberi se ili budi kao vecina muskaraca jedan od onih koji celog zivota zali sto je propustio ljubav. Nece te niko cekati celog zivota.

Ne razumem taj mentalni sklop da se potencira pozenjavanje muskaraca.
Da volim devojke izlazila bih sa devojkama znam odavno da su hrabrije, ne morate biti toliko jadni da raspredate o banalnim stvarima u maratonskim monolozima.
To je prvi test za skolu zrelosti - hoces li prici onoj koja ti se svidi. Ako ne mozes, onda sedi u kafani, umreces nevoljen sam, ili nevoljen sa nekom zenskom koja ti je odmerila finansijski kapacitet dobro i prisla da se uvali. Pozz

Marko Pizdarko

pre 2 godine

Moja kuma je upoznala decka dok je prodavala sladoled na ulici. On je deset dana svaki dan dolazio da kupi sladoled da bi ga ona primetila. I upalilo je. Ima bas lepih zivotnih ljubavnih prica.
(Ivana, 14. jun 2021 22:08)

Vau, dolazio je po sladoled. Kakav spektakl!
Piši roman odma'.

Sonja

pre 2 godine

"Drage moje žene, vi možete samo da pravite video snimke u kojima nam se zahvaljujete što vam uopšte prilazimo"

:D :D :D E'o trčimo... Samo što nismo! Bilborde zakupiti isto, da vam se zahvalimo.
(Je l' biste onda prestali sa kukumavčenjem???) :D

@Marko Pizdarko

pre 2 godine

Vidis, to sto ti smatras da dolazak na sladoled svaki dan nije nista posebno pa to komentarises sa prezirom i omalovazavanjem, to znaci da nemas pojma sta se zenama svidja, da nisi spreman ni da cujes od zena sta im se svidja a i kad se desi da cujes, neverovatno si ogranicen da bi to i uzeo u obzir. Nabedjen da zna sve, odbacice savete uz jedno "one lazu, nije to tako jednostavno" ili "on je neki bezveznjakovic" i posle ce se zaliti kako su devojke nepristojne i nepristupacne i bezobrazne, a nista sto je ikad cuo od njih nece uzeti u obzir. Za to vreme ce momak koji je dolazio na sladoled imati devojku, mozda i zenu, a cak i kad bi se ta veza zavrsila, taj momak nece nikad biti grubo odbijen i doci u situaciju da kuka na zenskom portalu kako su svi protiv njega :)

Dragan

pre 2 godine

(Natasa, 15. jun 2021 11:30)

Uvek me zabavlja dok čitam kako mi pripadnice pola koji je do smrti u statusu deteta pričaju da odrastem. Draga moja, ja prilazim devojkama (u davna vremena, devojčicama) od svoje sedme godine. Ako ti misliš da bih ja ikada istrošio sekundu svog vremena čekajući da mi neka od vas priđe onda si bukvalno luda kao struja. Šta kažeš? Žene su hrabrije, samo nikad nikome ne smeju da priđu? Koga bre ti za..ebavaš? Moji komentari samo imaju za cilj da ukažu na vaše licemerje i nesposobnost da iole cenite sve ono što muškarci čine za vas. Ova gospođica iz članaka daje sebi za pravo da nam u video snimku popuje kako mi njoj treba da prilazimo? Drage moje žene, vi možete samo da pravite video snimke u kojima nam se zahvaljujete što vam uopšte prilazimo. Kad mi to ne bismo radili vi biste sve poumirale same ili sa vašim mačkama. A to što ti misliš da je za muškarca ništa da pretrpi odbijanje samo pokazuje koliko empatije prema muškarcima osećaš. Odbijanje, pogotovo ako se neprekidno ponavlja sa svakom novom devojkom, jako teško pada muškarcu i čini ga sve nesigurnijim. Ali, šta tebe briga kog đavola za to? Ti nećeš da budeš drvoseča. Ti hoćeš da ti drugi cepaju drva i da im popuješ kako to ne rade dovoljno dobro. Poz…!

istina vas nervira

pre 2 godine

Zar se još uvek neko bavi ovom temom...dostojanstvo=0 za većinu muškaraca. I treba da kmečite kada vas otperjaju, kada ste već toliko jadni da im i dalje prilazite ne treba ni da vas štede.

Natasa

pre 2 godine

A vidi ovu "proročicu".
Obavezno su svi koji ti ne priđu gejevi. Žene su snažne i sigurne u sebe. Samostalne. Savršene. Eno sigurne kuće su pune takvih žena koje znaju šta žele u životu.
(Marko Pizdarko, 15. jun 2021 23:22)

Nisam rekla da su gejevi, vec slabi. :)
Ne trazi niko supermena, stvar je da kako god okrenes, muskarac nosi odredjenu odgovornost u smislu zastite porodice. A kako ocekivati sutra snagu i zastitu od nekog ko se boji da zapocne obican razgovor..?

NikolaBg

pre 2 godine

Ne treba trčati za ženama i autobusima, ovo je stara seoska poslovica. Nekada su muškarci prilazili ženama i tukli se oko istih, danas su druga vremena.

Radijator

pre 2 godine

Tuzna istina za sve koji traže savet kako da pridju zenama: Ako si lep I svidjas joj se...I najgluplja fora prolazi. Ako si ruzan...odmah si napasnik..I bice zgrozena.
Dajte istu recenicu...bukvalno bilo koju zgodnom momku..I onom koji nije privlacan, I videcete reakcije.. potpuno razlicite.

Dragan

pre 2 godine

Verovatno je došlo vreme da žene malo preuzmu inicijativu i počnu same da prilaze momcima. U današnje vreme postoje načini da se to uradi a da devojci ne bude previše neprijatno, recimo preko poruka i slično. S obzirom na to da nas sve više primoravaju prilazimo ženama kao da hodamo po jajima i da uvek možemo biti optuženi za seksualno uznemiravanje najefikasniji način da se to izbegne jeste da žene to lepo preuzmu na sebe. Ionako svi znamo da je gotovo uvek žena ta koja bira i da je muškarca najčešće već odabrala u svojoj glavi i pre nego što joj on priđe. Sve ostalo je samo igra u kojoj ona testira njegovu zainteresovanost. Zašto prosto ne bismo sve to preskočili i istovremeno izbegli neprijatne situacije u kojima bi žene mogle da se osete ugroženo? Ionako smo svedoci toga da se zahvaljujući #metoo i sličnim pokretima kod nas i u svetu žene osećaju sve ugroženije i sve su spremnije da zakonski gone muškarca koji im nije prišao na način koji njima odgovara. U realnosti nisu nikad bile manje ugrožene a više samostalne da odluče šta god požele nego danas. Pošto smo svih ovih vekova slušali ženske kritike na račun našeg prilaženja možda je konačno došlo vreme da nam žene demonstriraju u praksi kako se to pravilno radi.

Nemanja

pre 2 godine

Iskreno ja sam najveći broj devojaka sa kojima sam bio, upravo upoznao na ovaj način tj. prilazak i upoznavanje.
Veoma mali broj sam upoznao preko prijatelja, rodbine, kolega i koje kakvog “nameštanja”...

Internet upoznavanje me ne interesuje.


Ono što mene zanima jeste iskustva naših devojaka/žena po pitanju prilaska u toku dana na otvorenom.
Da li im se i koliko često to dešava?
Da li, kako i kada bi volele da im neko prilazi?
Lepa/ružna iskustva...

Molim devojke/žene da ukoliko delite svoja iskustva da budete iskrene i da se ne započinje internet prepirka i rat polova!

Hvala, pozdrav. 🙂👍

Ana

pre 2 godine

Meni je jednom prilikom prisao momak u knjizari. Moram priznati da sam bila iznenadjena, jer sam uglavnom upoznavala momke u klubovima. Ne secam se sta je tacno rekao, ali mi se dopalo sto je izabrao takvo mesto i opustenu atmosferu. Jesam ga odbila, ali samo zato sto sam tada vec bila verena.

ne volim psihice

pre 2 godine

(Dragan, 16. jun 2021 16:45)

Smeju da pridju ali nece da budu muskarace, a vi devojcice za njih.
Hoce da zadrzite taj minimum muskosti koji posedujete i da vam ne ruse dostojanstvo -ali moze to i drugacije da se kaze, kao ti npr sto si. Svako iz svog ugla trenutne snage valjda?

Nxvn

pre 2 godine

E, a da probate jednu revolucionarnu metodu: razgovarajte sa ženom kao kada uljudno i pristojno razgovarate sa nepoznatim muškarcem. Tu umete ponekad da pokažate poštovanje, interesovanje, duhovitost i tako to.

Inače je baš jako bezveze kad imaš utisak da ti prilazi hodajuća genitalija koju zanima samo genitalija. To deluje otužno, prejadno i odbojno čak i kad je ženi baš jako do genitalisinja.

I pritom odmerite i sebe malko, ne ide baš da s likom u ferariju tip sa puntićem povede razgovor o kvalitetu menjača. Prosto, nije svako svakom liga i prilika. I ne, ne pričam tu o novcu, nego kad si kladioničar tebi paše noktarka, a ne žena koja se bavi atomskom fizikom.

Marko Pizdarko

pre 2 godine

...ja kad god sam o tome komentarisala sa drugaricama sve su bile u fazonu ma bre normalno sa cao, zdravo, dobro vece... Bez vratolomija verbalnih i drugih :)
(Sonja, 15. jun 2021 10:19)

Ono ovo, brate, sve su bile u fazonu jeeeee.
Jesu, ali kada pričaju sa tobom, možda.
Kada im priđe neko ko im se na prvi pogled ne svidi, odmah ide ono "ajde odj**i, smaraču", i to tako da obavezno što više ljudi to čuje. Ko vas ne zna...

To je prvi test za skolu zrelosti - hoces li prici onoj koja ti se svidi. Ako ne mozes, onda sedi u kafani, umreces nevoljen sam, ili nevoljen sa nekom zenskom koja ti je odmerila finansijski kapacitet dobro i prisla da se uvali. Pozz
(Natasa, 15. jun 2021 11:30)

A vidi ovu "proročicu".
Obavezno su svi koji ti ne priđu gejevi. Žene su snažne i sigurne u sebe. Samostalne. Savršene. Eno sigurne kuće su pune takvih žena koje znaju šta žele u životu.

don Pablo

pre 2 godine

Sta ti je co'ek, ka 'tica, 15. jun 2021 10:11)

Jeste, vi ste uvek bile superiorne i svemoćne ali muškarci vas sputavali, šmrc.

@Nataša

ne može tako kako ti hoćeš, feminizam nam je doneo svima ravnopravnost, dakle MORAŠ da prilaziš i ti.

Šta ti je čovijek, k'a tica

pre 2 godine

"ne može tako kako ti hoćeš, feminizam nam je doneo svima ravnopravnost, dakle MORAŠ da prilaziš i ti."

A što mora? Ima neki zakon, nešto??

ko vas ne zna...

pre 2 godine

Vidis, to sto ti smatras da dolazak na sladoled svaki dan nije nista posebno pa to komentarises sa prezirom i omalovazavanjem, to znaci da nemas pojma sta se zenama svidja, da nisi spreman ni da cujes od zena sta im se svidja a i kad se desi da cujes, neverovatno si ogranicen da bi to i uzeo u obzir. Nabedjen da zna sve, odbacice savete uz jedno "one lazu, nije to tako jednostavno" ili "on je neki bezveznjakovic" i posle ce se zaliti kako su devojke nepristojne i nepristupacne i bezobrazne, a nista sto je ikad cuo od njih nece uzeti u obzir. Za to vreme ce momak koji je dolazio na sladoled imati devojku, mozda i zenu, a cak i kad bi se ta veza zavrsila, taj momak nece nikad biti grubo odbijen i doci u situaciju da kuka na zenskom portalu kako su svi protiv njega :)
(@Marko Pizdarko, 16. jun 2021 08:01)

Ženama se sviđa da je taj koji dolazi na sladoled zgodan, u tom slučaju dovoljna su i dva dana...da je bio ružan mislila bi da je manijak, zato nemoj da se praviš pametna kada je jasno zašto je došlo do navedene divne ljubavne priče.

Don Pablo

pre 2 godine

ja ne znam gde ti vidis zensko kukanje, par lepih primera, od strane zena, par pokusaja spustanja lopte i ostalo kukumavcenja od strane muskaraca kako nece vise oni da prilaze, zene MORAJU, oni ugrozeni, povredjeni, ako je neki i napisao nesto pozitivno, kolega ga je iskritikovao i izvredjao... Od 80% muskih komentara (od ukupnog broja), 95% nabijeno frustracijom, kompleksima, zlobom, pakoscu i cudjenjem kako njima takvima nikako da padne s neba neka lepa i fina :)
(Šta ti je čo'ek, k'a tica, 20. jun 2021 15:50)

Bar smo ovde imali priliku da saznamo da su muškarci (uglavnom mi sa Balkana) loši ljubavnici, nezreli, nesposobni, razmaženi, zatucani, zastrašeni od neke ženske superiornosti, šta sve ne. Vama se najviše prebacuje da vas privlače samo pare. Od tih komentara 50% su trolovi.

Nevena

pre 2 godine

@Nemanja - Dešava se, ali retko, da mi neko pridje na otvorenom. Priznajem da ni jednom nisam pristala ni na šta, ali to je bilo ili zato što sam bila u vezi, ili zato što mi taj neko nije bio simpatičan.
U svakom slučaju, mislim da u tome nema ničeg lošeg i žao mi je što ljudi nisu spontaniji i što češće ne prilaze jedni drugima na ovakav način.

Mišar

pre 2 godine

Dešava se, ali retko, da mi neko pridje na otvorenom. Priznajem da ni jednom nisam pristala ni na šta, ali to je bilo ili zato što sam bila u vezi, ili zato što mi taj neko nije bio simpatičan.
U svakom slučaju, mislim da u tome nema ničeg lošeg i žao mi je što ljudi nisu spontaniji i što češće ne prilaze jedni drugima na ovakav način.
(Nevena, 13. jun 2021 22:06)

Zašto? Da vam pumpaju ego? Da se osetite "osnaženo" kada ih odbijete?

Ljudi, ako joj se sviđate(ma gde to bilo), neće skidati pogled sa vas, to vam je znak.
Nemojte se ponižavati i prilaziti ni jednoj drugoj, jer nema svrhe.

Ne smeta njima prilaženje, ali vole sadistički da odbiju tipove koji nisu u top 5 posto po izgledu. Jednostavno su takve.

Maki

pre 2 godine

To je isto kada biraš da staneš na pešačkom i propustiš pešaka, ukažeš mu poštovanje a on digne nos i nogu pred nogu razvlači. Zato nisam prilazio jer toliko njih reaguje uobraženo, neće da te udostoji ni sa dve rečenice, a kad sam se izvežbao i one počele da reaguju bolje jbg oženih se pa nema smisla više prilaziti, sada mi neda žena da imam devojku.

Šta ti je čo'ek, ka' 'tica

pre 2 godine

@Don Pablo - evo izlistah jos jednom komentare ovde i ne naidjoh na to sto ti pricas. Kao sto sam i rekla neuporedivo vise muskih komentara, skoro sve vredjanje i hejtovanje. Da li sz trolovi? Mozda. Sto ih ne izprozivate kad znate da su trolovi i ako mislite suprotno ne ispricate vi neki lep primer, a ne samo kukanje i vredjanje druge strane?

Guns n Roses

pre 2 godine

A sto je to tuzna istina? Sta tek devojke da kazu? Lepoj ce prici njih sto za vikend a ruznoj ni jedan i sta se tu moze.
(Da ne poverujes, 14. jun 2021 17:46)

Nisam baš siguran u to. Ovoj lepoj će prići par njih koji misle da imaju šanse kod nje, a ovoj drugoj njih 10ak.

Sonja

pre 2 godine

@Don Pablo - paaaa ne znam kako da ti se ovo saopstim, ali ne mora ona nista. Toliko je prosto. Ne moras ni ti nista, ako neces, i to je prosto :). Feminizam sve i da je takav kakvim ga vi predstavljate, a nije ni izdaleka, nije nikakvo moranje. Imas opciju, ako hoces, hoces, ako neces neces. Snosi posledice, sta da ti radimo

Bun

pre 2 godine

@Bole ja sam mom muzu sama prisla, a takvima koji svima prilaze nikad nisam dala priliku... Što bih bila sa takvim, a ne sa nekim ko me iskreno zeli?


Potcenjujes nas, nismo ni mi zene glupe, i ne slusaj ove sto pisu ribolovacke priče. Iz mog iskustva takvi imaju najmanje kontakta sa zenama :)

Prodavac knjiga

pre 2 godine

@Ana

Da pogodim, ti kupujes "Kako biti vitka i savitljiva u braku" od Maraje Keri, a on "Najbolja mesta za startovanje devojaka koja ce vas prikazati kao inteligentne, a nju kao do joj ne prilazite samo zbog izgleda" od Platona.

Sta ti je co'ek, ka 'tica

pre 2 godine

@Dragan, ne znam, evo, gde si bolje poentirao da li u delu gde je zenama sve padalo s neba kroz istoriju ili da bi covecanstvo nestalo da je inicijativa bila na zenama. Ovo prvo je neverovatno bezobrazan komentar, a za ovo drugo - covecanstvo ne bi propalo bez zenske inicijative, nemoj ti da brines, postojao je matrijarhat pa nije propalo, ali da su muskarci morali od pocetka da osvajaju sarmom i pristojnoscu, a ne pljackom, otimacinom i silovanjima kao sto se u davna vremena i radilo, sigurno nas ne bi bilo.

Nale

pre 2 godine

Pravi muskarci ne traze misljenja drugara i okoline da bi vam prisli,
jednostavno im se svidjate i pridju da vas sami upoznaju.
Sve drugo su opravdanja lovatorki koje opravdavaju plan, ili nesigurnih decacica koji nemaju herca da pokusaju. To je sustina.

Ova sirota devojka je gotova da zaplace sto je neko normalno prisao
bez suvisne glume i kalkulisanja. :)
I u potpunosti je razumem.

Don Pablo

pre 2 godine

"ne može tako kako ti hoćeš, feminizam nam je doneo svima ravnopravnost, dakle MORAŠ da prilaziš i ti."

A što mora? Ima neki zakon, nešto??
(Šta ti je čovijek, k'a tica, 17. jun 2021 15:12)

Ako neće vezu i/ili seks ne mora...ako hoće mora da se pomuči, ne mogu više dvostruki aršini.

Pantelija

pre 2 godine

Moj jedan drugar je startovao sve moguce zenske osobe, u svim mogucim situacijama, na svim mogucim mjestima. Broj je cesto puta i dobijao, Ali nikad ni sa jednom ni na kafu nije otisao, sve su ga odbile. Od zena je digao ruke, danas koristi usluge profesionalki.

Sale

pre 2 godine

Zašto neko smuva devojku na glupu foru, tajna je u izgledu. Dakle ako izgledate privlačno, atraktivno, možete da kažete bukvalno bilo šta, devojci će biti simpatično. Primer iz ovog teksta, gde se kaže da je lik pohvalio energiju devojke. Da je to uradio neki ružan lik, bio bi okarakterisan kao manijak.

Drax

pre 2 godine

Ja sam hteo da razvijam taj talenat ali svaki put posle nekoliko meseci zavrsim u nekoj vezi koja ima svoj tok pa se posle razidjemo iz ovog ili onog razloga i ja ostanem bez ikakvog broja tel bilo kakve prilike da upoznam nekoga sam i depresivan kao na pustom ostrvu.I tako 5 puta dok nisam naisao na trenutnu vezu koja traje vec 5-6 godina znaci sad mi je 35.Ne znam koliko je adekvatno i prilaziti nekim devojkama u ovim godinama moja generacija je vec zauzeta 90%

Sonja

pre 2 godine

Samo vi tesite i lazite sebe da zene nikad ne cine prvi korak, ako vam je tako lakse, nikakav problem...
Za ove koji nisu ogorceni i frustrirani, kao sto je neko vec rekao, osmeh na lice i najobicnije cao je uvek najbolje. Sto se "fora" tice, moze da ispadne super, moze da bude odbojna, zavisi kako ce je ko doziveti, ja kad god sam o tome komentarisala sa drugaricama sve su bile u fazonu ma bre normalno sa cao, zdravo, dobro vece... Bez vratolomija verbalnih i drugih :)

Objektivno

pre 2 godine

@Ivke

majstore daj neki primer, recenicu, izmisljenu pricu ili ne.
Nesto sto moze da posluzi kao primer.

Prilaz na javnom mestu je jaaaako tezak jer ona ima podignut gard i u prvih par recenica ja moram taj gard da spustim.

Nisam jeziv tip, lep, pristojan, nisam sonja ali tih par prvih recenica me razbise.

Koliko njih sam se nagledao po autobusima, stanicama, parkovima, ulicama.
Lepe, negovane, pristojne. Na licu se vidi da nisu folirantkinje ali kako razbiti led a da ne zvucis kao cudak.

ime

pre 2 godine

Savet koji cu dati svom sinu, kad za to dodje vreme.

Da ne “trci” za devojkama i da se ne trudi previse… (taj deo dolazi kasnije i treba vecno da traje, naravno, ako podrazumeva pravu ljubav)

U tom trudu i zapinjanju, cesto se ispada i smesan i odbojan i nedovoljno muzevan. Jer u tim momentima muskarac uzdize devojku najcesce tako sto sebi obara “vrednost”.

Dakle, pokusacu da mu objasnim sta ne treba nikad da radi. Ali i sta bi mogao ili trebalo. Dovoljno je da da doznanja. Da je tu.
I biti tu za neko vreme. (neoroceno)
A onda ce se stvari odmotati vrlo brzo. Za taj deo, se devojke postaraju. One treba da poentiraju, zar ne. Mi im samo asistiramo.

Ako se ne odmotaju (stvari) odmah, treba biti strpljiv. Ne izgarati i ne umisljati kojesta. Pogoto ne treba ocajavati… kakav god da je ishod, svaki je s razlogom i nama na korist.

Ne treba forsirati. Ni sebe. Pogotovo ne devojku.

Zivot je cudo. Stvari se nameste… ovako il onako.

Da ne poverujes

pre 2 godine

Tuzna istina za sve koji traže savet kako da pridju zenama: Ako si lep I svidjas joj se...I najgluplja fora prolazi. Ako si ruzan...odmah si napasnik..I bice zgrozena.
(Radijator, 13. jun 2021 23:38)
A sto je to tuzna istina? Sta tek devojke da kazu? Lepoj ce prici njih sto za vikend a ruznoj ni jedan i sta se tu moze.
Jos se zalite sto ako niste lepi imate teoretski prodju na neki drugi adut (uspesan, poznat, pare) a treba da ste srecni. Zene nemaju ni to.

Ivana

pre 2 godine

U parku, na Kalemegdanu.Sedela sam na klupi i preslisavala se za ispit koji je bio zakazan za sutradan. U jednom trenutku je neki slatki kuca dosao do mene i nije hteo da ode. Decko koji ga je setao se izvinjavao ali kuca nije hteo da ode od mene. I tako je i decko seo na klupu, pricali smo sigurno jedno sat i po , bilo je jako zanimljivo, pre nego je otisao rekao mi je da sam jako slatka ( on se meni odmah svideo) .Pitao me je za broj telefona i ja sam mu dala. Ostalo je istorija. Zabavljali smo se tri godine ,a u braku smo 10, dvoje dece.
Moja kuma je upoznala decka dok je prodavala sladoled na ulici. On je deset dana svaki dan dolazio da kupi sladoled da bi ga ona primetila. I upalilo je. Ima bas lepih zivotnih ljubavnih prica.

Šta ti je čo'ek, k'a tica

pre 2 godine

@Don Pablo - ja ne znam gde ti vidis zensko kukanje, par lepih primera, od strane zena, par pokusaja spustanja lopte i ostalo kukumavcenja od strane muskaraca kako nece vise oni da prilaze, zene MORAJU, oni ugrozeni, povredjeni, ako je neki i napisao nesto pozitivno, kolega ga je iskritikovao i izvredjao... Od 80% muskih komentara (od ukupnog broja), 95% nabijeno frustracijom, kompleksima, zlobom, pakoscu i cudjenjem kako njima takvima nikako da padne s neba neka lepa i fina :)

i29

pre 2 godine

@Nemanja
Sve je u načinu komunikacije i pristupu. Nema veze gde ćeš prići devojci, treba proceniti situaciju, jer ako je recimo devojka u žurbi sigurno neće biti raspoložena za upoznavanje.

Ja sam dečka upoznala i gradskom prevozu, sasvim slučajno, pozvao me je da sednem (iako je bilo mesta u busu), ja sam se zahvalila i sela a on je seo do mene i započeli razgovor.

Šta ti je čo'ek ka 'tica

pre 2 godine

@Don Pablo - udara i na zensko samopouzdanje kad cuju ma ko je sisa, ima 100 kg, ako nisi lepa - pali, ako neces neobavezan sex - pali, matora je za mene (onaj od 40 kaze za onu od 35...). Razvedena, ne zanima me... Sve se to cuje pa zene ne kukaju ni deseti deo koliko kuka jedan muskarac nakon sto mu je odmah stavljeno do znanja da nije neko s kim bi ona nesto zelela. Opet, nista ne moras, ili shvatis to normalno i teras dalke ili ostanes zakopan za vek i vekova u toj situaciji i ostanes nesrecan. Bilo da si musko koje kuka da je odbijen kad je prisao, bilo da je zena koja je cula za sebe da je matora za gospodina sredovecnog

Don Pablo

pre 2 godine

udara i na zensko samopouzdanje kad cuju ma ko je sisa, ima 100 kg, ako nisi lepa - pali, ako neces neobavezan sex - pali, matora je za mene (onaj od 40 kaze za onu od 35...). Razvedena, ne zanima me... Sve se to cuje pa zene ne kukaju ni deseti deo koliko kuka jedan muskarac nakon sto mu je odmah stavljeno do znanja da nije neko s kim bi ona nesto zelela. Opet, nista ne moras, ili shvatis to normalno i teras dalke ili ostanes zakopan za vek i vekova u toj situaciji i ostanes nesrecan. Bilo da si musko koje kuka da je odbijen kad je prisao, bilo da je zena koja je cula za sebe da je matora za gospodina sredovecnog
(Šta ti je čo'ek ka 'tica, 20. jun 2021 09:21)

Nisi ništa shvatila očigledno. A to da ne kukate je potpuno netačno, ovde smo se bar načitali kritika na račun muškaraca xd

Marijana

pre 2 godine

Dva puta su mi prišli "dobri obrazovani" momci, koji su bili pijani. Moram stvarno to kažem, i nije bilo ni lepo, ni prijatno slušati šta pričaju, pola nerazumljivo, pomalo i šokantno. To je ta hrabrost. Verujem da će biti dobri momci i muževi. Znam ih i kad su bili trezni, zato je stvar još crnja, tad nisu smeli na da me pogledaju, ni da se obrate. Koji blam, nemojte to raditi, ako radite. Prihvatite sebe kakvi ste god, ne blamirajte se pijani. I ne pretvaranje sa da ste nešto što niste.

Don Pablo

pre 2 godine

Don Pablo - opet, ne mora niko nista. Cak i ako hoce vezu, fala bogu ima ih te prilaze, i uvek ce ih i biti. Prilaze i zene, zabluda je da ne prilaze, ali niko nista ne mora. Nije tesko, probajte da zapamtite da niko ništa ne mora u musko-zenskim odnosima. Valjda niko ni ne zeli da onaj drugi mora ovo ili ono, zelis da se nekome svidis, a ne da je s tobom jer nesto mora, zar ne?
(Šta ti je čo'ek ka tica, 19. jun 2021 05:15)


To je prvi test za skolu zrelosti - hoces li prici onoj koja ti se svidi. Ako ne mozes, onda sedi u kafani, umreces nevoljen sam, ili nevoljen sa nekom zenskom koja ti je odmerila finansijski kapacitet dobro i prisla da se uvali

Kako ne mora, evo po pametnoj Nataši ako ne želiš da priđeš suđeno ti je da umreš sam jer nisi dovoljno muškarac. To može da se kaže naravno, da se udara na muškost, ali obrnuto nikako, to je mizoginija. Ne, nisam manje muško ako ne želim da priđem i to nije stvar mišljenja, ako se nama stalno prebacuje da smo nepravedni prema ženama jer ne mislimo ovako ili onako onda se i ovo mora osuditi. Ako ne, onda je jasno da sve imate dvostruka merila.

mix

pre 2 godine

Ja sam mator,ali cujem da je moderno poslati joj sliku polnog organa u inbox,to uvek upali :).Salim se naravno,tesko je na ulici,prepadnu se jer nisu navikle,mozda kad setaju kucu,pa vi glumite da obozavate pse i zapocnete razgovor.Jako je tesko danas,mnogo su se ljudi otudjili.

Predlog za sve čitaoce

pre 2 godine

Neka ko hoće napiše kako prići suprotnom polu.

Videćemo otprilike koliko je to komplikovano ili ne, da li je nemoguća misija ili mačiji kašalj.

Znači neka napiše lepša polovina šta je za njih normalna situacija kad joj se neko udvara ili želi da započne razgovor sa njom. Isto ovo važi i za jaču polovinu. U par rečenica. 😁

Šta ti je čo'ek ka tica

pre 2 godine

Don Pablo - opet, ne mora niko nista. Cak i ako hoce vezu, fala bogu ima ih te prilaze, i uvek ce ih i biti. Prilaze i zene, zabluda je da ne prilaze, ali niko nista ne mora. Nije tesko, probajte da zapamtite da niko ništa ne mora u musko-zenskim odnosima. Valjda niko ni ne zeli da onaj drugi mora ovo ili ono, zelis da se nekome svidis, a ne da je s tobom jer nesto mora, zar ne?

kraljica

pre 2 godine

Ja sam svog dragog prvi put srela takođe u javnom prevozu. Pitao me smeta li mi promaja od otvorenog prozora, rekla sam ne, progovorili smo poneku rečenicu i našalili se o vremenu i avgustovskim vrućinama. Pomislila sam kako djeluje baš pristojno i fino. Izašla sam na svojoj stanici, a da ga nisam pitala ni za ime i dok sam čekala drugarice, prišao mi drugi sa nekim bezveznim uletom i navalentnim pitanjima, jedva se oslobodih. U roku od pola sata dvije krajnosti. Ovog prvog sam ponovo srela poslije mjesec dana na autobuskoj stanici, prepoznali smo se, prišao mi je i pružio ruku da se upoznamo i od tada se više nismo rastajali.
Poenta: prilaz i razgovor moraju da budu opušteni i spontani. Ne treba da izgleda kao da ste krenuli u lov na žene. Opušteno, prirodno i bez navalentnih pitanja, naučenih fazona i preuranjenih i pretjeranih komplimenata. Ne znate je li djevojka zauzeta, žuri li nekud, ima li neki problem ili preča posla u tom trenutku. Nikad se ne zna šta može da bude iz prvog kontakta. Pristojnost i uljudnost su i te kako na cijeni, iako mnogi tvrde drugačije.

Sly

pre 2 godine

@Nemanja
Nadam se da nece doci do rata polova :).
Sustinski nema neke razlike da li ce ti neko nepoznat prici uvece ili preko dana, jedino sto mislim da sam u vecernjim izlascima bila podsvesno psihicki spremna, da tako kazem, da mi meko pridje. Preko dana na ulici, svi negde idemo, negde smo krenuli, i onda je prilazak em ogranicen, em se malo cudno osecas, nisi spreman/na... Mislim da ima manje sanse da se zaista i zavrsi dogovorom za dalje vidjanje. Sto se tice prilaska, jedno cao i sirok osmeh, bez bilo kakvih forica najbolje :)

Sonja

pre 2 godine

@Tzar - apsolutno se slazem. Lako je na netu traziti hvalospeve jer je nekad nekome prisao. Bilo bi zanimljivo videti sta okolina u realnom svetu misli - da li bi ti hvalospevi bili zasluzeni...

anima

pre 2 godine

Mene je jednom jedan sapleo u cilju da mi pridje. Poletela sam napred, mogla sam bas lepo da se razbijem. Onda je krenuo da prosipa neku pricu. Da je milioner i najlepsi na svetu i dalje bi bio psiho, hvala ali ne hvala.

Usmeno

pre 2 godine

"Sve je uradio kako treba",ja sam mislio da je to vise kao fluid,kao voda,rece ucitelj Bruce Lee budi kao voda prijatelju,a voda ide tamo gde voda ide,nit pravilno nit nepravilno.

Ja sam od onih sto trokiraju pa ne znaju sta reci,kako voditi neobavezni razgovor,naravno kriv sam sto zelim da mi se osoba dopadne.

Razmisljam,ma gde cu je startati, cimati,non stop je startaju,cimaju, smorila se,a ja da budem samo jos jedan broj ne dolazi u obzir,a k tome jos i to bih iztrokirao i pao bih u dvostruku depresiju,od odbijanja i sto sam nesposoban voditi neobavezne razgovore.

Prosto ne igraju mi se igrice skakanja od devojke do devojke,ima tipova koji ne mare za odbijanje nego idu od osobe do osobe sa smeskom pa makar stajale odmah pored jedna do druge, dve tri dugarice,i jos se uvrede,vise ni ne znam koja se uvredila, ona prva ili ona druga sto nju nije prvo pitao ili treca sto je jbg treca ili sve tri.

Pa *bemti sta vise hocete?

Dobro,ni to nije posteno pitanje jer nema ovaj ili onaj pol kolektivno razmisljanje jer je svaka osoba za sebe,to samo odrazava moju nemoc,a ne zelim ostati sam.

Svestan sam da bi sve to trebqlo biti dvosmerna ulica,da nisam u tome sam,da ne zavisi sve od mene,ako vidis da se mucim pomozi mi,ali realnost najcesce funkcionise drugacije,jednom je jedna devojka prisla meni i nista joj nije bio problem,opustena,prosto mozak, ali tu se ubacio kok bloker u vidu osobe za koju sam mislio da mi je prijatelj pa je sve to propalo, to mi je tesko palo.