Vedrana Rudan: Razvodim se i udajem za mlađeg

Četvrtak, 17.06.2021.

12:19

Izvor: B92

Vedrana Rudan: Razvodim se i udajem za mlaðeg IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Nale

pre 2 godine

@Nikola

Slazem se, ali postoje situacije kad druga strane nece da cuje nesto, a trebala bi za svoju dobrobit, pa makar to i grdno zvucalo - radije cu sebe spustiti u njegovim ocima, nego ostaviti osobu do koje mi je (nekad bilo) stalo da zivi u zabludi i da ga sutra neko maltretira i sl. Situacija je da ni tad najcesce ne cuje, ili ne veruje.. jer muskarci po pravilu cuju samo preko odredjenog obima grudi, ali bar je nama lakse jer smo pobacale dlake s jezika i kamenje s duse. Da mozemo lakse sa sobom dalje, da znamo da smo pokusale da objasnimo na vreme, a da li ce cuti iskljucivo je stvar njegove pameti.
Uvek treba poslusati i zapitati se zasto te reci i zasto tako..
A sto se tice sutra - pokusala sam. Bolece svejedno.

BGW

pre 2 godine

Šteta. Mislio sam da je u stilu svog lascivnok stilskog opusa i totalnog svetskog pomodarstva nasla devojku. Baba devojku. Ali mućak.
(Drmr, 17. jun 2021 17:49)

Mislim da će jednom prilikom pisati i na tu temu. ;)

čop čop

pre 2 godine

@Nikola
Loše bivšte treba tako i deklarisati da sledeća zna sa kime se petlja jer lažu kao bolesni. Budite fini pr?ema partnerima pa će i lepo pričati o vama. Simple as that.

Варкиња

pre 2 godine

Значи, варала га је годинама, а отишла од њега, кад је дао коментар на болесно иживљавање у куповини. Дивна душа.

Sale

pre 2 godine

Pod uslovom da je ovo istina...pokazuje fundamentalni problem u odnosima a to je ocekivanje zena za besulovnu podsku svega pa cak i neracionalne nebuloze. Stvar je slozena jer je kao tirazna spisateljica da kazem od svojih para kupila sedam torbi. Sa druge strane, muskarac postavlja pitanje, zasto onda ja da finansiram racune, letovanje itd ako ti kupis sebi sedam torbi. A opet, ne verujem da joj je prvi put, tako da cudi komentar muza posle toliko godina u braku. Jednostavno, tolerises takve ispade, tacnije ignorises...gledas da si zdrav i da imas dovoljno za hranu, racune, porez, unuke...i nepredvidjene stvari (bojler, frizider, poplava u stanu)...i manis se lekara ako je istina to sto kaze, pogotovi privatnih koji te gledaju kao musteriju...setas, pecas, pravis vino, peces rakiju...iskuliras attention freak-a jer crpi energiju.

Aleksandar

pre 2 godine

Od svih komentatora jedno 80% misli da je ovo realno i da ona pise o onom sto joj se stvarno desilo. Impresivno... i zastrasujuce (ako znamo da manji deo populacije uopste cita, cak i ovakve tekstove)

Nikola

pre 2 godine

Nikada nisam mogao da razumem kada neko prica lose o svojim bivsim partnerima. Svi nasi bivsi partneri/partnerke su rezultat NASEG izbora, pa pljuvanjem po istima zapravo pljujemo pe sebi. Prljav ves se ne iznosi u javnost, to je vid postovanja prema sebi i drugoj osobi.
Prokomentarisao bih i naglu ekspanziju tekstova ovakvih ostrascenih zena, u kojima se muskarci izvode pred stub srama. Time se narusavaju, inace uzdrmani, musko-zenski odnosi.
I sve to u rubrici SUPER ZENA!
E, ako je doticna super zena, ja evo javno priznajem da ne znam nista o zenama.

Jokara HEROJ Drugosrbijanaca

pre 2 godine

Bravo gospođo Vedrana! Simpa ste! Treba voleti i živiti život. Samo bez vređanja i psovki, to previše koristite u tekstovima. Inače su vrlo zanimljivi ali to mi smeta.

pc, Niš

pre 2 godine

Kraljica! Mog komšiju, kardiologa u penziji koji je zakrpio hiljada srca, niko više i ne primećuje na ulici. Vedrana, skribobezobraznica drma Balkanom i, zahvalan sam joj što mi vraća iluziju suštine života, van smrno ozbiljnog odnosa svih sila ovoga sveta. I nije važno je li istina ono što piše, može da bude ali ne mora da znači, za trenutak zaboraviš da je zla kob tik iza vrata.Vedrana,
pisala ti nama!

fata i morgana

pre 2 godine

Ona i Ruska Jakic , ne zna se koja je ludja.

U babskim danima kao jure piletinu.

Mozda se segace, ali svakako los primer za one koje ce ih shvatiti ozbiljno.

ctrl

pre 2 godine

Kraljica, bila i ostala. Ismejah se. I ljubičastim cipelama i ljubičastom odelu, i zvonu koje treba da kupe. Ali rečenica "da hodamo kroz život istim korakom", e, to je rečenica
(Jovanina tetka, 17. jun 2021 12:52)


Us*acu se od rečenice... Kao davno izgubljena, mentalno zaostala sestra Mir Jam.

Milan_HD

pre 2 godine

Ja stvarno ne razumem ovo vreme koje je doslo...ajd sto mene neki djavo (vrag) tera da uopste palim i citam ista o Netu dalje od info o gejmovima koje me interesuju ili za ovo moje kodiranje, ali odakle ljudima potreba da uopste ovakve stvari iz svog privatnog zivota iznose...i jos mole za privatnost! Kompleksi neki, godine, zelja za popularnoscu i da se sam pred sobom pogledas u ogledalo i kazes "jao sto sam gadan i pametan lik!". I jos svi mi koji ovo smatramo za vest pa komentarisemo...

I to posle 30 godina zivota sa nekim. Pa ja sebe i dan danas smatram budalom sto sam posle 5 godina skontao neke stvari cudeci se na sta sam pristajao i kako nisam video od te ljubavi...i sramota me i da pricam o tome, to je moja stvar.

A vi svi koji se divite gospodji/gospodjici na daru za rec koji nedvosmisleno ima (pratim njene kolumne ponekad jer je individualac i inteligentna i ume sa perom/tastaturom) - bolje pokusajte sami nesto da napisete ili bilo sta kreativno da uradite umesto sto se iza tudjih slobodnih reci krijete od (evidentnog) blata i ludila Balkana.

Sadrzaj je bitan. A ne pisac na cije reci pristajemo od muke identifikujuci se sa licnoscu u pokusaju da ostanemo normalni u nasoj maloj cauri cekajuci neka bolja vremena.

Odoh da odigram rundu CS sa decom da se smirim ;)

Dogodine do Prizrena, dogodine do Knina

pre 2 godine

Kakav papucar trebas biti da se odselis iz rodjene kuce. Ne bih izasao nema tih para. Da prodamo podelimo pa zvakom svoje i cao djaci

Ruje

pre 2 godine

Žena zarađuje na glupiranju mada ima 71 godinu. Niti se rastaje niti se venčaje samo se šegači sa narodom koji je spreman dati svoje vreme isvoj novac da bi pročitao glupiranje. u kojem bude i zrno istine. Žena ima ciljanu publiku i zna za koga piše. Živi od toga.

shopping&fucking

pre 2 godine

Spasio se covek, dobro je izdzao 30 godina torbatitis! Moracu da naucim od njega i spasem se od zeninog cipelitisa.
(milan)

Posle 20 i kusur godina braka shvatio sam da nije shopping ono što žene najviše ispunjava. Ne, to je vraćanje u istu radnju i zamena robe (ili povraćaj novca) jer su recimo cipele tesne, haljina predugačka, torba nema dovoljno džepova... Kada bi uvek kupovale sve iz prve, bez reklamacija, žene bi bile nesrećne i shopping bi umro, hiljade trgovaca bi zatvorilo radnje, nastala bi velika kriza. Reklamacije, žalbe, zamene, povraćaji - to je ono što pokreće svet, to žene najviše čini srećnima. Time sebi daju važan posao, produžavaju lepotu shoppinga i daju svojoj ličnosti na značaju."Pogledaj, juče sam kupila ovu bluzu u H&M-u i tek sad vidim da je prekratka... Ništa, idem večeras da je vratim, zameniću je za onu drugu čiji mi se dezen nije dopao, ali Caca kaže da je baš slatka, pa što da ne onda?"

Aron

pre 2 godine

Svaka čast, ako joj se sviđa onda godine nisu problem. Ne treba robovati konvencijama i biti sa nekim ako više nema ljubavi. Mada moram da priznam izuzetno iritantna osoba sa svojim kvazifozofskim i kvazipsiholoskim mišljenjima. Zato nije ni čudo što često gostuje ovde i daje izjave više nego u Hrvatskoj. Oni tamo ipak drže do nekog nivoa za razliku od nas gde u javnosti vlada prostakluk i primitivizam. Mudrost nam prosipaju razne Cece, Seke, Karleuše, Lukasi, ministri sa falsifikovanim doktoratima...

rob sinji

pre 2 godine

Ništa ja njoj ne verujem i nadam se da je sve šala. Još odavno je kad su je prozivali zbog nacionalnosti supruga rekla da će se razvesti samo ako nađe nekoga sa većim . E sad ili se gospodinu sa stažom na klinikama skupio ili je gospodin iz radnje ispunio davni san.Ipak mislim da greši jer je ponos gospodina u ljubičastim cipelama možda bio na mestima koja se jednoj dami ne bi svidela.

posmatracica

pre 2 godine

Ultra duhovita zena. Moze da truća ko sta hoce ali kad ovu ženu slušam ili čitam nesto njeno, bar se iskreno nasmejem. Redak talenat, realno.

yo

pre 2 godine

Sad, kad se vakcinisala, nama hvala, bas je briga. Salim se malo, odusevljava me njen duh, izuzetan smisao za humor, kao i iskrenost bez blama. Puno puta je pricala o porodicnim odnosima na svoj nacin, zasto ne i sada. Opet, kako nisam u toku, mozda je ovo samo jos jedna od njenih kratkih prica.

Jelena

pre 2 godine

Koliko se ona dobro sprda u zivotu...ne moze nju svako da isprati. Poseban tip zene, slicno Sandri Siladjev npr.
Izrazit IQ, emocionalni i socijalni, treba sa tim ziveti i pronaci partnera...
Inace, brak je gotov kad zena kaze da je gotov.

krsto

pre 2 godine

Covek koji ima popust u privatnim klinikama….hahaha
Koliko je takvih kilavih ,bila je prva misao
Dok se on preliva po kuci ko paramecij uleti neko sa ljubicastim cipelama
Sad ostaje sam sa gerontodomacicom
Vedrana je bila i ostala car
Sretno uz zvuke novog zvona

nikola

pre 2 godine

Zena je genijalna, zajebava sve oko sebe, a niko ne kapira da ih zajebava. Kod nje nikad ne znas misli li nesto ozbiljno ili je "samo" sarkasticna, ironicna. Ja je citam... cini mi se dobro i obozavam je.

PS: Srbi, znate li da joj je muz Srbin?

dragaN

pre 2 godine

Rekla sam: "Dosta! Dosta mi je tvojih pregleda, umireš od zdravlja, čoveče! Umesto da se posvetiš meni ti dane provodiš u privatnim klinikama. Majmune, jedini si u gradu koji u privatnoj klinici imaš popust!. Odselio se u kuću pokojnih roditelja, ja sam ostala u našoj"

Jedino je precutala vrlo vazan detalj. Kada je upoznala novog, da li pre nego sto je muzu ovo rekla ili posle. Iz mog isksutva, zene ovako nesto kazu kada vec imaju nekog i onda samo traze povod da se posvadjaju sa muzem ili momkom. Onda muz ode, a one presrecne. Inace bi im bilo jako tesko posle 30 godina braka reci dragi slusaj, ja sam nasla novog, ostavljam te.

Jovanina tetka

pre 2 godine

Kraljica, bila i ostala. Ismejah se. I ljubičastim cipelama i ljubičastom odelu, i zvonu koje treba da kupe. Ali rečenica "da hodamo kroz život istim korakom", e, to je rečenica

dragaN

pre 2 godine

Rekla sam: "Dosta! Dosta mi je tvojih pregleda, umireš od zdravlja, čoveče! Umesto da se posvetiš meni ti dane provodiš u privatnim klinikama. Majmune, jedini si u gradu koji u privatnoj klinici imaš popust!. Odselio se u kuću pokojnih roditelja, ja sam ostala u našoj"

Jedino je precutala vrlo vazan detalj. Kada je upoznala novog, da li pre nego sto je muzu ovo rekla ili posle. Iz mog isksutva, zene ovako nesto kazu kada vec imaju nekog i onda samo traze povod da se posvadjaju sa muzem ili momkom. Onda muz ode, a one presrecne. Inace bi im bilo jako tesko posle 30 godina braka reci dragi slusaj, ja sam nasla novog, ostavljam te.

posmatracica

pre 2 godine

Ultra duhovita zena. Moze da truća ko sta hoce ali kad ovu ženu slušam ili čitam nesto njeno, bar se iskreno nasmejem. Redak talenat, realno.

Jovanina tetka

pre 2 godine

Kraljica, bila i ostala. Ismejah se. I ljubičastim cipelama i ljubičastom odelu, i zvonu koje treba da kupe. Ali rečenica "da hodamo kroz život istim korakom", e, to je rečenica

Ruje

pre 2 godine

Žena zarađuje na glupiranju mada ima 71 godinu. Niti se rastaje niti se venčaje samo se šegači sa narodom koji je spreman dati svoje vreme isvoj novac da bi pročitao glupiranje. u kojem bude i zrno istine. Žena ima ciljanu publiku i zna za koga piše. Živi od toga.

Aleksandar

pre 2 godine

Od svih komentatora jedno 80% misli da je ovo realno i da ona pise o onom sto joj se stvarno desilo. Impresivno... i zastrasujuce (ako znamo da manji deo populacije uopste cita, cak i ovakve tekstove)

nikola

pre 2 godine

Zena je genijalna, zajebava sve oko sebe, a niko ne kapira da ih zajebava. Kod nje nikad ne znas misli li nesto ozbiljno ili je "samo" sarkasticna, ironicna. Ja je citam... cini mi se dobro i obozavam je.

PS: Srbi, znate li da joj je muz Srbin?

shopping&fucking

pre 2 godine

Spasio se covek, dobro je izdzao 30 godina torbatitis! Moracu da naucim od njega i spasem se od zeninog cipelitisa.
(milan)

Posle 20 i kusur godina braka shvatio sam da nije shopping ono što žene najviše ispunjava. Ne, to je vraćanje u istu radnju i zamena robe (ili povraćaj novca) jer su recimo cipele tesne, haljina predugačka, torba nema dovoljno džepova... Kada bi uvek kupovale sve iz prve, bez reklamacija, žene bi bile nesrećne i shopping bi umro, hiljade trgovaca bi zatvorilo radnje, nastala bi velika kriza. Reklamacije, žalbe, zamene, povraćaji - to je ono što pokreće svet, to žene najviše čini srećnima. Time sebi daju važan posao, produžavaju lepotu shoppinga i daju svojoj ličnosti na značaju."Pogledaj, juče sam kupila ovu bluzu u H&M-u i tek sad vidim da je prekratka... Ništa, idem večeras da je vratim, zameniću je za onu drugu čiji mi se dezen nije dopao, ali Caca kaže da je baš slatka, pa što da ne onda?"

Jelena

pre 2 godine

Koliko se ona dobro sprda u zivotu...ne moze nju svako da isprati. Poseban tip zene, slicno Sandri Siladjev npr.
Izrazit IQ, emocionalni i socijalni, treba sa tim ziveti i pronaci partnera...
Inace, brak je gotov kad zena kaze da je gotov.

yo

pre 2 godine

Sad, kad se vakcinisala, nama hvala, bas je briga. Salim se malo, odusevljava me njen duh, izuzetan smisao za humor, kao i iskrenost bez blama. Puno puta je pricala o porodicnim odnosima na svoj nacin, zasto ne i sada. Opet, kako nisam u toku, mozda je ovo samo jos jedna od njenih kratkih prica.

krsto

pre 2 godine

Covek koji ima popust u privatnim klinikama….hahaha
Koliko je takvih kilavih ,bila je prva misao
Dok se on preliva po kuci ko paramecij uleti neko sa ljubicastim cipelama
Sad ostaje sam sa gerontodomacicom
Vedrana je bila i ostala car
Sretno uz zvuke novog zvona

ctrl

pre 2 godine

Kraljica, bila i ostala. Ismejah se. I ljubičastim cipelama i ljubičastom odelu, i zvonu koje treba da kupe. Ali rečenica "da hodamo kroz život istim korakom", e, to je rečenica
(Jovanina tetka, 17. jun 2021 12:52)


Us*acu se od rečenice... Kao davno izgubljena, mentalno zaostala sestra Mir Jam.

rob sinji

pre 2 godine

Ništa ja njoj ne verujem i nadam se da je sve šala. Još odavno je kad su je prozivali zbog nacionalnosti supruga rekla da će se razvesti samo ako nađe nekoga sa većim . E sad ili se gospodinu sa stažom na klinikama skupio ili je gospodin iz radnje ispunio davni san.Ipak mislim da greši jer je ponos gospodina u ljubičastim cipelama možda bio na mestima koja se jednoj dami ne bi svidela.

pc, Niš

pre 2 godine

Kraljica! Mog komšiju, kardiologa u penziji koji je zakrpio hiljada srca, niko više i ne primećuje na ulici. Vedrana, skribobezobraznica drma Balkanom i, zahvalan sam joj što mi vraća iluziju suštine života, van smrno ozbiljnog odnosa svih sila ovoga sveta. I nije važno je li istina ono što piše, može da bude ali ne mora da znači, za trenutak zaboraviš da je zla kob tik iza vrata.Vedrana,
pisala ti nama!

Milan_HD

pre 2 godine

Ja stvarno ne razumem ovo vreme koje je doslo...ajd sto mene neki djavo (vrag) tera da uopste palim i citam ista o Netu dalje od info o gejmovima koje me interesuju ili za ovo moje kodiranje, ali odakle ljudima potreba da uopste ovakve stvari iz svog privatnog zivota iznose...i jos mole za privatnost! Kompleksi neki, godine, zelja za popularnoscu i da se sam pred sobom pogledas u ogledalo i kazes "jao sto sam gadan i pametan lik!". I jos svi mi koji ovo smatramo za vest pa komentarisemo...

I to posle 30 godina zivota sa nekim. Pa ja sebe i dan danas smatram budalom sto sam posle 5 godina skontao neke stvari cudeci se na sta sam pristajao i kako nisam video od te ljubavi...i sramota me i da pricam o tome, to je moja stvar.

A vi svi koji se divite gospodji/gospodjici na daru za rec koji nedvosmisleno ima (pratim njene kolumne ponekad jer je individualac i inteligentna i ume sa perom/tastaturom) - bolje pokusajte sami nesto da napisete ili bilo sta kreativno da uradite umesto sto se iza tudjih slobodnih reci krijete od (evidentnog) blata i ludila Balkana.

Sadrzaj je bitan. A ne pisac na cije reci pristajemo od muke identifikujuci se sa licnoscu u pokusaju da ostanemo normalni u nasoj maloj cauri cekajuci neka bolja vremena.

Odoh da odigram rundu CS sa decom da se smirim ;)

Jokara HEROJ Drugosrbijanaca

pre 2 godine

Bravo gospođo Vedrana! Simpa ste! Treba voleti i živiti život. Samo bez vređanja i psovki, to previše koristite u tekstovima. Inače su vrlo zanimljivi ali to mi smeta.

BGW

pre 2 godine

Šteta. Mislio sam da je u stilu svog lascivnok stilskog opusa i totalnog svetskog pomodarstva nasla devojku. Baba devojku. Ali mućak.
(Drmr, 17. jun 2021 17:49)

Mislim da će jednom prilikom pisati i na tu temu. ;)

fata i morgana

pre 2 godine

Ona i Ruska Jakic , ne zna se koja je ludja.

U babskim danima kao jure piletinu.

Mozda se segace, ali svakako los primer za one koje ce ih shvatiti ozbiljno.

Nikola

pre 2 godine

Nikada nisam mogao da razumem kada neko prica lose o svojim bivsim partnerima. Svi nasi bivsi partneri/partnerke su rezultat NASEG izbora, pa pljuvanjem po istima zapravo pljujemo pe sebi. Prljav ves se ne iznosi u javnost, to je vid postovanja prema sebi i drugoj osobi.
Prokomentarisao bih i naglu ekspanziju tekstova ovakvih ostrascenih zena, u kojima se muskarci izvode pred stub srama. Time se narusavaju, inace uzdrmani, musko-zenski odnosi.
I sve to u rubrici SUPER ZENA!
E, ako je doticna super zena, ja evo javno priznajem da ne znam nista o zenama.

Sale

pre 2 godine

Pod uslovom da je ovo istina...pokazuje fundamentalni problem u odnosima a to je ocekivanje zena za besulovnu podsku svega pa cak i neracionalne nebuloze. Stvar je slozena jer je kao tirazna spisateljica da kazem od svojih para kupila sedam torbi. Sa druge strane, muskarac postavlja pitanje, zasto onda ja da finansiram racune, letovanje itd ako ti kupis sebi sedam torbi. A opet, ne verujem da joj je prvi put, tako da cudi komentar muza posle toliko godina u braku. Jednostavno, tolerises takve ispade, tacnije ignorises...gledas da si zdrav i da imas dovoljno za hranu, racune, porez, unuke...i nepredvidjene stvari (bojler, frizider, poplava u stanu)...i manis se lekara ako je istina to sto kaze, pogotovi privatnih koji te gledaju kao musteriju...setas, pecas, pravis vino, peces rakiju...iskuliras attention freak-a jer crpi energiju.

Варкиња

pre 2 godine

Значи, варала га је годинама, а отишла од њега, кад је дао коментар на болесно иживљавање у куповини. Дивна душа.

Aron

pre 2 godine

Svaka čast, ako joj se sviđa onda godine nisu problem. Ne treba robovati konvencijama i biti sa nekim ako više nema ljubavi. Mada moram da priznam izuzetno iritantna osoba sa svojim kvazifozofskim i kvazipsiholoskim mišljenjima. Zato nije ni čudo što često gostuje ovde i daje izjave više nego u Hrvatskoj. Oni tamo ipak drže do nekog nivoa za razliku od nas gde u javnosti vlada prostakluk i primitivizam. Mudrost nam prosipaju razne Cece, Seke, Karleuše, Lukasi, ministri sa falsifikovanim doktoratima...

Nale

pre 2 godine

@Nikola

Slazem se, ali postoje situacije kad druga strane nece da cuje nesto, a trebala bi za svoju dobrobit, pa makar to i grdno zvucalo - radije cu sebe spustiti u njegovim ocima, nego ostaviti osobu do koje mi je (nekad bilo) stalo da zivi u zabludi i da ga sutra neko maltretira i sl. Situacija je da ni tad najcesce ne cuje, ili ne veruje.. jer muskarci po pravilu cuju samo preko odredjenog obima grudi, ali bar je nama lakse jer smo pobacale dlake s jezika i kamenje s duse. Da mozemo lakse sa sobom dalje, da znamo da smo pokusale da objasnimo na vreme, a da li ce cuti iskljucivo je stvar njegove pameti.
Uvek treba poslusati i zapitati se zasto te reci i zasto tako..
A sto se tice sutra - pokusala sam. Bolece svejedno.

Dogodine do Prizrena, dogodine do Knina

pre 2 godine

Kakav papucar trebas biti da se odselis iz rodjene kuce. Ne bih izasao nema tih para. Da prodamo podelimo pa zvakom svoje i cao djaci

čop čop

pre 2 godine

@Nikola
Loše bivšte treba tako i deklarisati da sledeća zna sa kime se petlja jer lažu kao bolesni. Budite fini pr?ema partnerima pa će i lepo pričati o vama. Simple as that.

Jovanina tetka

pre 2 godine

Kraljica, bila i ostala. Ismejah se. I ljubičastim cipelama i ljubičastom odelu, i zvonu koje treba da kupe. Ali rečenica "da hodamo kroz život istim korakom", e, to je rečenica

ctrl

pre 2 godine

Kraljica, bila i ostala. Ismejah se. I ljubičastim cipelama i ljubičastom odelu, i zvonu koje treba da kupe. Ali rečenica "da hodamo kroz život istim korakom", e, to je rečenica
(Jovanina tetka, 17. jun 2021 12:52)


Us*acu se od rečenice... Kao davno izgubljena, mentalno zaostala sestra Mir Jam.

shopping&fucking

pre 2 godine

Spasio se covek, dobro je izdzao 30 godina torbatitis! Moracu da naucim od njega i spasem se od zeninog cipelitisa.
(milan)

Posle 20 i kusur godina braka shvatio sam da nije shopping ono što žene najviše ispunjava. Ne, to je vraćanje u istu radnju i zamena robe (ili povraćaj novca) jer su recimo cipele tesne, haljina predugačka, torba nema dovoljno džepova... Kada bi uvek kupovale sve iz prve, bez reklamacija, žene bi bile nesrećne i shopping bi umro, hiljade trgovaca bi zatvorilo radnje, nastala bi velika kriza. Reklamacije, žalbe, zamene, povraćaji - to je ono što pokreće svet, to žene najviše čini srećnima. Time sebi daju važan posao, produžavaju lepotu shoppinga i daju svojoj ličnosti na značaju."Pogledaj, juče sam kupila ovu bluzu u H&M-u i tek sad vidim da je prekratka... Ništa, idem večeras da je vratim, zameniću je za onu drugu čiji mi se dezen nije dopao, ali Caca kaže da je baš slatka, pa što da ne onda?"

dragaN

pre 2 godine

Rekla sam: "Dosta! Dosta mi je tvojih pregleda, umireš od zdravlja, čoveče! Umesto da se posvetiš meni ti dane provodiš u privatnim klinikama. Majmune, jedini si u gradu koji u privatnoj klinici imaš popust!. Odselio se u kuću pokojnih roditelja, ja sam ostala u našoj"

Jedino je precutala vrlo vazan detalj. Kada je upoznala novog, da li pre nego sto je muzu ovo rekla ili posle. Iz mog isksutva, zene ovako nesto kazu kada vec imaju nekog i onda samo traze povod da se posvadjaju sa muzem ili momkom. Onda muz ode, a one presrecne. Inace bi im bilo jako tesko posle 30 godina braka reci dragi slusaj, ja sam nasla novog, ostavljam te.

Jelena

pre 2 godine

Koliko se ona dobro sprda u zivotu...ne moze nju svako da isprati. Poseban tip zene, slicno Sandri Siladjev npr.
Izrazit IQ, emocionalni i socijalni, treba sa tim ziveti i pronaci partnera...
Inace, brak je gotov kad zena kaze da je gotov.

Milan_HD

pre 2 godine

Ja stvarno ne razumem ovo vreme koje je doslo...ajd sto mene neki djavo (vrag) tera da uopste palim i citam ista o Netu dalje od info o gejmovima koje me interesuju ili za ovo moje kodiranje, ali odakle ljudima potreba da uopste ovakve stvari iz svog privatnog zivota iznose...i jos mole za privatnost! Kompleksi neki, godine, zelja za popularnoscu i da se sam pred sobom pogledas u ogledalo i kazes "jao sto sam gadan i pametan lik!". I jos svi mi koji ovo smatramo za vest pa komentarisemo...

I to posle 30 godina zivota sa nekim. Pa ja sebe i dan danas smatram budalom sto sam posle 5 godina skontao neke stvari cudeci se na sta sam pristajao i kako nisam video od te ljubavi...i sramota me i da pricam o tome, to je moja stvar.

A vi svi koji se divite gospodji/gospodjici na daru za rec koji nedvosmisleno ima (pratim njene kolumne ponekad jer je individualac i inteligentna i ume sa perom/tastaturom) - bolje pokusajte sami nesto da napisete ili bilo sta kreativno da uradite umesto sto se iza tudjih slobodnih reci krijete od (evidentnog) blata i ludila Balkana.

Sadrzaj je bitan. A ne pisac na cije reci pristajemo od muke identifikujuci se sa licnoscu u pokusaju da ostanemo normalni u nasoj maloj cauri cekajuci neka bolja vremena.

Odoh da odigram rundu CS sa decom da se smirim ;)

Варкиња

pre 2 godine

Значи, варала га је годинама, а отишла од њега, кад је дао коментар на болесно иживљавање у куповини. Дивна душа.

fata i morgana

pre 2 godine

Ona i Ruska Jakic , ne zna se koja je ludja.

U babskim danima kao jure piletinu.

Mozda se segace, ali svakako los primer za one koje ce ih shvatiti ozbiljno.

Nikola

pre 2 godine

Nikada nisam mogao da razumem kada neko prica lose o svojim bivsim partnerima. Svi nasi bivsi partneri/partnerke su rezultat NASEG izbora, pa pljuvanjem po istima zapravo pljujemo pe sebi. Prljav ves se ne iznosi u javnost, to je vid postovanja prema sebi i drugoj osobi.
Prokomentarisao bih i naglu ekspanziju tekstova ovakvih ostrascenih zena, u kojima se muskarci izvode pred stub srama. Time se narusavaju, inace uzdrmani, musko-zenski odnosi.
I sve to u rubrici SUPER ZENA!
E, ako je doticna super zena, ja evo javno priznajem da ne znam nista o zenama.

Dogodine do Prizrena, dogodine do Knina

pre 2 godine

Kakav papucar trebas biti da se odselis iz rodjene kuce. Ne bih izasao nema tih para. Da prodamo podelimo pa zvakom svoje i cao djaci

posmatracica

pre 2 godine

Ultra duhovita zena. Moze da truća ko sta hoce ali kad ovu ženu slušam ili čitam nesto njeno, bar se iskreno nasmejem. Redak talenat, realno.

Sale

pre 2 godine

Pod uslovom da je ovo istina...pokazuje fundamentalni problem u odnosima a to je ocekivanje zena za besulovnu podsku svega pa cak i neracionalne nebuloze. Stvar je slozena jer je kao tirazna spisateljica da kazem od svojih para kupila sedam torbi. Sa druge strane, muskarac postavlja pitanje, zasto onda ja da finansiram racune, letovanje itd ako ti kupis sebi sedam torbi. A opet, ne verujem da joj je prvi put, tako da cudi komentar muza posle toliko godina u braku. Jednostavno, tolerises takve ispade, tacnije ignorises...gledas da si zdrav i da imas dovoljno za hranu, racune, porez, unuke...i nepredvidjene stvari (bojler, frizider, poplava u stanu)...i manis se lekara ako je istina to sto kaze, pogotovi privatnih koji te gledaju kao musteriju...setas, pecas, pravis vino, peces rakiju...iskuliras attention freak-a jer crpi energiju.

krsto

pre 2 godine

Covek koji ima popust u privatnim klinikama….hahaha
Koliko je takvih kilavih ,bila je prva misao
Dok se on preliva po kuci ko paramecij uleti neko sa ljubicastim cipelama
Sad ostaje sam sa gerontodomacicom
Vedrana je bila i ostala car
Sretno uz zvuke novog zvona

Ruje

pre 2 godine

Žena zarađuje na glupiranju mada ima 71 godinu. Niti se rastaje niti se venčaje samo se šegači sa narodom koji je spreman dati svoje vreme isvoj novac da bi pročitao glupiranje. u kojem bude i zrno istine. Žena ima ciljanu publiku i zna za koga piše. Živi od toga.

yo

pre 2 godine

Sad, kad se vakcinisala, nama hvala, bas je briga. Salim se malo, odusevljava me njen duh, izuzetan smisao za humor, kao i iskrenost bez blama. Puno puta je pricala o porodicnim odnosima na svoj nacin, zasto ne i sada. Opet, kako nisam u toku, mozda je ovo samo jos jedna od njenih kratkih prica.

Aron

pre 2 godine

Svaka čast, ako joj se sviđa onda godine nisu problem. Ne treba robovati konvencijama i biti sa nekim ako više nema ljubavi. Mada moram da priznam izuzetno iritantna osoba sa svojim kvazifozofskim i kvazipsiholoskim mišljenjima. Zato nije ni čudo što često gostuje ovde i daje izjave više nego u Hrvatskoj. Oni tamo ipak drže do nekog nivoa za razliku od nas gde u javnosti vlada prostakluk i primitivizam. Mudrost nam prosipaju razne Cece, Seke, Karleuše, Lukasi, ministri sa falsifikovanim doktoratima...

nikola

pre 2 godine

Zena je genijalna, zajebava sve oko sebe, a niko ne kapira da ih zajebava. Kod nje nikad ne znas misli li nesto ozbiljno ili je "samo" sarkasticna, ironicna. Ja je citam... cini mi se dobro i obozavam je.

PS: Srbi, znate li da joj je muz Srbin?

rob sinji

pre 2 godine

Ništa ja njoj ne verujem i nadam se da je sve šala. Još odavno je kad su je prozivali zbog nacionalnosti supruga rekla da će se razvesti samo ako nađe nekoga sa većim . E sad ili se gospodinu sa stažom na klinikama skupio ili je gospodin iz radnje ispunio davni san.Ipak mislim da greši jer je ponos gospodina u ljubičastim cipelama možda bio na mestima koja se jednoj dami ne bi svidela.

pc, Niš

pre 2 godine

Kraljica! Mog komšiju, kardiologa u penziji koji je zakrpio hiljada srca, niko više i ne primećuje na ulici. Vedrana, skribobezobraznica drma Balkanom i, zahvalan sam joj što mi vraća iluziju suštine života, van smrno ozbiljnog odnosa svih sila ovoga sveta. I nije važno je li istina ono što piše, može da bude ali ne mora da znači, za trenutak zaboraviš da je zla kob tik iza vrata.Vedrana,
pisala ti nama!

Jokara HEROJ Drugosrbijanaca

pre 2 godine

Bravo gospođo Vedrana! Simpa ste! Treba voleti i živiti život. Samo bez vređanja i psovki, to previše koristite u tekstovima. Inače su vrlo zanimljivi ali to mi smeta.

BGW

pre 2 godine

Šteta. Mislio sam da je u stilu svog lascivnok stilskog opusa i totalnog svetskog pomodarstva nasla devojku. Baba devojku. Ali mućak.
(Drmr, 17. jun 2021 17:49)

Mislim da će jednom prilikom pisati i na tu temu. ;)

Aleksandar

pre 2 godine

Od svih komentatora jedno 80% misli da je ovo realno i da ona pise o onom sto joj se stvarno desilo. Impresivno... i zastrasujuce (ako znamo da manji deo populacije uopste cita, cak i ovakve tekstove)

Nale

pre 2 godine

@Nikola

Slazem se, ali postoje situacije kad druga strane nece da cuje nesto, a trebala bi za svoju dobrobit, pa makar to i grdno zvucalo - radije cu sebe spustiti u njegovim ocima, nego ostaviti osobu do koje mi je (nekad bilo) stalo da zivi u zabludi i da ga sutra neko maltretira i sl. Situacija je da ni tad najcesce ne cuje, ili ne veruje.. jer muskarci po pravilu cuju samo preko odredjenog obima grudi, ali bar je nama lakse jer smo pobacale dlake s jezika i kamenje s duse. Da mozemo lakse sa sobom dalje, da znamo da smo pokusale da objasnimo na vreme, a da li ce cuti iskljucivo je stvar njegove pameti.
Uvek treba poslusati i zapitati se zasto te reci i zasto tako..
A sto se tice sutra - pokusala sam. Bolece svejedno.

čop čop

pre 2 godine

@Nikola
Loše bivšte treba tako i deklarisati da sledeća zna sa kime se petlja jer lažu kao bolesni. Budite fini pr?ema partnerima pa će i lepo pričati o vama. Simple as that.