Saveti za seks iz 19. veka: "Daj mu malo i retko"

Nedelja, 09.01.2022.

15:22

Izvor: cdm.me

Saveti za seks iz 19. veka: "Daj mu malo i retko" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

...

pre 2 godine

Zasto se ova uopste udavala?! Isto vazi i sada lepo sedi i ostari kod mame i tate, cedna i netaknuta.
(Fany, 9. januar 2022 21:24)

Pa da bi je neko izdržavao.

Žene i njihove pameti

pre 2 godine

Hah, pa posle bude kako su muškarci manipulanti a žene naivne svetice koje sve gledaju kroz ljubav i nagone. Pa one sve lepo iskalkulisu. Od prvih pogleda, osmeha, prilazenja, izlaženja, poziva, poruka,....... pa do ovakvih stvari u braku. Gledaju samo svoju korist i interese. Ako muž hoće-žena ga ucenjuje i uslovljava. Ako muž neće-onda je žena zapostavljena i traži drugog. Kako god da okreneš, žena predstavlja da je muškarac kriv. Ako muškarac krene da iznosi činjenice, ma koliko god bio u pravu, druge žene će ipak podržati njegovu ženu. To je ono što se zove ženska solidarnost.

Ah da, onog ko sve to primeti i poveže, žene ga nazivaju zenomrscem.

Bas si dao dobronameran savet....

pre 2 godine

@(genius, 9. januar 2022 20:34)
Ako bi se razveli, onda bi izgubili sve - nekretninu, novac, auto, decu, plaćali alimentaciju,... Žene bi sve dobile radi podizanja dece. I sta su onda ti muškarci postigli?

Neobjektivnost

pre 2 godine

@Današnji momci penzioneri već u 30 godina, ne izlaze iz kladionica, stomaci vise, a žene normalno nezadovoljne i neće da daju sirovinama. Hoće momcima koji ih vole i koji vode ljubav sa njima. Fali ljubav, gde je ima, žena daje pa peva i traži još
(Fire walk with me, 9. januar 2022 20:40)
Dosta vise sa ovim stereotípima. Kladionica, stomacina,... Ne znam ama nijednog muškarca koji visi u kladionici i kome je kladionica smisao života. A i sve manje ovih koji imaju stomacine. Ali zato znam gomilu finih, pristojni, kulturnih momaka, koji sve imaju (visinu, izgled, prihode,..) osim devojaka. Oni su devojkama smaraci, nedovoljno muško, devojke ih vređaju, ponižavaju, igraju sa njihovim osećanjima. A sa druge strane se same nude upravo onima koji imaju sve suprotno, dakle egocentricima punih lažnog samopouzdanja, koji piju, lazu, mazu i vređaju. To je prava tema za diskusiju.

BRAČNI DRUG

pre 2 godine

@Savet većini komentatora - razvedite se, odmah. Najdobronamernije vam kažem.
Žena sa kojom nemate odnose - ili dobija na drugom mestu, ili vas prezire i maltretira. Ni jedno ni drugo nije vredno da gubite vreme i trošite život na takvu partnerku.
(genius, 09. januar 2022 20:34)

A šta ako imamo decu? Da li je seks vredan dečije patnje zbog rastavljenih roditelja? Meni žena godinama davala na kašičicu dok nisam uzdigao glavu i odlučio da više ne tražim. Prošlo je više od dve godine od tada. Ni prstom je nisam pipnuo gde ne bih i sestru. U početku je bilo teško bez onog zavaravanja da će biti seksa, ali sad već nije. Valjda mi je i testosteron opao toliko da mi više i ne treba seks. Deca mala, pune ruke posla. Ali nema više poniženja, moljakanja, izmotavanja... Ne varam je niti ću. Seks je sada nešto nezamislivo. Imamo u proseku 39 god. Može se i bez, verujte. Jedina kontraindikacija je što sam počeo da pijem više.

M.

pre 2 godine

Ja znam jednu muž počeo da je vredja, da joj govori da je ovakva onakva, pa dala je ona komšiji. E tako, ko neće, uvek ima ko hoće.

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

@Moje mišljenje ne smrdi samo meni
Takvi kao ti nisu u stanju ni sebe da izdržavaju .
(nila, 10. januar 2022 10:30)
Dajte mi neki din.

Zimska idila

pre 2 godine

"Prirucnik" je pisala supruga svestenika, da li se neko seca Montipajtona i skeca u vezi katolicke vs protestanske familije? Katolici imaju 15 dece koja divljaju dok protestanti ustogljeno sede u svojoj trpezariji i piju caj. U jednom trenutku muz izgovara kako su katolici odvratni jer svaki put kada imaju odnos dobiju dete, dok mu supruga uzvraca kao je to i kod njih slucaj, jer imali su dva puta odnos u braku i dobili dvoje dece...

Мима

pre 2 godine

Ima tu logike, inače bi non stop bile trudne jer kontracepcije nije bilo a porođaji su bili opasni po život.
(Građanin, 9. januar 2022 23:40)
Па није жена нон стоп у плодним данима. Жене су и тада знале кад имају овулацију па нису давале ако не желе да затрудне. А и брале некад се пенетрација прекине пре ејакулације.

Niko je nece

pre 2 godine

Glupost,pametna zena ne kuva rucak i nema muza :)
(MM, 9. januar 2022 18:15)
@
Tesko je danas naci glupana koji bi poverovao da je lenja zena u stvari pametna.

wub

pre 2 godine

Savet većini komentatora - razvedite se, odmah. Najdobronamernije vam kažem.
Žena sa kojom nemate odnose - ili dobija na drugom mestu, ili vas prezire i maltretira. Ni jedno ni drugo nije vredno da gubite vreme i trošite život na takvu partnerku.
(genius, 09. januar 2022 20:34)

Ne daj Bože da je problem u mužu nekad, ju ju ju.

Дулее

pre 2 godine

Данас све супротно. Мушкарци беже а жене их јуре у кревет.
(матори, 09. januar 2022 18:48)

Koji sam ja seljak! Dje ima to?

ne postoji frigidna žena, samo frigidne igre

pre 2 godine

Sa knjigama iz tog vremena treba biti oprezan, tačnije sa motivima autorima. Poznati su primeri iz tog vremena da jedna te ista osoba prodaje u jednom delu grada knjige o moralu i drži predavanja, a na drugom kraju grada prodaje pornografiju. Takodje ovakva literatura je nudjena ženama i od strane javnih kuća. Tako da je autorka sumnjiva kao investitor u javne kuće ili čak madam, ako je uopšte autorka. Motivi su naravno finansijske prirode, to jest uvećati broj mušterija. A što se tiče frigidnih igara kao savet koji se nude u knjizi, jedan savet onima koji pate od toga i dan danas, i sam nagoveštaj da postoji spremnost da se nadje ljubavnica redukuje dramatično glavobolje, svadje, povrede, stomačne tegobe, pospanost, depresiju, a u potpunosti se leči ako se i stvarno i nadje ljubavnica, nestadoše sve tego, niti se javljaju povodi za svadju koji sprečavaju seks, naprotiv.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Treba napomenuti da je u vreme objavljivanja ovog priručnika , Engleska recimo, imala najnad_kaniju diplomatiju u svojoj istoriji .

Sada znamo i zašto.

Ibna

pre 2 godine

Seks je potpuno precenjena stvar i trebalo bi ga praktikovati samo zbog produzenja vrste. Kad se to resi, nema vise seksa
(Milan Tomasevic, 09. januar 2022 20:46)

Nagon za seksom je jedan od najjačih iskonskih nagona, i to je činjenica koju niko ne može osporiti. To što smo mi, prijatelju, omatorili, ne znači da treba da pišemo besmislene komentare...

Нарциса Зец

pre 2 godine

Žene bi posebno trebalo da budu oprezne kad se radi o "abnormalnim pozama" i "korišćenju usta na raznim delovima tela".

Опрезно, јер у супротном може да вам се ослади.

hghjvg

pre 2 godine

Pametnoj zeni može da se desi da ručak zagori, ali muž nikako.
(Sunce Slobode, 09. januar 2022 17:26)

Glupost,pametna zena ne kuva rucak i nema muza :)
(MM, 9. januar 2022 18:15)

Takve najcesce postaju "pametne" silom prilika :)

cngvmg

pre 2 godine

Nije skroz u krivu, samo je u nekim delovima otisla u krajnost. Svaka vrsta preterivanja vodi u izopacenost, umerenost je nesto cemu treba teziti.

Max

pre 2 godine

Unuka pita baku na samrti da joj da neki savjet u vezi seksa i kako ona pred kraj svog zivota gleda na sve to? Kaze joj baka: " dijete,ne kajem se nizasta.Jedan je zivot. Davala sam svakom' ko me pitao. Sada mi je zao sto nisam i sama nudila. Ne boj se. Nije sapun. Nece se potrositi.

Fire walk with me

pre 2 godine

E pa kad se seks odrađuje onda ne možeš da očekuješ da ti žena skače od sreće kad je pitaš. Da je tretiraš kao kraljicu onda daje svaki dan. Žena mora da se zavodi stalno, jer ako ti to nećeš uvek ima ko hoće a ženama je to zanimljivo. Današnji momci penzioneri već u 30 godina, ne izlaze iz kladionica, stomaci vise, a žene normalno nezadovoljne i neće da daju sirovinama. Hoće momcima koji ih vole i koji vode ljubav sa njima. Fali ljubav, gde je ima, žena daje pa peva i traži još

genius

pre 2 godine

Savet većini komentatora - razvedite se, odmah. Najdobronamernije vam kažem.
Žena sa kojom nemate odnose - ili dobija na drugom mestu, ili vas prezire i maltretira. Ni jedno ni drugo nije vredno da gubite vreme i trošite život na takvu partnerku. Ako kažete "deca" - i njima je bolje da se raziđete nego da žive u toksičnoj žabokrečini.

nastavak dva veka kasnije

pre 2 godine

Kada zena uspe do odbije muskarca od seksa nakon dva veka ona bi trebala da postane lezbejka ili da promeni pol pa da da tom istom svom muskarcu.

Silvester

pre 2 godine

Savet moje babe mojoj ženi pre 30 godina: daj mu uvek kad hoće, daj mu i kad neće jer kad neće on u stvari ne zna da hoće. Hvala Bogu, poslušala je moju babu.

Народ

pre 2 godine

Интересантно како ће људи радије да слушају трендове него да размишљају шта их чини квалитет у животу..

XXL

pre 2 godine

Knjigu tog vodiča za sex mora da je pisala te davne 1894.g. pripadnica LGBT populacije (Ruth Smithers), a to joj je bio i jedini način da se javno oglasi. Dakle drž' te se supruge i devojke ona naše vojvođanske "... podaj mu i kad ište i kad ne ište poradiće sve što treba po kući ..." ... naravno i iz kuće neće ići nikud šorom da šara ...

Talija

pre 2 godine

“Savet je ženama da ne pomažu suprugu da dođe do kreveta po mraku jer "uz malo sreće, može pasti i povrediti se, a to je dobar izgovor da seksa ne bude".

Priručnik je blagi užas, ali na ovaj deo sam umrla od smeha - samo što im ne savetuju da postave zamke za medvede po spavaćoj sobi.

MM

pre 2 godine

Pametnoj zeni može da se desi da ručak zagori, ali muž nikako.
(Sunce Slobode, 09. januar 2022 17:26)

Glupost,pametna zena ne kuva rucak i nema muza :)

dexter-lab

pre 2 godine

Zato na svakom koraku bio bordel. I ko sto se likovi danas skupljaju po kladionicama, onomad su se druzili po bordelima. Svima bilo lepo, i muskarcima sa novom devojkom svako vece i zenama sa njihovim glavoboljama.

sofronije

pre 2 godine

Sistem vrednosti mlade devojke je sad totalno drukčiji... Dajte se mnogo, svima, a najmanje onome koji će da vas izdržava.
(Moje mišljenje ne smrdi samo meni, 9. januar 2022 16:38)

Pa sta je tu drugacije? I ovde se ova pravila odnose samo na muza ne i na komsiju...

Ostoja

pre 2 godine

Onda nije ni čudo što je vladala pošast sifilis... I što je "cvetala" prostitucija... Ljudi su bolest donosili kući i zaražavali žene, posredno i novorodjenu decu...

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

Sistem vrednosti mlade devojke je sad totalno drukčiji... Dajte se mnogo, svima, a najmanje onome koji će da vas izdržava.

Legolas

pre 2 godine

Ova bi bila krvni neprijatelj današnjim shvatanjima kada postaje takve kategorije u društvu,poput "poslovne pratnje" "starleta" i raznih "pevačica"u oskudnoj odeći!
O hard kor seks industriji da i ne govorimo.

sofronije

pre 2 godine

I pored svih tih pravila i saveta, natalitet je bio mnogo veci nego danas... Dakle, zene su se jos jednom pokazale kao neposlusna bica... I hvala im na tome :)

dexter-lab

pre 2 godine

Zato na svakom koraku bio bordel. I ko sto se likovi danas skupljaju po kladionicama, onomad su se druzili po bordelima. Svima bilo lepo, i muskarcima sa novom devojkom svako vece i zenama sa njihovim glavoboljama.

Silvester

pre 2 godine

Savet moje babe mojoj ženi pre 30 godina: daj mu uvek kad hoće, daj mu i kad neće jer kad neće on u stvari ne zna da hoće. Hvala Bogu, poslušala je moju babu.

Talija

pre 2 godine

“Savet je ženama da ne pomažu suprugu da dođe do kreveta po mraku jer "uz malo sreće, može pasti i povrediti se, a to je dobar izgovor da seksa ne bude".

Priručnik je blagi užas, ali na ovaj deo sam umrla od smeha - samo što im ne savetuju da postave zamke za medvede po spavaćoj sobi.

Ostoja

pre 2 godine

Onda nije ni čudo što je vladala pošast sifilis... I što je "cvetala" prostitucija... Ljudi su bolest donosili kući i zaražavali žene, posredno i novorodjenu decu...

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

Sistem vrednosti mlade devojke je sad totalno drukčiji... Dajte se mnogo, svima, a najmanje onome koji će da vas izdržava.

genius

pre 2 godine

Savet većini komentatora - razvedite se, odmah. Najdobronamernije vam kažem.
Žena sa kojom nemate odnose - ili dobija na drugom mestu, ili vas prezire i maltretira. Ni jedno ni drugo nije vredno da gubite vreme i trošite život na takvu partnerku. Ako kažete "deca" - i njima je bolje da se raziđete nego da žive u toksičnoj žabokrečini.

sofronije

pre 2 godine

I pored svih tih pravila i saveta, natalitet je bio mnogo veci nego danas... Dakle, zene su se jos jednom pokazale kao neposlusna bica... I hvala im na tome :)

sofronije

pre 2 godine

Sistem vrednosti mlade devojke je sad totalno drukčiji... Dajte se mnogo, svima, a najmanje onome koji će da vas izdržava.
(Moje mišljenje ne smrdi samo meni, 9. januar 2022 16:38)

Pa sta je tu drugacije? I ovde se ova pravila odnose samo na muza ne i na komsiju...

XXL

pre 2 godine

Knjigu tog vodiča za sex mora da je pisala te davne 1894.g. pripadnica LGBT populacije (Ruth Smithers), a to joj je bio i jedini način da se javno oglasi. Dakle drž' te se supruge i devojke ona naše vojvođanske "... podaj mu i kad ište i kad ne ište poradiće sve što treba po kući ..." ... naravno i iz kuće neće ići nikud šorom da šara ...

Fire walk with me

pre 2 godine

E pa kad se seks odrađuje onda ne možeš da očekuješ da ti žena skače od sreće kad je pitaš. Da je tretiraš kao kraljicu onda daje svaki dan. Žena mora da se zavodi stalno, jer ako ti to nećeš uvek ima ko hoće a ženama je to zanimljivo. Današnji momci penzioneri već u 30 godina, ne izlaze iz kladionica, stomaci vise, a žene normalno nezadovoljne i neće da daju sirovinama. Hoće momcima koji ih vole i koji vode ljubav sa njima. Fali ljubav, gde je ima, žena daje pa peva i traži još

Нарциса Зец

pre 2 godine

Žene bi posebno trebalo da budu oprezne kad se radi o "abnormalnim pozama" i "korišćenju usta na raznim delovima tela".

Опрезно, јер у супротном може да вам се ослади.

hghjvg

pre 2 godine

Pametnoj zeni može da se desi da ručak zagori, ali muž nikako.
(Sunce Slobode, 09. januar 2022 17:26)

Glupost,pametna zena ne kuva rucak i nema muza :)
(MM, 9. januar 2022 18:15)

Takve najcesce postaju "pametne" silom prilika :)

Ibna

pre 2 godine

Seks je potpuno precenjena stvar i trebalo bi ga praktikovati samo zbog produzenja vrste. Kad se to resi, nema vise seksa
(Milan Tomasevic, 09. januar 2022 20:46)

Nagon za seksom je jedan od najjačih iskonskih nagona, i to je činjenica koju niko ne može osporiti. To što smo mi, prijatelju, omatorili, ne znači da treba da pišemo besmislene komentare...

Legolas

pre 2 godine

Ova bi bila krvni neprijatelj današnjim shvatanjima kada postaje takve kategorije u društvu,poput "poslovne pratnje" "starleta" i raznih "pevačica"u oskudnoj odeći!
O hard kor seks industriji da i ne govorimo.

MM

pre 2 godine

Pametnoj zeni može da se desi da ručak zagori, ali muž nikako.
(Sunce Slobode, 09. januar 2022 17:26)

Glupost,pametna zena ne kuva rucak i nema muza :)

Народ

pre 2 godine

Интересантно како ће људи радије да слушају трендове него да размишљају шта их чини квалитет у животу..

ne postoji frigidna žena, samo frigidne igre

pre 2 godine

Sa knjigama iz tog vremena treba biti oprezan, tačnije sa motivima autorima. Poznati su primeri iz tog vremena da jedna te ista osoba prodaje u jednom delu grada knjige o moralu i drži predavanja, a na drugom kraju grada prodaje pornografiju. Takodje ovakva literatura je nudjena ženama i od strane javnih kuća. Tako da je autorka sumnjiva kao investitor u javne kuće ili čak madam, ako je uopšte autorka. Motivi su naravno finansijske prirode, to jest uvećati broj mušterija. A što se tiče frigidnih igara kao savet koji se nude u knjizi, jedan savet onima koji pate od toga i dan danas, i sam nagoveštaj da postoji spremnost da se nadje ljubavnica redukuje dramatično glavobolje, svadje, povrede, stomačne tegobe, pospanost, depresiju, a u potpunosti se leči ako se i stvarno i nadje ljubavnica, nestadoše sve tego, niti se javljaju povodi za svadju koji sprečavaju seks, naprotiv.

nastavak dva veka kasnije

pre 2 godine

Kada zena uspe do odbije muskarca od seksa nakon dva veka ona bi trebala da postane lezbejka ili da promeni pol pa da da tom istom svom muskarcu.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Treba napomenuti da je u vreme objavljivanja ovog priručnika , Engleska recimo, imala najnad_kaniju diplomatiju u svojoj istoriji .

Sada znamo i zašto.

Max

pre 2 godine

Unuka pita baku na samrti da joj da neki savjet u vezi seksa i kako ona pred kraj svog zivota gleda na sve to? Kaze joj baka: " dijete,ne kajem se nizasta.Jedan je zivot. Davala sam svakom' ko me pitao. Sada mi je zao sto nisam i sama nudila. Ne boj se. Nije sapun. Nece se potrositi.

cngvmg

pre 2 godine

Nije skroz u krivu, samo je u nekim delovima otisla u krajnost. Svaka vrsta preterivanja vodi u izopacenost, umerenost je nesto cemu treba teziti.

Zimska idila

pre 2 godine

"Prirucnik" je pisala supruga svestenika, da li se neko seca Montipajtona i skeca u vezi katolicke vs protestanske familije? Katolici imaju 15 dece koja divljaju dok protestanti ustogljeno sede u svojoj trpezariji i piju caj. U jednom trenutku muz izgovara kako su katolici odvratni jer svaki put kada imaju odnos dobiju dete, dok mu supruga uzvraca kao je to i kod njih slucaj, jer imali su dva puta odnos u braku i dobili dvoje dece...

wub

pre 2 godine

Savet većini komentatora - razvedite se, odmah. Najdobronamernije vam kažem.
Žena sa kojom nemate odnose - ili dobija na drugom mestu, ili vas prezire i maltretira. Ni jedno ni drugo nije vredno da gubite vreme i trošite život na takvu partnerku.
(genius, 09. januar 2022 20:34)

Ne daj Bože da je problem u mužu nekad, ju ju ju.

Дулее

pre 2 godine

Данас све супротно. Мушкарци беже а жене их јуре у кревет.
(матори, 09. januar 2022 18:48)

Koji sam ja seljak! Dje ima to?

M.

pre 2 godine

Ja znam jednu muž počeo da je vredja, da joj govori da je ovakva onakva, pa dala je ona komšiji. E tako, ko neće, uvek ima ko hoće.

Niko je nece

pre 2 godine

Glupost,pametna zena ne kuva rucak i nema muza :)
(MM, 9. januar 2022 18:15)
@
Tesko je danas naci glupana koji bi poverovao da je lenja zena u stvari pametna.

Мима

pre 2 godine

Ima tu logike, inače bi non stop bile trudne jer kontracepcije nije bilo a porođaji su bili opasni po život.
(Građanin, 9. januar 2022 23:40)
Па није жена нон стоп у плодним данима. Жене су и тада знале кад имају овулацију па нису давале ако не желе да затрудне. А и брале некад се пенетрација прекине пре ејакулације.

Neobjektivnost

pre 2 godine

@Današnji momci penzioneri već u 30 godina, ne izlaze iz kladionica, stomaci vise, a žene normalno nezadovoljne i neće da daju sirovinama. Hoće momcima koji ih vole i koji vode ljubav sa njima. Fali ljubav, gde je ima, žena daje pa peva i traži još
(Fire walk with me, 9. januar 2022 20:40)
Dosta vise sa ovim stereotípima. Kladionica, stomacina,... Ne znam ama nijednog muškarca koji visi u kladionici i kome je kladionica smisao života. A i sve manje ovih koji imaju stomacine. Ali zato znam gomilu finih, pristojni, kulturnih momaka, koji sve imaju (visinu, izgled, prihode,..) osim devojaka. Oni su devojkama smaraci, nedovoljno muško, devojke ih vređaju, ponižavaju, igraju sa njihovim osećanjima. A sa druge strane se same nude upravo onima koji imaju sve suprotno, dakle egocentricima punih lažnog samopouzdanja, koji piju, lazu, mazu i vređaju. To je prava tema za diskusiju.

...

pre 2 godine

Zasto se ova uopste udavala?! Isto vazi i sada lepo sedi i ostari kod mame i tate, cedna i netaknuta.
(Fany, 9. januar 2022 21:24)

Pa da bi je neko izdržavao.

Žene i njihove pameti

pre 2 godine

Hah, pa posle bude kako su muškarci manipulanti a žene naivne svetice koje sve gledaju kroz ljubav i nagone. Pa one sve lepo iskalkulisu. Od prvih pogleda, osmeha, prilazenja, izlaženja, poziva, poruka,....... pa do ovakvih stvari u braku. Gledaju samo svoju korist i interese. Ako muž hoće-žena ga ucenjuje i uslovljava. Ako muž neće-onda je žena zapostavljena i traži drugog. Kako god da okreneš, žena predstavlja da je muškarac kriv. Ako muškarac krene da iznosi činjenice, ma koliko god bio u pravu, druge žene će ipak podržati njegovu ženu. To je ono što se zove ženska solidarnost.

Ah da, onog ko sve to primeti i poveže, žene ga nazivaju zenomrscem.

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

@Moje mišljenje ne smrdi samo meni
Takvi kao ti nisu u stanju ni sebe da izdržavaju .
(nila, 10. januar 2022 10:30)
Dajte mi neki din.

BRAČNI DRUG

pre 2 godine

@Savet većini komentatora - razvedite se, odmah. Najdobronamernije vam kažem.
Žena sa kojom nemate odnose - ili dobija na drugom mestu, ili vas prezire i maltretira. Ni jedno ni drugo nije vredno da gubite vreme i trošite život na takvu partnerku.
(genius, 09. januar 2022 20:34)

A šta ako imamo decu? Da li je seks vredan dečije patnje zbog rastavljenih roditelja? Meni žena godinama davala na kašičicu dok nisam uzdigao glavu i odlučio da više ne tražim. Prošlo je više od dve godine od tada. Ni prstom je nisam pipnuo gde ne bih i sestru. U početku je bilo teško bez onog zavaravanja da će biti seksa, ali sad već nije. Valjda mi je i testosteron opao toliko da mi više i ne treba seks. Deca mala, pune ruke posla. Ali nema više poniženja, moljakanja, izmotavanja... Ne varam je niti ću. Seks je sada nešto nezamislivo. Imamo u proseku 39 god. Može se i bez, verujte. Jedina kontraindikacija je što sam počeo da pijem više.

Bas si dao dobronameran savet....

pre 2 godine

@(genius, 9. januar 2022 20:34)
Ako bi se razveli, onda bi izgubili sve - nekretninu, novac, auto, decu, plaćali alimentaciju,... Žene bi sve dobile radi podizanja dece. I sta su onda ti muškarci postigli?

MM

pre 2 godine

Pametnoj zeni može da se desi da ručak zagori, ali muž nikako.
(Sunce Slobode, 09. januar 2022 17:26)

Glupost,pametna zena ne kuva rucak i nema muza :)

Max

pre 2 godine

Unuka pita baku na samrti da joj da neki savjet u vezi seksa i kako ona pred kraj svog zivota gleda na sve to? Kaze joj baka: " dijete,ne kajem se nizasta.Jedan je zivot. Davala sam svakom' ko me pitao. Sada mi je zao sto nisam i sama nudila. Ne boj se. Nije sapun. Nece se potrositi.

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

Sistem vrednosti mlade devojke je sad totalno drukčiji... Dajte se mnogo, svima, a najmanje onome koji će da vas izdržava.

cngvmg

pre 2 godine

Nije skroz u krivu, samo je u nekim delovima otisla u krajnost. Svaka vrsta preterivanja vodi u izopacenost, umerenost je nesto cemu treba teziti.

Fire walk with me

pre 2 godine

E pa kad se seks odrađuje onda ne možeš da očekuješ da ti žena skače od sreće kad je pitaš. Da je tretiraš kao kraljicu onda daje svaki dan. Žena mora da se zavodi stalno, jer ako ti to nećeš uvek ima ko hoće a ženama je to zanimljivo. Današnji momci penzioneri već u 30 godina, ne izlaze iz kladionica, stomaci vise, a žene normalno nezadovoljne i neće da daju sirovinama. Hoće momcima koji ih vole i koji vode ljubav sa njima. Fali ljubav, gde je ima, žena daje pa peva i traži još

Silvester

pre 2 godine

Savet moje babe mojoj ženi pre 30 godina: daj mu uvek kad hoće, daj mu i kad neće jer kad neće on u stvari ne zna da hoće. Hvala Bogu, poslušala je moju babu.

hghjvg

pre 2 godine

Pametnoj zeni može da se desi da ručak zagori, ali muž nikako.
(Sunce Slobode, 09. januar 2022 17:26)

Glupost,pametna zena ne kuva rucak i nema muza :)
(MM, 9. januar 2022 18:15)

Takve najcesce postaju "pametne" silom prilika :)

Niko je nece

pre 2 godine

Glupost,pametna zena ne kuva rucak i nema muza :)
(MM, 9. januar 2022 18:15)
@
Tesko je danas naci glupana koji bi poverovao da je lenja zena u stvari pametna.

nastavak dva veka kasnije

pre 2 godine

Kada zena uspe do odbije muskarca od seksa nakon dva veka ona bi trebala da postane lezbejka ili da promeni pol pa da da tom istom svom muskarcu.

sofronije

pre 2 godine

I pored svih tih pravila i saveta, natalitet je bio mnogo veci nego danas... Dakle, zene su se jos jednom pokazale kao neposlusna bica... I hvala im na tome :)

Мима

pre 2 godine

Ima tu logike, inače bi non stop bile trudne jer kontracepcije nije bilo a porođaji su bili opasni po život.
(Građanin, 9. januar 2022 23:40)
Па није жена нон стоп у плодним данима. Жене су и тада знале кад имају овулацију па нису давале ако не желе да затрудне. А и брале некад се пенетрација прекине пре ејакулације.

genius

pre 2 godine

Savet većini komentatora - razvedite se, odmah. Najdobronamernije vam kažem.
Žena sa kojom nemate odnose - ili dobija na drugom mestu, ili vas prezire i maltretira. Ni jedno ni drugo nije vredno da gubite vreme i trošite život na takvu partnerku. Ako kažete "deca" - i njima je bolje da se raziđete nego da žive u toksičnoj žabokrečini.

Legolas

pre 2 godine

Ova bi bila krvni neprijatelj današnjim shvatanjima kada postaje takve kategorije u društvu,poput "poslovne pratnje" "starleta" i raznih "pevačica"u oskudnoj odeći!
O hard kor seks industriji da i ne govorimo.

XXL

pre 2 godine

Knjigu tog vodiča za sex mora da je pisala te davne 1894.g. pripadnica LGBT populacije (Ruth Smithers), a to joj je bio i jedini način da se javno oglasi. Dakle drž' te se supruge i devojke ona naše vojvođanske "... podaj mu i kad ište i kad ne ište poradiće sve što treba po kući ..." ... naravno i iz kuće neće ići nikud šorom da šara ...

ne postoji frigidna žena, samo frigidne igre

pre 2 godine

Sa knjigama iz tog vremena treba biti oprezan, tačnije sa motivima autorima. Poznati su primeri iz tog vremena da jedna te ista osoba prodaje u jednom delu grada knjige o moralu i drži predavanja, a na drugom kraju grada prodaje pornografiju. Takodje ovakva literatura je nudjena ženama i od strane javnih kuća. Tako da je autorka sumnjiva kao investitor u javne kuće ili čak madam, ako je uopšte autorka. Motivi su naravno finansijske prirode, to jest uvećati broj mušterija. A što se tiče frigidnih igara kao savet koji se nude u knjizi, jedan savet onima koji pate od toga i dan danas, i sam nagoveštaj da postoji spremnost da se nadje ljubavnica redukuje dramatično glavobolje, svadje, povrede, stomačne tegobe, pospanost, depresiju, a u potpunosti se leči ako se i stvarno i nadje ljubavnica, nestadoše sve tego, niti se javljaju povodi za svadju koji sprečavaju seks, naprotiv.

Ostoja

pre 2 godine

Onda nije ni čudo što je vladala pošast sifilis... I što je "cvetala" prostitucija... Ljudi su bolest donosili kući i zaražavali žene, posredno i novorodjenu decu...

Ibna

pre 2 godine

Seks je potpuno precenjena stvar i trebalo bi ga praktikovati samo zbog produzenja vrste. Kad se to resi, nema vise seksa
(Milan Tomasevic, 09. januar 2022 20:46)

Nagon za seksom je jedan od najjačih iskonskih nagona, i to je činjenica koju niko ne može osporiti. To što smo mi, prijatelju, omatorili, ne znači da treba da pišemo besmislene komentare...

dexter-lab

pre 2 godine

Zato na svakom koraku bio bordel. I ko sto se likovi danas skupljaju po kladionicama, onomad su se druzili po bordelima. Svima bilo lepo, i muskarcima sa novom devojkom svako vece i zenama sa njihovim glavoboljama.

BRAČNI DRUG

pre 2 godine

@Savet većini komentatora - razvedite se, odmah. Najdobronamernije vam kažem.
Žena sa kojom nemate odnose - ili dobija na drugom mestu, ili vas prezire i maltretira. Ni jedno ni drugo nije vredno da gubite vreme i trošite život na takvu partnerku.
(genius, 09. januar 2022 20:34)

A šta ako imamo decu? Da li je seks vredan dečije patnje zbog rastavljenih roditelja? Meni žena godinama davala na kašičicu dok nisam uzdigao glavu i odlučio da više ne tražim. Prošlo je više od dve godine od tada. Ni prstom je nisam pipnuo gde ne bih i sestru. U početku je bilo teško bez onog zavaravanja da će biti seksa, ali sad već nije. Valjda mi je i testosteron opao toliko da mi više i ne treba seks. Deca mala, pune ruke posla. Ali nema više poniženja, moljakanja, izmotavanja... Ne varam je niti ću. Seks je sada nešto nezamislivo. Imamo u proseku 39 god. Može se i bez, verujte. Jedina kontraindikacija je što sam počeo da pijem više.

Нарциса Зец

pre 2 godine

Žene bi posebno trebalo da budu oprezne kad se radi o "abnormalnim pozama" i "korišćenju usta na raznim delovima tela".

Опрезно, јер у супротном може да вам се ослади.

sofronije

pre 2 godine

Sistem vrednosti mlade devojke je sad totalno drukčiji... Dajte se mnogo, svima, a najmanje onome koji će da vas izdržava.
(Moje mišljenje ne smrdi samo meni, 9. januar 2022 16:38)

Pa sta je tu drugacije? I ovde se ova pravila odnose samo na muza ne i na komsiju...

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

@Moje mišljenje ne smrdi samo meni
Takvi kao ti nisu u stanju ni sebe da izdržavaju .
(nila, 10. januar 2022 10:30)
Dajte mi neki din.

Народ

pre 2 godine

Интересантно како ће људи радије да слушају трендове него да размишљају шта их чини квалитет у животу..

Neobjektivnost

pre 2 godine

@Današnji momci penzioneri već u 30 godina, ne izlaze iz kladionica, stomaci vise, a žene normalno nezadovoljne i neće da daju sirovinama. Hoće momcima koji ih vole i koji vode ljubav sa njima. Fali ljubav, gde je ima, žena daje pa peva i traži još
(Fire walk with me, 9. januar 2022 20:40)
Dosta vise sa ovim stereotípima. Kladionica, stomacina,... Ne znam ama nijednog muškarca koji visi u kladionici i kome je kladionica smisao života. A i sve manje ovih koji imaju stomacine. Ali zato znam gomilu finih, pristojni, kulturnih momaka, koji sve imaju (visinu, izgled, prihode,..) osim devojaka. Oni su devojkama smaraci, nedovoljno muško, devojke ih vređaju, ponižavaju, igraju sa njihovim osećanjima. A sa druge strane se same nude upravo onima koji imaju sve suprotno, dakle egocentricima punih lažnog samopouzdanja, koji piju, lazu, mazu i vređaju. To je prava tema za diskusiju.

wub

pre 2 godine

Savet većini komentatora - razvedite se, odmah. Najdobronamernije vam kažem.
Žena sa kojom nemate odnose - ili dobija na drugom mestu, ili vas prezire i maltretira. Ni jedno ni drugo nije vredno da gubite vreme i trošite život na takvu partnerku.
(genius, 09. januar 2022 20:34)

Ne daj Bože da je problem u mužu nekad, ju ju ju.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Treba napomenuti da je u vreme objavljivanja ovog priručnika , Engleska recimo, imala najnad_kaniju diplomatiju u svojoj istoriji .

Sada znamo i zašto.

Žene i njihove pameti

pre 2 godine

Hah, pa posle bude kako su muškarci manipulanti a žene naivne svetice koje sve gledaju kroz ljubav i nagone. Pa one sve lepo iskalkulisu. Od prvih pogleda, osmeha, prilazenja, izlaženja, poziva, poruka,....... pa do ovakvih stvari u braku. Gledaju samo svoju korist i interese. Ako muž hoće-žena ga ucenjuje i uslovljava. Ako muž neće-onda je žena zapostavljena i traži drugog. Kako god da okreneš, žena predstavlja da je muškarac kriv. Ako muškarac krene da iznosi činjenice, ma koliko god bio u pravu, druge žene će ipak podržati njegovu ženu. To je ono što se zove ženska solidarnost.

Ah da, onog ko sve to primeti i poveže, žene ga nazivaju zenomrscem.

Talija

pre 2 godine

“Savet je ženama da ne pomažu suprugu da dođe do kreveta po mraku jer "uz malo sreće, može pasti i povrediti se, a to je dobar izgovor da seksa ne bude".

Priručnik je blagi užas, ali na ovaj deo sam umrla od smeha - samo što im ne savetuju da postave zamke za medvede po spavaćoj sobi.

M.

pre 2 godine

Ja znam jednu muž počeo da je vredja, da joj govori da je ovakva onakva, pa dala je ona komšiji. E tako, ko neće, uvek ima ko hoće.

...

pre 2 godine

Zasto se ova uopste udavala?! Isto vazi i sada lepo sedi i ostari kod mame i tate, cedna i netaknuta.
(Fany, 9. januar 2022 21:24)

Pa da bi je neko izdržavao.

Дулее

pre 2 godine

Данас све супротно. Мушкарци беже а жене их јуре у кревет.
(матори, 09. januar 2022 18:48)

Koji sam ja seljak! Dje ima to?

Bas si dao dobronameran savet....

pre 2 godine

@(genius, 9. januar 2022 20:34)
Ako bi se razveli, onda bi izgubili sve - nekretninu, novac, auto, decu, plaćali alimentaciju,... Žene bi sve dobile radi podizanja dece. I sta su onda ti muškarci postigli?

Zimska idila

pre 2 godine

"Prirucnik" je pisala supruga svestenika, da li se neko seca Montipajtona i skeca u vezi katolicke vs protestanske familije? Katolici imaju 15 dece koja divljaju dok protestanti ustogljeno sede u svojoj trpezariji i piju caj. U jednom trenutku muz izgovara kako su katolici odvratni jer svaki put kada imaju odnos dobiju dete, dok mu supruga uzvraca kao je to i kod njih slucaj, jer imali su dva puta odnos u braku i dobili dvoje dece...