"Na sastanku sama sebi pošaljem piće da bi dečko bio ljubomoran"

Subota, 22.01.2022.

10:38

Izvor: B92

"Na sastanku sama sebi pošaljem piæe da bi deèko bio ljubomoran" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Mila

pre 2 godine

(Nina, 24. januar 2022 20:08)

Ne slazem se sa Vama. Nije dosledno ocekivati od muskarca da nema pravo glasa u planiranju potomstva, a da u isto vreme ima ulogu u njegovom suzivotu/finansijama ukoliko zena odluci da rodi dete bez njegove saglasnosti.
Druga stvar, zaboravljanje kondoma. Gde je tu zenin izbor i samim tim i odgovornost, naravno kada se ne radi o silovanju? Nije li jedna od poenti feminizma u tome da prestanemo da budemo zrtve tudjih izbora i manje vredna bica bez svog stava i misljenja? Davanje partneru tako olako moc da odlucuje o nasem zdravlju u danasnje vreme (a i poslednjih nekoliko decenija) je po mom misljenju suludo. Ako se mi same ne pobrinemo o sprecavanju trudnoce i bolesti, koje da, daleko vise ostavljaju na nama trag nego na njima, zasto ocekivati da ce se drugi pol vise brinuti o nasem zdravlju i zivotu nego mi same?
Ono sto je mnogo veci drustveni problem jeste menjanje misljenja muskarca negde tamo tokom trudnoce ili nedovoljno ucestvovanje u roditeljstvu posle toga, i sta onda u takvoj situaciji. Na to ne moze da se utice u startu, na samo zacece bar moze pomocu dovoljno metoda.

Glupocu doticne iz vesti kao i svih ovih komentatora koji jedva docekaju da jedan jako los primerak zenskog roda prilepe ponasanju vecine zena ne bih ni komentarisala.

SiDji

pre 2 godine

@ Nina

Ne mogu se uzimati samo beneficije a ne i obaveze. Bas zato sto su i muskarac i zena neophodni (genetski materijal) da bi se napravilo dete, isto tako je neophodno da podjednako odlucuju da li ce se ono roditi (ako vec postoji opcija abortusa). U stvari, najpravednije je da se pre sexa rasciste stvari oko toga ko i da li zeli bebu. Alimentaciju treba placati samo ako je i muskarac zeleo bebu (da li bi se to mozda trebalo formalizovati na neki nacin je druga tema). Ne moze NASA beba je moja odluka a tvoje pare su isto moja odluka (tj kukanje socijalistckoj mami drzavi da ujuri kintu- zasto su zakoni takvi i to je druga tema ali za to su krivi beta eunuchsi a ne zene). Ako se ne zeli beba ima otprilike 10-tak nacina za zenu i 2,3 nacina (koliko ja znam) za muskarca da preduprede trudnocu. Ako oboje sa svoje strane urade sve da preduprede trudnocu ona se nece desiti. Zena ako vec ima pravo ( i treba da ima) da li ce roditi muskarac treba da ima pravo da ne finansira njen zivot (znamo svi da potrebe bebe nisu ni blizu koliko sudovi prepisuju alimentacije- opet nisu tu krive zene vec beta simps koji glasaju kako glasaju) ako je prethodno (pre sexa) dao na znanje da ne zeli bebu. Licemerstvo nije bas odlika zavidnih IQova

Stari basketas

pre 2 godine

@Nina

Ako abortira, muskarac nece imati posledica, ako ne abortira, onda ce imati posledice (barem finansijskih)???? Ako ubistvo deteta ostavimo po strani (ako nauka odredjuje kada fetus postaje zivo bice (a ne moze da odredjuje, jer je i sama pod pravnim ogranicenjima npr. u pogledu kloniranja (odakle to ogranicenje, ako je nauka izvor pravnih norni?)), kako su onda moguci izuzeci, preko tri meseca), ostaje pitanje kako sam ja obavezan pre necemu sto je stvar tvoje dobre volje (a, kada je nesto stvar dobre volje, vise biologija nema veze sa tim), da li ces roditi ili ne? Kako ja mogu biti pod tvojom voljom (ne bi smeo ni fetus)?

Uzimajte terapiju

pre 2 godine

"Uvek sam ovako testirao devojke. Posle večere i pića, uvek odem na toalet i tada konobaru kažem da odnese piće devojci od anonimnog obožavaoca."

Bravo, kralju. Zamisli devojke posalju tako neku extra gradjenu cicu da donesu papiric sa brojem telefona potencijalnom decku :D. Pa ne bi nijedan prosao test! Cuj donese konobar pice od nekoga kome oci nisi videla i najgora si ako to pice ostane na stolu. Svasta, zaista nije nikakvo cudo sto kukate ovde da ne mozete da nadjete devojke.

Da se razumemo, ni ova iz teksta nije normalna. Mada bi bila dobar par sa ovim sto salje pice imaginarnog obozavaoca

Nina

pre 2 godine

Ovo su one sto kad zatrudne govore da je samo njena odluka da li ce roditi ili abortirati jer je to njeno tijelo i da muskarac nema nista sa tim. Ja bih napravio zakon ako se muskarac ne pita o buducnosti fetusa/djeteta onda ne mora ni alimentacij placati.Ako je tvoje tjelo i tvoja odluka izvoli sama nastavi..
(Dejanmi, 24. januar 2022 09:09)

Ponasanje iz teksta mi ne bi palo na pamet niti sam cula da neko to radi ali na ovako trpanje u isti kos moram da odgovorim.

Da njena je odluka dal ce da rodi ili abortira i da duzni ste da placate alimentaciju (jer ona ide ZA DETE koje ste VI OBOJE napravili i oboje ste DUZNI da o njemu brinete).
A njena je odluka zato sto na njeno zdravlje i njeno telo utice. Da pojasnim, ako zena abortira, ti neces imati nikakve posledice, a ona moze dobiti neku infekciju, moze kasnije imati problema sa zacecem (realan problem koji se mahom javlja kod zena koje nisu pre radjale), moze ostati neplodna, moze cak i umreti (mada ovo se desava uglavnom tamo gde abortusi nisu legalni). Kad odes kod ginekologa sa nekim problemom jedno od pitanja koja ce ti postaviti je i to da li si imala prekid trudnoce. Nije abortus neka bezazlena procedurica da bi vi koji niste znali ni kondom da stavite odlucivali o tome

ljubav svima

pre 2 godine

zaintrigirati osvojiti osobu nije problem.
tezi deo price je da ljubav traje. to je umece, umetnost i vestina. davati i primati ljubav, negovati je kroz sazrevanje rast i svake individue posebno i kao par pa kao supruznici, pa roditelji, kao karijeristi i prijatelji.... srecno i strasno se voziti u rolerkosteru zivota sa partnerom je junastvo za divljenje. ljubav je fluidna ona tece i menja oblik. ako ste tvrdi isklizne za cas. tada vam nikakva pica ne pomazu jer je ljubav zivotno stanje koje se zaliva svaki dan a ne provokativna trenutna situacija. i zato radite na sebi a ne na drugima. Trudite se da date i primite ljubav a ne da glumatate. prodje zivot za cas... bice vam zao

Prazne pretnje

pre 2 godine

Ova situacija je debilna i u domenu nijesedesilo, ali vidim da je izazvala burne reakcije.
OK, ako nas toliko mrzite i pretite da izbegavate ovakve i onakve, gde je to u praksi? Ne možemo da vas se otresemo, ajde ispunite pretnje i ostavite nas na miru da ostanemo same itd itd.
Btw ja imam decka, samo što nije debil, ovo gore se odnosi na ove ogorčene i histerične koji me i dalje salecu I smaraju svojim frustracijama gde god da odem sama.

uzas

pre 2 godine

Uvek sam ovako testirao devojke. Posle večere i pića, uvek odem na toalet i tada konobaru kažem da odnese piće devojci od anonimnog obožavaoca. Ako ga prihvati naravno da je istog momenta kraj i odlazim, a njoj ostavljam račun i sreću u potrazi novog dečka. Možda sam glup ali to je neki moj glupi test koji pokazuje odanost, a pre svega kulturu. To što ću ispasti papak koji je ostavio sa računom više nije moj problem.
(Mućak, 23. januar 2022 15:01)Uvek sam ovako testirao devojke. Posle večere i pića, uvek odem na toalet i tada konobaru kažem da odnese piće devojci od anonimnog obožavaoca. Ako ga prihvati naravno da je istog momenta kraj i odlazim, a njoj ostavljam račun i sreću u potrazi novog dečka. Možda sam glup ali to je neki moj glupi test koji pokazuje odanost, a pre svega kulturu. To što ću ispasti papak koji je ostavio sa računom više nije moj problem.
(Mućak, 23. januar 2022 15:01)
Delujes kao psiho, jadna ona sto je postena i ne padne na tvom "testu".
Tako mene uvek snadju neke psihoze.

Moj ili moja i niciji ili nicija

pre 2 godine

док оне њему комотно показују најгоре од себе приређујући љубоморне сцене, нелагодност, играње живцима и остале начине гурања прста у око.

Ovo je neko napisao u komentarima i to govori sve.To je kada ne nadjes srodnu dusu tj osobu sa kojom delis razumevanje i obaveze.Tkd uvek koristis bilo koji vid manipulacije da bi odrzavao atmosferu veze tj zelje jednog ka drugim.Neko to radi suptilno,a neko batinama.Cilj je isti,samo je intezitet drugaciji.Ne bitno od kog pola je.

Dejanmi

pre 2 godine

Ovo su one sto kad zatrudne govore da je samo njena odluka da li ce roditi ili abortirati jer je to njeno tijelo i da muskarac nema nista sa tim. Ja bih napravio zakon ako se muskarac ne pita o buducnosti fetusa/djeteta onda ne mora ni alimentacij placati.Ako je tvoje tjelo i tvoja odluka izvoli sama nastavi..

Mil

pre 2 godine

Komentatori bi joj se svi svetili dok u stvarnosti svaki od njih pada na takve. Ne rade one to da bude očigledno, sve je to smišljeno. Poznajem jednu koja je molila druga da dođe sa gitarom kod nje i smestila ga na terasu da svira, a momak koji je muvao zvoni na ulaz ali ona "ne čuje". Na kraju baja ušao dok je neko drugi ulazio, poludeo kad je video drugara koji je navučen da ispadne da nju muva i diže joj cenu, dečko dobio par šamara. Danas su dugo u braku sa dvoje dece. Ona vodi glavnu reč. Od takvih sa scenama i svakakvim likovima oko nje bežite. Mada i to neko mora da ženi.

Народ

pre 2 godine

@Neko_nebitan-Ми нисмо Запад а Запад није цео свет. Разлике у културама постоје и то је добро.

Бацач пламена

pre 2 godine

Имао сам и ја таквих ситуација са девојкама. Данашње девојке су себи превише дале на значају, мада је у неку руку то и добро - знаш у старту да их избегаваш. Некад су девојке знале да се увуку под кожу, да се умиљавају и глуме невинашца, неке су чак ишле у крајност да се праве наивне и глупе да би привукле мушкарца и залуделе га. И онда су на коњу.
Данас тога има све мање. Друштвене мреже и медији су им испрали мозак. Девојке су просто изгубиле великим делом додир са реалношћу. Оне очекују да неко пада на коленима пред њима и доказује им да му је стало као да ће да их жени малтене чим су се упознали, док оне њему комотно показују најгоре од себе приређујући љубоморне сцене, нелагодност, играње живцима и остале начине гурања прста у око. И то све можда док му још нису ни број телефона дале, а камоли нешто више. То се трпи неко време, а онда буде једно ,,довиђења''.

Neko_nebitan

pre 2 godine

@Pseudohorms
Kao neko ko zivi deceniju na zapadu, smatram da to sto je Vasa supruga ucinila vrlo nekulturno i primitivno. Mogla je da klimne glavom i pristojno se zahvali, ignorisuci ga ostatak veceri. Mislim da bi poruka bila ista.

ogiza24@gmail.com

pre 2 godine

@Pseudoharms
Slucajno sam prisustvovala slicnoj situaciji. Moj drug, inace Englez, devojci koja je u tom momentu bila sa deckom,(inace oboje sa Sri Lanke) poklonio ruzu a njemu platio partiju bilijara. Nije hteo nikog da uvredi, uradio je to jer mislio da je lepo da ih bar malo neko usreci, sto su njih oboje i ukapirali i kulturno se zahvalili;)

boki

pre 2 godine

Sto je naj gore danas je sve vise takvih,ne govorimo o prvom dejtu vec ako krene nesta ozbiljnije od klasicnog seksa..Za sve ove godine sam naucio jedno da se manem k...i znaci napucene,nafrakane sa 1kg sminke,silikone,pune sebe isl.daleko im lepa kuca,sve jedna kao sa indigom da su kopirane a nazalost takve muskarci hoce ali zna se samo za sta..

Mastrangello

pre 2 godine

Koliko su postenije i iskrenije one sto "svima daju", a neki im to broje i zameraju...
Zreli ste za bar godinu dana mog prokletstva, provedenih u drustvu ovakvih...

Mućak

pre 2 godine

Uvek sam ovako testirao devojke. Posle večere i pića, uvek odem na toalet i tada konobaru kažem da odnese piće devojci od anonimnog obožavaoca. Ako ga prihvati naravno da je istog momenta kraj i odlazim, a njoj ostavljam račun i sreću u potrazi novog dečka. Možda sam glup ali to je neki moj glupi test koji pokazuje odanost, a pre svega kulturu. To što ću ispasti papak koji je ostavio sa računom više nije moj problem.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Ultimativno dizanje cene ?

Možda, a možda i ne...

Kako li to funkcioniše ako stignu do keksa...hmmm...

Možda dovodi drugog baju da je "obradi" ?

Čekaj malo, pa to već postoji i ima čak i svoje ime...

Svingeraj.

Nije boles' al' je blizu.

Sanja

pre 2 godine

Foliraju se i muskarci i zene da su bolji nego sto jesu, pa kad dodje do oravog upoznavanja i intime onda sve puca.

Imam prijateljicu koja me u histeriji zove da joj kazem kako se izgovaraju imena vina na francuskom - KOJI ONA NE GOVORI! Ne razumem. Zovi vina onako kao ih mi zovemo, a ne kako ih zovu Francuzi. Isto to radi i na italijanskom i spanskom. Zezula se tako, naletela na tipa koji oba jezika govori odlicno... posle joj je neprijatno, kaze nisam nikome rekla da te jezike govorim. Nisi, ali si ih na druge nacine ubedjivala da to pomisle.

Ortak tako stalno laze da ima vecu kintu nego sto ima, pa je nesrecan kad ga devojke koje samo to traze ostave. Najludje je sto ne kapira u cemu je problem!

Iskrenost je najbolja. I to odmah. Tako se najbolje vidi da li postoji kompatibilnost ili ne.

8o1357

pre 2 godine

Realno decko koji je ljubomoran sto je neko (pa i ovako, sama sebi) poslao pice nije bas normalan.
Aj da ona posalje pice nekom drugom, ili da se muva s nekim pa i da se razume ljubomora ili da se pokupi i ode, ali da ljubomorise zbog gratis pica, to mogu samo oni gde posle bude zlostavljao/premlatio/ubio zenu

Dd

pre 2 godine

Kao i boagtstvo, onaj ko ima opcije, nema potrebe da iskazuje to na jedan nekulturan nacin. Zna za sebe i dovoljno je. A ko nema.. Taj se previse trudi da deluje da ima.. Jadno.

Igor

pre 2 godine

Ja ne bih odmah ustao i otisao. Sve OK, poslao neko pice, desava se. Ali se isto tako desi da neko ustane sa stola i ostavi devojci da plati kompletan racun. Potrudio bi se da racun ne bude mali.

analiza

pre 2 godine

Koliko nesigurnosti i narcizma među ljudima danas neverovatno... A kako je to toksična kombinacija najbolje govori ovaj primer...

Danac

pre 2 godine

Žene su postale toliko jadne da prosto pozelim da ostanem sam...Nema vise onih devojaka sa malo sminke ili bez sminke,kulturne i fine. Sve su postale sponzoruse,seljanke itd... Ogavno...

Ja sam ja

pre 2 godine

Biti iskren, biti svoj, ne praviti lažnu sliku, to je put ka sreći, a ne laži i detinjarije. Ovakve gluposti su grudva koja naraste u lavinu užasa.

Јабучило

pre 2 godine

Ово са пићем је неки "папучић тест"? Ако се момак не буни, она ће моћи да ради шта хоће?

Zer01

pre 2 godine

Nije da sam neki ego manijak ali sam dobra prilika za zene. Skoro me je jedna tako drndala, dizala sebi cenu u nebesa, krila decka a ja od ortaka cujem sve najgore o doticnoj. Sve u svemu mogla je da zivi kao kraljica a sve sto je uspela je da me iznervira do te mere da sam joj zapretio da ce biti problema ako ne prestane da me cima, mirniji sam otkako je nestala.

da, moje ime

pre 2 godine

ovo je za ozbiljnu analizu kod psihijatra. očigledno nemanje osećaja samovrednosti. sta je meni bitno da li drugi zna da ja imam otvorene opcije? ako ja zaista vredim i osećam se tako, nemam potrebu da dokazujem drugima.
a ti devojko, umesto što skupljas lajkove ili sta vec na tom tik toku, bolje skokni do nekog doktora ukoliko želiš sutra da imaš kvalitetnu vezu. na sujeti i tuđoj ljubomori se ne gradi kvalitetna veza.

dogodine do Prizrena dogodine do Knina

pre 2 godine

Problem sa zenama danas je sto od sebe prave robu. .i nikada u istoriji nisu bile vise ROBA nego sto su danas.

Generalno svaka iole lepa devojka u Srbiji ima strasne komplekse vise vrednosti.
Stalno hoce piski nece piski. .tuc muc. .ovamo onamo. .cas jako zainteresovana. .cas hladna kao led. .valjda zeli neku bolesnu paznju i krunu na glavi.

Da bi imala krunu i bila kraljica u korak sa kraljem a ne pored njega treba pre svega da budes covek
obrazovana
nacitana
da znas sta hoces


3%devojaka u Srbiji

Alex

pre 2 godine

Prihvatis pice od lika na sastanku sa drugim ???
Ja bih ti pozeleo sve najbolje i otisao :):):)
(sasa, 22. januar 2022 20:20)

Nije rekla da je prihvatila pice, vec da ga je sebi poslala...

Da, kada neko iskreno isprica, svi ga pljujete ali kad vam neko to uradi u stvarnom zivotu, padate....
(Ana, 22. januar 2022 22:42)

Postoji nešto sto se naziva osnovno postovanje osobe sa kojom ste izasli. Znaci, ne zverati okolo i gledati da li ima nešto bolje u ponudi (onda kreni sa društvom pa gledaj koliko hoćeš) ili praviti nekog ljubomornim (majmunom u prevodu). Postuj tu osobu s kojom si se već našao tih par sati pa ako nema hemije, hvala lepo ali svako na svoju stranu i ćao. Ovo je teška bolest ako zaista to radi!

meki

pre 2 godine

Svako sa dva grama mozga izbegava stresne situacije koje trose vreme, resurse i prave nesigurnost. Drugim recima, svako normalan bezi od zene na koje naskacu drugi.

Objektivno

pre 2 godine

Ova je jos postena jer to uradi na prvom sastanku.
Ko zna, nece gubiti vreme.

Inace nemam puno iskustva u ovome ali sam razmisljao i nikad nisam razumeo.

Ako zelis da ides sa drugim, idi.
Odluke svako donosi za sebe.
Ja ne mogu da te zaustavim.

A samim tim sto razmisljas znaci da mi ne verujes. Mislis da ces bolje proci sa drugim. U tom slucaju, ja tebe necu.
Necu neku koja mi ne veruje.

Sta treba da se desi - ja da se dokazujem, ti ostanes i za par godina opet.

Sta ja da se dokazujem tebi? Ko si ti?

kognitivna disonanca

pre 2 godine

Na te fazone sam uvek iz momenta napuštao objekat. Ako je toliko glupa da misli da sam ja još gluplji, onda nam prosto nije suđeno.

Ana

pre 2 godine

Prihvatis pice od lika na sastanku sa drugim ???
Ja bih ti pozeleo sve najbolje i otisao :):):)
(sasa, 22. januar 2022 20:20)

Nije rekla da je prihvatila pice, vec da ga je sebi poslala...

Da, kada neko iskreno isprica, svi ga pljujete ali kad vam neko to uradi u stvarnom zivotu, padate....

Pseudoharms

pre 2 godine

Tako sam ja bio sa devojkom na Skadarliji, skupio koji dinar da je izvedem na veceru (bili smo studenti). Pored nas sedi momak, sam, oko 30 i naidje devojcica koja prodaje ruze, pridje nam, ja se zahvalim, jer, jbg, nije se imalo. Baja pozove devojcicu i kupi ruzu mojoj devojci. Ja je gledam, sta ce sada biti, ona ustade i vrati ruzu kavaljeru, spusti je na sto, bez reci. Onda sam mu i ja objasnio, mehanicki, sta su opsteprihvacene konvencije pristojnog ponasanja.

E, ta devojka mi je decu rodila, a da se tada nije tako drzala, nista od nas ne bi bilo.

mr

pre 2 godine

Prihvatis pice od lika na sastanku sa drugim ???
Ja bih ti pozeleo sve najbolje i otisao :):):)
(sasa, 22. januar 2022 20:20)

На жалост то је и највећи проблем жена, те бекап варијанте и размишљања о милион опција, и онда им промиче оно што се дешава испред њих.

Odisej

pre 2 godine

Top! Jedno manje piće koje treba da joj platim 😁😁😁 a tek i cveće što onda ne moram da kupujem, pošto već ima 😂😂😂🥂
Još kad bi htela da me totalno ponizi pa da tajni obožavatelj i meni poruči piće 😁😁😁

Pseudoharms

pre 2 godine

Tako sam ja bio sa devojkom na Skadarliji, skupio koji dinar da je izvedem na veceru (bili smo studenti). Pored nas sedi momak, sam, oko 30 i naidje devojcica koja prodaje ruze, pridje nam, ja se zahvalim, jer, jbg, nije se imalo. Baja pozove devojcicu i kupi ruzu mojoj devojci. Ja je gledam, sta ce sada biti, ona ustade i vrati ruzu kavaljeru, spusti je na sto, bez reci. Onda sam mu i ja objasnio, mehanicki, sta su opsteprihvacene konvencije pristojnog ponasanja.

E, ta devojka mi je decu rodila, a da se tada nije tako drzala, nista od nas ne bi bilo.

mr

pre 2 godine

Prihvatis pice od lika na sastanku sa drugim ???
Ja bih ti pozeleo sve najbolje i otisao :):):)
(sasa, 22. januar 2022 20:20)

На жалост то је и највећи проблем жена, те бекап варијанте и размишљања о милион опција, и онда им промиче оно што се дешава испред њих.

Odisej

pre 2 godine

Top! Jedno manje piće koje treba da joj platim 😁😁😁 a tek i cveće što onda ne moram da kupujem, pošto već ima 😂😂😂🥂
Još kad bi htela da me totalno ponizi pa da tajni obožavatelj i meni poruči piće 😁😁😁

Objektivno

pre 2 godine

Ova je jos postena jer to uradi na prvom sastanku.
Ko zna, nece gubiti vreme.

Inace nemam puno iskustva u ovome ali sam razmisljao i nikad nisam razumeo.

Ako zelis da ides sa drugim, idi.
Odluke svako donosi za sebe.
Ja ne mogu da te zaustavim.

A samim tim sto razmisljas znaci da mi ne verujes. Mislis da ces bolje proci sa drugim. U tom slucaju, ja tebe necu.
Necu neku koja mi ne veruje.

Sta treba da se desi - ja da se dokazujem, ti ostanes i za par godina opet.

Sta ja da se dokazujem tebi? Ko si ti?

kognitivna disonanca

pre 2 godine

Na te fazone sam uvek iz momenta napuštao objekat. Ako je toliko glupa da misli da sam ja još gluplji, onda nam prosto nije suđeno.

Sanja

pre 2 godine

Foliraju se i muskarci i zene da su bolji nego sto jesu, pa kad dodje do oravog upoznavanja i intime onda sve puca.

Imam prijateljicu koja me u histeriji zove da joj kazem kako se izgovaraju imena vina na francuskom - KOJI ONA NE GOVORI! Ne razumem. Zovi vina onako kao ih mi zovemo, a ne kako ih zovu Francuzi. Isto to radi i na italijanskom i spanskom. Zezula se tako, naletela na tipa koji oba jezika govori odlicno... posle joj je neprijatno, kaze nisam nikome rekla da te jezike govorim. Nisi, ali si ih na druge nacine ubedjivala da to pomisle.

Ortak tako stalno laze da ima vecu kintu nego sto ima, pa je nesrecan kad ga devojke koje samo to traze ostave. Najludje je sto ne kapira u cemu je problem!

Iskrenost je najbolja. I to odmah. Tako se najbolje vidi da li postoji kompatibilnost ili ne.

Бацач пламена

pre 2 godine

Имао сам и ја таквих ситуација са девојкама. Данашње девојке су себи превише дале на значају, мада је у неку руку то и добро - знаш у старту да их избегаваш. Некад су девојке знале да се увуку под кожу, да се умиљавају и глуме невинашца, неке су чак ишле у крајност да се праве наивне и глупе да би привукле мушкарца и залуделе га. И онда су на коњу.
Данас тога има све мање. Друштвене мреже и медији су им испрали мозак. Девојке су просто изгубиле великим делом додир са реалношћу. Оне очекују да неко пада на коленима пред њима и доказује им да му је стало као да ће да их жени малтене чим су се упознали, док оне њему комотно показују најгоре од себе приређујући љубоморне сцене, нелагодност, играње живцима и остале начине гурања прста у око. И то све можда док му још нису ни број телефона дале, а камоли нешто више. То се трпи неко време, а онда буде једно ,,довиђења''.

Ana

pre 2 godine

Prihvatis pice od lika na sastanku sa drugim ???
Ja bih ti pozeleo sve najbolje i otisao :):):)
(sasa, 22. januar 2022 20:20)

Nije rekla da je prihvatila pice, vec da ga je sebi poslala...

Da, kada neko iskreno isprica, svi ga pljujete ali kad vam neko to uradi u stvarnom zivotu, padate....

Mil

pre 2 godine

Komentatori bi joj se svi svetili dok u stvarnosti svaki od njih pada na takve. Ne rade one to da bude očigledno, sve je to smišljeno. Poznajem jednu koja je molila druga da dođe sa gitarom kod nje i smestila ga na terasu da svira, a momak koji je muvao zvoni na ulaz ali ona "ne čuje". Na kraju baja ušao dok je neko drugi ulazio, poludeo kad je video drugara koji je navučen da ispadne da nju muva i diže joj cenu, dečko dobio par šamara. Danas su dugo u braku sa dvoje dece. Ona vodi glavnu reč. Od takvih sa scenama i svakakvim likovima oko nje bežite. Mada i to neko mora da ženi.

boki

pre 2 godine

Sto je naj gore danas je sve vise takvih,ne govorimo o prvom dejtu vec ako krene nesta ozbiljnije od klasicnog seksa..Za sve ove godine sam naucio jedno da se manem k...i znaci napucene,nafrakane sa 1kg sminke,silikone,pune sebe isl.daleko im lepa kuca,sve jedna kao sa indigom da su kopirane a nazalost takve muskarci hoce ali zna se samo za sta..

uzas

pre 2 godine

Uvek sam ovako testirao devojke. Posle večere i pića, uvek odem na toalet i tada konobaru kažem da odnese piće devojci od anonimnog obožavaoca. Ako ga prihvati naravno da je istog momenta kraj i odlazim, a njoj ostavljam račun i sreću u potrazi novog dečka. Možda sam glup ali to je neki moj glupi test koji pokazuje odanost, a pre svega kulturu. To što ću ispasti papak koji je ostavio sa računom više nije moj problem.
(Mućak, 23. januar 2022 15:01)Uvek sam ovako testirao devojke. Posle večere i pića, uvek odem na toalet i tada konobaru kažem da odnese piće devojci od anonimnog obožavaoca. Ako ga prihvati naravno da je istog momenta kraj i odlazim, a njoj ostavljam račun i sreću u potrazi novog dečka. Možda sam glup ali to je neki moj glupi test koji pokazuje odanost, a pre svega kulturu. To što ću ispasti papak koji je ostavio sa računom više nije moj problem.
(Mućak, 23. januar 2022 15:01)
Delujes kao psiho, jadna ona sto je postena i ne padne na tvom "testu".
Tako mene uvek snadju neke psihoze.

Народ

pre 2 godine

@Neko_nebitan-Ми нисмо Запад а Запад није цео свет. Разлике у културама постоје и то је добро.

Alex

pre 2 godine

Prihvatis pice od lika na sastanku sa drugim ???
Ja bih ti pozeleo sve najbolje i otisao :):):)
(sasa, 22. januar 2022 20:20)

Nije rekla da je prihvatila pice, vec da ga je sebi poslala...

Da, kada neko iskreno isprica, svi ga pljujete ali kad vam neko to uradi u stvarnom zivotu, padate....
(Ana, 22. januar 2022 22:42)

Postoji nešto sto se naziva osnovno postovanje osobe sa kojom ste izasli. Znaci, ne zverati okolo i gledati da li ima nešto bolje u ponudi (onda kreni sa društvom pa gledaj koliko hoćeš) ili praviti nekog ljubomornim (majmunom u prevodu). Postuj tu osobu s kojom si se već našao tih par sati pa ako nema hemije, hvala lepo ali svako na svoju stranu i ćao. Ovo je teška bolest ako zaista to radi!

Ja sam ja

pre 2 godine

Biti iskren, biti svoj, ne praviti lažnu sliku, to je put ka sreći, a ne laži i detinjarije. Ovakve gluposti su grudva koja naraste u lavinu užasa.

Dd

pre 2 godine

Kao i boagtstvo, onaj ko ima opcije, nema potrebe da iskazuje to na jedan nekulturan nacin. Zna za sebe i dovoljno je. A ko nema.. Taj se previse trudi da deluje da ima.. Jadno.

Uzimajte terapiju

pre 2 godine

"Uvek sam ovako testirao devojke. Posle večere i pića, uvek odem na toalet i tada konobaru kažem da odnese piće devojci od anonimnog obožavaoca."

Bravo, kralju. Zamisli devojke posalju tako neku extra gradjenu cicu da donesu papiric sa brojem telefona potencijalnom decku :D. Pa ne bi nijedan prosao test! Cuj donese konobar pice od nekoga kome oci nisi videla i najgora si ako to pice ostane na stolu. Svasta, zaista nije nikakvo cudo sto kukate ovde da ne mozete da nadjete devojke.

Da se razumemo, ni ova iz teksta nije normalna. Mada bi bila dobar par sa ovim sto salje pice imaginarnog obozavaoca

da, moje ime

pre 2 godine

ovo je za ozbiljnu analizu kod psihijatra. očigledno nemanje osećaja samovrednosti. sta je meni bitno da li drugi zna da ja imam otvorene opcije? ako ja zaista vredim i osećam se tako, nemam potrebu da dokazujem drugima.
a ti devojko, umesto što skupljas lajkove ili sta vec na tom tik toku, bolje skokni do nekog doktora ukoliko želiš sutra da imaš kvalitetnu vezu. na sujeti i tuđoj ljubomori se ne gradi kvalitetna veza.

Danac

pre 2 godine

Žene su postale toliko jadne da prosto pozelim da ostanem sam...Nema vise onih devojaka sa malo sminke ili bez sminke,kulturne i fine. Sve su postale sponzoruse,seljanke itd... Ogavno...

Nina

pre 2 godine

Ovo su one sto kad zatrudne govore da je samo njena odluka da li ce roditi ili abortirati jer je to njeno tijelo i da muskarac nema nista sa tim. Ja bih napravio zakon ako se muskarac ne pita o buducnosti fetusa/djeteta onda ne mora ni alimentacij placati.Ako je tvoje tjelo i tvoja odluka izvoli sama nastavi..
(Dejanmi, 24. januar 2022 09:09)

Ponasanje iz teksta mi ne bi palo na pamet niti sam cula da neko to radi ali na ovako trpanje u isti kos moram da odgovorim.

Da njena je odluka dal ce da rodi ili abortira i da duzni ste da placate alimentaciju (jer ona ide ZA DETE koje ste VI OBOJE napravili i oboje ste DUZNI da o njemu brinete).
A njena je odluka zato sto na njeno zdravlje i njeno telo utice. Da pojasnim, ako zena abortira, ti neces imati nikakve posledice, a ona moze dobiti neku infekciju, moze kasnije imati problema sa zacecem (realan problem koji se mahom javlja kod zena koje nisu pre radjale), moze ostati neplodna, moze cak i umreti (mada ovo se desava uglavnom tamo gde abortusi nisu legalni). Kad odes kod ginekologa sa nekim problemom jedno od pitanja koja ce ti postaviti je i to da li si imala prekid trudnoce. Nije abortus neka bezazlena procedurica da bi vi koji niste znali ni kondom da stavite odlucivali o tome

dogodine do Prizrena dogodine do Knina

pre 2 godine

Problem sa zenama danas je sto od sebe prave robu. .i nikada u istoriji nisu bile vise ROBA nego sto su danas.

Generalno svaka iole lepa devojka u Srbiji ima strasne komplekse vise vrednosti.
Stalno hoce piski nece piski. .tuc muc. .ovamo onamo. .cas jako zainteresovana. .cas hladna kao led. .valjda zeli neku bolesnu paznju i krunu na glavi.

Da bi imala krunu i bila kraljica u korak sa kraljem a ne pored njega treba pre svega da budes covek
obrazovana
nacitana
da znas sta hoces


3%devojaka u Srbiji

Јабучило

pre 2 godine

Ово са пићем је неки "папучић тест"? Ако се момак не буни, она ће моћи да ради шта хоће?

analiza

pre 2 godine

Koliko nesigurnosti i narcizma među ljudima danas neverovatno... A kako je to toksična kombinacija najbolje govori ovaj primer...

ogiza24@gmail.com

pre 2 godine

@Pseudoharms
Slucajno sam prisustvovala slicnoj situaciji. Moj drug, inace Englez, devojci koja je u tom momentu bila sa deckom,(inace oboje sa Sri Lanke) poklonio ruzu a njemu platio partiju bilijara. Nije hteo nikog da uvredi, uradio je to jer mislio da je lepo da ih bar malo neko usreci, sto su njih oboje i ukapirali i kulturno se zahvalili;)

meki

pre 2 godine

Svako sa dva grama mozga izbegava stresne situacije koje trose vreme, resurse i prave nesigurnost. Drugim recima, svako normalan bezi od zene na koje naskacu drugi.

Mastrangello

pre 2 godine

Koliko su postenije i iskrenije one sto "svima daju", a neki im to broje i zameraju...
Zreli ste za bar godinu dana mog prokletstva, provedenih u drustvu ovakvih...

ljubav svima

pre 2 godine

zaintrigirati osvojiti osobu nije problem.
tezi deo price je da ljubav traje. to je umece, umetnost i vestina. davati i primati ljubav, negovati je kroz sazrevanje rast i svake individue posebno i kao par pa kao supruznici, pa roditelji, kao karijeristi i prijatelji.... srecno i strasno se voziti u rolerkosteru zivota sa partnerom je junastvo za divljenje. ljubav je fluidna ona tece i menja oblik. ako ste tvrdi isklizne za cas. tada vam nikakva pica ne pomazu jer je ljubav zivotno stanje koje se zaliva svaki dan a ne provokativna trenutna situacija. i zato radite na sebi a ne na drugima. Trudite se da date i primite ljubav a ne da glumatate. prodje zivot za cas... bice vam zao

Zer01

pre 2 godine

Nije da sam neki ego manijak ali sam dobra prilika za zene. Skoro me je jedna tako drndala, dizala sebi cenu u nebesa, krila decka a ja od ortaka cujem sve najgore o doticnoj. Sve u svemu mogla je da zivi kao kraljica a sve sto je uspela je da me iznervira do te mere da sam joj zapretio da ce biti problema ako ne prestane da me cima, mirniji sam otkako je nestala.

8o1357

pre 2 godine

Realno decko koji je ljubomoran sto je neko (pa i ovako, sama sebi) poslao pice nije bas normalan.
Aj da ona posalje pice nekom drugom, ili da se muva s nekim pa i da se razume ljubomora ili da se pokupi i ode, ali da ljubomorise zbog gratis pica, to mogu samo oni gde posle bude zlostavljao/premlatio/ubio zenu

Neko_nebitan

pre 2 godine

@Pseudohorms
Kao neko ko zivi deceniju na zapadu, smatram da to sto je Vasa supruga ucinila vrlo nekulturno i primitivno. Mogla je da klimne glavom i pristojno se zahvali, ignorisuci ga ostatak veceri. Mislim da bi poruka bila ista.

Dejanmi

pre 2 godine

Ovo su one sto kad zatrudne govore da je samo njena odluka da li ce roditi ili abortirati jer je to njeno tijelo i da muskarac nema nista sa tim. Ja bih napravio zakon ako se muskarac ne pita o buducnosti fetusa/djeteta onda ne mora ni alimentacij placati.Ako je tvoje tjelo i tvoja odluka izvoli sama nastavi..

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Ultimativno dizanje cene ?

Možda, a možda i ne...

Kako li to funkcioniše ako stignu do keksa...hmmm...

Možda dovodi drugog baju da je "obradi" ?

Čekaj malo, pa to već postoji i ima čak i svoje ime...

Svingeraj.

Nije boles' al' je blizu.

Mućak

pre 2 godine

Uvek sam ovako testirao devojke. Posle večere i pića, uvek odem na toalet i tada konobaru kažem da odnese piće devojci od anonimnog obožavaoca. Ako ga prihvati naravno da je istog momenta kraj i odlazim, a njoj ostavljam račun i sreću u potrazi novog dečka. Možda sam glup ali to je neki moj glupi test koji pokazuje odanost, a pre svega kulturu. To što ću ispasti papak koji je ostavio sa računom više nije moj problem.

Prazne pretnje

pre 2 godine

Ova situacija je debilna i u domenu nijesedesilo, ali vidim da je izazvala burne reakcije.
OK, ako nas toliko mrzite i pretite da izbegavate ovakve i onakve, gde je to u praksi? Ne možemo da vas se otresemo, ajde ispunite pretnje i ostavite nas na miru da ostanemo same itd itd.
Btw ja imam decka, samo što nije debil, ovo gore se odnosi na ove ogorčene i histerične koji me i dalje salecu I smaraju svojim frustracijama gde god da odem sama.

Igor

pre 2 godine

Ja ne bih odmah ustao i otisao. Sve OK, poslao neko pice, desava se. Ali se isto tako desi da neko ustane sa stola i ostavi devojci da plati kompletan racun. Potrudio bi se da racun ne bude mali.

Moj ili moja i niciji ili nicija

pre 2 godine

док оне њему комотно показују најгоре од себе приређујући љубоморне сцене, нелагодност, играње живцима и остале начине гурања прста у око.

Ovo je neko napisao u komentarima i to govori sve.To je kada ne nadjes srodnu dusu tj osobu sa kojom delis razumevanje i obaveze.Tkd uvek koristis bilo koji vid manipulacije da bi odrzavao atmosferu veze tj zelje jednog ka drugim.Neko to radi suptilno,a neko batinama.Cilj je isti,samo je intezitet drugaciji.Ne bitno od kog pola je.

Mila

pre 2 godine

(Nina, 24. januar 2022 20:08)

Ne slazem se sa Vama. Nije dosledno ocekivati od muskarca da nema pravo glasa u planiranju potomstva, a da u isto vreme ima ulogu u njegovom suzivotu/finansijama ukoliko zena odluci da rodi dete bez njegove saglasnosti.
Druga stvar, zaboravljanje kondoma. Gde je tu zenin izbor i samim tim i odgovornost, naravno kada se ne radi o silovanju? Nije li jedna od poenti feminizma u tome da prestanemo da budemo zrtve tudjih izbora i manje vredna bica bez svog stava i misljenja? Davanje partneru tako olako moc da odlucuje o nasem zdravlju u danasnje vreme (a i poslednjih nekoliko decenija) je po mom misljenju suludo. Ako se mi same ne pobrinemo o sprecavanju trudnoce i bolesti, koje da, daleko vise ostavljaju na nama trag nego na njima, zasto ocekivati da ce se drugi pol vise brinuti o nasem zdravlju i zivotu nego mi same?
Ono sto je mnogo veci drustveni problem jeste menjanje misljenja muskarca negde tamo tokom trudnoce ili nedovoljno ucestvovanje u roditeljstvu posle toga, i sta onda u takvoj situaciji. Na to ne moze da se utice u startu, na samo zacece bar moze pomocu dovoljno metoda.

Glupocu doticne iz vesti kao i svih ovih komentatora koji jedva docekaju da jedan jako los primerak zenskog roda prilepe ponasanju vecine zena ne bih ni komentarisala.

Stari basketas

pre 2 godine

@Nina

Ako abortira, muskarac nece imati posledica, ako ne abortira, onda ce imati posledice (barem finansijskih)???? Ako ubistvo deteta ostavimo po strani (ako nauka odredjuje kada fetus postaje zivo bice (a ne moze da odredjuje, jer je i sama pod pravnim ogranicenjima npr. u pogledu kloniranja (odakle to ogranicenje, ako je nauka izvor pravnih norni?)), kako su onda moguci izuzeci, preko tri meseca), ostaje pitanje kako sam ja obavezan pre necemu sto je stvar tvoje dobre volje (a, kada je nesto stvar dobre volje, vise biologija nema veze sa tim), da li ces roditi ili ne? Kako ja mogu biti pod tvojom voljom (ne bi smeo ni fetus)?

SiDji

pre 2 godine

@ Nina

Ne mogu se uzimati samo beneficije a ne i obaveze. Bas zato sto su i muskarac i zena neophodni (genetski materijal) da bi se napravilo dete, isto tako je neophodno da podjednako odlucuju da li ce se ono roditi (ako vec postoji opcija abortusa). U stvari, najpravednije je da se pre sexa rasciste stvari oko toga ko i da li zeli bebu. Alimentaciju treba placati samo ako je i muskarac zeleo bebu (da li bi se to mozda trebalo formalizovati na neki nacin je druga tema). Ne moze NASA beba je moja odluka a tvoje pare su isto moja odluka (tj kukanje socijalistckoj mami drzavi da ujuri kintu- zasto su zakoni takvi i to je druga tema ali za to su krivi beta eunuchsi a ne zene). Ako se ne zeli beba ima otprilike 10-tak nacina za zenu i 2,3 nacina (koliko ja znam) za muskarca da preduprede trudnocu. Ako oboje sa svoje strane urade sve da preduprede trudnocu ona se nece desiti. Zena ako vec ima pravo ( i treba da ima) da li ce roditi muskarac treba da ima pravo da ne finansira njen zivot (znamo svi da potrebe bebe nisu ni blizu koliko sudovi prepisuju alimentacije- opet nisu tu krive zene vec beta simps koji glasaju kako glasaju) ako je prethodno (pre sexa) dao na znanje da ne zeli bebu. Licemerstvo nije bas odlika zavidnih IQova

Ana

pre 2 godine

Prihvatis pice od lika na sastanku sa drugim ???
Ja bih ti pozeleo sve najbolje i otisao :):):)
(sasa, 22. januar 2022 20:20)

Nije rekla da je prihvatila pice, vec da ga je sebi poslala...

Da, kada neko iskreno isprica, svi ga pljujete ali kad vam neko to uradi u stvarnom zivotu, padate....

Mućak

pre 2 godine

Uvek sam ovako testirao devojke. Posle večere i pića, uvek odem na toalet i tada konobaru kažem da odnese piće devojci od anonimnog obožavaoca. Ako ga prihvati naravno da je istog momenta kraj i odlazim, a njoj ostavljam račun i sreću u potrazi novog dečka. Možda sam glup ali to je neki moj glupi test koji pokazuje odanost, a pre svega kulturu. To što ću ispasti papak koji je ostavio sa računom više nije moj problem.

Pseudoharms

pre 2 godine

Tako sam ja bio sa devojkom na Skadarliji, skupio koji dinar da je izvedem na veceru (bili smo studenti). Pored nas sedi momak, sam, oko 30 i naidje devojcica koja prodaje ruze, pridje nam, ja se zahvalim, jer, jbg, nije se imalo. Baja pozove devojcicu i kupi ruzu mojoj devojci. Ja je gledam, sta ce sada biti, ona ustade i vrati ruzu kavaljeru, spusti je na sto, bez reci. Onda sam mu i ja objasnio, mehanicki, sta su opsteprihvacene konvencije pristojnog ponasanja.

E, ta devojka mi je decu rodila, a da se tada nije tako drzala, nista od nas ne bi bilo.

Neko_nebitan

pre 2 godine

@Pseudohorms
Kao neko ko zivi deceniju na zapadu, smatram da to sto je Vasa supruga ucinila vrlo nekulturno i primitivno. Mogla je da klimne glavom i pristojno se zahvali, ignorisuci ga ostatak veceri. Mislim da bi poruka bila ista.

Danac

pre 2 godine

Žene su postale toliko jadne da prosto pozelim da ostanem sam...Nema vise onih devojaka sa malo sminke ili bez sminke,kulturne i fine. Sve su postale sponzoruse,seljanke itd... Ogavno...

mr

pre 2 godine

Prihvatis pice od lika na sastanku sa drugim ???
Ja bih ti pozeleo sve najbolje i otisao :):):)
(sasa, 22. januar 2022 20:20)

На жалост то је и највећи проблем жена, те бекап варијанте и размишљања о милион опција, и онда им промиче оно што се дешава испред њих.

8o1357

pre 2 godine

Realno decko koji je ljubomoran sto je neko (pa i ovako, sama sebi) poslao pice nije bas normalan.
Aj da ona posalje pice nekom drugom, ili da se muva s nekim pa i da se razume ljubomora ili da se pokupi i ode, ali da ljubomorise zbog gratis pica, to mogu samo oni gde posle bude zlostavljao/premlatio/ubio zenu

Бацач пламена

pre 2 godine

Имао сам и ја таквих ситуација са девојкама. Данашње девојке су себи превише дале на значају, мада је у неку руку то и добро - знаш у старту да их избегаваш. Некад су девојке знале да се увуку под кожу, да се умиљавају и глуме невинашца, неке су чак ишле у крајност да се праве наивне и глупе да би привукле мушкарца и залуделе га. И онда су на коњу.
Данас тога има све мање. Друштвене мреже и медији су им испрали мозак. Девојке су просто изгубиле великим делом додир са реалношћу. Оне очекују да неко пада на коленима пред њима и доказује им да му је стало као да ће да их жени малтене чим су се упознали, док оне њему комотно показују најгоре од себе приређујући љубоморне сцене, нелагодност, играње живцима и остале начине гурања прста у око. И то све можда док му још нису ни број телефона дале, а камоли нешто више. То се трпи неко време, а онда буде једно ,,довиђења''.

Odisej

pre 2 godine

Top! Jedno manje piće koje treba da joj platim 😁😁😁 a tek i cveće što onda ne moram da kupujem, pošto već ima 😂😂😂🥂
Još kad bi htela da me totalno ponizi pa da tajni obožavatelj i meni poruči piće 😁😁😁

Igor

pre 2 godine

Ja ne bih odmah ustao i otisao. Sve OK, poslao neko pice, desava se. Ali se isto tako desi da neko ustane sa stola i ostavi devojci da plati kompletan racun. Potrudio bi se da racun ne bude mali.

ogiza24@gmail.com

pre 2 godine

@Pseudoharms
Slucajno sam prisustvovala slicnoj situaciji. Moj drug, inace Englez, devojci koja je u tom momentu bila sa deckom,(inace oboje sa Sri Lanke) poklonio ruzu a njemu platio partiju bilijara. Nije hteo nikog da uvredi, uradio je to jer mislio da je lepo da ih bar malo neko usreci, sto su njih oboje i ukapirali i kulturno se zahvalili;)

Objektivno

pre 2 godine

Ova je jos postena jer to uradi na prvom sastanku.
Ko zna, nece gubiti vreme.

Inace nemam puno iskustva u ovome ali sam razmisljao i nikad nisam razumeo.

Ako zelis da ides sa drugim, idi.
Odluke svako donosi za sebe.
Ja ne mogu da te zaustavim.

A samim tim sto razmisljas znaci da mi ne verujes. Mislis da ces bolje proci sa drugim. U tom slucaju, ja tebe necu.
Necu neku koja mi ne veruje.

Sta treba da se desi - ja da se dokazujem, ti ostanes i za par godina opet.

Sta ja da se dokazujem tebi? Ko si ti?

Mil

pre 2 godine

Komentatori bi joj se svi svetili dok u stvarnosti svaki od njih pada na takve. Ne rade one to da bude očigledno, sve je to smišljeno. Poznajem jednu koja je molila druga da dođe sa gitarom kod nje i smestila ga na terasu da svira, a momak koji je muvao zvoni na ulaz ali ona "ne čuje". Na kraju baja ušao dok je neko drugi ulazio, poludeo kad je video drugara koji je navučen da ispadne da nju muva i diže joj cenu, dečko dobio par šamara. Danas su dugo u braku sa dvoje dece. Ona vodi glavnu reč. Od takvih sa scenama i svakakvim likovima oko nje bežite. Mada i to neko mora da ženi.

Dejanmi

pre 2 godine

Ovo su one sto kad zatrudne govore da je samo njena odluka da li ce roditi ili abortirati jer je to njeno tijelo i da muskarac nema nista sa tim. Ja bih napravio zakon ako se muskarac ne pita o buducnosti fetusa/djeteta onda ne mora ni alimentacij placati.Ako je tvoje tjelo i tvoja odluka izvoli sama nastavi..

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Ultimativno dizanje cene ?

Možda, a možda i ne...

Kako li to funkcioniše ako stignu do keksa...hmmm...

Možda dovodi drugog baju da je "obradi" ?

Čekaj malo, pa to već postoji i ima čak i svoje ime...

Svingeraj.

Nije boles' al' je blizu.

Zer01

pre 2 godine

Nije da sam neki ego manijak ali sam dobra prilika za zene. Skoro me je jedna tako drndala, dizala sebi cenu u nebesa, krila decka a ja od ortaka cujem sve najgore o doticnoj. Sve u svemu mogla je da zivi kao kraljica a sve sto je uspela je da me iznervira do te mere da sam joj zapretio da ce biti problema ako ne prestane da me cima, mirniji sam otkako je nestala.

Nina

pre 2 godine

Ovo su one sto kad zatrudne govore da je samo njena odluka da li ce roditi ili abortirati jer je to njeno tijelo i da muskarac nema nista sa tim. Ja bih napravio zakon ako se muskarac ne pita o buducnosti fetusa/djeteta onda ne mora ni alimentacij placati.Ako je tvoje tjelo i tvoja odluka izvoli sama nastavi..
(Dejanmi, 24. januar 2022 09:09)

Ponasanje iz teksta mi ne bi palo na pamet niti sam cula da neko to radi ali na ovako trpanje u isti kos moram da odgovorim.

Da njena je odluka dal ce da rodi ili abortira i da duzni ste da placate alimentaciju (jer ona ide ZA DETE koje ste VI OBOJE napravili i oboje ste DUZNI da o njemu brinete).
A njena je odluka zato sto na njeno zdravlje i njeno telo utice. Da pojasnim, ako zena abortira, ti neces imati nikakve posledice, a ona moze dobiti neku infekciju, moze kasnije imati problema sa zacecem (realan problem koji se mahom javlja kod zena koje nisu pre radjale), moze ostati neplodna, moze cak i umreti (mada ovo se desava uglavnom tamo gde abortusi nisu legalni). Kad odes kod ginekologa sa nekim problemom jedno od pitanja koja ce ti postaviti je i to da li si imala prekid trudnoce. Nije abortus neka bezazlena procedurica da bi vi koji niste znali ni kondom da stavite odlucivali o tome

Mastrangello

pre 2 godine

Koliko su postenije i iskrenije one sto "svima daju", a neki im to broje i zameraju...
Zreli ste za bar godinu dana mog prokletstva, provedenih u drustvu ovakvih...

boki

pre 2 godine

Sto je naj gore danas je sve vise takvih,ne govorimo o prvom dejtu vec ako krene nesta ozbiljnije od klasicnog seksa..Za sve ove godine sam naucio jedno da se manem k...i znaci napucene,nafrakane sa 1kg sminke,silikone,pune sebe isl.daleko im lepa kuca,sve jedna kao sa indigom da su kopirane a nazalost takve muskarci hoce ali zna se samo za sta..

SiDji

pre 2 godine

@ Nina

Ne mogu se uzimati samo beneficije a ne i obaveze. Bas zato sto su i muskarac i zena neophodni (genetski materijal) da bi se napravilo dete, isto tako je neophodno da podjednako odlucuju da li ce se ono roditi (ako vec postoji opcija abortusa). U stvari, najpravednije je da se pre sexa rasciste stvari oko toga ko i da li zeli bebu. Alimentaciju treba placati samo ako je i muskarac zeleo bebu (da li bi se to mozda trebalo formalizovati na neki nacin je druga tema). Ne moze NASA beba je moja odluka a tvoje pare su isto moja odluka (tj kukanje socijalistckoj mami drzavi da ujuri kintu- zasto su zakoni takvi i to je druga tema ali za to su krivi beta eunuchsi a ne zene). Ako se ne zeli beba ima otprilike 10-tak nacina za zenu i 2,3 nacina (koliko ja znam) za muskarca da preduprede trudnocu. Ako oboje sa svoje strane urade sve da preduprede trudnocu ona se nece desiti. Zena ako vec ima pravo ( i treba da ima) da li ce roditi muskarac treba da ima pravo da ne finansira njen zivot (znamo svi da potrebe bebe nisu ni blizu koliko sudovi prepisuju alimentacije- opet nisu tu krive zene vec beta simps koji glasaju kako glasaju) ako je prethodno (pre sexa) dao na znanje da ne zeli bebu. Licemerstvo nije bas odlika zavidnih IQova

kognitivna disonanca

pre 2 godine

Na te fazone sam uvek iz momenta napuštao objekat. Ako je toliko glupa da misli da sam ja još gluplji, onda nam prosto nije suđeno.

Prazne pretnje

pre 2 godine

Ova situacija je debilna i u domenu nijesedesilo, ali vidim da je izazvala burne reakcije.
OK, ako nas toliko mrzite i pretite da izbegavate ovakve i onakve, gde je to u praksi? Ne možemo da vas se otresemo, ajde ispunite pretnje i ostavite nas na miru da ostanemo same itd itd.
Btw ja imam decka, samo što nije debil, ovo gore se odnosi na ove ogorčene i histerične koji me i dalje salecu I smaraju svojim frustracijama gde god da odem sama.

Stari basketas

pre 2 godine

@Nina

Ako abortira, muskarac nece imati posledica, ako ne abortira, onda ce imati posledice (barem finansijskih)???? Ako ubistvo deteta ostavimo po strani (ako nauka odredjuje kada fetus postaje zivo bice (a ne moze da odredjuje, jer je i sama pod pravnim ogranicenjima npr. u pogledu kloniranja (odakle to ogranicenje, ako je nauka izvor pravnih norni?)), kako su onda moguci izuzeci, preko tri meseca), ostaje pitanje kako sam ja obavezan pre necemu sto je stvar tvoje dobre volje (a, kada je nesto stvar dobre volje, vise biologija nema veze sa tim), da li ces roditi ili ne? Kako ja mogu biti pod tvojom voljom (ne bi smeo ni fetus)?

dogodine do Prizrena dogodine do Knina

pre 2 godine

Problem sa zenama danas je sto od sebe prave robu. .i nikada u istoriji nisu bile vise ROBA nego sto su danas.

Generalno svaka iole lepa devojka u Srbiji ima strasne komplekse vise vrednosti.
Stalno hoce piski nece piski. .tuc muc. .ovamo onamo. .cas jako zainteresovana. .cas hladna kao led. .valjda zeli neku bolesnu paznju i krunu na glavi.

Da bi imala krunu i bila kraljica u korak sa kraljem a ne pored njega treba pre svega da budes covek
obrazovana
nacitana
da znas sta hoces


3%devojaka u Srbiji

Јабучило

pre 2 godine

Ово са пићем је неки "папучић тест"? Ако се момак не буни, она ће моћи да ради шта хоће?

Mila

pre 2 godine

(Nina, 24. januar 2022 20:08)

Ne slazem se sa Vama. Nije dosledno ocekivati od muskarca da nema pravo glasa u planiranju potomstva, a da u isto vreme ima ulogu u njegovom suzivotu/finansijama ukoliko zena odluci da rodi dete bez njegove saglasnosti.
Druga stvar, zaboravljanje kondoma. Gde je tu zenin izbor i samim tim i odgovornost, naravno kada se ne radi o silovanju? Nije li jedna od poenti feminizma u tome da prestanemo da budemo zrtve tudjih izbora i manje vredna bica bez svog stava i misljenja? Davanje partneru tako olako moc da odlucuje o nasem zdravlju u danasnje vreme (a i poslednjih nekoliko decenija) je po mom misljenju suludo. Ako se mi same ne pobrinemo o sprecavanju trudnoce i bolesti, koje da, daleko vise ostavljaju na nama trag nego na njima, zasto ocekivati da ce se drugi pol vise brinuti o nasem zdravlju i zivotu nego mi same?
Ono sto je mnogo veci drustveni problem jeste menjanje misljenja muskarca negde tamo tokom trudnoce ili nedovoljno ucestvovanje u roditeljstvu posle toga, i sta onda u takvoj situaciji. Na to ne moze da se utice u startu, na samo zacece bar moze pomocu dovoljno metoda.

Glupocu doticne iz vesti kao i svih ovih komentatora koji jedva docekaju da jedan jako los primerak zenskog roda prilepe ponasanju vecine zena ne bih ni komentarisala.

uzas

pre 2 godine

Uvek sam ovako testirao devojke. Posle večere i pića, uvek odem na toalet i tada konobaru kažem da odnese piće devojci od anonimnog obožavaoca. Ako ga prihvati naravno da je istog momenta kraj i odlazim, a njoj ostavljam račun i sreću u potrazi novog dečka. Možda sam glup ali to je neki moj glupi test koji pokazuje odanost, a pre svega kulturu. To što ću ispasti papak koji je ostavio sa računom više nije moj problem.
(Mućak, 23. januar 2022 15:01)Uvek sam ovako testirao devojke. Posle večere i pića, uvek odem na toalet i tada konobaru kažem da odnese piće devojci od anonimnog obožavaoca. Ako ga prihvati naravno da je istog momenta kraj i odlazim, a njoj ostavljam račun i sreću u potrazi novog dečka. Možda sam glup ali to je neki moj glupi test koji pokazuje odanost, a pre svega kulturu. To što ću ispasti papak koji je ostavio sa računom više nije moj problem.
(Mućak, 23. januar 2022 15:01)
Delujes kao psiho, jadna ona sto je postena i ne padne na tvom "testu".
Tako mene uvek snadju neke psihoze.

meki

pre 2 godine

Svako sa dva grama mozga izbegava stresne situacije koje trose vreme, resurse i prave nesigurnost. Drugim recima, svako normalan bezi od zene na koje naskacu drugi.

Uzimajte terapiju

pre 2 godine

"Uvek sam ovako testirao devojke. Posle večere i pića, uvek odem na toalet i tada konobaru kažem da odnese piće devojci od anonimnog obožavaoca."

Bravo, kralju. Zamisli devojke posalju tako neku extra gradjenu cicu da donesu papiric sa brojem telefona potencijalnom decku :D. Pa ne bi nijedan prosao test! Cuj donese konobar pice od nekoga kome oci nisi videla i najgora si ako to pice ostane na stolu. Svasta, zaista nije nikakvo cudo sto kukate ovde da ne mozete da nadjete devojke.

Da se razumemo, ni ova iz teksta nije normalna. Mada bi bila dobar par sa ovim sto salje pice imaginarnog obozavaoca

Alex

pre 2 godine

Prihvatis pice od lika na sastanku sa drugim ???
Ja bih ti pozeleo sve najbolje i otisao :):):)
(sasa, 22. januar 2022 20:20)

Nije rekla da je prihvatila pice, vec da ga je sebi poslala...

Da, kada neko iskreno isprica, svi ga pljujete ali kad vam neko to uradi u stvarnom zivotu, padate....
(Ana, 22. januar 2022 22:42)

Postoji nešto sto se naziva osnovno postovanje osobe sa kojom ste izasli. Znaci, ne zverati okolo i gledati da li ima nešto bolje u ponudi (onda kreni sa društvom pa gledaj koliko hoćeš) ili praviti nekog ljubomornim (majmunom u prevodu). Postuj tu osobu s kojom si se već našao tih par sati pa ako nema hemije, hvala lepo ali svako na svoju stranu i ćao. Ovo je teška bolest ako zaista to radi!

da, moje ime

pre 2 godine

ovo je za ozbiljnu analizu kod psihijatra. očigledno nemanje osećaja samovrednosti. sta je meni bitno da li drugi zna da ja imam otvorene opcije? ako ja zaista vredim i osećam se tako, nemam potrebu da dokazujem drugima.
a ti devojko, umesto što skupljas lajkove ili sta vec na tom tik toku, bolje skokni do nekog doktora ukoliko želiš sutra da imaš kvalitetnu vezu. na sujeti i tuđoj ljubomori se ne gradi kvalitetna veza.

Народ

pre 2 godine

@Neko_nebitan-Ми нисмо Запад а Запад није цео свет. Разлике у културама постоје и то је добро.

analiza

pre 2 godine

Koliko nesigurnosti i narcizma među ljudima danas neverovatno... A kako je to toksična kombinacija najbolje govori ovaj primer...

Sanja

pre 2 godine

Foliraju se i muskarci i zene da su bolji nego sto jesu, pa kad dodje do oravog upoznavanja i intime onda sve puca.

Imam prijateljicu koja me u histeriji zove da joj kazem kako se izgovaraju imena vina na francuskom - KOJI ONA NE GOVORI! Ne razumem. Zovi vina onako kao ih mi zovemo, a ne kako ih zovu Francuzi. Isto to radi i na italijanskom i spanskom. Zezula se tako, naletela na tipa koji oba jezika govori odlicno... posle joj je neprijatno, kaze nisam nikome rekla da te jezike govorim. Nisi, ali si ih na druge nacine ubedjivala da to pomisle.

Ortak tako stalno laze da ima vecu kintu nego sto ima, pa je nesrecan kad ga devojke koje samo to traze ostave. Najludje je sto ne kapira u cemu je problem!

Iskrenost je najbolja. I to odmah. Tako se najbolje vidi da li postoji kompatibilnost ili ne.

Ja sam ja

pre 2 godine

Biti iskren, biti svoj, ne praviti lažnu sliku, to je put ka sreći, a ne laži i detinjarije. Ovakve gluposti su grudva koja naraste u lavinu užasa.

Dd

pre 2 godine

Kao i boagtstvo, onaj ko ima opcije, nema potrebe da iskazuje to na jedan nekulturan nacin. Zna za sebe i dovoljno je. A ko nema.. Taj se previse trudi da deluje da ima.. Jadno.

Moj ili moja i niciji ili nicija

pre 2 godine

док оне њему комотно показују најгоре од себе приређујући љубоморне сцене, нелагодност, играње живцима и остале начине гурања прста у око.

Ovo je neko napisao u komentarima i to govori sve.To je kada ne nadjes srodnu dusu tj osobu sa kojom delis razumevanje i obaveze.Tkd uvek koristis bilo koji vid manipulacije da bi odrzavao atmosferu veze tj zelje jednog ka drugim.Neko to radi suptilno,a neko batinama.Cilj je isti,samo je intezitet drugaciji.Ne bitno od kog pola je.

ljubav svima

pre 2 godine

zaintrigirati osvojiti osobu nije problem.
tezi deo price je da ljubav traje. to je umece, umetnost i vestina. davati i primati ljubav, negovati je kroz sazrevanje rast i svake individue posebno i kao par pa kao supruznici, pa roditelji, kao karijeristi i prijatelji.... srecno i strasno se voziti u rolerkosteru zivota sa partnerom je junastvo za divljenje. ljubav je fluidna ona tece i menja oblik. ako ste tvrdi isklizne za cas. tada vam nikakva pica ne pomazu jer je ljubav zivotno stanje koje se zaliva svaki dan a ne provokativna trenutna situacija. i zato radite na sebi a ne na drugima. Trudite se da date i primite ljubav a ne da glumatate. prodje zivot za cas... bice vam zao