"Ne flertujem, samo sam ljubazna": Zašto neki muškarci pogrešno tumače pristojno ponašanje?

Sreda, 11.05.2022.

13:19

Izvor: Glossy

"Ne flertujem, samo sam ljubazna": Zašto neki muškarci pogrešno tumaèe pristojno ponašanje? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Vladimir

pre 1 godinu

Ja sam se greškom upecao tako par puta, i sad kad pričam sa nekom bukvalno se kao robot ponašam, učtiv osmeh, vrlo hladno i odmereno ... Nisam imao sreće onda, nemam ni sad. Tu sam i ukapirao koliko sam u stvari ružan i neprivlačan, pa se bar eto neću više sramotiti kao ranije.

Gaga

pre 1 godinu

Zavisi sta ko smatra pod flertom i sta smatra da je konacan rezultat flerta.Nekome je flert " obecavajuci " pogled,nekome otvoreno nudjenje a nekome je flert kada si nasmejan, otvoren, prijatan prema osobi suprotnog pola cak i kada je sve to potpuno bez ikakve ljubavne namere. Takodje i rezultat flerta je razlicit. Nekome je to uvod u vezu , nekome poziv na sex, a nekome je to samo nacin da im dan bude lepsi, da drugome ucine dan lepsim jer uz osmeh je sve lepse. Znate kako je lepo kad u turobnom danu sretnete nekog ko je veseo, ko zraci pozitivom, zasto bi se uopste trazio razlog.
Muskarci najcesce i osmeh protumace kao poziv na vezu ili sex. Zene se cesce osmehuju jer zele sebi ili drugima da ucine dan ili situaciju prijatnijom. Neke se osmehuju jer im samo prija da se lepo osecaju i lepo im je da u muskom pogledu vide simpatiju- i nista vise. Od flerta moze nesto da bude ali i ne mora , nije da je to igra, vec prosto ako ga uopste i definisemo kao flert ,nacin da unesemo pozitivnu energiju u taj dan.

dosta vise

pre 1 godinu

Nele, pogodio si jedino da zena flertuje i kad ne zeli nista sa muskarcem. Ne rade to sve iz zelje da budu zapazene, neke se prosto sale, a vi to ne razumete. Vi ste sirovi, agresivni, pa i zene ponekad vole tako otvoreno da se nasale. Flert nije uvod u seks, ni u ljubav. Flert je razonoda, vezbanje vijuga, druzenje. To nista ne obecava, niti znaci. Sad da brojim, pa sigurno bi mi se svidelo 200 muskaraca za flert. Od tih 200 ne znam da li bih zbrojila 5 njih sa kojima bih pokusala bilo sta vise. Flert nije nista. Ne znam ko je nama propisao okvire za humor, ali ocigledno postoje.

Racionale

pre 1 godinu

Muškarac sam i znam da ogroman deo muškaraca naskače na sve što je iole "prihvatljivo" (praktično skoro sve žensko). Problem je u neiskustvu, još uvek ne znaju koliko žene zapravo zabole za muškarce.

Većina žena želi da prkosi muškarcima a da u isto vreme budu predmet njihovih želja, i izabraće nekog ko im najviše treba od onoga što bi one htele, kada i kako njima odgovara.

Ne treba gubiti previše živaca na njihove željice.

...

pre 1 godinu

(Frank Underwood, 11. maj 2022 23:56)

Poistovecujes musko razmisljanje sa zenskim. Muskarci varaju jer ne mogu da kontrolisu nagon, pa kad vide dobru zensku, to je to. A zene varaju (u najvecem broju slucajeva) jer se osecaju zapostavljeno, nevoljeno itd. Tako da one ne izmisljaju, ne uvijaju kada kazu da je razlog varanja upravo to. Samo sto muskarci ne mogu da shvate da zene ne razmisljaju kao oni.

bole

pre 1 godinu

Stvari su do skoro bile vrlo proste i vrlo jednostavne:muškarci su uvek ali uvek do skoro rezonovali nagonski i instinktivno, a žene naročito u današnje vreme kalkulativno.Muškarci su "razmišljali" malom glavom, a žene svojom glavom. Medjutim,desila se emancipacija,izjednačavanje polova u svakom smislu, feminizam itd.Onda se pojavio"SEX & City"momenat i došlo je do potpune konfuzije.Normalni muškarci neće da reaguju ni na onu koja se bukvalno uvija oko njega, skine gola i kaže: tvoja sam!Zašto?Zato što su naučili da su žene malipulativna i kalkulativna bića.Ako je on popularan, bogat,ostvaren,moćan,nakačiće mu se u 98% slučajeva da bi to nekako materijalizovale.Žene su dekodirale muškarce,ali su i muškarci(doduše dosta kasnije)dekodirali žene,kada su umesto donjom malom glavom instinktivno i nagonski, počeli da rezonuju kao žene glavom.Dakle, empirijskim učenjem jedni od drugih došlo se do ovoga danas.I šta ćemo sad? Trebalo bi žene malo da"spuste loptu"jer su je previše digle u nebesa.Jednostavno ako flertujete-flertujte s razlogom ili ciljem koji je vekovima čovečanstva bio nagonski i služio je da se dvoje spare ili spoje bez kalulatora. Manite se flerta radi lične razonode, jer to vas neće odvesti nikud, jer muškarci su se "otreznili" i prizemljili da nema više gde.Ostaje ona stara ko na žurkama:"dame biraju"-izaberite da budete normalne i recite odmah šta hoćete da postignete tim vašim flert ponašanjem-šta želite i šta vam je krajnji cilj!Karte na sto,prosto i pošteno!

El Gancho

pre 1 godinu

@ Nikolina

Sta da ti kazem , znam tacno da li su vragolaste oci ili mogu da je imam.Za svojih 35 god sam nepogresivo naucio to, nema sta da tripujem. Pomesala si me sa tim neiskusnim, zna se kad mozes nekog da imas

Milica

pre 1 godinu

"Žene i njihove pameti" je izreka koja sve objašnjava.

Hahaha Zene i njihovu pamet proziva covek koji ne moze da pojmi da jednoj zeni flert moze da bude osmeh i pogled a drugoj nesto savim drugacije. Pa, cirkus, zaista. Da, Milisave, moze jedna zena da se ponasa drugacije od druge kao, uostalom, svako ljudsko bice na planeti. Prozivate druge za intelekt, a ne mozete da se snadjete u svetu gde, zaboga, dve razlicite osobe reaguju razlicito na desavanja u okolini. Zaista tezak koncept za razumeti...

Nikolina

pre 1 godinu

@ el gancho
Hahah.. ma daj, koja muska umisljenost. Ja npr imam vragolaste oci, vecito nekako nasmejane , tako izgledam sta cu , i milion puta sam morala da se branim od navalentnih muskaraca koji misle da je moj zar u ocima zbog njih. Dok ti se zena ne preda, mozes samo da tripujes da znas da bi ti se predala.

Marijana

pre 1 godinu

Ako žena uopšte ne dodirne muškarca i vidi ga prvi put, a po prirodi je ljubazna. Zašto neki muškarci to dožive kao flert, i ja se pitam. Nigde flerta.

Ok sve

pre 1 godinu

a ja se mislim devojko imam zenu, ljubavnicu, 2 kres kombinacije, stalan posao i drustveni zivot i nemam bre gde da te uglavim u raspored, a i ne mogu vise toliko da lazem....
(qq, 12. maj 2022 03:07)

I onda se cudite sto su zene danas prema muskarcima takve kakve su. Jos su sjajne.

El Gancho

pre 1 godinu

Meni je dovoljno da iz pogleda znam da mogu da je imam. To je tako moćno da ne mogu da vam opišem. Nebitno da li ima dečka ili ne, afrodizijak je da znam da mogu da je imam. Uglavnom gledam ove mladje

Sladja

pre 1 godinu

@ maja
Joj , sve razumem, identicna prica. Bukvalno mi je bila a i ostala praksa da kad upoznam nekog preko drustva, posla, poznanika, nastojim da svako malo kao slucajno pomenem decka- verenika kako bi jasno i nedvosmisleno stavila do znanja da sam zauzeta i da ne trazim kombinaciju i da sam samo ljubazna jer sto bi bila drugacija, niko mi nista nije lose uradio. Medjutim ,mnogim muskarcima to bas i ne ulazi u glavu pa ce i pored saznanja da sam u vezi , kopkati po svakom mom osmehu trazeci tu " nesto vise " , a neki ce se usuditi i na nesto konkretnije. Pitam se da li imate problem sa inteligencijom da ne razumete da zena nije zainteresovana. Ili je samo do ega koji ne prihvata da niste neodoljivi i da se ne svidjate svima.

Ivana

pre 1 godinu

@Maja - da, jeste. Ja imam velikih problema da objasnim rodjenom bratu neke stvari. Za njih nema izmedju, ako ti pridje a ti se ponasas pristojno, a nisi zainteresovana, ali neces ni da budes djubre pa da mu kazes odmah ne zanimas me, a ponekad ne mozes ni da znas odmah, onda ako na kraju ne dobije to sto je hteo - najgora, ovakva, onakva. Ako mu se odmah kaze "ne zanimas me" opet isto, najgora, on povredjen... Oni traze neki "recept" kako smuvati ribu, kao da su sve devojke iste i da moze neko resenje po stavkama i da on ne razmislja. I ma isti nacin ce prici desetinama. Pa nije ni cudo sto su oni frustrirani, a zene postale grube pa sad jos vise kukaju. Ne vredi, moraju da isteraju svoje, nece da usvoje nikakva znanja ili da porazmisle, terace tako generaciju/dve pa ce valjda neki novi nesto nauciti. Male su sanse da ce ova sad generacija prestati da trazi "recept" :)

Sanja

pre 1 godinu

"Žene i njihove pameti" je izreka koja sve objašnjava. Za jednu je flert ako te stidljivo pogleda u prolazu, a za drugu nije čak i kada te dodiruje, unosi u lice, smeje, ljubi po licu i vratu kada se opusti,... 

Sve bi bilo mnogo lakse i jednostavnije kad muskarci ne bi trazili neki univerzalni recept i uputstvo. Univerzalno uputstvo ne postoji, da, nekoj koja je stidljivija i povucenija je veliki stvar ako nekoga pogleda i nasmeje se, nekoj, koja ima sasvim drugi sklop licnosti, nije flert i ako plese, zeza se, cak i ako zagrli nekoga. Moze muskarac i da se zagrli prijateljski, zamisli. U principu svi smo razliciti. Moze i muskarac da zagrli i da ne flertuje, a moze i da ne pipine devojku a da pokusava flert. Nisu svi proizvedeni na traci i stvar je socijalne inteligencije koja, cini mi se, treba da bude predmet u skolama, da se prepozna sta je sta. To sto je jednoj flert pogled i osmeh, ne znaci da ce drugoj biti. To sto ti je neko pruzio ruku, nasmejao se, rekao svoje ime, ni izdaleka ne znaci da hoce u krevet s tobom. Nema recepta, nazalost, mora da se ukljuci mozak, cula i da se razmisli o svemu.

Neobjektivnost

pre 1 godinu

"Žene i njihove pameti" je izreka koja sve objašnjava. Za jednu je flert ako te stidljivo pogleda u prolazu, a za drugu nije čak i kada te dodiruje, unosi u lice, smeje, ljubi po licu i vratu kada se opusti,... Ako pokušaš nešto, onda si napaljenik i manijak, a ako ne onda si šonja, mlakonja i kilavac. Muškarci se polako povlače u sebe, ne prilaze im, one postaju frustrirane i iskompleksirane da nisu atraktivne, pa onda one počnu agresivno da prilaze muškarcima. Otuda ona izraka da su one veći muškarci od muškaraca. Sve je veoma jednostavno samo one ne žele da prihvate realnost.

mandingožoel

pre 1 godinu

kad izletim uvece u zivot, zavezem cvrsce pertle na patikama i startujem sve zivo..kako to izleda odozgo voleo bi samo da vidim..nemam ja vremena da razmisljam sta je njoj tacno u glavi..oces - neces..dalje dalje idemo..nema stajanja..kada se umorim ili se upale svetla u nekom 5om klubu..na burek i jogurt..a kontakti se biju u telefonu..posle svaku cimam na isti nacin..kad dodju deca onda pivo i secanja..

Александар

pre 1 godinu

Далеко боље би било да се паре потрошене на оваква истраживања,користе за проналажење нових лекова.Та истраживања су толико глупа да нема ништа глупљег на овом свету.Ако жене пишу дају кривицу мушкарцима и обрнуто.

Xp

pre 1 godinu

Sirovi srpski muskarci i dan danas ne prave razliku izmedju ljubaznosti i intimnosti jer misle da se svet okrece oko njih i da ih sve zene hoce jer im je to objasnila njohova mama ( zena sa kojom oni bi najradije da budu u krevetu zapravo). Da, zene i flertuju ali su mahom ljubazne ali kod prosecnog srpskog muskarca ta razlika ne postoji.

Sekiracija

pre 1 godinu

Ima nas svakojakih, sa različitim motivima i niko nikome ne čita misli. Moj bivsi mi je napravio scenu na aerodromu kad sam tip koji je prolazio pored nas na pitanje da li znam koliko je sati, odgvoorila da je 2 i 15, on se zahvalio i ptišao svojim putem. A onda je nastala drava gde me je bivši optužio da sam flertovala sa tipom i da sam mu previše ljubazno odgovorila na pitanje koliko ima sati. Svakojakih ljudi ima i uvek će biti velikih i malih zabuna. Samo ne treba generalizovati to na sve žene i sve muškarce.

Maja

pre 1 godinu

Muski komentari su potvrdili tekst- ako je zena ljubazna onda ona flertuje, a ako nije ljubazna onda je ku...a. Treceg nema
Neko se pohvalio kako je muski mozak iskren, ali ne , muski mozak je prost i ne raspoznaje razlike .Nina je dobro objasnila, ako im se dopadate svaka vasa ljubaznost ce biti tumacena kao flert a ako im se ne dopadate mozete da flertujete oni to i nece bas detektovati jer ih prosto ne zanimate.
Muskarci se zale kako su danasnje devojke nadrndane, pa naravno da ce biti takve jer ako se opusteno nasmese ili nastupe prijateljski, ako im se ona iole dopada, pomislice da ona flertuje. A kad ona pokusa da objasni da se samo prijateljski ponasa on ce je optuziti da je dvolicna, neiskrena, da je kuc..a. Kao mladja sam stalno imala problem sa tim jer sam spontana, vesela osoba, uglavnom sa osmehom na licu. S godinama sam morala da radim na tome da budem sto uzdrzanija prema muskom polu jer pogresno tumace bilo kakvu ljubaznost i osmeh. Narocito na poslu. Zato sam sad ku...a. Doduse udata ku..ka.

Јабучило

pre 1 godinu

Mala ispravka, muskarci ce vasu ljubaznost zameniti za flert ukoliko mu se dopadate, ako mu se ne dopadate mozeste cak i flertovati, oni ce to doziveti kao ljubaznost (osim ako niste bas bas ocigledne).
Prosto, ako mu se svidjate, on ce i najmanje znake vase paznje da primeti, i samim tim sto vise bilo kakve 'pozitivne' interakcije imate, u smilu ljubazni te, nasmejete se, srdacno se pozdravite, vise ce misliti da se i on vama dopada. Neki, redji doduse, ce bilo kakvu interakciju sa vama, cak i kad ste neprijatni prema njemu, protumaciti kao svidjanje.
(Nina, 11. maj 2022 21:55)

Оп, Нино, Нино, Нино,
узећу те ја,
Оп, Нино, Нино, Нино,
бићеш моја сва :)

qq

pre 1 godinu

sto volim ovaj zenski mozak koji sudi i presudjuje svima, meni koleginica sa posla kaze eeee samo kad bi imao malo vise hrabrosti (da joj pridjem), a ja se mislim devojko imam zenu, ljubavnicu, 2 kres kombinacije, stalan posao i drustveni zivot i nemam bre gde da te uglavim u raspored, a i ne mogu vise toliko da lazem....

Džoni

pre 1 godinu

Opšte poznata stvar je da će žena ako iole pristojno izgleda od 10 muškaraca koje "startuje" odvući u krevet 8, 9 ili čak i svih 10,dok muškarac i sa iznadprosečnim izgledom kad bi startovao 10 žena, možda bi svega dve ili tri uspeo da odvede u krevet (ako naleti na raspoložene). Jednostavno takve stvari muškarci i žene drugačije percipiraju i onda žena kad kaže, mogu da odvedem svakog u krevet, pa logično da možeš, treba samo da staviš muškarcu do znanja da si za akciju, muškarci razmišljaju drugom glavom, nije to nuklearna fizika.

Pantagruel

pre 1 godinu

Кад видим у шта се свет претворио, помислим "Хвала богу што сам већ направио двоје деце, а за више од тога немам ни живаца ни новца".

njegova

pre 1 godinu

@ Frank Underwood

Ne znam kako ti to tako površno gledaš, ali kada je privlačnost u pitanju, nikada se ne radi samo o izgledu (što se mene tiče), mada izgled jeste važan. Bitno je i razumevanje sa tom osobom, međusobno kapiranje, intenzitet kada ste zajedno, ili nedostajanje i nemir kada niste.

Kikilišur

pre 1 godinu

Zato što velika većina muškaraca nema svoje dostojanstvo i naskočili bi na sve što suknju nosi.
Muškarac mora da bude muževan i mudar,da ne dozvoli da ga ženska "voza" i da proguta svaku udicu koju ona zabaci .
Što se mene tiče,može da se smeška do sutra,da vrti kosu i ne znam ni ja šta već,ja na to uopšte ne reagujem i ne pada mi na pamet da budem deo sumanute igre koja narušava ljudsko dostojanstvo. Ženi se prilazi ako je situacija jasna kao dan,i ako je priča sigurna, pa makar to značilo i samo jednu žensku godišnje. Dugo sam radio u obezbedjenju ugostiteljskih objekata i noćnih klubova i čega sam se sve nagledao,kako vozaju muškarce i vuku za nos,pa to stvarno nije za priču. Momci uozbiljite se i debelo razmislite pre nego što udjete u bilo kakvu priču, da ne biste ispali budale. Bud'te pozdravljeni!

Frank Underwood

pre 1 godinu

Ljudi, stvari su vrlo proste, živimo globalno u feminističkom totalitarnom poretku. Stepen feminističkih stavova je direktno proporcionalan nekim ličnim nezadovoljstvom i frustracijom kod te osobe. Naravno, zvanično će biti tužna priča kako je "zli patrijarhat" uvek prisutan, a činjenica je da su muškarcima vezane ruke sve više i više.

Žene su jednako manipulativne koliko su i podložne manipulaciji, dakle mnogo. A danas im je sve dozvoljeno i mogu da se ponašaju malo "muški", a malo i "ženski" i uvek će situaciju da posmatraju iz ugla koji im odgovara.

Čak i u prevari je muškarac iskreniji. Kad drug pita druga "zašto si prevario devojku", ovaj će mu odgovoriti - "imala je dobro d**e".

Kad drugarica pita drugaricu "zašto si prevarila dečka", znate šta će ova da joj odgovori? "Znaš, udaljili smo se, zapostavio me je, ne poklanja mi dovoljno pažnje...". A ustvari je i ovaj njen imao dobro d**e.

Hmmmm

pre 1 godinu

Pa sta ako muskarci pobrkaju ljubaznost i flert?
Neka pobrkaju i neka prilaze.
Kad predjemo 40 i neku, niko nam ionako nece ni prilaziti.
(Neka, 11. maj 2022 23:06)

Ma prilaze i tada ali ni vama nece biti bas stalo do toga.

hm

pre 1 godinu

U poslednje vreme ima zelju da mogu da citam misli... Vise nista nije normalno. Zato sam i odustao od zena, a muskarci me ne interesuju. Ni one same ne znaju sto vise zele. Ne sve, ali vecina.

lisac

pre 1 godinu

U današnjem vremenu najbolje je i flert tumačiti kao ljubaznost, niti ćeš biti navučen kao riba na udicu niti ima opasnosti da te proglase manjiakom. A one kada se psihički uravnoteže onda možda i razmisliti vredi li se upuštati u nešto.

Neka

pre 1 godinu

Pa sta ako muskarci pobrkaju ljubaznost i flert?
Neka pobrkaju i neka prilaze.
Kad predjemo 40 i neku, niko nam ionako nece ni prilaziti. Nece nas pojesti. Ljubazno objasnis da nisi zainteresovana. Nema potrebe da se dize nos. Ti muskarci su necija brava i sinovi.
Valjda smo svi lepo vaspitani, gajeni u duhu hriscanstva.

krle

pre 1 godinu

dekolte do pupka pa onda šta mi gledas sise.
mikro minić pa šta mi gledaš noge
utegne se u suknjicu, pantalone, helanke pa sta mi gledas u dupe
Ako je nešto u izlogu ima da gledam, ako pomislim da flertuje prihvatam, mozda grešim al je sigurno neću silovati.
Ako sam pogrešno procenio njenu ljubaznost isto tako ću prihvatiti i ljubazno odbijanje.
Ima svakakvih devojaka/žena kao što ima i svakakvih muških, ne treba generalizovati i sav muško ženski odnos treba spustiti na opušten nivo

Bretela

pre 1 godinu

Mislim da svakoj zeni moze biti jasno zasto neke muslimanke odaberu da nose hidzab, nikab... Svaka zabuna sprecena i po meni to je posteno: ne dam da me vidis, zavozis film, pa mi spocitavas da masem repom. Samo po mojoj zelji i odabiru skidam sakrivace, i tacka. Ma,sutra bih pocela da nosim, nego pogresno ce se i to protumaciti.

nele

pre 1 godinu

Žena flertuje iako ne želi ništa sa muškarcem. Samo kako bi on odgovorio na isti način da se ona oseti poželjnom i podigne samopouzdanje. Živi za pažnjom, to joj je duhovna hrana. Zato plastični hirurzi ne mogu da postignu.
Naravno, ima izuzetaka ali to samo potvrđuje pravilo.

Fire walk with me

pre 1 godinu

Većina žena voli da flertuje, da bude u centru pažnje, da su momci oko njih, da budu primećene, da se priča o njima, da zavrte repićem a onda se desi da se u momentu, sekundi predomisle, pa onda pričaju tek da to nije bio flert a inače, vrlo su željne pažnje jer kad nemaju pažnju muškaraca tek tad ne valja jer misle da nisu vredne. Inače, flert može da se shvati od strane muškaraca ozbiljno a i ne mora ali većina muškaraca shvata jer većina bi volela da ih žena želi. Žene su te koje određuju sa kim će da budu a ne muškarci, ili retko koji to odredi. Obično se vidi kod koje se žene ima prolaz posle 5 minuta razgovora, ne treba više. Inače, ženski mozak ne treba analizirati, to je uzaludan posao jer to je opšti haos sa hormonima, opterećenje izgledom, suparništvo, planiranje, osvajanje muškaraca, feminizam, borbe za jednakost polova, to jednostavno se menjaju mišljenja i raspoloženja iz minuta u minut i ako misli da je ovaj minut ok da sa nekim flertuje, sledeći minut već nije i taj tip ako navaljuje on je navalentan i odvratan a nema veze što je zavrtela repićem minut pre toga, to se ne računa. Ali sve u svemu, bez žena je dosadno i one su pokretač svega

trp

pre 1 godinu

Da li momci znaju šta su pravi znaci interesa kada vas devojka želi. Da li vam devojke prilaze, da li vas dodiruju, da li vam komentarišu slike i stavljaju srculenca, da li vam govore da ste zgodni, imate lepe oči i osmeh? Da li vam postavljaju lična pitanja, da li žele da uđu u vaš prostor, da li aminuju sve što vi kažete kako bi vam se dopala? Da li prva zove, da li inicira, da li je spremna da sebe podredi vama....to su pravi znaci interesa. Samo neiskusni momci i željni ženske pažnje misle da je ljubaznost flert.
Jeste, neke devojke su ljubazne ali to ne znači da vas žele u ljubavnom smislu.

Dusan

pre 1 godinu

Iz ličnog iskustva, radeći sa ženama na poslu, mogu reći da su one i veliki manipulatori. Veoma često, otvoreno provociraju, a pristojnost i pažnju kolega karakterišu kao nabacivanje. Pristojnost će i dalje dobijati ali pažnju teško. Ne prepoznaju ni jedno ni drugo. Valjda je takva generacija

Nina

pre 1 godinu

Mala ispravka, muskarci ce vasu ljubaznost zameniti za flert ukoliko mu se dopadate, ako mu se ne dopadate mozeste cak i flertovati, oni ce to doziveti kao ljubaznost (osim ako niste bas bas ocigledne).
Prosto, ako mu se svidjate, on ce i najmanje znake vase paznje da primeti, i samim tim sto vise bilo kakve 'pozitivne' interakcije imate, u smilu ljubazni te, nasmejete se, srdacno se pozdravite, vise ce misliti da se i on vama dopada. Neki, redji doduse, ce bilo kakvu interakciju sa vama, cak i kad ste neprijatni prema njemu, protumaciti kao svidjanje.

Ljaljo

pre 1 godinu

Pogotovo kod nas ima gomila ljaljana koji tripuju ako ih devojka uopste i pogleda, da je to to, hoce nesto. Luzeri i ocajnici. U sustini mucenici

Šrodingerova mačka mi dala dinju, pa je uzela, pa mi dala, uzela, dala...

pre 1 godinu

Zato što je to u dubini ljudske duše, potreba za opstankom rase. Ne mora biti svesno flertovanje, mslm ako me razumete...

Ferenc Paskas

pre 1 godinu

Ako se neka " smeje njihovim šalama, stoji blizu njih i dodirne im ruku na žurki " to bas znaci da su zainteresovane,ako nisu onda nemojte da saljete posgresne signale .

milence

pre 1 godinu

Ja sam tako pogresno tumacio, bio ljubazan, uctiv, izvodio na neke vecere i cuda i onda sam prekinuo da tumacim jer sam lose tumacio. I sad moze da mi se skine ispred mene tako neka, samo cu da iskuliram. Imao sam skorije dosta tako nekih polu i vise od polusituacija koje su naginjale na akciju, ali sam odlucio da celibatujem dok ne naidje nesto smisleno. Mozda sa takvim stavom necu da poentiram, ali cu da je iznerviram, pa neka se posle pita sta nije u redu s njom, umesto da se grizem ja i desifrujem svacija ludila. Eto, ima i toga.

Eto

pre 1 godinu

Žene i devojke flertuju iz dosade do onog trenutka kada im situacija izmakne kontroli pa tada pokušavaju na sve načine da opravdaju flert kao "pogrešno protumačenu ljubaznost". Dok muškarci potpuno otvoreno ulaze u flert sa jasnim namerama.

Cirkus

pre 1 godinu

Istina ako si samo ljubazna i kulturna odmah si navodno zainteresovana a ako si neutralna i hladnija onda si nadobudna ku.ka. A ako ih direktno odbijes onda svi ostali epiteti.

Ana

pre 1 godinu

Vrlo neprijatna situacija na radnom mestu, iako uopste ne flertujem samo sam ljubazna desavalo mi se da mi se nakace pa kad shvate da to nije to, postanu jako drski sto ometa normalan poslovni odnos. Uglavnom su to kolege sa ne tako bogatim drustvenim zivotom pa im se i najmanji znak paznje ucini kao zelim nesto vise sa njima.

Euro bezolovni

pre 1 godinu

"Razgovarate s nekim poznanikom ili kolegom srdačno, pristojno i apsolutno neromantično, bez ikakve skrivene namere ili simpatije u ljubavnom smislu i... saznajete da je muškarac stekao utisak da flertujete s njim?

U pitanju je fenomen poznat kao seksualna zabluda, a u ovoj situaciji našlo se čak 90 odsto ispitanih žena!"

U pitanju je fenomen da se 90 posto žena ponašaju kao ***ke, pa se iznenadimo ako makar jedna ispod prosečna nosem ne para oblake i ne ponaša se kao da su muškarci niža bića.

dragan

pre 1 godinu

zna se sta je biti fin, a sta je flertovanje. Nazalost, danasnje vreme drustvenih mreza cini da se ljudi virtuelno zaljube cim odstupe malo od stvarnosti jer na mrezama su svi slatki i fini, i zato se upustaju u veze koje posle dovode do rasturanja porodica zarad gluposti

Tačno

pre 1 godinu

A kad ti se to desi i počneš biti gruba da slučajno neki tupadžija ne bi počeo da ti se nabacuje, e tad počne da te bije glas da si neprijatna, nadrndana, nadžak itd. Šta sve žena neće da istrpi zbog kojekavih budala.

Dr. Realan

pre 1 godinu

Šta ćeš, opet smo mi muškarci krivi jer ne možemo da čitamo misli. Dokle god žene ne budu mogle lepo i precizno da objasne razliku između ljubaznosti i flerta i da ta razlika funkcioniše za sve žene, ovakvih nesporazuma će uvek biti. Dok se jedna žena smeši i čudi što joj ne prilazim jer “flertuje”, druga se buni kada me stalno spontano dodiruje a ja pomislim da flertuje.

Malina

pre 1 godinu

Bila sam u takvim situacijama X puta jer sam radila na recepciji. Nije mi jasno kako muskarac ljubaznost moze pomesati sa flertom, zaboga, a bilo je dosta primera. Jos pritom, sam opis radnog mesta - pa duznost mi je bila da budem ljubazna i predusretljiva.

Eto

pre 1 godinu

Žene i devojke flertuju iz dosade do onog trenutka kada im situacija izmakne kontroli pa tada pokušavaju na sve načine da opravdaju flert kao "pogrešno protumačenu ljubaznost". Dok muškarci potpuno otvoreno ulaze u flert sa jasnim namerama.

Fire walk with me

pre 1 godinu

Većina žena voli da flertuje, da bude u centru pažnje, da su momci oko njih, da budu primećene, da se priča o njima, da zavrte repićem a onda se desi da se u momentu, sekundi predomisle, pa onda pričaju tek da to nije bio flert a inače, vrlo su željne pažnje jer kad nemaju pažnju muškaraca tek tad ne valja jer misle da nisu vredne. Inače, flert može da se shvati od strane muškaraca ozbiljno a i ne mora ali većina muškaraca shvata jer većina bi volela da ih žena želi. Žene su te koje određuju sa kim će da budu a ne muškarci, ili retko koji to odredi. Obično se vidi kod koje se žene ima prolaz posle 5 minuta razgovora, ne treba više. Inače, ženski mozak ne treba analizirati, to je uzaludan posao jer to je opšti haos sa hormonima, opterećenje izgledom, suparništvo, planiranje, osvajanje muškaraca, feminizam, borbe za jednakost polova, to jednostavno se menjaju mišljenja i raspoloženja iz minuta u minut i ako misli da je ovaj minut ok da sa nekim flertuje, sledeći minut već nije i taj tip ako navaljuje on je navalentan i odvratan a nema veze što je zavrtela repićem minut pre toga, to se ne računa. Ali sve u svemu, bez žena je dosadno i one su pokretač svega

Nina

pre 1 godinu

Mala ispravka, muskarci ce vasu ljubaznost zameniti za flert ukoliko mu se dopadate, ako mu se ne dopadate mozeste cak i flertovati, oni ce to doziveti kao ljubaznost (osim ako niste bas bas ocigledne).
Prosto, ako mu se svidjate, on ce i najmanje znake vase paznje da primeti, i samim tim sto vise bilo kakve 'pozitivne' interakcije imate, u smilu ljubazni te, nasmejete se, srdacno se pozdravite, vise ce misliti da se i on vama dopada. Neki, redji doduse, ce bilo kakvu interakciju sa vama, cak i kad ste neprijatni prema njemu, protumaciti kao svidjanje.

Dusan

pre 1 godinu

Iz ličnog iskustva, radeći sa ženama na poslu, mogu reći da su one i veliki manipulatori. Veoma često, otvoreno provociraju, a pristojnost i pažnju kolega karakterišu kao nabacivanje. Pristojnost će i dalje dobijati ali pažnju teško. Ne prepoznaju ni jedno ni drugo. Valjda je takva generacija

krle

pre 1 godinu

dekolte do pupka pa onda šta mi gledas sise.
mikro minić pa šta mi gledaš noge
utegne se u suknjicu, pantalone, helanke pa sta mi gledas u dupe
Ako je nešto u izlogu ima da gledam, ako pomislim da flertuje prihvatam, mozda grešim al je sigurno neću silovati.
Ako sam pogrešno procenio njenu ljubaznost isto tako ću prihvatiti i ljubazno odbijanje.
Ima svakakvih devojaka/žena kao što ima i svakakvih muških, ne treba generalizovati i sav muško ženski odnos treba spustiti na opušten nivo

milence

pre 1 godinu

Ja sam tako pogresno tumacio, bio ljubazan, uctiv, izvodio na neke vecere i cuda i onda sam prekinuo da tumacim jer sam lose tumacio. I sad moze da mi se skine ispred mene tako neka, samo cu da iskuliram. Imao sam skorije dosta tako nekih polu i vise od polusituacija koje su naginjale na akciju, ali sam odlucio da celibatujem dok ne naidje nesto smisleno. Mozda sa takvim stavom necu da poentiram, ali cu da je iznerviram, pa neka se posle pita sta nije u redu s njom, umesto da se grizem ja i desifrujem svacija ludila. Eto, ima i toga.

Malina

pre 1 godinu

Bila sam u takvim situacijama X puta jer sam radila na recepciji. Nije mi jasno kako muskarac ljubaznost moze pomesati sa flertom, zaboga, a bilo je dosta primera. Jos pritom, sam opis radnog mesta - pa duznost mi je bila da budem ljubazna i predusretljiva.

nele

pre 1 godinu

Žena flertuje iako ne želi ništa sa muškarcem. Samo kako bi on odgovorio na isti način da se ona oseti poželjnom i podigne samopouzdanje. Živi za pažnjom, to joj je duhovna hrana. Zato plastični hirurzi ne mogu da postignu.
Naravno, ima izuzetaka ali to samo potvrđuje pravilo.

Cirkus

pre 1 godinu

Istina ako si samo ljubazna i kulturna odmah si navodno zainteresovana a ako si neutralna i hladnija onda si nadobudna ku.ka. A ako ih direktno odbijes onda svi ostali epiteti.

trp

pre 1 godinu

Da li momci znaju šta su pravi znaci interesa kada vas devojka želi. Da li vam devojke prilaze, da li vas dodiruju, da li vam komentarišu slike i stavljaju srculenca, da li vam govore da ste zgodni, imate lepe oči i osmeh? Da li vam postavljaju lična pitanja, da li žele da uđu u vaš prostor, da li aminuju sve što vi kažete kako bi vam se dopala? Da li prva zove, da li inicira, da li je spremna da sebe podredi vama....to su pravi znaci interesa. Samo neiskusni momci i željni ženske pažnje misle da je ljubaznost flert.
Jeste, neke devojke su ljubazne ali to ne znači da vas žele u ljubavnom smislu.

Ana

pre 1 godinu

Vrlo neprijatna situacija na radnom mestu, iako uopste ne flertujem samo sam ljubazna desavalo mi se da mi se nakace pa kad shvate da to nije to, postanu jako drski sto ometa normalan poslovni odnos. Uglavnom su to kolege sa ne tako bogatim drustvenim zivotom pa im se i najmanji znak paznje ucini kao zelim nesto vise sa njima.

Frank Underwood

pre 1 godinu

Ljudi, stvari su vrlo proste, živimo globalno u feminističkom totalitarnom poretku. Stepen feminističkih stavova je direktno proporcionalan nekim ličnim nezadovoljstvom i frustracijom kod te osobe. Naravno, zvanično će biti tužna priča kako je "zli patrijarhat" uvek prisutan, a činjenica je da su muškarcima vezane ruke sve više i više.

Žene su jednako manipulativne koliko su i podložne manipulaciji, dakle mnogo. A danas im je sve dozvoljeno i mogu da se ponašaju malo "muški", a malo i "ženski" i uvek će situaciju da posmatraju iz ugla koji im odgovara.

Čak i u prevari je muškarac iskreniji. Kad drug pita druga "zašto si prevario devojku", ovaj će mu odgovoriti - "imala je dobro d**e".

Kad drugarica pita drugaricu "zašto si prevarila dečka", znate šta će ova da joj odgovori? "Znaš, udaljili smo se, zapostavio me je, ne poklanja mi dovoljno pažnje...". A ustvari je i ovaj njen imao dobro d**e.

Neka

pre 1 godinu

Pa sta ako muskarci pobrkaju ljubaznost i flert?
Neka pobrkaju i neka prilaze.
Kad predjemo 40 i neku, niko nam ionako nece ni prilaziti. Nece nas pojesti. Ljubazno objasnis da nisi zainteresovana. Nema potrebe da se dize nos. Ti muskarci su necija brava i sinovi.
Valjda smo svi lepo vaspitani, gajeni u duhu hriscanstva.

Tačno

pre 1 godinu

A kad ti se to desi i počneš biti gruba da slučajno neki tupadžija ne bi počeo da ti se nabacuje, e tad počne da te bije glas da si neprijatna, nadrndana, nadžak itd. Šta sve žena neće da istrpi zbog kojekavih budala.

Ferenc Paskas

pre 1 godinu

Ako se neka " smeje njihovim šalama, stoji blizu njih i dodirne im ruku na žurki " to bas znaci da su zainteresovane,ako nisu onda nemojte da saljete posgresne signale .

Dr. Realan

pre 1 godinu

Šta ćeš, opet smo mi muškarci krivi jer ne možemo da čitamo misli. Dokle god žene ne budu mogle lepo i precizno da objasne razliku između ljubaznosti i flerta i da ta razlika funkcioniše za sve žene, ovakvih nesporazuma će uvek biti. Dok se jedna žena smeši i čudi što joj ne prilazim jer “flertuje”, druga se buni kada me stalno spontano dodiruje a ja pomislim da flertuje.

hm

pre 1 godinu

U poslednje vreme ima zelju da mogu da citam misli... Vise nista nije normalno. Zato sam i odustao od zena, a muskarci me ne interesuju. Ni one same ne znaju sto vise zele. Ne sve, ali vecina.

lisac

pre 1 godinu

U današnjem vremenu najbolje je i flert tumačiti kao ljubaznost, niti ćeš biti navučen kao riba na udicu niti ima opasnosti da te proglase manjiakom. A one kada se psihički uravnoteže onda možda i razmisliti vredi li se upuštati u nešto.

dragan

pre 1 godinu

zna se sta je biti fin, a sta je flertovanje. Nazalost, danasnje vreme drustvenih mreza cini da se ljudi virtuelno zaljube cim odstupe malo od stvarnosti jer na mrezama su svi slatki i fini, i zato se upustaju u veze koje posle dovode do rasturanja porodica zarad gluposti

Euro bezolovni

pre 1 godinu

"Razgovarate s nekim poznanikom ili kolegom srdačno, pristojno i apsolutno neromantično, bez ikakve skrivene namere ili simpatije u ljubavnom smislu i... saznajete da je muškarac stekao utisak da flertujete s njim?

U pitanju je fenomen poznat kao seksualna zabluda, a u ovoj situaciji našlo se čak 90 odsto ispitanih žena!"

U pitanju je fenomen da se 90 posto žena ponašaju kao ***ke, pa se iznenadimo ako makar jedna ispod prosečna nosem ne para oblake i ne ponaša se kao da su muškarci niža bića.

Hmmmm

pre 1 godinu

Pa sta ako muskarci pobrkaju ljubaznost i flert?
Neka pobrkaju i neka prilaze.
Kad predjemo 40 i neku, niko nam ionako nece ni prilaziti.
(Neka, 11. maj 2022 23:06)

Ma prilaze i tada ali ni vama nece biti bas stalo do toga.

Maja

pre 1 godinu

Muski komentari su potvrdili tekst- ako je zena ljubazna onda ona flertuje, a ako nije ljubazna onda je ku...a. Treceg nema
Neko se pohvalio kako je muski mozak iskren, ali ne , muski mozak je prost i ne raspoznaje razlike .Nina je dobro objasnila, ako im se dopadate svaka vasa ljubaznost ce biti tumacena kao flert a ako im se ne dopadate mozete da flertujete oni to i nece bas detektovati jer ih prosto ne zanimate.
Muskarci se zale kako su danasnje devojke nadrndane, pa naravno da ce biti takve jer ako se opusteno nasmese ili nastupe prijateljski, ako im se ona iole dopada, pomislice da ona flertuje. A kad ona pokusa da objasni da se samo prijateljski ponasa on ce je optuziti da je dvolicna, neiskrena, da je kuc..a. Kao mladja sam stalno imala problem sa tim jer sam spontana, vesela osoba, uglavnom sa osmehom na licu. S godinama sam morala da radim na tome da budem sto uzdrzanija prema muskom polu jer pogresno tumace bilo kakvu ljubaznost i osmeh. Narocito na poslu. Zato sam sad ku...a. Doduse udata ku..ka.

Ljaljo

pre 1 godinu

Pogotovo kod nas ima gomila ljaljana koji tripuju ako ih devojka uopste i pogleda, da je to to, hoce nesto. Luzeri i ocajnici. U sustini mucenici

Džoni

pre 1 godinu

Opšte poznata stvar je da će žena ako iole pristojno izgleda od 10 muškaraca koje "startuje" odvući u krevet 8, 9 ili čak i svih 10,dok muškarac i sa iznadprosečnim izgledom kad bi startovao 10 žena, možda bi svega dve ili tri uspeo da odvede u krevet (ako naleti na raspoložene). Jednostavno takve stvari muškarci i žene drugačije percipiraju i onda žena kad kaže, mogu da odvedem svakog u krevet, pa logično da možeš, treba samo da staviš muškarcu do znanja da si za akciju, muškarci razmišljaju drugom glavom, nije to nuklearna fizika.

Sekiracija

pre 1 godinu

Ima nas svakojakih, sa različitim motivima i niko nikome ne čita misli. Moj bivsi mi je napravio scenu na aerodromu kad sam tip koji je prolazio pored nas na pitanje da li znam koliko je sati, odgvoorila da je 2 i 15, on se zahvalio i ptišao svojim putem. A onda je nastala drava gde me je bivši optužio da sam flertovala sa tipom i da sam mu previše ljubazno odgovorila na pitanje koliko ima sati. Svakojakih ljudi ima i uvek će biti velikih i malih zabuna. Samo ne treba generalizovati to na sve žene i sve muškarce.

Kikilišur

pre 1 godinu

Zato što velika većina muškaraca nema svoje dostojanstvo i naskočili bi na sve što suknju nosi.
Muškarac mora da bude muževan i mudar,da ne dozvoli da ga ženska "voza" i da proguta svaku udicu koju ona zabaci .
Što se mene tiče,može da se smeška do sutra,da vrti kosu i ne znam ni ja šta već,ja na to uopšte ne reagujem i ne pada mi na pamet da budem deo sumanute igre koja narušava ljudsko dostojanstvo. Ženi se prilazi ako je situacija jasna kao dan,i ako je priča sigurna, pa makar to značilo i samo jednu žensku godišnje. Dugo sam radio u obezbedjenju ugostiteljskih objekata i noćnih klubova i čega sam se sve nagledao,kako vozaju muškarce i vuku za nos,pa to stvarno nije za priču. Momci uozbiljite se i debelo razmislite pre nego što udjete u bilo kakvu priču, da ne biste ispali budale. Bud'te pozdravljeni!

Ok sve

pre 1 godinu

a ja se mislim devojko imam zenu, ljubavnicu, 2 kres kombinacije, stalan posao i drustveni zivot i nemam bre gde da te uglavim u raspored, a i ne mogu vise toliko da lazem....
(qq, 12. maj 2022 03:07)

I onda se cudite sto su zene danas prema muskarcima takve kakve su. Jos su sjajne.

Šrodingerova mačka mi dala dinju, pa je uzela, pa mi dala, uzela, dala...

pre 1 godinu

Zato što je to u dubini ljudske duše, potreba za opstankom rase. Ne mora biti svesno flertovanje, mslm ako me razumete...

Sanja

pre 1 godinu

"Žene i njihove pameti" je izreka koja sve objašnjava. Za jednu je flert ako te stidljivo pogleda u prolazu, a za drugu nije čak i kada te dodiruje, unosi u lice, smeje, ljubi po licu i vratu kada se opusti,... 

Sve bi bilo mnogo lakse i jednostavnije kad muskarci ne bi trazili neki univerzalni recept i uputstvo. Univerzalno uputstvo ne postoji, da, nekoj koja je stidljivija i povucenija je veliki stvar ako nekoga pogleda i nasmeje se, nekoj, koja ima sasvim drugi sklop licnosti, nije flert i ako plese, zeza se, cak i ako zagrli nekoga. Moze muskarac i da se zagrli prijateljski, zamisli. U principu svi smo razliciti. Moze i muskarac da zagrli i da ne flertuje, a moze i da ne pipine devojku a da pokusava flert. Nisu svi proizvedeni na traci i stvar je socijalne inteligencije koja, cini mi se, treba da bude predmet u skolama, da se prepozna sta je sta. To sto je jednoj flert pogled i osmeh, ne znaci da ce drugoj biti. To sto ti je neko pruzio ruku, nasmejao se, rekao svoje ime, ni izdaleka ne znaci da hoce u krevet s tobom. Nema recepta, nazalost, mora da se ukljuci mozak, cula i da se razmisli o svemu.

Pantagruel

pre 1 godinu

Кад видим у шта се свет претворио, помислим "Хвала богу што сам већ направио двоје деце, а за више од тога немам ни живаца ни новца".

Xp

pre 1 godinu

Sirovi srpski muskarci i dan danas ne prave razliku izmedju ljubaznosti i intimnosti jer misle da se svet okrece oko njih i da ih sve zene hoce jer im je to objasnila njohova mama ( zena sa kojom oni bi najradije da budu u krevetu zapravo). Da, zene i flertuju ali su mahom ljubazne ali kod prosecnog srpskog muskarca ta razlika ne postoji.

Nikolina

pre 1 godinu

@ el gancho
Hahah.. ma daj, koja muska umisljenost. Ja npr imam vragolaste oci, vecito nekako nasmejane , tako izgledam sta cu , i milion puta sam morala da se branim od navalentnih muskaraca koji misle da je moj zar u ocima zbog njih. Dok ti se zena ne preda, mozes samo da tripujes da znas da bi ti se predala.

Sladja

pre 1 godinu

@ maja
Joj , sve razumem, identicna prica. Bukvalno mi je bila a i ostala praksa da kad upoznam nekog preko drustva, posla, poznanika, nastojim da svako malo kao slucajno pomenem decka- verenika kako bi jasno i nedvosmisleno stavila do znanja da sam zauzeta i da ne trazim kombinaciju i da sam samo ljubazna jer sto bi bila drugacija, niko mi nista nije lose uradio. Medjutim ,mnogim muskarcima to bas i ne ulazi u glavu pa ce i pored saznanja da sam u vezi , kopkati po svakom mom osmehu trazeci tu " nesto vise " , a neki ce se usuditi i na nesto konkretnije. Pitam se da li imate problem sa inteligencijom da ne razumete da zena nije zainteresovana. Ili je samo do ega koji ne prihvata da niste neodoljivi i da se ne svidjate svima.

Gaga

pre 1 godinu

Zavisi sta ko smatra pod flertom i sta smatra da je konacan rezultat flerta.Nekome je flert " obecavajuci " pogled,nekome otvoreno nudjenje a nekome je flert kada si nasmejan, otvoren, prijatan prema osobi suprotnog pola cak i kada je sve to potpuno bez ikakve ljubavne namere. Takodje i rezultat flerta je razlicit. Nekome je to uvod u vezu , nekome poziv na sex, a nekome je to samo nacin da im dan bude lepsi, da drugome ucine dan lepsim jer uz osmeh je sve lepse. Znate kako je lepo kad u turobnom danu sretnete nekog ko je veseo, ko zraci pozitivom, zasto bi se uopste trazio razlog.
Muskarci najcesce i osmeh protumace kao poziv na vezu ili sex. Zene se cesce osmehuju jer zele sebi ili drugima da ucine dan ili situaciju prijatnijom. Neke se osmehuju jer im samo prija da se lepo osecaju i lepo im je da u muskom pogledu vide simpatiju- i nista vise. Od flerta moze nesto da bude ali i ne mora , nije da je to igra, vec prosto ako ga uopste i definisemo kao flert ,nacin da unesemo pozitivnu energiju u taj dan.

Ivana

pre 1 godinu

@Maja - da, jeste. Ja imam velikih problema da objasnim rodjenom bratu neke stvari. Za njih nema izmedju, ako ti pridje a ti se ponasas pristojno, a nisi zainteresovana, ali neces ni da budes djubre pa da mu kazes odmah ne zanimas me, a ponekad ne mozes ni da znas odmah, onda ako na kraju ne dobije to sto je hteo - najgora, ovakva, onakva. Ako mu se odmah kaze "ne zanimas me" opet isto, najgora, on povredjen... Oni traze neki "recept" kako smuvati ribu, kao da su sve devojke iste i da moze neko resenje po stavkama i da on ne razmislja. I ma isti nacin ce prici desetinama. Pa nije ni cudo sto su oni frustrirani, a zene postale grube pa sad jos vise kukaju. Ne vredi, moraju da isteraju svoje, nece da usvoje nikakva znanja ili da porazmisle, terace tako generaciju/dve pa ce valjda neki novi nesto nauciti. Male su sanse da ce ova sad generacija prestati da trazi "recept" :)

Bretela

pre 1 godinu

Mislim da svakoj zeni moze biti jasno zasto neke muslimanke odaberu da nose hidzab, nikab... Svaka zabuna sprecena i po meni to je posteno: ne dam da me vidis, zavozis film, pa mi spocitavas da masem repom. Samo po mojoj zelji i odabiru skidam sakrivace, i tacka. Ma,sutra bih pocela da nosim, nego pogresno ce se i to protumaciti.

Racionale

pre 1 godinu

Muškarac sam i znam da ogroman deo muškaraca naskače na sve što je iole "prihvatljivo" (praktično skoro sve žensko). Problem je u neiskustvu, još uvek ne znaju koliko žene zapravo zabole za muškarce.

Većina žena želi da prkosi muškarcima a da u isto vreme budu predmet njihovih želja, i izabraće nekog ko im najviše treba od onoga što bi one htele, kada i kako njima odgovara.

Ne treba gubiti previše živaca na njihove željice.

Александар

pre 1 godinu

Далеко боље би било да се паре потрошене на оваква истраживања,користе за проналажење нових лекова.Та истраживања су толико глупа да нема ништа глупљег на овом свету.Ако жене пишу дају кривицу мушкарцима и обрнуто.

Milica

pre 1 godinu

"Žene i njihove pameti" je izreka koja sve objašnjava.

Hahaha Zene i njihovu pamet proziva covek koji ne moze da pojmi da jednoj zeni flert moze da bude osmeh i pogled a drugoj nesto savim drugacije. Pa, cirkus, zaista. Da, Milisave, moze jedna zena da se ponasa drugacije od druge kao, uostalom, svako ljudsko bice na planeti. Prozivate druge za intelekt, a ne mozete da se snadjete u svetu gde, zaboga, dve razlicite osobe reaguju razlicito na desavanja u okolini. Zaista tezak koncept za razumeti...

bole

pre 1 godinu

Stvari su do skoro bile vrlo proste i vrlo jednostavne:muškarci su uvek ali uvek do skoro rezonovali nagonski i instinktivno, a žene naročito u današnje vreme kalkulativno.Muškarci su "razmišljali" malom glavom, a žene svojom glavom. Medjutim,desila se emancipacija,izjednačavanje polova u svakom smislu, feminizam itd.Onda se pojavio"SEX & City"momenat i došlo je do potpune konfuzije.Normalni muškarci neće da reaguju ni na onu koja se bukvalno uvija oko njega, skine gola i kaže: tvoja sam!Zašto?Zato što su naučili da su žene malipulativna i kalkulativna bića.Ako je on popularan, bogat,ostvaren,moćan,nakačiće mu se u 98% slučajeva da bi to nekako materijalizovale.Žene su dekodirale muškarce,ali su i muškarci(doduše dosta kasnije)dekodirali žene,kada su umesto donjom malom glavom instinktivno i nagonski, počeli da rezonuju kao žene glavom.Dakle, empirijskim učenjem jedni od drugih došlo se do ovoga danas.I šta ćemo sad? Trebalo bi žene malo da"spuste loptu"jer su je previše digle u nebesa.Jednostavno ako flertujete-flertujte s razlogom ili ciljem koji je vekovima čovečanstva bio nagonski i služio je da se dvoje spare ili spoje bez kalulatora. Manite se flerta radi lične razonode, jer to vas neće odvesti nikud, jer muškarci su se "otreznili" i prizemljili da nema više gde.Ostaje ona stara ko na žurkama:"dame biraju"-izaberite da budete normalne i recite odmah šta hoćete da postignete tim vašim flert ponašanjem-šta želite i šta vam je krajnji cilj!Karte na sto,prosto i pošteno!

dosta vise

pre 1 godinu

Nele, pogodio si jedino da zena flertuje i kad ne zeli nista sa muskarcem. Ne rade to sve iz zelje da budu zapazene, neke se prosto sale, a vi to ne razumete. Vi ste sirovi, agresivni, pa i zene ponekad vole tako otvoreno da se nasale. Flert nije uvod u seks, ni u ljubav. Flert je razonoda, vezbanje vijuga, druzenje. To nista ne obecava, niti znaci. Sad da brojim, pa sigurno bi mi se svidelo 200 muskaraca za flert. Od tih 200 ne znam da li bih zbrojila 5 njih sa kojima bih pokusala bilo sta vise. Flert nije nista. Ne znam ko je nama propisao okvire za humor, ali ocigledno postoje.

njegova

pre 1 godinu

@ Frank Underwood

Ne znam kako ti to tako površno gledaš, ali kada je privlačnost u pitanju, nikada se ne radi samo o izgledu (što se mene tiče), mada izgled jeste važan. Bitno je i razumevanje sa tom osobom, međusobno kapiranje, intenzitet kada ste zajedno, ili nedostajanje i nemir kada niste.

Marijana

pre 1 godinu

Ako žena uopšte ne dodirne muškarca i vidi ga prvi put, a po prirodi je ljubazna. Zašto neki muškarci to dožive kao flert, i ja se pitam. Nigde flerta.

Neobjektivnost

pre 1 godinu

"Žene i njihove pameti" je izreka koja sve objašnjava. Za jednu je flert ako te stidljivo pogleda u prolazu, a za drugu nije čak i kada te dodiruje, unosi u lice, smeje, ljubi po licu i vratu kada se opusti,... Ako pokušaš nešto, onda si napaljenik i manijak, a ako ne onda si šonja, mlakonja i kilavac. Muškarci se polako povlače u sebe, ne prilaze im, one postaju frustrirane i iskompleksirane da nisu atraktivne, pa onda one počnu agresivno da prilaze muškarcima. Otuda ona izraka da su one veći muškarci od muškaraca. Sve je veoma jednostavno samo one ne žele da prihvate realnost.

El Gancho

pre 1 godinu

Meni je dovoljno da iz pogleda znam da mogu da je imam. To je tako moćno da ne mogu da vam opišem. Nebitno da li ima dečka ili ne, afrodizijak je da znam da mogu da je imam. Uglavnom gledam ove mladje

...

pre 1 godinu

(Frank Underwood, 11. maj 2022 23:56)

Poistovecujes musko razmisljanje sa zenskim. Muskarci varaju jer ne mogu da kontrolisu nagon, pa kad vide dobru zensku, to je to. A zene varaju (u najvecem broju slucajeva) jer se osecaju zapostavljeno, nevoljeno itd. Tako da one ne izmisljaju, ne uvijaju kada kazu da je razlog varanja upravo to. Samo sto muskarci ne mogu da shvate da zene ne razmisljaju kao oni.

Vladimir

pre 1 godinu

Ja sam se greškom upecao tako par puta, i sad kad pričam sa nekom bukvalno se kao robot ponašam, učtiv osmeh, vrlo hladno i odmereno ... Nisam imao sreće onda, nemam ni sad. Tu sam i ukapirao koliko sam u stvari ružan i neprivlačan, pa se bar eto neću više sramotiti kao ranije.

qq

pre 1 godinu

sto volim ovaj zenski mozak koji sudi i presudjuje svima, meni koleginica sa posla kaze eeee samo kad bi imao malo vise hrabrosti (da joj pridjem), a ja se mislim devojko imam zenu, ljubavnicu, 2 kres kombinacije, stalan posao i drustveni zivot i nemam bre gde da te uglavim u raspored, a i ne mogu vise toliko da lazem....

mandingožoel

pre 1 godinu

kad izletim uvece u zivot, zavezem cvrsce pertle na patikama i startujem sve zivo..kako to izleda odozgo voleo bi samo da vidim..nemam ja vremena da razmisljam sta je njoj tacno u glavi..oces - neces..dalje dalje idemo..nema stajanja..kada se umorim ili se upale svetla u nekom 5om klubu..na burek i jogurt..a kontakti se biju u telefonu..posle svaku cimam na isti nacin..kad dodju deca onda pivo i secanja..

Јабучило

pre 1 godinu

Mala ispravka, muskarci ce vasu ljubaznost zameniti za flert ukoliko mu se dopadate, ako mu se ne dopadate mozeste cak i flertovati, oni ce to doziveti kao ljubaznost (osim ako niste bas bas ocigledne).
Prosto, ako mu se svidjate, on ce i najmanje znake vase paznje da primeti, i samim tim sto vise bilo kakve 'pozitivne' interakcije imate, u smilu ljubazni te, nasmejete se, srdacno se pozdravite, vise ce misliti da se i on vama dopada. Neki, redji doduse, ce bilo kakvu interakciju sa vama, cak i kad ste neprijatni prema njemu, protumaciti kao svidjanje.
(Nina, 11. maj 2022 21:55)

Оп, Нино, Нино, Нино,
узећу те ја,
Оп, Нино, Нино, Нино,
бићеш моја сва :)

El Gancho

pre 1 godinu

@ Nikolina

Sta da ti kazem , znam tacno da li su vragolaste oci ili mogu da je imam.Za svojih 35 god sam nepogresivo naucio to, nema sta da tripujem. Pomesala si me sa tim neiskusnim, zna se kad mozes nekog da imas

Bretela

pre 1 godinu

Mislim da svakoj zeni moze biti jasno zasto neke muslimanke odaberu da nose hidzab, nikab... Svaka zabuna sprecena i po meni to je posteno: ne dam da me vidis, zavozis film, pa mi spocitavas da masem repom. Samo po mojoj zelji i odabiru skidam sakrivace, i tacka. Ma,sutra bih pocela da nosim, nego pogresno ce se i to protumaciti.

Tačno

pre 1 godinu

A kad ti se to desi i počneš biti gruba da slučajno neki tupadžija ne bi počeo da ti se nabacuje, e tad počne da te bije glas da si neprijatna, nadrndana, nadžak itd. Šta sve žena neće da istrpi zbog kojekavih budala.

Ljaljo

pre 1 godinu

Pogotovo kod nas ima gomila ljaljana koji tripuju ako ih devojka uopste i pogleda, da je to to, hoce nesto. Luzeri i ocajnici. U sustini mucenici

Eto

pre 1 godinu

Žene i devojke flertuju iz dosade do onog trenutka kada im situacija izmakne kontroli pa tada pokušavaju na sve načine da opravdaju flert kao "pogrešno protumačenu ljubaznost". Dok muškarci potpuno otvoreno ulaze u flert sa jasnim namerama.

Frank Underwood

pre 1 godinu

Ljudi, stvari su vrlo proste, živimo globalno u feminističkom totalitarnom poretku. Stepen feminističkih stavova je direktno proporcionalan nekim ličnim nezadovoljstvom i frustracijom kod te osobe. Naravno, zvanično će biti tužna priča kako je "zli patrijarhat" uvek prisutan, a činjenica je da su muškarcima vezane ruke sve više i više.

Žene su jednako manipulativne koliko su i podložne manipulaciji, dakle mnogo. A danas im je sve dozvoljeno i mogu da se ponašaju malo "muški", a malo i "ženski" i uvek će situaciju da posmatraju iz ugla koji im odgovara.

Čak i u prevari je muškarac iskreniji. Kad drug pita druga "zašto si prevario devojku", ovaj će mu odgovoriti - "imala je dobro d**e".

Kad drugarica pita drugaricu "zašto si prevarila dečka", znate šta će ova da joj odgovori? "Znaš, udaljili smo se, zapostavio me je, ne poklanja mi dovoljno pažnje...". A ustvari je i ovaj njen imao dobro d**e.

Neobjektivnost

pre 1 godinu

"Žene i njihove pameti" je izreka koja sve objašnjava. Za jednu je flert ako te stidljivo pogleda u prolazu, a za drugu nije čak i kada te dodiruje, unosi u lice, smeje, ljubi po licu i vratu kada se opusti,... Ako pokušaš nešto, onda si napaljenik i manijak, a ako ne onda si šonja, mlakonja i kilavac. Muškarci se polako povlače u sebe, ne prilaze im, one postaju frustrirane i iskompleksirane da nisu atraktivne, pa onda one počnu agresivno da prilaze muškarcima. Otuda ona izraka da su one veći muškarci od muškaraca. Sve je veoma jednostavno samo one ne žele da prihvate realnost.

Fire walk with me

pre 1 godinu

Većina žena voli da flertuje, da bude u centru pažnje, da su momci oko njih, da budu primećene, da se priča o njima, da zavrte repićem a onda se desi da se u momentu, sekundi predomisle, pa onda pričaju tek da to nije bio flert a inače, vrlo su željne pažnje jer kad nemaju pažnju muškaraca tek tad ne valja jer misle da nisu vredne. Inače, flert može da se shvati od strane muškaraca ozbiljno a i ne mora ali većina muškaraca shvata jer većina bi volela da ih žena želi. Žene su te koje određuju sa kim će da budu a ne muškarci, ili retko koji to odredi. Obično se vidi kod koje se žene ima prolaz posle 5 minuta razgovora, ne treba više. Inače, ženski mozak ne treba analizirati, to je uzaludan posao jer to je opšti haos sa hormonima, opterećenje izgledom, suparništvo, planiranje, osvajanje muškaraca, feminizam, borbe za jednakost polova, to jednostavno se menjaju mišljenja i raspoloženja iz minuta u minut i ako misli da je ovaj minut ok da sa nekim flertuje, sledeći minut već nije i taj tip ako navaljuje on je navalentan i odvratan a nema veze što je zavrtela repićem minut pre toga, to se ne računa. Ali sve u svemu, bez žena je dosadno i one su pokretač svega

Euro bezolovni

pre 1 godinu

"Razgovarate s nekim poznanikom ili kolegom srdačno, pristojno i apsolutno neromantično, bez ikakve skrivene namere ili simpatije u ljubavnom smislu i... saznajete da je muškarac stekao utisak da flertujete s njim?

U pitanju je fenomen poznat kao seksualna zabluda, a u ovoj situaciji našlo se čak 90 odsto ispitanih žena!"

U pitanju je fenomen da se 90 posto žena ponašaju kao ***ke, pa se iznenadimo ako makar jedna ispod prosečna nosem ne para oblake i ne ponaša se kao da su muškarci niža bića.

Cirkus

pre 1 godinu

Istina ako si samo ljubazna i kulturna odmah si navodno zainteresovana a ako si neutralna i hladnija onda si nadobudna ku.ka. A ako ih direktno odbijes onda svi ostali epiteti.

qq

pre 1 godinu

sto volim ovaj zenski mozak koji sudi i presudjuje svima, meni koleginica sa posla kaze eeee samo kad bi imao malo vise hrabrosti (da joj pridjem), a ja se mislim devojko imam zenu, ljubavnicu, 2 kres kombinacije, stalan posao i drustveni zivot i nemam bre gde da te uglavim u raspored, a i ne mogu vise toliko da lazem....

mandingožoel

pre 1 godinu

kad izletim uvece u zivot, zavezem cvrsce pertle na patikama i startujem sve zivo..kako to izleda odozgo voleo bi samo da vidim..nemam ja vremena da razmisljam sta je njoj tacno u glavi..oces - neces..dalje dalje idemo..nema stajanja..kada se umorim ili se upale svetla u nekom 5om klubu..na burek i jogurt..a kontakti se biju u telefonu..posle svaku cimam na isti nacin..kad dodju deca onda pivo i secanja..

nele

pre 1 godinu

Žena flertuje iako ne želi ništa sa muškarcem. Samo kako bi on odgovorio na isti način da se ona oseti poželjnom i podigne samopouzdanje. Živi za pažnjom, to joj je duhovna hrana. Zato plastični hirurzi ne mogu da postignu.
Naravno, ima izuzetaka ali to samo potvrđuje pravilo.

Dr. Realan

pre 1 godinu

Šta ćeš, opet smo mi muškarci krivi jer ne možemo da čitamo misli. Dokle god žene ne budu mogle lepo i precizno da objasne razliku između ljubaznosti i flerta i da ta razlika funkcioniše za sve žene, ovakvih nesporazuma će uvek biti. Dok se jedna žena smeši i čudi što joj ne prilazim jer “flertuje”, druga se buni kada me stalno spontano dodiruje a ja pomislim da flertuje.

dosta vise

pre 1 godinu

Nele, pogodio si jedino da zena flertuje i kad ne zeli nista sa muskarcem. Ne rade to sve iz zelje da budu zapazene, neke se prosto sale, a vi to ne razumete. Vi ste sirovi, agresivni, pa i zene ponekad vole tako otvoreno da se nasale. Flert nije uvod u seks, ni u ljubav. Flert je razonoda, vezbanje vijuga, druzenje. To nista ne obecava, niti znaci. Sad da brojim, pa sigurno bi mi se svidelo 200 muskaraca za flert. Od tih 200 ne znam da li bih zbrojila 5 njih sa kojima bih pokusala bilo sta vise. Flert nije nista. Ne znam ko je nama propisao okvire za humor, ali ocigledno postoje.

El Gancho

pre 1 godinu

Meni je dovoljno da iz pogleda znam da mogu da je imam. To je tako moćno da ne mogu da vam opišem. Nebitno da li ima dečka ili ne, afrodizijak je da znam da mogu da je imam. Uglavnom gledam ove mladje

Nikolina

pre 1 godinu

@ el gancho
Hahah.. ma daj, koja muska umisljenost. Ja npr imam vragolaste oci, vecito nekako nasmejane , tako izgledam sta cu , i milion puta sam morala da se branim od navalentnih muskaraca koji misle da je moj zar u ocima zbog njih. Dok ti se zena ne preda, mozes samo da tripujes da znas da bi ti se predala.

Јабучило

pre 1 godinu

Mala ispravka, muskarci ce vasu ljubaznost zameniti za flert ukoliko mu se dopadate, ako mu se ne dopadate mozeste cak i flertovati, oni ce to doziveti kao ljubaznost (osim ako niste bas bas ocigledne).
Prosto, ako mu se svidjate, on ce i najmanje znake vase paznje da primeti, i samim tim sto vise bilo kakve 'pozitivne' interakcije imate, u smilu ljubazni te, nasmejete se, srdacno se pozdravite, vise ce misliti da se i on vama dopada. Neki, redji doduse, ce bilo kakvu interakciju sa vama, cak i kad ste neprijatni prema njemu, protumaciti kao svidjanje.
(Nina, 11. maj 2022 21:55)

Оп, Нино, Нино, Нино,
узећу те ја,
Оп, Нино, Нино, Нино,
бићеш моја сва :)

Neka

pre 1 godinu

Pa sta ako muskarci pobrkaju ljubaznost i flert?
Neka pobrkaju i neka prilaze.
Kad predjemo 40 i neku, niko nam ionako nece ni prilaziti. Nece nas pojesti. Ljubazno objasnis da nisi zainteresovana. Nema potrebe da se dize nos. Ti muskarci su necija brava i sinovi.
Valjda smo svi lepo vaspitani, gajeni u duhu hriscanstva.

bole

pre 1 godinu

Stvari su do skoro bile vrlo proste i vrlo jednostavne:muškarci su uvek ali uvek do skoro rezonovali nagonski i instinktivno, a žene naročito u današnje vreme kalkulativno.Muškarci su "razmišljali" malom glavom, a žene svojom glavom. Medjutim,desila se emancipacija,izjednačavanje polova u svakom smislu, feminizam itd.Onda se pojavio"SEX & City"momenat i došlo je do potpune konfuzije.Normalni muškarci neće da reaguju ni na onu koja se bukvalno uvija oko njega, skine gola i kaže: tvoja sam!Zašto?Zato što su naučili da su žene malipulativna i kalkulativna bića.Ako je on popularan, bogat,ostvaren,moćan,nakačiće mu se u 98% slučajeva da bi to nekako materijalizovale.Žene su dekodirale muškarce,ali su i muškarci(doduše dosta kasnije)dekodirali žene,kada su umesto donjom malom glavom instinktivno i nagonski, počeli da rezonuju kao žene glavom.Dakle, empirijskim učenjem jedni od drugih došlo se do ovoga danas.I šta ćemo sad? Trebalo bi žene malo da"spuste loptu"jer su je previše digle u nebesa.Jednostavno ako flertujete-flertujte s razlogom ili ciljem koji je vekovima čovečanstva bio nagonski i služio je da se dvoje spare ili spoje bez kalulatora. Manite se flerta radi lične razonode, jer to vas neće odvesti nikud, jer muškarci su se "otreznili" i prizemljili da nema više gde.Ostaje ona stara ko na žurkama:"dame biraju"-izaberite da budete normalne i recite odmah šta hoćete da postignete tim vašim flert ponašanjem-šta želite i šta vam je krajnji cilj!Karte na sto,prosto i pošteno!

trp

pre 1 godinu

Da li momci znaju šta su pravi znaci interesa kada vas devojka želi. Da li vam devojke prilaze, da li vas dodiruju, da li vam komentarišu slike i stavljaju srculenca, da li vam govore da ste zgodni, imate lepe oči i osmeh? Da li vam postavljaju lična pitanja, da li žele da uđu u vaš prostor, da li aminuju sve što vi kažete kako bi vam se dopala? Da li prva zove, da li inicira, da li je spremna da sebe podredi vama....to su pravi znaci interesa. Samo neiskusni momci i željni ženske pažnje misle da je ljubaznost flert.
Jeste, neke devojke su ljubazne ali to ne znači da vas žele u ljubavnom smislu.

Šrodingerova mačka mi dala dinju, pa je uzela, pa mi dala, uzela, dala...

pre 1 godinu

Zato što je to u dubini ljudske duše, potreba za opstankom rase. Ne mora biti svesno flertovanje, mslm ako me razumete...

hm

pre 1 godinu

U poslednje vreme ima zelju da mogu da citam misli... Vise nista nije normalno. Zato sam i odustao od zena, a muskarci me ne interesuju. Ni one same ne znaju sto vise zele. Ne sve, ali vecina.

Dusan

pre 1 godinu

Iz ličnog iskustva, radeći sa ženama na poslu, mogu reći da su one i veliki manipulatori. Veoma često, otvoreno provociraju, a pristojnost i pažnju kolega karakterišu kao nabacivanje. Pristojnost će i dalje dobijati ali pažnju teško. Ne prepoznaju ni jedno ni drugo. Valjda je takva generacija

Xp

pre 1 godinu

Sirovi srpski muskarci i dan danas ne prave razliku izmedju ljubaznosti i intimnosti jer misle da se svet okrece oko njih i da ih sve zene hoce jer im je to objasnila njohova mama ( zena sa kojom oni bi najradije da budu u krevetu zapravo). Da, zene i flertuju ali su mahom ljubazne ali kod prosecnog srpskog muskarca ta razlika ne postoji.

El Gancho

pre 1 godinu

@ Nikolina

Sta da ti kazem , znam tacno da li su vragolaste oci ili mogu da je imam.Za svojih 35 god sam nepogresivo naucio to, nema sta da tripujem. Pomesala si me sa tim neiskusnim, zna se kad mozes nekog da imas

...

pre 1 godinu

(Frank Underwood, 11. maj 2022 23:56)

Poistovecujes musko razmisljanje sa zenskim. Muskarci varaju jer ne mogu da kontrolisu nagon, pa kad vide dobru zensku, to je to. A zene varaju (u najvecem broju slucajeva) jer se osecaju zapostavljeno, nevoljeno itd. Tako da one ne izmisljaju, ne uvijaju kada kazu da je razlog varanja upravo to. Samo sto muskarci ne mogu da shvate da zene ne razmisljaju kao oni.

Malina

pre 1 godinu

Bila sam u takvim situacijama X puta jer sam radila na recepciji. Nije mi jasno kako muskarac ljubaznost moze pomesati sa flertom, zaboga, a bilo je dosta primera. Jos pritom, sam opis radnog mesta - pa duznost mi je bila da budem ljubazna i predusretljiva.

milence

pre 1 godinu

Ja sam tako pogresno tumacio, bio ljubazan, uctiv, izvodio na neke vecere i cuda i onda sam prekinuo da tumacim jer sam lose tumacio. I sad moze da mi se skine ispred mene tako neka, samo cu da iskuliram. Imao sam skorije dosta tako nekih polu i vise od polusituacija koje su naginjale na akciju, ali sam odlucio da celibatujem dok ne naidje nesto smisleno. Mozda sa takvim stavom necu da poentiram, ali cu da je iznerviram, pa neka se posle pita sta nije u redu s njom, umesto da se grizem ja i desifrujem svacija ludila. Eto, ima i toga.

Racionale

pre 1 godinu

Muškarac sam i znam da ogroman deo muškaraca naskače na sve što je iole "prihvatljivo" (praktično skoro sve žensko). Problem je u neiskustvu, još uvek ne znaju koliko žene zapravo zabole za muškarce.

Većina žena želi da prkosi muškarcima a da u isto vreme budu predmet njihovih želja, i izabraće nekog ko im najviše treba od onoga što bi one htele, kada i kako njima odgovara.

Ne treba gubiti previše živaca na njihove željice.

Maja

pre 1 godinu

Muski komentari su potvrdili tekst- ako je zena ljubazna onda ona flertuje, a ako nije ljubazna onda je ku...a. Treceg nema
Neko se pohvalio kako je muski mozak iskren, ali ne , muski mozak je prost i ne raspoznaje razlike .Nina je dobro objasnila, ako im se dopadate svaka vasa ljubaznost ce biti tumacena kao flert a ako im se ne dopadate mozete da flertujete oni to i nece bas detektovati jer ih prosto ne zanimate.
Muskarci se zale kako su danasnje devojke nadrndane, pa naravno da ce biti takve jer ako se opusteno nasmese ili nastupe prijateljski, ako im se ona iole dopada, pomislice da ona flertuje. A kad ona pokusa da objasni da se samo prijateljski ponasa on ce je optuziti da je dvolicna, neiskrena, da je kuc..a. Kao mladja sam stalno imala problem sa tim jer sam spontana, vesela osoba, uglavnom sa osmehom na licu. S godinama sam morala da radim na tome da budem sto uzdrzanija prema muskom polu jer pogresno tumace bilo kakvu ljubaznost i osmeh. Narocito na poslu. Zato sam sad ku...a. Doduse udata ku..ka.

Ok sve

pre 1 godinu

a ja se mislim devojko imam zenu, ljubavnicu, 2 kres kombinacije, stalan posao i drustveni zivot i nemam bre gde da te uglavim u raspored, a i ne mogu vise toliko da lazem....
(qq, 12. maj 2022 03:07)

I onda se cudite sto su zene danas prema muskarcima takve kakve su. Jos su sjajne.

Gaga

pre 1 godinu

Zavisi sta ko smatra pod flertom i sta smatra da je konacan rezultat flerta.Nekome je flert " obecavajuci " pogled,nekome otvoreno nudjenje a nekome je flert kada si nasmejan, otvoren, prijatan prema osobi suprotnog pola cak i kada je sve to potpuno bez ikakve ljubavne namere. Takodje i rezultat flerta je razlicit. Nekome je to uvod u vezu , nekome poziv na sex, a nekome je to samo nacin da im dan bude lepsi, da drugome ucine dan lepsim jer uz osmeh je sve lepse. Znate kako je lepo kad u turobnom danu sretnete nekog ko je veseo, ko zraci pozitivom, zasto bi se uopste trazio razlog.
Muskarci najcesce i osmeh protumace kao poziv na vezu ili sex. Zene se cesce osmehuju jer zele sebi ili drugima da ucine dan ili situaciju prijatnijom. Neke se osmehuju jer im samo prija da se lepo osecaju i lepo im je da u muskom pogledu vide simpatiju- i nista vise. Od flerta moze nesto da bude ali i ne mora , nije da je to igra, vec prosto ako ga uopste i definisemo kao flert ,nacin da unesemo pozitivnu energiju u taj dan.

lisac

pre 1 godinu

U današnjem vremenu najbolje je i flert tumačiti kao ljubaznost, niti ćeš biti navučen kao riba na udicu niti ima opasnosti da te proglase manjiakom. A one kada se psihički uravnoteže onda možda i razmisliti vredi li se upuštati u nešto.

Ivana

pre 1 godinu

@Maja - da, jeste. Ja imam velikih problema da objasnim rodjenom bratu neke stvari. Za njih nema izmedju, ako ti pridje a ti se ponasas pristojno, a nisi zainteresovana, ali neces ni da budes djubre pa da mu kazes odmah ne zanimas me, a ponekad ne mozes ni da znas odmah, onda ako na kraju ne dobije to sto je hteo - najgora, ovakva, onakva. Ako mu se odmah kaze "ne zanimas me" opet isto, najgora, on povredjen... Oni traze neki "recept" kako smuvati ribu, kao da su sve devojke iste i da moze neko resenje po stavkama i da on ne razmislja. I ma isti nacin ce prici desetinama. Pa nije ni cudo sto su oni frustrirani, a zene postale grube pa sad jos vise kukaju. Ne vredi, moraju da isteraju svoje, nece da usvoje nikakva znanja ili da porazmisle, terace tako generaciju/dve pa ce valjda neki novi nesto nauciti. Male su sanse da ce ova sad generacija prestati da trazi "recept" :)

Sladja

pre 1 godinu

@ maja
Joj , sve razumem, identicna prica. Bukvalno mi je bila a i ostala praksa da kad upoznam nekog preko drustva, posla, poznanika, nastojim da svako malo kao slucajno pomenem decka- verenika kako bi jasno i nedvosmisleno stavila do znanja da sam zauzeta i da ne trazim kombinaciju i da sam samo ljubazna jer sto bi bila drugacija, niko mi nista nije lose uradio. Medjutim ,mnogim muskarcima to bas i ne ulazi u glavu pa ce i pored saznanja da sam u vezi , kopkati po svakom mom osmehu trazeci tu " nesto vise " , a neki ce se usuditi i na nesto konkretnije. Pitam se da li imate problem sa inteligencijom da ne razumete da zena nije zainteresovana. Ili je samo do ega koji ne prihvata da niste neodoljivi i da se ne svidjate svima.

dragan

pre 1 godinu

zna se sta je biti fin, a sta je flertovanje. Nazalost, danasnje vreme drustvenih mreza cini da se ljudi virtuelno zaljube cim odstupe malo od stvarnosti jer na mrezama su svi slatki i fini, i zato se upustaju u veze koje posle dovode do rasturanja porodica zarad gluposti

Ana

pre 1 godinu

Vrlo neprijatna situacija na radnom mestu, iako uopste ne flertujem samo sam ljubazna desavalo mi se da mi se nakace pa kad shvate da to nije to, postanu jako drski sto ometa normalan poslovni odnos. Uglavnom su to kolege sa ne tako bogatim drustvenim zivotom pa im se i najmanji znak paznje ucini kao zelim nesto vise sa njima.

krle

pre 1 godinu

dekolte do pupka pa onda šta mi gledas sise.
mikro minić pa šta mi gledaš noge
utegne se u suknjicu, pantalone, helanke pa sta mi gledas u dupe
Ako je nešto u izlogu ima da gledam, ako pomislim da flertuje prihvatam, mozda grešim al je sigurno neću silovati.
Ako sam pogrešno procenio njenu ljubaznost isto tako ću prihvatiti i ljubazno odbijanje.
Ima svakakvih devojaka/žena kao što ima i svakakvih muških, ne treba generalizovati i sav muško ženski odnos treba spustiti na opušten nivo

Sanja

pre 1 godinu

"Žene i njihove pameti" je izreka koja sve objašnjava. Za jednu je flert ako te stidljivo pogleda u prolazu, a za drugu nije čak i kada te dodiruje, unosi u lice, smeje, ljubi po licu i vratu kada se opusti,... 

Sve bi bilo mnogo lakse i jednostavnije kad muskarci ne bi trazili neki univerzalni recept i uputstvo. Univerzalno uputstvo ne postoji, da, nekoj koja je stidljivija i povucenija je veliki stvar ako nekoga pogleda i nasmeje se, nekoj, koja ima sasvim drugi sklop licnosti, nije flert i ako plese, zeza se, cak i ako zagrli nekoga. Moze muskarac i da se zagrli prijateljski, zamisli. U principu svi smo razliciti. Moze i muskarac da zagrli i da ne flertuje, a moze i da ne pipine devojku a da pokusava flert. Nisu svi proizvedeni na traci i stvar je socijalne inteligencije koja, cini mi se, treba da bude predmet u skolama, da se prepozna sta je sta. To sto je jednoj flert pogled i osmeh, ne znaci da ce drugoj biti. To sto ti je neko pruzio ruku, nasmejao se, rekao svoje ime, ni izdaleka ne znaci da hoce u krevet s tobom. Nema recepta, nazalost, mora da se ukljuci mozak, cula i da se razmisli o svemu.

Milica

pre 1 godinu

"Žene i njihove pameti" je izreka koja sve objašnjava.

Hahaha Zene i njihovu pamet proziva covek koji ne moze da pojmi da jednoj zeni flert moze da bude osmeh i pogled a drugoj nesto savim drugacije. Pa, cirkus, zaista. Da, Milisave, moze jedna zena da se ponasa drugacije od druge kao, uostalom, svako ljudsko bice na planeti. Prozivate druge za intelekt, a ne mozete da se snadjete u svetu gde, zaboga, dve razlicite osobe reaguju razlicito na desavanja u okolini. Zaista tezak koncept za razumeti...

Ferenc Paskas

pre 1 godinu

Ako se neka " smeje njihovim šalama, stoji blizu njih i dodirne im ruku na žurki " to bas znaci da su zainteresovane,ako nisu onda nemojte da saljete posgresne signale .

Hmmmm

pre 1 godinu

Pa sta ako muskarci pobrkaju ljubaznost i flert?
Neka pobrkaju i neka prilaze.
Kad predjemo 40 i neku, niko nam ionako nece ni prilaziti.
(Neka, 11. maj 2022 23:06)

Ma prilaze i tada ali ni vama nece biti bas stalo do toga.

Александар

pre 1 godinu

Далеко боље би било да се паре потрошене на оваква истраживања,користе за проналажење нових лекова.Та истраживања су толико глупа да нема ништа глупљег на овом свету.Ако жене пишу дају кривицу мушкарцима и обрнуто.

Džoni

pre 1 godinu

Opšte poznata stvar je da će žena ako iole pristojno izgleda od 10 muškaraca koje "startuje" odvući u krevet 8, 9 ili čak i svih 10,dok muškarac i sa iznadprosečnim izgledom kad bi startovao 10 žena, možda bi svega dve ili tri uspeo da odvede u krevet (ako naleti na raspoložene). Jednostavno takve stvari muškarci i žene drugačije percipiraju i onda žena kad kaže, mogu da odvedem svakog u krevet, pa logično da možeš, treba samo da staviš muškarcu do znanja da si za akciju, muškarci razmišljaju drugom glavom, nije to nuklearna fizika.

Marijana

pre 1 godinu

Ako žena uopšte ne dodirne muškarca i vidi ga prvi put, a po prirodi je ljubazna. Zašto neki muškarci to dožive kao flert, i ja se pitam. Nigde flerta.

Kikilišur

pre 1 godinu

Zato što velika većina muškaraca nema svoje dostojanstvo i naskočili bi na sve što suknju nosi.
Muškarac mora da bude muževan i mudar,da ne dozvoli da ga ženska "voza" i da proguta svaku udicu koju ona zabaci .
Što se mene tiče,može da se smeška do sutra,da vrti kosu i ne znam ni ja šta već,ja na to uopšte ne reagujem i ne pada mi na pamet da budem deo sumanute igre koja narušava ljudsko dostojanstvo. Ženi se prilazi ako je situacija jasna kao dan,i ako je priča sigurna, pa makar to značilo i samo jednu žensku godišnje. Dugo sam radio u obezbedjenju ugostiteljskih objekata i noćnih klubova i čega sam se sve nagledao,kako vozaju muškarce i vuku za nos,pa to stvarno nije za priču. Momci uozbiljite se i debelo razmislite pre nego što udjete u bilo kakvu priču, da ne biste ispali budale. Bud'te pozdravljeni!

Sekiracija

pre 1 godinu

Ima nas svakojakih, sa različitim motivima i niko nikome ne čita misli. Moj bivsi mi je napravio scenu na aerodromu kad sam tip koji je prolazio pored nas na pitanje da li znam koliko je sati, odgvoorila da je 2 i 15, on se zahvalio i ptišao svojim putem. A onda je nastala drava gde me je bivši optužio da sam flertovala sa tipom i da sam mu previše ljubazno odgovorila na pitanje koliko ima sati. Svakojakih ljudi ima i uvek će biti velikih i malih zabuna. Samo ne treba generalizovati to na sve žene i sve muškarce.

Nina

pre 1 godinu

Mala ispravka, muskarci ce vasu ljubaznost zameniti za flert ukoliko mu se dopadate, ako mu se ne dopadate mozeste cak i flertovati, oni ce to doziveti kao ljubaznost (osim ako niste bas bas ocigledne).
Prosto, ako mu se svidjate, on ce i najmanje znake vase paznje da primeti, i samim tim sto vise bilo kakve 'pozitivne' interakcije imate, u smilu ljubazni te, nasmejete se, srdacno se pozdravite, vise ce misliti da se i on vama dopada. Neki, redji doduse, ce bilo kakvu interakciju sa vama, cak i kad ste neprijatni prema njemu, protumaciti kao svidjanje.

Vladimir

pre 1 godinu

Ja sam se greškom upecao tako par puta, i sad kad pričam sa nekom bukvalno se kao robot ponašam, učtiv osmeh, vrlo hladno i odmereno ... Nisam imao sreće onda, nemam ni sad. Tu sam i ukapirao koliko sam u stvari ružan i neprivlačan, pa se bar eto neću više sramotiti kao ranije.

njegova

pre 1 godinu

@ Frank Underwood

Ne znam kako ti to tako površno gledaš, ali kada je privlačnost u pitanju, nikada se ne radi samo o izgledu (što se mene tiče), mada izgled jeste važan. Bitno je i razumevanje sa tom osobom, međusobno kapiranje, intenzitet kada ste zajedno, ili nedostajanje i nemir kada niste.

Pantagruel

pre 1 godinu

Кад видим у шта се свет претворио, помислим "Хвала богу што сам већ направио двоје деце, а за више од тога немам ни живаца ни новца".