Najpopularnija frizura koju obožavaju holivudske zvezde

Trenutno je najpopularnija “wob” frizura, što je skraćeni naziv za talasasti bob (engl. wavy bob).

Ponedeljak, 05.01.2015.

16:09

Izvor: B92

Default images
foto: Beta/AP

Podeli:

Ovu seksi frizuru u prethodnih par meseci popularizovale su holivudske lepotice, a nakon što se s njom pojavila krajem godine glumica Dženifer Lorens, popularnija je nego ikad.

Zbog voba su mnoge slavne lepotice ostale bez svojih zanosnih lokni i nisu zažalile jer je blago talasasti bob ne smo seksi, već i izuzetno jednostavan za održavanje.

Osim toga, sjajno stoji crvenokosim damama, što je dokazala Ema Stoun, brinetama poput Keri Vošington, ali i plavušama, a najbolji je dokaz slatka pevalčica Tejlor Svift koja nikad nije imala bolju frizuru.

Prednost ove frizure je i ta što sobro stoji svima, bez obzira na to da li imaju ravnu ili prirodno talasastu kosu. Ne zahteva puno truda i vremena za održavanje. Najvažnije je da kosa izgleda pomalo neuredno pa nema potrebe gubiti mnogo vremena na uvijanje pramenova. Dovoljno je prespavati s dve pletenice i ujutro kosu ukrotiti s malo spreja za teksturu i jednim potezom pegle za kosu. Frizuru zatim oblikujete prstima.

Za razliku od asimetričnog boba i piksi frizure, kod ove frizure neće doći do one čudne međufaze koja nastaje kako kosa raste. Stil šišanja voba prilično je minimalistički kad su slojevi u pitanju, a lepršava frizura zapravo je proizvod oblikovanja kose, a ne šišanja.

Ako želite da postignete neuredniju frizuru, bilo bi dobro da koristite sprej od morske soli za kosu, a za malo senzualnije i romantičnije talase, potrebno je koristiti kremu za kosu.

Izvor: tportal.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare