Uređenje doma

Doji šestogodišnju ćerku: "Neću prestati dok ona to ne zatraži"

Oštre kritike na društvenim mrežama skrenule su pažnju na slučaj majke iz Londona Deniz Sampter, koja se u javnosti zalaže za što duže dojenje dece.

Subota, 10.01.2015.

12:59

Izvor: Super žena

Default images
twitter.com/LactoClassicist/media

Podeli:

Šestogodišnja devojčica Bel je jedino zabeleženo dete u Velikoj Britaniji koje u tim godinama i dalje uzima majčino mleko. Ona to čini kada je jako umorna, bolesna ili samo želi da provede vreme kraj svoje majke.

Nekada je Deniz doji samu, a nekada uz njenog mlađeg osamnaestomesečnog sina Boa. Ponosna mama kaže kako Bel to može da zatraži i nekoliko puta na dan, a nekada i jednom nedeljno.

Ova majka smatra da je majčino mleko jako zdrava hrana za decu i kaže da neće prestati da doji svoju decu dok ona to sama ne zatraže.

“Mislim da tu nije ništa čudno”, kaže Deniz koja je često čula brojne negativne komentare svoji prijatelja i rođaka.

Na pitanje, šta misli o potencijalnoj sramoti njene ćerke, Deniz je odgovorila da je ona srećna i da priča o tome sa svojim prijateljima.

"Ako je mom detetu neprijatno, to je problem današnje kulture", zaključila je ona.

Iako se postavlja pitanje nutritivne prednosti majčinog mleka za dete koje ima šest godina Deniz ne planira da prestane da doji svoju decu.

Šta vi mislite o odluci ove majke?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.