Zabavne igre za novorođenčad

Ponedeljak, 15.06.2015.

12:53

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Vaš mališan možda ne zna još uvek da priča, ali svakako voli da se igra! Iskoristite ove zabavne igre kako biste se zbližili sa vašom bebom i slatko ismejali.

Samo zato što novorođenče ne može da podigne svoju ruku ili da uhvati igračku ne znači da nije zainteresovano za igru!

Igranje sa bebom ne mora da počne kada ona prohoda. Ti trenuci zabave postaviće temelje budućnosti punoj zabave i smeha, zato priuštite vašoj bebi ove prve korake u igri.

Dan novorođenčeta se u najvećoj meri svodi na san i hranu, ali kada je budno ono voli da istražuje. Bebe vole da su u interakciji sa ljudima i okruženjem u kom se nalaze, a roditelju nije ništa zanimljivije nego kada gleda svoje dete kako nešto otkriva po prvi put.

Ali nije samo reč o zabavi – igra takođe ima i svoju namenu. Istraživanje pomaže razvoju važnih kognitivnih i fizičkih veština.

Igre za bebe stare 1 mesec (i mlađe)

Upoznajte vaše novorođenče sa “bebom u ogledalu”, koje slučajno izgleda isto kao ono!

Bebe vole da proučavaju svoj odraz u ogledalu, što mogu da rade iznova i iznova a da im ne dosadi. Ako stavite ogledalo u bebin krevetac, pobrinite se da je nelomivo!

Novorođenčad su fanscinirana i sa mobilnim telefonima. Pustite nešto svetlo i jarkih boja, a ukoliko se nalazi iznad bebinog kreveca, postarajte se da je van njenog domašaja (beba će početi da sedi i da se propinje dok trepnete!).

Kao i odrasli, bebe vole da slušaju muziku. Možete puštati živahniju muziku dok je beba budna, ali prebacite se na lagane melodije kada spava. Takođe možete držati bebu u naručju i igrati uz muziku.

Masaža bebe je jedna od najboljih igara. Nežno masiranje bebinih ruku i nogu pomaže da se izgrade veze u njenom mozgu i da se oseća sigurno.

Ko ne voli masažu stopala?

Igre za bebe starosti od 1 do 3 meseca

Starija novorođenčad voli da gleda knjige sa jarkim i šarenim slikama, a sada je pravo vreme da ih upotrebite. Iako vaša beba ne može da razume priču, uživaće u slikama i vašem glasu.

Različiti zvukovi su isto zabavni u ovom uzrastu. Zvečke ili igračke koje proizvode zvuk takođe. Ako veša beba ne može sama da protrese zvečku ili igračku, stavite ih u njene ruke i protresite ih. Svideće joj se.

Vaše smešne grimase su jedna od najomiljenijih bebinih igračaka! Ludujte: Vaša beba će se meškoljiti gledajući vas kako se plezite, naduvate obraze i proizvodite smešne zvukove vašim ustima!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare