Bivši ragbista otkrio mračne tajne Sajentologije: “Isprali su mozgove mojoj deci”

Džo Riči bio je jedan od najposvećenijih i najviše pozicioniranih članova Sajentološke crkve - pripadao je čak i njihovom "elitnom odredu" pod nazivom “Sea Organization”, i jedan je od retkih koji je, nakon što je raskrstio s tom sektom, javno progovorio o onome šta je tamo doživeo.

Četvrtak, 30.07.2015.

10:24

Izvor: index.hr

Default images
foto: screenshot

Podeli:

Ovaj je put Riči pažnju je privukao šokantnom izjavom u kojoj tvrdi da su njegova deca, koji su inače holivudski glumci, 27-godišnja ćerka Alana ("The Walking Dead") i sinovi 29-godišnji Džordan ("Last Man Standing"), 39-godišnji Deni i 35-godišnji Kris ("Lude sedamdesete"), za njega "poput mrtvaca". Svi oni odbacili su očevo prezime i koriste majčino, Masterson. A za to optužuje crkvu kojoj je nekada pripadao i tvrdi da je sajentologija njegovoj deci potpuno isprala mozgove.

Tvrdi da je sekta zabranila njegovoj deci da komuniciraju s njim

Riči je prozivan zbog navodnog psihičkog terora koji je sprovodio nad svojom ženom i decom. Tada ga je crkva nasilno odvojila od porodice. Njegova deca izgradila su u međuvremenu glumačke karijere; on za njih kaže da su "dobri klinci", ali za njega odavno "mrtvi". Džo tvrdi da je Sajentološka crkva zabranila njegovoj deci da stupe u kontakt s njim ili da odgovore na njegove pokušaje kontaktiranja. Kaže da je sve počelo kada je, dok je pripadao sekti, počeo da sumnja u njihove tvrdnje o telekinezi.

Danas 57-godišnji Riči, inače bivša australijska ragbi zvezda, optužuje sektu da ga je odvojila od porodice zbog njegovih sumnji te da je uverila njegovu decu da je on loš čovek i zabranila im komunikaciju s njim.

"Ponosan sam na njih, a ne mogu to da im kažem”

Riči je prekinuo uspešnu sportsku karijeru i, nakon jednog slučajnog razgovora s nepoznatom devojkom na ulici, započeo svoj put u Sajentološkoj crkvi koji ga je odveo do samog vrha, ali kada je počeo da postavlja pitanja, oduzeli su mu, tvrdi, porodicu. "Bio sam za njih velika riba tada, sportska zvezda, kao što je kasnije na svoj način bio Tom Kruz", kaže Riči.

"Nedostaju mi, ali ništa ne mogu da uradim. Isprali su im mozgove i uverili ih da ja predstavljam pretnju njihovoj veri", kaže Riči i dodaje: "Volim ih i ponosan sam na njih. Ali ne mogu to da im kažem, oni su uvereni da sam ja za njih opasnost. Ne mogu da ih uverim u suprotno, u istinu. Potpuno su im isprali mozgove."

Party of 5. Love my brothers. ⭐️

A photo posted by Alanna Masterson (@lucytwobows) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare