Dobila je posao iz snova, a onda su je otpustili iz neverovatnog razloga

Uvredljiva tetovaža ili glupa pravila?

Utorak, 29.09.2015.

10:40

Izvor: srbijadanas

Default images
Foto: Facebook

Podeli:

Vesti koja je izazvala negodovanje širom planete glasi da je jedna žena otpuštena pola sata nakon što je dobila posao zbog toga što je njen poslodavac otkrio da ima - tetovažu na šaci.

Kler Šepard (27) iz Svonsija u Velsu prošla je telefonski razgovor za posao bez problema i dobila poziciju menadžera prodaje u kupovnoj logistici kompanije Dee Set.

Iako je briljirala na razgovoru, prvog dana na radnom mestu njen poslodavac je otkrio tetovažu koja bi navodno mogla da uvredi nekoga, pa ju je otpustio posle samo 30 minuta.

*ALT

Kada je čula da je otpuštena, Kler je objavila svoju priču na Fejsbuku - priča je masovno podeljena na ovoj društvenoj mreži uz veliko negodovanje.

Kompanija Dee Set je uskoro saznala za ovo i ponudila Kler da se vrati na posao, ali bilo je prekasno i ona je odbila ponudu.

"Videli su moju tetovažu i videli su da nije uvredljiva. Ali osećam da mi, da ova priča nije postala viralna, ne bi ni ponudili posao ponovo. Mi smo svi ljudi i nečija koža ne bi trebalo da utiče na zaposlenje. Drago mi je što su uvideli svoju grešku i probali da je isprave, to je korak napred. Mislim da tetovaže ne utiču na nečiji rad ili sposobnost da obavlja posao, niti prave zdravstveni rizik ili prave štetu. To je bukvalno samo boja ili slika na koži", rekla je Kler za "Fimejl", ogranak "Dejli mejla" posvećen ženama.

*ALT

Izgleda da i u 2015. godini živimo u društvu u kome neko može biti otpušten zbog nečega što ima na koži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.