Uzimajte samo jednu kašičicu ovog začina dnevno i kilogrami će nestati

Bliži se zima, a s njom i taloženje kilograma. Ali, ako svakog dana budete jeli samo jednu kašičicu ovog začina, nećete nabaciti ni gram sala.

Ponedeljak, 16.11.2015.

13:58

Izvor: telegraf.rs

Default images
Thinkstock

Podeli:

Kim je jedan od najstarijih poznatih začina, koji se koristio još pre više od 5.000 godina, a sada je dokazano i to da je veoma delotvoran u borbi s viškom kilograma.
Naučnici sa Univerziteta medicinskih nauka u Iranu sproveli su zanimljivo istraživanje. Oni su formirali dve grupe, a svaka se sastojala od 44 žene koje imaju problema s gojaznošću ili viškom kilograma.

U periodu od tri meseca, i jednoj i drugoj grupi je propisan meni po kojem je trebalo da unose 500 kalorija manje dnevno. Prva grupa ispitanica u to je vreme jela tri grama kima u prahu dnevno, umešanog u 140 grama jogurta. Druga grupe žena konzumirala je istu količinu jogurta bez dodatka kima.

Nakon tri meseca, žene iz prve grupe, koja je konzumirala jogurt s dodatkom kima, izgubile su oko jedan-četiri kilograma više od ispitanica iz druge grupe. Istraživanje je još impresivnije kada se uzme u obzir podatak da su učesnice iz prve grupe izgubile 14,64 odsto više masnoća od onih iz druge grupe.

Kako je došlo do velikih promena u kilaži od samo jedne kašičice kima na dan? Ovaj začin sadrži filosterole – biljnu hemikaliju poznatu po tome što sprečava zadržavanja holesterola u organizmu. Pošto je reč o prvoj studiji koja dokazuje da ovaj začin pomaže pri mršavljenju, naučnici smatraju da se to dešava i zato što ubrzava metabolizam.

Želite da isprobate čudotvorno delovanje kima na kilažu? Budući da običan jogurt i nije baš najbolja ideja za konzumiranje ovog začina, postoje mnogo ukusniji načini na koje možete iskoristiti njegove blagodati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.