Čini čuda: Čips koji ima ukus kao masna grickalica, a topi masne naslage

Poznata izreka kaže kako se letnja forma postiže zimi. Ali, svaka od nas zna koliko je teško odoleti čipsu, posebno u ovo hladnije vreme, kada obožavamo da se ušuškamo ispod ćebeta u toplini svoga doma i gledamo omiljene serije. Međutim, grickalice ne moraju da budu masne i nezdrave - već mogu da vam pomognu da smršate, a da pritom budu jako ukusne!

Ponedeljak, 23.11.2015.

13:30

Izvor: index.hr

Default images
Thinkstock

Podeli:

A ako i ti spadaš u grupu onih koji ne mogu da gledaju film, bez da nešto grickaju, donosimo recept za zdravu poslasticu, koja će odlično poslužiti u te svrhe.

Radi se o čipsu od kelja, koji vrlo jednostavno možeš napraviti već danas. Donosimo recept.

Potrebni sastojci:

1. Kelj

2. Maslinovo ulje

3. So

Postupak pripreme:

1. Kelj dobro isperi, a zatim dobro osuši. Kako? Svaki list zamotaj u kuhinjsku krpu ili papirnati ubrus te ga nežno prebriši.

2. Uz pomoć noža ili kuhinjskih makaza, nareži svaki list na manje komade, a sredinu potpuno ukloni, jer je ona jako gorka.

3. Stavi komade kelja u veliku plastičnu činiju pa ih preli maslinovim uljem. Za srednje veliku hrpicu, koristi kašiku ulja. Neka svaki komadić bude obložen uljem.

4. Na pleh stavi papir za pečenje, a zatim po njemu rasporedi komade kelja te po njima posipaj so (ukupno 1/4 žlice).

5. Zagrej rernu na 150 stepeni i peci 8-12 minuta. Sve zavisi od vrste kelja koju koristiš. Zato je potrebno redovno proveravati rernu. Čim primetiš da je kelj krut, izvadi ga iz rerne, kako ne bi izgoreo.

6. Ostavi da se ohladi pre nego što probaš. Možda će ti u početku ukus biti čudan, a možda ćeš ga zavoeti odmah! Kako god bilo, sad znaš za ovu puno zdraviju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare