A Tramp misli da je "precenjena": Sve što niste znali o turbulentnom životu dive

Iako Trump smatra da je Meril Strip precenjena, čak 19 puta bila je nominovana za Oskara. Tri je osvojila, a usput je izgubila ljubav svog života…

Sreda, 11.01.2017.

13:40

Izvor: 24sata.hr

A Tramp misli da je
foto: getty

Podeli:

Šezdesetsedmogodišnja Meril Strip prozvala je novog američkog predsednika u svom govoru na dodeli Zlatnih globusa. Ona se tom prilikom osvnrnula na incident kada je tramp ismevao hendikepiranog reportera “Njujork Tajmsa” Sergeja Kovaleskog.

“Nepoštovanje rađa nepoštovanje, isto kao što i nasilje podstiče nasilje. Kada najjači zloupotrebljavaju svoje pozicije, svi smo u problemima”, rekla je Meril na šta je dobila aplauz publike.

Pre nego što je uopšte poslušao njen govor rekao je dag a nimalo ne čudi što ga napada “grupa liberalnih filmaša”. Nakon toga se oglasio i na Tviteru.

“Meril Strip, jedna od najprecenjenijih glumica u Holivudu me ne poznaje, ali me je ipak napala sinoć na Zlatnim globusima. Ona je…”, napisao je i dodao da nikada nije ismevao tog novinara.

Ipak, Akademija ne misli da je Meril precenjena. Čak 19 puta je bila nominovana za Oskara, a tri je osvojila.

Postala glumica zbog Bet Dejvis

*ALT

Prvi aplauz je dobila sa 12 godina kada je na školskoj božićnoj predstavi pevala “Svetu noć” na francuskom. Ipak, to je tada nije zanimalo, a htela je da upiše pravni fakultet. Srećom zakasnila je na prijemni ispit. Nakon toga se konačno odlučuje za glumu koju je studirala zajedno sa koleginicom Sigurni Viver.

Zanimljivo je da joj je i legendarna Bet Dejvis ostavila pismo u sandučetu u kojem ju je nazvala svojom naslednicom.

Gubitak velike ljubavi

*ALT

Dok je još uvek glumila u pozorištu ludo se zaljubila u glumca Džona Kazalea koji je od nje bio stariji 14 godina. Vodio ju je na večere u italijanske restorane, a vlasnici su bili srećni što kod njih jede Fredo iz “Kuma”. Meril je bila presrećna u ljubavnoj idili koju je živela, ali jednog popodneva Džon je počeo da kašlje krv. Ubrzo mu je dijagnostifikovan rak pluća.

Na zračenje ga je vodio njegov prijatelj Al Paćino, koji je sedeo u čekaonici nadajući se da stanje nije tako loše kao što izgleda. Meril je stalno bila uz njega i za to vreme je odbijala uloge koje su joj nudili.

“Bila je jaka i izdržljiva. Dala je sve od sebe da mu bude bolje. Nikada nije previše dramila niti privlačila pažnju na sebe”, kaže Šulman.

Kako bi mogla da mu priušti lekove, snimila je mini-seriju “Holokaust” za koju je kasnije osvojila Emi. Ipak, morala je dva meseca da provede u Australiji.

“Htela sam da poludim. Džon je bio bolestan, a htela sam da budem sa njim. Nisam imala izbora”, rekla je u jednom intervjuu.

Kada se vratila Džon je bio u užasnom stanju. Meril se povukla iz javnosti i pet meseci se posvetila samo njemu. Kada je Kazal bio u bolnici ona je pisala svom profesoru s Jejla i požalila mu se kako je najteže glumiti pred voljenom osobom. Objasnila je da je to iscrpljuje psihički, ali i fizički.

“Sve je u redu, Meril”, bilo je poslednje što je Kazal rekao pre nego što je preminuo.

Kada je shvatila da je Džon preminuo i da tu više ne može ništa nazvala je njegovog brata Stivena. Jecala je i rekla – “Probala sam”. Nakon ove životne tragedije Meril se posvetila karijeri i počela da niže poslovne uspehe.

Uspela je da pronađe novu ljubav

*ALT

Mediji je nikada nisu uplitali u skandale. Nikada se nije moglo pročitati da ima ljubavnika ili problem sa drogom već se uvek spominjala u kontekstu glumačkog uspeha. Kada je primila Oskara za ulogu Margaret Tačer, u emotivnom govoru prvi put je na pozornici spomenula supruga Dona.

Sedamdesetogodišnji Don Gumer je Meril upoznao na zabavi njenog brata Harija. Iako se oporavljala od gubitka svoje velike ljubavi Don joj nije bio prolazna uteha. Nakon samo nekoliko meseci veze par se venčao na skromnoj i intimnoj ceremoniji u domu njenih roditelja u Konetikatu 1978. godine.

”Neki ljudi su ludi za religijom, neki za poslom, neki za slavom, neki za materijalnim. Ja sam uvek bila luda samo za porodicom. Oduvek sam težila da pronađem pravog čoveka s kojim ću osnovati meni tako svetu zajednicu. Nikada nisam mogla da zamislim da živim sama”, jednom je rekla.

Meril i Don imaju četvoro dece – sina Henrija (37) i tri ćerke Meri Vilu (33), Grejs Džejn (30) i Luisu (25).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.