U 70. godini istrčala 7 maratona, na 7 kontinenata, u 7 dana

Sedamdesetogodišnja Čau Smit pretrčala je četiri maratona za pet nedelja, deset maratona u jednoj godini, i više od ukupno 70 maratona tokom života. To joj, međutim, nije bilo dovoljno, pa je odlučila da istrči sedam maratona, za sedam dana, na sedam kontinenata. Ova Amerikanka postigla je svoj cilj ove godine.

Sreda, 15.03.2017.

14:08

Izvor: Super žena

U 70. godini istrčala 7 maratona, na 7 kontinenata, u 7 dana
Foto: Thinkstock

Podeli:

Od 25. do 31. januara, istrčala je maratone u Pertu u Australiji, Singapuru, Kairu, Amsterdamu, Garden sitiju, Njujorku, Punta Arenas u Čileu, i Ostrvu kralja Džordža na Antaktiku, prenosi CNN.

Svakog dana Smit bi ustala i pretrčala 42,2 kilometra, a zatim bi avionom otišla na drugu destinaciju kako bi to učinila ponovo.

"Trebalo mi je osam meseci treninga. Poslednja četiri meseca, svake nedelje trčala sam od 15 do 130 kilometara", kaže Smit.

Još devet ljudi pridružilo se ovoj sedamdesetogodišnjakinji u trčanju maratona na sedam kontinenata.

Smit često trenira sa svojim suprugom, koji takođe trči ceo svoj život. Kada je najavila da želi da istrči "trostruki 7 izazov", on ju je podržao, ali je bio zabrinut za njeno zdravlje. Bez obzira na sve, ona je svoj cilj postigla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare