Kako treba da započnete jutro posle praznika i bogate trpeze?

Posle praznika koji su "kalorijski" naporni, najvažnije je da se brzo vratimo u kolotečinu i na redovan način ishrane. Kada pojedemo pet jaja dnevno, što se često dešava posle Uskrsa, to može, ali i ne mora da bude problem.

Utorak, 18.04.2017.

15:01

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Tokom uskršnjih praznika verovatno ste jeli više jaja nego obično. To ne smeta deci i sportistima, ali može da predstavlja problem ljudima sa kardiovaskularnim bolestima.

"Žumance sadrži mnogo holesterola i to lošeg holesterola. Zato ne treba stalno jesti jaja, kao i kombinaciju jaja i meso. Nije to za svakoga, posebno za osobe za kardiovaskularnim problemima", kaže nutricinista Ana Petrović.

*ALT

Njen ključni savet je da se svako jutro "započne kako treba". To znači da je organizmu posle noći potrebna tečnost.

"To može biti i obična voda. Telu je potreban kiseonik, zbog slobodnih radikala, moramo da neutrališemo njihovo dejstvo nekako. Zato treba da unosimo namirnice bogate vitaminima. Zato dan treba da započnete uz sok od ceđenog voća, povrća, može voda od lana, zeolit, običan čaj od nane i kamilice", preporučuje Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare