Bolest od nje napravila umetnika: Imam šizofreniju, borim se sa sobom i unutrašnjim glasovima

Ima šizofreniju. A slikanje je njen spas. Kako bi ukazala ljudima da pogrešno gledaju na nju, ali i sve druge ljude sa tom dijagnozom, Kejt Fener je otvorila svoju dušu.

Sreda, 26.04.2017.

09:58

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

"Sve vreme sam umetnica, samo to nisam znala. Nisam shvatala svoje nagone i osećanja. Kad se pojavila ova moja psihička bolest osetila sam neko olakšanje. Mrzim kada me ljudi nazivaju mentalno bolesnom, jer to ukazuje na oštećenog pojedinca. Na žalost, čim sam ljudima oko sebe rekla za dijagnozu, počeli su tako i da me gledaju", ispričala je osamnaestogodišnja Kejt.

Njoj je tek pre godinu dana dijagnostikovan poremećaj.

Ova bolest je karakteristična zbog podeljene ličnosti.

Oboleli imaju poremećen emotivni život, gube osećaj za realnost, haluciniraju i često se bizarno ponašaju.

Kejt kroz svoje slike pokazuje šta proživljava, a objavljuje ih na Instagramu.

"Godinama sam bila obležena. Sa 17 godina majka i otac su shvatili da se moje psihološko zdravlje sve više pogoršava. Crtanje mi pomaže da se nosim sa svojim halucinacijama u kojima čujem zvuke i glasove", priča ova hrabra devojka.

Često "vidi" bube.

"Melanholija me čini ubijenom. Ovi crteži opisuju moju bolest", ispričala je Kejt koja kaže i da često vidi gomilu očiju na podu, razne boje i krugove.

"Moje samopouzdanje je na najnižem nivou i stvarno se osećam beznačajno. Ali, borim se, sve je ovo za mene jedna velika borba", rekla je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.